21 Ιουνίου 2024

Εγκατάλειψη… 2

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη


Πάμε Καμένα Βούρλα; -Παραλίες

Οι πρώτες εικόνες που αντικρίζει κανείς είναι απογοητευτικές. Σε μια λουτρόπολη παραλιακή κωμόπολη που βασίζεται σε λίγους μήνες τουριστικής κίνησης, είναι αδιανόητο η καθαριότητα και η οργάνωση των παραλιών, να μην είναι ύψιστη προτεραιότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής. 

Αδιανόητο όλη η ακτογραμμή από καινούργιο μέχρι Άγιο κωνσταντίνο (πλην των κομματιών των ιδιωτικών beach bar) να ειναι γεμάτη απο κάθε λογής σκουπίδια και πλαστικά, να μην έχει συντελεστεί ανα μέρη καθαρισμός και όργωμα απο μηχανοκίνητα οχήματα , να μην υπάρχουν επαρκείς κάδοι, ξύλινες ομπρέλες, φωτισμός, σημάνσεις.. 

Να είναι δυσνόητες ή να απουσιάζουν τελείως πινακίδες στάσεων των λεωφορείων καθως και να υπολειτουργούν ή και να μην υπάρχουν καν, ναυαγοσωστικοί πύργοι με όλο το συναφή εξοπλισμό. 
Να μην έχουν κοπεί καν τα χόρτα...


Δεν μπορω να σκεφτώ και κάποια δικαιολογία. 
Δεν διαθέτει ο δήμος ένα μικρό ποσό, 10 εργάτες και 1 όχημα, εστω για το bare minimum, δηλαδη για μια πολύ βασική ανασύσταση και καθαριότητα των παραλιών; 
Αν όχι τι κάνει γι αυτό; 
Αν ναι γιατί δεν το κάνει ήδη;

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το χάλι, μονο δυσφημεί τα μέρη μας. Ο Αθηναίος, ο Λαμιώτης και ο Λαρισαίος θα κοιτάξουν άλλες παραλίες και κωμοπόλεις. 

Ο ξένος θα αφήσει αρνητική κριτική και θα αποτρέψει φιλους του απ το να μείνουν εδώ. Οι μόνοι χαμένοι είμαστε εμείς.







Διαβάστε περισσότερα...

18 Ιουνίου 2024

Εγκατάλειψη…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Παραλία καινούριου δίπλα στο λιμανακι






Διαβάστε περισσότερα...

17 Ιουνίου 2024

Μώλος: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής παιδιών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δύο άγνωστοι με κουκούλες Full Face, πετάχτηκαν από τα χωράφια, ενώ ο ένας εξ αυτών είχε και μαχαίρι στη ζώνη…

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Μώλου, η είδηση ότι δύο κουκουλοφόροι, προσπάθησαν να προσεγγίσουν δύο ανήλικα κοριτσάκια 7 και 9 ετών.

Το συμβάν που προκαλεί τρόμο, διαδραματίστηκε «μέρα μεσημέρι» στις 19:30’ της Κυριακής (17/6), 10 μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού, όπου έπαιζαν αμέριμνα αρκετά παιδιά.

Οι άγνωστοι που φορούσαν Full Face βγήκαν μέσα από τις ελιές και πλησίασαν τα δύο κοριτσάκια λέγοντας «ελάτε εδώ». Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν κατατρομαγμένα λίγες στιγμές αργότερα, ο ένας φορούσε σορτς και είχε μαχαίρι στη ζώνη του, ενώ τα μέρη που δεν ήταν καλυμμένα με ρούχα, όπως τα πόδια του ενός και τα χέρια και των δύο, παρέπεμπαν σε μελαμψά άτομα, τα οποία δε μιλούσαν και τα καλύτερα ελληνικά.

Τα δύο παιδιά έτρεξαν αμέσως προς τα σπίτια, ενώ μερικά μέτρα πιο μακριά ήταν άλλα δύο παιδιά και τα παρακίνησαν κι εκείνα να μπουν μέσα στο σπίτι.

Οι γονείς των παιδιών ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και στο σημείο έφτασε περιπολικό του ΑΤ Καμένων Βούρλων χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κάποιο άτομο.

