12 Δεκεμβρίου 2019

Στασιμότητα στην Αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών που την ευθύνη την έχει το ΤΑΙΠΕΔ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας.
www.loutropoleis.com .έδρα θεσσαλονίκη Ιβήριδος 9 τκ 54351 .
anestis_anastasiadis@yahoo.gr

Προς ΤΑΙΠΕΔ Θέμα: Στασιμότητα στην Αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών που την ευθύνη την έχει το ΤΑΙΠΕΔ

Γραφείο Πρόεδρου η και αρμόδιο Γραφείο .

Πληροφορηθήκαμε ότι τα λουτρά στα Καμένα Βούρλα βρίσκονται και κυρίως το συγκρότημα των λουτρών που είναι το Γαλήνη βρίσκετε σε κατάσταση στασιμότητας.

Το συγκρότημα Γαλήνη που έχει και τα Λουτρά μέχρι στιγμής η πηγή δεν αναγνωρίστηκε και 2ον η προκήρυξη εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση όλης της περιοχής δεν καρποφόρησε.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι βγαίνει προς πώληση τμηματικά προς αξιοποίηση με αποτέλεσμα όλο το συγκρότημα να μην μπορεί να λειτουργήσει και ανάπτυξη του θεραπευτικού μας τουρισμού στην περιοχή να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Καλούμε το Υπουργείο οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ να τερματίσουν αυτές τις εκκρεμότητες και μάλιστα σε όλες οι ιαματικές πηγές της περιοχής όπως είναι και η Θερμοπύλες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν εδώ και τώρα. Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες για τα λουτρά Αιδηψού όπως και τα λουτρά της Κύθνου αλλά κι άλλες Λουτροπόλεις.

Ζητούμε σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας να βρεθούν άμεσες λύσεις προκειμένου οι λουτροπόλεις να αρχίσουνε να λειτουργούν και όχι να κλείνουν όπως τα λουτρά Πλατύστομου και τα λουτρά του δήμου Βόλβης Λουτρά Απολλωνίας για διαφορετικούς λογούς. Θα περιμένουμε την απάντηση σας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12.12.2019

Υ.Γ. ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ Το ΤΑΙΠΕΔ
διαθέτει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων εντός των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές. Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου βρίσκεται γεωγραφικά στο νομό Φθιώτιδας και περιλαμβάνει τα ακίνητα: Ι.Π. Θερμοπυλών, Ι.Π. Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Camping Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Υπάτης και Ι.Π. Πλατυστόμου. Επιπλέον, στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει το ακίνητο των Ι.Π. Κύθνου και το συγκρότημα του Υδροθεραπευτηρίου Αιδηψού.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζητηστε ως Δημος την εκμεταλευση των πηγων . Τοσα κακα εχει κανει το Δημοσιο με την εθνικη οδο στη περιοχη .

Ανώνυμος είπε...

οι τοπικοι αρχοντες, οι φορεις και η κοινωνια τι κανουν ???????κοιμουνται τον υπνο του δικαιου ?????
περιμενουν το ΜΑΝΑ εξ ουρανου ?????

Ανώνυμος είπε...

οχι περιμενουμ ενα λαικιστη σαν εσενα, Ουρτ ρε.

Ανώνυμος είπε...

Οι τοπικοι δημοτικοι "αρχοντες," δεν ασχολουνται με αυτα τα μικρα πεζα πραγματα. Δεν εχει ," ενδιαφερον," Λαικιζουν και μονο θεματα βιτρινας ..., οι ιαματικες πηγες ,ειναι σοβαρα πραγματα ,βαρεια ....

Ανώνυμος είπε...

Αν πουληθει το Γαληνη , ποιοι οι ενδιαφερομενοι, ,, γιαυτο ερχοντααν συνεχεια στα τοπικα συνεδρια ιαματικων ;

Ανώνυμος είπε...

Η Μπήτα προ ημερών στο καφεθρονιο είπε οτι παίζει δυνατά να το αγοράσει ο Σαββίδης. Είναι σανός ή υπάρχει πράγματι ενδιαφέρον ? Ξερει κανεις κατι παραπάνω ?

Ανώνυμος είπε...

Ο Συκιωτης και Πατουλης στα συνεδρια ιαματικων μαζι ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ: Να ζητήσουμε σαν δήμος να πάρουμε τη διαχείριση των πηγών για κάποια χρόνια. Μορφωμένους δημότες έχουμε -σε όλα τα χωριά - που απαρτίζουν το δήμο μας. Να βάλουμε μυαλό, να σοβαρευτούμε και θα τα καταφέρουμε. Έτσι θα βρίσκουν δουλειά τα παιδιά μας και οι γεροντότεροι θα έχουν καλά γεράματα. Όλα τα επαγγέλματα θα δουλέψουν και θα δημιουργήσουμε και επαγγέλματα του μέλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

https://trikalacity.gr/quot-to-paradeigma-ton-trikalon-quot/?fbclid=IwAR2C8XVODyEdcHf0ghqZT9m_aW3usSEe67x0Sq-02a0Olp3zJHBP1fAx3Ik

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχε , παρε τον Μακρυνιτσα παλι συμβουλο , τι θα κάνετε με τα ιαματικα νερα . Αυτος κατι ηξερε , δεν τον ακουγες ούτε αυτον . Ο επομενος αρμοδιος μονο για μπανακια και ταξιδακια ηταν. ( φτιαχουν καποιόι ιδιωτικες ιαματικες πισινες ; ) .καντε κατι .

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε με τις αποφασεις που ειχε παρει το δημοτικο συμβουλιο σχετικα με τα ιαματικα νερα τον Απριλιο Μαιο 2019, τι ειχε αποφασισει , τι εγινε πραξη ;

Ανώνυμος είπε...

Το συντομο ανεκδοτο ... ερχεται η α α αναπτυξη ...
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ Η ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΧΥΝΑΝΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακρυνίτσας αγαπάει το δήμο με ανιδιοτέλεια. Υπάρχουν κι άλλοι που κρατούν αποστάσεις. Πρέπει να βάλουν πλάτη.

Ανώνυμος είπε...

Από πότε η ασθμαίνουσα ανάγκη για αυτοπροβολή και η ματαιοδοξία της κραταιούσης αρχηγίας, χαρακτηρίζεται ως ανιδιοτελής? Έχεις κοντή μνήμη φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Η φθορα μιας πολιτικης πορειας ,συνηθως δεν επιμεριζεται ευθυγραμμα,αρκει ενα mea culpa και μια παραιτηση απο την διαικδικηση της αρχηγιας για το κοντινο μελλον.
Ετσι καποιος δυναται να αναταξει την παραταξη του,με σκοπο να την κρατησει συνεκτικη.
Αν συμβει τοτε με ενα νεο προσωπο ως αρχηγο π.χ.μια Νομικος[υπο προυποθεσεις]
θα ηταν αποδεκτη στην κεντροδεξια της περιοχης.

Ανώνυμος είπε...

6.37μμ μας λες ότι ο
Δήμαρχος,εφ όσον το θέλει
Θα παραδεχτεί τα λάθη του,θα δώσει το δαχτυλίδι στην Μπητα και ετσι η κεντροδεξιά θα έχει πάλι την δημαρχία για άλλα τέσσερα χρόνια.
Και αυτό να γίνει που το βλέπω δύσκολο με το χαρακτήρα που εχει,αυτος είναι βαθιά
εγωπαθης περισσότερο και από τον Μακρυνίτσα,θα προτιμησει να χάσει, σύμφωνα με το ρητό -'Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων'

Ανώνυμος είπε...

δημιουργική γραμμική β και πυραμίδες του χέοπα στο κηφηνείο της αττικής...

Ανώνυμος είπε...

Ενας επικαιρος πολιτικος λογος 180 ετων ,
Κινδυνευει η Πατρις ...διοτι ο ζηλος του λαου εσβυσθη, και εσβυσθη απο υμας τους ιδιους ...... οι οποιοι αποκαταστησαμεν το δυστυχισμενον Εθνος παιγνιον των παθων μας... .. οι οποιοι αντι να το οδηγησωμεν εις τον λιμενα της σωτηριας και ευδαιμονιας , το εφεραμεν εις το χειλος της αβυσσου...... διοτι η φιλαρχια πολιορκει τον νου μας ....... η ιδιοτελεια οδηγει τα εργα μας , αι σκευωριαι και τα διαβουλια ειναι η πολιτικη μας .
Σπυρος Τρικουπης -1836

Ανώνυμος είπε...

Το να ειναι καποιος Γιατρος , η αλλη Δικηγορος , ο αλλος Πολιτικος Μηχανικος δεν τους κανει αυτοματα και ικανους να διοικησουν κατί π.χ το Δημο. Ουτε οι κομματικες ταυτοτητες ειναι εγγυηση. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

Εγωιστης ο Γιατρος ; απαπα τι λετε ;

Ανώνυμος είπε...

Μην υποτιμάτε την δυναμική που απορρέει
από την κομματική και ιδεολογική "αυτογνωσία"
Ακόμη και ο Βούλγαρης
που κοντραρει συνεχώς
το σύστημα των Κοτζαμπάσηδων της κεντροδεξιάς της περιοχής,στην ουσία ήταν σκληρός Σταικουρικος(;).
Έτσι εκ παρθενογεννησεως δεν υπάρχει "Νοματαιος"υποψηφιος να ειναι καθάριος.
Άρα η "άλωση
δεν γίνεται χωρις τον παράγοντα
Κόμμα.Ειδατε τι έπαθε
ο Μπέλλος που δεν του
δόθηκε το 50-50 από την
Ν.Δ.και το πούλημα που έφαγε από τους σοσιαλιστές του Αγίου Κων/νου για χάρη του αναστηματος του Τσωμου.




Ανώνυμος είπε...

Εδώ στο Μώλο έχουμε ήδη τον επόμενο υποψήφιο. Δεν πήγε με τον Συκιώτη και συγκρίνοντας τους νυν με αυτόν,
σιγουρευτήκαμε ότι μας λείπει ηδη.

Ανώνυμος είπε...

το ονοματάκι του ? ποιο είναι ? ή δεν μας το λες μην τον ματιάσουμε ?

Ανώνυμος είπε...

Για να ξεφυτρωνουν τοσοι υποψηφιόι ηδη , κάταλαβαινετε οτι ο υπαρχων δεν τους κανει ....αφηστε βρε το παιδι στη αρχη της νεας θητειας του , αμεσως να τον αλλαξετε .. απλα φταιει η προηγουμενη δημοτικη αρχη ...καμενη γη παρελαβε..

.




Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη ποιοι ειναι οι υποψηφιοι για τις επομενες εκλογες ;;

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα... να σαι καλά ρε φίλε Μωλιώτη με τον επόμενο δήμαρχο. Με έκανες και ξεστρίφτηκα στο γέλιο. Αν εννοείς αυτόν που σκέφτομαι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν ήταν με το Συκιώτη, μάλλον ανήκει στην ομάδα Τσώμου. Οπότε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν τους κάνει. Ξεφυτρώνουν μνηστήρες για την περίοπτη θέση του γίγαντα από το Μώλο λοιπόν...για το ρόλο του αρχικομπάρσου-αρχικαταγγέλοντα.

Ανώνυμος είπε...

Στην αλυσίδα των παραγόντων, που θα επηρεάσουν την ανταγωνιστικότητα των καθιερωμένων τουριστικών προορισμών στον 21ο αιώνα, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι κάτοικοι του προορισμού, τονίζεται σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του tourism-review.com.

Η τοπική κοινωνία, επισημαίνεται στο άρθρο, απαιτεί πιο δυνατά από ποτέ να έχει λόγο στο σχεδιασμό των ταξιδιωτικών προορισμών. Γι αυτό, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας στους σχεδιασμούς πρέπει να συνεργάζεται και να αποφασίζει με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινότητας.

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες δεν μπορούν πλέον να εργάζονται απόμονωμένοι από το περιβάλλον τους. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν νέες ευθύνες. Και παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Κένεντι για την Αμερική, ο αρθρογράφος σημειώνει:

Μην ρωτάτε τι μπορεί να κάνει ο προορισμός σας για εσάς, αλλά δείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για τον προορισμό σας.

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχειτε...
ολα θα τα φτιαξει ο ΥΙΟΣ ΜΗΤΣΗΣ.
αλλωστε τα εχει καταφερει μια χαρα μεχρι τωρα με την στηριξη ΣΥΚΙΩΤΗ.
Α..ρε κοιμισμενοι ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ.. ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.
σε λιγο θα λετε¨
Μια φορα κι εναν καιρο ειχαμε μια λουτροπολη εμεις,!!!!!