25 Μαρτίου 2023

Μην ξεχάσω να αλλάξω την η ώρα.... αύριο χάνουμε μια ώρα ύπνου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κυριακή (26/3) στις 03:00 ξημερώματα αλλάζει η ώρα, με τα ρολόγια μας να πηγαίνουν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών:
«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ».

Στην Ευρώπη, η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η αλλαγή ώρας ήταν το καλοκαίρι του 1916, εν μέσω πολέμου, στη Γερμανία, προκειμένου το ανθρώπινο δυναμικό να μπορεί να παράγει καλύτερα πολεμικό υλικό χωρίς να καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932, στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε.

Αργότερα, κατά τη δεκαετία του ‘70, μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973, αποφασίστηκε η υιοθέτηση της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η οποία το εφάρμοσε πια το 1975.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!!!!
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενα χερι το τσιγαρο στα αλλο χερι το 'μπεγλέρι"που ελεγε και η Χρονοπουλου????????

Ανώνυμος είπε...

Ο επομενος Δημαρχος πρεπει να εχει ενα κυριο προσον.
Να ειναι αμφιβόλου ηθικής, αλλιως πως θα μας μοιαζει.
θα μου πειτε οτι ολοι ειμαστε ανηθικοι;Οχι, αλλα και ναι.
Παραδειγμα ο θρασυβουλας,που τον κατατασσετε;
Προφανώς απο αυτα που γραφει μαλλον κατατασεται αυτοδικαια στους
ζηλωτες της Μονης Εσφιγμένου?
Αν ομως θελήσει να αποκαλυψει το ονομα του,τοτε τι γινεται, θα εχουμε αραγε
την ιδια για αυτον αποψη;
Μηπως λοιπον ολοι μας εχουμε μεσα μας αυτο που κατηγορουμε;
Αλλωστε"ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλέτω".
Ο σωστος λοιπον υποψηφιος δημαρχος δεν πρεπει να ειναι κυριως αρριβιστας,αλλα απλοικος στον τροπο, σύνθετος στην σκεψη, δημοκρατικος στην ενημερωση,μαχητικος στην αποφαση, κοσμοπολιτης στην ιδεα και
φιλελευθερος πολιτικα.
Ποιος συγκεντρωνει τα ανωτερω προσοντα απο τους ΑΥΤΟΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥΣ παντως οχι ..... ο θρασυβουλας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σκουφιας.-

Ανώνυμος είπε...

Η οπτική γωνία που βλέπεις την "πραγματικότητα" κατατάσσει φίλε μου, 9:13, εσένα όχι απαραίτητα τους άλλους.
Πάντως για να μην έχεις άγχος , εμένα βγάλετε από τη λίστα σου , των υποψηφίων .
Παραμένω ενεργός πολίτης.
Όταν και εάν , στο μέλλον , είμαι υποψήφιος θα δεχτώ την οποιοδήποτε κριτική σου ως ψηφοφόρου ή ως υποψηφίου, και τότε θα σου απαντήσω!
ΘΡΑΣΎΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχος ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς Θρασύβουλα.
Είμαι ο 9.13 .Προφανώς σε δέχομαι ως νοήμονα ,απλά εγώ δείχνω μια γενικότερη τάση στο πρόσωπο σου και όχι παραίτηση εσένα.
Άλλωστε είμαι ευχαριστημένος που υπάρχεις στο μπλοκ διότι έτσι μπορώ να αναλύω τι σημαίνει διαφορά πολιτικής στην μη αστική πλευρα της δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Λια άκυρο από Μητσοτάκη για Δήμαρχο καθαρή στήριξη σε Συκιώτη ακόμη ακόμη κ ο Οικονομου φωτογραφία με Συκιώτη έβγαλε. Προσοχή στην Κάλπη το τι θα πέσει , τα Καμενα πάνε μπροστά με Γιαννη Συκιώτη. Το μήνυμα της Κυβέρνησης ξεκάθαρο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, κάτσε να δούμε αν η τωρινή κυβέρνηση συνεχίσει να είναι κυβέρνηση πρώτα και θα την δούμε και την τοπική κάλπη μετά

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Κριτωνα λιεβεντη αναλυτη

Ανώνυμος είπε...

Βαστηχτητε με τον Μητσοτακη παιδια!!! Για να δουμε ταχαιρια του και..βλεπουμε για τους στηριγμενους και τις αγκαλιες...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΝΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ, αλλά πρέπει να το αναφέρω-να το καταθέσω:
Καθώς γίνομαι δέκτης "κουτσομπολιών" που εμπλέκουν το όνομά μου, και επικαλούνται συναντήσεις μου ( δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο) με τους υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου καμένων Βούρλων, σας δηλώνω ότι από τον Οκτώβριο του 2022, όπου είχα μια συνάντηση με τον κ. Πλατανιά Ιωάννη, μέχρι και σήμερα δεν έχω κάνει καμία συνάντηση με κανέναν από τους εν λόγω υποψηφίους.
Εάν στο μέλλον προκύψει τέτοια συνάντηση θα είναι δημόσια και με μόνο στόχο το αναπτυξιακό πλάνο και μέλλον του Δήμου μας και με ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην Δήμο Μώλου, απ' όπου και κατάγομαι.
Με Εκτίμηση
Δημήτριος Ρήττας

Ανώνυμος είπε...

Ντόμπρα εξηγηση του κ. Ρηττα.

Ανώνυμος είπε...

Ρ-ήττας Δήμαρχος χαχαχα το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ; Κατέβα να δεις πόσες ψήφους θα πιάσεις κ μετά κάνε οποία ανακοίνωση θέλεις. Δεν μας νοιάζει Κύριε το τι θα κανείς κ το ποιον θα στηρίξεις Δήμαρχος καμένο Βουρλιώτης πάει κ τέρμα

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:43 μ.μ., Μαρτίου 27, 2023, Μην ταράζεσαι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείχνεις την εμπάθειά σου απέναντί μου. Ίσως, ενώ δεν με ξέρεις καθόλου και εκφράζεις κακόπιστη και προσβλητική κριτική απέναντί μου.
Σε ότι αφορά την εκλογή δημάρχου, ok μας δήλωσες τη θέση σου - Δήμαρχος καμένο Βουρλιώτης πάει κ τέρμα και είναι δικαίωμά σου.
Να σου πω όμως και την δική μου άποψη:
Να σε ενημερώσω ότι ο Δήμος Καμένων Βούρλων δεν είναι μόνο τα Καμένα Βούρλα
Μου είναι αδιάφορο από ποια δημοτική ενότητα ή κοινότητα του δήμου μας θα είναι ο δήμαρχος
Με ενδιαφέρουν μόνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού και των υποψηφίων του, και το πόσο σοβαρό , αξιόπιστο, κοστολογημένο και χρονικά υλοποιήσιμο θα είναι το πρόγραμμά του
και μερικά άλλα βασικά που όμως χρίζουν σοβαρής και μακράς ανάλυσης και δεν αποτελούν αντικείμενο ανάλυσης επί του παρόντος και όχι μέσα από ένα blog με ανώνυμους σχολιαστές.
Τέλος να σε ενημερώσω ότι ο κάθε σοβαρός ενεργός πολίτης μπορεί και είναι χρήσιμος και συμβάλει θετικά από οποιαδήποτε θέση, ακόμα και μέσα απλές συζητήσεις στο καφενείο.
Δημήτρης Ρήττας

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να γνωρίζω τον κ. Ρήτρα προσωπικά συμφωνώ με την απάντηση του στον κακοτροπο και αγενή 3.43 που προβοκαρει αυθαιρετα έναν συνδημοτη .
Επειδή ανόητοι υπάρχουν παντού δεν σημαίνει ότι οι νηφάλιοι θα τους ακούν απαθείς.
Έτσι ο ακροβολιστης δεν μπορεί να στοχεύει εκ του ασφαλούς έναν επώνυμο.
Γενικό σχόλιο περί Μώλου ας το κάνει όχι κατά προσώπου ομως.
Το λέω εγώ που ήμουν συνεπής επί έτη στους αγώνες ενάντια στις στρεβλώσεις που έθετε ο τοπικισμός στο Μωλο για το κέντρο υγείας το λύκειο κλπ.
Άλλο λοιπόν μια αντίθεση μεταξύ των δύο περιοχών(ειρησθω εν πάροδο έχει αμβλυθεί η κατάσταση που τότε βασίστηκε κυρίως στο Πασοκ)
και άλλο η προσωπική εμπάθεια.
Μην ξεχνάμε αλλωστε τι έχει υποστεί και ο κ. Σκουφιας από ανώνυμους.
Πάντως αυτή την στιγμή έχουμε σοβαρά ζητήματα σε εξέλιξη όπως το επενδυτικό πρόγραμμα Μήτση για την Ναυαρχίδα του τουρισμού στην Στερεά(εκτός Αττικής) κλπ που δεν μπορεί να είναι πίσω από την μικροπολιτικη των Αυτοπροτεινομενων υποψηφίων δημάρχων.
Μην ξεχνούμε άλλωστε ότι μιλάμε για ελλειπή ηθική η μάλλον ηθική ατομικού συμφεροντος όταν μιλάμε για δημοτικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Ρ-ήττας συνεχίζει να προσπαθεί με μια μικρή μειοψηφική ομαδούλα να κάθονται στη καφετέρια κ να στήνουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι θα μπορούσαν να βρισκόταν σε θώκο δημαρχιακό κ όπως λέει κ ένας εκ τον υποψηφίων τα καλύτερα έρχονται

Ανώνυμος είπε...

προς 10:12 μ.μ., Μαρτίου 27, 2023
Δεν σε ξέρω, ανώνυμε σχολιαστή, μην ασχολείσαι μαζί μου και μην κάνεις σενάρια Bollywood (Μπόλυγουντ), γιατί γίνεσαι από γραφικός έως γελοίος με τα όσα αναξιόπιστα και αβάσιμα γράφεις για το άτομό μου.
Μπορείς βέβαια, εάν έχεις κάτι σοβαρό και αξιόπιστο να πεις, να γράψεις επώνυμα και να αναλάβεις και την ευθύνη των όσων θα γράψεις.!!!
Δημήτρης Ρήττας

Ανώνυμος είπε...

Κε Ρήττα, καλώς ήρθες στον βιότοπο των ανώνυμων «πιράνχας» που έχουν σαν αποστολή την «δολοφονίας χαρακτήρων» που δεν ταιριάζουν με τη... mentalite τους !
Καλή συνέχεια... και να προσέχεις... δεν αστειεύονται !

Ανώνυμος είπε...

Γραφικός κ γελοίος εγώ ; Ντροπή σου που μου προσάπτεις τέτοιους χαρακτηρισμούς η καλύτερα δεν τους δέχομαι από εσένα. Να μ κουνάς εσυ το δάχτυλο. Δεν είμαστε εδώ από παρθενογένεση. Σας γνωρίζω κ εσάς κ το παρελθόν σας το οποίο δε τιμά καθόλου αλλά βέβαια αφού χορτάσει απο τα χρήματα των δημοτών κ του δημοσίου ; Μπορείς να λες ότι θες. Ξεχνάω εγώ αυτά που έχεις πει για τους καμένο Βουρλιώτες ; Η ανάπτυξη έρχεται από ιδιωτικές επενδύσεις κ όχι από καρεκλοκένταυρους η κρατικοδίαιτους

Ανώνυμος είπε...

Πνευματική και ψυχική διαταραχή, παραλήρημα ανώνυμου, τζάμπα μάγκας??????
Έλεος!!!

Ανώνυμος είπε...

Εχεις πρόβλημα κ θες κ να κυβερνήσεις …

Ανώνυμος είπε...

«Άρτζι μπούρτζι και λουλάς»

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ήρθες σήμερα να δεις τον χαμό από τους υποψήφιους στον μωλο … ; Απόβαση έγινε κ εσυ ακόμη ψάχνεις να δεις εάν κανείς για επικεφαλής ; Ελα όσο είναι καιρός ειδάλλως είναι αργά για δάκρυα

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα…Από Μώλο ρε φίλε ποιοι ήταν…;;2 άτομα μόνο…!! Κάντε υπομονή μέχρι τν μεγάλη εβδομάδα.Γελάει καλύτερα οποίος γελάει τελευταίως.

Ανώνυμος είπε...

Τα καλύτερα έρχονται να είσαι σίγουρος. Εσυ 2 είδες μόνο ; Απόβαση έγινε τι δεν κατάλαβες πάντως εάν θέλεις κερνάμε γλυκάκι !!

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσεις πολυ ρε φίλε….Με απόβαση ήρθατε και στο τέλος σαν λαγοί θα φύγετε…!!Καρεκλοκένταυρους χορτάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Με βρομιάρη ΓΑΛΑΝΗ,δεν πάτε πουθενά…..Άκου εκεί ο εφιάλτης του δήμου Μώλου Θανάσης Γαλανής…..Ρε δεν ντρέπεστε λίγο;;