23 Μαρτίου 2019

Οι ... πονηροί και οι φιλόδοξοι των Δημοτικών Εκλογών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας –  23/3/2019

Με τον ν. 4555/ 2018 – (ΦΕΚ 133 Α’/19.7.2018) – «Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» καθιερώθηκε ως εκλογικό σύστημα η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα γίνουν στις 26.5.2019.

Η εφαρμογή της Απλής Αναλογικής έχει ως στόχο:
Το Δημοτικό Συμβούλιο-ΔΣ να αποκτήσει υπόσταση και περιεχόμενο, αντί του διεκπεραιωτικού μέχρι τώρα ρόλου του δηλ. να δώσει ρόλο και φωνή σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Να μπει τέλος στο διακοσμητικό ρόλο της Αντιπολίτευσης.
Να βάλει τέλος στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης ή τουλάχιστον να περιορίσει κατά πολύ τη διαφθορά, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και τη ρεμούλα [κομμένες οι απευθείας αναθέσεις στις προμήθειες και στα έργα … κομμένες και οι μίζες]

Με άλλα λόγια :
ü  Να φέρει τη διαφάνεια, τη συζήτηση με επιχειρήματα  και φυσικά τη συναίνεση
ü  Να δώσει αξία στο ΔΣ-Δημοτικό Συμβούλιο και να μην έχει «τζάμπα μαγκιές» ή καφενειακού επιπέδου αντιπαραθέσεις που υποβίβαζαν το ΔΣ.
ü  Οι Δήμαρχοι να εξαρτώνται από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλιώς δεν θα μπορούν να περνάνε τις αποφάσεις που επιθυμούν στο ΔΣ και ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος θα «μετρά» και δεν θα είναι ο «αυλικός» και το «υποχείριο» του Δημάρχου!

Το προηγούμενο εκλογικό σύστημα :
ü  Αλλοίωνε τις Διοικήσεις των Δήμων και παραχάρασσε  τη θέληση των πολιτών, «κλέβοντας» τις ψήφους των δημοτών…
ü  Η αντιπολίτευση ήταν ανίσχυρη και η Διοίκηση το απόλυτο αφεντικό στο Δήμο, που έκανε ότι «γούσταρε» και δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν [ σε κανέναν; ]
ü  Ήταν κομμένο και ραμμένο για να προωθεί τη λαμογιά και την αυθαιρεσία [ η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανακηρύσσεται κάθε χρόνο σε πρωταθλήτρια της  διαφθοράς ].
ü   
Η διεξαγωγή των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ με το εκλογικό σύστημα της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ … άνοιξε την «όρεξη» και έτσι στο Δήμο μας «κατεβαίνουν» 6 υποψήφιοι [ΣΥΚΙΩΤΗΣ, ΜΠΕΛΛΟΣ, ΤΣΩΜΟΣ, ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΑΔΙΩΤΗΣ] για την διεκδίκηση της θέσης του Δημάρχου. Οι δημότες  υποδέχονται με χαμόγελο τις ανακοινώσεις … Χαμόγελο αισιοδοξίας, συμπάθειας, συμπόνιας, ενίοτε και… καχυποψίας. Γιατί οι δημότες ξέρουν και το “who is who” των υποψηφίων αλλά και το πολιτικό μέγεθος του καθενός.
Η απόσταση φυσικά του θέλω από το μπορώ, είναι αρκετά σημαντική γιατί ένα έγκυρο ψηφοδέλτιο χρειάζεται έναν στη κεφαλή αλλά χρειάζεται και συνεπείς ακολούθους. Και στο δικό μας Δήμο πρέπει να έχει τουλάχιστον 27 υποψηφίους [11 από ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ + 9 από ΜΩΛΟ + 7 από ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και με αναλογία ανδρών/γυναικών  60/40  ή  αντίστροφα]


Άρα, το έργο μας ως ΠΟΛΙΤΕΣ στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι πολύ δύσκολο. Η απόφαση στην κάλπη ενδεχομένως να είναι πολύ πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά. Γιατί μπορεί με την ψήφο μας: … να νομιμοποιήσουμε συμπεριφορές πρωτόγνωρες …  να ενισχύσουμε συμφέροντα εν αγνοία μας …  να μην επιτρέψουμε να γίνει κανένα σοβαρό έργο …  να χαθούν 4 χρόνια για τον τόπο μας…
Θα ακούσουμε υποσχέσεις και υπερβολές. Κάθε επιλογή ενέχει κινδύνους.
Μπορεί να μας οδηγήσει σε νέες απογοητεύσεις. Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι, να ευελπιστούμε, χωρίς να εθελοτυφλούμε. 
Μπορούμε όμως να πάψουμε να αμφιβάλλουμε; ΟΧΙ, αλλά …
Μπορούμε να περιορίσουμε τις αμφιβολίες μας, αν  αν μαυρίσουμε τους «Μαυρογιαλούρους»  που θα προσπαθήσουν να μας κουλαντρίσουν με μισόλογα και υποσχέσεις και περί  «ταμπακιέρας»  ουδέν και … αν ψηφίσουμε αυτούς που θα μας ξεκαθαρίσουν: Πότε και με Ποιο τρόπο θα δώσουν λύσεις στα προβλήματά μας.
ΚΑΙ ας μην ξεχνάμε: 
1.    Ότι σπείρουμε, θα θερίσουμε και
2.    Ότι η ζήτηση σήμερα δεν είναι για προσωπικότητες αλλά για ρόλους. Έχει περάσει η εποχή του ηρωϊκού Αχιλλέα και είμαστε στην εποχή του πολυμήχανου Οδυσσέα.

« « « « « « « « «

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον Δήμο δεν χρειαζόμαστε απλά και μόνο έναν καλό δήμαρχο. Πρέπει να ψάχνουμε έναν τιμονιέρη που θα μας βγάλει στην απέναντι όχθη. Έναν άνθρωπο που να ομιλεί την γλώσσα της κοινής λογικής και να είναι αποφασισμένος να κάνει την «δουλειά».
Εμείς το 2014 σπείραμε ‘ΣΥΚΙΩΤΗ’ και για 5 χρόνια θερίζουμε στασιμότητα. Κατάφερε τελικά, μέσα σε 5 χρόνια θητείας... να μην κάνει απολύτως... μα απολύτως τίποτα.
Προσωπικά, είμαι της πεποίθησης πως ο κ. Γιάννης Συκιώτης, εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής.

Ανώνυμος είπε...

Τότε να αλλάξουμε ζυγαριά, όχι Δήμαρχο.
Κανά νέο ποιοι θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια έχουμε? μέχρι πότε μπορούν να δηλώσουν

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
Ψαχνόμαστε εμείς, εάν και πόσοι θα συγκροτήσουν συνδυασμούς και με πόσους συμβούλους;;; Δικό τους ……πρόβλημα.
Σενάριο υποθετικό : Ας υποθέσουμε ότι κατεβαίνουν 5 συνδυασμοί και παίρνουν 35% - 30% - 15% - 15% και 5%. Εδρες ΔΣ 27
Πόσες έδρες ο καθένας;;;;: 10 - 8 - 4 - 4 και 1 = 27 (αντίστοιχα)
Δήμαρχος ο Ένας από τους δυο πρώτους και πιθανόν ο δεύτερος της πρώτης Κυριακής .
Δηλαδή Δήμαρχος με 8 συμβούλους της παράταξής του, επομένως πρέπει να συνεργαστεί , τουλάχιστον ,με τους 2 ΥΔ και ναχει 16 συμβούλους, υποτίθεται της πλειοψηφίας.
Και καλά τον 1ο χρόνο, άντε και τον 2ο ; φρέσκοι θα είναι.
Μετά που θα αρχίσουν τα …….όργανα , αμειβόμενες θέσεις κλπ κλπ θα γίνει;;;
O XΡΟΝΟΣ ΘΑ .........ΔΕΙΞΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ....ΠΕΤΡΕΣ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.... ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2019.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε πάρε τη σκούφια σου και βάρα μας.Πολύ μας έχεις κουράσει με τις αμπελοφιλοσοφίες σου.Αν είσαι σπουδαίος καθώς αυτοπεριφέρεις την αφεντομουτσουνάδα σου,κατέβα στις εκλογές να δουμε πόσα απίδια χωράει το κεφάλι σου.
Λοιπόν οι εκλογές θα βγάλουν αποτέλεσμα έκπληξη.
Εσείς απλά θα είστε ες αεί άκαπνοι και εκ του ασφαλούς μικροσχολιαστές.
Ολα τα σφάζετε όλα τα μαχαιρώνετε κατά φαντασίαν!


Ανώνυμος είπε...

Ακουσα τυχαια πριν λιγο SOKRATES DRANK THE CONIUM ελληνικο ροκ συγκροτημα δεκαετιας 60, το απολαυσαμε και στα Καμενα τοτε....οταν οι αλλοι ηταν με ταγαρια στον ομο προσπαθωντας να περασουν το βοαγριο....θεε μου δειξε λιγο ελεος?

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι Υ/Δ,
Βάλτε φίμωτρο στα φερέφωνά σας (troll) και βγείτε οι ίδιοι στο προσκήνιο διότι ‘Κανείς δε δοξάστηκε κρυπτόμενος’.
Με fake News από τα φερέφωνά σας του τύπου “o μουγγός, είπε στον κουφό, ότι άκουσε τον τυφλό να λέει, ότι είδε τον κουτσό να τρέχει” … απλώς γελοιοποιήστε..!

Ο Παρα-βοάγριος είπε...

Καρυο-Καμενοβουρλιώτη, 6.43
«… Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!»
Τα ΚΒ του '60 τα δημιούργησαν άνθρωποι που διαβήκανε με αγώνες και θυσίες και με το ταγάρι στον ώμο, τον κάθε "βοάγριο" της ζωής και ... και μετά ήρθατε εσείς οι "βάρβαροι" εκ κνημίδος ορμώμενοι, πήρατε τα ηνία της πόλης και την καταντήσατε έτσι όπως είναι σήμερα, διότι ο καθένας σας έβλεπε μόνο το ατομικό του συμφέρον και ουδέποτε το συμφέρον της πόλης. Αν δεν ξέρεις τα 'εγκλήματά' ρώτα να μάθεις. Έχουν ΟΝΟΜΑ και ΕΠΙΘΕΤΟ. Όπως και οι 'εγκληματίες'...!


Ανώνυμος είπε...

Αλλο η δεκαετια του 60' και αλλο το σημερα. Πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι να μη χασομυμε 5 χρονια ακομα, γιατι με το συκιωτη και τους υπολοιπους αυλικους του χαμενα ηταν.

Ανώνυμος είπε...

Αλλο η δεκαετια του 60' και αλλο το σημερα. Πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι να μη χασομυμε 5 χρονια ακομα, γιατι με το συκιωτη και τους υπολοιπους αυλικους του χαμενα ηταν.

Ανώνυμος είπε...

Συκιωτης = 5 χρονια χαμενα.

Ανώνυμος είπε...

Kριμα για τα 5 χρονια που χασαμε τπτ αλλο δε συγχωρουμε αλλα λαθη. Συκιωτης και αυλικοι ευχαριστουμε αλλα δε θα ξαναπάρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο κόμπλεξ παίζει να έχετε ρε απίθανα νεοκουμμουνα έναντι του Συκιωτη? Εγώ θα τον ψηφίσω μόνο και μόνο για να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα σ αυτό το κωλοχωρι.

Ανώνυμος είπε...

Και, αισίως, φτάσαμε στις 29 Μαρτίου και ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2019, που έπρεπε να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του 2018 , δεν έχει ακόμη κατατεθεί.Ας βγει ο Δήμαρχος και οι υποψήφιοί του όπως και οι νυν δημοτικοί του σύμβουλοι να εξηγήσουν τους λόγους της μη κατάθεσης , να πουν επίσης για το πώς θα πορευθεί ο Δήμος από εδώ και πέρα όπως και να αναφέρουν ποιός άλλος Δήμος σε ολάκαιρη τη χώρα "κατάφερε" να φέρει σε πέρας ένα τέτοιο επίτευγμα.

Ανώνυμος είπε...

Ας ρωτήσουν την τριάδα Τσώμου- Μακρυνίτσα- Βούλγαρη που με ενστάσεις κατά του προϋπολογισμού για θέματα άνευ ουσίας, (τα οποία τόσα χρόνια τα περνούσαν ομόφωνα), γιατί δεν έχουμε προϋπολογισμό. Καθυστερούν επίτηδες τον προϋπολογισμό για να μην βγουν οι διαγωνισμοί για τα έργα που έχει ετοιμάσει ο Δήμος και φανεί ο Δήμαρχος . Ο κόσμος όμως ξέρει τι **** είναι και οι 3 τους. Δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Το λένε πλέον και ίδιοι ότι Δήμαρχος θα είναι ξανά ο Συκιώτης, απλά προσπαθούν να τον πάνε 2η Κυριακή αλλά ατύχησαν. Ο Συκιώτης θα είναι από την πρώτη με 65% γατάκια (νιάου….)

Ανώνυμος είπε...

Καλα καλα με αυτή την καραμελα την ανικανότητα σας μην την χρεώνεται αλλού οπως και να λέγεται αυτό. Για να καταλάβω όμως όποιος πολίτης , κάτοικος η ακόμη και εκλεγμένος σύμβουλος έχει αντίρρηση με τις αποφάσεις του δήμου μπορει να σταματήσει τον προυπολογισμό με μία ένσταση μόνο?...σας παρακαλώ λίγη σοβαρότητα δεν βλαπτει κύριοι!! Διασύρεστε μόνοι σας.. για να μην απορριφθεί η οποιαδήποτε ένσταση και να απορρίπτεται η απόφαση του δημαρχου ή κατ επέκταση της πλειοψηφίας του ΔΣ για την έγκριση του προυπολογισμού όπως αυτός έχει συνταχθεί απο την διοίκηση του δήμου σημαίνει οτι έχει συνταχθεί μή νόμιμα δηλαδή έχετε παρανομήσει στην σύνταξή του εξ αρχής και κατα την σύνταξη του. Γεγονος το οποίο πηγάζει απο εσάς τους ίδιους και έχετε την αποκλειστική ευθύνη γι αυτο. Τα έργα τα οποία έχουν προγραμματιστεί δεν περιμένουν τον προυπολογισμό του 2019. Μπορουν να γίνουν και με τον προυπολογισμό του 2018 εκτός εαν είναι προεκλογικα..αλλα τι λέω ? πρέπει να ανακοινωθούν μερικά γιατι αλλιώς έργο μηδέν απο την παρουσα Δημοτική Αρχή , όπως και να έχει πάντα θα είμαστε αρωγοί και υποστηριχτές τέτοιων αναπτυξιακών δράσεων έστω και πριν τις εκλογές εφ όσον δεν θα μένουν μόνο εξαγγελίες άλλωστε η περιοχή μας δένει. Ζούμε , μεγαλώνουμε , βιώνουμε εδώ στα Καμένα Βούρλα τα απλά τα καθημερινά αυτά ζητούμε και δυστιχώς δεν τα καταφέρατε κύριοι!!

Ανώνυμος είπε...

AKYΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΕΛΩΝ ΕΤΟΥς 2019/ΕΤΟΣ............ ΕΚΛΟΓΩΝ
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%95%CE%A1%CE%A0%CE%9F%CE%A110-27%CE%A6?inline=true
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ΚΑΙ.... ΛΟΙΠΩΝ ;;
---------------------------------------------------------------------------------------
TEΛΕΥΤΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο.Ε ΓΙΑ MH ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΛΠ/ ΕΤΟΣ........ ΕΚΛΟΓΩΝ
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A4%CE%A12%CE%A9%CE%9A1-%CE%97%CE%93%CE%9D?inline=true

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΝΟΝ 14 ΣΕΛΙΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

AKYΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΕΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019/ΕΤΟΣ……. ΕΚΛΟΓΩΝ

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%95%CE%A1%CE%A0%CE%9F%CE%A110-27%CE%A6?inline=true

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ
---------------------------------------------------------------------------------------
TEΛΕΥΤΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο.Ε ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΛΠ/ ΕΤΟΣ ………..ΕΚΛΟΓΩΝ

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A4%CE%A12%CE%A9%CE%9A1-%CE%97%CE%93%CE%9D?inline=true

ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΗΣΑΝ
{{ Το µέλος της Οικονοµικής Επιτροπή Τρίγκας Βασίλειος, είπε: Η απόφαση για τα ανταποδοτικά παίρνεται από τον Οκτώβριο µήνα, του έτους 2018, όπως προβλέπεται από την νοµοθεσία του ∆ηµοτικού Κώδικα. Άποψή µου ότι καθυστερήσατε σκόπιµα και µας βάζετε να ψηφίσουµε ένα τέτοιο σοβαρό θέµα αναγκαστικά, ότι δεν µπορεί να λειτουργήσει ο ∆ήµος αν δεν το ψηφίσουµε. Για αυτό το λόγο δεν ψηφίζω.
Ο ∆ήµαρχος –Πρόεδρος Συκιώτης Ιωάννης, είπε: Και τι προτείνετε; Το µέλος της Οικονοµικής Επιτροπή Τρίγκας Βασίλειος, είπε: Να αναβληθεί και να συζητηθεί ξανά σε τακτική συνεδρίαση για να έχουµε το χρόνο να το µελετήσουµε γιατί αφορά τον προϋπολογισµό του ∆ήµου. είχατε όλο το χρόνο από το Σεπτέµβριο.
Το µέλος της Οικονοµικής Επιτροπής Μπεζάτη Ευφροσύνη, είπε: Εδώ δεν καις εµάς, καις την υπηρεσία και µας λύνεις τα χέρια να κάνω αναφορές στην Οικονοµική Υπηρεσία – στην Ταµιακή Υπηρεσία και στην Προϊσταµένη Οικονοµικών Υπηρεσιών. Ο προϋπολογισµός µπορεί να είναι πολιτική απόφαση αλλά τη σύνταξή του την κάνουν οι υπηρεσίες. Το µέλος της Οικονοµικής Επιτροπής Γιαννακόπουλος Γεώργιος, είπε: ∆εν το ψηφίσω γιατί δεν έχει εφαρµοστεί ο κανονισµός. Ο ∆ήµαρχος –Πρόεδρος Συκιώτης Ιωάννης, είπε: Είναι ανεπίτρεπτο να έρχεται θέµα για µη αναπροσαρµογή τελών ύδρευσης για το 2019 και να µην ψηφίζεται από την αντιπολίτευση µε την αιτιολογία ότι ήρθε το θέµα σαν έκτακτο στην Οικονοµική Επιτροπή και όταν ρωτήθηκαν από τον ∆ήµαρχο αν συµφωνούν για το έκτακτο, απάντησαν όλοι ναι. Είναι πάγια τακτική εδώ και δύο χρόνια να λένε όχι σε οτιδήποτε γίνεται προσπάθεια από το ∆ήµο σε έργα υποδοµής και ανάπτυξης για όλο το ∆ήµο Καµένων Βούρλων όπως ύδρευση Αγίου Χαραλάµπους, αντικατάσταση αγωγού αµιάντου Αγίου Κων/νου, ασφαλτόστρωση Αγίου Κων/νου – Άγναντης, αντικατάσταση δίδυµου αγωγού ΒΙΟΚΑ Καµένων Βούρλων, γήπεδο στο Γυµνάσιο Λύκειο Μώλου , µπάσκετ και βόλεϊ (ανακατασκευή) , διότι εσκεµµένα και κατ’ επανάληψη κάνουν προσφυγές και καταγγελίες έτσι ώστε να µην περνάει ο προϋπολογισµός στο ∆ήµο.}}
-------------------------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Ρε βάλτε τα όλα όπως πρέπει κ δεν μπορεί κανένας να τα σταματήσει...καμία προσφυγή η καταγγελια δεν θα στεκει γιατρέ άσε το σανό έχει γλαροσουπα...ώρα να μας πεις ότι κ το λιμάνι που βγάζει διαγωνισμό η περιφέρεια θα το σταματήσουν κ αυτό...

Ανώνυμος είπε...

δημαρχε ριξε μια αυξηση των τελων καθαριοτητας κατα 70 της εκατο (προταση μακρυνιτσα) βαλε και εσυ αλλο ενα κατι τι ή ασε το 70 της εκατο του δημητρακη.
Σοβαρο κοστος 1 ευροπουλο επι πλεον, σε καθε μετρο σπιτιου, ψιλα πραγματα, το χρημα ρεει.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να ριξει αύξηση σε μεγάλε. Άμα δεν ξέρει μαθηματικά η να ισοφαρίσει έναν προϋπολογισμό καλύτερα να πάει σπίτι του. Εγώ που είμαι άσχετος προτείνω να τα κάτωθι .Μπορεί να κόψει τα πανηγύρια που πλήρωσε λέγοντάς ψεματα ότι τα έξοδα τα βάζει αυτός , να εισπράξει κάνα νερό...να πάρει την προκαταβολή από τα μισθώματα του λιμανιού.. που έδωσε για 40 χρόνια. Να κάψει από τα τετρακόσια χιλιάρικα υλικά που έδωσε στον ξάδερφο του. Να μην παίρνει το αμάξι του δήμου κ να πηγαίνοφέρνει την γυναίκα του στη μακρακωμη . Να συντηρήσει τον βιολογικό με λιγότερα χρήματα όπως ο τετριμιδας. Να βάλει λάμπες οικονομίας να πληρώνουμε λιγότερα χρήματα για φωτισμό. Αυτά τα ολίγα για τώρα. Κατανοητό? Κ βέβαια το χρήμα ρέει...Αφού αγοράζει υλικά και υπηρεσίες υπερτιμολογημενα!! Λογικό είναι μετά από όλα αυτά να πάει στην εύκολη λύση αύξησης των τελών κ καλά με το σκεπτικό ότι φταίει άλλος. Είσαι σίγουρος ότι αυτός ο άλλος δεν παίζει το παιχνίδι του γιατρού? Είσαι σίγουρος ότι δεν τον έχει βάλει ο γιατρός για να μας παίρνει το μήνυμα σιγά σιγά? Ο γιατρός δεν μπορεί να το κάνει Γιατί κατεβαίνει πάλι!! Άρα κάποιος άλλος θα θυσιαστεί για αυτόν. Είσαι παντελώς άσχετος, ανίκανος κ επικίνδυνος γιατρέ μετά από όλα αυτά!