16 Δεκεμβρίου 2019

Το Πρόγραμμα Δι@ύγεια στο Δήμο μας - Και η απόφαση του ΔΣ για τα Τέλη Ύδρευσης – Άρδευσης - Αποχέτευσης !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 16/12/2019

Το Πρόγραμμα Δι@ύγεια έχει αναδειχθεί σε διεθνές επίπεδο ως βέλτιστη πρακτική προώθησης της διαφάνειας και της ανοικτής διακυβέρνησης δηλ. την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα το Πρόγραμμα Δι@ύγεια δημιουργήθηκε με το νόμο 3861/13.7.2010 και ορίζει ότι καμιά απόφαση δεν εκτελείται αν δεν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο diavgeia.gov.gr ώστε να αποκτήσει έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) δηλ. την ταυτότητά της.

Έτσι, έστω με καθυστέρηση, αποκτήσαμε και εμείς οι Έλληνες Πολίτες το δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφα, τις διαδικασίες και τις πράξεις των φορέων άσκησης Δημόσιας εξουσίας και κατ’ επέκταση την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή δημόσια διοίκηση.

Κάνοντας χρήση αυτού του δικαιώματός μου, ως δημότης του Δήμου Καμένων Βούρλων, βρήκα τις εισηγήσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας και τα πρακτικά των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά τους προϋπολογισμούς των Υπηρεσιών [α] Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού _ Πρακτικό 20/2019/26.11.19 και [β] Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης _ Πρακτικό 21/2019/3.12.19.

Μελέτησα σε πρώτη φάση την [β] περίπτωση και επειδή πολλά παράδοξα με προβλημάτισαν, έκανα μια αίτηση στο Δήμο με την οποία ζητώ απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. [όπως ορίζουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ].
Αν πράγματι έχω δίκιο τότε η απόφαση του ΔΣ είναι ΑΚΥΡΗ.

Αυτή μου την ενέργεια θεώρησα σκόπιμο να την γνωστοποιήσω μέσω του blog σε εσάς τους αναγνώστες – δημότες για να έχετε μια εικόνα για τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας Ύδρευσης-Άρδευσης και Αποχέτευσης και τι «έντεχνα» απεκρύβει από τους Δημοτικούς Συμβούλους και κατ’ επέκταση και από εμάς τους Δημότες.

Περιεχόμενο Αίτησης
Ιστορικό
Η Οικονομική Υπηρεσία εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή την «Μη Αναπροσαρµογή των Τελών Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης για το έτος 2020». Η ΟΕ έκανε αποδεκτή την πρότασή [Πρακτικό 21/2019/3.12.19] και αποφάσισε να την εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης. Το ΔΣ σε τακτική συνεδρίασή στις 10/12/2019 αποφάσισε ομοφώνως να κάνει αποδεκτή την εισήγησή για ΜΗ Αναπροσαρμογή Τελών.

Επισημάνσεις και Ερωτήματα προς Οικονομική Υπηρεσία
1) Στον κωδ. 6211 προβλέπεται για δαπάνη ρεύματος το 2020 = 254.000,00 € ενώ το 2018 = 366.718,00 δλδ μείωση 112.718 ή -30,74%. Στον ίδιο κωδικό για την Υπηρεσία Καθαριότητας-Φωτισμού προβλέπετε για το 2020 = 470.000 € ενώ το 2018 = 121.963,32 δηλ. αύξηση 348.036,68 ή + 285,36% [τα δεδομένα του 2018 είναι απολογιστικά και έχουν ελεγχθεί από τον Ορκωτό Λογιστή κ. Μακρή]
  •  Με τι δεδομένα υποστηρίζετε αυτή την αντίθετη πρόβλεψή σας ;
2) Το άθροισμα των ΕΞΟΔΩΝ δεν είναι 755.660,00 € αλλά 749.660,00 €
Το άθροισμα των ΕΣΟΔΩΝ δεν είναι 680.186,00 € αλλά 1.951.136,00 €
  •  Γιατί αυτά τα λάθος αθροίσματα σε επίσημο έγγραφο με το οποίο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κλήθηκαν να πάρουν απόφαση ;
3) Με τα δικά σας αθροίσματα ΔΕΝ υπάρχει ισοσκέλιση, τα ΕΞΟΔΑ είναι μεγαλύτερα από τα ΈΣΟΔΑ κατά 75.474,00 € ή -9,99%.
  •  Μήπως η πρόβλεψή σας για μείωση του αντιτίμου ρεύματος έχει σχέση με το να κρατήσετε τη διαφορά μικρότερη του 10% για να μην εισηγηθείτε αύξηση τελών ; Αυτή ήταν δική σας επιλογή ή δεχθήκατε πιέσεις από την αιρετή διοίκηση ;
4) Με τα σωστά αθροίσματα πάλι ΔΕΝ υπάρχει ισοσκέλιση αλλά εδώ τα ΕΣΟΔΑ είναι μεγαλύτερα από τα ΈΞΟΔΑ κατά 1.201.476,00 € ή +160,27%.
  •  Μήπως η απόκλιση των 1.201.476,00 € είναι Πρόβλεψη ΜΗ είσπραξης απαιτήσεων ΠΟΕ και γι αυτό το αφαιρείται από τα προϋπολογιζόμενα έσοδα του 2020 ;
  •  Αν ΝΑΙ, γιατί αφού το αποκρύψατε από την έγγραφη εισήγησή σας δεν δώσατε τις απαραίτητες διευκρινήσεις στη συνεδρίαση του ΔΣ ;
5) Αν το 1.201.476,00 € αφορά Πρόβλεψη Επισφαλών Απαιτήσεων ΠΟΕ, προκύπτουν επί πλέον ερωτήματα:
  •  Έχετε τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι το 1.201.476,00 € είναι ανεπίδεκτο είσπραξης δλδ οριστική ΖΗΜΙΑ και αφαιρείται το ποσόν από τα ΕΣΟΔΑ του 2020 ;
  •  Έχετε ενημερώσει το ΔΣ ποιους δημότες [φυσικά ή νομικά πρόσωπα] έχετε εντάξει στην κατηγορία των επισφαλών και για ποιο λόγο τον καθένα ;
  •  Έχετε τηρήσει τις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες πριν την ένταξη στην κατηγορία των επισφαλών ;
Επίλογος
Για όλα τα ανωτέρω, η Οικονομική Υπηρεσία, πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις π ρ ι ν την παρέλευση 15 ημερών από την πρωτοκόλληση της αίτησής μου και επί πλέον να αναρτήσει στο Δι@ύγεια τη λίστα με τους Επισφαλείς Χρεώστες, ώστε να ενημερωθούμε και εμείς οι συνεπείς δημότες που πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, ποιοι συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μου εντός της προθεσμίας των 15 ημερών [αρθ. 227 ν. 3852/2010] θα αναγκαστώ [α] να προσβάλω την απόφαση του ΔΣ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και [β] να καταγγείλω τους εργαζόμενους στην Οικονομική Υπηρεσία για παραπλάνηση των Δημοτικών Συμβούλων στη λήψη αποφάσεων και για μη εφαρμογή όσων ορίζει ο ν. 3861/2010 - Πρόγραμμα Δι@ύγεια για διαφάνεια και ανοικτή διακυβέρνηση.

-----------------------
ΥΣΤ
1. Πριν αρχίσουν οι άσπονδοι φίλοι μου τις «επιθέσεις» τους, δηλώνω για μια ακόμα φορά ότι δεν στρέφομαι κατά προσώπων α λ λ ά πράξεων.
2. Είναι καιρός στο Δήμο μας να αρχίσει να λειτουργεί η Δημοκρατία. Στο διηνεκές και όχι περιστασιακά. Και σ’ αυτό, τον πρώτο λόγο τον έχουμε εμείς οι πολίτες. Με την ενεργό αντίδρασή μας σε κάθε παρεκτροπή της εκτελεστικής εξουσίας. Κάθε μέρα. Με υπευθυνότητα. Είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα. Διαφορετικά γινόμαστε και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

-----------------------

Συνημμένα
α) Πρακτικό ύδρευσης
β) Ανταποδοτικά Τέλη ΥΔΡΕΥΣΗΣ

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη, επειδή γνωρίζω τα πράγματα από μέσα, σε πληροφορώ ότι από τότε που έφυγε ο Τετριμίδας, στο δήμο μας εδώ και 5 χρόνια οι αρχές διαφάνειας, νομιμότητας, διαύγειας αντικαταστάθηκαν από αλαζονικές, εγωκεντρικές, αυταρχικές συμπεριφορές. Οι υπάλληλοι υποχρεώνονται να προβαίνουν σε πολλές περιπτώσεις σε πράξεις που ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας, αφού δέχονται πιέσεις από τους αιρετούς, οι οποίοι όμως φροντίζουν να μην υπάρχει πουθενά η υπογραφή τους για προφανείς λόγους. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει και στη περίπτωση που αναφέρεις. Φαίνεται ότι ο Συκιώτης και Σια ήθελαν βολικά νούμερα για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους. Για αυτές κάνε αν νομίζεις ένσταση αλλά προσπάθησε να καλύψεις τους υπαλλήλους.
Ένας φίλος.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Σκούφια για το θάρρος σας και την υπομονή σας!Αφού διαθέτετε τις απαιτούμενες οικονομικές γνώσεις,μη σταματάτε τουσ ελέγχους, να μαθαίνουμε κι εμείς που δεν κατέχουμε από τέτοιες "λαμογιές" που σκαρφίζονται οι ...σοφοί..που εκλέξαμε να μας κυβερνούν! Βέβαια οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν ξέρουν τι τους γίνεται!!! και απλώς υπογράφουν αυτά που τους πασάρουν!Συνέχισε, λοιπόν μήπως ακούσει και κανένας ΄΄εισαγγελέας"!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατι μου θυμιζει εκθεση ορκωτου λογιστη;
Αν παλι ευσταθουν αυτα τοτε εχουμε παρεκλινουσες πρακτικες των υπαλληλων.
Αν οχι τοτε η αιτιολογιση των χασματων πρεπει να ειναι ή τυχαια 'η μεταφυσικο γεγονος?
Σε ολα αυτα ,"δεν ειναι εγκλημα να εχουμε οι πολλοι αγνοια για τα οικονομικα.
Αλλα ειναι απολυτως ανευθυνο να εχουμε ισχυρη δεδηλωμενη αποψη για οικονομικα θεματα,
ενω παραμενουμε οικονομικα αστοιχειωτοι"ΜURRAY ROTHBARD.
Το δηλωνω ειμαι αστοιχειωτος.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια! Μπραβο κ.Σκουφια. Συνεχισε. Πιστευω ειμαστε πολλοι που θελουμε ενημερωση για τα οικονομικα του Δημου που νομιζω και εγω δεν γινεται καλη διαχειρηση.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν μαγειρεύονται οι αριθμοί πίσω κρύβονται συμφέροντα. Τα νούμερα που παρουσιάζονται πρέπει να μας οδηγήσουν να συμβουλευτούμε ως κοινωνία κάποιο νομικό και να κάνουμε προσφυγή αποπομπής αυτής της διοίκησης. Όσο την ανεχόμαστε ο τόπος θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και εδώ οφείλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι σύλλογοι με πρώτον αυτόν των ενεργών.
Περιμένω τοποθετήσεις ανησυχούντων συμπολιτών μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημος θε θεωρήτικα ειχε ξεχρεωθει συμφωνα με τις δηλωσεις του Δημαρχου. ΠΟΙΟΣ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΌΥ ; ΠΟΣΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΣΠΑΧΘΕΝΤΑ ; ΠΟΙΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΣΩΝ ΛΟΓΩ 5 ΕΤΙΑΣ ;

Ανώνυμος είπε...

