15 Μαρτίου 2019

“ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, όνειρό μου!!”

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το παρακάτω κείμενο απέστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Γιώργος Βουρβουλάκης στο fonografos.net όπου αναπτύσει θέσεις και απόψεις του, ενόψει των δημοτικών εκλογών:

του Γιώργου Βουρβουλάκη, Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Καμένων Βούρλων

Η κλεψύδρα αδειάζει μετρώντας αντίστροφα το χρόνο, μέχρι τις αυτοδιοικητικές (δημοτικές) εκλογές. Και μοιραία, μπαίνουν επιτακτικά διάφορα ερωτήματα που απαιτούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Πρώτα απ` όλα το κυρίαρχο ερώτημα:
  • Έχουμε δήμαρχο; Έχουμε διοίκηση καλή, συνετή, δημιουργική και με όραμα για τον τόπο που – καλοπροαίρετα δέχομαι πως – όλοι αγαπάμε;
Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μάλλον δε θα πρέπει να μπούμε καν στη διαδικασία των εκλογών και της αντιπαράθεσης προτάσεων, ιδεών, προγραμμάτων κ.λ.π.

Αποκωδικοποιώντας όσο το δυνατό πιο αντικειμενικά την κοινή γνώμη, μάλλον καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως κάτι τέτοιο, δε μπορεί να συμβαίνει.

Η δημοτική αρχή και ιδιαίτερα ο επικεφαλής της, είναι απόντες και ο τόπος που αγαπάμε, έχει σα μόνο επιχείρημα την επίκληση επιτευγμάτων της παλιάς καλής εποχής για τον ευλογημένο αυτό τόπο. Επιτευγμάτων που έχουν κωδικοποιηθεί στη μνήμη μας, σαν «Ίντρις», «Ίμπντ Σαούντ», «Κ. Καραμανλής (ο Α΄)», «Ελληνικός κινηματογραφικές ταινίες της χρυσής εποχής του `60, `70…, περιποιημένα πάρκα με τεχνητές λίμνες, πάπιες, παπαγαλάκια, μονοπάτια του έρωτα, περαντζάδα στον παραλιακό δρόμο και ιαματικές πηγές που είχαν δεκαπλάσιους επισκέπτες (λουόμενους), αλλά και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Αντ` αυτών, η σημερινή εικόνα, μας δείχνει μια περιοχή εγκαταλειμμένη στην τύχη της, με δρόμους αδιάνοικτους που στερούν την πρόσβαση σε παραλίες, αλλά και ιδιοκτησίες που πολλές φορές εξυπηρετούνται μόνο και μόνο λόγω καλής διάθεσης κάποιων ιδιοκτητών (προσωπικά ανήκω στην κατηγορία αυτή), που παραχωρούν τμήμα της ιδιοκτησίας τους για να εξυπηρετείται το κοινωνικό σύνολο! Το να έχει κάποιος ιδιοκτησία σε απόσταση 30 ή 40 μέτρα από τη θάλασσα και να απαιτείται να περπατήσει 400 και 500 μέτρα για να φτάσει στην παραλία, δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να προκύψει. Ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για να αναφέρω αναλυτικά τα τεράστια προβλήματα που έχουν σωρευτεί λόγω αδιαφορίας και έλλειψης οράματος, αλλά δε μπορώ να αποφύγω μια μερική έστω, αναφορά σοβαρών προβλημάτων και παραλείψεων.

Η κατασκευή της Ν. Ε Οδού και η μοιραία παράκαμψη του αστικού ιστού, ναι μεν έφερε τα Καμένα Βούρλα πιο κοντά (χρονικά τουλάχιστον) στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά η περιφερειακή και ταχεία διέλευση των οχημάτων, έπρεπε να επιφέρει και αλλαγή των αναπτυξιακών στόχων, έργων ή παρεμβάσεων, για την προστασία και μεγέθυνση της επιχειρηματικότητας. Κάθε νοικοκυριό, που παλαιότερα ήταν και μια μικρή τουριστική επιχείρηση, ξαφνικά «ξύπνησε» χωρίς λόγο ύπαρξης. Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, ούτε μια παρέμβαση για καθορισμό κάποιων «στάσεων» έστω των προγραμματισμένων δρομολογίων των υπεραστικών λεωφορείων, που διέρχονται από τις παρυφές του οικιστικού ιστού. Στο πρόγραμμά μας υπάρχει επεξεργασμένη πρόταση για κάτι τέτοιο. Δε μπορεί η στάση να γίνεται στην Αρκίτσα ή μέχρι προ τινος (γιατί καταργήθηκε κι αυτή), στη διασταύρωση της Ανθήλης.

Από 23/6/2014 υπάρχει απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, για τοποθέτηση πλωτών εξεδρών μέχρι 150 τετραγωνικών μέτρων εκάστη, στη θάλασσα χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό. Ποιος νοιάστηκε για τους ιδιώτες κατοίκους ή επισκέπτες που θα έβρισκαν σίγουρο καταφύγιο για το σκάφος ή την ψαρόβαρκα;

Σίγουρα, όχι οι απόντες!!