Υπάρχει πάντως μία ακόμη μαρτυρία για ύποπτο όχημα την ίδια περίπου ώρα, πλησίον του δημοτικού σχολείου, στο οποίο επέβαιναν 4-5 άτομα Ρομά. Όμως η παρουσία των συγκεκριμένων είναι πιο πιθανό να συνδέεται με επικείμενο «χτύπημα» σε κάποιο σπίτι παρά με κάτι τόσο σοβαρό όσο είναι η αρπαγή παιδιών.

Επιπλέον το τελευταίο 48ωρο έγιναν αλλεπάλληλες προσπάθειες στην περιοχή για εξαπάτηση με το γνωστό κόλπο του τηλεφώνου με τροχαίο συγγενικού προσώπου, που επίσης δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί αν έχει σχέση με τους άγνωστους δράστες.

«Περάσαμε από τον προβληματισμό στον τρόμο. Όλο το χειμώνα μόλις νύχτωνε δεν ξέραμε ποιο σπίτι είχε σειρά για να χτυπήσουν οι γνωστοί - άγνωστοι. Τώρα με το συγκεκριμένο περιστατικό ανησυχούμε και για τα ίδια μας τα παιδιά», μας λέει η μητέρα ενός από τα κορίτσια που ήρθαν τετ α τετ με τους μασκοφόρους.

«Γεγονός είναι ότι υπάρχει ατιμωρησία και αντίστοιχα δεν υπάρχει αστυνομία. Παλιότερα μας έλεγαν ότι πρέπει να γίνει συγχώνευση των τμημάτων για να υπάρχουν αστυνομικοί. Τώρα που είναι; Γιατί δεν υπάρχει περιπολικό σε όλα τα χωριά; Που πήγαν όλοι οι αστυνομικοί; Νοιώθουμε απροστάτευτοι. Δηλαδή τι να κάνουμε; Να πάρουμε κι εμείς τα όπλα και να κάνουμε περιπολίες;», μας λέει με απόγνωση η μητέρα, που νιώθει ακόμη απογοήτευση και για το σύστημα που την επομένη, «ακόμη κι αυτοί που θα πέσουν στα χέρια του νόμου, θα είναι έξω για να συνεχίσουν το έργο τους»!

lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων σταμάτησε να ταΐζει και να φροντίζει τα αδέσποτα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δείτε την σχετική ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου στο FB



Διαβάστε περισσότερα...

12 Ιουνίου 2024

Καμένα Βούρλα - Προσοχή! Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μεγάλη προσοχή!

To τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται περιστατικά εξαπάτησης των πολιτών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, στις οποίες επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι καλούν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, προσπαθώντας να αποσπάσουν ευαίσθητα στοιχεία όπως ΑΦΜ, κωδικούς ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών κ.λ.π.. 

Συστήνουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απέχετε από οποιαδήποτε παροχή ατομικών στοιχείων όπως τα παραπάνω.

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων δεν ζητά σε καμία περίπτωση κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς! 

Συνεπώς κάθε τέτοιο τηλεφωνικό αίτημα είναι απόπειρα εξαπάτησης!

Διαβάστε περισσότερα...

06 Ιουνίου 2024

Τα νιάτα φέρνουνε δροσιά ,τα χρόνια εμπειρία.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σας καλούμε την Παρασκευή 7/6/2024 για ένα ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα υδροπλάνα «πιάνουν» Φθιώτιδα και αλλάζουν την εικόνα σε 5 λιμάνια!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ταχύτερες μετακινήσεις και μοναδικές τουριστικές εμπειρίες με υδροπλάνα δρομολογεί ο νομός Φθιώτιδας, με την απόφαση να προχωρήσει στην απόκτηση πέντε νέων υδάτινων πεδίων στους κόλπους του.

Ειδικότερα το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, με μπροστάρη τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Πρεμέτη και πρωτεργάτη στο όλο project της περιφερειακής ανάπτυξης των υδροπλάνων τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό προχωράει σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes για την αδειοδότηση και δημιουργία σταθμών υδροπλάνων σε 5 λιμάνια του νομού και συγκεκριμένα σε Αρκίτσα, Ράχες, Γλύφα, Θεολόγο και Λάρυμνα.

Τα έργα στους προορισμούς αυτούς αποτελούν προτεραιότητα για το Λιμενικό Ταμείο, καθώς η άφιξη των υδροπλάνων στοχεύει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των υποδομών τους. Πλέον με τα υδάτινα πεδία οι προορισμοί γίνονται πιο λειτουργικοί από άποψη μεταφορικής προσέγγισης αλλά και περισσότερο ελκυστικοί, με τα υδροπλάνα να δημιουργούν ευκαιρίες εναέριας τουριστικής περιήγησης πάνω από αξιοθέατα όπως την ευρύτερη περιοχή στο μεταλλουργικό εργοστάσιο της Λάρυμνας, το σπήλαιο της Φώκαινας, το φράγμα του Μόρνου, τη μεγάλη αμμώδης παραλία της Αρκίτσας κ.α.

Η Φθιώτιδα στο ίδιο δίκτυο υδροπλάνων μαζί με Εύβοια, Σποράδες και Αττική!

Τα υδάτινα πεδία της Φθιώτιδας σε Αρκίτσα, Ράχες, Γλύφα, Θεολόγο και Λάρυμνα ανοίγουν το δρόμο για άμεση διασύνδεση της Φθιώτιδας με τα υδατοδρόμια της Εύβοιας σε Αιδηψό, Αλιβέρι, Κάρυστο, Κύμη, Χαλκίδα και τις υποδομές υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων σε Σκόπελο, Αλόννησο και Σκύρο. Σε συνδυασμό με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για υδάτινα πεδία στην Αττική, πέραν του εγκεκριμένου στο Λαύριο πλέον μιλάμε για ένα δίκτυο υποδομών Στερεάς Ελλάδας που μπορεί να στηρίξει έμπρακτα το project των υδροπλάνων και να απογειώσει πολύπλευρα την εικόνα των προορισμών του.

Η διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τον Αγ. Κωνσταντίνο … δημιουργεί κενό το οποίο θα καλύψουν τα υδροπλάνα!

Παράλληλα με την ανάπτυξη των υδάτινων πεδίων, έρχονται και τα υδατοδρόμια σε Αγ. Κωνσταντίνο και Στυλίδα να διευκολύνουν τη μεταφορική διασύνδεση της Φθιώτιδας. Την αναγκαιότητα των υποδομών για υδροπλάνα και εύκολη μεταφορά έρχεται να ενισχύσει ο ξεσηκωμός των κατοίκων και επιχειρηματιών από την ξαφνική διακοπή στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Αγ. Κωνσταντίνο προς Σποράδες, με αποτέλεσμα το πρόσφατα εγκαινιασμένο λιμάνι της Φθιώτιδας να υποβαθμίζεται παρά να αναβαθμίζεται και ειδικά μέσα στην έναρξη της τουριστικής σεζόν!

Μέσω του προσεχούς υδατοδρομίου, τα υδροπλάνα έρχονται εμπράκτως να καλύψουν το μεταφορικό  κενό που δημιουργεί η διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, με γρήγορα και ευέλικτα αεροπορικά ταξίδια που μπορούν να εξυπηρετήσουν πτήσεις προς τα λιμάνια των Σποράδων μέσα σε 15’-20’.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Π.Ε. Φθιώτιδας τοποθετήθηκε για τις προοπτικές που ανοίγει η δημιουργία δικτύου υδροπλάνων στην Στ. Ελλάδα: «Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία υποδομών υδατοδρομίων σε πέντε λιμένες της Φθιώτιδας έχει σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο για την Περιφερειακή Ενότητα. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αδειοδοτήσει ανάλογες εγκαταστάσεις σε περιοχές της Εύβοιας και νησιά των Σποράδων. Συνεπώς, είναι εφικτός ο στόχος να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδάτινων πεδίων στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα το οποίο, με τις αναγκαίες επενδύσεις και όρους ασφάλειας, να είναι βιώσιμο, εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη για τη Φθιώτιδα και τις υπόλοιπες περιοχές».

Διαβάστε όλο το άρθρο στο tvstar.gr

Διαβάστε περισσότερα...

05 Ιουνίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την διακοπή των ακτοπλοϊκών από Άγιο Κωνσταντίνο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στον Άγιο Κωνσταντίνο την Δευτέρα 3/6/2024, μετά από την σχετική ανακοίνωση για διακοπή των δρομολογίων προς Σποράδες από το λιμάνι του ΑΚ, οι σύλλογοι κατακεραυνώνουν τον νυν δήμαρχο Ηλία Κυρμανίδη καθώς και άλλους πολιτικούς.

Διαβάστε περισσότερα...

03 Ιουνίου 2024

Δελτίο Τύπου Υπουργού ΥΜΕ - Βουλευτή Φθιώτιδας Χρ. Σταϊκούρα για τον Άγιο Κωνσταντίνο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 3 Ιουνίου 2024
Δελτίο Τύπου


Αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η πλήρης ευθύνη για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ή η συμβολή στη δημιουργία ποικίλων δημοσίων υποδομών.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συνέδραμε στο έργο της αναβάθμισης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ σχεδίασε, χρηματοδοτεί και υλοποιεί την ανάπλαση της παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

Ως προς το πρόβλημα που γεννήθηκε με τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων του Αγίου Κωνσταντίνου με τις Σποράδες, σημειώνω ότι το θέμα αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο Αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στυλιανίδης, προσφάτως, σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, απάντησε:
«εξαιτίας της ταχύτητας που ανέπτυσσε το πλοίο, δημιουργούνταν υψηλός και έντονος κίνδυνος που προκαλούσε προβλήματα στις παράκτιες τουριστικές επιχειρήσεις και τους λουόμενους. Επί των ανωτέρω, είχαν υποβληθεί καταγγελίες – παράπονα από πολίτες της τοπικής κοινωνίας, στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές».

Συνέπεια αυτού, η πλοιοκτήτρια εταιρεία σταμάτησε τα δρομολόγια.
Το πρόβλημα που γεννάται για τον Άγιο Κωνσταντίνο είναι σοβαρό.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναζητήθηκε νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να αντιμετωπισθούν – με επιτυχία – ανοικτά ζητήματα, και να δρομολογηθεί πλοίο από το τέλος του μήνα, μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2024.
Είμαι αισιόδοξος ότι η κατάληξη θα είναι θετική.

Παράλληλα, επιδιώκεται:
Α. Καλύτερη λύση.
Β. Πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για στάθμευση κρουαζιερόπλοιων, αξιοποιώντας το γεγονός ότι οι Θερμοπύλες απέχουν οδικώς από τον Άγιο Κωνσταντίνο περίπου 32 χιλιόμετρα, οι Δελφοί περίπου 100 χιλιόμετρα και τα Μετέωρα περίπου 188 χιλιόμετρα, με καινούργιο όμως οδικό δίκτυο, τον Ε65.
Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, κ. Γιώργο Κουμπενά, για την αξιολόγηση της πρότασης.

Η ανωτέρω πρωτοβουλία, η οποία για πρώτη φορά αναλαμβάνεται, έχει αρκετές δυσκολίες.
Γνώση όλων αυτών των πρωτοβουλιών και ενεργειών έχει ο Σύλλογος Αλιέων Αγίου Κωνσταντίνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου και η τοπική Λιμενική Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα...

Βλάβη στο σύστημα υδροδότησης στα Καμένα Βούρλα – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επείγουσα ανακοίνωση από τον Δήμο Καμένων Βούρλων

Λόγω βλάβης στο σύστημα υδροδότησης της Δ.Κ. Καμένων Βούρλων παρακαλείστε να κάνετε περιορισμένη κατανάλωση νερού για την ικανοποίηση μόνο των εξόχως απαραίτητων αναγκών.
Σε διαφορετική περίπτωση και μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε ελεγχόμενες διακοπές.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, ο Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Ηλίας Κυρμανίδης, αναφέρει σχετικά:
«Προλαμβάνειν εστί φιλοσοφείν» οι πρόγονοι μας δίδαξαν πριν 2,5 χιλ χρόνια.

Και ο θυμόσοφος λαός το είπε: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»…
Εγώ προσθέτω ότι «Έκτακτο είναι εκείνο που δεν μπορεί να προβλεφθεί και να αντιμετωπιστεί στο χρόνο που πρέπει»..

Νιώθω την ανάγκη να σας μεταφέρω ότι είναι στενάχωρα όλα αυτά που συμβαίνουν.
Ζητώ να κατανοήσετε ότι η μετάβαση σε ότι πιο κοντά στο κανονικό ούτε είναι εύκολη ούτε γίνεται άμεσα ούτε τα προλαβαίνει όλα ταυτόχρονα.

Δείξτε κατανόηση και «βάλτε πλάτη» .
Ευχαριστώ τους υδραυλικούς του Δήμου, καθώς και τον ιδιώτη χειριστή μηχανήματος έργου. Χάσατε μια Κυριακή. Βοηθάτε να κερδίσουμε το μέλλον!

Διαβάστε περισσότερα...

02 Ιουνίου 2024

Άγιος Κωνσταντίνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7:30' το απόγευμα της Δευτέρας (3/6) στο λιμάνι για την διακοπή των δρομολογίων από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες.

Ανάστατη η τοπική κοινωνία του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά όλης της Φθιώτιδας, από την ξαφνική απόφαση διακοπής των θαλάσσιων δρομολογίων από το λιμάνι της Λοκρίδας προς τα νησιά των Σποράδων.

Η παύση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων έγινε με την έναρξη του καλοκαιριού και μετά τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου, που ενώ θα περίμενε κανείς το λιμάνι να αναβαθμιστεί , αντιθέτως υποβαθμίζεται με σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

«Οι πολίτες αυτού του τόπου ΑΓΩΝΙΟΥΝ! Γι 'αυτό τον λόγο απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στα αιτήματα μας να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30....», αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης - κάλεσμα:
«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του τόπου μας, που σημειωτέον φέτος συμπληρώνει 180 χρόνια από τη σύσταση του, παύθηκαν τα δρομολόγια του καραβιού που συνέδεε το ιστορικό μας λιμάνι με τις Βόρειες Σποράδες . Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο λόγος που απέτρεψε την παρουσία μίας συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής εταιρείας να πραγματοποιήσει τα φετινά δρομολόγια ήταν οι καταγγελίες ενός αμελητέου αριθμού κατοίκων κ επαγγελματιών του τόπου. Καταγγελίες που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων και των επαγγελματιών .Οι λόγοι αυτοί προέκυψαν τώρα; Τόσα χρόνια που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη γραμμή γιατί ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα; Η διάσταση που δίνεται στο θέμα οδηγεί ξεκάθαρα στην αποθάρρυνση κ άλλων ενδιαφερόμενων εταιρειών και κατά συνέπεια στην εύρεση λύσης .Αναρωτιόμαστε λοιπόν τα εγκαίνια της 23/11/2023 παρουσία του Πρωθυπουργού καθώς επίσης κ πλήθους άλλων επισήμων γιατί έγιναν τελικά; Οι δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη που μιλούσε για ένα λιμάνι κομβικής  σημασίας, που η επισκεψιμότητά του ήταν αυξημένη κατά την προηγούμενη χρονιά κ θα αποτελούσε δυνητικά προορισμό μεγάλων και μικρών κρουαζιερόπλοιων έπεσαν τελικά στο κενό ;Τελικά αυτό το τεράστιο έργο οδηγείται σε πλήρη απαξίωση και συνεπώς οι επαγγελματίες κ οι κάτοικοι του Αγίου Κωνσταντίνου δέχονται ακόμη ένα καίριο χτύπημα. Ένα πλήγμα που διαταράσσει την ίδια την ταυτότητα του τόπου μας, που από την αρχαιότητα είναι συνδεδεμένη με τη θάλασσα αλλά και την εικόνα μας ως δημοφιλής προορισμός στη συνείδηση εκατομμυρίων τουριστών η παρουσία των οποίων είναι πηγή ζωής για την τοπική αγορά, για την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της εν γένει.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της δυσμενούς για τον τόπο μας εξέλιξης πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στην εξεύρεση ενδεδειγμένης λύσης. Πιθανολογούμε ότι μία λύση που θα αποτελούσε κίνητρο για τις ναυτιλιακές εταιρείες να επενδύσουν στην πραγματοποίηση δρομολογίου προς τις Βόρειες Σποράδες θα ήταν η επαναφορά της άγονης γραμμής που συνέδεε τον Άγιο Κωνσταντίνο με τη Λήμνο και κατά το παρελθόν συνετέλεσε στην οικονομική ανάπτυξη των εμπλεκόμενων περιοχών.

Οι πολίτες αυτού του τόπου ΑΓΩΝΙΟΥΝ! Γι 'αυτό τον λόγο απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στα αιτήματα μας να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30.

Με εκτίμηση,

Διαβάστε περισσότερα...

1971 - Ράλι... με τρακτέρ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



Διαβάστε περισσότερα...