10 Οκτωβρίου 2019

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στον Δήμο Καμένων Βούρλων (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με το Παράρτημά της στα Καμένα Βούρλα προσφέρουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 7.500.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων η και οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με το Παράρτημά της στα Καμένα Βούρλα και κατόπιν προσκλήσεως αυτού, προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019. – ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019. – ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 – ΜΩΛΟ
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019. – ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Ωρες λειτουργίας 09.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ.
Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.
Προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες γυναίκες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

fonografos,net

-----------------------------------------------------
Έγινε προσπάθεια σφετερισμού, και ‘πίστωσης’ της προσφοράς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και των χορηγών της, από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δηλαδή υπήρξαν υπαινιγμοί ότι συμμετείχε ο δήμος σε αυτή την δράση-προσφορά ή ότι ο δήμαρχος ήταν ο διοργανωτής κλπ, κάτι που δεν ευσταθεί.

Αφού το επιβεβαιώσαμε, παραθέτουμε δήλωση του αρμόδιου στελέχους της Αντικαρκινικής Εταιρείας του παραρτήματος των Καμένων Βούρλων.

«Εκ μέρους του Παραρτήματος Καμένων Βούρλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας γνωστοποιώ ότιο δωρεαν προληπτικός έλεγχος στην περιοχή Καμ.Βουρλων , Αγίου Κωνσταντίνου Μώλου γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πρωτοβουλία του Παραρτήματος και τα έξοδα καλύφθηκαν μόνο από χορηγίες ΙΔΙΩΤΩΝ τους οποίους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.Το παράρτημα μας προσπαθώντας να περάσει το μήνυμα ότι η "ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΏΖΕΙ ΖΩΕΣ"οργάνωσε την τετραήμερη επίσκεψη του κινητού μαστογράφου χωρίς καμία άλλη οικονομική βοήθεια εκτός των ιδιωτών .Για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις για οποιαδήποτε πληροφορία η διευκρίνιση επικοινωνειστε με το παράρτημά.Με εκτίμηση προς όλους.Η πρόεδρος του παραρτήματος Γιούλη Σουσώνη Κουτρουμπή.»

16 σχόλια:

anonhmos είπε...

YSTERA APO PAREMBASH TOY DHMARXOY O DWREAN ELEGXOS EINAI EDW. BRAVO DHMARXE.
KOITA BROSTA KAI KANE TA KAMENA KSANA LABERA.

Ανώνυμος είπε...

σωστά! λαμπερά τα καμένα, θα γίνουν μετά την εξέταση των βυζιών μας. αρε λούρος που πάει χαμένος!

Ανωνυμος είπε...

Εκ μέρους του Παραρτήματος Καμένων Βούρλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας γνωστοποιώ ότιο δωρεαν προληπτικός έλεγχος στην περιοχή Καμ.Βουρλων , Αγίου Κωνσταντίνου Μώλου γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πρωτοβουλία του Παραρτήματος και τα έξοδα καλύφθηκαν μόνο από χορηγίες ΙΔΙΩΤΩΝ τους οποίους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.Το παράρτημα μας προσπαθώντας να περάσει το μήνυμα ότι η "ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΏΖΕΙ ΖΩΕΣ"οργάνωσε την τετραήμερη επίσκεψη του κινητού μαστογράφου χωρίς καμία άλλη οικονομική βοήθεια εκτός των ιδιωτών .Για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις για οποιαδήποτε πληροφορία η διευκρίνιση επικοινωνειστε με το παράρτημά.Με εκτίμηση προς όλους.Η πρόεδρος του παραρτήματος Γιούλη Σουσώνη Κουτρουμπή.

Ανώνυμος είπε...

αμαν αμαν ! και εμεις λεγαμε μπραβο στο δημαρχο ! αποκατασταθηκε η ταξη

Ανώνυμος είπε...

@1.37
Καλά 5 χρόνια Δήμαρχος ακόμα να καταλάβεις οτι το άτομο είναι και ΚΛΕΦΤΗΣ ενεργειών άλλων φορέων ή προσώπων ?
Προεκλογικά έπεισε τους ΑΚτες και τους ΚΒτες οτι σε 3 ημέρες μετά τις εκλογές (ναι σε 3 ημέρες) θα ξεκινήσουν τα έργα στον ΑΚ και στον ανατολικό κόμβο των ΚΒ (έργα που δεν είναι του Δήμου) και έτσι κέρδισε και τις εκλογές.
Και που 'σαι. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Το άτομο δεν παίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Είστε Κρετίνοι όλοι σας κ εσύ μαζι Γιούλη που έκανες γρήγορα γρήγορα ανακοίνωση. Ότι κ να λέτε ότι κ να κάνετε ο κόσμος στηρίζει Συκιωτη κ αυτό φάνηκε με το ποσοστό του 66 τοις εκατό. Τα έργα στον Άγιο δελφινε εκ ρεγγινιου εάν δεν γνωρίζεις έχουν ξεκινήσει κ θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες όπως κ ο κόμβος τον καμένων. Η εκδήλωση των ιαματικών είναι μεγάλη επιτυχία για την περιοχή μας όμως κανένας δεν το επαινεί. Βάλτε τον Τσωμο να τα διοργανώσει Όχι μόνο αυτά κ αλλά τόσα που κάνει ο δήμος. Ο παπαναγιωτου χαμένος στη μετάφραση. Τι άλλο θέλετε? Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για ένα καλύτερο δήμο άμεσα κ με συνέπεια. Μαζί μπορούμε να χαράξουμε πορεία ανάπτυξης.

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκι 7:29 έχεις μπερδευτεί. Κρετίνοι όσοι έχουν διαφορετική άποψη από τον Δήμαρχο? Μπράβο σας και εις ανώτερα, δεν περίμενα και τίποτα περισσότερο βέβαια, αλλά σιγά σιγά θα μας πεις ότι είμαστε και δήμος ανάβρας. Σε συμβουλεύω να προτείνεις στον δήμαρχο να ρίξει καμιά φτυαριά τσιμέντο πουθενά γιατί 5 χρόνια τώρα δεν έχει φτιάξει ούτε έναν δρόμο. Μπορείς σε παρακαλώ επίσης να μου πεις πως έχουν ξεκινήσει και με ποιον τρόπο τα έργα στον Άγιο γιατί είμαι περίεργος? Σταμάτα όμως να ρίχνεις λάσπη στον ανεμιστήρα, ούτε ο Τσώμος ούτε ο Παπαναγιώτου είναι δήμαρχος, ο Συκιώτης είναι δήμαρχος εδώ και κάμποσα χρόνια και δεν έχει γίνει έργο κανένα, αν κάνω λάθος να με διορθώσεις και εσύ και όποιο άλλο παπαγαλάκι θέλει. Δυστυχώς για εμάς, θα υλοποιήσετε τα ίδια έργα που υλοποιήσατε την πρώτη πενταετία και θα χαράξετε την ίδια πορεία ανάπτυξης προς τον πάτο όμως. Είστε για γέλια και για κλάματα, από την κορφή ως τον πάτο.

Ανώνυμος είπε...

7:29 ποιος είναι ο 'δελφινος εκ ρεγγινιου' και γιατί αναφέρεσαι σ' αυτόν ?

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκι 7:29 αν ως δελφίνο εκ ρεγγινίου υπονοείς τον κ. Σκούφια, αυτό που θέλω να σου πω είναι οτι μακάρι να κατέβαινε για δήμαρχος. Έχει όλο το πακέτο. Σπουδές, διαχειριστική πείρα, ακεραιότητα χαρακτήρα και πάνω από όλα είναι ο μόνος απο όλους μας που έχει @@μπαλα. Μιλάει και ενεργεί επώνυμα. Ενώ εμείς, όπως εσύ και εγώ, τι κάνουμε ? Πως να μας λάβει κανείς στα σοβαρά όταν γράφουμε την όποια μαλακία μας κατέβει ανώνυμα ?

Ανώνυμος είπε...

Έτσι έτσι βγάλτε τη χολή σας, ένας ένας να φανερωνεστε. Να είσαι σίγουρος ότι θα πάθεις ότι ο τσωμος κ ο παπαναγιωτου Α να μην ξεχνάω κύπελλο κ δαδιωτη που δεν έφτασαν ούτε μέχρι τον τερματισμο. Θα μας κοιτάς από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Όσοι δε ήρθαν μαζί μας μπαταρίας και κοντοπανος χαίρουν εκτίμησης κ εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπιθαμιαιος Τζιμ θα ειναι ο νικητης την επομενη φορα,ταχει ολα, λεφτα, προφιλ, και νιατα.Αμε??????

Ανώνυμος είπε...

Εχετε ντοπαριστει απο την εξουσια και εθελοτυφλειτε επειδή το απόλυτο μηδενικό πηρε 64 τα εκατο... Όταν μάθετε οτι σας "στολίζει" και εσάς, όπως το περισσότερο κόσμο, τοτε να δούμε τι θα λέτε και αν θα τον προμοταρετε ακόμα..

Ανώνυμος είπε...

Σωστο το σχολιο απο το παραρτημα Κ.Βούρλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας , ο δημος κανει κλοπη των εργων και των προσπαθειων των αλλων , συλλογων ,αφου δεν εχει να δειξει τιποτα σαν δικο του εργο. Το ειδαμε παλι στην Αιμοδοσια , στα Καζαντιδεια ,στις εκδηλωσεις για τις αποκριες . Ολα μονο για την ατομικη προβολη καποιων, διαλυεται ομως τον εθελοντισμο και τις προσπαθειες καποιων ατομων. Ολα στο βωμο της νοσηρης εξουσιας.

Ανώνυμος είπε...

Τα εργα ξεκινησαν στη παραλιακη αγιου κωνσταντινου και στο Κομβο Κ.Βουρλων. Μαλιστα ηδη χθες τελειωσαν και θα γινουν και εγκαινια ,θα κοψουνε και κορδελες . Μα καλα τι περνετε και δεν μας δινετε ; Ο Πινοκιος 2019, σε νεα εκδοση παραμυθιου.

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε σύλλογος και το εκάστοτε συμβουλίου του το επιτρέπουν και τα χρησιμοποιει ως δικες του δράσεις.Ειναι αυτοί που ταχθητάν υπέρ του.Διπλωνουν με ευλάβεια την μέση μπροστά του... βεβαίως πίσω λένε αλλα

Ανώνυμος είπε...

Το κεντρο υγειας στο καινουργιο λειτουργει, λειτουργει ναι η οχι ; ετσι δεν ειχε υποσχεθει ; αντι να κλεβουν τις δρασεις των ανθρωπων των συλλογων , ας κανουν κατι ,σχετικο με αυτο που μπορουν ..αλλα ποιος ;