08 Οκτωβρίου 2019

H Ιαματική Ιατρική στο επίκεντρο, στο πανελλήνιο ιατρικό συνέδριο σε λίγες μέρες στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Tο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με Διεθνή Συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 13 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμμένα Βούρλα

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν εκλεκτοί συνάδελφοι, διεθνώς καταξιωμένοι, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υπάρχουν διαλέξεις, workshops, καθώς και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας.

Το Διεθνές Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνδιοργανώνεται από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, Πρόεδρο ΙΣΑ, ΕΛΙΤΟΥΡ, IHTC και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, του οποίου η συνδρομή συμβάλλει καθοριστικά στην προβολή και στην καθιέρωση διεθνώς της Ιαματικής Ιατρικής με τη χάραξη εθνικής πολιτικής για την αναβίωση του πνεύματος του Ιπποκράτη αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως θεραπευτικό και συγχρόνως εκπαιδευτικό κέντρο της Ιαματικής Ιατρικής αλλά και της Ιατρικής γενικότερα, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Θ. Σπανό, το Δήμαρχο Καμμένων Βούρλων κ. Ι. Συκιώτη, τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Καθηγητή Κ. Κουσκούκη και τον ΟΠΑΣΤΕ.

Η Ιαματική Ιατρική, με τη βοήθεια της επιστημονικής τεκμηρίωσης της θερμικής, μηχανικής, χημικής και ειδικότερα της βιολογικής και ανοσολογικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων, αναδείχτηκε ως μία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στη θεραπευτική γκάμα της Κλασικής Ιατρικής. Οι θεραπευτικές μέθοδοι της Ιαματικής Ιατρικής είναι η εξωτερική υδροθεραπεία, η ποσιθεραπεία, η εισπνοθεραπεία, η πηλοθεραπεία, η θαλασσοθεραπεία, η σπηλαιοθεραπεία και η βιομετεωρολογική θεραπεία.

Η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία βοηθά στη θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας, αλλά και προληπτικά, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια του γήρατος, με τη εφαρμογή προδιαγραφών μακροζωίας και ευζωίας. Ειδικότερα, η Ιαματική Ιατρική έχει θεραπευτική δράση σε παθήσεις μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος, καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

Η παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, αποτυπώνεται με τις προσδοκίες ανάδειξης της χώρας μας ως παγκόσμιο healthresort – medispa για άτομα τρίτης ηλικίας, χρονίως πάσχοντες, αλλά και προληπτικά, υπό την ιατρική πάντα κάλυψη των έμπειρων και διεθνώς καταξιωμένων Ελλήνων Ιατρών για να σταματήσουμε το “braindrain” και να αναπτύξουμε το “braingain”, καθόσον θα αυξάνεται το ενδιαφέρον διεθνώς για την αναζήτηση αναβαθμισμένων ιατρικών υπηρεσιών θεραπείας, αποκατάστασης, αντιγήρανσης και ευεξίας στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Κουσκούκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Δερµατολογίας – Νοµικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδηµίας Ιαµατικής Ιατρικής, Πρόεδρος Παγκόσµιας Ακαδηµίας Κινέζικης και Συµπληρωµατικής Ιατρικής, Πρόεδρος Συνδέσµου Τουρισµού Υγείας, Αν. Πρόεδρος Τοµέα Ιατρικού Τουρισµού Ινστιτ. Επιστηµ. Ερευνών Π.Ι.Σ., Επιστ. Σύµβουλος WHO, FEΜTEC, ΚΕΔΕ

mag24.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ακομη παρασταση για να τρωνε καποια χρηματα . Ατελειωτο λιβανισμα ο ενας για τον αλλο. Ψευτιες για δημαρχαιους που παλαιψαν με δρακους. Δημοσιοι που εχουν μαζι τις γραματεις τους με ξεχωριστο δηθεν δωματιο στη Γαληνη. Περιφερεικοι σκετες λινατσες.
Αυτοδιοικητικοι που δεν γνωριζουν πως να μπουν μεσα στο ξενοδοχειο.Καθηγηταδες ψωμολυσες.Και ουσια μια απο τα περσινα,δηλαδη θεωρειες για ιαματικη, χιλιοειπωμενες για εισπνοθεραπεια σε καμια σπηλια ,τουλαχιστον δεν την λενε ...τουφα, καλυτερη θα ηταν .

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πολλα τα λεφτα τακη

Ανώνυμος είπε...

Πως συνδεονται ολοι αυτοι που μιλουν με τα Κ.Β , πως συνδεονται με το μελλον του ξενοδοχειου Γαληνη, με ιδιωτικες πισινες για ιαματικα ; γιατι υποβαθμιζονται τα ΚΒ , τι συμφωνιες υπαρχουν να ερθουν για ιαματικο τουρισμο ,τουριστες , ποιοςενδιαφερετε να αγορασει τα ξενοδοχεια ,το ΕΟΤ camping , και τις πηγες , .
..

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήματα διαφορετικά ,ασύνδετα μεταξύ τους,χαώδης ειρμος,νοητικη άβυσσος,αποπνικτικη απαισιοδοξία .

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτηματα του φιλου εχουν εννοια .... ενα ενα λυνουν το γριφο γιατι τελικα καποιοι ,θελουν να υποβαθμισθει η 'Λουτροπολη' ,για να την αγορασοτν για ενα κομματι ψωμι...
Ας ξεκινησετε να απαντατε γιατι δεν εχουμε λουτροθεραπευτηρια , γιατι δεν δινετε νερο ζεστο στα ξενοδοχεια ; ποιος θελει να φτιαξει ιδιωτικες πισινες ιαματικων , για να εχει το μονοπωλειο ; γιατι αμεσως λασπολογουν ,μολις καποιος αναφερει το θεμα ; τι κρυβεται ; ποιος εχει συμφεροντα να μην λειτουργει σωστα το ξενοδοχειο Γαληνη ,οπως λεει και η συμβαση του για παροχη θερμων ιαματικων λουτρων ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος Ενεργών Δημοτών την Κυριακή στις 7μμ στο ΑΛΜΑ κάνει συνέλευση παλαιών και νέων μελων.Ευκαιρια είναι στους μοναχικούς λύκους να "κοινωνικοποιηθούν".
Έκει θα αποκτήσουν την γνωση για τα κοινά,μέσα από την εμπειρια του Συλλογου περί του θέλω του μπορώ και του πρέπει.ξεκινηστε.

Ανδρέας Θεολόγου είπε...

Με αλλα ονειρα και στοχους ξεκινησε αρχικα αυτο πριν απο 5 χρονια.
Κατεληξε αντι για θεσμος να γινει εμπορευματοποιηση και προβολη καποιων για ΙΔΙΑ συμφεροντα.
ΚΡΙΜΑ....
Εξαιρω βεβαιως τοπικους παραγοντες.

anonhmos είπε...

ASE ADREA NOMIZEIS KAI ESY OTI 8A PAS GIA DHMARXOS. LIGA TA LOGIA SOU KAI GIA TO 8ESMO KAI AS GRAFEIS OTI EKSEREIS TOY TOPIKOYS ARXODES.

Ανώνυμος είπε...

Ανδρέα ελπίζω εκεί μακριά που έχεις την εργασία σου να περνάς καλά.Οι παρεμβασεις σου ήταν ορθές.Θυμάμαι τότε ως διευθυντής στη Γαληνη την τοποθέτηση σου υπέρ της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας.Ετσι πρέπει να είναι οι ενεργοί δημότες ανάλογα του ζητήματος,όχι αντιθετική τζιχάντ αλά μενού ούτε όμως οπαδικη
λατρεία με το σφαξεμε Αγά μου να αγιασω?

Ανδρέας Θεολόγου είπε...

???????????

Ανδρέας Θεολόγου είπε...

Σγαπητε ανωνυμε εγω εχω κλεισει τον κυκλο μου στα Καμενα Βουρλα.
Οτι ειχα να δωσω καλως η κακως το εδωσα η δεν το εδωσα.
Μην με βαζεις λοιπον στη ζυγαρια αυτη.
Ωστοσο, οτι και να γραψεις δεν θα απαντησω και κλεινω εδω αυτην την παρενθεση.

Ανώνυμος είπε...

O καθηγητης Κουσκουκης ειπε οτι ηρθε για να εξηγησει την νεα θεωρεια του,
για τα Πρωτογενη Ασβεστια των Ιαματικων Πηγων Καμενων Βουρλων στην επιδραση
που εχουν αυτα, στην παραγωγικη διαδικασια του ντοπιου Παστουρμα?

Ανώνυμος είπε...

Κονομα στην κονομα....
Καθηγηταδες, περιφερειαρχες, δημαρχαιοι κλπ κλπ.
Συνεδριο ιαματικης ιατρικης εκει που δεν υπαρχει ιαματικο υδροθεραπευτηριο και ιαματικο νερο.
Μα τετοιο δουλεμα????
Και ο Μιλτιαδης το κανει γαργαρα και βγαζει ανακοινωσεις????
Ε ρε αγιαστουρα που σας χρειαζεται.
Μηπως ειδατε τη ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ οαιοο ??