04 Δεκεμβρίου 2023

Καμένα Βούρλα 1952

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Βρισκόμαστε στα Καμένα Βούρλα, παραθαλάσσιο χωριό της Φθιώτιδας. Ο κινηματογραφιστής καταγράφει τη συντροφιά του που επισκέπτεται τον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, επί της οδού Γερασίμου Βασιλειάδη. Βλέπουμε μέρη του κτίσματος, την είσοδο και το καμπαναριό του. 


Στη συνέχεια έχουμε πλάνα της συντροφιάς στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «Ράδιον», πνιγμένο στις πικροδάφνες, στη σκιά του όρους Κνημίδα. 

Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του '30, σε σχέδια του Γερ. Μολφέση. Ακολουθεί προσκύνημα γυναικών της παρέας σε μικρό εικονοστάσιο. 
Στο επόμενο πλάνο παρακολουθούμε μια ηλικιωμένη, μαυροντυμένη γυναίκα κι έναν ηλικιωμένο άντρα με μαγκούρα με τα κατσικάκια τους στο προαύλιο μιας ταβέρνας. 

Οι γυναίκες της συντροφιάς χαϊδεύουν τα μικρά ζώα, πριν καθίσουν να απολαύσουν το γεύμα τους στο κατάφυτο τοπίο. Μια γυναίκα προσπαθεί να καβαλήσει ένα σαμαρωμένο γαϊδουράκι, κάτι που καταφέρνει με τη βοήθεια ντόπιων και φίλων που ακινητοποιούν το ζώο κι ενθουσιασμένη το οδηγεί για λίγο. 

Η δεύτερη γυναίκα που επιχειρεί τα καταφέρνει πιο εύκολα και νιώθει άνετα κρατώντας τα χαλινάρια του. Τελευταίο πλάνο ένα σκάφος που διασχίζει τα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου.

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το παρόν και το μέλλον έχουμε κάτι να πούμε ή θα μιλάμε μόνο για τα περασμένα μεγαλεία.............
Σήμερα συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του δήμου και αντί να συζητά για την προυπολογισμό του 2024 (δηλ τι πρόκειται να γίνει το επόμενο έτος) όπως έχουν κάνει όλοι οι υπόλοιποι δήμοι στην ελλάδα, οι δικοί μας αιρετοί άρχοντες συζητούν για την 8η αναμόρφωση του προυπολογισμού του 2023 δηλ. για "μαγείρεμα" κονδυλίων για να καλυφθούν "μαύρες" της απερχόμενης διοίκησης ;;;;
Και εκείνος ο ΨΗΛΑ ΞΑΝΑ που βρίσκεται βρε συνδημότες μου;
Δεν μας βλέπω για ΨΗΛΑ ΞΑΝΑ αλλά ΚΑΤΩ ΞΑΝΑ για μια ακόμα 5ετία.....

Ανώνυμος είπε...

Σωστα τα λες?
Ας παρουμε ομως αιτιολογικα.
Γιατι να μεταχρονολογουνται οι επικαιρωτικες πραξεις ,αφου σε πραγματικο χρονο εχουν συμβει;
Προφανως διοτι στον δημο δεν υπαρχει διευθυντης ουσιας.
Ο δημαρχος ειναι εκτελεστικος οι αντιδημαρχοι "μαχομενοι" στις οδους,οι συμβουλοι "νομοθετικοι" ,οι υπαλληλοι "θεματικοι",αρα τι απομενει:
Αν λοιπον δεν υπαρχει συγκεκριμενος ρολος(εμισθος) οπου θα επιβλεπει την χρονικοτητα των διαφορων αποφασεων του ΔΣ, τοτε θα υπαρχει καθυστεριση.
Ο Δημαρχος ειναι για την συζητηση,την επισκεψη,το τηλεφωνο και την πολιτικη,δεν ειναι Γραφιάς?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Σκεφτείτε λίγο βενιζελικα ακριβώς για να μην σας λένε χωριάτες κλπ.Ο κυρμανιδης είναι ο πιο ευτυχισμένος δήμαρχος με μπόλικο νερό στο αυλάκι .Έργα που ξεκίνησαν και Έργα που θα ξεκινήσουν σύντομα. Καμία πλήξη δεν θα έχει και κάποιοι που είναι εντελώς άπειροι σύμβουλοι θα μπουν στα βαθιά άμεσα και θα αποκτήσουν εμπειρία από τα έργα. Κάθεστε και ασχολείστε αν θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός τώρα ή αργότερα χωρίς να είναι κάτι που θα φέρει καθυστέρηση. Τώρα για τα ράδιο θρονιο δεν πιστεύω ότι θα φτιαχτούν γιατί είναι αδύνατο και θα ρίξει μπουνιά στο μαχαίρι αν το επιχειρήσει. Ένα λάθος του συκιωτη ήταν ότι δεν έψαξε επενδυτές για τα φιλέτα στον Άγιο που ήδη έχουν δρόμο όπως δίπλα από τον Καζαντζίδη και αλετρι, και αριστερά στο καλαμο. Έμεινε στο ότι επένδυση τουριστική είναι η γαλήνη κλπ και το κάμπινγκ εοτ .Και το πλήρωσε ακριβά.

Ανώνυμος είπε...

Κωστα οι τοποθεσιες που σναφερεις(Καζαντζιδη,αλετρι,
καλαμος) εινσι δημοσιες η ιδιωτικες:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φυσικά και είναι ιδιωτικές. Χωράφια μεγαλα παραθαλάσσια με δρόμο πρόσβασης μπροστά, στο αλετρι από πίσω. Στο καλαμο δίπλα στο Χάνσ το σπέρνουν σιτάρι, είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Μπροστά παραλία α κλάσης. Ο Δήμος πρέπει να κάνει προξενια με επενδυτές και ιδιοκτήτες. Άπαντες κοιμωμενοι. Ο πειρατής με παραλία βγ κλάσης έγινε τουριστική επιχείρηση εδραιώθηκε πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Τοτε ζητας Μεσιτη -Δημαρχο.
Αλλο να εχει ελθει ο επενδυτη ς για γνωριμια στον Δημο και να τον αγνοεις και αλλο να τον ψαχνεις.
Θυμαμαι την περιπτωση Οικονομου, που ενω αγορασε κτημα (περιοχη καμπιγκ ΕΟΤ)για Κεντρο Αποκαταστασης,ο δημος δεν εδωσε περιβαντολογικη εγκριση???? Με αποτελεσμα να ακυρωθει το προτζεκτ και να γινει στα Τρικαλα.
Επισης ο ιδιωτικος χωρος δεν ειναι απαλλοτριωμενος για να ειναι και διαθεσιμος. Ετσι οταν μιλαμε για επενδυτες στον Τουρισμο πρεπει να ξεχωριζουμε τις περιπτωσεις παρεμβασεις.

Ανώνυμος είπε...

Μεσσιέ φαφλατά Τραχανά, όταν λες ότι “κάθεστε και ασχολείστε αν θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός τώρα ή αργότερα χωρίς να είναι κάτι που θα φέρει καθυστέρηση” φανερώνει το πόσο άσχετος είσαι για το πώς λειτουργεί ένας Δήμος.
Κάθησα και το έψαξα το θέμα και διάβασε βρε βλάκα για να μαθαίνεις…
‘’Αν δεν έχουμε εγκεκριμένο Προϋπολογισμό την 1η Ιανουαρίου και κάνουμε χρήση του άρθρου 160 του ΔΚΚ ο Δήμος υπολειτουργεί, καθόσον μπορεί να διενεργεί συγκεκριμένες και μόνο δαπάνες (άρθρου 158 παρ. 1 ΔΚΚ). Το θέμα καθίσταται ακόμα χειρότερο αν δεν έχουμε εγκεκριμένο Προϋπολογισμό μέχρι 31η Μαρτίου. Από 1η Απριλίου μπορούμε να διενεργούμε δαπάνες ΜΟΝΟ μισθοδοτικών και ασφαλιστικών, και καμιά άλλη δαπάνη, ούτε αυτή της προμήθειας καυσίμων για την κίνηση οχημάτων”

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας Σκουφιας έχει τις γνώσεις και μπορεί να φτιάξει τα οικονομικά του δήμου..
Άντε να σε δω Λιακο,θα τον πάρεις;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομιζω οτι ο κ Σκουφιας θα ηθελε να συνεργαστει με τον ΨΗΛΑ ΞΑΝΑ
Διαβασε τι έχει πει για αυτόν........
http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/2023/10/5.html

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΥΦΙΑΣ- ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ ΙΣΟΝ ΙΣΡΑΗΛ- ΧΑΜΑΣ.

Κριτων είπε...

Ζητηματα ηθικης ταξης,οπως η επιλογη συνεργατων ειναι στην αποκλειστικη προνομία του Δημαρχου.
Τι ομως ειναι ηθικη ταξη;
Ειναι η ταξινομημενη συνηθεια επι ενος ζητηματος η θεματος .
Συνεπως αν αυτη ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ με αυτην του αναδοχου μιας θεσης ευθυνης στον δημο τοτε γινεται η προσκληση και φυσικα η αποδοχη.
Αλλως δεν υπαρχει ουτε ενδιαφερον -και απο τις δυο πλευρες-.
Συνεπως η προταση δεν ειναι ζητημα
"λαικης" απαιτησης.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Όταν έχω οικοπεδαρα σε α κλάσης παραλία και το σπερνω 40 χρόνια σιτάρι, ο νέας γενιάς δήμαρχος πρέπει να έρθει και να με ξυπνήσει να ψαχτω αν δεν μπορώ να το εκμεταλλευτώ μόνος μου. Θα πάρω 400 χιλιάδες και θα βγω από τη μιζέρια μου. Και ο όποιος επενδυτής θα φέρει υπεραξια με την επένδυση του και θέσεις εργασίας. Αυτό κάνει ένας δήμαρχος που θέλει να μην ερήμωσει ο τόπος του. Όπως είδες οι προυπολογισμοι που αργούσαν δεν εμπόδισαν το συκιωτη να φέρει 40 εκ ευρώ. Πάλι το ίδιο θα γίνεται και με κυρμανιδης, το βασικό δεν είναι αν θα καθυστερήσει ο προϋπολογισμός ένα μήνα ή δύο αλλά οι μελέτες και τα έργα να μην σταματήσουν για την απορρόφηση κονδυλίων

Ανώνυμος είπε...

Τραχανα αυτες τις αρλουμπες λες γι αυτο ουτε οι ψηφοφοροι του συκιωτη δεν σε ψηφισαν για να τους εκπροσωπησεις.
Ο Δημος δεν ειναι μπακαλικο ή μαγαζακι σαν το δικο σου.
Λειτουργει με κανονες.
Α' και κατι αλλο.
Ουτε ευρω δεν εφερε ο Συκιωτης στο Δήμο.
Ολα ειναι εργο του Σταικουρα.
Αι σιχτιρ βλακα που εχεις αποψη για ολα.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Κάτσε στην μιζέρια σου αγραμματε ηλιθιε, φοβιτσιαρη, τόσο ξεφτυλισμενο είναι το επίθετο σου και το κρύβεις? Τσοπάνη του 70 γιατί οι σύγχρονοι είναι πολύ εξελιγμένοι

Ανώνυμος είπε...

Εγώ κατάλαβα ένα από εδώ μέσα ότι ο τραχανάς γουστάρει να του τα χώνουν. Στο σχολειο θα έπεφτε πολύ φαπιδι μάλλον... Χαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣΟΒΙΝΗΣΤΗΣ-ΤΟΠΙΚΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Οσο δεν βσζουμε ονομα ο Τραχανας θα μας...εχει!

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος τα φέρνει δύσκολα με την ΑΚΡΙΒΕΙΑ και ο πιπίλας το χαβά του...
Έχασε τη καρέκλα (λέγε με μάσα) και μας τιμωρεί γιατί δεν τον ψηφίσαμε...
Χθες η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
Για ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ από 1,50 σε 1,80 €/τμ
Για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ από 2,50 σε 3,00 €/τμ
Αυτοί οι συντελεστές θα ισχύσουν το 2024 και αν λάβει κανείς υπόψη και την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω κόψιμο των επιδοτήσεων... προβλέπω ότι πολλοί συνδημότες μας δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τον λογαριασμό και θα τους κόψουν το ρεύμα !
Και εσυ Κυρμανίδη αγνάντευε ΨΗΛΑ !





Ανώνυμος είπε...

Και τωρα φαφλατα τραχανα τι εχεις να πεις;
Αυξηση τελων;
Δηλ εγω εχω μια γεωργικη αποθηκη 500 τμ θα πληρωσω 1500 € τελη το χρονο;
Δηλ 1500 δια 12 = 125 € το μηνα;
Που θα τα βρω;
Ποσο μακακας μπορει να εισαι ρε τραχανα που τον υποστηριζεις ακομα και τωρα;

Ανώνυμος είπε...