Γιατί, αν δεν ήσαν απόντες,

  • θα υπήρχε καλός και άπλετος φωτισμός των υπαρχόντων κόμβων.
  • Θα υπήρχε υπόγεια διάβαση στην περιοχή Πηγές Πανουργιά-Παλιόβρυση (Παλιό μονοπάτι του Έρωτα (περιοχή απείρου φυσικού κάλλους), η οποία και θα διευκόλυνε την επικοινωνία με το αποκομμένο κομμάτι νοτίως της Εθνικής οδού, αλλά και την παροχέτευση των όμβριων υδάτων που σωρεύονται εκεί, σε αντιπλημμυρικά έργα
  • Θα υπήρχε λίγων δεκάδων μέτρων μεταφορά των περιπτέρων και της παιδικής χαράς στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, έτσι ώστε να διευκολύνεται η διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων (βλ. Καζαντζίδεια κ.λ.π.)
  • Θα υπήρχε ενδιαφέρον για την υλοποίηση των αλλαγών του σχεδίου πόλης, έτσι όπως αυτό υπεγράφη το 1991, επί υπουργίας Στ. Μάνου, αλλαγές χρήσης που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ!!
  • Θα υπήρχε δίκτυο ύδρευσης σε περιοχές εκτός σχεδίου μεν, αλλά αρκούντως πυκνοδομημένες, όπως Λογγός, Ασπρονέρι, Άγ, Σεραφείμ, Άγ. Χαράλαμπος κ.λ.π.
  • Θα υπήρχε αποχαρακτηρισμός της παλαιάς Εθνικής οδού στην περιοχή του Μώλου, όπως συνέβη και με το τμήμα από Λογγό μέχρι Δυτική είσοδο των Καμ. Βούρλων, μετά και από προσωπικές μου ενέργειες, με αποτέλεσμα την καλύτερη αξιοποίηση παρόδιων ιδιοκτησιών.
  • Θα υπήρχε διάνοιξη με ταυτόχρονη αναβάθμιση χαρακτηρισμού του αγροτικού δρόμου σε κοινοτικό, από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων Καραδήμα μέχρι την Κάλπινη, προκειμένου να υπάρξει ασφαλέστερη μετακίνηση και επομένως καλύτερη τουριστική ανάπτυξη του παραδοσιακού οικισμού ‘’Καρυά’’, μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ κ.λ.π.)
  • Θα υπήρχε ανάπτυξη τουλάχιστον κάποιων από τους βασικούς πυλώνες τουρισμού, όπως θρησκευτικού, αθλητικού, περιπατητικού (με ταυτόχρονη ανάδειξη των μονοπατιών του Καλλιδρόμου και ιδιαίτερα της Κνημίδας), συνεδριακού, αρχαιολογικού (βλ. Λουτρά Ιπποκράτη στη Νέα Άγναντη και Κάστρο Μενδενίτσας), ιαματικού-υγείας, ευεξίας, κρουαζιέρας κ.λ.π.
  • Θα υπήρχε ένα μικρό ΔΗΜΟΤΙΚΟ λεωφορείο για την εξυπηρέτηση των αναγκών της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Μικρές ευκολίες που κάνουν το δημότη ή τον επισκέπτη να αισθάνονται λίγο πιο ‘’άνθρωποι’’!
  • Θα υπήρχε ο αναγκαίος προγραμματισμός για τη διάθεση μικρού λεωφορείου (γιατί όχι και τρενάκι) για τη σύνδεση με το σταθμό του τρένου στον Μώλο, με τα γύρω αστικά κέντρα.
  • Θα υπήρχε σήμανση (φανάρι) στη διασταύρωση του Serviceroadστον κόμβο προς κάμπιγκ ΕΟΤ.
  • Θα υπήρχε πρόνοια για κάποια καλαίσθητη παρέμβαση στη δυτική είσοδο της πόλης των Καμ. Βούρλων (από την κατεύθυνση της Λαμίας) και φυσικά δε θα υπήρχε σαν πρώτη εικόνα(!!!!) αυτή η έλλειψη πεζοδρομίων σε μήκος 100 περίπου μέτρων και στις δύο πλευρές του δρόμου (περιοχή Πλατανέϊκα)!
  • Θα υπήρχε πρόνοια για την (με κάθε τρόπο) επαναφορά των ιππήλατων αμαξών με τους γραφικούς καροτσέρηδες, που διέσχιζαν τους δρόμους της πόλης στο ζενίθ της ανάπτυξής της.
  • Θα υπήρχε άμεση αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης, ειδικότερα στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου και υπάρχουν τμήματα αγωγού με αμιαντοσωλήνες και με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία κατοίκων και επισκεπτών. Αντ ` αυτού υπάρχει Δήμος Καμένων Βούρλων με εμφιαλωμένο νερό από Κρήτη, Ήπειρο, Πελλοπόνησο (Λουτράκι) και κάθε γωνιά της Ελλάδας, τη στιγμή που θα μπορούσε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!
  • Θα υπήρχε παρέμβαση στο κτίριο της Ελαιουργικής για (εξωτερική τουλάχιστον) επισκευή, με πολύ λίγα χρήματα, αλλά και πολύ μεγάλο όφελος για την πόλη του Αγ. Κωνσταντίνου.
  • Θα υπήρχε επανεξέταση του συστήματος αποχέτευσης με τους τρεις (3) ανεξάρτητους και ελλιπέστατους ΒΙΟ.ΚΑ. Έτσι θα μπορούσε να γίνει βιώσιμο το όλο σύστημα, με αποτέλεσμα και την άμεση οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών.
Ο Δήμος μας προικίστηκε από τη φύση απλόχερα και διαθέτει ένα τεράστιο φάσμα αναπτυξιακών δυνατοτήτων. Στόχος μας, η απελευθέρωση όσων ακόμη δυνάμεων υπάρχουν -και υπάρχουν αρκετές- για να βγάλουν επιτέλους αυτό τον τόπο από την αδράνεια και να τον ξαναβάλουν ψηλά στο κάδρο της ανάπτυξης και ευημερίας. Η επομένη των εκλογών, δεν πρέπει για μια ακόμη φορά να είναι ημέρα σκέψης και οραματισμών, αλλά ημέρα δυναμικών διεκδικήσεων και άμεσης εφαρμογής προγραμματισμένων και κοστολογημένων πολιτικών. Κύριος στόχος μια ανθρώπινη πόλη (Δήμος) με ανάδειξη όλων των στοιχείων που θα συνδέει το ένδοξο παρελθόν, με την καθημερινότητά μας.

Στο πρόγραμμά μας, η διαχείριση της καθημερινότητας, αντιμετωπίζεται με τον δέοντα σεβασμό, με επιχειρησιακό σχέδιο κοστολογημένο, σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Γιατί μόνο αυτή θα μπορούσε να είναι η βασική έννοια της λέξης «πολιτισμός»!

fonografos.net

63 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντε ρε γεροκουσαλο τραβα να φας καμια σουπα μου θες και δημαρχιλικια

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ παππούλη πες μας πόσα πληρώνεις τον γερασμενο Γερασιμακο για να σου γραφει ολες αυτες τις .......@@@@ κιες????
Άσε που πολλά από αυτά είναι θεωρίες της πλάκας και καποια αλλα τάχει ακούσει πιδερμικα από ανθρωπους του τουρισμου.
Άλλωστε δημοσιογραφισκος είναι αυτός δεν είναι παίξε γέλασε.
Επί πλέον δε, είστε και οι δύο για τα μπάζα.
Αποτελείτε το δίδυμο που συγκεντρώνει την αντιπάθεια του μεγαλύτερου πληθυσμιακου ποσοστού στον δήμο μας.
Ο ένας κοντοπιθαρος και ο άλλος κοντοπουτανος, είστε χάρμα οφθαλμών.
Αι βρε τσοκαρα στην ακρη

Ανώνυμος είπε...

Δαρειου και Παρυσατιδος γιγνονται κοντοπουτανοι δυο???????

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη στους σχολιαστες αλλα ....ειναι εως τωρα η μοναδικη προταση και προγραμμα καποιων ενεργειων για το δημο.. Ο υπαρχων δημαρχος μονο επιφανειακα ειπε θα κανω ..θα κανω ...οτι δεν εκανα σε 1 1/2 θητεια .. 5 χρονια τωρα .. τιποτα ...

Ανώνυμος είπε...

Φερε μας και τον ηλιο, με κατοπτρα, τον χειμώνα να σε ... δοξασουμε.

Ανώνυμος είπε...

Και μετά το όνειρο......ξύπνησε!!!!!!! Το πραγματικό όνειρο κάθε υποψηφίου είναι το φούσκωμα της τσέπης του και τίποτε άλλο!!! ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑς ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυο υποψηφιότητες από Καμενα Βούρλα. Ποια από τις δυο παίζει το παιχνίδι των άλλων.......

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΑ!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΤΕ, ΤΗΝ...... ΜΟΥΡΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ;;
ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΜΟΤΗΤΑΣ ;; Ή ΕΠΙΒΕΒΑΊΩΣΗ ΤΟΥ...ΕΓΩ ΣΑΣ;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το «Θα υπήρχε επανεξέταση του συστήματος αποχέτευσης με τους τρεις (3) ανεξάρτητους και ελλιπέστατους ΒΙΟ.ΚΑ…..» τι μας λες κ. Βουρβουλάκη, θα προτείνεις ένα ΒΙΟΚΑ και που;;;; στο Μωλο ή στον Λογγό.
Χάθηκαν κάποια χρόνια επί Τετριμιδα, με την εμμονή του να φέρει τα λύματα το Κ.Β,
Ξοδεύτηκαν περί τα 300 χιλιάρικα για μελέτες.
Πέντε χρόνια με τον Συκιώτη ακόμη να τελειώσουν οι μελέτες κλπ με άλλες... χιλιάδες ευρώ, για να ενταχθεί σε πρόγραμμα και να αρχίσει το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο της αποχέτευσης του Αγίου.
Εσυ τι προτείνεις ;; επανεξέταση του όλου θέματος δηλαδή άλλα 5-10 χρόνια και εάν ……εγκριθούν οι προτάσεις σου.
Δώσε μία απάντηση, για να δούμε που το πάς;;;; αφού έχεις «επιχειρησιακό σχέδιο κοστολογημένο, …… και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».

Μάλλον είναι προεκλογικό τερτίπι σου..

Ανώνυμος είπε...

Έτσι από περιέργεια ήθελα ναξερα αν ο κοντοπουτανος πήγε σε όλους τους υποψήφιους γενικά για να τον πάρουν για ορντινατσα και επειδή δεν τον δέχτηκε κανείς κατέληξε στο κοντοπιθαρος, ο οποίος έχει και μπαγιοκο και έτσι βρήκε την ευκαιρία για άρμεγμα.
Ε ρε κατακαημενε ΚΟΣΚΩΤΑ τι σουμελε να μάθεις και από τον κοντοπουτανος αφαίμαξη να πάθεις.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ? Τι? Γιατί?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ποιος ? Τι? Γιατί?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
W είπε...

Oι Υ/Δ παντου σε ολη την ελλαδα ανακοινωνουν τους συνεργατες τους.
Οι δικοι μας Υ/Δ δεν θα ανακοινωσουν τους δικους τους ?
Τι συμβαινει κκ ΜΠΕΛΟ, ΤΣΩΜΟ, ΔΑΔΙΩΤΗ, ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΒΟΥΒΟΥΛΑΚΗ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΕ ?
Τους κρυβετε [?] ή βιασθηκατε να ανακοινωσετε την υποψηφιοτητα σας χωρις να υπολογισετε αν υπαρχουν δημοτες να σας ακολουθησουν ? Οσο καθυστερειτε τοσο αρχιζει να επικρατει η αποψη οτι θα υπαρξει μονο ΜΙΑ υποψηφιοτητα, του ΣΥΚΙΩΤΗ... αντε και αλλη μια του ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ[ΚΚΕ]…!
Κυκλοφορει οτι λογω ‘λειψανδριας’ γινεται προσπαθεια για ‘γέφυρες’. Ματαιος κοπος. Εχετε ξεχασει τη τεχνη του κτιστη. Τα δημοτικα μετωπα χτιζονται απο ανθρωπους ‘με καθαρο μετωπο’ που προτασσουν το ‘ΕΜΕΙΣ’ και οχι το ‘ΕΓΩ’ και που συμφωνουν σε ενα προγραμμα. Και εσεις δεν εχετε αυτα τα χαρακτηριστικα. Ο καθενας σας θελει τη συμπραξη αλλα με επικεφαλης τον ιδιον.
Ετσι δεν είναι αγαπητοι μου Υ/Δ ?
Δεν νομιζετε ότι οφειλετε μια απαντηση σε εμας τους δημοτες ?

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε με την τρομοκρατία που υπάρχει από την ομάδα Συκιώτη πως να ανακοινωθούν στραγγαλίζομαστε , δεχομαστε πιέσεις όπως αυτούς που κατεβάσατε με τους εκβιασμούς κ το ζόρι.γι αυτό μοκι για την ώρα τραμπουκοι φασίστες εκβιαστες

Ανώνυμος είπε...

Πάντος όλοι οι Υ/Δ (- Συκιώτη) έχουν τα προσόντα για να βγουν πρόεδροι στο ΚΑΠΗ. 3η ηλικία όλοι τους. Ξεκουτιάναν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κ ο συκιωτης λες κ ήταν παρών κ ασχολήθηκε εκτός του να κινήσει έλεος ποια

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας σωνει ουτε ο ινδιανος απο την βολιβια .

anonhmos είπε...

Δαδιωτης τέλος την έκανε με ελαφρά πηδηματακια στηριζη πισληνα και γιατρό τώρα,!!!!

Ανώνυμος είπε...

Blogger τι σε πείραξε το σχόλιο και το διεγραψες??? Εχεις ιδεα περι του ραδιουργου πυγμαιου???

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το ποτάμι μου ξεκίνησε από την καφετέρια της παραλίας έγινε χείμαρος και παρέσυρε όλους του ταχαμ δηθεν Υ/Δ. Σας έφαγε ο Συκιώτης και ο εγωισμός σας ανύπαρκτοι!

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που χει φάει ο κοτζακ είναι τα χρήματα του δήμου

reporter είπε...

ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΜΒΙΣΒΗΤΗΣΗ : ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ 3 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ : (1) ΣΥΚΙΩΤΗΣ (2) ΤΣΩΜΟΣ και (3) ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΤΣΩΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ (ΓΑΤΑ Ο 'ΚΟΝΤΟΣ')
ΣΥΚΙΩΤΗΣ vs ΤΣΩΜΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΣΩΜΟΣ
1/9/2019 = ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 5ετίας (Ουσίας και όχι όπως ο προηγούμενος)
Αυτά προς το παρόν ...



Ανώνυμος είπε...

Για τον Συκιώτη μπορούμε να του προσάψουμε πολλά, το διαχειριστικός έλεγχος με τον τρόπο που γράφει ο reporter ... δηλαδή ότι έφαγε πολλά τον θεωρώ επιεικώς άκυρο. Δεν μπορείς από την μια να λές οτι δεν έκανε τίποτα και από την άλλη οτι τα έφαγε!
Πές την καραμέλα ότι δεν είναι στο Δημαρχείο ... πες κάτι άλλο, αυτό βρήκες ρε γάτε!
Καλά το Συκίωτης VS Τσώμος... θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι, το καμία τύχη για τον εργολάβο!και στον Μώλο δεύτερος θα βγεί!

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη τελικα ο Τσωμος ειναι ο εφιαλτης σου και θα συνεχίσει να είναι απο όποιο θέση και να τον κατατάξει ο κόσμος του Δήμου μας (Που μακάρι να του δοθεί η διοίκηση, έχει αποδείξει τι μπορεί και αυτός και η οικογένεια του την εντιμότητα και το ήθος που τους διακρίνει. Σε καμία περίπτωση δεν του καταλογίζω το αλάθητο η όπως λεει και η αντζελα ουδείς άσφαλτος)...οσο για το ακυρο που λες φιλε 9:31 δεν ισχύει. Ποιός είπε οτι δεν έκανε ? Εκανε πανηγύρια , χορούς και εκδηλώσεις λέγοντας πως τα χρήματα τα πλήρωνε αυτός και ο αντιδήμαρχος και μετά βγάζανε κονδύλια και πληρωνόντουσαν απο τον δήμο..ρε ούστ!! 400.000 υλικά απο συγγενικό πρόσωπο έτσι συζητείται στον δήμο μέσα!! Αγωγές απο πρατηριούχο της περιοχής για εξαψήφια νουμερα στα καυσιμα..!! Αγωγή για παράνομη πρόσληψη ειδικού συνεργάτη και παρ όλα αυτα συνέχιζε να πληρώνεται απο τον δήμο για ένα χρόνο (Ολα αυτά υπαρχουν στοιχεία). Να πούμε για τα Led που το διαβάζαμε παντου ? Ολα άκυρα γιατι? Να πούμε το οτι δεν έχει εγκριθεί ο προυπολογισμός? Γιατί? και μην μου πεις Γιάννη οτι φταει Ο Τσώμος , Ο μακρυνίτσας , ο Βουλγαρης , Ο χοντρός Ο παταργίας οπως λες, Οταν κάτι είναι νόμιμο δεν το σταματάει ουτε ο Θεός ο ίδιος δήμαρχε , όσα παραπονα και να υπάρχουν. Εντιμότητα και διαφάνεια αυτά πρέπει να χαρακτηρίζουν τον δήμο σε όλες τις πράξεις του!!! Κλείνοντας το γαρ πολύ της θλίψης γεννά παραφροσύνη ντοκτορ!!

reporter είπε...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Ο Διαχειριστικός έλεγχος δεν έχει να κάνει με το αν ‘έφαγε πολλά’ αλλά με τα πολλά εικονικά τιμολόγια της 5ετίας (βλ. και τι λέει ο 9.18)…
Από το Μώλο δεν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα… (Μπέλος, Δαδιώτης είναι τελειωμένοι)
Ο ‘φαλακρός ηγέτης’ θα τελειώσει στις 31/8/2019. Μέχρι τότε πρέπει να προσέχει διότι (βλ. ΤΣΙΠΡΑ) οι μεγαλύτερες @@λακίες γίνονται προς τη λήξη της θητείας.
Και ο ‘κοντός’ είναι γάτα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι θυμάστε φίλοι μου πρόσφατα παραλαβανε κ πληρώσανε εργασία καθαρισμό αγωγού επροσθεν της οικείας πάντρα χρηστου. Με έκπληξη διαπιστώθηκε και καταγγέλθηκε ότι αγωγος εκεί δεν υπάρχει...Τι άλλο ποιο τρανταχτό απαιτείται για να καταλάβετε την κακοΔιαχείριση , την αλαζονεία και την πρεμουρα που έχουν να σπαταλήσουν δημόσιο χρήμα σε ημέτερους πιστοποιοντας εργασιες #μαιμου# η η μαϊμού υπαρχει ο καθαρισμός του ανύπαρκτου αγωγού πώς λέγεται?

Ανώνυμος είπε...

Και ο ‘κοντός’ είναι γάτα
που δεν φοράει γραβάτα
αλλά έχει δίπλα του ένα σκύλο ράτσα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρουσιάζονται φαινόμενα απουσίας πάλι του δημάρχου από τις υποχρεώσεις του στον δήμο..Γιατι? Το μόνο που έγινε πάλι ειναι η οικονομική έκτακτη για να πάρουν αποφάσεις για τον προϋπολογισμό που ακόμη δεν έχει εγκριθεί από την περιφέρεια..πανελλαδική πρωτοτυπία..για δήμο

Ανώνυμος είπε...

Προς fun club Giannis Sykiotis
Όταν ο 'φαλακρός ηγέτης σας' συνεχίζει να απουσιάζει απο τις υποχρεώσεις του στον δήμο ... δεν κατανοώ γιατί τον στηρίζετε. Το 'έλα ρε μαλάκα' (προσφιλής του έκφραση) δεν σημαίνει οτι είναι και μαζί σας στα προβλήματα της καθημερινότητας (και όχι μόνο) που αντιμετωπίζετε ως δημότες. Χρησιμοποιεί το δημαρχιλίκι για να λύσει προσωπικά και επαγγελματικά του προβλήματα. Ο άνθρωπος σας δουλεύει κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

Τα Καμενα δεν θα συνοδοιπορησουν με την σκληρη δημοσιουπαλληλια και το συριζεικο συρφετο που ελεγχει την ομαδα του Μωλιωτη υποψηφιου. Ας ετοιμαζονται για τις καταγγελιες τις επομενης τετραετιας, τελος

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο δαρδιωτης. Δεν θα κατέβει... Τι φαγωνεστε..

Ανώνυμος είπε...

3.14
είσαι βαθιά νυχτωμένος. Τα ΚΒ δεν τα υπολογίζει κανείς. Το παιχνίδι παίζεται στον ΑΚ στο ΜΩ και στα Χωριά. Τα ΚΒ είναι διασπασμένα. Οι ΔΕ δεν έχουν να κάνουν με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αλλιώς σκέφτονται οι δημότες. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ .........

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω αν είναι κανένας υποψήφιος αλλά ΝΔ είναι ο Δήμαρχος και υποστηρίζεται από σύσσωμο τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, Σταικούρας, Γκόλφης, Μάκης γιατρός κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δαρδιωτης

Ανώνυμος είπε...

Ναι και ο τσωμος ειναι ΝΔ, βρε αει...στο καλο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είπε ότι τα Καμενα ειναι διασπασμένα. Έχουν υποψήφιο δήμαρχο. Παπαναγιώτου

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειναι σσυριζα ?

Ανώνυμος είπε...

ο κ. δημαρχος ειναι δεξιος φιλελευθερος ,θαυμαστης του αδωνιδος Γεωργιαδη,ελευθεροαγοριτης στην πραξη και οχι στα λογια και φυσικα Νεοδημοκρατης.
Ο κ. Τσωμος ειναι αχαρτογραφητος ιδεολογικα,κρατικοδιαιτος εργολαβος δημ. εργων ,υποψηφιος κατα αναγκην της κεντροαριστερας.
Αυτοι θα ειναι οι δυο πολοι γυρω απο τους οποιους θα στοιχιθουν οι δημοτες αναλογα με τις αξιακες τους προτεραιοτητες.
Η δηθεν μιξη των διαφορων ιδεολογικων τασεων στα ψηφοδελτια ειναι προσχηματικη, με σκοπο την προσελκυση -"προσποιειται ο υποψηφιος δημαρχος την ουδετεροτητα και υποκρινεται
ο υποψ.συμβουλος του οτι το "τρωει".
Ο αρχικος σχηματισμος των δυο αυτων ομαδων εγινε επι τη βασει συμφωνιων μικροπολιτικης,καμια προγραμματικη συζητηση δεν ηταν προιον συγκλησης,προεχει η ατομικη αναγκη.

Ανώνυμος είπε...

Μια και κάνεις ενδελεχή αποτίμηση των πολιτικών καταβολών των υποψηφίων, γιατί δεν μας λες και για τους υπόλοιπους υποψήφιους Παπαναγιώτου, Μπέλος, Βουρβουλακης, Δαδιώτης

W είπε...

11.37 μμ
Λένε ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε καθόλου την ανοησία και τη βλακεία, γιατί έχουν τεράστια δύναμη. Ένας άνθρωπος, ο οποίος σκέφτεται, νιώθει, αναλύει, είναι γεμάτος ανασφάλειες. Ένας απ΄την ανάποδη, όπως εσύ, είναι όλο αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό δεν πρέπει να παίζει κανείς μπάλα στο γήπεδο σου διότι θα είναι χαμένος απο τα αποδυτήρια. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να σε κερδίσει κάποιος διότι εμπορεύεσαι κυριολεκτικά αέρα κοπανιστό, με μόνο στόχο να πουλάς εκδουλεύσεις και να υπονομεύεις ότι ευδοκιμεί χωρίς την παρουσία σου..!

Ανώνυμος είπε...

Απαντω στην ερωτηση του φιλου 8.16 πμ 24\3\19.
Οι δυο πολιτικες ομαδες που αναλυσα απο ιδεολογικοπολιτικη πλευρα και μονο,κατα την γνωμη των πολλων ειναι οι ποιο ανταγωνιστικοι απο πλευρας κινητικοτητος ψηφοδελτιων,για λογους ομως ταξης θα αναφερθω και στους υπολοιπους .
Ο κ. Παπαναγιωτου ειναι δεδηλωμενος σοσιαλιστης επιχειρηματιας, στελεχος του τοπικου κεντροαριστερου μπλοκ της λουτροπολης χρονια τωρα, μη ελευθεραγοριτης αλλα ουτε και κρατιστης
[ελαφρυ Πασοκ].
Ο κ.Μπελλος μπαρουτοκαπνισμενο στελεχος της δεξιας καποτε ,με συνειδητη αποχη ετων απο τα κοινα, μαχομενος νομικος, -ειρησθω εν παροδο- πληρωνει τον ΕΦΚΑ απο την τσεπη του ,μαλλον αποδιοποπαιος απο την Ν.Δ..
ο κ.Δαδιωτης αρτι αφιχθεις,αγνωστος στα τοπικα πολιτικα , τεως νοσοκομειακος ιατρος, ,θαυμαστης του ευρωπαικου σοσιαλιστικου μοντελου,περιστοιχιζομενος απο την τοπικη σκληρη δημοσιουπαλληλια [ βαθυ Πασοκ].
Ο κ.Βουρβουλακης ο ποιο συνειδητος καπιταλιστης,υπηρετης του επιχειρηματικου κερδους ,ικανος μανατζερ ,απροσδιοριστος ιδεολογικα .

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3.21
Ποσώς μας ενδιαφέρει η ιδεολογία ενός υποψήφιου δημάρχου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν μπορεί να εργαστεί για τη πάσχουσα πόλη. Ο δήμαρχος είναι ένα αξίωμα, πολύ σημαντικό. Με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Δουλειά του Δημάρχου είναι να ασχολείται με την καθημερινότητα. Ο φωτισμός, η καθαριότητα, το πεζοδρόμιο η παιδική χαρά όλα αυτά μπορεί να φαίνονται μικρά αλλά είναι μεγάλα, ορίζουν την καθημερινότητα μας. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετράει το τι κάνεις, όχι το τι λες. Τα πρόσωπα έχουν το πρωτείο και όχι οι δήθεν ιδεολογίες.
Παράδειγμα
Δύο συνορεύοντες δήμοι στη Θεσσαλονίκη, απ' τους πλουσιότερους στη χώρα, η Θέρμη και το Πανόραμα, τις τρεις τελευταίες τετραετίες ψηφίζουν τους ίδιους δημάρχους. Ο ένας είναι του τέως ΠΑΣΟΚ, ο άλλος της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί; Διότι είναι και οι δυο εξαιρετικοί δήμαρχοι. Έχουν ήδη αφήσει εποχή.
Άρα; Άρα τα πρόσωπα είναι που λαμπρύνουν έναν δήμο κι όχι το εκάστοτε αφηρημένο κόμμα, ή το παλιό ανέκδοτο της ιδεολογίας.
Αυτά το αυτονόητο οφείλουμε να το θυμόμαστε ενίοτε και να ψηφίζουμε συγκεκριμένο, υπαρκτό, ικανό δήμαρχο κι όχι σανό και ιδέες απ' τις οποίες έχουμε μπουχτίσει.
Ξεκόλα λοιπόν από τις ιδεολογίες…!

Ανώνυμος είπε...

5.19 μμ αν η δουλεια του δημαρχου ειναι ο φωτισμος, ποσιμο νερο, καθαριοτητα πεζοδρομιου και ξεβουλωμα φρεατιων τοτε μαλλον εχουμε διαφορετικη "οπτικη γωνια". Η βελτιστη αποδοση
στην καθημερινοτητα της πολης ειναι αποτελεσμα ενος καλου "τριανταφυλλη" δηλ, του Αντιδημαρχου που να μπορει να οδηγει την τεχνικη τουλαχιστον δομη του Δημου σε εγρηγορση και υπεραποδοση,αυτο λοιπον ειναι δουλεια συνεργατων.
Οσον αφορα για το ιδεολογικο υποβαθρο του υποψηφιου,φυσικα και δεν ειναι το μονο κριτηριο,αλλα προκαθοριζει τον "δογμα" της τετραετιας.
Επισης προιδεαζει ποιοι και γιατι θα στηριξουν ποιον, αλλωστε ή εκλογη θετικου ή αρνητικου αυτοδιοικητικου στον τοπο μας ηταν παντα υποθεση υποκειμενικη.
Το παραδειγμα αλλων επιτυχημενων δημων δεν μπορει να ειναι εφαρμοσιμο εδω,λογω μιας ανυπερβλητης δυσκολιας, δεν μπορουν οι δημοτες εκει ταυτοχρονα να ψηφιζουν και εδω.

5.19 - 24/3/19 είπε...

10.47
Έχει δίκιο ο W.8.42 ‘Δεν πρέπει να υποτιμούμε καθόλου την ανοησία και τη βλακεία, γιατί έχουν τεράστια δύναμη’ . Μυαλά σαν και τα δικά σου έχουν φτάσει αυτόν τον τόπο σε αυτά τα χάλια και θα τον πάνε ακόμα παρακάτω…!
Όσον αφορά τον καλό αντιδήμαρχο "τριανταφυλλη" μας έχει αφήσει για 5 χρόνια να πίνουμε νερό από αμίαντο ..! Όταν μπλέκεις ιδεολογίες με τοπική αυτοδιοίκηση αυτά παθαίνεις..!

Ανώνυμος είπε...

3.21/24.3 και 10.47/24.4
όταν θέλεις να καταθέσεις την άποψή σου πρέπει να επιλέξεις να γράφεις πάντα είτε ως ΚΡΙΤΩΝ είτε ως ΑΝΩΝΥΜΟΣ γιατί η γραμμική Β που χρησιμοποιείς σε προδίδει. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είσαι και στις 2 περιπτώσεις. Και τους διπρόσωπους ανθρώπους δεν τους λαμβάνει κανείς σοβαρά. Όπως και η παρέα σου στο καφέ. Σε εμπαίζει. Δεν το καταλαβαίνεις?

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

προς τον 11.30 π.μ. κατα αρχην Χρονια Πολλα σε ολους μπλοκεροπληκτους.

Πραγματι ο τροπος παρουσιασης μιας πολιτικης θεσης διαφερει,αναλογα με την επιδιωξη που ο καθενας θετει ως προταγμα, η Β'γραμμικη γραφη ειναι επιλογη.

Ειμαι σιγουρος ΟΤΙ δρω βασει της θεωριας του φιλοσοφου Μπερτραντ Ρασσελ -"Τσαγιερα"- οπου το βαρος της αποδειξης το φερει αυτος που κανει τον ισχυρισμο και οχι αυτος που επιχειρει να τον καταρριψει.

Ετσι λοιπον υπηρετω τα κοινα -κατα την γνωμη μου- καλυτερα απο την στρατευμενη επιλογη υπερ καποιου αυτοκλητου Σωτηρα.

Επισης η αληθεια ειναι στρατηγικος εταιρος της πολιτικης ηθικης επανω εις την οποια
στηριζω τα επιχειρηματα,και παλι με πολλα λαθη.

Συμφωνα λοιπον με αυτο θεωρω σημαντικο να ξερει καποιος της ιδεολογικες καταβολες ενος αυτοδιοικητικου οχι για να του εκδοσει τραπεζικη εγγυητικη επιστολη,αλλα για να αναρωτηθει
τι ελεγε και τι επρατε αν θα ακολουθησει τα ιδια κλπ,μια και η παρθενογενεση στην πολιτικη ειναι δυσευρετη .

Το παραδειγμα των διδυμων με τα ιδια και απαραλλαχτα εγγενη χαρακτηριστικα που στην πορεια αυτονομουνται ιδεολογικα ,ο ενας λ.χ. φιλελευθερος επιχειρηματιας-επαγγελματιας και ο αλλος Σοσιαλιστης κρατικοδιαιτος-κρατιστης ,στην τελικη επιλογη ποιος θα ηταν ο καταλληλος για μια θεση ευθυνης,στην ιδιωτικη ελευθερη αγορα με καπιταλιστικα προβληματα τουριστικα , αγροτικα , βιοτεχνικα κλπ.
Βεβαια μια αντιθετικη απαντηση θα πρεπει να στηριζεται επαρκως, οχι με υβρεις και τι λεει η παρεα γαι τον Κριτωνα,που πρεπει να πω τους υπερεκτιμω για το νηφαλιο ,στειρο,εμπεριστατωμενο,ουτοπικο,εγκυρο,στατικο μοντελο της σοσιαδημοκρατιας που αναπτυσσουν.

eddie71995 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τσωμος με Συκιωτης ειναι στον ελεύθερο στίβο κ στην ιδιωτική οικονομία βέβαια ως πρώην εργολάβος εχει γνώση στην διαχείριση συμβάσεων ως κ πολλά μοντέλα συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού κ δημοσίου κεφαλαιου. Αυτό λείπει από τον γιατρό κ Παρ όλα τα πεντε χρονια δεν έχει μάθει..Όσο αφορά τον δαδιωτη επιστημών κάτω από την ασφάλεια του μισθού κ της εξασφαλισμένης εργασιας..Μπέλλος τι να πω τον γνωριζετε..Παναγιώτου αγώνας ιδιωτικής πρωτοβουλίας με συνεχή αγωνία για το μαγαζί

Ανώνυμος είπε...

Για μένα θα είχε ενδιαφέρον να δώ τα οικονομικά και του Παπαναγιώτου και του Τσώμου..σαν επιχειρηματίες. Δηλαδή πως διαχειριστήκανε τα δικά τους λεφτά! για να μπορέσουν να διαχειριστούν και τα δικά μου ( ΔΗΜΟΣ). Των άλλων δεν με ενδιαφέρει... μισθωτός,δικηγόρος και γιατρός ...δεν ενδιαφέρουν είτε δηλώνουν 3 είτε 103 χιλιάδες.
Αν είναι σβαρνιάρηδές στα δικά τους, με τα δικά μου τι θα είναι. Φυσικά είναι απίθανο ως αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο λόγω προσωπικών δεδομένων αλλά θα είχε ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Για τον τσομο που γνωρίζω προσωπικά χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά , αλβανικά βουλγαρικά κ δεν ξέρω κ γω που αλλού στον κόσμο που μοχθει ************* ρεουσ από εδώ πληρώστε αυτά που χρωστατε βλάκες ε βλακες

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ένας κοντός είναι βαρύ,δυο κοντοί καταστροφή.
Παντελάκο κονομάς πουφ και ευρώ μπαγασάκο.
Αλλά τα γράμματα που τάμαθες αγόρι μου; Γιατι στο σχολείο ήσουν σκράπας.
Τέτοια αρλουμπολογία από που την ξεπατικώνεις; Από το google;

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή ο κοντοπούτανος είναι manager toy κοντού ?

Ανώνυμος είπε...

Ψώνισε από σβέρκο ο Τσώμος. Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος, λένε στο χωριό μου. ρε θα σας πάρει τα σώβρακα ο καράφλας ρεεεε οργανωθείτε ρεεεεε

Ανώνυμος είπε...

πιεζε ο παπ μια γυναικα η οποια δεν ηθελε να ανακατευθει τοτενες της ειπε δωσε μου την ταυτοτητα σου για δυο τρεις εβδομαδες ποιο μπροστα και μη κανεις εσυ τιποτε τα αλλα ειναι δικα μου?

Ανώνυμος είπε...

αμ, ο αγνανταιος που του ελεγε μια γυναικα οτι δεν κατεβαινει,της ειπε οτι δεν θα κουρασθει καθολου αρκει να του εδινε για δυο τρις βδομαδες την ταυτοτητα της?

Ανώνυμος είπε...

ρε κοντοι παρτε τη Λοιζου να συμπληρωσετε που μιλατε για παπαναγιωτου

Ανώνυμος είπε...

Βάση νέων πληροφοριών, ο Συκιωτης κάνει πίσω ως Υ/Δ και στη θέση του θα μπει ένας εκ των αντιδημάρχων Τριανταφυλλη, Μπεζατη ή Καραμανωλη.

Ανώνυμος είπε...

Η δίκια μου πληροφορία είναι οτι ο Συκιώτης μετά την δημόσια κατακραυγή, αποσύρεται από Δήμαρχος και παλεύει με νύχια και δόντια να πείσει τον Τσώμο να τον βάλει Αντιδήμαρχο Μενδενίτσας, έχει μπεί όμως στο παιχνίδι ο Παπαναγιώτου που και αυτός είναι με τον Τσώμο και έχει ασκήσει βέτο. Ο δε Τσώμος τώρα έχει υποσχεθεί την θέση στο Δαδιώτη, ο οποίος την έδωσε στο Ηλίοπουλο! Το colpo grosso του Τσώμου θα είναι ο Μακρυνίτσας ο οποιος θα είναι ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ.
Και όπως όλα τα παραμύθια θα τελείωσω και θα πώ και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

Ομιτζι

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να κανετε επομενος δημαρχος θα ναι ο Παπαναγιωτου.