11 Δεκεμβρίου 2019

14 χρόνια κάθειρξης στον αρχηγό του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ποινές με αναστολή στα υπόλοιπα εννέα μέλη της συμμορίας που κάθησαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων…

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας για την εκδίκαση της υπόθεσης σύστασης ομάδας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την καλλιέργεια και τη συγκομιδή ναρκωτικών ουσιών, που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2018 μετά από επιχειρήσεις των αστυνομικών σε Καμένα Βούρλα και Ελευθεροχώρι.

Η δίκη είχε διακοπεί τον περασμένο Οκτώβρη όταν και κατέθεσε ο ένας εκ των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που ήταν η υπηρεσία που είχε φέρει στο φως τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Για την υπόθεση κατηγορούνταν δέκα (10) άτομα εκ των οποίων τέσσερις κάτοικοι Καμένων Βούρλων, δύο Λαμίας, ένας Καινουρίου, ένας κάτοικος Ελευθεροχωρίου, ένας Χαλκίδας και ένας Περάματος Ρεθύμνου. Τελικά από τους κατηγορούμενους που κάθησαν στο εδώλιο, μόνο ο ένας εξ αυτών θα παραμείνει στη Φυλακή (συνολικά είχαν προφυλακιστεί εφτά άτομα), καθώς το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη σύσταση συμμορίας, αφού μετέτρεψε την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τον Αλβανό υπήκοο κάτοικο Καμένων Βούρλων, ο οποίος είχε προφυλακιστεί στις Φυλακές Κορυδαλλού και θα συνεχίσει μέχρι την έκτιση ποινή κάθειρξης 14 χρόνων και 4 μηνών, μιας και στην έφεση του δε δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη.

Αντίθετα στους υπόλοιπους κατηγορούμενους δόθηκε αυτή η δυνατότητα και έτσι οι άλλοι έξι που είχαν προφυλακιστεί, θα περιμένουν από τα σπίτια τους την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ήταν κατά περίπτωση καλλιέργειας και διακίνησης ουσιών, άμεση συνέργεια σε καλλιέργεια και διακίνηση σε βαθμό πλημμελήματος από εξαρτημένα άτομα.

Να σημειώσουμε ότι στην Ελληνίδα (ομογενή) από τα Καμένα Βούρλα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και στον ξάδερφό της που μένει Λαμία και είχε προφυλακιστεί στο ΚΚ Δομοκού, ποινή φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών με 3ετη αναστολή. Επίσης στον τρίτο Έλληνα της συμμορίας και Λαμιώτη του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας (μόνο σε αυτόν) και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών.

Για τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας οι ποινές που μοίρασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ήταν από 3 χρόνια ποινή φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια κάθειρξης. Ειδικά με ποινή κάθειρξης τιμωρήθηκαν οι τέσσερις Αλβανοί που μένουν σε Ελευθεροχώρι, Καινούριο, Πέραμα Ρεθύμνου και Καμένα Βούρλα, στους οποίους επεβλήθη και ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής κατοικίας τους, δύο φορές το μήνα. Επιπλέον στον τελευταίο είχαμε και την υποχρέωση καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Οι Συνήγοροι Υπεράσπισης των κατηγορουμένων Δημήτριος Κρούπης, Βασίλειος Παπιώτης και Αργυρώ Καραφέρη, μετά την διήμερη ακροαματική διαδικασία εκφράζοντας την ικανοποίηση τους μας δήλωσαν ότι οι εντολείς τους δικαιώθηκαν ηθικά και νομικά, αφού η κατηγορία περί συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος μετεβλήθη στο πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας. Επιπλέον οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για την καλλιέργεια μίας φυτείας στην περιοχή της Φθιώτιδας καθώς δεν απεδείχθη η οιαδήποτε συμμετοχή τους. Οι ισχυρισμοί μας οι οποίοι είχαν υποβληθεί ήδη από το στάδιο της τακτικής Ανάκρισης έγιναν δεκτοί από το Δικαστήριο ,οι ποινές που επιβλήθηκαν κρίνονται απόλυτα δίκαιες σύμφωνα με τον βαθμό συμμετοχής εκάστου εκ των εντολέων μας.

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: