04 Ιουλίου 2013

Μετά την ΕΡΤ, τί ?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη


Μετά την ΕΡΤ, σειρά στις απολύσεις παίρνουν οι εργαζόμενοι σε ΕΒΟ, ΕΛΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΑΒ, όπως και οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί. Προγραμματίζονται νέες περικοπές στην Υγεία, με πρόσχημα το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ.

Η οικονομική επιτροπή της ΚΕΔΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να δεχθεί την εισήγηση της κυβέρνησης για περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους (ΚΑΠ).

Σήμερα, καθίσταται αναγκαίο και υποχρεωτικό οι Δήμοι και οι Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων να διεκδικήσουν με γενικές συνελεύσεις, έκτακτη κρατική χρηματοδότηση. Για να λειτουργήσουν οι Δήμοι χρειάζονται 3,6 δις ενώ οι ΚΑΠ προβλέπουν μόνο 1,272 δις. Αν δε, αφαιρέσουμε το ποσό για τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες, απομένουν μόλις 1,008 δις ευρώ.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς την φοροαφαίμαξη που πρόκειται να ακολουθήσει και ποιοι θα πληρώσουν τα σπασμένα. Αυτή είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ. Μόνο πολιτική αγωνιστικής διεκδίκησης κρατικής χρηματοδότησης μπορεί να έχει αποτελέσματα και όχι τα «κόλπα» που μηχανεύεται η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ για να κρατήσει τα προσχήματα.

Πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες ανατροπής της παραπάνω πολιτικής.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό, κατατέθηκε στις 28 Ιουνίου στη Βουλή, ένα ακόμη νομοσχέδιο στο πνεύμα της εξυπηρέτησης των μεγαλοεπιχειρηματιών και της υψηλή πελατεία τους.

Παραχωρούνται ως ΣΥΝΘΕΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ, ιαματικές πηγές και θεραπείες κέντρα αναζωογόνησης με τουριστικούς οικίσκους και εγκαταστάσεις. Όλα αυτά θα γίνουν με «απλοποίηση του ορίου δόμησης», καταπάτηση ουσιαστικά, χωρίς καμία προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό. Στην προσπάθεια για ανώδυνη αποδοχή των παραπάνω, εντάσσεται και το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΙΧΗΡΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ .

Σε ότι αφορά το Δήμο μας, φαίνεται ότι η μετακίνηση μέρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και διαφόρων άλλων προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαία. Είναι βέβαια δημαγωγική και η προσφυγή μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο συμβούλιο Επικρατείας για τις ιαματικές πηγές. Γνωρίζουν ότι θα απορριφθεί εφόσον είναι σύννομη, άλλωστε αυτό έγινε και στην ΕΡΤ. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τελειώνει με αυτό το θέμα για πάντα, ενόψει πιθανής ανάδειξής του στην κυβέρνηση.

Μία άλλη πολιτική που να αναδεικνύει τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να πλειοψηφήσει στον Δήμο μας.

Γ.ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΙ. ΝΑ ΛΥΠΗΘΩ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΝΑΙ.ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΑΖΑΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΗΔΙΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ . ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ρε ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ασε τις γραμμες και τους βευρωμονοδρομους. Μια ζωη τεμπελια, απεργια, ΠΑΜΕ ,και θεωριες. Δεν μας λες τιποτα για την εφαρμογη των αποψεων σου στο πρωην σοβιετικο μπλοκ και τα χαλια τους !Εχετε καταντησει γραφικοι.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και κομμουνιστής ο Φραγκούλης!
Υποψήφιος με τον πιο ακραίο δεξιό τον Δημήτρη Κεφάλα κατέβηκε. Γιατι δεν πηγε με τον υποψήφιο του ΚΚΕ τοτε;
Τώρα τι θέλει;
Δεν το έχω ακομη καταλάβει. Αλλά βρε αδερφε αστον να γράφει,δικαιωμα του είναι.

Ανώνυμος είπε...

Οχι και κομμουνιστής ο Φραγκούλης.
Υποψήφιος σύμβουλος του πιο σκληρού ακραίου δεξιού υποψήφιου Δημάρχου είχε κατεβεί. Μην λεκιάζουμε τον κομμουνισμο.

Ανώνυμος είπε...

Προλεταριάτο,γνώρισε την δύναμη σου,κι άσ'την ελεύθερη.
Βάλε φωτιά και κάψε τους Αστούς της Σοσιαδημοκρατίας.
Ακούω τη φωτιά να μαίνεται,τον θάνατο να αδράχνει,φωτιά σας λέω.

Λουίς Αραγκον

Ανώνυμος είπε...

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΨΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥ ΛΟΥΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΡΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη πηρες άδεια από τον Δημήτρη Κεφάλα για αυτά που γράφεις; Ετσι για να έχουμε και καλό ερώτημα.