06 Μαρτίου 2024

Απορρίφθηκε η προσφυγή Τραχανά ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά την προσφυγή σου την απέρριψε η Δήμητρα Γώγου του τμήματος της ΑΔ Φθιώτιδας με έδρα τη Λαμία. Είναι αυτή που είχε απορρίψει και όλες τις προσφυγές επί δημαρχίας Συκιώτη. Άσχετο; Για ψάξτο !

Ανώνυμος είπε...

Προβληματίζει η απόφαση της αποκεντρωμένης αν διαβάσουμε την πρόταση Πλατανιά για τα τέλη αναφέρει ότι η πρόταση για αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης είναι η ίδια με την αριθ 16/190/2014 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και αυτή η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου ακυρώθηκε από την αποκεντρωμένη με την αριθ 9470/237764 1-12-2014 απόφαση αποκεντρωμένης διοίκησης. Ο Δήμος νομίζω ότι είχε προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 και δεν δικαιώθηκε. Πότε έκανε λάθος η αποκεντρωμένη τότε ή σήμερα? Η επιτροπή του άρθρου 152 θα αποφασίσει διαφορετικά τώρα από αυτό που αποφάσισε το 2014 . Για να βοηθήσω μπλόγκερ αναφέρω ΑΔΑ: ΩΩ3ΤΟΡ10-ΝΧΒ αποκεντρωμένης και ΑΔΑ:6ΘΓΩΩΚ1-237 Δημοτικού συμβουλίου. Να συμπληρώσω ότι τότε δεν είχε γίνει προσφυγή από δημοτικό σύμβουλο ή δημότη η αποκεντρωμένη μόνη της αποφάσισε για την ακύρωση. Άρα να μην βιάζονται κάποιοι έχουμε ακόμη δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτε όλοι μια λαδόκολλα, να γράψουμε μια έκθεση για την τσικνοπέμπτη . Οι πέντε καλύτερες θα πάρουν βραβείο, σούβλα με κοκορέτσι....

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα ενημερωθεί η ΔΕΗ και πάροχοι για να εφαρμόσουν τις νέες τιμές στους λογαριασμούς μας?? Μάλλον σε κάνα 4μηνο, άρα έλλειμμα κ. Δήμαρχε, κατά το 1/4, μην πω και παραπανω. Το έλλειμμα θα το πάρετε από την ΣΑΤΑ, άρα έργα φέτος γιοκ.

Ανώνυμος είπε...

Τι εργα θες ρε;;; Εδώ προσπαθούμε να ξεχρεώσουμε τον δήμο….
Ο δήμαρχος μας θα βάλει μια σειρά…

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι επόμενοι επικαλούνται τα χρέη των προηγούμενων, για να. μ ην κάνουν τίποτα το πρώτο χρόνο;; Ας κάνει μια ανάλυση εξόδων του 23 που θα πρέπει να πληρωθούν το 24. Δεν μιλάμε βέβαια με τις χρηματοδοτήσεις έργων από προγράμματα, αλλά τα έσοδα τα δικά μας, που πάνε;; Ο τέως μας γέμιζε φουμαρα κλπ λόγια λόγια, έχουμε χορτάσει...... αρκετά ξεσκεπαστε τον. Ψηφίζει ναι την αύξηση των τελών ως δήμαρχος και όχι ως αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσουν τα παπαγαλάκια να μιλούν για χρέη του Δήμου επί δημαρχίας Συκιώτη και ας μας πει ο δήμαρχος ποσό είναι αυτό το χρέος, αλλά να ρωτήσει και την υπηρεσία για να μάθει τι χρέος παρέλαβε ο Συκιωτης.

kamena voyrla blogger είπε...

Ζήτησα την άποψη φίλου αυτοδιοικητικού, κοντινού δήμου, αρμόδιου και πολύ έμπειρου στα οικονομικά.

Μου είπε λοιπόν τα εξής για την συγκεκριμένη περίπτωση, και επεσήμανε το γεγονός ότι το απαντητικό έγγραφο του Δήμου – σελ. 3 – βρίθει από ανακρίβειες …
1..Το ποσό των 85.000,00 € για προσλήψεις μακροχρόνιων ανέργων μέσω ΟΑΕΔ είναι επιχορηγούμενο και δεν έπρεπε να λογισθεί ως κόστος της υπηρεσίας καθαριότητας και φωτισμού… (Σωστό το βλέπω ως παρατήρηση)
2..Το ποσό των 114.425,40 € για τέλος ταφής επίσης δεν να έπρεπε να λογισθεί ως κόστος της υπηρεσίας καθαριότητας και φωτισμού διότι είναι δαπάνη της υπηρεσίας νεκροταφείων … (και αυτό σωστό το βλέπω)

Το καλύτερο είναι, ότι αν αυτά τα ποσά δεν συμμετείχαν στο κόστος της υπηρεσίας καθαριότητας και φωτισμού , τότε η απόκλιση μεταξύ Εξόδων και Εσόδων θα ήταν κάτω του 10%, που είναι επιτρεπτό από τον νόμο και ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Το κακό είναι ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ΔΕΝ μπαίνει στην ΟΥΣΙΑ του θέματος (που είναι οι 2 παραπάνω παρατυπίες) αλλά κοιτάζει μόνο τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της διαδικασίας. Και από τη στιγμή που η αύξηση ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ΝΟΜΙΜΗ…
Αυτός είναι ο λόγος των απορρίψεων σχεδόν όλων των προσφυγών…

Συμπέρασμα
Και σκατά να ψηφίσουν στο συμβούλιο, καλώς έχει καμωμένο αφού το ψήφισε κανονικά το δημοτικό συμβούλιο.
Η κριτική λοιπόν πρέπει να επικεντρωθεί στους κκ Κυρμανίδη και Γάκη που γνωρίζοντας ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν ‘’μεσάνυχτα’’ από το νομικό πλαίσιο που αφορά τους Δήμους φέρνουν ως ψήφιση ότι θέλουν ξέροντας εκ των προτέρων ότι θα ψηφιστεί. Άρα θα νομιμοποιηθεί !

Έτσι γίνονταν, έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται, γιατί όσο Δημοτικοί Σύμβουλοι θα βγαίνουν δημότες απλά με μεγάλο σόϊ, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αμοιβόμενη καρέκλα εξουσίας, τόσο θα πηγαίνουμε προς τα σκατά, και θα κάνει ότι πραγματικά γουστάρει ο κάθε δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Και ο νέος αγωγός ύδρευσης του Αγίου Κωνσταντίνου, αν κατασκευαστεί, δεν βαρύνει τις ανταποδοτικές υπηρεσίες αλλά κατασκευάζεται από άλλους πόρους

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Που να ξέρω τι ρόλο παίζει αυτή η Γώγου, θα ψάξω. Να ξέρεις δεν αστειεύομαι με δημόσιους υπαλλήλους για σοβαρά θέματα. Συγχαρητήρια μεσιε γιαννακουρε για άλλη μια φορά είσαι χρήσιμος για το τόπο, πάντα έτσι να τα λες χύμα να μαθαίνει το ποπολο τις αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια λέγατε για καποιον Ντιτορα (;) , που δεν αποδεχόταν τις ενστάσεις Σκουφια, τώρα ψάχνετε για την Γώγου. Γιαννακουρε άσε τους άλλους να εκφράζονται χυδαία, δεν το περίμενα από εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Κορακας κορακου ματι...

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσωμος γιατί δεν μιλάει ; Τον Συκιώτη τον είχε ταράξει στις πρόσφυγες ….

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλεις να πει ο Τσωμος. Ο Τσωμος είναι ένας δημότης όπως και εσύ. Για την ύδρευση δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί είναι κάτοικος Μώλου ενώ οι αυξήσεις αφορούν για μεν την αποχέτευση εμάς τους κατοίκους Καμένων βούρλων για δε την ύδρευση τους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου. Όσον αφορά την καθαριότητα οι προσφυγές του μπορεί να έχουν απορριφθεί από την αποκεντρωμένη αλλά ο εισαγγελέας αποφάσισε άλλα. Αν θέλεις όμως μπορείς και εσύ και όποιος δημοτικός σύμβουλος θέλει να του ζητήσετε βοήθεια, πιστεύω ότι το αρχείο του είναι χρήσιμο.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν μιλάμε πρώην δήμαρχοι που έχουν στηρίξει τον σημερινό. Να υποθέσω ότι είναι σύμφωνοι με την αύξηση των τελών?

Ανώνυμος είπε...

Η προσφυγη του Τραχανα θα ειχε γινει ΔΕΚΤΗ ΑΝ δεν ηταν γενικολογη και ειχε επικεντρωθει στα 2 σημεια που επισημαινει ο blogger και που δεν αφορουν τα δημοτικά τελη δηλ. στις 85.000,00 και στις 114.425,40.
Τωρα αν ο Τραχανας προσφυγει στην επιτροπη του αρθ.152 θα πρεπει να επικεντρωθει σε αυτα και θα δικαιωθει...διοτι εδω υπαρχει καραμπινατη καταστρατηγηση του νομου.


Ανώνυμος είπε...

Αξιοπιστη πηγη μου ειπε ότι ο Συκιωτης ειχε δωσει ένα ΙΧ του Δημου να το κυκλοφορει η γυναικα του και τη βενζινη από τον Χατζη τη χρεωνε στο Δημο.
Το ανακαλυψε ο ΞΨ και … να δουμε τι θα κανει;
Θα το κουκουλωσει ή θα δώσει συνέχεια;

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να εκανε λαθος ο Πιπιλας το πληρωσε με την αποκαθηλωση του .
Την πληρωσαν βεβαια περισοτερο οι κοντινοι συνεργατες του που εχασαν οφιτσια μετ αποδοχων.
Αυτος "τακτοποιηθηκε" βεβαια και δεν πιστευω οτι θα αντιγραψει τον Τραμπ και θα επανελθει.
Τωρα το παιχνιδι το οριζει η "μαυρη μπορα" που ειναι διαχειριστικα ενα επιπεδο παραπανω απο τον πιπιλα.
Ο δε κος Μπλουμ καηκε στον χυλο....
Τι μενει ακομη ,α ναι, ενας γραφικος απο τον Α/Κ που ο "συρφετος" τον χρησιμοποιει για να περνα ευχαριστα.
Ευτυψως που οι Κονκισταντοροι ισπανοι ιπποτες θα φερουν χρημα και προσληψεις με το Καμπιγκ του ΕΟΤ.
Συμπερασμα , οι συμμετεχοντες στην τοπικη αυτοδιοικηση πρεπει να δηλωσουν οτι δεν ενηλικιωθηκαν αλλα παραμενουν ...παιδια του Δημου-Πατερουλη.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Θα κάνω ότι λες στην ένσταση 152.,,,,,,,,Αν φας μια μήνυση για συκοφαντια μετά τι θα λες?Ναι έπαιρνε το λαντκρουιζερ που έχει ο δήμος και έκανε βόλτες κεφτέ. ,,,,,Πρώτη γκάφα σήμερα έσκαβε ο δεδηε στο κοκατλαν και έσπασαν το νερό. Ναι να δουλέψει ο εργολάβος Κυριακή αλλά να έχει ενημερώσει τον Δήμο για να ξέρει που τρυπάει και δεν είναι υποχρεωμένος ο υδραυλικός να είναι σταντμπαι 30 μέρες το μήνα. Θα πάρει κάτι ο δήμος από τον εργολάβο αποζημίωση για την γκάφα μιας και δεν έχει τζεσιμπι και ο εργολάβος έχει πολλά? Μια εξυπηρέτηση σε κάποιο δρόμο πχ.Ειχε μνημόσυνα και τρέχανε να πάρουν νερό από αι Νικόλα τα καφέ. Δεν το έχουν από διοίκηση, λέει δεν έχω μηχάνημα για σκάψιμο στην συνεδρίαση στο μωλο, ζήτα από το τσωμο να βοηθήσει, ακόμα ο δήμος μπορεί να επιταξει ή ζήτα από την περιφέρεια το σπανο βοήθεια. Δεν μπορεί απλά και να λες συνέχεια δεν έχω είναι μιζέρια, βρες με κάθε τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Εχω μια απορια. Αφου ο δημος ειναι ανημπορος ή αδιαφορος ή οτι θελετε εσεις, γιατι δεν δινει την διαχειριση της υδρευσης οπως εδωσε τον βιολογικο σε ιδιωτη επι συμβασει εργου.
Μηπως τωρα χημικος ιδιωτης δεν εκτελει εργασια χλωριωσης στις δεξαμενες ποσιμου νερου .
Γιατι να κρατα προσωπικο που δεν ανταποκρινεται τις κυριακες κλπ και να μξν εχει ο ιδιωτης εργολαβος αυτην την ευθυνη.
Επιτελους ο σοβιετισμος σας σπαει καρυδια .

Ανώνυμος είπε...

Ρε κεφτε Τραανα τι ενοεις με...
Θα κάνω ότι λες στην ένσταση 152.,,,,,,,,
Αν φας μια μήνυση για συκοφαντια μετά τι θα λες?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Αλλαγή θέματος μετά από,,,,,

Ανώνυμος είπε...

Traxana όταν γραφεις να εισαι πιο σαφης
Όταν λες ""Αν φας μια μήνυση για συκοφαντια μετά τι θα λες? "" σε ποιον απευθυνεσαι;;;

Ανώνυμος είπε...

Στις 13/3 συνεδριαζει η Δημαρχιακη Επιτροπη και ενα θεμα ειναι ο προυπολογισμος 2024
Του Συκιωτη η προσφυγη απορριφθηκε ;
Ο Τραχανας δεν θα κανει στο 152 ; Μόνο λόγια ;
Μονο ετσι εξηγειται οτι ο ΞΨ φερνει το θεμα του προυπολογισμου προς συζητηση...

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί δεν κάνεις εσυ προσφυγή και περιμένεις τον τραχανά ρε όρνιθα;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Απευθύνομαι σε αυτόν που λέει ότι ο συκιωτης έδινε στην γυναίκα του αυτοκίνητο του δήμου, μεγάλο ψέμα. Θα κάνω προσφυγή έχει ακόμα καιρό ένα μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Κοιταει το θρεφταρι του Περισου την προτομη του Σταλιν και του λεει
-'Δεν μπορω να καταλαβω γιατι κανουν τοση φασαρια......Γλυκε Πατερουλη!

Ανώνυμος είπε...

Traxana αν προσφυγεις ενημερωσε και τον Δημο για να μην συνεδριαζουν τα οργανα πριν βγαλει αποφαση η επιτροπη του αρθρου 152.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη,ο μοναδικος πολος αντιπολιτευσης και αγωνιστικοτητος εναντιον της υποθετικης αυθαιρεσιας του Δημου ειναι ο εξης ενας.....Τραχανας!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Μα τόσο αφελής είσαι, χεστηκε ο κυρμανιδης αν θα κάνω εγώ προσφυγή στο 152 και το παιχνίδι είναι στημένο εκεί θα απορριφθεί σίγουρα γιατί θα πουν οι αυξήσεις είναι για το καλό μας. Τώρα τους ψήφους τους πήρε χορέψτε βλακες όπως θέλει αυτός. Δεν ξέρει τίποτα από οικονομικά ούτε και πολιτική, θα μπορούσε να πει ο γακης λέει 20 %αυξήσεις εγώ θα κάνω 10% και θα έπαιρνε μια ανοχή από όλους. Τι ψηφίσατε ρε μαλακες! Όσοι το ψήφισαν αντί να κρύβονται νομίζουν ότι πρέπει να τους δώσουμε και μετάλλιο.

Ανώνυμος είπε...

Κωστα ηρεμα