31 Ιουλίου 2012

Επιδεινώνεται και οξύνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία - Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή Γιάννη Φραγκούλη

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε μια σειρά νοσοκομεία και τους κινδύνους για την υγεία του λαού καταγράφουν με Ερωτήσεις τους προς την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Για το Νοσοκομείο Λαμίας
«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας επιδεινώνεται συνεχώς και προκαλεί μεγάλες ανησυχίες στους κατοίκους της περιοχής και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της κατάστασης είναι:

Πρώτο, οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι έντονες π.χ. στη Γυναικολογική Κλινική, στην Ουρολογική, στην Ορθοπεδική, στο Ακτινολογικό, σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου.

Δεύτερο, οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, οι ελλείψεις σε φάρμακα και ιδιαίτερα σε φάρμακα που αφορούν βαριές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος ,με επικίνδυνες επιπτώσεις στους ασθενείς..

Τρίτο, η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων για νυχτερινή εργασία, αργίες κ.ά. στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που χειροτερεύουν την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί τις βαριές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, τη μείωση των μισθών, το αβάσιμο πλαφόν στις εφημερίες κ.ά.

Οπως είναι γνωστό, το Νοσοκομείο της Λαμίας εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη και γεωγραφικά δύσκολη περιοχή, επιβαρύνεται σε συστηματική βάση με πολλά περιστατικά της εθνικής οδού και συνεπώς ο οργανισμός του νοσοκομείου έχει μεγάλες απαιτήσεις πέραν αυτών που έχουν καταγραφεί στα μέχρι τώρα σχέδια οργανισμών που έχουν κατατεθεί.

Είναι γεγονός πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Λαμίας θα γίνει ανεξέλεγκτη. Οι πολιτικές ευθύνες είναι μεγάλες.

Είναι φανερό πως οι αιτίες αυτής της επικίνδυνης κατάστασης βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και στην πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που συνεχίζει στο δρόμο της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει την αναγκαιότητα ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, την κάλυψη όλων των κενών θέσεων του Νοσοκομείου της Λαμίας σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα, την καταβολή των δεδουλευμένων, την ανάκληση των μειώσεων στους μισθούς γενικότερα του εισοδήματος των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων στο Νοσοκομείο της Λαμίας, πότε θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες οφειλές στους εργαζόμενους;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: