29 Ιουλίου 2017

Η 18η Παραδοσιακή Βραδιά στα Καμένα Βούρλα με τα χορευτικά του Ομίλου Παράδοσης-Λαογραφίας!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Συνεπής στο ραντεβού του, ο Όμιλος Παράδοσης και Λαογραφίας Καμένων Βούρλων παρουσίασε την 18η Βραδιά Παραδοσιακών Χορών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα την Πέμπτη 27/7/2017.

Περίπου 1.400 άτομα που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εντυπωσιάστηκαν από τα χορευτικά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η είσοδος της αντιπροσωπείας περίπου 200 Γεωργιανών χορευτών που θα παρουσιάσουν σήμερα 28/7/2017 στον ίδιο χώρο το πρόγραμμά τους!

Ο πρόεδρος του Ομίλου Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων κ. Δημήτρης Μεγαγιάννης, ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του και το χειροκρότημα, τους Συλλόγους απο άλλες περιοχές που συμμετείχαν και φυσικά τον χοροδιδάσκαλο του Ομίλου κ. Αναστάσιο Πενταλιό που συνεχίζει να το έργο του να διδάσκει, σε άρτιο επίπεδο, παραδοσιακούς χορούς στην νεολαία των Καμένων Βούρλων και όχι μόνο.

(Φωτογραφίες Άρης Μαρτάκος/ARoTro Adv)


Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες στο fonografos.net

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας. Ειναι απαραδεκτο σε μια πολη σαν τα Καμενα Βουρλα να μην υπαρχει μια παιδικη χαρα για να παιξουν τα παιδακια...Δε ξερω να ανεβασω φωτογραφιες αλλα ειναι ντροπη η εικονα που βλεπει κανεις...Ας κανουν κατι οι υπευθυνοι...

Με εκτίμηση,

Ανώνυμος είπε...

7.49 Αντί να στέλνεις εδώ καταγγελίες πήγαινε και προς δημαρχείο μεριά και κάντες εκεί γραπτώς!

Ανώνυμος είπε...

θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Ομίλου Παράδοσης καμ. βούρλων για τις χορευτικές βραδιές υψηλού επιπέδου,οι οποίες είναι μια όαση στην αδράνεια και αφάνεια της δημοτικής αρχής-έχει αλλεργία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις-.....Φανταστείτε τι έργο θα παρουσίαζε αυτός ο Σύλλογος εάν στηρίζονταν οικονομικά!!! από το Δήμο μας-όχι τώρα την περίοδο των ισχνών αδελάδων,αλλά και από πριν στα καλά χρόνια. Πρόεδρε συνεχίστε!! ΈΤΣΙ ΔΥΝΑΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στο σύλλογο! Πολύ ωραίες εκδηλώσεις! Χρόνια πολλά και του Χρόνου! Όσο για τις "κουνιες ανύπαρκτες!Ντροπή!! Με τόσο κόσμο δεν μπορούν να φτιάξουν την παιδική χαρά δίπλα στην εκκλησία? Πρέπει να πληρώνουμε 2€ για να κάνουν κούνια τα παιδιά μας!Κάνω έκκληση στον Δήμο να φτιάξει ή έστω να επισκευάσει τις κούνιες για τα παιδιά της κάτω γειτονιά ς και όχι μόνο!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ή ΑΥΤΟΝΟΜΗ

Πραγματι ειναι αξιέπαινη η διαχρονική προσπάθεια του Ομίλου Παράδοσης και Λαογραφίας στα πολιτιστικα δρώμενα της πόλης μας υπο την αξια καθοδήγηση του κ. Δημήτρη Μεγαγιάννη και ευχόμαστε να συνεχίσουν ετσι?

Αυτό υπο μία εννοια πώς ορίζεται απο ηθικό καθήκον ή απο υποχρέωση;

Αν πούμε οτι η ηθική κοινότητα[Καμενα Βούρλα]το προστάζει ή το επιζητά τότε υπάρχει κατα καποιον τρόπο ηθικόν καθηκον, αλλα οχι απαραιτητα και υποχρεωση ,αν ομως δεν υπάρχει το πρώτο και ειναι ενα λόγου χάριν ελιτίστικο ιδεαλιστικό πρόταγμα ,τότε ορίζεται ως υποχρέωση και φυσικά ειναι ασχετο με την ηθική προσταγή .

Οπως ομως και να ειναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα πρέπει να ειναι συγκερασμός μέθεξης και ευδαιμονίας ,εις τις οποίες οι συμμετεχοντες ικανοποιουνται αναλογα βέβαια τον βαθμό ετοιμότητος να δεχθούν την εκδήλωση ως μερος του ολου που φυσικα ειναι το καλοκαιρι τους.

Πρακτικά αυτο μεταφράζεται σε θετικό πρόσημο μαζί φυσικά με ελλες εκδηλώσεις απο αλλους συλλογους ,και δεν ειναι ασύνδετο π.χ. απο την ροδα του Λουνα Παρκ 'η απο ενα σπεσιαλ προσφερόμενο καλό Γαλακτομπουρεκο ή ακόμη και απο την διασκεδαση σε ενα μπιτς μπάρ.Ολα μαζί συναποτελούν την 'συγκέντρωση' του πολιτισμού σε ενεστώτα χρονο και τόπο.

Οταν λοιπόν αποκόψουμε την αλληλεπίδραση μίας καθ΄όλα καλής προσπάθειας απο το πολιτιστικό πλαισιο που συνδιαμορφώνει την οντοτητα μίας πόλης οπως η δική μας,τότε αδικούμε την ιδια την εκδήλωση,και στην προσπαθεια να την υπερτιμησουμε στην ουσια κανουμε το αντίθετο.

Η αδολη και ασυμφεροντολογική κριτική δεν υπάρχει στον υπαρκτό κόσμο, ειναι μονο στην ουτοπική Ατλαντίδα,ετσι λοιπόν ας χειροκροτούμε την καλή προσπάθεια..... Αυτόνομα και οχι σε συσχετισμό με το αλλο και η πολιτιστική δήθεν υπεροχή δεν ειναι μονοδιαστατο αποτελεσμα .

Think Tank Καμ. Βουρλων






Ανώνυμος είπε...

Xaaaa .Pio Dhmo re file.Mesa sthn X6 den akougonte oi fones mas.Distixos.

Ανώνυμος είπε...

Οι του δημου περνουν καθε μερα μπροστα απο την παιδικη χαρα, χρειαζονται αιτησεις για να φτιαχτει? Οποιος θελει ας ριξει μια ματια για τι χάλι μιλαμε...σπασμενες κουνιες,κουνιες χωρις προστατευτικα για μωρα, σπασμενη τσουληθρα, διαλυμενες τραμπάλες (αν γινει κανενα ατυχημα να δω ποιος θα αναλαβει την ευθυνη)..!!Ειναι ντροπη να φτανουν τα κτελ στην πολη μας και η πρωτη εικονα που αντικρυζει κανεις να ειναι η συγκεκριμενη....

Ανώνυμος είπε...

Πες μας τι πίνεις και δε μα δίνεις 4:29 να χαλαρώσουμε και εμείς λίγο ρε φίλε να πούμε.

Ανώνυμος είπε...

12.36 Ναι χρειάζονται αιτήσεις για να φτιαχτεί!

Ανώνυμος είπε...

Κάποια πράγματα γίνονται με λίγη δουλειά και προσωπική φροντίδα,όπως θα κάναμε μια επισκευή απλή στο σπίτι μας,δεν χρειάζονται πάντα πολλά χρήματα, ενδιαφέρον και αγάπη για τον τόπο χρειάζεται!! ΤΟ ΜΕΡΆΚΙ το λεγόμενο που απουσιάζει από τους ανθρώπους του Δήμου!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗΣ[ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ] ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Κ. ΒΟΥΡΛΩΝ;

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά που χόρεψαν πλήρωσαν 15 ευρώ από την τσέπη τους για τη στολή τους έμαθα. Πάλι καλά που δεν πλήρωσαν και εισιτήριο για να χορέψουν.