29 Μαΐου 2010

Περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διήμερο περιβαλλοντικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ελλάδα, το Σπίτι μας», διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Μαΐου ο Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου, με την συνεργασία του κρατικού οργανισμού για την προώθηση του εθελοντισμού «Έργο Πολιτών».

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, οι οποίες θα διεξαχθούν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου και θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί της Παρασκευής, θα γίνει[.....]

παρουσίαση θεματικής περιβαλλοντικής έκθεσης με τίτλο «Ελλάδα, το Σπίτι μας», καθώς και συζήτηση για θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί της Παρασκευής θα γίνει η έναρξη της έκθεσης με οργανωμένες επισκέψεις σχολείων. Η έκθεση, που θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, θα λειτουργεί και το Σάββατο, μέχρι τις 15:00.
Επίσης το Σάββατο στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός παραλιών με εθελοντική συμμετοχή, την οποία διοργανώνουν ο Ναυτικός Όμιλος Αγίου Κωνσταντίνου και ο Σύλλογος «Προβομάστορες».
Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαΐου στις 19:30 θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Κωνσταντίνου εκδήλωση, στην οποία θα γίνει παρουσίαση διαφόρων θεμάτων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, ο πολιτικός επιστήμων και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιριών Μόνωσης κ. Γιώργος Μαυρουλέας, θα παρουσιάσει «τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια». Για την «κεντρική διαχείριση αστικών στερεών απορριμμάτων και το πέρασμα από τις παράνομες χωματερές στους ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ», θα μιλήσει ο Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ κ. Βασίλης Μήκας.
Τοποθέτηση με θέμα «Κλιματική αλλαγή, αδιέξοδος ή ευκαιρία», θα κάνει ο σχεδιαστής συστημάτων εναλλακτικών πηγών ενέργειας κ. Δημήτρης Μπαρμπαδήμος, ενώ για το θέμα «Περιβάλλον και Υγεία» θα μιλήσει ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας και Πειραιά κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αγίου Κωνσταντίνου κ. Βαγγέλης Ψαθάς και η συντονίστρια των εθελοντικών προγραμμάτων για το περιβάλλον του «Έργο Πολιτών» κ. Μαρία Χατζή.

lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια: