13 Μαΐου 2010

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας - Κακόγουστο αστείο η επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Λαμία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΛΑΜΙΑ 13 Μαΐου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λειτουργώντας σαν εντολοδόχος του ΔΝΤ και των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, μετά τα ακραία αντιλαϊκά, βαθιά αντικοινωνικά και οικονομικά αναποτελεσματικά μέτρα ολοκληρώνει το έγκλημα με την περικοπή των συντάξεων και την πλήρη αποδόμηση της Δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος. Ταυτόχρονα εξελίσσεται μια μεγάλη εκστρατεία, με στόχο να πειστεί η ελληνική κοινωνία πως τα άδικα αυτά μέτρα είναι το αναγκαίο κακό για να γλυτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Σε αυτή την προσπάθεια η κυβέρνηση, με την αρωγή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προσπάθησε να μεταλλάξει την συναινετική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Παράλληλα επιχειρείται από τους κυρίαρχους κύκλους να περιθωριοποιήσουν την Αριστερά και να θολώσουν τα νερά με το παραπλανητικό ιδεολόγημα «όλοι ίδιοι είναι».
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η εξαγγελία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Λαμία για να επισκεφτεί την έκθεση Λαμίας και να συζητήσει με κάποια οικονομική επιτροπή για την Ανάπτυξη της περιοχής, μοιάζει σαν ένα [.....]


κακόγουστο αστείο, ένα επικοινωνιακό τρυκ που δεν πείθει κανένα.
Ματαιοπονούν. Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση γίνεται μονόδρομος.

Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες , οι συνταξιούχοι , η νέα γενιά γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ακριβώς αυτές οι πολιτικές που θα μας οδηγήσουν σε παραπέρα ύφεση, ανεργία και χρεωκοπία. Γνωρίζουν ότι σήμερα είναι σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια να καταργηθούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και ζητούν να πληρώσουν τη κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν.
Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις του δικομματισμού που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνικοπολιτικής εξουσίας που διακυβέρνησε τη χώρα από τη μεταπολίτευση βρίσκονται σε τέλμα. Δεν μπορούν να δώσουν διεξόδους όσο κι αν προσπαθήσουν να ανακυκλώσουν φθαρμένα υλικά. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά την οικονομική και πολιτική υποδούλωση της χώρας μας στο ΔΝΤ και την Κομισιόν έχει χάσει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση.
Η μεγαλειώδης κινητοποίηση της Τετάρτη ς 5 Μαΐου έδειξε ότι είναι σε εξέλιξη μια νέα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας. Υπάρχει η παρουσία του λαϊκού παράγοντα που αμφισβητεί το μονόδρομο και γέρνει την πλάστιγγα για μια αλλαγή πορείας. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νέα γενιά έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα όχι μόνο στο εσωτερικό, σε ένα πολιτικό σύστημα που τρίζει αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ότι το πειραματόζωο αντιδρά και το πείραμα δεν πετυχαίνει.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΉς ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ πιστεύει ότι σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η κοινή δράση των εργαζόμενων σε όλη την Ευρώπη, όπως και η κοινή δράση της Αριστεράς και όλων των δυνάμεων που βρίσκονται απέναντι στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που με δραματικό τρόπο βιώνουμε στη χώρα, αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα. Εμείς, το επόμενο διάστημα, θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων με στόχο τη δημιουργίας ενός παλατιού κοινωνικού μετώπου αντίστασης και πάλης , αλλά και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των θεσμικών διαδικασιών, της συνταγματικής νομιμότητας από προβοκατόρικες ενέργειες. Και βεβαίως, με αίσθηση ευθύνης θα διατυπώνουμε τις προτάσεις μας για αλλαγή πορείας και ουσιαστική διέξοδο από αυτήν την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: