29 Απριλίου 2020

Καμένα Βούρλα: Ανήσυχοι οι επαγγελματίες του τουρισμού

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος

Μας περιμένει δύσκολο Καλοκαίρι και ακόμη πιο δύσκολος Χειμώνας δηλώνουν οι επαγγελματίες των Καμένων Βούρλων.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο Κορονοϊός τρομάζουν τους ανθρώπους της αγοράς που επισημαίνουν στο Star Κεντρικής Ελλάδας πως η μείωση του τζίρου, έχει ήδη πέσει στο 50%.

Πολλά από τα καταστήματα δεν θα ανοίξουν ξανά επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου των επαγγελματιών Γιώργος Ανάγνου.

Η περίοδος του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς έχει ήδη χαθεί και άγνωστο είναι πως θα δουλέψουν το Καλοκαίρι. Περιμένοντας τις οδηγίες των ειδικών, ανησυχούν για το μέλλον.

Οι κρατήσεις είναι καθηλωμένες λέει στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα Νίκος Ζαχαρίου, που προσθέτει πως θα προσαρμόσουν τη λειτουργία τους στις νέες συνθήκες.



tvstar.gr

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα να παθετε που θελετε προκοπη κολητάρια του Κοτζακ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά δε ντρέπεστε που βγαίνετε και τ λέτε κιόλας...βγηκε ο ανάγνου να κλαφτει.. Ο ιός είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο στα καμένα βούρλα... Εάν μιλάτε εσείς τα νησιά τι να πούνε..?? Ρε πάτε καλά???

Reporter είπε...

Προς κκ. Ανάγνου και Κοντογιαννίδη,
«Των Φρονίμων τα Παιδιά πριν Πεινάσουν Μαγειρεύουν…»
Εδώ βρίσκεται το πρόβλημα της πόλης μας και όχι στο άνοιγμα των επισιτιστικών καταστημάτων την 1η Ιουνίου. Αυτή η απόφαση ισχύει για όλη την Ελλάδα και εσείς δεν είστε εξαίρεση.
Αλλά και μετά την 1η Ιουνίου γιατί κάποιος να επιλέξει τη πόλη μας για διακοπές ;
Από τι να δελεαστεί για να την επισκεφθεί ;
Τώρα είναι «αργά για δάκρυα Στέλλα»!
Είναι πολύ αργά πια, και να χτυπιέστε δεν γίνεται τίποτα.
Το πράγμα ελέγχεται όταν οι καιροί είναι ήσυχοι , αλλά τότε ΚΛΕΙΝΑΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ που είχε ποτέ η πόλη μας !
Αυτόν τον κ. τίποτα που επί 6 χρόνια μόνο κακό έκανε στη πόλη.
Τι να πρωτοθυμηθώ.
Κλείσιμο Ιαματικών Πηγών , Πάρκο μη προσβάσιμο, Κλείσιμο του δρόμου της ακτογραμμής , Βρώμικες Παραλίες, Κλειστό Κέντρο Υγείας, Κάδοι Απορριμμάτων εστίες μολύνσεως, … κοκ
Δεν είμαι ούτε μάντης ούτε σοφός παντογνώστης για να ξέρω το πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο – αν βγούμε.
Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει με πρωτεργάτες τον Σύλλογό σας και τον Σύλλογο των Ενεργών Δημοτών να καλέσετε τον Δήμαρχο και να τον αναγκάσετε (βρες τε τον τρόπο) να κοιτάξει έστω και τώρα και τη πόλη μας. Γνωρίζω ότι έχει πολλές ασχολίες λόγω … υλοποίησης της απευθείας ανάθεσης έργων των 24.000 € διότι εκεί είναι μονίμως εστιασμένο το ενδιαφέρον του, αλλά πρέπει να βρει και χρόνο να κοιτάξει τα της πόλεως πράγματα. Διαφορετικά, εξαναγκάστε τον . Τρόποι υπάρχουν πολλοί …

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι πολλά θα αλλάξουν μετά το
κλείσιμο της παραλιακής στα Καμένα που ήταν είναι και θα είναι το Κολομβιανό λομπυ και ο σκληρός πυρήνας της αντίστασης για οποιαδήποτε αλλαγή.
Ο Κοτζακ στηρίχτηκε από αυτούς,ήταν δε ενταξει
σε ότι συμφώνησαν δηλ να μην γινει καμία αλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΠΑΘΕ.
Τα δένδρα καλλωπισμού στον δυτικό roundabout της ΠΑΘΕ, αποψιλώθηκαν και αποκαταστάθηκε η ορατότητα. Θα ήταν ο μοναδικός πιστεύω roundabout στον κοσμο, με τέτοια φύτευση, καλά κάνατε και τα μεταφέρατε.
Έμενα βέβαια με ενοχλεί και η εστία κουνουπιών στο σιντριβάνι που δεν το έχω δει να λειτουργεί εδώ και χρόνια. Αξιολογείστε το και πράξτε τα ανάλογα., στην Λαμία όλα τα RB
εντός της πόλεως , έχουν χαμηλή βλάστηση /λουλούδια εποχιακά.

Ι.Κ.Π Συν/χος

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Η κατάληψη του αιγιαλού από τραπεζοκαθίσματα και μόνιμες κατασκευές που έχουν μεταμορφώσει κυριολεκτικά την παραλία σε μόνιμο παζάρι ίσως απέδιδε την εποχή των περαστικών. Ήταν το εύκολο χρήμα. Η εποχή όμως αυτή έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Για να γίνει η πόλη μόνιμος τουριστικός προορισμός πρέπει να προσφέρει περισσότερα από καφέ και φαγητό. Χρειάζεται μια γενική αναμόρφωση. Δυστυχώς το συγκεκριμένο λόμπι αρνείται πεισματικά να αλλάξει κατεύθυνση και αντιστέκεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής. Όσο δεν αλλάζει αυτή η νοοτροπία και όσο τα λουτρά παραμένουν στα χέρια του ομίλου Μήτση ο οποίος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την επαναλειτουργία τους, μόνο ένα πράγμα μένει να πούμε. Αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια που χάνεται όπως είπε και ο ποιητής.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ mr Reporter, από την μια «(βρες τε τον τρόπο) « και από την άλλη «Τρόποι υπάρχουν πολλοί …»,Πες μας έναν έστω έναν ........, που να είναι εφαρμόσιμος αλλά άστο καλλίτερα , γιατί θα πεις ότι έγραψες την 10:31 μ.μ., Απριλίου 18, 2020 και διερωτήθηκες , λόγω ημέρας ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ γαρ:
((για να μην καταστραφεί η χώρα και να μην χάσουν τις δουλειές τους νέοι άνθρωποι ή να πεθάνουν μερικοί 85+ διαβητικοί, καρδιοπαθείς, κλπ. ???))
Ευχήθηκε όμως : ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!
Τι θα προτείνει για τον Δημο ;;; Θντς στους καρδ....γους.
Δοξάστε τον

Reporter είπε...

8:34 μ.μ., Απριλίου 30, 2020
Επειδή διαπιστώνω ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με το να κατανοείς ένα κείμενο γραμμένο στην απλή ελληνική (όπως αυτό της 10:31 μ.μ., Απριλίου 18, 202), θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται για το ποιος είναι ο τρόπος να κάνετε το Δήμαρχο να κοιτάξει τα της πόλεως και όχι τη τσέπη του και τη προβολή του.
Ένας είναι ο τρόπος. ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΔΡΑΣΗ, ΔΡΑΣΗ !
Όπου ΔΡΑΣΗ = η δραστηριοποίηση και οι ενέργειες που κάνουν κάποιοι για έναν σκοπό. Και ο σκοπός στη προκειμένη περίπτωση είναι η ανάδειξη της πόλης ως τόπος προορισμού.
Αλλά από το ειρωνικό σου σχόλιο, κατάλαβα ότι :
Άνθρωποι σαν και εσένα μάλλον δεν θέλετε δράση. Βαριέστε. Θέλετε όλα να σας τα σερβίρουν έτοιμα. Μασημένη τροφή. Δηλαδή “σανό”. Σας έχει καταλάβει, ο δήμαρχος, για αυτό και σας τον δίνει για να σας έχει ελεγχόμενους.

Ανώνυμος είπε...

Τι φωναζετε , εχετε ιδιωτικοποιημενο χαρισμενο σε λαμιωτη λιμανι , εχετε βεγγαλικα το πασχα , εχετε αποχετευση τσαμπα , εχετε γουρνες για ιαματικα λουτρα ..εχετε υδατοδρομια , εχετε τηλεμετρια να μετραει ποσο νερο παει χαμενο στις γεωτρησεις , εχετε φως φτηνο στις κολωνες για ενα χαρουμενο εργολαβο που πηρε το εργο , θα εχετε γηπεδα ποδοσφαιρου , εχετε βιολογικο στο Μωλο , ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ;

Ανώνυμος είπε...

Και, όλος τυχαίως, όλοι οι ‘’εργολάβοι’’ των απευθείας αναθέσεων έργων μικρότερων των 24.000 € αλλά και των άλλων που θα ακολουθήσουν για τα μεγάλα έργα τηλεμετρίας [1.150.000], ψηφιακών υδρόμετρων [3.720.000], πολιτιστικό κέντρο α/κ [1.050.000], γηπέδων [600.00], κοκ είναι… γαλάζιοι σύντροφοι !!!
Εννοείται φυσικά ότι δεν αφήνουμε την παραμικρή υπόνοια για υπόγειες συναλλαγές.
ΥΓ. Ευτυχώς που απαλλαγήκαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και του λοιπούς … κατσαπλιάδες !

Ανώνυμος είπε...

Όντως. Κρίμα να μην έχουμε κι εδώ ένα Καρανίκα να μας καθοδηγήσει με την απαράμιλλη μόρφωσή του όπως έκανε και με τον Τσίπρα όταν είχε διοριστεί σύμβουλός του. Ή ακόμα κι ένα Πολάκη να διορίσει αντιπρόεδρο στο νοσοκομείο Λαμίας κάνα ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Reporter (της κακιάς ώρας), πες μας για τα τρανα εργα της τελευταίας 30ετιας. Ξεκινά και απαρίθμησε τα ενα ενα και πως αυτά συνέβαλλαν στην αύξηση του τουρισμού. Μιλά μας για τις δράσεις εξωστρεφειας που ακολουθησαν όλες οι δημοτικές αρχές από το 90 και μετά. Πες μας για τις επενδυσεις στον ιαματικό τουρισμό. Φρεσκαρισε τη μνημη μας με τις αντιδρασεις του δήμου κ των συλλόγων με το κλείσιμο του Ασκληπιού. Με το λουκέτο στον ΕΟΤ μηπως; Για τις μισες αναπλάσεις και το ανύπαρκτο δημαρχιακό μέγαρο. Ισως μας βοηθουσες θυμίζοντας μας για τις δράσεις (ωραια λέξη, με νοημα) για τα εγκαταλειμμένα Θρονιο και Ράδιο και την απεμπόληση της τουριστικής σχολής. Ξεκινά με αυτά τα λίγα και σου εχω κ αλλά που ως καλός ρεπορτερ θα εχεις σημειωσει στο μπλοκάκι σου κ θα θυμίσεις και στους αναγνώστες τι έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια δημοτικες αρχές (που σίγουρα ψήφισες και υποστηριξες με μανία) καθως και σύλλογοι που σίγουρα και εσυ συμμετειχες και φέρεις μεγάλο μέρος ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση των Καμένων Βούρλων. Κάνε λοιπόν, φίδε μου (καλά το έγραψα, είναι η ενωση των λέξεων φιλος και φιδι) την αυτοκριτική σου πρώτα και μετά κάνε κριτική κύριε μετά Χριστόν προφήτη.

Ερμής