02 Ιουλίου 2017

Επαναλειτουργούν οι πηγές Κονιαβίτη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Εδώ και λίγες μέρες, οι 4 πισίνες των ιαματικών λουτρών Κονιαβίτη, γέμισαν νερό και ο κόσμος άρχισε τα μπάνια του.

ΑΛΛΑ, η ποιότητα των νερών δεν είναι όπως παλιά.

Δεν στέκομαι στο θέμα της χημικής σύστασης μιας και (όχι ακόμα) δεν μπήκαμε στην διαδικασία να κάνουμε χημική ανάλυση και να την συγκρίνουμε με παλαιότερες αναλύσεις, αλλά στέκομαι στο θέμα της θερμοκρασίας του νερού.

Το νερό είναι κρύο, και απέχει από την παλαιά αρκετά ζεστή (γύρω στους 35 βαθμούς) θερμοκρασία.

Να υπενθυμίσω ότι η ροή του νερού είχε σταματήσει από 1/2017 μετά από έργα κατασκευής παράπλευρου δρόμου, δηλαδή για 6 μήνες γεμάτους δεν λειτουργούσαν τα λουτρά.

Διαβάστε εδώ παλαιότερο σχετικό άρθρο

Ίδωμεν και οψόμεθα …

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε με τίποτα δεν φχαρίστιεστε; ντε και καλά τα πράγματα να δουλεύουν όλα τέλεια; χαλαρά ρε!

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλαβουμε κατι μπλογκερ: επεμβαση στο βουνο δεν εγινε. Πως επεσε η θερμοκρασια? Αληθεια ξερεις με ποιο τροπο εισερχοταν παλιοτερα το νερο στις πισινες? Παρε θερμοκρασια απο πανω απο το δρομο, και απο τη πισινα...αλλιως να λαβει δραση ο κιουρι..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μπλογκερ.
Η παλιά σου φωτογραφία, την 10 Ιουνίου 2017, ειναι όταν δεν λειτουργούσαν οι πισίνες και με εμφανή την εκσκαφή για την τοποθέτηση νέων σωλήνων τροφοδοσίας( και με βάνες).
Η νέα φωτογραφία σου , είναι τσιμενταρισμένη η εκσκαφή και με τοποθετημένες τις σωλήνες τροφοδοσίας, χωρίς όμως να έχουν συνδεθεί ( υπήρχαν υπολειπόμενα έργα σύνδεσης από την υδρομάστευση).
Ορθό θα ήταν εάν η αναρτημένη φωτογραφία σου ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ, όπου το νερό στις πισίνες δεν είναι καταμαυρο,αλλα τουλάχιστον διαυγές, γιατί έτσι όπως το βλέπει κάνεις στην φωτογραφία σου , συμπεραίνει οτι κάνουν μπάνιο σε νερό ακατάλληλο.
Εδω και 10 μέρες , λειτουργούν, με όλο το νερό της υδρομάστευσης (παροχή περίπου 60-80μ3/ωρα), που διαμοιράζονται και στις 4 πισίνες (με βάνες δύναται και όλη παροχή να πάει τις 2 πισίνες εναλλάξ, για την περιοδική ανανέωση των ιματικων )
Επίσης :
Μην αμφιβάλεις για την θερμοκρασία, το νερό δεν είναι κρύο, είναι, σε όλες τις πισίνες , περίπου 34 βαθμούς.
Ως προς την χημική ανάλυση, θα είναι το ίδιο.
Ως προς την μικροβιολογική ανάλυση, θα πάρουν δείγματα σε όλες τις δεξαμενές, για να δούμε την διαφορά με το παρελθόν ( πιστεύω ότι θα είναι κατά πολύ καλλίτερο, κρατώ.......... μικρό καλάθι μέχρι ......... τότε).


Είμαι βέβαιος, ότι η όλη εγκατάσταση διανομής του Ιαματικού Πόρου, θα εξυπηρέτηση και την πρόταση κατασκευής νέων δεξαμενών λούσης.
Οι πολίτες και οι επαγγελματίες έχουν ανταποκριθεί στα οικονομικά προβλήματα εξεύρεσης των αναγκαίων δαπανών από την Τ.Α και θα τελεσφορήσει η πρόταση.
Δεν μπορώ να μην αναφερθώ ,για την αποκατάσταση της τάξης, ότι η όλη εγκατάσταση μέχρι σήμερα είναι με δαπάνες του έργου οδοποιίας.
Ίδωμεν και οψόμεθα …

Ι.Π

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη Ι.Π. απαντώ αναλόγως

Η φωτογραφία του άρθρου είναι όχι απλά πρόσφατη αλλά της 1/7/2017 που προσωπικά εγώ τράβηξα, και όντως διαπίστωσα αρκετή ροή νερού. Όχι απλά αμφιβάλω για την θερμοκρασία των νερών, αλλά απλά το διαπίστωσα εγώ ο ίδιος βουτώντας μέσα, μετά από αναφορά των λουομένων ηλικιωμένων (έχω κάνει μπάνιο 100δες φορές).

Ως προς την χημική σύσταση δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, διότι δεν έχω κάνει χημική ανάλυση.
Είναι φανερό ότι είσαι γνώστης και εκ των έσω, ωστόσο εγώ και όλοι μας μπορούμε να κρίνουμε αν είναι τα νερά όσο ήταν ζεστά στο παρελθόν ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Μπλογκερ,
Εχεις δικιο για την φωτογραφια,ειναι προσφατη, ξεγελασθηκα με τις σκιες κλπ
Η θερμοκρασια στον αγωγο, πριν συνδεθει το νερο με τις πισινες, ηταν, με θερμομετρο, 34 βαθμους c
Παντως, βαζοντας την απλη λογικη κατω και με αυτον τον καυσωνα , να χανετε η θερμοκρασια στην συντομη αυτη διαδρομη απο την υδρομαστευση μεχρι τις δεξαμενες;;; το βλεπω λιγο δυσκολο, αλλα αφου το λέτε ολοι σας , εσεις εχετε δικιο.
Ισως ανατρεξω και σε βιβλιογραφια για τις πηγες Κονιαβίτη, για να το επιβεβαιωσω,

Ομως θελω να σου γνωριζω πως λειτουργουσαν πριν.
Οι 2 ........αρχαιες δεξαμενες (πετρινες) επερναν ιαματικο νερο κατ ευθεια απο την υδρομαστευση, με βαθυ, μαλλον πετρινο αγωγό, ( με λιγο σχετικα νερο), ηταν οι θερμες δεξαμενες.
Οι 2 νεοτερες δεξαμενες (τσιμέντινες), επερναν απο την υπεχείληση της υδρομαστευσης, με επιφανειακο αγωγό, ηταν οι κρυες δεξαμενες.
Ι.Π

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗ ΒΟΥΤΗΞΕΙ Ο ΑΠΛΥΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