26 Οκτωβρίου 2019

Τηλεμετρία για τις διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Καμ. Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων, την Πέμπτη 24/10/2019, υπέγραψε σύμβαση ύψους 1.402.043,82 € και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου:
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ», η χρηματοδότηση του οποίου, προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ (Ε.Π. – ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Το έργο της τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Καμένων Βούρλων θα εγκαινιάσει μία νέα εποχή, η οποία, συμβαδίζοντας με τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά και τεχνολογικά πρότυπα, θα προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων τόσο για τους πολίτες όσο και για τις
υπηρεσίες.

Πιο αναλυτικά, μερικά από τα πλεονεκτήματα του έργου είναι:
 η άμεση πρόληψη, συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου
 ο έλεγχος και η προσφορά υψηλής ποιότητας νερού στους πολίτες
 η εξοικονόμηση ενέργειας, χρόνου και πόρων με την αποδοτικότερη χρήση αυτών
 ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού
 ο αυτοματοποιημένος έλεγχος της λειτουργίας του δικτύου
 η απομακρυσμένη εποπτεία και έλεγχος των εγκαταστάσεων από ένα σημείο
 η καταγραφή όλων των γεγονότων και των δεδομένων που αφορούν σε βλάβες άλλα και στην καθημερινή λειτουργία του συστήματος.

Με το σύστημα τηλεμετρίας, οι τεχνικοί και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, θα μπορούν να ελέγχουν όλο το αυτοματοποιημένο πλέον δίκτυο ύδρευσης από ένα σημείο και μόνο, εκτελώντας χειρισμούς για την άμεση αναγνώριση και αποκατάσταση των τυχόν βλαβών.

Συμπληρωματικά με το νέο έργο, θα εκτελεστούν και εργασίες συντήρησης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και διαρκής λειτουργία του νέου συστήματος.

lamiafm1.gr

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ενα υπερτοπικο δυκτυο υδρευσης ενος χιλιομετρου ειναι παλαιας τεχνολογιας και εχει συνεχομενες διαρροες, η τηλεμετρια θα εναι χρησιμη μονο για βλαβη που το χαμενο νερο δεν θα γινει ορατο,γιατι και τωρα οτι εμφανιζεται ως σπασιμο κλπ επισκευαζεται με ειδιποιηση των παροδιων κατοικων.
Η αντικατασταση του εν λογω δυκτυου πρεπει να γινει με αλλη εργολαβια,
αρα το προβλημα υπηρχε και θα υπαρχει και μετα την τηλεμετρια.
Σοβαρευτητε ερασιτεχνες του δημου.
Και καλα τα προγραμματα πρεπει να κανουν την ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ των χρηματων,αλλα τα προβληματα συνεχιζονται δυστυχως.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Ερωτήσεις προς τους ιθύνοντες του Δήμου :
1. Το κριτήριο ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα είναι η χρηματοδότηση [να μην χάσουμε τα χρήματα] ή είχατε έτοιμη μελέτη και ψάχνατε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να την εντάξετε;
2. Υπάρχουν στο Δήμο τα κατάλληλα δίκτυα νερού; Αν όχι, πως πάτε να βάλετε σύστημα τηλεμετρίας; Δεν πρέπει πρώτα αλλάξετε τις σωλήνες και εφόσον υπάρχει οικονομική ευχέρεια να κάνετε και την τηλεμετρία; [Στον Αγ. Κων/νο πίνουν νερό που διέρχεται από σωλήνες αμιάντου]
3. Έχει ο Δήμος το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό μηχανικών [τμήμα τηλεμετρίας] ώστε να μπορεί να ελέγχει το αυτοματοποιημένο πλέον δίκτυο ύδρευσης και να αναγνωρίζει τις βλάβες ;
4. Έχει ο Δήμος το κατάλληλο τεχνικό προσωπικό που θα κάνει την Επιδιορθωτική Συντήρηση των Συστημάτων Τηλεελέγχου και Τηλεμετρίας ;
5. Ή θα αναθέσετε τα [2] και [3] σε εργολαβία ;
6. Αν ναι ποιο θα είναι το ετήσιο κόστος αυτής ; Και πως θα χρηματοδοτηθεί ; Από Ανταποδοτικό Τέλος;
7. Έχετε αξιολογήσει τη σχέση κόστους/οφέλους ;

Γιαννης Σκούφιας είπε...


5. Ή θα αναθέσετε τα [3] και [4] σε εργολαβία ;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θα συμφωνήσω με τον
Σκούφια,έτσι πρέπει να παρουσιάζει μια θεματική πολιτική άποψη.Οντως συμφωνώ για τις ενστάσεις περί τηλεμετρίας.Πρωτα εφαρμόζεις πολιτικές θεραπείας και έπειτα πολιτικές για συστη
ματα .

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας τότε τα κίνητρα της δημοτικής μας αρχής με πρωτεργάτες τους κκ Συκιώτη και Παταργιά είναι άλλα και αυτά θα φανούν όταν μάθουμε και την ανάδοχο εταιρεία που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου.
Και μια ερώτηση προς απάντηση από όποιον γνωρίζει τα διαδικαστικά.
Η σύμβαση δεν πρέπει να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;
Είναι δυνατόν να εγκριθεί χωρίς μελέτη;

Ανώνυμος είπε...

Θα είναι κάτι σαν τα WIFI που έχουν οι Δήμοι ή το Πληροφοριακό σύστημα προβολής – παρακολούθησης διαχείρισης και προστασίας του Μαλιακού κόλπου. Αυτό το project αμφιβάλλω εάν λειτούργησε ποτε σωστά. Απλά να πάρουμε κάποια χρήματα και να παράγουμε έργο χωρίς ουσία ή να λειτουργήσει για λίγους μήνες.
Έτσι και αυτό Θα το εγκαινιάσουν με φαρφάρες και θα ξεχαστεί.


Ανώνυμος είπε...

κ.κ Δήμαρχε και λοιποι αυτοδιοικητικοί ,
Όταν είδα το δημοσίευμα στο Lamiafm, θυμήθηκα οτι πριν από 3-4 χρόνια παρουσιάστηκε στο δημαρχείο ένα πρόγραμμα σχετικά με συλλογή των σκουπιδιών, χρηματοδοτούμενο από ΕΕ της τάξης των 250 χιλ ευρώ; (τσιπ στους κάδους απορ-των κλπ), αυτό το πρόγραμμα πήγε στράφι;

Δέστε μην πάει στράφι και αυτό της τηλεμετρίας, εάν δεν μπορεί να υποστηριχτεί από την κατάλληλη υποδομή χώρων /εκπαιδευμένου προσωπικού.

Τηλεμετρία έχει η ΔΕΥΑΛ Λαμίας εδώ και χρόνια, δηλ. σε μια οθόνη ο υπάλληλος βλέπει το πρωί , εάν οι δεξαμενές του δήμου είναι γεμάτες και σε ποια στάθμη ( κλπ. κλπ τα ευκόλως εννοούνται).

Είναι σαφές ότι στα παλαιά δίκτυα, θα υπάρξει άμεση ανάλυση διαρροών, για αποκατάσταση υπόγειων διαρροών(πρωτίστως) ή και αντικατάσταση τμημάτων παλαιών δικτύων.
Λέγετε ότι , στο παλαιό δίκτυο ύδρευσης στα Κ.Β υπήρχε διαρροή 50% (πριν από αντικατασταση επι Τετρι με αποφ. επι Μακ).

Εδώ φίλοι είναι το κυρίως όφελος των δημότων, λιγότερο ρεύμα αντλιοστασίων μικρότερη δαπάνη ύδρευσης, άρα μικρότερο τιμολόγιο ύδρευσης (να το δούμε και ας…. γεράσουμε).

ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ...
Τι γίνεται με τα σκουπίδια στα Καμένα ...μια φορά στις 10 μερες περνάει η σκουπιδιαρα και όχι από όλες τις γειτονιές..αισχος...

Ανώνυμος είπε...

Η τηλεμετρία είναι ο τρόπος με τον οποίο θα δωθεί σε εργολάβο η εκμετάλευση του νερού

Ανώνυμος είπε...

Oι δρομοι Ιλιαδος και Γ.Καραισκακη με δικτυο διπλο απο pvs εντος του πεζοδρομιου αλλα μικρης αντοχης λογω υλικων εγκαταστασης δεκαετιας 70,σπαει συνεχως[εμφανως] [χωρις να υπολογισω και τις υπογειες διαρροες`], εδω και πολλα χρονια με αποτελεσμα τα συνεργεια του δημου για τις αποκαταστασεις, πρωτον να τρωει εργατωρες και δευτερον να ξηλωνει πλακες πεζοδρομιου πληρωμενες απο τους ιδιοκτητες που δεν τις αποκαθιστουν.
Να χεσω λοιπον και συγνωμην την τηλεμετρια οταν τοσα χρονια δεν μπορουν να κατασκευασουν νεο δικτυο ικανο να αντεξει τις εναλλασομενες πιεσεις αναλογα με την ζητηση.Και αυτο θα συνεχισθει διοτι δεν λυνεται με την λεξη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ της συμβασης.

Ανώνυμος είπε...

Απορία …. αναγνωστη.
Διαβάζουμε :
΄» υπέγραψε σύμβαση ύψους 1.402.043,82 € και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου»
επισης διαβαζουμε :
«θα εκτελεστούν και εργασίες συντήρησης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης …..»

Ο εργολάβος βρέθηκε, το έργο ξεκινά, τι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ, ως σχολιαστες ( ανωνυμοι και επωνυμοι). Από τις τοποθετησεις στα σχόλια, ανέτρεξα στο διαύγεια για το έργο και είδα ότι η διαδικασία έχει αρχίσει από το 2016, με έγκριση αποφάσεων του Δήμου από την περιφ/ρεια και δαπάνη για την μελετητρια υπαρχει.( περίπου 15.000 ευρω,) κ.α.
Ως προς τις συντηρήσεις των δικτύων κλπ ας βρούμε τον προϋπολογισμό του έργου και την σύμβαση, να δούμε τι προβλέπεται, τι πρέπει να περιμένουμε και ποτε, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ;

ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ



Ανώνυμος είπε...

6.55
Απο όσα γνωρίζω τις αποφάσεις των Δήμων τις εγκρίνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι η Περιφέρεια, και για να υπαχθεί ένα έργο σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα πρέπει να υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας.
Μήπως μπορείς να μας δώσεις τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του διαύγεια (για να μην ψάχνουμε και εμείς) που βρήκες και είδες οτι (1) η διαδικασία άρχισε το 2016 όπου φαίνεται και η έγκριση των αποφάσεων του Δήμου απο την Περιφέρεια και (2) τη δαπάνη για τη μελέτη.

Ανώνυμος είπε...

Και εδώ τίθεται ένα ερώτημα .Ποιος είναι αυτός που θα ζητήσει εγγράφως από τον Δήμο,
την σύμβαση και κυρίως ποιος θα την αναλύσει;
Μήπως καποιος από την συμπολιτευση (εσωτ.αντιπολιτευση),
που δεν υπάρχει και αν υπήρχε θα πάθαινε ότι και ο Μακρινίτσας.
Από την αντιπολιτευση; Εκεί είναι κατώτεροι των περιστάσεων (από δομή και μόνο).Ο Σύλλογος μήπως;Δεν αρκούν οι φιλότιμες προσπάθειες μιας στρατοκρατικης παρέας.
Ίσως ένας οι κάποιοι δημότες,όμως μεχρι που μπορούν να οδηγήσουν μια εμπεριστατωμένη (αν υπάρχει) αντιθετική αποψη;Συνολικά το πρόβλημα είναι στην έλλειψη πληροφόρησης και στην μη συνεργασία όλων των "άλλων".Απομένει λοιπόν η καταγγελία στο μπλογκ
από κάποιους ανώνυμους.
Η τετραετία θα πάει έτσι, η Διοικηση έχει μια ιδιότυπη άποψη περί
της αναγκαίας διαβούλευσης ως τυπική διαδικασία αποφυγής ένστασης,όχι όμως για ουσιαστικό αποτέλεσμα που a priori το θεωρεί
περιττο.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τους αξιόπιστους ρεπόρτερ της πιάτσας του Μώλου, τώρα αρχίζει να παίζει ‘μπάλα’ ο Παταργιάς, ο οποίος έχει πείρα τέτοιων συμβάσεων από τη προηγούμενη θητεία του ως Δήμαρχος Μώλου. Και εδώ είναι πολλά τα αρχικά λεφτά 1.402.043,82 € και έπεται και συνέχεια. Και ο νοών νοείτω !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο παταργιας τον έχει βάλει ι Γιάννης μπροστά για ευνόητους λόγους. Τι μπάλα να παίξει? Μπορεί ? Η υπογραφή φίλε μετράει.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΡΩΓΌΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ,
ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ,,,ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ.... ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΟ , ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΒΡΩΜΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΈ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. .
Η ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς γιατί να χρεώσει παραπάνω τους δημότες? Αλλά το περιμένεις από άνθρωπο που μένει μόνιμα λαμια?

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα εργα ο δημαρχος τα εχει χαρισει σς λαμιωτες . Ποτε εδωσε δουλειες σε ντοπιους δημοτες ... αλλα εσεις τον ξαναψηφοσατε



ΚΡΙΤΩΝ είπε...

To EΣΠΑ ειναι αναγκαιον καλον, διοτι δεν υπαρχει ευκολα χρηματοδοτικη πηγη
απο αλλου χωρις τον κινδυνο εκτροπης του ισολογισμου εις βαρος των ανταποδοτικων τελων.

Υπο αλλες πολιτικες συνθηκες στον Δημο θα επικρατουσε ,περισοτερη υπομονη, κριτικη νηφαλιοτητα και επιδραστικη προταση βαση μιας προσδοκιας αποτελεσματικου συνολικου εργου.

Υπαρχει μια αντιληψη ακομη και στον Αγιο Κων\νο οτι θα 'κυλισει' μια ανευρη τετραετια,περιπου οπως και η προηγουμενη στηριζομενη σε μια τυπικη διαδικασια επανω σε προτεραιοτητες ισως μη ουσιαστικες.

Αυτο δεν ειναι ως γενικη εντυπωση παραλογο, αλλα αποτελεσμα απογοητευσης
και απορρεει απο καποια χαρακτηριστικα της Διοικησης αλλα και της αντιπολιτευσης
τα οποια ειναι εγγενους μορφης μη επιδεχομενα βελτιωσης.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Α Εμφανη ταση Παρεοκρατιας.
Β Ασφυκτικη αρχηγικη προσεγγιση θεματων.
Γ Στελεχωση με αποτυπωματικη προυπηρεσια

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Α Ελλειψη συνεκτικοτητας στην αποφαση.
Β Υποβαθρο τοπικιστικης λογικης.
Γ Ερασιτεχνισμος στην αναλυτικη σκεψη.

Επισης στα ανωτερω η προσπαθεια αποδομηση του θεσμου μεσω μιας λαικιστικης αποψης δικαιωματισμου για υπερτοπικα ζητηματα λ.χ. Μαρινα Καμενων βουρλων,συνεισφερει ως εκφυλιστικο φαινομενο στην απαξια.

Η μη ιδεολογικη προσεγγιση των μεγαλων θεματων στο Δημο λ.χ.ιδιωτικοποιηση απορριματων ή Υδατοδρομιο Αγ. Κων\νου ή Ιαματικα ,παραλληλα με επαρκη οικονομοτεχνικη προταση
δημιουργει συνθηκες εντυπωσης λαθεμενες.

Το χασμα λοιπον απο την προταση μεχρι την εναρξη της υλοποιησης θα πρεπει
να καλυψει ενα ατυπο THINK TANK [δεξαμενη σκεψης] που θα αποτελειται απο μια ολιγομελη ομαδα δημοτων που να μην εχουν καμια συμβατη δεσμευση αλλων "υποχρεωσεων",απλα να μπορουν να παραξουν πολιτικη .











Ανώνυμος είπε...

Σωστός Έλληνας είναι αυτός που κρεμάει σημαία την 28η, πάει στην παρέλαση, ονειρεύεται μια Ελλάδα ισχυρή χωρίς χρέη. Και μετά φοροδιαφεύγει.

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ελληνας ειναι αυτος που κρεμαει σημαια την 28η,παει στην παρελαση,ονειρευεται μια Ελλαδα ισχσυρη χωρις χρεη. Και μετα ζει με τον φορο του αλλου.

Ανώνυμος είπε...

Στη διευθυνση https://fonografos.net/ - [28-10-2019] Η Μαθητική Παρέλαση στα Καμένα Βούρλα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Διαβάζω : Με κάθε επισημότητα και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε η Μαθητική Παρέλαση στην παραλιακή οδό Γερασίμου Βασιλειάδη στα Καμένα Βούρλα μπροστά απο τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα.Παρών ήταν ο Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ.... κλπ - Φωτογραφίες
Κριτική : Σε μια ημέρα που τιμώνται οι αγωνιστές του 1940, ο πρώτος πολίτης του Δήμου ήταν ντυμένος σαν να πήγαινε βόλτα, με σπορτέξ, παλτό κλπ. Ρε τι νούμερο είναι αυτό ?

Ανώνυμος είπε...