Ο δημος οπως φαινεται θα μπει σε επιτηρηση , στο Παρατηρητηριο του υπουργειου Εσωτερικων ...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Γιάννης Σκούφιας, για να μαθαίνουμε και κάτι αξιόπιστο

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ είπε...

Ο κ. Σκούφιας, τον οποίο δεν γνωρίζω, έθεσε ένα ερώτημα το οποίο είναι και η ουσία της όλης παρέμβασή του.
«Αυτά είναι δική σας επιλογή ή δεχθήκατε πιέσεις από την αιρετή διοίκηση ;».
Όπως γνωρίζουμε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας, που υπογράφει την εισήγηση όπως φαίνεται στο συνημμένο πρακτικό, δεν έχει τις οικονομικές γνώσεις να κάνει αυτές τις αλχημείες. Δέχθηκε πιέσεις και έκανε αυτά τα «λάθη», χωρίς να κατανοεί και τη σοβαρότητά τους.
Η αιρετή διοίκηση δηλ ο δήμαρχος, γνωρίζοντας το επίπεδο των δημοτικών συμβούλων δεν υπολόγισε ότι κάποιος εκτός δημοτικού συμβουλίου θα έψαχνε στις λεπτομέρειες.
Η δικηγόρος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το ξέρει καλύτερα από όλους μας. Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν την δέχονται οι αυταπατημένοι φίλοι μου ψηφοφόροι του Συκιώτη. Και αν ο κ. Σκούφιας κάνει πράξη τα λεγόμενά του (προσβολή της απόφασης κλπ ) η προϊσταμένη και ο δήμαρχος θα βρεθούν κατηγορούμενοι. Και εκεί θα εξαρτηθούν όλα από την κατάθεση της προϊσταμένης. Θα τον καλύψει ή θα πει αλήθειες ? Για το θέμα αυτό και για άλλα του παρελθόντος που λόγω άγνοιά μας σε οικονομικά δεδομένα δεν τα προσέξαμε. ΙΔΩΜΕΝ
Πρώην αυτοδιοικητικός

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε μπρε χαιβανια και κρυφθηκατε στα λαγουμια σας?
Σας φοβησε ο Σκουφιας με αυτά που αποκαλυψε?
Αντε μπρε βγειτε δεν θα σας πειραξουμε.
Αντε να μας πειτε καμια μαλακια να γελασουμε.

Ανώνυμος είπε...

Το όριο της υπερβολής του καθενός είναι ευθέως ανάλογο
με την ηθική του.
Πριν λάβουμε γνώση,επί της απαντήσεως κανένα
λαϊκό δικαστήριο δεν μπορεί να προδικάσει και κυρίως να καταδικάσει.Το τεκμήριο
της αθωότητας τουλάχιστον στη κολοδημοκρατια των λαϊκιστών εξακολουθεί να ισχύει.Επισης η θεοποίηση της αυθεντίας
είναι λαθος,όταν επικαλύπτει τομείς πολιποικιλους με
εξαιρεση αυτή του Αριστοτέλη.Επι του θέματος, ο Πορτοσαλτε ρώτησε τον υπουργό θεοδωρικακο,αν αληθεύει
ότι στο Δήμο Σαλαμίνος
υπάρχει χρέος ύδρευσης
προς την ΕΥΔΑΠ 2.200.000 ευρω και ότι
θα καλυφθεί με επιχορήγηση και γιατί οι φόροι να πηγαίνουν
σε ανάξιους Δήμους,αντί
της πληρωμής από τους
ιδιους(προφανώς αυξήσεις τελών ),οι οποίοι ψήφιζαν για αιρετους αυτούς που χρέωσαν τον Δημο και οι οποίοι δημότες πρέπει να επωμισθουν την
ευθύνη της επιλογής τους.

Ανώνυμος είπε...

Βρε χαιβανι 7.44 γιατι γραφεις ανωνυμα και οχι με το ψευδωνυμο ΚΡΙΤΩΝ. Φοβασαι κατι η ντρεπεσαι για αυτα που γραφεις? Παρε μπρε παραδειγμα απο τον Σκουφια και γραψε επωνυμα ως Γιαννης @αλλας @αταριδας. Μονο ετσι θα σε παρουμε σοβαρα εμεις που ασχολουμαστε με το μπλοκ.

Ανώνυμος είπε...

Προς 8.03μμ.Η αιρετική
άποψη ήταν πάντα ο αναπάντητος στόχος των
ανελευθερων δογματικών.
Η υπογραφή είναι πολλές φορες το πρόσχημα για επίθεση
κατά προσώπου.Ο τρόπος μιας αρθρογραφιας στο μπλοκ
είναι δικαίωμα επιλογής δεν ορίζεται κατ'εντολην τρίτου.









Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ THN ΕΝΤΑΞΗ TOY ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

https://diavgeia.gov.gr/doc/787%CE%A4%CE%A9%CE%9A1-%CE%96%CE%A6%CE%91?inline=true

ΑΔΑ: 787ΤΩΚ1-ΖΦΑ - Έγκριση του συνημμένου σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την υποβολή πρότασης και υλοποίησης του έργου: «ΕΡΓΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ & Ε.Ε.Λ. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ»
18/12/2019 08:29:13
Αριθµός Απόφασης:16/154/2019

Ανώνυμος είπε...

8.28 Αυτα που γραφεις δεν ειναι αρθρογραφια ειναι σχολια με τη δυσνοητη γραμμικη β. Αρθρογραφια ειναι του σκουφια. Και κατι ακομα.
Παραδεχεσαι εμεσσα οτι εισαι ο κριτων αρα γραψε μονο ως κριτων. Τα σχολια σου δεν ειναι αιρετικη αποψη. Ειναι φιλελε αποψη σαν αυτη του τζημερου που η αποδοχη του ειναι ο,5%. Τοση ειναι και η δικη σου φιλε γιαννη παλλα ταταριδα

Ανώνυμος είπε...

Αποχετευση εργο στο αγιο κωνσταντινο. Αλλο ενα παραδειγμα κακης πολιτικης επιλογης . Ο δημος με 3 βιολογικους σταθμους . Το θεμα δεν ειναι να γινουν καποια εργα , αλλα να λειτουργουν . Κ.ΒΟΥΡΛΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ . ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΩΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ . ΚΑΙ ΤΩΤΑ 10.000.000 ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ...

Ανώνυμος είπε...

ρε τι ζόρι τραβάτε με το αν είναι ο κρίτων και ποιος είναι ο κρίτων και ποιος είναι ο σκούφιας και ποιος είναι ο ένας και ποιος ο άλλος? διαβάστε το σχόλιο, επεξεργαστείτε το στο μυαλουδάκι σας, και αν σας κάνει κλικ έχει καλώς, αλλιώς κουβά.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 8:28 μ.μ., Δεκεμβρίου 18, 2019
Γράφεις [Ο τρόπος μιας αρθρογραφιας στο μπλοκ είναι δικαίωμα επιλογής δεν ορίζεται κατ'εντολην τρίτου].
Δεν έχεις δίκιο. Διαβάζω απο Βικιπαίδεια.
ΑΡΘΡΟ είναι ένα γραπτό κείμενο, συνήθως ορισμένης έκτασης, που αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο επίκαιρο ή ειδικό θέμα. Αποτελεί ανεξάρτητο κείμενο με το δικό του τίτλο και δεν χαρακτηρίζεται από μυθοπλαστικά στοιχεία. Αναφέρεται σε γεγονότα που λαμβάνουν χώρα την τρέχουσα περίοδο και αφορούν σε δράσεις ή καθημερινά συμβάντα που επηρεάζουν την κοινωνική ζωή και εξέλιξη. Ο αρθρογράφος προσεγγίζει το θέμα του τεκμηριωμένα, χρησιμοποιεί πολλές φορές ειδικό λεξιλόγιο και υιοθετεί το δικό του ύφος και πάντα ενυπόγραφα.
ΣΧΟΛΙΟ είναι παρατήρηση σχετικά με ένα θέμα του αρθρογράφου, διατύπωση μιας άποψης με τρόπο συνήθως σύντομο και όχι ολοκληρωμένο.
Στο kamena-voyrla-news.blogspot αρθρογράφος είναι ο κ. Σκούφιας και μερικές φορές ο blogger. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που γράφουμε την άποψή μας είμαστε σχολιαστές.
Εσύ και εγώ είμαστε Σχολιαστές και όχι Αρθρογράφοι.

Ανώνυμος είπε...

11.25 π.μ.Η διαφορά ενός άρθρου με ένα σχόλιο είναι έτσι.Ομως
εδώ έχουμε
οχι την διαφορά αυτή ως κύρια αντίθεση ή ποιος είναι ποιος,αλλα μια ασυμμετρη
επίθεση με προσχημα τα ανωτερω για θεσεις-ιδεες που δεν εναρμονιζουν-συντασονται με μια ιδιότυπη-εμμονικη τάση καποιων με κύριο
αντικείμενο την αποδόμηση της Διοίκησης
του Δήμου.
Έτσι ενώ θα έπρεπε,όπως λέει και ο 9.19 π.μ να γίνεται διαλεκτική με
τις οποίες αντιθέσεις,
επικρατεί προσπάθεια
φιμωσης.
Όπως καταλαβαινεις αν υπάρξει ανάσχεση πλουραλισμου
στην έκφραση,τότε
το μπλοκ θα χάσει και
μαζί με αυτό και οι
εναπομείναντες.
Άρα φίλοι το πρόβλημα
είναι στην επιθετικότητα κάποιων
που δεν δέχονται την άλλη άποψη,(πολυποίκιλη και μη δογματική)
η οποία πολλές φορές μπορει να είναι ωφέλιμη
και.... υγιεινη.

Reporter είπε...

Άκου ρε φίλε 9:06 μ.μ., Δεκεμβρίου 19, 2019
Το θολωμένο σου μυαλό σ’ έχει προδώσει προ πολλού, του λες αλλού και τρέχει αλλού, σε κάνει και παραμιλάς.
Κανείς εδώ δεν μίλησε για προσπάθεια φίμωσης και για ανάσχεση πλουραλισμού.
Κανείς εδώ δεν είπε οτι δεν δέχεται την άλλη άποψη.
Όλα αυτά συμβαίνουν στο μυαλό σου.
Αυτό που εδώ ισχυριζόμαστε πολλοί σχολιαστές είναι ότι κάποιος πρέπει να έχει μόνο ένα προφίλ (επώνυμο, ανώνυμο ή ψευδώνυμο και όχι και το ένα και το άλλο) και να γράφει σε απλά ελληνικά και όχι σε γραμμική Β’ δηλ. να μην χρησιμοποιεί πομπώδεις λέξεις και εκφράσεις χωρίς νόημα προς εντυπωσιασμό του ακροατηρίου, για να έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι κάποιος (φωτογραφία σου)
Αυτοί είναι ή πρέπει να είναι οι κανόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αλλιώς social media, όπως αυτό εδώ το blog.
Και αυτά πρέπει φίλε ανώνυμε ή Κρίτων ή όπως αλλιώς γράφεις, γιατί γράφεις (σε προδίδει η γραμμική Β’ ) να τα κατανοήσεις για να ηρεμήσει το θολωμένο σου μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

το νέο μαγαζί στην
Παραλιακή πρώην μικρό
Καφέ είναι έτοιμο.θα δουλέψουν άνθρωποι επιχειρήσεις τροφοδοσίας,θα πληρωθούν ασφαλιστικές
εισφορες,Δήμος,ΔΕΗ,ενοίκιο,φόροι,με αρχικό
κοστος κατασκευής πάνω
από 50.000 ευρώ.Για όλα αυτά για ένα αβέβαιο κέρδος.Αυτος λοιπόν ο σχεδιασμός λέγεται ιδιωτική οικονομια,δεν
στοιχίζει στον δημοτη,είναι παραγωγικός και στηρίζει την τοπική οικονομία ανταποδοτικά.
Ερώτηση,ο Δήμος γιατί υπερχρεωνεται εις βάρος
της τσέπης μας;

Ανώνυμος είπε...

9:35 π.μ.,
αυτό δεν λέγεται παραγωγική ιδιωτική οικονομία. Αυτό λέγεται ελληνική επιχειρηματικότητα που επιμένει να ποντάρει στην ανάπτυξη … με καφέ και σουβλατζίδικα …. τα οποία πουλάνε εισαγόμενα προϊόντα, καφέ, ζάχαρη, ποτά, κρέας, κοκ …. δηλ. σε απλά ελληνικά στηρίζουν παραγωγούς άλλων χωρών.
Αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος. Εισάγει προϊόντα και εξάγει χρήματα. Αποτέλεσμα « έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου» δηλ. κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση ανεργίας κλπ

Ανώνυμος είπε...

@10:35. είναι γνωστό ότι τα καφε σουβλατζίδικα και λοιπά δεν αρέσει σαν τρόπος ανάπτυξης σε πολλούς. ο δήμος γιατί έρχεται να συνθλίψει τους επιχειρηματίες αυτούς με την αδικαιολόγητη και υπερβολική αύξηση σε δ.τ. και δ.φ???
επειδή η χρηστή οικονομική διαχείριση του είναι άγνωστη σα λέξη???
και σε αυτή υπάγονται και τα έσοδα και τα έξοδα ε....

Ανώνυμος είπε...

10 .35 π.μ. Ποσο θα εκανε η κατασκευη,για ενα τετοιο μαγαζιι στα καμενα αν ηταν δημοτικο, μηπως τα 100.000 ευρω που εριξε ο τετριμιδας για το καφενειο στο Καλλιδρομο,θα ηταν λιγα για αυτο ή πολλα; Ρε τρουπομενα ζλαπια κρατιστες μιλατε κιολας.

Ανώνυμος είπε...

Το καφενειο στο καλλιδρομο ,ποσο ενοικιο δινει στο δημο ;

Ανώνυμος είπε...

Για δειτε και τις εγκατελειμενες παιδικες χαρες στπ Καλλιδρομο , μονο καμενα βουρλα ,κοιταει ο δημος εκει εχει πολλους ψηφους .

Ανώνυμος είπε...

είπε...

Μονο προεκλογικα εστειλε την τσαπα στο Καλιδρομο ο Τριανταφιλης και ο Συκιωτης ,για τα ψηφαλακια

Ανώνυμος είπε...

πηρε λεει 100.000 ευρω απο το ταμειο του τοτε δημο Μωλου,και αντι να τα ριξει
στην πλατεια για αναπλαση να κρατηθη και μια επιχειρηση ανοικτη ,εκανε παιχνιδι
με τον τοπικο προεδρα στο Καλιδρομο για να φτιαξει ενα δημοτικο ερειπιο δηθεν να μην πεσει,και να βρουν στεκι λεει τα πεντε γεροντακια,ενω τοτε υπηρχε ανοικτο καφενειο παρα διπλα.
Αποτελεσμα και για τα 200 ευρω ο μιλημενος ενοικιαστης εριξε μολοτοφ
και τα γεροντακια καθησαν στα σπιτια τους και ο δημος πληρωσε για να εχει αλλο ενα κουφαρι.
θελαμε τοτε τον στραταρχη Χαφταρ για δημαρχο,γιατι ηταν λεει τιμιοτατος?

Ανώνυμος είπε...

Ενω τωρα σωθηκαμε στο Καλλιδρομο ...τι λες ;;

anonhmos είπε...

Περαστικος απο τον ΔΗΜΟ προχθες ειχε οικονομικη επιτροπη γελασα και γελαω ακομα για την καταντια μας συνδημοτες . Οι εκπροσωποι μας ψηφιζαν τον προυπολογισμο. Η συμπολιτευση ψηφισε ΝΑΙ Η Αντιπολιτευση ο ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ψηφισε ΠΑΡΩΝ με την προυποθεση οτι στο δημοτικο συμβουλιο η παραταξη του θα κανει αναλυση στα εσοδα και εξοδα για την καλλιτερευσητου ταμειου του Δημου.. Επισης για τον κυριο ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ τι να πω τα λογια ειναι περιττα. Ακουσον ακουσον Επειδη οι ΔΗΜΟΤΕΣ την εφαγαν την αυξηση των τελων ( καθαριοτητας - ηλεκτροφωτισμου) χωρις καμμια αντιρηση -διαμαρτυρια ψηφισε ΝΑΙ . ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Decadense ???

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 7.31 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΥΠΗΚΟΟΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΊΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΛΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.
ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Η ενσταση που μάλλον
έγινε καλώς έγινε.
Μπορεί το σύστημα
Δημος-Περιφερεια να την
εγκρίνει ή να την απορρίψει.Λιγοι όμως θα
καταλάβουν την αιτία μιας αύξησης τελών σε καιρό κρίσης.Οσο θα
καλεί το πελατειακό κρατικό σύστημα ως τιμώμενα πρόσωπα στην
Γαλήνη για εκδηλώσεις τον δήμαρχο,τον παπά τον δάσκαλο τον αστυνόμο κ.α,τόσο η φαυλότητα στην Δημαρχία
θα έχει ασυλία.Και όσο
και αν δύο τρεις αντιδρούν, δεν φθάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Η φαυλότητα της Δημαρχίας δεν χτυπιέται με ανώνυμους σχολιασμούς. Χτυπιέται μόνο απο επώνυμους πολίτες. Αυτούς φοβάται πάντα η κάθε εξουσία. Εσένα και εμένα, ως ανώνυμους σχολιαστές, μας γράφει κανονικά. Κάνε την αρχή και που ξέρεις οι δυο τρεις μπορεί να γίνουν χιλιοιδεκατρεις !!!


Ανώνυμος είπε...

Gia thn topo8etish papanagiwtou den sxoliazei kaneis tipota? einai dynaton na psifisame afton ton an8rwpo?
Dhladh dhmhtrh kai esy aujshsh 8a ekanes?
Allh protash den exeis?
lypamai gia logariasmo sou kai emena pou se sthriksa.
Afta exei h zwh omws kalh xronia

Ανώνυμος είπε...

Ο δημαρχος διακοπες πολυτελειας στη Νεα Υορκη. ΟΚ

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΑ ΤΑΞΙΔΙΑ .ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ .ΑΚΡΙΒΑ ΡΟΥΧΑ . ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ..
ΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ , ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ . ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ;;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά δεν είναι κομουνιστής ο άνθρωπος
που θέλατε να πάει δηλ
στη Νικαράγουα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κύριοι με παπαναγιωτου κ συκιωτη....Ο δήμος μπήκε στον αυτόματο

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά από την χιονισμένη Νέα Υόρκη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Έχεις παρατηρήσει ποτέ κομπλεξικό άνθρωπο να παραδέχεται τα λάθη του, τις αδυναμίες του, τα ελαττώματά του;
Μπροστά σε άλλους τουλάχιστον, ποτέ!
Δείχνει και δηλώνει τέλειος.