12 Μαρτίου 2024

Πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



20 σχόλια:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Στον Άγιο Κωνσταντίνο από το φθινόπωρο που δεν είχε ελιές έχει περιέλθει μια κατάθλιψη και νεκρα. Ευτυχώς υπάρχει η αποχέτευση με την τεδρα και ζωντανεύει για τα καλά ένα σημείο του χωριού και κάποια διακόσμηση το πολιτιστικό κέντρο. Αυτό το έργο σίγουρα θα αλλάξει μια κατάρα 60 χρόνων που ο δηθεν παριζιανος εθναρχης άκουσε τους αγράμματους χωριάτες και γέμισε βράχια τσιμέντο και ασφαλτο την παρθένα παραλία του γραφικού παραθαλασσιου χωριού. Καταραμένοι να είναι. Ο άλλος είπε ότι είναι καλύτερα έτσι από το να είμαστε Θερμοπύλες. Χίλιες φορές να ήμουν σαν τις Θερμοπύλες. Αυτό το έργο θα δώσει αξία πάλι σε μαγαζιά που παρότι παραθαλάσσια δεν έχουν ενοικιαστει ποτέ και οικόπεδα. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο δήμος με τα βράχια που είναι απαραίτητα αλλά μπορούν να καλωπιστουν και να ομορφύνει το τοπίο με τσιμέντο ή εξέδρες κλπ. Κυρμανιδη εδώ θα μετρηθεί το μπόι σου. Είμαι για πρώτη φορά αισιόδοξος μετά από χρόνια ότι ανάπλαση πεο, βιοκα, λιμάνι και αιγιαλός θα δώσουν στον Άγιο την χαμένη αίγλη του.

Ανώνυμος είπε...

Μην συγχεεις διαφορετικες εποχες και οικονομικες περιοδους
"πατριδοκοσμα" Τραχανα.
Το κυριο προβλημα σημερα δεν ειναι η περιοδικη ακαρπια της ελιας ή η χαραξη της εθνικης οδου την δεκαετια του 60.
Ειναι ο τροπος που αντιμετωπιζει ο μεσος δημοτηςτην πολιτικη [ντοπια κυριως] μεσα απο ενα συνολο ιδεολογικοπληξιας, σοσιαλιστικουου περιεχομενου [βολεμα,ραχατι,δικαιωμα ].
Αυτο εφερε την σημερινη παρακμη.
Παραδειγμα το "Sitrum" που κλεινει διοτι μονο με δεκα συνταξιουχους που μοιραζονται σε δεκα CAFE δεν μπορει να διατηρηθει.
Ετσι η ελλειψη προσφορας εργασιας,το χαμηλο εισοδημα και η φορολογια υπερ της αναδιανομης προς τον "πελατειασμο" με μια λεξη ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΗ στερει την απαιτουμενη ρευστοτητα στην τοπικη αγορα.
Αν σε αυτο το οικονομικο περιβαλλον προσθεσεις και την πολιτικη ιδιοτελεια των αυτοδιοικητικων που πλαισιωνουν την καθε ομαδα ,τοτε το μονο που μενει ειναι η "κινηση" του πρωινου της Κυριακης με τα μνημοσυνα.
Δικαιως λοιπον ο κ.Μπικος το κλεινει ως ασυμφορο.
Ολα να κλεισουν βεβαια στον Α/Κ θα υπαρχει η Κατασκευη του 1.200.000 ευρω οπου θα μοιραζεται καφες και σαντουιτς [στην ουρα] για τους
ευπαθεις και ευαλωτους!
Επανερχομαι ,δεν ειναι λοιπον ζητημα διαμαρτυριας του "Πατριδοκοσμα" η σημερινη κατασταση,αλλα θεμα κουλτουρας των πολλων.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Πως να μην συγχεω αφού οι αποφάσεις του 60 θάψανε το μέλλον του Αγίου. Αντί ο καρλαρχης να πετάξει με τις κλωτσιές από το γραφείο του τους τραγοσκυλοις και φθειραπογονους που είχαν καταδαμασει τας ψωραλεας αιγας χωριάτες που θέλανε να καταστρέψουν την όμορφη παραλία, όπως θα έκανε ένας μέγας Βενιζέλος, έκανε αυτό που του υπέδειξαν οι αγράμματοι βορλοβιτες. Με αυτό το καταραμένο δρόμο ο άγιος έχασε να είναι τουριστικός προορισμός πλήρης και έτρωγε τα αποφάγια των καμένων βουρλων πάντα. Τι να δει κανείς τα παλιό βράχια στον Άγιο? Και η Χαλκιδική δεν είχε ελιές φέτος αλλά έχει κάθε χρόνο τουρισμό και επιβιώνει. Αν ο άγιος ήταν όμορφος και ελκυστικός θα είχε διερχομενους περαστικούς μισούς μισούς με τα καμενα και όχι όπως τώρα το 7 %και αυτό από οίκτο. Συνεχίζοντας....

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο στο σκελος εθνικης,ομως ξταν μονο αυτο για να δουμε μαζι:
α) συντελεστης δομησης χωρις πρασσια,πενταωροφα κλπ
β)κεντρικη πλατεια τυπου στυλιδας
γ)Ασπρονερι,φαρος,βρωμιλιμνη στο ελεος του θεου γιατι υπηρχε μισος για τους χρηστες απο Καμενα
δ)παραλιακος μεχρι λογγο
Μηπως αυτα δεν ηταν θεματα;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Η πλατεία του Αγίου θα ήταν διαμήκη και όχι εγκάρσια αν δεν υπήρχε ο δρόμος όπως στα καμένα. Ο καπελης και ο δανιας πολυκατοικιες κλπ δεν χάλασαν κάτι στον Άγιο πιστεύω χωρίς τις πολυκατοικιες θα υπήρχαν εκεί οικόπεδα με χορταρια ακόμα και φίδια. Το ασπρονερι δεν βοηθάει τίποτα τον Άγιο καλύτερα να το διαχειριζονται τα καμενα. Εννοείται ότι ο αιγιαλός έως λογγο πρέπει ειδικά τώρα να κυνηγηθει έως εσχάτων. Ο μπικος ένα από τα καλύτερα σημεία του Αγίου με άριστους σπιτονοικοκυρηδες σαν τους κανακαρηδες δεν υπάρχουν άλλοι, με γωνία,πεζοδρομο και κάποια πάρκινγκ δίπλα και να μην κρατιέται με τόση δουλειά καλοκαίρι αυτό δείχνει την παρακμή του Αγίου από θέμα τοπίου και στα μυαλά των επαγγελματιών που ο καθένας προσπαθεί να πάρει την δουλειά του άλλου. Ο τζιμης μάλλον τελευταίο καλοκαίρι θα είναι όπως λέει και κακώς κάθεται τόσα χρόνια νόμιζα ότι τον είχε η γιαγιά για παρέα χωρίς ενοίκιο αλλά πληρώνει. Πρεπει να γίνει κάτι να κρυφτούν τα βράχια να ομορφύνει το τοπίο μετά την ανάπλαση. Εγώ τα έλεγα από το 2008 και όλοι με βρίζανε κρυφά ,βιοκα δεν κάναμε, πεζοδρομησεις δεν κάναμε,...ότι μας συμβούλεψαν δεν κάναμε τίποτα, εξαργυρωνούμε τώρα .Οι επαγγελματίες στον Άγιο κοιτάνε να τα έχουν με όλους καλά άσχετα αν είναι δημ σύμβουλος και δεν κάνει τίποτα. Ώραια νοοτροπία πετυχημένη

Ανώνυμος είπε...

Βρε Πατριδοκοσμα ,
εισαι ξεχειλος σε συναισθημα,
πληθωρικος σε ιδεες,
και αλτρουιστης μεχρι το κοκκαλο, συνελοντι ειπειν ...Αριστερος.
Εχεις την εντυπωση οτι ο Αγησιλαος στην υποθετικη απειλη (ΑΝ) του Πυρρου , οταν απαντουσε και αυτος με (ΑΝ) να μην ηξερε τι του γινόταν!
Ετσι λοιπον η υποθετικη ρητορικη που χρησιμοποιεις (Αν τουτο, και εξ αιτιας αυτου τοτε το αλλο) δεν οδηγει πουθενα.
Η πραγματικοτητα
ειναι αυτη που βιωνουμε.
Το σωτηριον ετος 2024 ο Α/Κ ειναι συτος και χωρις Κεφαλαιο,παραγωγη, και κινηση ανθρωπων θα παραμενει ετσι.
Επι τελους ψοφησε η "παλιοπροβατινα", δεν το κατανοεις.
Οτι καλο μονο το ιδιωτικο χρημα (το μεγαλο),μπορει να προκυψει.
Αφηστε τον Δημο στην ανημπορια του, κοινως μοιρασια,και πηγαινετε παλι στο μικρο αλλα σταθερο εισοδημα της Ελιας.Μεχρι εκει παγανιστες .

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Πρέπει να δούμε τα αίτια που φέρανε την παρακμή για αυτό κοιτάω στο παρελθόν γιατί βλέπω ότι ο άγιος με τόσα έργα που έχει ήδη και θα έχει άμεσα κινδυνεύει να μείνει τελματωμενος.Ειναι πολύ πιθανόν να εγκριθεί και το υδατοδρομιο. Τον κυρμανιδης το βλέπω ντροπαλό και δεν με πείθει ότι θα διεκδικήσει πράγματα που θα φέρουν Τούμπα το παιχνίδι όπως αξιοποίηση του λιμανιού, αιγιαλός ελεύθερος, πεζόδρομους κλπ. ανάπλαση στα βραχάκια

Ανώνυμος είπε...

Μα σοβαρά τώρα, νομίζετε ότι πρέπει ή ότι μπορεί να επενδυθεί χρήμα στον Άγιο, μεγάλη ιδέα έχετε ρε παιδιά. Ας πούμε ότι αύριο έρχονται 20 πούλμαν να φάνε, να πιούνε, να κάνουν μπάνιο και να κάτσουν 2 βράδια. Το φαντάζεστε? Δεν μπορούν να πάνε πουθενά με αξιοπρέπεια (τόσος κόσμος). Ίσως αν ρίχναμε βόμβα και καταστρέφαμε συθέμελα το χωριό και την γύρω περιοχή και το χτίζαμε από την αρχή, κάτι θα μπορούσε να γίνει. εε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγιος Κωννος εχει την δικη του αξια ,οπως αλλωστε η καθε περιοχη.
Δεν ειναι Sanny χαλκιδικης,ουτε και Λιαπατα.
Ας αναπτυχθει με τον δικο του ρυθμο με το λιμανι,την πλατεια, την Νουτρια, τα αγροτικα και την νεα περιοχη που θα προκυψει απο μια τυχον
διανοιξη του παραλιακου μετωπου .
Δεν πρεπει να σκεφτομαστε αντιγραφες ειναι ουτοπια.
Το ιδιο και ο Μωλος,τα δε χωρια μονο ποιοτητα στην διαβιωση θα πτεπει να επιζητουν.
Κατ αυτην την λογικη ουτε τα ΚΒ θα επανελθουν στα επιπεδα του 1960 διοτι αστικοποιηθηκαν.
Αν λοιπον δεν εχουμε μαξιμαλιστικες απαιτησεις για τον τοπο μας τοτε κατι μπορουμε να επιτυχουμε.
Επικεντρωση λοιπον στα εφικτα,οχι φθονο και ζηλιες για την αλλη περιοχη και ολοι μαζι θα αναφωνησουμε .....Ζητω ο Δημος, οπως θα ελεγε και ο Ζηκος!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Αν δεν μπορεί να επενδυθεί χρήμα στον Άγιο Κωνσταντίνο και λογγο που είναι παράδεισος με κρυμμένες ομορφιές που μπορεί να επενδυθεί. Δίπλα από το σιέλ τόσα οικόπεδα με φάτσα θάλασσα και πεο άσφαλτος, από κάτω πειρατής με άδεια οικόπεδα δεξιά αριστερά. Έως λογγο άδεια παραθαλάσσια οικόπεδα για μεντιτερανε. Σχέδιο πόλης για 20 χιλιάδες κατοίκους με βιοκα. Ακόμα και ο λογγος έχει χώρο για λιμανάκι. Πιο κάτω Άγιο Νικήτα Έως όρια δήμου έχει απέραντο χώρο για ότι μπορείς να φανταστείς. Απλά κάποιοι δεν ξέρουν τι έχουν, τα παραθαλάσσια οικόπεδα δεν είναι για ελιές και σιτάρι. Μην μπερδεύετε Μαλιακό με ευβοϊκό. Μπορεί τώρα να είναι πολλά 20 λεωφορεία αλλά στο μέλλον να είναι λίγα. Γιατί να μην αντιγράφουμε κάτι καλό από άλλες περιοχές με κοινά στοιχεία αφού δεν έχουμε δικά μας στάνταρτ. Ο Κάλαμος είναι ανώτερος της σανη Χαλκιδικής.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πας καλά?
που έχει τέτοια παραλία ο Κάλαμος
https://maps.app.goo.gl/13zL6VyUXCosWvJD7

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Οι καλύτερες παραλίες είναι αυτές που έχουν και άμμο και βότσαλο και μικρό ρηχο πχ Πάνορμος. Όχι ότι στη σανη δεν είναι φανταστικά και πολύ αξιοποιημένο μέρος. Αν δεν είχε το τεχνητό καταφύγιο λιμάνι μέσα και το σανη μπητς ρεσορτ δεν θα φαινότανε Οι ομορφιές. Ξέρω όλη την Χαλκιδική έχω περάσει ολόκληρα καλοκαίρια. Δες και την τρανή αμμουδιά στον όρμο της Παναγίας. Τέτοιους στόχους πρέπει να έχουμε μεγάλους όχι ξανά ψηλά μόνο για ρεφρέν.

Ανώνυμος είπε...

Τραχανα εγινες και Γεωλογος !

Ανώνυμος είπε...

Για την Μυτιλήνη , το Πλωμάρι, απολιθωμένο δάσος, τις ιαματικές πηγες της, δεν θα μας πει τίποτε. Μόνο Χαλκιδική ξέρει και .......Μόσχα.

Ανώνυμος είπε...

Πως πήγε σήμερα στον Άγιο??? Ικανοποιημένος ο ΚΤ???

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ξέρω καλά και πλαταμωνα νέους πόρους λεπτοκαρυα σκοτινα Κατερίνη και παραλια Λάρισας αγιοκαμπος σωτηριτσα βελικα είμαστε 50 χρόνια πίσω. Μου αρέσει ο ηπειρωτικος τουρισμός και νησιά σαν την Σκόπελο μόνο. Πήγα Ζάκυνθος και φρίκαρα για Λευκάδα δεν θα πλήρωνα καράβι μόνο έτσι. Έχουμε πολλά να μάθουμε από Μόσχα παιδικές χαρές με μηχανήματα γυμναστικής για μεγάλους δίπλα.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Δεν πήγα να ακούσω, είναι σίγουρο ότι θα γίνει πρόοδος.

Ανώνυμος είπε...

Για να υλοποιηθεί ο έργο της ανάπλασης του παραλιακού δρόμου έπρεπε να πάνε την γραμμή του αιγιαλού προς την θάλασσα, διαδικασία που τελείωσε το 2020. Να δούμε και την μελέτη-κατασκευη του ανατολικού κόμβου ΚΒ, γιατί στην προηγούμενη εργολαβία ήταν μόνο μελέτη υποχρέωση του τότε εργολάβου. Καλορίζικο το όλο έργο. Πάμε ΞΨ

Ανώνυμος είπε...

Κανα έργο ο ΞΨ θα κάνει ή θα εγκαινιάζει μόνο του Συκιώτη και θα περιμένει την αύξηση των τελών;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΞΨ τι πήγε να κάνει εκεί; Εργο Σταικ του υπουργείου είναι . Ο Δήμος να πάει να φτιάξ κανα δικό του εργο όπως να μαζέψει τα σκουπίδια απ τον Αγιο που μυρίζουν