Τραχανάς και Κρίτων είστε για τα μπάζα
Ανόητοι

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Βρε ηλιθια ανθρωπάκια ποιος μπορεί να κάνει πολιτική κουβέντα μαζί σας που τα βάζετε όλα στην κατσαρόλα. Ποιος σας είπε ότι υποστηρίζω τα πάντα? Πολύ ηλιθια απόφαση από ανθρώπους που δεν ξέρουν τίποτα άπο οικονομικά. Καταραμένοι να είναι όσοι την ψήφισαν και όσοι θα την ψηφίσουν στο δσ. Τέτοιες δύσκολες μέρες που ζούμε θέλετε αυξήσεις? Εσύ κυρμανιδη τι λες, τουαλέτα ψηλά και αγναντεύε

Ανώνυμος είπε...

Μπορει η νεα Δημοτικη αρχη να ακυρωσει την αποφαση για αυξηση τελων και να παρει νεα ,εκτος και αν η αυξηση ειναι επιλογη Κυρμανιδη

ΔημοτηςΚΒ είπε...

Τι κανουν αλλοι Δημοι π.χ Αμαρουσιου…..

*Ο υπολογισµός των τελών ανά ηλεκτροδοτούµενο χώρο άλλης χρήσης και ειδικότερα των κατηγοριών µε συντελεστή διάφορο της κατοικιας…. €/µ2 θα πραγµατοποιείται µε την µέθοδο των πλασµατικών µέτρων σύµφωνα µε το εδάφιο γ΄της παρ.4 του άρθρου 1 του Ν.25/75 όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.4 του άρθρου 1 του Ν.429/76 έως ότου το µηχανογραφικό σύστηµα της ∆ΕΗ µπορέσει να δεχθεί περισσοτέρους των δύο συντελεστών χρέωσης. Ο ∆ήµος χρησιµοποιεί για τον υπολογισµό των τελών για τους εστεγασµένους χώρους γενικής χρήσης, έναν ενιαίο συντελεστή και προσδιορίζει για καθένα από τους υπόχρεους το σε τετραγωνικά µέτρα πλασµατικό εµβαδόν του χώρου, το οποίο πολλαπλασιαζόµενο επί τον ενιαίο συντελεστή αποδίδει ποσόν ίσο µε αυτό που προκύπτει από το γινόµενο του πραγµατικού εµβαδού επί τον κατά κατηγορία συντελεστή.

Σχόλιο 1 : Ο Αγροτης Π, στην Καρυα, εκοψε πριν 2 χρονια το ρευμα σε αποθηκη γεωργικη των 500 μ2, λογω υπεβολικης δαπανης τελων καθαριοτητας κλπ 500χ3.0 E/μ2= 1.500 e/ετος ??????

Σχόλιο 2: Η νεα διοίκηση ΟΦΕΙΛΗ να επανεξέταση την χρέωση των τελών και να εφαρμόσει τα ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ.

Σχολιο 3: Θέλει δουλειά, ξεκινάς στη αρχη του έτους για να έχεις αποτελέσματα μέχρι το φθινόπωρο, που οφειλεις να εχεις παρει τις αποφασεις και να τις εχεις κοινοποιησει στην ΔΕΗ μεχρι 31.12. (;)

Ανώνυμος είπε...

ΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΑΥΞΗΣΕΙΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ Η ΘΑ ΔΑΓΚΑΣΕΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ, ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι άσχετοι περι των δημοτικών πραγμάτων. Η απόφαση για τα δημοτικά τέλη παίρνεται μια φορα το χρονο και οι συντελεστες στελνονται στη ΔΕΔΔΗΕ για να ενημερωθει η βαση δεδομενων και να υπολογιστουν τα τελη απο τους παροχους.
Ο Κυρμανιδης μπορει να μειώσει ή να αυξήσει τους συντελεστες μεθαύριο τέτοιο καιρό.
Φετος δεν μπορει να κανει πολλα πραματα, εκτος και αν .....
Ας το ψαξει αυτο το "αν" ή ας ρωτησει καποιον που ξερει....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7.54μμ, έχεις δίκιο, έτσι είναι η σχετική νομοθεσία. Ο Κυρμανιδης ας δουλέψει το θέμα για εφαρμογή του χρόνου και ας σκεφτεί πως θα μειώσει το κόστος της υπηρεσίας καθαριότητας π.χ ΣΜΑ, δεν καταφέρανε, οι τέως, 10 χρόνια τώρα. Το ερώτημα ειναι υπάρχει κάποιος φάκελλος στο δήμο με το θέμα αυτο;

Ανώνυμος είπε...

Κώστα, σε διαβάζω, αλλά στο 5.40μμ σχόλιο σου, χάνω πάσα ιδέα, η έκφραση *καταραμένοι* δεν σου πάει, ποιοι;; οι δημ. σύμβουλοι του Συκιώτη που εντάχθηκες στον συνδιασμό του. Μην χάνεις τον εαυτόν σου από τους ....κακόβουλους.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φίλε ακριβώς επειδή ήμουν μαζί τους μου ήρθε κεραμιδα αυτή η αύξηση τώρα. Ο κόσμος υποφέρει και αυτοί ψηφίζουν αύξηση? Κανονικά έπρεπε μείωση. Ας λέει ο γακης με τα λογιστικά ανταποδοτικά ότι δεν βγαίνουν. 20 %αύξηση τώρα μέσα στην φτώχεια και την ακρίβεια? Έχω γίνει Στάλιν τώρα με αυτό δεν το περίμενα. Είναι εκτός τόπου και χρόνου, άκου αύξηση! Έχω στραβώσει πολύ. Δεν είμαι σοβινιστης τοπικιστης τυφλά, υποστηρίζω μόνο τα καλά. Αν ήμουν από άγιο Σεραφείμ πάλι τα ίδια θα έλεγα για την παραλία λογγου και Αγίου. Ο κυρμανιδης είπε ότι είναι κοιμώμενος γίγαντας η περιοχή περιμένω να δω τι έχει σκοπό να κάνει αυτός. Εγώ συνεχίζω δικαστικά τον αγώνα του αιγιαλού.

Ανώνυμος είπε...

Τραχανάς σε παραλήρημα.
Αστεία προσωπικότητα απλά

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι ψηφισαν την αυξηση:
ΣΥΚΙΩΤΗΣ - ΑΝΤΥΠΑΣ -ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ - ΠΕΝΤΑΛΙΟΣ - ΚΡΙΤΣΟΒΑΣ - ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα σας εξαφανισουμε ...συγνωμην... θα σας εξασφαλισουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πασχαλης έλεγε ότι από πρώτης του νέου έτους όλα θα αλλάξουν ούτε υπερβολική φορολόγηση ποσο μάλλον τα νέα τέλη θα είναι μειωμένα. Η διοίκηση Συκιώτη τελείωσε , ζήτω ο ο Δημότης πλέον. Πασχαλη γερά !!! Είναι τυχερά τα Καμενα που σε έχουν στηρίζονται επάνω σου.

Ανώνυμος είπε...

Μια στιγμη ρε παιδια ο Πασχαλης ψηφισε την αυξηση ή οι τωρινοι ;
Μην τρελαθουμε!
Επιτελους καντε κριτικη αλλα δικαιη.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ,για το νεκρο χατσκι εχετε τιποτε να πειτε.

Ανώνυμος είπε...

Κοντός ψαλμός … θα τους δούμε και τους καινούργιους σύντομα. Θα έχουμε να λέμε και για τον Ηλία και για τον Πασχάλη … υπομονή …

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά ο Πασχαλης μπορεί να το αλλάξει αυτό …άλλωστε τα έχει υποσχεθεί αυτά

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φίλε έχεις δίκιο για το χασκι, ζούμε με ανθρωπομορφα τέρατα, ποιο κτήνος μπορεί να έκανε αυτή την ανεκδιήγητη πράξη? Έχουν καταστρέψει κάμερες λέει γιατί αυτός που το έκανε είναι γνωστός της περιοχής. Ελπίζω να το πιάσουν στην Ελλάδα της ατιμωρησίας. Θυμάμαι στην Θεσσαλονίκη ήταν καθηγητής πανεπιστημίου, ένα πτυχίο τώρα δεν σημαίνει τίποτα για το τέρας που υπάρχει από πίσω. Αυτός κάλλιστα θα μπορούσε στο δρόμο να μας έλεγε αγράμματους και απολιτιστους.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Κωστα ο συναισθηματισμος σου δειχνει τι ανθρωπος εισαι!
Τωρα τα ζλαπακια γιατι σε τρολαρουν, μαλλον ζηλευουν και τελικα φθονουν.
Συνεχισε λοιπον τις παρεμβασεις σου,πρεπει να ακουγονται εστω και αν υπαρχει και λαθος σε αυτες.

Ανώνυμος είπε...

Οι 6 που ψηφισαν την αυξηση ΣΥΚΙΩΤΗΣ - ΑΝΤΥΠΑΣ -ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ - ΠΕΝΤΑΛΙΟΣ - ΚΡΙΤΣΟΒΑΣ - ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ δεν εχουν ιδεα πως υπολογιζονται οι συντελεστές.
Αυτο το γνωριζει ο Γακης και ...
Με υποθετικα σεναρια αφενος αυξησε τις δαπανες και αφετερου δεν ελαβε την επιχορηγηση απο ΟΑΕΔ για τις προσληψεις 55-67 ετων για να μειωσει τις δαπανες.
Ετσι προτεινε αυξηση 20%...
Η οποια στην ουσια ειναι μια εκδουλευση (γλειψιμο) στον ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ αφενος για να παραμεινει στη θεση του και αφετερου για να του δωσει την ευκαιρια μεθαυριο τετοιο καιρο να κανει μειωση συντελεστων.
Και να θυμάστε. Το ταγκο παντα χορεύετε απο δυο.



Ανώνυμος είπε...

925.253 τετραγωνικα μετρα για οικιακη χρηση με 30 λεπτα αυξηση κανει 277.576,00 ευρω και 132.723 τετραγωνικα μετρα για επαγγελματιμη χρηση με 50 λεπτα αυξηση κανει 66.361,00 ευρω .Συνολο αυξησης 343.937,00 ευρω.Περαστικα.

Ανώνυμος είπε...

Καλα ο κ.Γακης εχει και την υποχρεωση απο τον νομο να ισοσκελιζει τον προυπολογισμο αλλιως δεν θα γινει δεκτος απο την περιφερεια.
Οι υπολοιποι ,ειδικα ο κ. Αντυπας στο καταστημα του θα μπορουσε να αυξησει τις τιμες και αν το εκανε θα του εμεινε πελατης;
Αρα θα μειωνε τις δαπανες για να ειναι ανταγωνιστικος και θα "κρατουσε" τις τιμες.
Εδω γιατι η μειωση των δαπανων στον δημο δεν πεφτει στο τραπεζι;
Ο Πολακης,-ναι ο βλαμενος-εστειλε αποδειξη πρατηριου καυσιμων στον Αδωνι οπου φαινεται οτι ο ειδικοςφορος καταναλωσης μαζι με ΦΠΑ -και επι του φορου-ειναι ποιο πανω απο την αξια του αγαθου!
Δηλ αφου τα παιρνει με τον φορο τον υψηλο και δημιουργει πληθωρισμο στην αγορα,ερχεται μετα με τα "ψιχουλα" ( pass) να επανορθωσει αυτο που το ιδιο το προκαλεσε. Εχουμε μια συστημικοτητα που συμπεριλαμβανει και τους ΟΤΑ που καταδεικνυει οτι δεν υπαρχει η λογικη σεβασμου προς τον δημοτη -πολιτη σε σχεση και με την οφειλόμενη ανταποδοση.
Τρεχουν λοιπον στις δημ.εκλογες να ψηφισουν οι δημοτες-φοβικα ή μοιρολατρικα μηπως και κατι αλλαξει,ενω δεν κατανοουν οτι οι στρεβλωση ειναι δομικη.
Περιμενα λοιπον απο τους αιρετους που προερχονται απο την ελευθερη αγορα μια αντιληψη διαφορετικη ,τουλαχιστον στο κοστος-αποτελεσμα -(οπως στην δουλεια τους) απο εναν συναδελφο τους κρατιστη.
Δεν βλεπω την διαφορα διοτι στην ουσια δεν εχουν φιλελευθερη σκεψη .Οταν λοιπον θα προσπαθησω να κανω κριτικη επι του θεματος δεν θα επικεντρωθω σε προσωπα αλλα στα αίτια που δημιουργουν εμποδια στα προσωπα για σωστη αποφαση.

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΠΙΠΙΛΑ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΓΑΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ.
ΤΑΧΕΙ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΣΕΝΑ.
ΠΟΣΟ ΜΑΚΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

Κώστα βλέπεις πλέον ότι αυτόν που υποστήριζες με τόσο πάθος ποσό χάλια είναι; Και ποσό κουτός ήσουν;

Ανώνυμος είπε...

Ο Τραχανας ειναι ενας τιμιος πλην ιδιορυθμος τυπος δημοτη, με υψηλο αισθημα κοινωνικου αλτρουισμου δηλ ιδεολογος.
Δυσκολα να βρεις την ιδιοτυπια αυτη στους πολλους.
Αυτη η ψυχοσυνθεση φερνει κατασταση"εναρετοτητας" αλλα και "Νιρβανα" μεσα ομως σε εναν τοπικο πολιτικο περιβαλλον "βρωμικο" .
Ετσι καθε ενεργεια η τοποθετηση του συναντα αντιδραση απο το χαμηλο ενστικτο αυτοσυντηρησης της καθε Λουμπεν ομαδουλας γυρω απο τον καθε υποψ δημαρχο.
Αλλωστε αυτη ειναι η πιο σταθερη υποκουλτουρα ενταγμενη στα πλαισια ολων των ψηφοδελτιων!
Συνεπως ο Τραχανας ειναι "αποδιοπομπαιος" με βαση την κανονικοτητα που οριζει το συστημα της πολιτικης ορθοτητος(political correct).
Παντως αν επρεπε καποιος νηφαλιος
να ελεγε μια φραση αυτη θα μπορουσε να ηταν αυτοσαρκαστικη -'Αρνουμαι να ειμαι μελος αυτης της τοπικης κοινωνιας που δεχεται να ειμαι μελος της'-!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Καλά έρχεσαι εσύ ο ανωνυμουλης να πεις εμένα κουτό σαν μετά Χριστό προφήτης. Εγκαίρως από το 20 και σε συζητήσεις στο σύριζα είχαμε πει ότι πρέπει να κατεβάσουμε υποψήφιο μαζί με το πασοκ . Εγώ δεν ενδιαφερομουνα για μπροστά, μόνο αν δεν υπήρχε άλλος θα κατέβαινα εγώ. πρόταση στο πασοκ έγινε και απάντηση δεν δόθηκε. Θα είχαμε καταφέρει ότι και στην υπόλοιπη Ελλάδα έγινε, αλλαγή. Από την στιγμή που καταφέραμε να έχουμε τρεις δεξιούς υποψήφιους ένας βενιζελικος σαν εμένα δεν μπορεί να κάνει αποχή, πρέπει να διαλέξεις το πιο ικανό. Ο κυρμανιδης δεν είχε κάνει τίποτα εδώ τόσα χρόνια και ο πλατανιάς ήταν άσχετος πολιτικά και κακώς πήρε 28 %,10 και πολύ ήταν. Τουλάχιστον ο κυρμανιδης δεν πέταξε μπαρούφες τύπου, μην παραλαμβανεις το πολιτιστικό κέντρο γιατί έχει περίφραξη χωρίς άδεια.Επισης έλεγε ότι δεν θα πω ότι θα μαζεύω τα σκουπίδια καλύτερα από τον συκιωτη, κάτι λόγια να τραβάς τα μαλλιά σου. Με το κυρμανιδη δεν κόλλαγε τίποτα κανένας συγγενής φίλος κλπ και άγνωστος σε μένα και το πιο βασικό χωρίς κανένα έργο στο τόπο μας. Με το συκιωτη γνωριζόμαστε, ξαδέρφια από αγναντη υποψήφιοι, ξάδερφος από καρυα, φίλοι και γνωστοί υποψήφιοι, το βασικότερο 40 εκ ευρώ έργα. Αν ο κυρμανιδης αποδειχθεί μάπα κανένας δεν θα με πει προδότη ότι βοήθησα να φύγει η δημαρχία από τον Άγιο. Εσύ νομίζεις ότι εχαψα ότι ο συκιωτης ήθελε ξαφνικά να ανοίξει τον αιγιαλο? Ένας γιατρός μπορεί να δουλέψει εμένα που έχω 34 χρόνια στο εμπόριο? Απλά από την στιγμή που έγινε το γκρέμισμα στο πατριαρχειο ήθελα να έχω δήμαρχο από Άγιο Κωνσταντίνο να τον καίει το θέμα. Αρχές του 23 τους μάζεψε στο κοκατλαν όλους τους συλλόγους και του είπαν τώρα που γκρεμίστηκε το πατριαρχειο κάνε ενέργειες να ανοίξει όλη η ακτογραμμή. Αυτός τους είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα γιατί δεν υπάρχουν γραμμές, τους δούλευε μπροστά στα μάτια τους. Αφου δεν υπάρχουν γραμμές πως ο πειρατής έφαγε πρόστιμα γιατί είχε φτιάξει ντεκόρ και το πατριαρχειο πως ήξερε η κτηματικη που ξεκινάει ο αιγιαλός για να φραξει με απλή σιτα τώρα την ιδιοκτησία του. Έτσι έχασε ψήφους από παντού, λίγους εδώ λίγους εκεί και πήγε 35 %από 56.Ειχα προβλέψει και το ποσοστό παλιά ότι δεν θα πέσει κάτω από 35 . Σε εκλογές που πάνε β γύρο παίζει ρόλο μεγάλο ο τρίτος γιατί αυτός αισθάνεται ότι ντροπιαστηκε και απορρίφθηκε από το κόσμο και προσπαθεί να εκδικηθεί αυτόν που του έκανε μεγαλύτερη ζημιά. Το έχω δει με τα μάτια μου παλιά. Έτσι έγινε και τώρα. Ο μέντορας του συκιωτη στα δημοτικά ήταν ο αείμνηστος θείος του Νωντας, καλός και έντιμος άνθρωπος. Θα σας πω την ιστορία μετά με την οριοθέτηση του ρεματος διαμάχη καπελη και Μαρίας Αθανασίου απεβίωσε. Για να μαθαίνετε πως ο βενιζελισμος δουλεύει παντού σε όλα τα θέματα

Ανώνυμος είπε...

Απαλλάσσεται κύριε πρόεδρε, λόγω βλακείας

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Τραχανα, ψαξε στο παρακατω, θα βρεις 11 αποφασεις σε φεκ, για τις γραμμες αιγιαλου παραλιας :
https://www1.gsis.gr/gspp/dhpe/publicgis/faces/homeShore

Ανώνυμος είπε...


Κωστα, αμα ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις γραμμές αιγιαλού παραλίας , αποφάσεις φεκ π.χ

https://www1.gsis.gr/gspp/dhpe/publicgis/faces/homeShore

Ανώνυμος είπε...

Σάλτα μέσα στη σαβουρα κωστα!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Θα κοιτάξω μετά, εσείς που διαβάσατε πέστε μας τι θέλετε να πείτε. Ο αιγιαλός είναι το ίδιο με τους δασ χάρτες, όπως ο καθένας μπορεί να δει αν το περιβόλι μου στην ευλογιά είναι δάσος έτσι μπορεί να δει αν κάποιος καταπαταει τον αιγιαλο. Ρε φίλε τι εννοείς σαβούρα σαλτα μέσα? Σκουφιας πρέπει να μας πεις τι ψήφισες στις δευτερες εκλογές! Και γιατί!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα απαντήσει ο Σκουφιας Κώστα μη ρωτάς. Είναι δύσκολες ερωτήσεις αυτές.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Σε ένα σεμινάριο είχα παρακολουθήσει το Νίκο λυγερο να δίνει μαθήματα έξυπνης μελετης ιστορίας και στρατηγικής. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις δύσκολες ερωτήσεις και είναι πολύ δύσκολο να πάρεις εύκολες απαντήσεις,είπε στην αρχή. Ισχύει και στην μικροπολιτικη τοπική μας συζήτηση εδώ. Στον Άγιο είχαμε την τύχη να έχουμε την Μαρία καλογεροπουλου σύζυγος γκαντζουνη στο γυμνάσιο στο μάθημα της ιστορίας. Ανέλυε το ιστορικό γεγονός διεξοδικά και την άλλη μέρα Έβαζε τεστ του τύπου, μάχη των Θερμοπυλών ποιοι, πότε, πως, γιατί, τι? Εμεις έπρεπε να ακονισουμε το μυαλό μας και να απαντήσουμε. Οταν άκουσα τον Λυγερο αμέσως θυμήθηκα την καλογεροπουλου πόσο μπροστά ήταν το 82 και πόσο μας ακονιζε το μυαλό. Δίνει καλά μαθήματα ο Λυγερος παρακολουθήστε τον, ειδικά στην ανάλυση της Λοζάνης που είναι και επίκαιρη 100 χρόνια μετά .Έχει τα κολλήματα του,ότι πουλήθηκε η Μακεδονία στις πρεσπες και στον εθνικό διχασμό βασιλιάς και Βενιζέλος ήταν και οι δύο για τα μπάζα!