25 Οκτωβρίου 2019

Το νόμιμο, δεν είναι πάντα ηθικό!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Δήμαρχος των Καμένων Βούρλων είναι ο Ιωάννης Συκιώτης που απέσπασε 56% από την πρώτη Κυριακή, όμως … νομιμοποίητε ο Ιωάννης Συκίωτης να είναι δήμαρχος, φιλοσοφικά προσεγγίζοντας το θέμα?

Για μένα όχι, γιατί ρίχνοντας μια ματιά στα τελικά αποτελέσματα των εκλογών που τα διάβασα εδώ http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/2019/05/blog-post_31.html διαπιστώνω ότι μόνο το 1/3 (ένα τρίτο) περίπου, των εγγεγραμμένων, ψήφισε τον Συκιώτη.

Σίγουρα αυτή η αριθμητική προσέγγιση δεν δείχνει καθολική αποδοχή μιας και απέχει παρασάγγας από το 50%.

Και ok, είναι δήμαρχος, σύμφωνα με την νομοθεσία που αφορά στην συμμετοχή των ψηφισάντων, για την τελική εκλογή στις εκλογές, που ήταν μόνο 68% ΑΛΛΑ … κατ εμέ …

Δεν νομιμοποίητε ο Γιάννης Συκιώτης, να υποθηκεύει την περιουσία του δήμου και των δημοτών αλλά και να παίρνει αποφάσεις που έχουν ορίζοντα πέραν της θητείας του, από την ηθική πλευρά του θέματος.

Το λιμάνι ας πούμε, με συνοπτικές διαδικασίες και για ένα κομμάτι ψωμί το ξεπούλησε για 30 χρόνια, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Καταγγέλλω λοιπόν την όποια προσπάθεια χαλιναγώγησης και διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του δήμου, από το παρόν δημοτικό συμβούλιο, πέραν του 2023, πλην της περιπτώσεως που θα διενεργηθεί τοπικό δημοψήφισμα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Φίλε αρθρογράφε δεν κατανοώ γιατί η επιστολή σου είναι ανώνυμη. Καταθέτεις μια άποψη που ένα μέρος του δημοκρατικού κόσμου της χώρας [και όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας] την υποστηρίζει. Μεταξύ των οποίων και εγώ. Είναι μια Φιλελεύθερη άποψη. [προσοχή στη λέξη : Φιλελεύθερη και ΟΧΙ Νεοφιλελεύθερη]
πχ. βλ. δηλώσεις Μητσοτάκη όταν ήταν στην αντιπολίτευση, κοκ
Τον κ. Συκιώτη τον ψήφισαν 4.436 πολίτες απο τους 8.223 ψηφήσαντες δλδ 56,24%.
Βάσει, όμως, των εγγεγραμμένων 12.031 [δλδ της κοινωνίας] το ποσοστό του είναι 36,87%.
Νομιμοποιείται να δημαρχεύσει αλλά δεν νομιμοποιείται να υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου παίρνοντας καίριες αποφάσεις ερήμην της κοινωνίας.
Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων [ν.3463/2006] στο αρθ. 216 – ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, αναφέρει :
«Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, προκειμένου να λάβουν απόφαση για σοβαρά θέματα που ανήκουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων τους, μπορούν να διεξάγουν τοπικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθμίσεις του παρόντος ….. Τα θέματα που τίθενται σε δημοψήφισμα θα πρέπει να διατυπώνονται με ερώτημα, το οποίο πρέπει να είναι κατά το δυνατόν σύντομο και σαφές. Η προτίμηση του εκλογικού σώματος εκφράζεται με τη χρήση των όρων «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» …. ]

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι ο άρθρογραφος κάνει λάθος Όχι 56 αλλά 65 τοις εκατό πήρε ο συκιωτης. Έσπασε ταμία ο παίχτης. Πλην όμως έχει ένα σύμβουλο λιγότερο από την προηγούμενη θητεία. Όμως αυτό δεν εχειβκαμια σημασία όταν κ η αντιπολίτευση είναι μαζί του. Φάνηκε κ στο δημοτικό συμβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

μην λες βλακιες 9:19
56 είναι το ποσοστό του δημάρχου

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ποιος ειναι πραγματικη αντιπολιτευση , μηπως ξεσκεπασουν και τιποτα ,απο αυτα που γινονται στο δημο.

Reporter είπε...

Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μια παρωχημένη πρακτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο … αρχίζουν οι υπηρεσίες να επιστρέφουν στους δήμους … όπως στο Βερολίνο και το Παρίσι … καθώς οι ιδιωτικοποιήσεις αποδείχθηκαν κοστοβόρες και οι υπηρεσίες των ιδιωτών κακής ποιότητας.
Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, για μια ακόμη φορά, για ένα ακόμη θέμα, βαδίζουμε αντίθετα απ’ ότι ο υπόλοιπος κόσμος. Το Νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού.
Αυτά, προς ενημέρωση, για το τι πρόκειται να γίνει και στο Δήμο μας.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλο το Δήμο η κατάσταση είναι τραγική...βρωμιά και παραμεληση παντού.Και ο φαλακρός ηγέτης όπως τον αποκαλούν τα παπαγαλάκια του υπογράφει "τηλεμετρία"Και το ανακοινώνει λες και ανακάλυψε την Αμερικη.Ρε τι όνειρο είδαμε και τον ξαναψηφίσαμε...έναν Τριανταφύλλη είχε και τον έσωζε και αυτόν τον πέταξε ..έχει ο καιρός όμως γυρισματα

Φίλος της ελευθερίας(Φιλελεύθερος) είπε...

Οι διεθνείς δείκτες κατάταξης Οικονομικής
ελευθεριας δείχνουν την χώρα μας στα επίπεδα Αφρικής.
Το χρέος μας είναι στο 180% του ΑΕΠ.
Οι συνταξιούχοι φθάνουν τα τρία εκατ.και η αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχων είναι
στο 1/1 όταν για να στηριχθεί το ασφαλιστικό βιωσημα πρέπει να είναι 1/3.5
Έχουμε λοιπόν χαρακτηριστικά οικονομικού μοντέλου υπό καταρρευση.
Οι παπάρες πάνε και έρχονται εδώ στο μπλογκ
αλλά εντάξει ,τι λένε οι ανήμποροι στο μυαλό,που περνάν την ημέρα τους στα ούζα,και στο ΚΙΝΟ,να είναι στην ίδια γραμμή και Οικονομολόγοι που δηλώνουν εσχάτως και φιλελεύθεροι,μάλλον παράδοξο είναι.Τωρα για τον Δήμο,ακόμη και στη θέση του Συκιώτη λαϊκιστή -Κρατιστη να είχαμε πάλι στις ιδιωτικοποιήσεις θα πήγαινε,είναι μονόδρομος.Η διαφορά ενός άλλου πολιτικού σχήματος είναι σε άλλα ζητήματα που αφορούν κυρίως προγράμματα.
Οι ανελευθεροι λοιπόν συνδημότες δεν είναι αυτοί που στο μέλλον θα παίξουν ρόλο πρωταγωνιστή,έχουν ήδη ξεπερασθεί από την πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9:51 Ο δήμαρχος δεν πέταξε τον τριανταφυλλη. Εξάλλου δεν μπορεί. Πολύ απλά τον προστάτεψε από τις τόσες υποσχέσεις που έδωσε η έδωσαν κ δεν μπορούν να τις υλοποιήσουν. Κοινός μας την έφεραν. Αλλά δεν πειράζει έχει ο καιρός γυρίσματα. Ήθελες να γίνεις κ δήμαρχος στην θέση του δημαρχου

Ανώνυμος είπε...

Φίλε της ελευθερίας(Φιλελεύθερε)...
Πρώτον οι Φίλοι της ελευθερίας δεν μιλούν ανώνυμα. Ως ελεύθεροι πολίτες εκφράζονται πάντα επώνυμα. Άρα εσύ μόνο φιλελεύθερος δεν είσαι. Ένα ανθρωπάκι που κρύβεται.
Δεύτερον αν στο blog "οι παπάρες πάνε και έρχονται από ανήμπορους στο μυαλό κλπ" για να γράφεις και εσύ παπαριές λες.
Αυτά ξερόλα φίλε της ... ελευθερίας !!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9:51 Ο δήμαρχος δεν πέταξε τον τριανταφυλλη. Εξάλλου δεν μπορεί. Πολύ απλά τον προστάτεψε από τις τόσες υποσχέσεις που έδωσε η έδωσαν κ δεν μπορούν να τις υλοποιήσουν. Κοινός μας την έφεραν. Αλλά δεν πειράζει έχει ο καιρός γυρίσματα. Ήθελες να γίνεις κ δήμαρχος στην θέση του δημαρχου
Απάντηση