09 Ιουλίου 2017

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Καλημέρα σας

Σύμφωνα με τα όσα μπορούμε να κατέχουμε – διαβάζουμε, σε ότι έχει να κάνει με τον Νόμο αρ. 3852/2010 (“Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης”, Φ.Ε.Κ. Α' 87/7.10.2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), και με τον νόμο Νόμο υπ' αρ. 3463/2006 (“Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων”, ΦΕΚ Α΄114/8.6.2006, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και συγκεκριμένα με το άρθρο 217 θα έπρεπε ο δήμος μας να έχει κάνει ‘Απολογισμό Πεπραγμένων’ μέσα στον Ιούνιο.

Λέει λοιπόν το συγκεκριμένο άρθρο 217
1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου. Σε Δήμους άνω των 50.000 κατοίκων και σε Δήμους πρωτευουσών νομών η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους και καλούνται, μόνον, οι θεσμοθετημένοι συλλογικοί φορείς της πόλεως, όπως, επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί, για την ευρύτερη, δυνατή, εκπροσώπηση των κατοίκων.
3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.
4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.
5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.
6. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 95.

Και ρωτάμε εμείς.
1)Γιατί δήμαρχε δεν έχεις κάνει απολογισμό πεπραγμένων, ώστε να μάθουμε και εμείς οι δημότες τι έργα έχεις κάνει στο δήμο και τι έργα προτίθεσαι να κάνεις?
Πότε θα τον κάνεις αυτόν τον ρημαδοαπολογισμό δήμαρχε??
2)Εσείς λεβέντες και λεβέντισσες των άλλων δημοτικών παρατάξεων καθώς και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι γιατί δεν προκαλέσατε – όπως προβλέπει το άρθρο 95 (με την νόμιμη διαδικασία) ώστε να γίνει αυτός ο απολογισμός?? Να μάθουμε όλοι μας τα πεπραγμένα?

Μήπως κύριε δήμαρχε, δεν κάνεις απολογισμό γιατί δεν έχετε κάνει ούτε ένα έργο για αυτόν τον ρημαδότοπο, πλην του να δώσετε τα ασημικά του δήμου (λιμάνι) σε ιδιώτη?
Μήπως γιατί δεν έχετε ρίξει ούτε ένα τετραγωνικό τσιμέντο σε δημοτικό δρόμο?
Μήπως γιατί όχι απλά δεν έχετε καταθέσει μελέτες για νέα έργα αλλά έχετε χάσει και τις προθεσμίες για να πάρετε τα λεφτά από ολοκληρωμένες μελέτες των προηγούμενων?

Εεεε?? Γιατί ??

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμενα μπλοκερ με νοιαζει να βλεπω την Ιβανκα για καμια καλη πυχτή????

Ανώνυμος είπε...

Ela mou nte giati?

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον δεν προλαβαινουν να ασχοληθουν με αυτα τα ταπεινα πραγματα. Το μονο που τους νοιαζει και εκει εχουν εστιασει ολες τους τις ενεργειες, ειναι να προλαβουν να ξεπουλησουν για 30 χρονια το Λιμανι στον ιδιωτη διαχειριστη (κατ' ονομα επενδυτη, γιατι δεν νομιζω να γινει καμια σοβαρη επενδυση για τον τοπο).

Ανώνυμος είπε...

Ακουστηκε σε μια μεγαλη παρεα ο Δημαρχος να λεει ,οταν τον ρωτησαν για το πολιτικο κοστος που θα ειχε απο την ομαδα των ερασιτεχνων αλιεων τωρα που θα ιδιωτικοποιηθεί το Λιμανι στα Καμένα Βουρλα:-Ας τους χάσω αυτούς θα κερδίσω ομως τους αλλους που βλεπουν τον λογο που οι βαρκαρηδες δεν με ψηφίζουν.
Δευτερη ερωτηση στην ιδια παρεα για την παραλια με τα καταστήματα και τις παρανομες καταληψεις ασφαλτου και πεζοδρομιου,η απαντηση ηταν:-Ειμαι υπερ του κερδους των καταστημάτων αλλωστε και εγω ειμαι φιλελευθερος ,ειμαι ομως κατα του αθεμιτου ανταγωνισμού καποιων που δημιουργειται απο μια λουμπεν πρακτική εις βαρος καποιων που ειναι νομιμοι.
Και συνεχισε λεγοντας οτι μεγαλυτερη διαφήμιση υπερ μου απο αυτή δεν θα μπορούσαν οι ψαραδες να μου κανουν.ηταν σαν να τους ειχα καθοδηγησει ο ιδιος?

Ανώνυμος είπε...

Για να κάνει απολογισμό ο καράφλας πρέπει να κάνει και έργο. Το μοναδικό έργο που ξέρει να κάνει είναι να θάβει πισώπλατα τον κόσμο ο πιπίλας.