17 Αυγούστου 2010

Τελειώνουν οι διακοπές και έρχεται το σοκ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τα όλο και άσχημα νέα για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνονται και από τις προβλέψεις οικονομολόγων για λογαριασμό του περιοδικού Economist. Σε άρθρο του που στηρίζεται στις αναλύσεις ειδικών, γίνεται λόγος για βαθιά ύφεση, αρνητική ανάπτυξη στο 4,8% για φέτος ενώ χτυπά καμπανάκι για ανεργία, τουρισμό και πληθωρισμό.
«Μόλις οι Έλληνες επιστρέψουν από τις παραλίες στα γραφεία και τα μαγαζιά το Σεπτέμβριο, θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο από τα μέτρα λιτότητας και την ύφεση. Ο ανασχηματισμός, που αναμένεται μέχρι το τέλος Αυγούστου, μπορεί να δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες να εκτοξευθεί η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα. Τα θεμελιώδη, εντούτοις, παραμένουν ανησυχητικά». Αυτό είναι το σχόλιο του περιοδικού το οποίο χαρακτηρίζει ανεπαρκείς και απραγματοποίητες τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Το θέμα είναι ότι και οι ξένοι έχουν αρχίσει να[.....]

καταλαβαίνουν ότι το φθινόπωρο θα είναι πολύ μαύρο για την οικονομία και τους Ελληνες. Και μπορεί η καλοκαιρινή ραθυμία να αποχαυνώνει και να αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα, εντούτοις, η πραγματικότητα είναι πολύ δραματική. Κάποιοι θα επιστρέψουν από τις διακοπές και θα πάθουν σοκ. Κάποιοι δεν θα έχουν δουλειά, άλλοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, βενζίνη και σούπερ μάρκετ.
Κι όλα αυτά ενώ είμαστε στην «ασφάλεια» του ΔΝΤ, όπως λέει η κυβέρνηση. Δηλαδή ψηφίσαμε το μνημόνιο για να σωθούμε και τελικά απλά βάλαμε θηλιά στο λαιμό μας την ίδια ώρα που πέφτουμε από τον γκρεμό. Για να είναι σίγουρη η αυτοχειρία.
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: