13 Ιουλίου 2012

Ελληνική γλώσσα ή Ελλινικί γλόσσα (;)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε μια από τις πιο δύσκολες, οικονομικά κυρίως, περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ένα νέο σχέδιο “αφελληνισμού” της ίδιας της γλώσσας έρχεται για να πάρει ο,τι έχει απομείνει: τη γλώσσα!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα “αγράμματη” Γραμματική που θα μοιραστεί στα παιδιά της πέμπτης και έκτης δημοτικού, οι αλλαγές που έρχονται απλά… δεν υπάρχουν!

Ξεχάστε τα φωνήεντα που ξέρατε! Καταργούνται τα ω, η και υ, ενώ φωνήεν πια θεωρείται το ου. Επίσης, τα σύμφωνα ξ και ψ δεν υπάρχουν και αντικαθίστανται, μάλλον, από τα κσ και πσ! Τέλος, απ’ ό,τι φαίνεται το αυ και το ευ, θα γράφονται ανάλογα την περίπτωση ως αφ-αβ και εφ-εβ!

Ήδη, πολλοί είναι εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που εναντιώνονται στο νέο σύστημα “γραφής” και αρνούνται να πορευθούν με αυτό. Σύμφωνα με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο οι αλλαγές αυτές δρομολογήθηκαν για να “εξευρωπαϊστεί” η ελληνική γλώσσα και να γίνει πιο προσιτή σε ανθρώπους άλλων χωρών που θέλουν να τη μάθουν.

Η “προσπάθεια” αυτή δεν είναι η πρώτη. Η γλώσσα μας έχει[.....]

εξελιχθεί στο πέρας των αιώνων από την Αρχαία, στην Καθαρεύουσα και στη Νεοελληνική. Είναι πραγματικά ανάγκη να αλλάξει τόσο ριζικά;

Και δηλαδή εμείς, τα παιδιά της Νεοελληνικής, τί θα πρέπει να κάνουμε τώρα; Προπόνηση;! Μάλλον κάτι τέτοιο… Σιγά σιγά ετοιμαστείτε λοιπόν για άρθρα του τύπου:

Νέες εξελίξεισ (ναι και το τελικό σίγμα μας άφησε χρόνους) στον χόρο της γλόσσας έχουν δρομολογιθεί από το Ιπουργειο Παιδείασ… έφκολα κανείσ μπορεί να μάθει αν θέλει… και άλλοστε σκοπόσ είναι να κάνουμε τι γλόσσα πιο προσιτί, δίνοντασ όθισι σε όλους να τι μάθουν!

Καλύτερα τα greeklish λέω εγώ… Εσύ ή “εσί” τί λες;

clopyandpaste.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: