11 Ιουλίου 2017

‘Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να το δουλέψει ο δήμος το λιμάνι στα Καμένα Βούρλα’ θέλει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων ‘Ο Φάρος’

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με επιστολή που έστειλε στους δημοτικούς συμβούλους, ο πρόεδρος των ερασιτεχνών αλιέων, αναφέρει τις θέσεις – απόψεις της διοίκησης του συγκεκριμένου συλλόγου, καθώς και τις ενέργειες που έχει κάνει, με σκοπό να ακυρωθεί ο πρόσφατος διαγωνισμός που δίνει το λιμάνι για εκμετάλλευση σε ιδιώτη.

Για το αν έπρεπε να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο εντός κάποιων ημερών καθώς και αν προκύπτει παράβαση καθήκοντος από τον πρόεδρο του ΔΣ, θα μας τα πουν οι ειδήμονες που ξέρουν από τα ‘δημοτικά’ …

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην το πολύτραβάτε γιατί είστε μια ομάδα 80 ανθρώπων που έχουν βάρκα μέσα στο λιμάνι και εναντιώνεστε σε 5000 κατοίκους του δήμου. Κάθε μήνας που περνάει ο δήμος μπαίνει μέσα ότι πληρώνει για το λιμάνι συν ότι δεν εισπράττει από τον ιδιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Καντε και ενα αιτημα να πληρωσετε στο Δημο τα τελη που με αποφαση Δημου εχουν θεσμοθετηθει για τις βαρκες σας και κανενας σας δεν εχει πληρωσει γιατι τελικα το θρασος και η αλητεια σας δεν εχει ορια λαμογια...και πειτε μας πως γινεται καποιοι απο σας να διαθετουν μεχρι και 10 θεσεις...και καλα σε αλλα ονοματα...αντε κλειστε το επιτελους και ξεκολλατε.Ακομα και το θρασος εχει ορια.ΝΤΡΟΠΗ σε ολους οσους χρωστανε και εσκεμενα δεν πληρωσαν ποτε και εχουν κσι αποψη.Αν φορατε παντελονια δημοσιοποιειστε κατσλογο με το ποιοι ποσοι κσι ποτε εχουν πληρωσει τελη τα τελευταια 10 χρονια στο λιμανι.Βρε ουστ!

Ανώνυμος είπε...

Προσεξτε καλα κυριοι του συλλογου και εκμεταλευτες των θεσεων του λιμανιου επειδη και οι εκτος συλλογου εψουμε δικαιωμα να ζητησουμε απ το Δημο να του γνωστοποιησετε καταλογο που ν αναφερει ποιοι καιποσο και ποτε εχουν πληρωσει για τις θεσεις...και θα το κανουμε αμεσα.ειστε εμετικοι!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη εννοεις οτι οι υπολοιποι 5000 δημοτες συμφωνουν να δοθει το λιμανι σε ιδιωτη για 30 χρονια, η μηπως μιλας για την παρτη σου μονο; Και αν ειναι ετσι τα πραγματα γιατι δεν κανει ο Δημαρχος ενα τοπικο δημοψηφισμα να επιβεβαιωθει η βουληση των δημοτων; τι φοβαται; Ασε λοιπον, εχετε μαθει ολα τα παπαγαλακια να πλασαρετε τον ιδιωτη σαν σωτηρα, λες και δεν υπαρχει δημοτικη αρχη να κανει τα αυτονοητα, δηλαδη να εκμεταλλευεται την περιουσια του Δημου προς οφελος των δημοτων και να εχει και περισσοτερα εσοδα, απο τα ψιχουλα που θα δινει ο ιδιωτης. Εχει η δεν εχει καθηκον ο Δημος να διαχειριστει ο ιδιος την περιουσια των δημοτων του; Ας το κανει λοιπον, αλλιως αν δε μπορει, ας παραιτηθει να παει στο σπιτι του και ας αναλαβουν αλλοι που να τολμουν να κολυμπανε στα βαθια, προς οφελος των δημοτων τους. Γιατι να εισαι σιγουρος οτι το ξεπουλημα του λιμανιου θα ειναι προς οφελος μονο του ιδιωτη και κανενος αλλου. Και μετα ολοι θα αναρωτιεστε, τι κακο κανατε στον τοπο για τα επομενα 30 χρονια. Ανευθυνοι!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μην το κανουμε Τσιπρεικο να γινετσι δημοψηφισμα για καθε αποφαση ιδιωτικοποιησης η μη.Η Αρχη ψηφιστηκε για ν αποφασιζει.οι πολιτες εκπροσωπουνται απτο Δημ.συμβουλιο.Σε ομα τα δημοκρατικα πολιτευματα ετσι παει.Τσουζει λιγο..αλλα ο τζαμπας παει.Σε μερικες μερες που θα ζητηθει δημοσιοποιηση των οφειλετων τελων ελιμενισμου για την τελευταια δεκαετια θα διαπιστωσεις οτι η σχεδον απολυτη πλειοψηφια των κατοχων σκαφων που αντιδρουν ειναι αυτοι που συνειδητα χρωστουν...πολλα χρονια φιλε μου,αυτοι που νοικιαζουν θεσουλες σε αλλους για το καλοκαιρι και αυτοι που κατεχουν...2 3 5 10 θεσουλες.Ουδεν κρυπτον πλεον!

Ανώνυμος είπε...

Οι ισχυρισμοι του ενημερωτικου Μανιφεστου του συνδικαλιστικού οργανου των βαρκαρηδων,εκτος του ποσου που και αυτό θελει ποιστοποιηση και φυσικα τιμολογια ειναι ΝΟΜΩ ΑΒΑΣΙΜΟΙ.
Ο τακτικισμός τους βαινοντας μειουμενος, αρκετοι δικοι τους αποτάσσουν τον 'Σατανα' και συντάσσονται με τον 'Χριστό΄ και φτυνουν τρεις φορες προς την ταμπέλα τους.

Ανώνυμος είπε...

Βληματα με χαλασμενη γομωση.Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Απο ολα αυτα που γραφετε, προκυπτει ποσο δικαιο ειχαν που εδωσαν την διαχειρηση σε ιδιωτη.
Προεδρε των αλιεων, ο σκοπος σας ειναι να ανεβοκατεβάζεται Δημαρχους, με τα ψηφουλακια που εχετε, τον σημερινο γιατι το ...ξεπουλησε, τον αυριανό... γιατι δεν θα μειωνει το τελος για τις ψαροβαρκες, τον επόμενο ... γιατι (πιθανον) να μην χωρατε ολοι στις 80 θεσεις και θα πρεπει να γινει επεκταση, τον μεθεπόμενο γιατι θα τσακωνεστε μεταξύ σας ποιος θα εχει προτερεοτητα, οι μονιμοι κατοικοι;; ή οι εποχικοι;;;;, και παει .......... ....λέγοντας
Εν κατακλειδι, οι αλιειες θα ειναι.......... το βαρομετρο των δημοτικων εκλογων ;;;;;
Ενα δεν εχετε πιασει οτι το λιμανι ειναι <>, καταλαβαινεται την λέξη ή οχι. Οταν βαζανε την λεξη <> πριν απο χρονια, εσεις........ κοιμασαστε.
Για να εχετε θεσεις,και να διαθεντευεται, οπως μεχρι τωρα, το λιμανι επρεπε να λέγεται << ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ>> τοτε εσεις θα κανατε κουμαντο , με τα........... ψηφακια σας.
Το ευλογο ερωτημα που εχουμε ολοι, ειναι γιατι ενα χρονο τωρα, δεν προσφυγατε στην ολη διαδικασια της παραχωρησης ;;
Θελεις Προεδρε, διαπαραταξιακη επιτροπη, το ερωτημα ειναι, ποιος μελλοντικος υποψηφιος, θα σας πει : οχι δεν εχετε δικιο. Τον εφαγε το μαυρο σκοταδι ( μαυρισμα κοινως), εκει στηριζεστε!!!!!!!!.

Ανώνυμος είπε...


ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Ενα δεν εχετε πιασει οτι το λιμανι ειναι ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, καταλαβαινεται την λέξη ή οχι. Οταν βαζανε την λεξη ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ πριν απο χρονια, εσεις........ κοιμασαστε.


Ανώνυμος είπε...

ΘΥΜΑΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΤΗΝ 18-6-2017, ΟΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ
{{ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ }}
ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ;;.
ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΡΤΑΤΕ;,
ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΠΗΡΑΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΩΣ {{ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ }} ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΜΑ. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ;
ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κιουρι θα παρει θεση? Ειναι ετοιμος για το γνωστο του διτροχο τραμπολινο??

Ανώνυμος είπε...

Τόσο ο Δήμος όσο και ο εν λόγω σύλλογος το παιχνιδάκι τους παίζουν....Ολοι τα καλά και συμφέροντα κοιτλανε!!! Αφου ο σύλλογος επιζητεί δήθεν την νομιμότητα και την τάξη τόσα χρόνια που το λιμάνι ήταν χάος γιατι σφύριζε αδιάφορα?

Ανώνυμος είπε...

Σφυριζε αδιαφορα..επειδη βολευε το τζαμπα και η εποχιακη μαυρη εκμεταλευση ημετερων.κυριοι κοψτε την πλακα...γιατι πρεπει να κληθειτε να πληρωσετε εντοκα αναδρομικα τελη...ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ σας.Ας μας απαντησει ο προεδρος του συλλογου με ποια κριτηρια ελεγσν σε ιδιοκτητες ιδιωτες σκαφων οτι δεν υπαρχει θεση και ταυτοχρονα ιδιοκτητες σκαφων που κανουν εκδρομες στα νησακια καθως και κυριοι επαγγρλματιες που νοικιαζουν βαρκες βρεθηκαν με 10 θεσεις.Οξω απ το λιμανι η αλητρια και η εκμετσλευση.Ντροπη σας θρασυτατοι του τζαμπα.Αντε μπραβο γιατι θα τη φατε τη μηνυση για εκμετσλευση χωρις κριτηρια και νομιμοποιηση του λιμανιου...οσονουπω.ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

αφού θέλαν τόσο πολύ ο σύλλογος και οι ιδιοκτήτες των ημερόπλοιων να μείνει το καταφύγιο τουριστικών (ΟΧΙ αλιευτικών) σκαφών στο δήμο, γιατί όταν ξεκίναγαν οι συζητήσεις για τη μακροχρόνια μίσθωση δε κάναν μια συλλογή χρημάτων π.χ. 10000 ευρώ να τα δωρίσουν στο δήμο με την αίρεση παγώματος της πρόθεσης μίσθωσης???

Ανώνυμος είπε...

Παιζονται σκοτεινά και ύπουλα παιχνίδια και απο τις δύο πλευρές για διαφορετικούς λόγους! Οι κύριοι του συλλόγου και ψευτοεπαναστάτες του κηφηνείου αλλα και οι κύριοι του Δήμου και ψευτοσωτήρες του τόπου εργάζονται καθαρα και μόνο για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ τους και όχι του τόπου!!! Ντροπη και στις δύο πλευρές για διαφορετικούς λόγους!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ακούσατε το Δήμαρχο στην παρέα του να λέει, ότι το λιμάνι έχει σκοπό να το πουλήσει κρατώντας κάποιες θέσεις για τους ημετέρους του και θα @##@ τους Καρυωτοκαμενοβουρλιώτες ;;;
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί αφήσανε ασύδοτη τη διαχείριση του λιμανιού ;;;
Μήπως εσκεμμένα ;;;
Γιατί αυτή η επιμονή να πουληθεί το λιμάνι με το όποιο εξευτελιστικό τίμημα ;;;
Όλες αυτές οι απορίες έχουν συγκεκριμένες απαντήσεις...
Πολλά τα συμφέροντα, μεγάλη η εμπάθεια, καθηλωτική η μικροψυχία και η κακία...
Αλλά μάλλον έτσι θα έρθει η << ανάπτυξη >> του τόπου μας !!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δείγματα των καιρών...
Ξεκινώντας μ' αυτή τη σκέψη θλίβομαι ειλικρινά. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που επιτάσσει την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συσπείρωση του λαού και της κάθε κοινωνίας προς το συλλογικό συμφέρον και αυτό που διαπιστώνω, προς απογοήτευσή μου, είναι αλληλοσπαραγμός, αλληλοφαγία, προσωπικές εμπάθειες και έριδες, υβριστικά σχόλια, ουδεμία επιχειρηματολογία, απλά και μόνο για να ειπωθούν μύχιες και κακόβουλες σκέψεις χρόνων με προκάλυμμα το << καλό>> του τόπου μας και άσυλο την ανωνυμία!

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωποι ,Ανθρωποι, Αιμοχαρεις και Αιμοδιψεις ,προς τι το μισος και ο αλληλοσπαραγμος,ολοι αδελφια ειμαστε ,ΤΣΑΓΑΝΕΑΣ, ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Η υποθεση καταφυγιο τελειωσε.. ο χρονος θα δειξει αν ηταν σωστη η αποφαση της μακροχρόνιας μίσθωσης.. οποιαδηποτε περαιτέρω κουβεντα λειτουργεί ως διαφήμιση για το γιατρο, που σίγουρα δε την αξιζει...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το θεμα του εκσυγχρονισμού του Λιμανιού εχει καποιες ειδικες φιλοσοφικές διαστασεις,δεν ειναι
απλα μια μετωπικη αντιθεση καποιων για κατι,ειναι μια δομική 'παραξενιά'του τόπου μας[κυριως Καμένα Βούρλα],ενας Μυθιδρατισμός που πότισε σε βαθμό ανοσίας σχεδον ολους.

Δεν ειναι ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο του στην μια οχθη και απεναντι ο Προεδρος και ο Γραμματεας του Συλλογου ως πρωταγωνιστες ενος ιδιοτυπου πολεμου,παρολο που φαινομενικα ετσι δειχνει.

Στην πραγματικοτητα απεναντι βρισκονται ο Παραλογισμος με την Λογική,ο Κρατισμός με τον φιλελευθερισμό,ή Ιδιοτελεια με το Συνολικό οφελος η Στατικοτητα με την Κινητικότητα και γενικά ολα αυτά τα θεματα που δεν μπορουν να λυθουν απλα με τον Λαικισμό.

Η βεβαία κατάληξη της υποθεσης δικαιωνει αν μπορουμε να το θεσουμε ετσι, την ΤΑΣΗ η οποια
παντοτε ειναι Νομοτελιακα πλειοψηφική [αλλιως δεν θα ηταν Ταση],και φυσικά μενει να αποδειχθεί στην πραξη το συνολικό οφελοςή η ζημία και σε βάθος χρόνου.

Δεν υπεισέρχομαι σε αναλυτική συγκριση των Συμβατικων υποχρεωσεων και δικαιωματων απο την μια πλευρα και των διαφορων προτασεων και αποψεων της αλλης, ειναι πιστευω ακαιρο πλεον.

Εκεινο που θα ηθελα να τονισω ειναι οτι η καταστροφολογια π.χ. ενος 'ξυπνήματος'του ρηγματος της Αταλάντης λόγω της ιδιωτικοποίησης του Λιμενα με υποβιβάζει νοητικά ως Δημότη ,οχι ως πιθανόν αυταποδεικτο αλλα ως απίθανο γεγονός νοηματικής καταπτωσης.

Ας αρχίσουμε λοιπόν την διαδικασία προσγείωσης ,διότι ετσι και αλλιως θα συμβιώσουμε υμεις και ημεις..... προσπαθώντας ,εν τω μεταξύ κατι αλλο θα εχει προστεθεί ως προβλημα στο παζλ του μικροκοσμου της Λουτρόπολης.


Θουκυδιδης
[Απο το διαλογο Μηλίων και Αθηναίων]


Ανώνυμος είπε...


Για να δουμε ,τι θα πει ο δικηγορος του Δημου , για την αυθαιρετη καταληψη του λιμενα απο τους αλιεις ;;;; Εχε γουστο να γνωμοδοτησει οτι πρεπει να πληρωσουν και απο πάνω.

ΑΔΑ: 7Χ93ΩΚ1-Κ19 - Έγκριση της αριθμ. 8.225/11-7-2017 απόφασης Δημάρχου περί ορισμού πληρεξούσιου δικηγόρου
{{Εγκρίνει την αριθµ. 8.225/11-7-2017 απόφαση ∆ηµάρχου µε την οποία δόθηκε εντολή και
πληρεξουσιότητα στο δικηγόρο Πρωτοδικείου Λαµίας Μήτσου Αντώνιο, κάτοικο Λαµίας, όπως
γνωµοδοτήσει σχετικά µε την άσκηση ένδικων µέσων ή µη αναφορικά µε το θέµα των αλιέων και
του Συλλόγου τους και την άρνησή τους να αποχωρήσουν από τους χώρους του λιµανιού των
Καµένων Βούρλων σε συνδυασµό µε την επίσης άρνησή τους να αναλάβουν και να αποµακρύνουν
από τον χώρο ελλιµενισµού τα σκάφη τους, για την υπεράσπιση των συµφερόντων του ∆ήµου.
Η απόφαση έλαβε αριθµό : 12/371/2017 }}

Που καταλήγουμε; οι αλιεις λενε, ειναι δικο μας , δεν βγαινουμε, κοψε τον λαιμό σου Δημαρχε, και ο λαος πληρωνει δικηγορους, ενοικια, ασφαλειες, ρευματα, μπετα κλπ και απο εισπράξεις μηδεν, μηπως υπάρχουν διαφυγοντα εσοδα ;;;;;.
Ρε πατε καλά!!!!!!!

Αντε να δουμε ποια θα ειναι η καταληξη.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΠΑΡΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ,ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ 1:20 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Νικητής είναι ο Δημαρχος μέχρι τα βαθιά γεράματα του. Πρεπει να μείνει δήμαρχος για όλα τα χρόνια μπας κ δουμε άσπρη μέρα. Κακό του κανει ο κουμπάρος μακρυά τους γιατρε.

Ανώνυμος είπε...

δημαρχο θα βγαλει το τζουρασικ παρκ και θα ειναι κλωνος απο απωληθωμα αρχιδοσαυρου???????

Ανώνυμος είπε...

Gia kado liana na to katalavo..??

Ανώνυμος είπε...

Μειωμενη η κινηση στο τζουρασικ παρκ των κηφήνων... ειπαν να ξεκουραστουν!!