29 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟΨΗ - Το έργο της Τηλεμετρίας του Δικτύου Ύδρευσης στο ΔΚΒ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας –  28/10/2019


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής, των αληθινών προβλημάτων, και άρα των αληθινών λύσεων. Γιατί εδώ μετράει το χειροπιαστό και το πρακτικό. Η αιρετή διοίκηση οφείλει να φροντίζει για «τον Πολιτισμό της Καθημερινότητας» που είναι το Άλφα και το Ωμέγα : Καθαριότητα, Ασφάλεια, Δημόσιος Χώρος.

Αυτά είναι τα πρωτεύοντα που πρέπει να κάνει μια αιρετή διοίκηση που σέβεται την ψήφο των δημοτών.

Στο δικό μας Δήμο, όμως, τα πράγματα κυλάνε ανάποδα.

Η αιρετή διοίκηση του Δήμου μας για το μόνο που νοιάζεται και για το οποίο εργάζεται είναι για το «φαίνεσθαι» και για τις δημόσιες σχέσεις. Την νοιάζουν μόνο αυτά, και πως μέσω αυτών θα διατηρήσει τις εντυπώσεις. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου, δεν νοιάζεται στο ελάχιστο για την ουσία δηλ. για τον πολιτισμό της καθημερινότητας και για το πώς θα «γιατρέψει τις ανοικτές πληγές» όπως π.χ. το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ, κλπ, για τα οποία ενδιαφέρεται η τοπική κοινωνία. Για αυτά αδιαφορούν, δεν κάνουν τίποτα, ούτε πρόκειται να κάνουν. Αντιθέτως φροντίζουν να κάνουν έργα εντυπωσιασμού.

Ένα τέτοιο έργο, είναι και το έργο της τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης για το οποίο ο Δήμος υπέγραψε σύμβαση ύψους 1.402.043,82 € και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όταν διάβασα την σχετική ανάρτηση στο blog έγραψα ένα σχόλιο θέτοντας κάποιες ερωτήσεις προς την διοίκηση του Δήμου τις οποίες και παραθέτω.
1.      Το κριτήριο ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα είναι η χρηματοδότηση [να μην χάσουμε τα χρήματα] ή είχατε έτοιμη μελέτη σκοπιμότητας και ψάχνατε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να την εντάξετε;
2.      Υπάρχουν στο Δήμο τα κατάλληλα  δίκτυα νερού; Αν όχι, πως πάτε να βάλετε σύστημα τηλεμετρίας; Δεν πρέπει πρώτα αλλάξετε τις σωλήνες και εφόσον υπάρχει οικονομική ευχέρεια να κάνετε και την τηλεμετρία; [Στον Αγ. Κων/νο  πίνουν νερό που διέρχεται από σωλήνες αμιάντου]
3.      Έχει ο Δήμος το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό μηχανικών [τμήμα τηλεμετρίας] ώστε να μπορεί να ελέγχει το αυτοματοποιημένο πλέον δίκτυο ύδρευσης και να αναγνωρίζει τις βλάβες ;
4.      Έχει ο Δήμος το κατάλληλο τεχνικό προσωπικό που θα κάνει την Επιδιορθωτική Συντήρηση των Συστημάτων Τηλεελέγχου και Τηλεμετρίας  ;
5.      Ή  θα αναθέσετε τα [3] και [4] σε εργολαβία ;  Αν ναι ποιο το ετήσιο κόστος αυτής ; Και πως θα χρηματοδοτηθεί ; Από Ανταποδοτικό Τέλος;
6.      Έχετε αξιολογήσει τη σχέση κόστους/οφέλους ;

Επειδή, η διοίκηση του Δήμου μας δεν συνηθίζει να απαντά σε ερωτήσεις δημοτών, ανέτρεξα στη βοήθεια φίλου που είναι Δήμαρχος σε άλλο Δήμο της Χώρας μας και πληροφορήθηκα τα εξής :
§  Η Ελλάδα έχει 332 Δήμους και από αυτούς μόνο 71 έκαναν χρήση του χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ προγράμματος ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ. 
§  Σε ερώτησή μου γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν οι υπόλοιποι  261 Δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο δικός σου Δήμος, η απάντησή του ήταν : «Το περιεχόμενο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ δεν συμβαδίζει υποχρεωτικά με τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων. Για το λόγο αυτό πολλά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ είναι έργα βιτρίνας και δεν αφορούν βασικές υποδομές που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες». Και συμπλήρωσε : «Όταν ένας Δήμος έχει προβλήματα σε βασικές του υποδομές, όπως ο δικός μου,  ο Δήμαρχος οφείλει να προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτές και μόνο σε αυτές. Το να τις παρακάμπτει και να ασχολείται με δευτερεύοντα ζητήματα, μη ουσιαστικά – έστω και χρηματοδοτούμενα -  δίνει άθελά του λαβή για ψιθύρους περί εκμετάλλευσης της θέσης εξουσίας  που κατέχει προς ίδιον όφελος»

Αυτή η φράση του φίλου μου «περί εκμετάλλευσης της θέσης εξουσίας  που κατέχει προς ίδιον όφελος» με έκανε να θυμηθώ ένα άρθρο που διάβασα στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, έψαξα και το βρήκα και αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα: «Οι δήμοι αποτελούν τις κύριες εστίες διαφθοράς στον δημόσιο τομέα για ακόμα μία χρονιά, όπως προκύπτει από την Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το 2017, ενώ οι περισσότερες παρανομίες-παρατυπίες που εντοπίστηκαν αφορούσαν αναθέσεις έργων, προμήθειες, σύναψη συμβάσεων, δόμηση και χωροταξία, καθώς και τη διαδικασία χορήγησης αδειών σε καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος. Από τους 60 συνολικά ελέγχους περιουσιακής κατάστασης  που διενεργήθηκαν την περίοδο 2015-2017, προέκυψαν συνολικά 13 εκ. € που δεν δικαιολογούνταν από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα των ελεγχθέντων»

Επίλογος
Ως ένας απλός πολίτης, αξιολογώντας τα λεχθέντα από τον φίλο Δήμαρχο και το άρθρο της Καθημερινής, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το έργο, είναι έργο βιτρίνας, και η αιρετή διοίκηση οφείλει και πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει να ασχολείται με έργα ουσίας που πρέπει να εκτελεστούν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη [προαπαιτούμενα] και να δώσει έμφαση στο πως θα εκτελεστούν τα προαπαιτούμενα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτά με 3 βασικές προϋποθέσεις:  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Σε διαφορετική περίπτωση ο τόπος θα οδηγηθεί σε μη αναστρέψιμη πορεία.

------------------
ΥΣΤ
1.      Η τηλεμετρία είναι η επιστήμη που επιτρέπει την συλλογή δεδομένων εξ αποστάσεως. Συνήθως πρόκειται για επιστημονικά δεδομένα. Με τον όρο τηλεμετρία εννοείται συνήθως η ασύρματη μετάδοση δεδομένων με χρήση πομποδεκτών μεγάλης ή μικρής εμβέλειας, τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων κλπ, αλλά και η καλωδιακή μετάδοση δεδομένων κυρίως σήμερα μέσω δικτύων όπως το ίντερνετ ή μέσω τηλεφωνικού δικτύου.
2.      Για να υλοποιηθεί και να εγκριθεί ένα project σε ένα Δήμο απαιτείται μελέτη σκοπιμότητας δηλ. η αξιολόγηση της πρακτικότητας ενός προτεινόμενου project. Τα μέρη/κριτήρια της μελέτης είναι … [α] Λειτουργικό  (θα έχει αποτέλεσμα;) … [β] Οικονομικό (κόστος και οφέλη) και … [γ] Τεχνικό (μπορεί να κατασκευαστεί;).  Τα δε αποτέλεσμα της μελέτης καθορίζει κατά πόσον η λύση είναι εφικτή από όλες τις παραπάνω απόψεις και, κατά συνέπεια, αν θα πρέπει να υλοποιηθεί.
----------------------------------

60 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είπε και λάλησε ο φιλελευθερος κομμουνιστης οικονομολογος.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11:34 π.μ., Οκτωβρίου 29, 2019, είμαι ο Φιλε 7:52 μ.μ., Οκτωβρίου 27, 2019
Σ’ ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά είχα ψάξει και τα είχα βρει. Βρήκα επίσης και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως, το πρόβλημα των Δήμων εντοπίζεται μετά την αποπεράτωση του έργου από την ανάδοχο εταιρεία. Απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό, χρήστες/συντηρητές/προγραμματιστές, για να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις . πχ. Στο Δήμο Ρόδου που εντάχθηκε στο πρόγραμμα και έχει Δημοτική Επιχείρηση ύδρευσης και Αποχέτευσης, έχει προβλεφθεί να υπάρχουν για το σκοπό αυτό 6 άτομα-χρήστες, 4 άτομα-συντηρητές και 2 άτομα-προγραμματιστές/μηχανικοί.
Ο δικός μας Δήμος διαθέτει αυτό το προσωπικό; Αν δεν το διαθέτει και το αναθέσει σε εργολάβο, το κόστος θα είναι τσουχτερό και πρέπει από κάπου να καλυφθεί. Αυτά.
Επίσης, με τη παρέμβασή μου αυτή, θέλω να τοποθετηθώ και για το άρθρο του κ. Σκούφια.
Συμφωνώ μαζί του ότι άλλα είναι τα προβλήματα που καίνε τον τόπο μας και αν δεν τα αντιμετωπίσουμε, πράγματι, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Ανώνυμος είπε...

κ. Σκουφια αν εισαστε εσεις σημερα Δημαρχος και ειχατε χρηματοδοτηση ΕΣΠΑ για start up καινοτομες δρασεις οπως η Τηλεμετρια τι ακριβως θα κανατε;
Παρακαλω το υποθετικο πλανο σας.

Ανώνυμος είπε...

Η τηλεμετρια σταρ απ? Χαχαχα είσαι βαθιά νυχτωμένος το τι είναι σταρ απ! Ρε καταλάβετε πόσο φαιδροι κ κομπλεξικοί είστε όλοι σας βλαχαδερα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 5κ29 πάρε να έχεις , λαμόγιο ε λαμογιο

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Ανώνυμε 4:36 μ.μ., Οκτωβρίου 29, 2019
Τα δεδομένα που εγώ έχω υπ’ όψιν μου είναι:
[1] Το ESPA 2014-2020 έχει πολύ σύνθετες τεχνικές, επιστημονικές και διοικητικές απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι ένας Δήμος πρέπει να διαθέτει το κατάλληλο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις, μετά την εγκατάσταση, απαιτήσεις του συστήματος τηλεμετρίας.
[2] O δικός μας Δήμος δεν διαθέτει αυτό το προσωπικό και
[3] H ΤΡΟΪΚΑ απαγορεύει τις προσλήψεις Δημοσίων/Δημοτικών Υπαλλήλων (εκτός εποχιακών για κατεπείγουσες και έκτακτες ανάγκες, κοινωφελή προγράμματα και ειδικές περιπτώσεις)

Με αυτά τα δεδομένα (εκτός αν υπάρχουν και άλλα που εγώ δεν γνωρίζω) αν ήμουν Δήμαρχος, θα ανέθετα σε ειδικό επιστήμονα τη διεξαγωγή Μελέτης Σκοπιμότητας ώστε να έχω μια επιστημονική γνώμη αν θα πρέπει να κάνω αίτηση υπαγωγής σ’ αυτό το χρηματοδοτικό πρόγραμμα (= ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ).

Αν η ΜΣ ήταν θετική θα έκανα την αίτηση.
Θετική όχι με τα θεωρητικά πλεονεκτήματα που αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, α λ λ ά με χρηματο-οικονομικούς όρους. Και εδώ υπάρχουν 2 περιπτώσεις.
[α] Αν η διαφορά Οφέλους μείον Κόστος Λειτουργίας = Κέρδος, κανένα πρόβλημα
[β] Αν η διαφορά Οφέλους μείον Κόστος Λειτουργίας = Ζημιά, τότε την απόφαση έπρεπε να την πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο εξετάζοντας και τον τρόπο κάλυψής της ζημιάς (φυσικά όχι με αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης)

ΥΣΤ
[1] Το έργο δεν είναι Startup. Startup είναι μια εταιρία που επιχειρεί κάτι καινοτόμο και στοχεύει σε μεγάλο κοινό και σε εξαιρετικά γρήγορη ανάπτυξη.
[2] Ο Δήμος δεν έκανε Μελέτη Σκοπιμότητας (εκτός και αν έχω λάθος πληροφορία)
[3] Ο Δήμος υπέγραψε μια Σύμβαση Προμήθειας με την ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Τεχνική-Εμπορική-Κτηματική Εταιρεία με το συμβατικό Ποσό : 1.402.043,82 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) … όπου αναφέρονται μόνο τεχνικοί όροι. Δεν αναφέρεται πουθενά τι θα γίνει μετά την παράδοση του έργου !

Ανώνυμος είπε...

Οκ.Ηταν αρκετά λογική η εξήγηση επί του συγκεκριμένου θέματος.Αρα τίθεται ένα ερώτημα γιατί να παρθεί μια απόφαση που να δεσμεύει το μέλλον.Διοτι ένας επόμενος Δήμαρχος μπορεί να το θέσει εκτός λειτουργιας αν διαπιστώσει ότι δεν συμφέρει οικονομικά να το διαχειρίζεται εργολάβος με υψηλό ανταποδοτικό κόστος.Φυσικα τώρα δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος αντιμετώπισης μιας φαύλης απόφασης εφ όσον τηρούνται τα τυπικά,και η αποκεντρωμένη με τον Δήμο δεν είναι σε σχέση ελεγχου-ελεγχομενου,αλλά σε σχέση συναδελφικοτητας-συναλληλιας.

Reporter είπε...

Διαβάζω στο http://www.deyalamias.gr/blog/
Ο Δήμος Λαμιέων έχει τη ΔΕΥΑΛ _ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ η οποία και προκήρυξε διεθνή ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης των Υδραγωγείων του Δήμου … έχοντας το κατάλληλο τεχνικο-επιστημονικό προσωπικό για να αναλάβει τη λειτουργία του.
Ο Δήμος Καμένων Βούρλων ούτε ΔΕΥΑ έχει ούτε το κατάλληλο τεχνικο-επιστημονικό προσωπικό.
Και εγώ o δύσπιστος, αφού μου έδωσε το ερέθισμα ο κ. Σκούφιας, αναρωτιέμαι :
1. Με ποια δεδομένα η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να αιτηθεί την ένταξή της στο πρόγραμμα ;
2. Έγινε ανοικτός διαγωνισμός ; Ποιες εταιρείες συμμετείχαν ;
3. Η ανάδοχος εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ [Αλέγρας, Γεωργόπουλος] ήταν ο μειοδότης ;
Σε αυτά τα πρώτα ερωτήματα η Δημοτική Αρχή οφείλει να απαντήσει.
Όταν τελειώσω την έρευνά μου, θα θέσω και τα υπόλοιπα.
Έτσι, συμβαίνει στις Δημοκρατίες φίλε Συκιώτη και φίλε Παταργιά. Δεν αναφέρουμε στους υπόλοιπους γιατί είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι της διοίκησή σας.

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι στην υλοποίηση του έργου κατασκευαστικά θα είναι η εταιρια των αφων Τσωμου . Δηλαδη τι σημαινει αυτό? Τι νόημά βγαζει ? Ηυαν που διατυμπάνιζαν ότι δεν θα επερναν έργα στον Δήμο και ότι ο μπαμπάς τους στόχο είχε τη σωστή διοίκηση Όχι την κονόμα. Άντε τώρα να δούμε? Ο συκιωτης μόνο υπέγραψε, Ο παταργιας μόνο θωρεί κ ο Τσωμος κονομαει άρα ο κύριος υπαίτιος για την υηλεμετρια είναι ο Τσωμος. Τι άλλο θα ζήσουμε κύριοι?

Ανώνυμος είπε...

Τηλεμετρια . Βασικο ερωτημα ,γιατι ξοδευετε χρηματα δημοτων φορολογουμενων για εργο που μπορουσε να γινει με 20.000 και 2 υπαλληλους ; υρδομετρητες στους βασικους κομβους και δικτυα
Ποιος θα το δουλεψει απο τον δημο ; ποιος υπαλληλος ; τελικα ποιο το οφελος για το δημο , ποτε θα γινειαποσβεση του εργου ;; υπολογιστε το απλα
Ποσα χρηματα εχει εσοδα ο δημος απο τα νερα ,;;; 150.000 ε αρα θελει 15 χρονια για αποσβεση ενος εργου βιτρινας κοστους 1400.000 ε

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Νικολάκη από τον Άγιο, ο 9:43 σε ονομάζει "χρήσιμο ηλίθιο". Εσύ έσωσες την παρτίδα στον Άγιο, όπως κι άλλοι 2 συνάδελφοί σου παραδίπλα. Πάρε τώρα πρωτοβουλία να διασωθείς, βγαίνοντας από το κάδρο της κερδοφορίας της κλίκας. Και ο λαός θα σε εκτιμήσει δεόντως.........

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης Σκουφιας, ο άνθρωπος που του χαρίζουν γάιδαρο κ αυτός τον κοιτάει στα δόντια.

Ανώνυμος είπε...

Να θυμισουμε σε καποιους , γιατι η δεν ξερουν η ξεχνουν
Ειναι καθηκον ολων να φυλασσουν την περιουσια του δημου ,το δημοσιο χρημα απο σπαταλες
«Ορκιζόμεθα ότι υπό την σκιά των ιερών μας τούτων συμβούλων ανδρούμενοι, θα τα διαφυλάττωμεν αγρύπνως, μετ’αυτοθυσίας δε υπερμαχόμενοι των ιδεωδών της πατρίδος, αόκνως θα μεριμνήσωμεν διά την δόξα της φυλής και το μεγαλείον του έθνους»

Ανώνυμος είπε...

Λαε του Δημου αυτου, ξοδευουν τα χρηματα σου ,σπατάλη παντού. Εσυ τους εμπιστεύτηκες την διαχειριση. ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ , ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ.
Τηλεμετρια 1.400.000 , Πολιτιστικο κεντρο 1200.000, Βιολογικος ...., Υδατοδρομιο , Ιαματικες πηγες , Λιμανι ΚΒ , Λιμανι Αγ.Κωνσταντινου, Νερο στη Λιαπατα , Αναπλαση παραλιακης , Βιολογικος Μωλου δεν λειτουργει, Συλλογη σκουπιδιων ιδιωτικοποιηση......

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 6:38 π.μ., Οκτωβρίου 31,
Τι να τον κανεις το γαιδαρο οταν δεν ξερεις απο ζωα και δεν εχεις λεφτα να τον ταισεις ;



Ανώνυμος είπε...

Oποιος παρακολούθησε λίγο έστω από τη Δημ. Συνεδρίαση και είναι νοητικά στερεός νιώθει την πολιτικη κουλτούρα της τοπικής κοινωνίας.
Πρώτα το ντύσιμο επιπέδου χωραφιού,η απλυσια η βρώμιλα του χνωτου, η εναλλασσόμενη κακοφωνία του ρε στο κυριε,ο πληθυντικός με τον ενικό μπασταρδεμενος,η ρητορική της μικροπολιτικης η εξήγηση της τυπικοτητας να κουραζει,η κανονικότητα
να υπηρετειται από όλους,το γύφτικο αλισβερίσι σε όλο το μεγαλείο του ,η διαχειριστικη ικανότητα
να εξαντλείται στις θέσεις περιπτερων επάνω στα πεζοδρόμια,και στις αναριθμιτες επιτροπές του κόλου.
Αυτό το κρατικιστικο
μοντέλο διαχείρισης των κοινων στο δήμο,οι υπάλληλοι να είναι στην νιρβανα τους,οι αιρετοί να στριμώχνονται ποιος θα πρωτοχαιρετισει τον εργολαβο,και οι ελάχιστοι δημότες παρευρισκόμενοι για τις ανάγκες τους είναι ένας σουρεαλιστικός πίνακας του Νταλί?



Ανώνυμος είπε...

Ότι κ να γράψεις συνδημοτη είναι μάταιο. Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της πρωινής βόλτας σε γνωστό καφέ ήταν ο υιός τσωμο με υψηλόβαθμο στέλεχος της Περιφέρειας , του Δημου? Εχει σπιτι εδω το ξερω ( θα ενημερωθω σζετικα και θα επανελθω γι αυτο) οπως και δεν γνωρίζω ακριβώς τη θεση του. Είναι φυσιογνωμικα πολυ γνωστός παρέας τους ομως καθοντουσαν ο κύριος που ηρθε και υπεγραψε την τηλεμετρια και ενας ακομη κουστουματος προφανώς δικηγόρος έμοιαζε. Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω προσπαθώντας να καταλάβω Ποιός μας λέει τι στο Δήμο κ Ποιος τρώει τα χρήματα κ σε ποιες τσέπες καταλήγουν

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο μεγαλε.
Εγω λεω να αφησουμε τα αυτοκινητα και να κυκλοφορουμε με τον αραμπσ.
Δεν εχει ηλεκτρονικο εγκεφαλο ουτε GPS οποτε δεν θα μας μπερδευει......

Ανώνυμος είπε...

Χθες στο δημοτικο συμβουλιο ο δημαρχος ειπε στους συμβουλους οτι ο εργολσβος της τηλεμετριας θα παρακολουθει το εργο για 10 χρονια χωρις αλλα λεφτα. η συμβαση που ειναι δημοσιευμενη στη δταυγεια και εχει υπσγραψει ο δημαρχος γραφει για παρακολουθηση του εργου απο τον εργολσβο 12 μηνων δεν ξερει να δταβαζει η ειναι ψευτης;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι ο ψεύτης κ ο λασπολογος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7:47 π.μ., Οκτωβρίου 31, 2019

Μαθαίνεις από γάιδαρο πως να το καβαλάς και πως να τον ταϊζεις.

Ανώνυμος είπε...

http://www.dimos-kamenon-vourlon.gr/sites/default/files/files/prokirikseis/diakiryxi_18proc004188422.pdf
αυτή είναι η διακήρυξη της προμήθειας.

ας μας πουν οι πολλοί διαβαστεροί που λέει τα 10 χρόνια που ανέφερε χτες ο ντοτόρε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρεις τι σου γίνεται

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανεγκέφαλα στρατιωτάκια σταματήστε να τρώνε σανό. Σας ταϊσε 5 χρόνια. Δεν χορτάσατε. Αυτός που καθορίζει τις τύχες του Δήμου είναι ο Συκιώτης και ο Παταργιάς.
Ο Τσώμος και κάθε Τσώμος τι δουλειά του κάνει. Ο γιος βέβαια, με την προϋπόθεση ο πατέρας να μην είναι μέτοχος στην εταιρεία.
Αν η ανάδοχος εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ αποφασίσει οτι τη συμφέρει να αναθέσει ορισμένες εργασίες σε υπερ-εργολαβία, τότε ο γιος Τσώμος μπορεί αν είναι μειοδότης να τις πάρει. Έτσι λειτουργεί ο επιχειρηματικός κόσμος.


Ανώνυμος είπε...

τη δεκαετία που είπε χτες θα μας ανιχνεύσετε που τη γράφει η σύμβαση ή η διακήρυξη?? τα άλλα τα μουπασουπατουπες είναι γνωστά...

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Αν ο Δήμαρχος είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο εργολάβος (ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) θα παρακολουθήσει το έργο για 10 χρόνια χωρίς άλλα λεφτά, τότε συνειδητά είπε ψέματα (κατά την πάγια συνήθειά του).
Η ανακοίνωση της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ είναι: «Στις 24/10/2019 η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. υπέγραψε σύμβαση με το Δήμο Καμένων Βούρλων με τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού τηλε-ελέγχου – τηλεχειρισμού για την ασφαλή επίβλεψη και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Καμένων Βούρλων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης της προμήθειας ορίστηκε σε (24) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης συμπεριλαμβανομένης της 12μηνης δοκιμαστικής λειτουργίας. Η συνολική αμοιβή για την εκτέλεση της προμήθειας και την δοκιμαστική περίοδο ανέρχεται σε (1.402.043,82 €)»
Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι ο κ. Συκιώτης, κατά τη ροή της ομιλίας του, είπε και μια αλήθεια (χωρίς να το συνειδητοποιήσει) δλδ ότι υπάρχει συμφωνία με την ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ να αναλάβει εργολαβικά την παρακολούθηση του έργου (λειτουργία και συντήρηση) για τα επόμενα 8 χρόνια από την παρέλευση του 24μήνου.
Τα χρήματα αυτά δεν είναι του ΕΣΠΑ. Ποιο το ετήσιο κόστος και από πού θα τα βρει ?

Υστ
Επιβεβαιώνεται με καθυστέρηση 3 ημερών το 5ο ερώτημα του άρθρου μου : «5. Ή θα αναθέσετε τα [3] και [4] σε εργολαβία ; Αν ναι ποιο το ετήσιο κόστος αυτής ; Και πως θα χρηματοδοτηθεί ; Από Ανταποδοτικό Τέλος;

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=Mtdt3_FeUL4.. κάτι σχετικό λέει στο 1:36:00 του βίντεο...

Ανώνυμος είπε...

Θα μείνει το βίντεο στο νετ?? Γιατί έχετε προϊστορία με.. αφαιρέσεις που δε σας συνεφεραν...

Reporter είπε...

Όποιος διαφωνεί με το τελευταίο σχόλιο του κ. Σκούφια μπορεί να επικοινωνήσει με την ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ στο τηλ. 210 3837748. Η συμβατική υποχρέωση της εταιρείας τελειώνει με την παράδοση του έργου δλδ σε 24 μήνες από την έναρξη των εργασιών. Αυτά που είπε ο Δήμαρχος στο ΔΣ ή δεν κατάλαβε τι υπέγραψε ή εσκεμμένα είπε ψέμματα για να παραπλανήσει τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε κατ' ευθείαν τον τσωμο να σας ενημερώσει να ξεμπερδεύουμε τι ΜΕΣΌΓΕΙΟΣ κ μπαρμπουτσαλα

Ανώνυμος είπε...

τι λέτε συνέχεια για τον τσώμο? δήμαρχος είναι? ο καράφλας είναι δήμαρχος! και όπως λέει και το ρητό, τα παράπονα στο δήμαρχο. τα γνωστά παπαγαλάκια να σταματήσουν να ρίχνουν τα σκατά στον ανεμιστήρα. έτσι όπως ψηφίσατε θα πορευτείτε .

Ανώνυμος είπε...

πρωινέ 6:12 Δεν ξέρεις εσύ. Είναι εργολάβοι εσύ μετά το προχθεσινό συμβούλιο και αυτά που ειδες πιστεύεις ότι ο μπασκετμπολίστας του μώλου κατάφερε κ κατέβηκε στις εκλογές μόνος του? Τα συμφέροντα είναι πολλά κ μεγάλα και άσε που πάει η λάσπη? Η λάσπη πάει στα γουρούνια που εκεί ανεικουν. Αντερστεντ? Ας αφήσουν τον ηγέτη να ολοκληρώσει το εργο του. Μια τετραετία ακόμη κ τα Καμενα θα γίνουν αγνωριστα

Κριτων είπε...

Κύριοι ντροπή.Υπαρχει Διοίκηση,υπάρχει Αντιπολίτευση.Κυριως υπάρχετε εσείς .Όλοι από κοινού απαρτιζουμε ένα ενιαίο μη ομογενοποιημένο πολιτικό σύνολο.Φυσικα υπάρχει πολυ αντίθεση,φυσικά τα συμφέροντα δεν είναι εφαπτόμενα φυσικά οι απόψεις δυιστανται.Η κανονικότητα δεν είναι δυνατόν να ανατραπει,εκτός έκτακτου γεγονότος,που δεν το εύχομαι για κανένα.Περι εκτόνωσης το θέμα είναι κατανοητό ακόμη και θεμιτό.Οπως έχω ξαναπεί η μοίρα του τόπου είναι σε άμεση συσχετιση με την κουλτούρα.Η αλλαγή δεν έρχεται υπό δημοκρατικές προϋποθέσεις χαμένης ψήφου,αλλά με ελιτίστικη προσέγγιση.Ενα Think tank της πόλης να συγκεντρώσει μεθοδικα κάποιους σκεπτόμενους σε ένα πολιτικό forum,με δυνητικό στόχο
την μελλοντική εκπροσώπηση.Εκει να προβληθει εξ αρχής ο
"Ένας" ο οποίος να έχει τα στοιχεία εκείνα που να δημιουργει την διαφορα.
Αυτή η"κρίσιμη" μαζα να κινηθει συντεταγμενα, αδιαληπτα,και
παρεμβατικα,αλλά οχι αντισυμβατικα.Αντι λοιπόν να γίνεται κατασπατάληση ενέργειας
για ανούσιες εντυπώσεις
που είναι αντιπαραγωγικες καλο θα ήταν να κρατηθεί ενέργεια.Η παραίνεση αυτή απευθυνεται όχι σε "πεζικάριους"οπαδούς αλλά σε "αξιωματικούς"
στελέχωσης.Η επαναστατική γυμναστική είναι καλή για την αυξηση της...λιμπιτο
όχι όμως για επιθυμητό πολιτικό αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Σε διαβάζω ρε κριτων και μου ήρθε στο μυαλό το καταστατικό των ‘ενεργών’ που εκτός των άλλων προβλέπει και προετοιμασία αλλά και κοουτσάρισμα των επόμενων δημάρχων. Το φέρνω στο μυαλό μου και σκάω στα γέλια. Ψάξτε το και θα γελάσετε και εσείς με ότι λέει και προβλέπει το καταστατικό τους.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9.05 πμ .Συνήθως δεν διαλογιζομαι με τους κακοπροαίρετους ,αλλά εδώ στοχοποιεις τον Σύλλογο,οφείλω λοιπόν μια απάντηση.Αν για την πόλη υπάρχει ένας θεσμός με ένα σταθερό πολιτικό μπουσουλα είναι αυτός.Ξερω τις αδυναμίες του,είναι κοιμωμένη δύναμη στα ζητήματα όμως που αποφασίζει να τα ενεργοποιησει ως μαχητα το κάνει λ.χ.ιδιωτικοποιηση μαρίνας,μεταφορά λυμάτων.ονοματοδοσια Δήμου,ανάπλαση Ασκληπιού,Αντικειμενικές αξιες ακινήτων,Ανατολικός κόμβος,κλπ.
Το καταστατικό δεν πριμοδοτεί η προμοταρει
κάποιο σχήμα η κάποιον
που θέλει να πολιτευθεί τοπικα η περιφερειακά.
Φυσικά αν κάποιος νομίζει κάτι αντίθετο όπως εσύ, αυτό αφορά εσένα και όχι τον Σύλλογο.Επισης την ατζέντα την προσδιορίζει το δ.σ.με απολογιστικη έγκριση της συνέλευσης.Παντως επί της προτάσεως του Κρίτωνα δεν τοποθετήθηκε,γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου, δεν διαφωνώ στα περί θεσμών κλπ που γράφεις. Γράφει στο καταστατικό σας, των ‘ενεργών δημοτών’ δηλαδή, ότι ένας από τους σκοπούς του είναι να προετοιμάζει δημάρχους ναι ή όχι? Εγώ δεν κάνω αναφορά στα πεπραγμένα, στην βασικές ιδρυτικές αρχές και στους σκοπούς του συλλόγου κάνω αναφορά.

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε δημοτικούς συμβούλους και ενεργούς δημότες που διαθέτει αυτός ο τόπος. Ούτε ένας δεν έχει το ανάστημα (για να μην πω κάτι πιο βαρύ) να απαιτήσει απο τον Δήμαρχο την Σύμβαση που υπέγραψε με την εταιρεία που ανέλαβε το έργο , ώστε να διαπιστώσουμε αν πράγματι είναι αλήθεια η 10χρονη επίβλεψη-συντήρηση χωρίς χρήματα ?
Αν είναι αλήθεια, έχε καλώς.
Αν όμως είναι ψέμα τότε θα πρέπει να τον καταγγείλουμε για παράβαση καθήκοντος διότι εσκεμμένα είπε ψέματα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Έτσι είναι κκ Τσώμο, Παπαναγιώτου, Ηλιόπουλε (Αντιπολίτευση) και Μακρυνίτσα (Σύλλογος Ενεργών Δημοτών). Ιδού η Ρόδος !!!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 3.21μμ ,να ενημερωσω ότι ο Σύλλογος στο καταστατικό το οποίο έδωσε στα υπό ένταξη νέα μέλη και στο
άρθρο 2 "Σκοπός"παραγρ.9 -"Η καθοδήγηση και η προετοιμασία νέων Δημοτών στην ενασχόληση
με τα κοινά σε μια πολιτική βάση που να στηρίζεται στο Δικιο,
στη Λογική, την Αληθεια
και την προσφορά υπέρ του γενικού συμφέροντος". Ενας τέτοιος αυτοπροσδιορισμος περί σκοπού,προφανώς συμπληρώνει το σύνολο του καταστατικού ως γενικότητα και όχι ως ειδικός αυτοσκοπος .Η μετάλλαξη του Συλλογου σε κερδοσκοπική εταιρία δημοσίων σχέσεων για υποψηφιότητες Δημάρχων η έστω αιρετών είναι μόνο στην νοητικη στρέβλωση κάποιου,που ερμηνεύει την παραγραφο
με ανεπαρκή τρόπο,διότι ενασχόληση είναι και μια απλή συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ποιός είναι αυτός ο Σκούφιας;

Ανώνυμος είπε...

7.27 Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

9:57 μ.μ., Νοεμβρίου 01, 2019
μπορείς να αναρτήσεις την ηλεκτρονική διεύθυνση για να μην ψάχνω ?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

@ 2:09.Λυση σύμβασης δεν ανεβάζει όμως στο διαύγεια ο Δήμος..κοκοκο..

Ανώνυμος είπε...

απλά εχετε καταλάβει ποιο θα είναι το όφελος του Δημου και των πολιτών απο το εργο Τηλεμετρία ;
Εσεις θα δινατε 1.400.000 απο την τσεπη σας για να γινει αυτο το έργο
η θα βρισκατε αλλες λύσεις ;
Ποιός θα το κανει να λειτουργεί απο το μέρος του Δήμου ;
Δείτε απο το έργο , θα μπορούν να έλεγχουν όλες τις διαρροες δικτύου η μονο σε βασικά σημεία δικτύου ;
Θα τοποθετηθούν σε όλα τα σημεία βασικού και δευτεροευοντων δικτύων -σωλήνων ηλεκτρονικοί μετρητες βάνες ,σε όλα τα χωριά του Δημου ;
Εστω οτι έχουμε στη Μεδενιτσα μετρητες στο Πηγη και στο αντλιοστάσιο ,μπορείτε να βρείτε με το συστημα αυτό ,ποιός δημότης προκαλεί εσκεμμένα διαρροή και δεν πληρώνει ;
Εστω οτι το βρήκατε ,τι θα κάνετε θα του κόψετε το νερό ;
Εστω οτι του κοψατε το νερό , θα είσπραξετε τα χρωστούμενα απο τον δημότη η την επιχείρηση ;
ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ( ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ )
ΑΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ 1.400.000
ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΚΑΙ ΜΗ ,ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ; OTAN ΧΑΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ....
ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΤΕΛΏΝ ΣΤΟ ΝΕΡΌ , ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ .

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΚΟΥΣ ;
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΟΥΤΕ , ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ...
ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΚΟΥΤΕ ;

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ


Ανώνυμος είπε...

9:10 π.μ., Νοεμβρίου 03, 2019
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ:10 π.μ., Νοεμβρίου 03, 2019
ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ .......ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΏΜΕΝΟΣ,
ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ... ΕΝΑ ΥΔΡΟΜΕΡΤΟ ΔΙΠΛΑ ΣΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ;;
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ...... ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπαρχει υρδομετρα παντου σε ολο το δικτυο και διακοπτες ροης παντου , τοτε γιατι χρειαζεται το εργο τηλεμετρια για βιτρινα η αλλους προφανεις λογους σπαταλης ;

Ανώνυμος είπε...

Με τα σκουπιδια και τις παρανομες χωματερες θα ασχοληθει ο δημος η δεν ενδιαφερεται ,μεχρι να ερθουν τα προστιμα σε βαρος του Δημου Δηλαδη την αδιαφορια θα την πληρωσει ο δημοτης

Ανώνυμος είπε...

Το εργο τηλεμετρια θα ειναι σαν τον βιολογικο του Μωλου , ξοδεψατε χρηματα του δημου ,σπαταλησατε τους ανθρωπους και χρονο και χρημα και ΔΕΝ λειτουργει ..
Το θεμα δεν ειναι να γινονται εργα αλλα εργα που να λειτουργουν ..ολα τα αλλα ειναι σχολια για να αλλαζετε τη συζητηση . ΔΙΥΓΕΙΑ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σε ολους οσους αντιστεκονται στο παραλογισμο και στα σκοτεινα μονοπατια . Ενεργοι Πανδημοτες

Ανώνυμος είπε...

Απλή ερώτηση ένας λογικός μέσος δημότης θα έβαζε στο σπίτι του κάποιον από το συρφετό να του λύσει κάποιο σοβαρό προβλημα ,η θα απευθύνονταν σε καποιον
αφού πρώτα θα τον αξιολογούσε βάσει της σοβαρότητας της κατάστασης;Στις δημοτικές εκλογές γιατί
δεν πάνε οι δημοτες
με το ίδιο κριτηριο; Αυτή η διαφορά λέγεται ντόπια κουλτούρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΥΤΗΣ ΕΒΛΕΠΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΠΡΙΝ!

Κύριε Ελύτη, τι σας ανησυχεί περισσότερο, όταν αναλογίζεστε το μέλλον;

«Η βαρβαρότητα! Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του!

Εμείς παλεύουμε για ένα τίποτα, που ωστόσο είναι το παν. Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί, που όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ. Είναι η ποιότητα, που γι’ αυτή δεν δίνει κανείς πεντάρα. Είναι η οντότητα του ατόμου, που βαίνει προς την ολική της έκλειψη. Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών, που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό. Είναι η αμάθεια και το σκότος!

Ανώνυμος είπε...

Απαραδεκτα πραγματα συμβαινουν . Υπαρχει τελικα ελεγχος ;

Ανώνυμος είπε...

Μετά της τηλεμετρια ακολουθεί η αναβάθμιση του βιολογικού των Καμένων Βούρλων ούτως ώστε να επεξεργάζεται και τα λύματα του Αγ. Κων/νου κ Ρεγγινιου φυσικά με μεταφορά - κατασκευή βιολογικού απέναντι απ το Κέντρο Υγείας (προς Αγ. Σεραφείμ) και αποδεκτή Βοαγριο.

Προεδρειο Συλλόγου Διαδημοτικών Ενεργών Πολιτών Κλεισθενικου Δήμου Καμένων Βούρλων.

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να γινει ενας βιολογικος για το δημο και οχι 12 βιολογικοι δεξια αριστερα ,να μην πληρωνουμε συντηρησεις και ασκοπα χρηματα . Θα το κανουν αραγε ;

Ανώνυμος είπε...

για τα 10 χρόνια που είπε ο ντοτόρ στο δ.σ. δε βλέπω να μας λέτε όμως από που προκύπτει.. όχι κορώνες, έγγραφα

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ενας κατοικος αττικης με καταγωγη και περιουσιακα στοιχεια στον δημο καμμενων βουρλων. Εκεινο που βλεπω ειναι ενας διχασμος αναμεσα σας, κριμα, μονο αν ειστε ενωμενοι θα πατε μπροστα και φωνες σαν του κ σκουφια καλο ειναι να ακουγονται, εστω και αν μερικες φορες υπερβαλει στον λογο του προς τον δημαρχο, ακουστε τον , ειναι ενα στελεχος του ιδιωτικου τομεα με πειρα .
Σας ευχαριστω και συγγνωμη που επεμβηκα ως σχολιαστης γιατι δεν ειμαι δημοτη σας αλλα οπως ειπα γεννηθηκα εκει και εχω περιουσιακα στοιχεια ,οπως και ζουν οι γονεις μου ,αρα ενδιαφερομαι εστω και απο μακρια

Ανώνυμος είπε...

11.06 . Λες ξεκαρφωτα πραγματα.Εισαι κατοικος στην αττικη στα καμενα,εχεις περιουσιακα εδω και ενδιαφερεσαι για τον τοπο και δεν εισαι δημοτης ,τοτε που ψηφιζεις , περιεργο ενδιαφερον εχεις.
Μετα λεες για καποιον που ειναι μυαλωμενος γιατι ειναι του ιδιωτικου τομεα,τι παει να πει αυτο;Μηπως ειναι και φιλελευθερος του Κουλη; Παντως οπως και ναχει βαλε και το ονομα σου να δουμε και εσυ ποιος εισαι,αλλωστε αυτο λεει και αυτος συνεχεια , αντι το κρυφτουλι να παιξουμε το φανερουλι.

Ανώνυμος είπε...

Εργο μουφα η τηλεμετρια . Εχει πολυ αερα ο ασκος

Ανώνυμος είπε...

Εργο υποδομης . Το εργο τηλεμετρια , εχει υπογραφει , ποτε ξεκινα και ποτε τελειωνει ;