06 Οκτωβρίου 2019

Γιάννης Συκιώτης: Με την πρώτη βροχή σε έκτακτη ανάγκη ο Δήμος Καμ. Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα,έφεραν μεγάλα προβλήματα στην ΔΕ Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου ΚαΑμ. Βούρλων.

Νερά πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια αλλά και την αίθουσα του νηπιαγωγείου.Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον δρόμο Ρεγγίνι-Καλλίδρομος αλλά και στην Άγναντη.

Οι υπηρεσίες του Δήμου επενέβησαν για αποκατάσταση με την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα.Θα κινήσουμε διαδικασίες να κηρύξουμε την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη,δηλώνει στον FM1 o δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης.

Συγκεκριμένα έργα στα επικίνδυνα σημεία είναι παραπάνω από επείγοντα και πλέον θα τα διεκδικήσουμε δυναμικά,σημειώνει:


lamiafm1.gr

22 σχόλια:

Α/Κτης είπε...

Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Συκιώτης. Αυτός είναι δήμαρχος απο 1/9/19 δλδ 36 ημέρες και περιμένουμε να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου μας ; Δλδ ο επί 5 χρόνια προηγούμενος δήμαρχος δεν έχει καμιά ευθύνη ; Μην είμαστε αχάριστοι και τα φορτώνουμε όλα σ' αυτόν. Έλεος !!!
Και επίσης πολύ σωστά δηλώνει: Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων - 1 ώρα βροχή - θα κηρύξει την περιοχή του Α/Κ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να αναγκάσει τους κυβερνώντες να γίνουν τάχιστα τα έργα στο παραλιακό μέτωπο.

Αυτός, αγαπητοί μου συμπολίτες,είναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ !!!
Πολύ σωστά μας είχε πει ο αρθρογράφος του blog στις 14/5/2019 : [Θα τον ψηφίσετε για να κάνει τι; Να βάλει την ταφόπλακα στον ΔΗΜΟ; Θα του το επιτρέψετε ως πολίτες; Αρκετά δεν υποτίμησε την νοημοσύνη σας;]

Ένας αγανακτησμένος Α/Κτης




Αυτόν, φίλοι μου Α/Κτες συμπολίτες, επιλέξατε περιμένουμε να δώσει λύσεις σε τεράστια πρείναι τον άνθρωπο αγαπητοί μου συμπ





έντονα καιρικά φαινόμενα,

Ανώνυμος είπε...

αφού έκανε πληθώρα δημοτικών αντιπλημμυρικών έργων εκφέρει άποψη και για τους άλλους...

Ανώνυμος είπε...

Ai kala pali gia ton tsomo douleuwis Gianni olo erga k ektakta lamogia k oi dyo. Xwris patargia den mporeis katalavaito

Ανώνυμος είπε...

Εσεις αντι Επεφυκιτιδα στα ματια εχετε και οξεια Τσιπριτιτιδα, εδω ρε πνιγηκαμε, Μαντρα με θυματα θελετε να γινει.Προχωρα γιαννη σε κατασταση εκτακτης αναγκης?

Ανώνυμος είπε...

άσε τα ερωτηματικά στη πάντα. και ψάξου ποια είναι πραγματικά έκτακτη ανάγκη. να σαι σίγουρος,ότι το χουν ψάξει και άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κηρύσσεται ένας τόπος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με μια ώρα δυνατή βροχή με λίγο χαλάζι. Ο Δήμαρχος για πολλοστή φορά προκειμένου να ξεφύγει απο καίριες ερωτήσεις δημοσιογράφων λέει ότι μ@λακία του κατέβει. Ο άνθρωπος ήταν [5 χρόνια] είναι και θα είναι [τα επόμενα 4 χρόνια] ΑΝΙΚΑΝΟΣ να επιτελέσει έργα στην επικράτεια του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν θέλατε στον Άγιο...με το ποσοστό που του δώσατε καλά σας κάνει και σας δουλεύει.Τετοιον θέλετε. Εκεί να πίνετε νερό ακατάλληλο,να έχετε στους δρόμους τα λύματα,να ευωδιάζει ο Άγιος "βοθριλα"ειδικά όταν βρέχει αλλά και αργά τη νύχτα κυρίως γύρο από την πλατεία.Ομως ο δήμαρχος είναι ντοπιος.,ένας από εσάς...που σας έχει γράψει εκεί που δεν πιάνει μελανι

Ανώνυμος είπε...

Όχι μη βγάζαμε τον τσωμο να τρώει τα λεφτά του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Η βοθριλα στον Αγιο δεν ειναι φυσικο φαινομενο,ειναι ανθρωπινη κατασταση, οπως και στο ρεμα στο ρεγγινι,οπως και σε καθε τοποθεσια που ο καθε μαγκας ρυπαινει με τα αποβλητα τα δικα του αφου των καλυπτουν οι συγγενεις φιλοι και συγχωριανοι.
Μετα βγαινει καποιος αγανακτισμενος... Πανος και καταγγελει τον Δημο.

Ανώνυμος είπε...

Αγανακτισμένε Α/Κτη γιατι μου θυμιζεις τον αντιδραστικο Τραχανοσπηλια???

Αμενανόητο πασοκοσκυλο.

Η δεξια σας ποναει.

Ο Αγ. Κων/νος είναι όαση σε σχέση με το πως ηταν.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα επαγγέλματα μαθαίνουν από τα λάθη τους, εκτός από δύο: Πιλότος και Πυροτεχνουργός. Και ο Γιατρος ...αλλα απο τα λαθη του μαθαινει ο ασθενης οχι ο ιδιος. Καλή εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστα ολα τα επαγγελματα εκτος των αριστερων,αυτοι δεν θα μαθουν ποτε.

Ανώνυμος είπε...

Ύστερα από τα παραπάνω Ίσως θα έπρεπε στον ταωμο να του δώσουμε την ευκαιρία να έχει ενεργό ρόλο στα πράγματα...εκεί νομίζω ότι καταλήγουν όλα...

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ


Στο διπλανο post αναπτυχθηκε μια αποψη περι Φοροδιαφυγης,απο πολλους, που συμφωνησαν οτι η κοινωνια εχει αναγκη τους φορους για να προχωρησει πολιτικα, κοινωνικα, κλπ.

Αλλοι παλι εθεσαν το ζητημα της φοροδιαφυγης σε ενα πλαισιο αντιδρασης στην υπερφολογηση,ως αναγκαιον κακον στην προσπαθεια στηριξης της αγορας.

Η φιλελευθερη αποψη παγκοσμιως και ο καπιταλισμος,σαφως και δεν προκρινει ως εργαλειο αναπτυξης την μεγαλη φορολογια αλλα την μικρη και λογικη ,παραλληλα με Κευνσιανες ή μη πρακτικες ,οπως ποσοτικη χαλαρωση,επιτοκιακες πολιτικες, εργαλειοθηκη ΟΟΣΑ κλπ.

Εδω εχουμε πληρη αναντιστοιχια των διεθνων οικονομικων κανονων [που ακομη και η κομουνιστικη Κινα εφαρμοζει]με την ιδιοτυπη σοσιαληστικη εφαρμογη αυτων στη χωρα μας, [γραφειοκρατια, κρατικοδιαιτισμος,υπερμετρη φορολογια ,κλειστα επαγγελματα,κλπ].

Η νομιμη βια του κρατους,[τοσα μου λειπουν τοσα θελω],και η εκ μερους του διαχρονικη
πολιτικη για δαπανες μη παραγωγικες αλλα ουτε ανταποδοτικες [πελατειακες σχεσεις,μιζες προνομια],οδηγησαν στην υπερχρεωση.

Οι υποστηρικτες λοιπον οτι η φοροδιαφυγη επιδεινωνει την οικονομια των κρατικων δαπανων,
θα επρεπε πρωτα να δουν αν επρεπε να γινονται αυτες οι δαπανες.

Αν ενας Δημαρχος λ.χ.κανει φαυλη διοικηση και τα χρηματα τα ζητησει ως υπερμετρη αυξηση
των ανταποδοτικων τελων,εχοντας μαλιστα ως πρακτικη την μη εισπραξη των τελων απο καποιους
ως μια εστω ταξικη αντιμετωπιση [μαγαζατορες],θα συμφωνουσε καποιος λογικος δημοτης ,να αναπληρωση αυτος την οποια χρεωση; Στο κρατος γιατι να συμφωνησει;

Επειδη ομως εδω δεν υπαρχει κουλτουρα, οχι φοροπληρωμης αυτο ειναι το λιγοτερο
και διορθωνεται με τον εξαγκανασμο [προστιμο, κατασχεση, απαλλοτριωση ],
αλλα ουτε μια λογικη εξηγηση, "γιατι σε χρεωνω πως τα αναδιανεμω και αν πρεπει να σε χρεωσω".

Ετσι λοιπον το κρατος διαπρατει την φοροκλοπη για να τα δωσει σε αλλους .

Οι φοροπληγεντες προσπαθουν να αντιδρασουν με την φοροδιαφυγη.΄Οι δε τελικοι αποδεκτες του προιοντος του φορου κατηγορουν τους "ευγενως προσφερθεντες" ,οτι ειναι φοροφυγαδες σε οτι τελικα αυτοι διασωσουν.

Δεν ξερω αν παρατηρησατε ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα?






Ανώνυμος είπε...

Κρίτωνα, προσπαθείς με την ανάλυση σου, να εκλογικεύσεις – εξυγιάνεις - λιβανίσεις και τέλος να δοξολογήσεις την φοροκλοπή ως αντισταθμιστικό και αντανακλαστικό μέτρο της κοινωνίας, κατά της υπέρμετρης φορολογίας.

Απουσιάζει από την ανάλυση σου το βάθος όμως, και η αρχή του σκοπού.
Εδώ δεν έχουμε έναν επαγγελματία πχ που πουλάει καλαμπόκια με 50% μικτό κέρδος, δηλαδή αγοράζει 1 euro και πουλάει 1,5 euro και από αυτό το 50% έχει να δώσει ΦΠΑ και την αναλογούσα φορολογία. Που αν δεν φοροκλέψει δεν θα επιβιώσει.

Εδώ έχουμε έναν ελεύθερο επαγγελματία, με 100% μικτό κέρδος, και προτιμά να πάρει το κατοστάρικο και να το βάλει όλο στην τσέπη. Προφανώς έχει και κάποια έξοδα, πχ ενοίκιο, ρεύματα κλπ, και κάποιο ποσοστό από τα τόσα χρόνια σπουδών, αλλά το μικτό κέρδος δεν πέφτει κάτω από 95%, ενώ τα νούμερα έχουν τεράστια διαφορά με το πρώτο παράδειγμα.

Στην πρώτη περίπτωση κάποιος κλέβει 0,50 λεπτά το κομμάτι για να επιβιώσει, στην δεύτερη έχουμε μια αλητηριακή προσέγγιση τύπου ‘όλα στο παντελόνι ρε μαλάκες’.
Ας μην τα βάλουμε όλα σε έναν κουβά, γιατί υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Προφανώς και εσύ, ελεύθερος επαγγελματίας γαρ, αρέσκεσαι στην φοροκλοπή, και μπορείς να την διαπράξεις κατά το δοκούν, αλλά σκέψου και εμένα ως μισθωτό που δεν μπορώ να αποκρύψω ούτε ένα euro έσοδο, και με σκίζει η φορολογία, που είναι υπέρμετρη τελικά γιατί εσύ και κάποιοι άλλοι τα βάζετε στο παντελόνι.

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΜΙΣΘΩΤΟ 6,49 πμ

Οντως ο μισθωτος του ιδιωτιου τομεα οπως εσυ διαφερεις απο τον δημοσιο συναδελφο σου
σημερα με την υπερμετρη φορολογηση κατα μεσο ορο -40% συν προνομια, γιατι αυτη η διαφορα.

Ποιος πληρωνει ασφαλιστικες εισφορες και ποιος οχι,ο εργοδοτης στον οποιο εσυ εργαζεσαι,
εσυ, ή ο δημοσιος συναδελφος σου μεσω των ασφαλιστικων εισφορων των δυο πρωτων.

Πρεπει να ξερεις οτι οι διεθνεις αναλογιστικες μελετης για την βιωσημοτητα ενος ασφαλιστικου συστηματος ειναι στη σχεση 3,5:1 ,δηλ να δουλευουν τρεις σαν εσενα ιδιωτες
για να δωσουν εισφορες στον ενα που δουλευει για το κρατος και μαλιστα χωρις
να υπολογιζω την "πατεντα"των πελατειακων προνομιων.

Παμε τωρα να υποθεσουμε οτι εσυ εισαι μισθωτος του Δημοσιου εκτος των ανωτερω, καλυπτεσαι χωρις απολυση [μονιμοτητα]σε σχεση με τον συναδελφο σου του ιδιωτικου τομεα,και εστω οτι
ο μισθος σου εφθασε να ειναι ενα μονο ευρω, αυτο λοιπον το πενιχρο ποσο, ειναι παντα καθαρη ΕΙΣΡΟΗ[χωρις φορο] αποφορολογημενο δηλαδη.

Στον ιδιωτικο τομεα ο μισθος ειναι παντα παντα ΕΚΡΟΗ [φορο εισοδηματος,μπλοκακι,ασφαλιστικα]ειτε του εργοδοτη ειτε του υπαλληλου ειτε του αυτοαποασχολουμενου επιχειρηματια[φορος,αλληλεγγυη,επιτηδευμα,Εφκα κλπ]

Τωρα τα περι "τσεπωματος", ειναι αναλυμενα στην αρχικη αναλυση μου,εκεινο που θα
προσθεσω ειναι οτι ο δικαιωματισμος σου ειναι λαθεμενος.

Η προσπαθεια να κρυψεις την ουσιωδη διαφορα του ενος μισθωτου απο τον αλλον,διοτι αυτος του ιδιωτικου τομεα εχει μικρο εισοδημα οχι γιατι ο εργοδοτης φοροδιαφευγει,[αλλωστε ολοι το κανουν εκτος των ΑΕ] αλλα γιατι η υπερμετρη φορολογιση και η παρασιτικη αναδιανομη
αυτης απο το κρατος σε καποιους ,στερουν ποσα που θα κατευθυνοταν σε ποιο παραγωγικη
βαση δηλ στον εργαζομενο του ιδιωτικου τομεα.

Τελειωνοντας αυτο το μικρο TRACTATUS πολιτικης οικονομιας,σαφεστατα ειναι φιλελευθερο,
και εφαρμοσμενο στην πραξη στον ανεπτυγμενο δυτικο κοσμο,τον οποιον εσυ δεν λαμβανεις
καθολου υπ΄ οψιν λογω ιδεοληψιας .

Ναι λοιπον στον λογικη φορολογιση ναι στο ευελικτο ανταποδοτικο Δημοσιο, ναι στην παραγωγικη διαδικασια του ιδιωτικου τομεα,οχι στην αρχειο μαρξιστικη αντιληψη της υπερμετρης φορολογιας.




























ΦΠ είπε...

Αντέγραψα από liberal.gr , μια παράγραφο από άρθρο ενός Φιλελεύθερου Έλληνα Οικονομολόγου, που εκφράζει και τις δικές μου πολιτικές αντιλήψεις ως Φιλελεύθερο Άτομο. Και το επαναλαμβάνω :
1. Αρνούμαστε ως λαός να δούμε την άνιση κατανομή των φορολογικών υποχρεώσεων στη χώρα μας : [α] το 20% των πολιτών καταβάλει το 80% των φορολογικών εσόδων και [β] το 52% των πολιτών δεν πληρώνει φόρους.
2. Αυτά τα δεδομένα είναι ΑΝΤΙ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ, ΑΝΤΙ-ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ, και οδηγούν σε συρρίκνωση των Οικονομίας.
3. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ δεν πληρώνει φόρους και δεν αντιλαμβάνεται τις δεσμεύσεις που έχει ως πολίτης προς την πολιτεία, πρέπει να κατανοήσει πως ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ, απαιτεί ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ στα οποία ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.

Δεν είπα : ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ δλδ αύξηση συντελεστών α λ λ ά ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ δλδ να πληρώσουν περισσότεροι και ει δυνατόν όλοι οι πολίτες, (κτύπημα φοροδιαφυγής) και ανάλογα με τα εισοδήματά του ο καθένας. Αυτή είναι και η βασική δημοκρατική αρχή σε όλα τα κράτη της Δύσης..
Υστ.
Μια απάντηση στο Κρίτωνα. Δεν είμαι Οικονομολόγος για να έχω συνολική άποψη περί Οικονομικής Πολιτικής. Αλλά και δεν μπορώ να δεχτών απόψεις ενός «καφενόβιου» που κάνει οικονομική ανάλυση χωρίς οικονομικές σπουδές. Αυτό εγώ το αφήνω στους ειδικούς. Αυτό το να έχουμε άποψη για όλα «κάντε με πρωθυπουργό για μια μέρα και θα δείτε πως διορθώνονται τα πράγματα …» είναι που μας κατατρέχει ως Ελληνική Κοινωνία.
Γι αυτό λοιπόν «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», που έλεγαν οι αρχαίοι. Που σημαίνει ότι σε περιπτώσεις, που είμαστε ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ, είναι πολύ καλύτερο να σιωπά κανείς από το να ομιλεί.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΚΡΙΤΩΝΑ
με το να υποστηρίζεις οτι η φοροδιαφυγή είναι άμυνα του φορολογούμενου πολίτη απέναντι στο κράτος, μου βάζεις υποψίες οτι είσαι και εσύ φοροφυγάς.

Ανώνυμος είπε...

Μια από τις εχθρικές φορολογίες κατά της ιδιωτικής περιουσίας εκτός του ΕΝΦΙΑ είναι η Αυτοτελή φορολογική η οποία εκ της φύσεως της είναι δύσκολο να αποκρυβει. (σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ)

Ανώνυμος είπε...

Γιατί στις αναρτήσεις στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ ως Φορέας εξακολουθεί να αναφέρεται ο ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ;
Δεν έχει φροντίσει κάποιος να διορθωθεί ή υποκρίπτει κάτι άλλο ;
Και γιατί ο κ. Συκιώτης υπογράφει τις σχετικές αναρτήσεις ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κλανει το γατί βλάκα οικονομικε ρεγγινιωτ'

Ανώνυμος είπε...

Για κάποιους κάποιους που γράφουν στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του δήμου κ του σεβασμού Δημάρχου του 66% , εάν έχουν τα κότσια ας έρθουν εδώ κ θα δουν. Κάποτε παρακάλαγαν για καμία συμβασουλα τωρα βγαλαν κ γλωσσα κ όποιος κατάλαβε κατάλαβε.