01 Δεκεμβρίου 2023

Θα δοκιμάζατε μπάνιο στις πηγές Κουνιαβίτη στα Καμένα Βούρλα αυτή την εποχή;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Όποιος τολμάει να σηκώσει χέρι...

Μόλις μπει ο Δεκέμβρης και συγκεκριμένα στις 3/12, η ομάδα Comboride ετοιμάζεται για μια πολύ ξεχωριστή απόδραση και αρκετά τολμηρή για όσους θελήσουν.

Η απόδραση περιλαμβάνει πεζοπορία στο επιβλητικό όγκο που υψώνεται απότομα πάνω από το Άγιο Κωνσταντίνο και τα Καμένα Βούρλα, το μικρού σχετικά ύψους (938 μ.) όρος Κνημίδα, την ανατολική απόληξη του Καλλιδρόμου. Στην περιοχή ζούσαν οι Επικνημίδιοι Λοκροί και κνημίδα είναι το μέρος της πανοπλίας που προστατεύει την κνήμη.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που προσφέρει η Κνημίδα είναι η περιμετρική θέαση προς τη βόρεια Εύβοια και τον Ευβοϊκό κόλπο, τον Παγασητικό κόλπο, τα Καμένα Βούρλα, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τα στενά των Θερμοπυλών, το δέλτα του Σπερχειού, το σύνολο του Μαλιακού κόλπου και μεγάλο μέρος του λαμιακού κάμπου. Όλα τα παραπάνω σας περιμένουν όλα στο… πιάτο, ανάμεσα σε βραχώdεις σχηματισμούς, χαράδρες και σπηλιές.

Η συνέχεια είναι για τους πιο τολμηρούς, αφού θα πραγματοποιηθεί στις «κρυμμένες» ιαματικές λίμνες του Κουνιαβίτη ή των Καλλυντικών (θερμοκρασία νερού περίπου στους 33-35 βαθμούς Κελσίου), όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να βουτήξει, σε μια Κυριακή που θα τα έχει όλα.

Η διαδρομή των 8,9 χιλιομέτρων (διάρκεια 5 ώρες με στάσεις)
Θα ξεκινήσετε από τον οικισμό «Άλογο» πάνω από τα Καμένα Βούρλα, με «αεροπλανική» θέα προς Βόρειο Εύβοια, Λιχάδες, Όθρυ κι όπου πιάνει το μάτι. Θα συνεχίσετε μέχρι τη βρύση Γιαννάκη (μέσο διαδρομής) και από εκεί στο μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο σπήλαιο της Κνημίδας, στη σπηλιά Χάρβαλη. Μέσα από πυκνό δάσος θα οδηγηθείτε στην κόψη του φαραγγιού για να φτάσετε και να θαυμάσετε τον διάκοσμό από σταλακτίτες και σταλαγμίτες των δύο άλλων σπηλαίων (ανοιχτών θόλων) ολοκληρώνοντας μέσα από πευκοδάσος στα Καμένα Βούρλα.

Για την πεζοπορία αυτή δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός. Είναι κατάλληλη για όλους τους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.

Info

Δεν υπάρχουν σχόλια: