08 Οκτωβρίου 2019

Άρχισε την λειτουργία του το ΙΕΚ στα Καμένα Βούρλα!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων καλωσορίζει τη λειτουργία του νεοσύστατου Δ.ΙΕΚ Λαμίας με έδρα τα Καμένα Βούρλα ένα χρόνιο αίτημα ικανοποιείται κατόπιν της απόφασης του Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ των Καμένων Βούρλων τον περασμένο Ιούλιο ενέκρινε την παραχώρηση των αναγκαίων χώρων στο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο Καμένων Βούρλων, όπου διεξάγονται τα μαθήματα κατά τις απογευματινές ώρες, καθώς και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων.

Επιλέχθηκαν και δημιουργήθηκαν ειδικότητες τουριστικού ενδιαφέροντος οι οποίες είναι απαραίτητες για την τοπική οικονομία και φιλοδοξούν να προστεθούν και νέες.

Συγκεκριμένα λειτουργούν οι εξής ειδικότητες:
Στον τομέα υγείας και πρόνοιας
1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Στον τομέα του τουρισμού
2. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα του τουρισμού
3. Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας (υπηρεσία υποδοχής-υπηρεσία ορόφων – εμπορευματογνωσία)
4. Τουριστικός συνοδός
5. Στέλεχος θαλασσοθεραπείας / λουτροθεραπείας Spa.

Απο τις παραπάνω ειδικότητες ξεκίνησε το τμήμα για Στέλεχη Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα του τουρισμού με 30 άτομα.

lamiafm1.gr

19 σχόλια:

Ανδρέας Θεολόγου είπε...

Πρεπει ολοι να αφυπνιστουν και να αγκαλιασουν με θερμη απο το ξεκινημα ολα τα τμηματα που θα εδραζουν στα Καμενα Βουρλα.
Ειναι ζωτικης σημασιας για την περιοχη μας αυτη η εξελιξη.
Αν προσεξουμε τοτε τα αποτελεσματα θα φανουν αμεσα.
Οι δε σπουδαστες θα εχουν το πλεονεκτημα και την ευκαιρια να κανουν την πρακτικη τους εξασκηση σε ξενοδοχεια της πολης. Νεα φυντανια, νεα εκκολαπτομενη τουριστικη επανδρωση στα ξενοδοχεια και στα μαγαζια του δημου μας.
Ας μη χαθει αυτη η ευκαιρια.
Μπραβο στους αποφασισαντες αλλα και σε αυτους που την ενστερνηιστηκαν απο πλευρας δημου.

Ανώνυμος είπε...

Akomh ena megolopnoo ergo syliwths pou pairnei sarkar k osta. Dhmarxo Sen wxeis telos.den eprepe na asxolh8eis me thn iatrikh me thn politikh eprepe k ta kamena
8a htan agnwrista. Mono esy mporeis. Oute o xhstos den se ftanei

Unknown είπε...

ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


κριτων είπε...

Εγινε η συνελευση των μελων του Συλλογου Ενεργων Δημοτων Καμενων Βουρλων και συμφωνα με πληροφοριες ανανεωθηκε και το Δ.Σ. για δυο ετη.

Θα αναφερθω σε καποια σημαντικα που και εκ της συζητησεως ετεθησαν ως προτασεις
ή σηματοδοτησαν συμπερασματα.

Η περαιτερω διευρυνση προς τον Αγ. Κων|νο και Μωλο δεν "περασε", θεωρουμενη προταση αντικαταστατικη ,αλλα κυριως ως ανεδαφικη λογω της υπαρξης ισχυρων τοπικιστικων ενστικτων
στο προσφατο παρελθον ευθεως αντιθετα με τις επιδιωξεις της Λουτροπολης ,
λ.χ. Μεταφορα λυματων Αγ Κων\νου κλπ.

Ο συνεκτικος τροπος "δουλειάς" στο Δ.Σ.του συλλογου δεν θα αλλαξει με την εισοδο νεων μελων σε αυτο , λογω πλειοψηφιας των παλαιων

Η κατευθυνση του συλλογου θα παραμεινει ιδια,δηλ καταστατικη προσηλωση ,ενεργητικος δικαιωματισμος με προτασεις προς τον Δημο, και αποτρεπτικη παρεμβαση αν χρειασθει
με βαση την συνολικη ωφελεια.

Απορριπτεται η κυοφορουσα αντιληψη περι "επαναστατικου μετωπου"κατα της σημερινης διοικησης
του Δημου με πολιορκητικο κριο τον Συλλογο,και επαναπροσδιοριζεται στην κατασταση θεματολογιας ατζεντας.

Η ποσοτικη και ποιοτικη ανανεωση μελων καταδεικνυει,την σημασια της συμπληρωσης
στα "κοινα" της πολης,ως μια εξειδικευμενη παρακολουθηση των πεπραγμενων
του κεντρικου πολιτικου φορεα.

Βασει της ανωτερω αναλυσης,προβλεπεται εντατικοποιηση παρεμβασεων στα τρεχοντα προβληματα,
μακρια απο οπαδικες επιφυλαξεις,και ανεφικτες πρωτοβουλιες.




Ανώνυμος είπε...

Kαλα ρε ο συλλογος τον δαιμονισμενο αγγελο απο το ρεγκινι τον εκανε περα;

Ανώνυμος είπε...

Όπως μου ψιθύρισε στο αυτί ένας από τους σμπίρους μου, το σχόλιο ‘’ο συλλογος τον δαιμονισμενο αγγελο απο το ρεγκινι τον εκανε περα’’ είναι fake news. Η αλήθεια είναι ότι ο ρεγγινιώτης έκανε πέρα τον σύλλογο διότι δεν συμβιβάζεται με κατεστημένες νοοτροπίες και στημένες διαδικασίες. Δυστυχώς, για πολλοστή φορά, δεν επικράτησε η λογική αλλά τα τοπικιστικά ένστικτα.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

«Άσπονδοι Φίλοι μου»,
στο χωριό μου είχαμε εδώ και 2 ημέρες πρόβλημα και δεν είχαμε τηλέφωνα και ως εκ τούτου και internet. Πριν λίγο επισκέφτηκα το blog και διάβασα τα ανώνυμα σχόλιά σας.
Ένας φίλος μου είπε : «Όταν συναντάς ντουβάρια, κατούρα και φύγε».
Θα κάνω όμως μια εξαίρεση και θα απαντήσω με μια φράση από τον «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή : «Τυφλοί τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματα ει» - «Είστε τυφλοί και στα αυτιά και στο μυαλό και στα μάτια»


Ανώνυμος είπε...

Καμένο Βουρλιώτης δεν γίνεσαι από την μια μερα στην αλλη.Οταν λοιπόν κάποιος λεει στον
σύλλογο να γίνουμε ενα με τους έξω ξέχναει φαίνεται τους αγώνες για τα δίκαια των καμ. Βούρλων που τσαλαπατηθηκαν με τους Καποδίστριες και καληκρατηδες.

W είπε...

Γιάννη Σκούφια, μιλάς με σπάνια ευθύτητα και αντικειμενικότητα. Όσο, όμως, πιο σωστά τα λες τόσο πιο πολλοί θα σου επιτίθενται λεκτικά, θα σε ειρωνεύονται και θα σε υποτιμούν.
Ως κοινωνία, εμείς οι Καμενοβουρλιώτες, λειτουργούμε άρρωστα εγωιστικά, αγνοώντας πασιφανώς τις έννοιες της συνύπαρξης. Το βαθύτερο μας κίνητρο δεν είναι άλλο από το να πετύχουμε αυτό που βολεύει τον «εαυτούλη» μας, αδιαφορώντας καταφανώς για τις ανάγκες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς των συνδημοτών μας εκτός των Καμένων Βούρλων. Στην προσπάθειά μας να ξεχωρίσουμε, υποτιμούμε κάθε τι που θα μπορούσε να απειλήσει την εύθραυστη και πλασματική εικόνα μας. Υποτιμούμε ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Υποτιμούμε τη σκέψη, την κρίση και τη νοημοσύνη, ανίκανοι να δούμε ότι αυτές είναι οι αρετές που διαχρονικά δίνουν υπόσταση στην ανθρώπινη φύση και την διαχωρίζουν από τις υπόλοιπες μορφές ζωής.
Γι αυτό, λοιπόν, άσε εμάς να ‘γαβγίζουμε’ και να αμφισβητούμε τα λεγόμενά σου.

Και ένα μήνυμά προς τους αγαπητούς φίλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ενεργών Δημοτών της πόλης μου. «Κάθε αλήθεια περνάει από 3 στάδια. Στην αρχή γελοιοποιείται. Έπειτα, δέχεται άγριες επιθέσεις. Στο τέλος γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη».
Και η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Καμένων Βούρλων είναι Καλλικρατικός Δήμος, και οι δημότες του πρέπει μέσα από κοινές δράσεις να επιδιώκουν το καλλίτερο για τον τόπο τους. Και ο τόπος τους ξεκινά από Μενδενίτσα μέχρι και το Νεοχώρι.

Ανώνυμος είπε...

W με το ζορ' κολεγιά δε γινεται, πηγε στη συνελευση να περασει το δικο του ,και αφου του'παν οτι αυτα που ζητας δεν γινοται παιδι μου γινατωνει και λεει δεν θα μπω και τ'παν δεν ειναι και υποχρεωτικο, οσο για παρτυ σου αν εσυ εισαι απο τα καμενα,τοτες εγω ειμαι απ' το ζελι..

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε ολους.
Βλέπω ότι υπάρχει πέρα από τον τοπικό ΟΤΑ,και δύο παράλληλες τάσεις πολιτικής κριτικής.Μια με τον Σύλλογο που είναι θεσμός-φορέας με σαφή μετριοπαθή χαρακτηριστικα και με διάφορα διάσπαρτα
ατακτα φυσικά πρόσωπα που οδηγούνται από μια καταγγελτικη ριζοσπαστικοποιηση όχι αναίτια αλλά σαφώς αντισυμβατική.Η δεύτερη αυτή ομάδα καλύπτει ρητορικά την αντιπολίτευση στο Δήμο.
Φυσικά η ποιοτική διαφορά μεταξύ των δύο και εκ παράλληλου αντιδρωτων κινησεων είναι εμφανής στο τελικό όφελος επί του συνόλου των δημοτών.
Πάντως υπάρχει αλληλοσυμπληρωση έως ένα οριακό σημείο από όπου ξεκινά η απόκλιση στους πολιτικούς στόχους.Φερμω ένα παράδειγμα αυτό της καταγγελίας περί Φοροδιαφυγής που ο Σύλλογος δεν το θεωρεί πεδίον δράσης του,όχι γιατί είναι αντίθετος αλλά διότι υπάρχουν φορολογικές αρχές για αυτό.Επισης οι "Άτακτοι"ακόμη και επώνυμα στερούνται νομιμοποιητική βάσης(ατομική εκπροσώπηση)έστω και αν
διάφοροι κλάδοι στο μπλογκ δημιουργούν θόρυβο και ευεξία συνέχισης της μάχης αυτής.Φυσικα ένα έγγραφο είναι σημαντικό στοιχείο και πολιτικά Ρίο,όμως υπάρχει και προφορικός λόγος εντός του Δημοτικού Συμβουλίου που ο Σύλλογος έχει πράξει τα δέοντα.Βεβαια το φοβικο
Σύνδρομο περί της άρνησης διεύρυνσης του Συλλόγου πηγάζει από την εμπειρια για μείζονα προβλήματα που ήταν ευθέως αντιθετικά με την ανάπτυξη της Λουτρόπολης λ.χ κέντρο υγειας,αστυνομία λύματα αγ.Κων/νου κλπ. Επί όλων αυτών των θεμάτων είναι αδύνατο να υπάρχει σύγκληση και επικέντρωση κριτικής από τα δύο αυτά μέρη.Λογικα λοιπόν θα συνεχίσουμε έτσι.

Ανώνυμος είπε...

..ψήνετε τσουρέκια αναμοχλεύοντας τη.. θέση του κέντρου υγείας, τα λύματα του αγ.κων. και την αστυνομία... ξεκολλάτε. γιατί δεν ασχολείστε με το έκτρωμα των εκατοντάδων πινακίδων των καταστημάτων στη γερασίμου βασιλειάδη? με τις εξέδρες και όχι μόνο των καταστημάτων προς τη θάλασσα? με τη χωματερή που είχε δημιουργηθεί κοντά στα ιαματικά? με το χάος που δημιουργείται στην αττική το καλοκαίρι λόγω της πανέξυπνης ιδέας λειτουργίας από ιούνη ως οκτώβρη της λαϊκής εκεί? μήπως γιατί δε σας βολεύει??

Ανώνυμος είπε...

Το δασος με τις πινακιδες φερνει οξυγονο it's economy stupit .

Ανώνυμος είπε...

Την ασχημια με τις πινακιδες ,την παρανομια την λετε οξυγονο; τωρα εξηγουνται ολα .. το εχετε 'καψει' το τσιπακι σας οτι ειναι λαθος το βλεπετε σωστο ..σε λιγο θα μας πειτε οτι το κανετε για να μοιαζουν τα Κ.Βουρλα με Las VEGAS . Αντε να γινει και ενα Casino ετοιμοι ειμαστε ..

Ανώνυμος είπε...

Και στον Πορτοσαλτε να βγεις να του πεις για τις ταμπέλες,θα σου πει
οτι στον τουριστικό Λαγάνα Ζακύνθου όπου είναι προορισμός ευρωπαϊκός γίνεται ταμπελοπολεμος.

Ανώνυμος είπε...

Οχι Δαιμονισμένος Άγγελος μάλλον Αμόρφωτος Ντενεκες δεν σεβάστηκε τα Καμενα Βούρλα με την προσχηματικη πρόταση. του

Ανώνυμος είπε...

Economy γίνεται και χωρίς τις εκατοντάδες πινακίδες.. Αλλά ο ντοπιος τραμπ σας ταΐζει τοσο αναπτυξοσανο που δε χορταινετε με τίποτα..

Ανώνυμος είπε...

Όλο κοροϊδία είστε. Τόσα έργα δεν τα βλέπετε? Συνεχίζετε να εθελοτυφλειτε? Έλεος πια?

Ανώνυμος είπε...

Πολυ προπαγάνδα κ κοροϊδία εδώ μέσα ουστ