Ειναι οπαδος του Υπερρεαλισμου, μηπως ηθελες να φοραει καμμια παλαιολιθικη προβιά.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε σκοταδιστη, το βρακί ποθ φοράει ο Συκιωτης κοστίζει όσο ολο το δικό σου ντύσιμο. Ο Συκιωτης πάντα ετσι ντύνεται, ακριβά ρούχα με καλόγουστο επίσημο casual στυλ. 5 χρόνια δήμαρχος δεν τον εχεις μάθει ρε καημένε?

Ανώνυμος είπε...

Ρε ..βούρλο το ντύσιμο κάποιου δεν είναι θέμα χρημάτων. Όταν στην εκδήλωση συμμετέχουν και αξιωματικοί με επίσημη στολή και καλείσαι ως ο πρώτος πολίτης του δήμου να καταθέσεις στεφάνι τιμώντας τους ήρωες που 'έπεσαν' για να είσαι εσύ ελεύθερος, οφείλει να ντυθεί ανάλογα. Βλέπε δημάρχους σε άλλους δήμους. Τι δεν καταλαβαίνεις ?

Ανώνυμος είπε...

βρε ζωον τι σε νοιαζει πως θα ντυθει ο άλλος;
εγω μια χαρά τον βρηκα!
πολυ αλανι και κομπλε!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 7:52 μ.μ., Οκτωβρίου 27, 2019.

Επειδη χθες ηταν ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ,
σου δινω τα παρακατω, διαβαζοντας τα οσο μπορεις , αξιολογησετa.


https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A0%CE%A6%CE%9C%CE%A9%CE%9A1-%CE%A6%CE%98%CE%9A?inline=true

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ Αριθµ. Πρωτ.: 8908/24 -10 - 2019
Συμβατικό Ποσό : 1.402.043,82 (με ΦΠΑ 24%)
Σε καποια σελιδα είναι και το παρακατω:
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η "Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού για την ασφαλή επίβλεψη και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Καμένων Βούρλων" Το αντικείμενο της Σύμβασης το οποίο περιγράφεται αναλυτικά στο τεύχος των τεχνικών Προδιαγραφών και τα λοιπά συμβατικά τεύχη, περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες:
Λεπτομερή σχεδίαση όλου του συστήματος (σχέδια εγκατάστασης εξοπλισμού, μιμικά διαγράμματα κλπ) Προμήθεια και εγκατάσταση των τοπικών σταθμών ελέγχου
• Προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού (υπολογιστές, εκτυπωτές) και των• λογισμικών του ΚΣΕ Προμήθεια του φορητού εξοπλισμού ελέγχου• Πλήρες λογισμικό τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού για τους τοπικούς σταθμούς και λογισμικό τοπικών• σταθμών ελέγχου που θα επιτρέπει την λειτουργική διασύνδεση τους. Ολοκληρωμένη σύνδεση των τοπικών σταθμών και με τους υπάρχοντες πίνακες,• Προμήθεια και εγκατάσταση όλου του εξοπλισμού επικοινωνιών.• Προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού των τοπικών σταθμών, καθώς και των• καλωδιώσεων και της προστασίας από υπερφορτίσεις όπως περιγράφεται στα αντίστοιχα κεφάλαια για την παρούσα φάση του έργου τόσο για την σύνδεση μεταξύ των διαφόρων υπό προμήθεια υλικών οργάνων και εξοπλισμού. Προμήθεια και εγκατάσταση όλων των οργάνων μέτρησης που περιλαμβάνονται στην εν λόγω πράξη• (πιεσόμετρα, μετρητές παροχής, μετρητές ποιότητας κλπ.). Μετατροπές σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, όπου απαιτείται για την πραγματοποίηση του έργου που• αναφέρεται στην συνέχεια σε ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σύνολο. Εργοστασιακές δοκιμές αποδοχής και δοκιμές αποδοχής επί τόπου του έργου• Δοκιμές ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης του συστήματος• Παράδοση σχεδίων/ εγχειριδίων λειτουργίας και συντήρησης• Παράδοση τεκμηρίωσης• Εκπαίδευση του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας, στις λειτουργίες, την υποστήριξη και τη• συντήρηση του συστήματος 12 μηνη δοκιμαστική λειτουργία
-----------------------------------------------------------
(*) ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ …..ΠΡΑΞΗ.
----------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ :
Πραξεις 2016
https://diavgeia.gov.gr/doc/713%CE%92%CE%A9%CE%9A1-%CE%940%CE%9C?inline=true
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A9%CE%979%CE%A9%CE%9A1-%CE%A67%CE%A4?inline=true


ΑΥΤΑ…… ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.