12 Αυγούστου 2010

Kαι η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι με όρους ρουσφετιού και παρανομίας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


11.8.2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ;
Kαι η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι με όρους ρουσφετιού και παρανομίας

Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των κυνηγετικών συμφερόντων, με πλήρη έλλειψη σεβασμού στη νομιμότητα και την οικολογική ισορροπία, χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη φετινή Ρυθμιστική Υπουργική Απόφαση για το κυνήγι. Η απόφαση:

Προαναγγέλθηκε με επίσημη ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις 6 Αυγούστου, 4 ολόκληρες ημέρες πριν τη δημοσιοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Διατηρεί, κατά δήλωση των ίδιων των κυνηγών, το πλαίσιο των προηγούμενων ετών, πλαίσιο που έχει επανειλημμένα κριθεί παράνομο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Δίνει «πράσινο φως» χωρίς τις απαιτούμενες εξειδικευμένες μελέτες ανά περιοχή για τις επιπτώσεις του κυνηγιού στην τοπική πανίδα και τα πιθανά μέτρα περιορισμού τους.
Απορρίπτει όλες τις προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, ακόμη και το αίτημα για λήξη της κυνηγετικής περιόδου στο τέλος Ιανουαρίου, καθώς ο Φεβρουάριος αποτελεί για τα περισσότερα μεταναστευτικά πουλιά μήνα ανάπαυσης και περισυλλογής δυνάμεων για να ανταπεξέλθουν στο ετήσιο εξαντλητικό τους ταξίδι.
Αναιρεί πλήρως τη ρητή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, κατά την έκδοση της προηγούμενης Ρυθμιστικής, για το 2009-2010, ότι η απόφαση εκείνη δεν αποτελούσε πρόκριμα για το μέλλον.
«Το ρουσφέτι και η[.....]

παραβίαση της νομιμότητας παγιώνονται ως βασικά στοιχεία των ρυθμίσεων για το κυνήγι, και με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι διακηρύξεις για διαφάνεια, δημόσιο διάλογο, προστασία του περιβάλλοντος και ισότητα των πολιτών, ισχύουν προφανώς επιλεκτικά. Μόνη ουσιαστική διαφορά από πέρσι, είναι ότι το κράτος θα εισπράττει και ένα μέρος του ποσού που προοριζόταν για τις συνδρομές των κυνηγών προς τις οργανώσεις τους. Το αξίζει, γιατί και το ίδιο φέρεται σαν να ήταν κυνηγετική οργάνωση που λογοδοτεί αποκλειστικά σε κυνηγούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Για περισσότερες πληροφορίες
Έλενα Τρίπατζη 6942 463704
Όλγα Κήκου 6972 004963
Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979 952070

Δεν υπάρχουν σχόλια: