02 Απριλίου 2020

Τι έχουν κάνει οι Δήμαρχοι που σέβονται τους δημότες τους …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας –  1/4/2020

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του  Δημάρχου κ(;) Συκιώτη :       (5) Οι κάδοι μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εστίες μικροβίων. Ο Δήμος έχει προγραμματίσει τακτική απολύμανση …. κλπ
---------------
Οι κάδοι απορριμμάτων επειδή χρησιμοποιούνται καθημερινά, φορτώνονται, μετακινούνται  και ανοιγοκλείνουν συνεχώς, συχνά εμφανίζουν βλάβες  λόγω φθοράς αλλά και λόγω χρήσης. Το φορτίο τους δεν είναι μόνο μεγάλου βάρους αλλά και διαβρωτικό για τα υλικά τα οποία είναι  κατασκευασμένοι.
 Έτσι, ο  χρόνος  ζωής  των είναι περιορισμένος και είναι απαραίτητη η ανανέωσή τους σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα.  Ταυτόχρονα, στο μεσοδιάστημα, είναι ανάγκη να συντηρούνται δηλ.  να επισκευάζονται, να πλένονται και να απολυμαίνονται ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργική εικόνα και οι συνθήκες υγιεινής . Ασυντήρητοι  κάδοι μπορεί  να  είναι  επικίνδυνοι  για  τους  πολίτες,  για  το προσωπικό που πραγματοποιεί την αποκομιδή και για τα οχήματα περισυλλογής.

Αυτές οι εργασίες επειδή δεν είναι δυνατό να γίνουν με ίδια μέσα, λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, οι Δήμαρχοι που σέβονται τους πολίτες που τους εξέλεξαν για να διαχειριστούν τα δημοτικά πράγματα :
§  Φροντίζουν, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους, να τις αναθέτουν, μέσω διαγωνισμού, σε ειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία …
§  Δεν περιμένουν να χτυπήσει κάποια πανδημία, όπως η σημερινή, για να δείξουν ότι  θα … θα… θα  προγραμματίσουν την απολύμανση των κάδων … και μάλιστα χωρίς να έχουν προβλέψει και κωδικό δαπάνης στον προϋπολογισμό του έτους 2020.


Και για την ιστορία, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν, τι έχουν κάνει άλλοι Δήμοι …

------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
για την υπηρεσία  «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΠΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ »
Ο   Δήμος   ….  ενδιαφέρεται   να   αναθέσει   την   υπηρεσία  «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΠΛΥΣΗ   ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ   ΤΩΝ   ΚΑΔΩΝ   ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ» που θα βαρύνει τον ΚΑ. 20.6279.03  Οικονομικού Έτους  2018.  Η   εργασία   θα   εκτελεστεί   σε   διάστημα   που   ορίζεται     από   την   υπογραφή   της σύμβασης έως 30-09-2018
Για την κάλυψη της δαπάνης της ανωτέρω εργασίας έχει εκδοθεί  η υπ’ αριθ. 13387/09-05-2018 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης. Αναλυτικότερα,  η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά:
Συντήρηση/Επισκευή που περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες, όπου χρειάζεται:
1.       αλλαγή τροχών
2.        τοποθέτηση τροχών με φρένο
3.       τοποθέτηση νέου πλαστικού καπακιού
4.       επισκευή στρεβλώσεων στο κυρίως σώμα του κάδου
5.       επισκευή  πυθμένος κάδου

Πλύσιμο και Απολύμανση των κάδων πρέπει να γίνεται με ειδικό όχημα – ΚΑΔΟΠΛΥΝΤΗΡΙΟ, το οποίο  πρέπει να ακολουθεί το απορριμματοφόρο του Δήμου, ώστε οι προς πλύση κάδοι να είναι άδειοι και να διαθέτει  μεταξύ άλλων :
·         Μηχανισμό για την ανύψωση των κάδων στο χώρο πλύσης.
·         Δύο ή τρεις δεξαμενές, η μία από τις οποίες θα περιέχει καθαρό νερό και η άλλη ή άλλες τα νερά της πλύσης
·         Χώρο για την πλύση των κάδων (κλειστός  χώρος, κατάλληλα διαμορφωμένος  για να δέχεται τον κάδο για πλύση) που θα φέρει περιστρεφόμενο σύστημα εκτόξευσης νερού υψηλής πίεσης.
·         Χώρο αποστράγγισης των ακαθάρτων νερών ώστε να αποκλείεται η διαρροή στον δρόμο και σύστημα μεταφοράς τους στην αντίστοιχη δεξαμενή συλλογής.
·         Οι κάδοι πρέπει να πλένονται επί τόπου εσωτερικά και εξωτερικά  με ζεστό νερό   περίπου   στους   800C  και  ελάχιστη  πίεση  110bar  με τη χρήση απορρυπαντικού και  θερμού  νερού  για την απομάκρυνση   των   υπολειμμάτων,   την   καταστροφή   των παθογόνων μικροοργανισμών και την αποφυγή έκλυσης δυσάρεστων οσμών.
·         Ο ανάδοχος πρέπει να κολλά αυτοκόλλητη ετικέτα σε κάθε κάδο που γίνεται η πλύση και απολύμανση με αναφορά την ημερομηνία τέλεσης της εργασίας αυτής.
·         ….

33 σχόλια:

ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ είπε...

Μούγκα στη στρούγκα ? Δεν βλέπω να σχολιάσετε τις ‘’ανακρίβειες’’ του κ. Σκούφια ?
Και εσείς οι του Συλλόγου Ενεργών Δημοτών δεν θα πάρετε θέση ? Πάλι το Πόντιο Πιλάτο θα παίξετε, όπως κάνατε με τα δημοτικά τέλη ? Αλήθεια ακόμα δεν απάντησε ο Συνήγορος του Πολίτη στη προσφυγή σας ?

Ανώνυμος είπε...

To "ενδιαφερον" ειναι να κανει αναθεση περισυλλογης σκουπιδιων σε ιδιωτες ο Δημος.
Η συντηρηση κάδων δεν εχει σημασία για κάποιους

Δειτε παραδειγμα την συμβαση για περισυλλογη στη ανακύκλωση .Κοστος 120.000 οταν σε άλλες περιοχες ειναι 60.000 γιατι ;
Εβαλε 2 άτομα επιπλεον καπελλο στη εταιρεια περισυλλογης , μισθοδοσία επειπλεον , επιπλεόν κοστος
στη περισυλλογη , αυξημενα δημοτικα τελη ......

Ανώνυμος είπε...

τον είχε μαράνει το ντοτόρ η ΄΄έναρξη΄΄ της ανακύκλωσης, που βέβαια επί της έναρξης της προηγούμενης θητείας του είχε διακοπεί.. και βέβαια δε θυμάται τη κατάσταση με τα σκουπίδια στα κ.β. ειδικά το περασμένο αύγουστο.. η ανακύκλωση του έλειπε.. και με 120 χιλιαρικα στο φόδσα..άντε βάλε το σερβιτόρο ναπαντήσει πάλι τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Και ποτε σκοπευεις κ δημαρχε να ξεκινησεις την απολυμανση ? Εδω δεν στεκει η δικαιολογια οτι ετσι σου ειπαν , ετσι ειπες ( πχ κεντρο υγειας). Εδω εσυ αποφασιζεις. Και δεν υπαρχουν δικαιολογιες. Αντε να σε δουμε.

Ανώνυμος είπε...

@@5.41 για αυτόν τον 'τυπάκο' που το παίζει δήμαρχος νομίζω οτι ισχύει αυτό που είχε πει ο αμερικάνος πρόεδρος Abraham LINCOLN : ''ΜΠΟΡΕΙ να κοροϊδέψεις τον λαό μερικές φορές. ΜΠΟΡΕΙ και να κοροϊδέψεις ένα κομμάτι του λαού όλες τις φορές. Αλλά … ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κοροϊδέψεις το σύνολο του λαού όλες τις φορές'' Συμφωνείς ?

Ανώνυμος είπε...

Καλά είστε σοβαροί που πιστέψατε τον Συκιώτη οτι έχει προγραμματιστεί απολύμανση των κάδων ? Καλέ αυτός δεν είναι μυθομανής, είναι παθολογικός ψεύτης. Ποιά η διαφορά ? Ανατρέξτε στη Wikipedia...


Ανώνυμος είπε...

Πηγε μια οικογενεια στον ψυχιατρο και του ειπε οτι ο γυιος κανει την κοτα.Τους λεει ο γιατρός φερτε τον εδω να τον θεραπευσω.
Η απαντηση της οικογενειας ηταν : Ναι αλλα τοτε ποιος θα κανει τα αυγά?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κυριε Σκουφια
Οταν ο καταγγελλων γινεται καθημερινοτητα τοτε παυει να εχει ουσια και κατανταει γραφικοτητα.
Οταν λοιπον θελετε να καταγγειλετε την ανομια η να επισυμανετε κατι παραδοξο η να προσφερετε συμβουλες, τοτε ακολουθειτε την νομιμη οδο εγγραφως και με αριθμο πρωτοκολλου.
Επισης μια καλοπροαιρετη συναντηση με τους καθ' υλην αρμοδιους θα εφερνε καλυτερα και αμεσα αποτελεσματα.
Ολα αυτα επιτασσει ο πολιτισμος του 21ου αιωνα και το DNA των Ελληνων.
Το θεα θειναι και οι αλλαλαγμοι, ειναι για εκεινους που θελουν την επιδειξη.
Πεψτε λοιπον να κανετε τον ΙΑΒΕΡΗ διοτι στο χωριο μου λενε " το πολυ το τακα τακα κανει το παιδι μ@@@@α".
Ο Ζωγραφος

Ανώνυμος είπε...

Σκούφια τιμωρε χαλάρωσε ο λαός ψήφισε. Εάν θέλεις ο στίβος της πολιτικής είναι ανοιχτός για όλους Κ ο τσωμος τα ίδια έκανε κ από νικητής βρέθηκε ηττημένος κ στην αντιπολίτευση. Παπαναγιωτου , Παταργιας έβαλαν μυαλό κ πήγαν με τον ηγετή κ τώρα απολαμβάνουν. Υστερόγραφο ο συκιωτης παρόλα αυτά είναι εδώ να σε ακούσει. Για να μείνεις έξω από το μαντρί θέλει κότσια σκούφια έτσι λένε στο χωριό μ' κ εσύ δεν........

Ανώνυμος είπε...

Μην το κουράζετε το θέμα. Δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα σε αυτόν τον τόπο. Ο λόγος είναι απλός. Κάθε φορά που έχουμε δημοτικές εκλογές και τυχαίνει να βρεθώ σε αντίστοιχη συζήτηση τα μόνα που ακούω είναι ποιος έχει μεγάλο σόι,ότι ο τάδε ή ο δείνα κανονίζει τόσες ψήφους,ποιος είναι ξάδερφος ή γαμπρός τίνος κλπ. Όσο η ψήφος συνδιαζεται με χάρες, γνωριμίες, πιέσεις και άλλες συναφείς μεθόδους προκοπή δε γίνεται. Ουτε μια φορά δεν άκουσα ο τάδε υποψήφιος είναι άξιος γι αυτούς και γι αυτούς τους λόγους. Επίσης έχω δει πολλές περιπτώσεις σαν του κ. Σκουφια που στηλιτευουν ανελέητα για κάποιο χρονικό διάστημα τα κακώς κείμενα του Δήμου και στην πορεία πολιτευονται οι ίδιοι, καταλαμβανουν υπεύθυνες θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο και καταλήγουν να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Για να μην πω για διάφορα άτυπα συνδικάτα που κάθε φορά που θεωρούν ότι μια ενέργεια μπορεί να βλάπτει τα προσωπικά τους συμφέροντα παρεμβαίνουν με διάφορες μεθόδους όχι πάντα θεμιτες. Για να υπάρξει πρόοδος πρέπει να υπάρξει αλλαγή από κάτω, όχι από πάνω.Να αλλάξει η νοοτροπία των ψηφοφόρων. Όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε.

Ανώνυμος είπε...

Οσοι ειναι με συκιωτη απολαμβανουν ,τι λες φιλε 10.59 ;
Περι απολαυσης το θεμα ;
Εγω νομιζα οτι ασχολουνται με τα δημοτικα για να προσφερουν στους δημοτες και οχι για προσωπικη απολαυση η χαρα .
Πολυ Μαφιοζικη η θεση αυτη.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Προς
Ζωγράφο, 10:27 μ.μ., Απριλίου 02, 2020 και
Ανώνυμο, 10:59 μ.μ., Απριλίου 02, 2020
Αγαπητοί μου «φίλοι» θεωρώ ότι είναι κριτήριο επιτυχίας να με ειρωνεύονται, αριστεροί και δεξιοί … ψάλτες, ανώνυμα και ψευδώνυμα ανθρωπάκια, όπως εσείς,με στόχο να με κάνετε να σιωπήσω!
Δεν θα αντιπαρατεθώ, για να σας πείσω, γιατί η επιχειρηματολογία απαιτεί νοήμονες ανθρώπους, που έχουν τον απαιτούμενο αυτοσεβασμό καθώς διατυπώνουν τις απόψεις τους.
Δεν θα σπαταλήσω την ενέργειά μου σε ανθρώπους σαν εσάς που σκέφτονται στενόμυαλα, που ανήκουν σε «κουτάκια», που τα «θέλω» τους είναι έρμαια των ορέξεων άλλων ανθρώπων.
Προτιμώ να χαμογελάσω σιωπηλά από το να σας αντιμιλήσω και να λάβω μέρος σε άσκοπες συζητήσεις που δεν θα βγάλουν πουθενά με «κολλημένα» μυαλά και «πιστεύω» σαν και τα δικά σας.

Και κάτι τελευταίο, για να αλλάξετε τροπάρι, όταν απευθύνεστε στο πρόσωπό μου.
Δεν με ενδιαφέρει αν γίνομαι, αρεστός ή αντιπαθής, δημοφιλής ή αντιδημοφιλής με όσα γράφω. Με ενδιαφέρει να αναλύω και να παρουσιάζω, στους αναγνώστες του blog, με τον πιο διεξοδικό και απλό τρόπο τα κακώς κείμενα στο Δήμο μας. Και θα συνεχίσω να το κάνω, με το κεφάλι ψηλά και τη μέση μου όρθια, όσο και αν εσείς … γαυγίζετε. Και αυτό γιατί, ως ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, δεν έχω δώσει ποτέ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ σε ανθρώπους της κάθε εξουσίας. Και οι "Συκιώτης και Σία" δεν δικαιούνται να έχουν ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΥΛΙΑΣ επειδή χρησιμοποίησαν πολύ σανό και κέρδισαν τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Σκουφια καλα σου τα λεει ο ζωγραφος.
Αμε στον αγυριστο.
Μας ταχεις κανει τουμπανο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ….ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ

«Σύμφωνα με τον Όμηρο τα Kαμένα Bούρλα είναι χτισμένα στην περιοχή της αρχαίας πόλης Θρόνιο, το δε Pεγγίνι είναι χτισμένο στην περιοχή της αρχαίας Tάρφης (γενέτειρα του ήρωα Aίαντα του Λοκρού). Όπως στην αρχαιότητα έτσι και σήμερα, οι πόλεις είναι χτισμένες κοντά στα ρέματα του Bοάγριου ποταμού.»

EΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ;;

Ανώνυμος είπε...

Κανενας δςν εχει αντιρρηση . ομως πες μας εσυ τι ακριβως εννοεις χρησιμοποιοντας τον Ομηρο;

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω ακούσει κανέναν να επιχειρηματολογει πάνω σε αυτά που λέει ο Σκουφάς. Μόνο ύβρεις. Διαφωνείτε με αυτά που λέει; Δικαιολόγησε το. Να ακούσω κ εγώ την αλλη άποψη. Για τζάμπα μαγκιές καλοί είστε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Σκουφια δεν σου εχω πει να μην απαντας στους ηλιθιους, στους μωρους, στους βλακες και στους μαλακες καθοτι τυγχανουν ατομα με ειδικες αναγκες ;

Ανώνυμος είπε...

Ζωγραφε, σε καποια διπροσωπα ανθρωπακια σαν και σενα, ερχεται η στιγμη που καποιος τους βγαζει τη κουκουλα και τοτε δεν ξερουν που να κρυφτουν. Μπορει εσυ να εισαι Ζωγραφου και να νομιζεις ότι το ψευδωνυμο σε κρυβει, αλλα μην το δενεις και κομπο.
Καταλαβες κγ ζωγραφια μου ?

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 2:15 μ.μ., Απριλίου 03, 2020.
Το διάβασα κάπου, και η απορία μου είναι:
Τι δουλειά έχει το όνομα «Κ.Β » με τον Όμηρο, και να είναι κτισμένο στην αρχαία πόλη Θρονιο, που μέχρι τώρα ξέραμε ότι το Θρονιο είναι περιοχή ευρύτερα του Καινούργιου ( περιοχή σήμερα Τραγανα/ Καραδημα;). Eπισης το Ρεγγίνι ή η Σκαρφεια είναι χτισμένα στην περιοχή της αρχαίας Tάρφης., γενέτειρα του ήρωα Aίαντα του Λοκρού;;
ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;;

Ανώνυμος είπε...

Το να δημοσιοποιεί ένας δημότης παραλείψεις της αιρετής εξουσίας που έχουν να κάνουν με την υγεία μας, δεν είναι γραφικότητα. Είναι καθήκον. Αλλά, το να βγαίνουμε εμείς οι ανώνυμοι κριτές, να του την λέμε και από πάνω, δεν μας τιμά ούτε ως άτομα ούτε ως κοινωνία.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε, μέσα από τους συλλόγους μας, με αφορμή το άρθρο, να ζητήσουμε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο και να του πούμε ότι 5 χρόνια χορτάσαμε από λόγια και τώρα απαιτούμε έργα. Και λόγω covid-19 ως πρώτο έργο που πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα είναι το πλύσιμο, η απολύμανση και η τοποθέτηση σκεπάστρων στους κάδους απορριμμάτων. Πρέπει να καταλάβει ο κ. Δήμαρχος ότι με την υγεία μας κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει !!!
Μέλος του Συλλόγου Ενεργών Δημοτών

κριτων είπε...

Παιζεται ενα παιχνιδι για την διατηρηση στην επικαιροτητα μιας συνολικης δηθεν ανεπαρκειας ενος μικρομέγαλου κατα βαση Δημου με σαφη περατά ορια.

θεματολογικά τα ζητηματα που τιθονται [εκτος της αυξησης] ειναι ησσονος σημασιας,λ.χ. καπακια κάλαθων ,αποκομιδή σκουπιδιων ,γαλα για ιδρυματικους,κλπ.

Φαινομενικα ειναι προβληματισμοι, σημερα ομως με την οικονομική ζωή σε πληρη αποδιοργανωση
αυτα κουραζουν,και καταπιπτουνν ως προσχηματικά, πηγαζουν απο ενα ψυχισμό ανενδοτου αγωνα
που δεν ταιριαζει με την αποψη του μεσου ορου των δημοτών τουλαχιστον της λουτροπολης .

Η Ονοματολογία καταληγει [ενθεν και ενθεν] να ειναι ο πρωτευων στοχος,ασχετα αν επρεπε η συνοδευτικη αποψη να εισπρατει ή να αποδιδει κάτι.

Φυσικα ο καθένας διαφερει, ουτε ομως και το "Γαλατικο" χωριό μπορει
να γίνει "μπούσουλας" συμπεριφορας.

Ο "Δονκιχωτισμος" ειναι ενα αριστο λογοτεχνικο παραμυθι ΤΟΥ δυτικου κοσμου,
ο Θερβάντες ομως πιστευω οτι κανει ανατομη στην ουτοπία και οχι στον ηρωισμο, μεσω του κοκκαλιαρη ιπποτη δον Κιχώτη και του υπερβαρου βοηθού του Σαντσο Παντσο.

Για την γραφικότητα δεν συμφωνώ ως κατι κακό εννοιολογικα, πιστευω στην γραφικότητα ,
ειναι ενα απο τα καλά χαρακτηριστικα που υπαρχουν,προσελκυει και δινει καλη ψυχολογία
λογω διαφορετικοτητας στους παρατηρητες[και ο καρνάβαλος γραφικος ειναι,και επιθυμητός]

Προτεινω μετα την ληξη της Πανδημιας να μετρηθουμε... ευχομαι να μην λειπει κανείς.


Ανώνυμος είπε...

κρίτωνα επειδή δε θέλουμε να μας γίνουν τσουρέκια τα ζωτικά όργανα από αυτά που γράφεις, θες να μας πεις που ήταν επαρκής 6 χρόνια η διοίκηση του ντοτόρ??

Ανώνυμος είπε...

Καποιος να κανει μεταφραση τι θελει να μας πει ο ποιητης, συγνωμη, ο φιλοσοφος κριτωνας?

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ένα μπράβο ο Κρίτων το αξίζει. Εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορεί κάποιος να παραθέσει κάπως ανούσια επιχειρήματα χρησιμοποιώντας βαρυγδουπες εκφράσεις και αοριστολογιες ώστε μας πείσει ότι μας λέει κάτι πολύ σημαντικό. Αν μη τι άλλο έχει εντρυφήσει στις φιλοσοφικές μεθόδους καθώς και στη λογοτεχνική ανάλυση. Καλό θα ήταν όμως να θυμάται ότι τα σπουδαιότερα λόγια στην ιστορία του ανθρώπου έχουν διατυπωθεί με πολύ μικρές και απλές αλλά περιεκτικες φράσεις. Κοινώς, το ότι κάποιος εκφράζεται με υπερβολικά λογιο τρόπο δε σημαίνει πάντα ότι έχει κάτι σπουδαίο να πει.

Κ.Κ. είπε...

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την επίθεσή σας στον δημότη κ. Σκούφια. Με το άρθρο του ανέδειξε τι κάνουν οι δήμαρχοι που σέβονται τους δημότες τους και τι έκανε και κάνει ο δικός μας, όντας και γιατρός. Και αντί να του πούμε ένα ευχαριστώ που μας αφυπνίζει τον στήνεται σε μια γωνιά και τον σημαδεύετε !
Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση από αυτή που λένε οι λοιμωξιολόγοι, ότι μερικοί ασθενείς με covid-19 εμφανίζουν νοητική σύγχυση.
Το έχετε ψάξει ;

Ανώνυμος είπε...

Τελικα τι θελει ο Δημαρχος ;
Η καθαριοτητα σε ιδιωτες ; η να το κανει ο Δημος ; και τα δυο μαζι δεν γινεται . ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΜΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΤΕ Η ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ... ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ


Προσλήψεις στην καθαριότητα για τον δήμο Καμμένων -Βούρλων –
Αυτονόητο οι εργάτες στην καθαριότητα να έχουν γάντια και μάσκες αλλά και φόρμες δηλώνει ο δήμαρχος Καμμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης .

Προκηρύξαμε 12 θέσεις για την καθαριότητα ώστε να υπάρχει μία πολύ καλή λειτουργία στην καθημερινότητα, του δημου είπε χαρακτηριστικά .

Απο την ερχόμενη Δευτέρα αναλαμβάνουν εργασία και αναμένεται να καλυφθεί ο δήμος στον τομέα της καθαριότητας για όλη την έκτασή του

Και έπεται η πρόσληψη 23 ακόμη ατόμων μέσω ΑΣΕΠ τα οποία θα είναι μόνιμο προσωπικό, επεσήμανε....

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Συκιώτη στο Δελτίο Τύπου μας λες ότι ο Δήμος έχει προγραμματίσει τακτική απολύμανση στους κάδους απορριμμάτων. Για πότε ; Αυτές τις μέρες ? Μετά το τέλος της πανδημίας ? Ή θα είναι στις προεκλογικές σου υποσχέσεις για τη 3η θητεία σου ? Δε νομίζεις, αφού το έγραψες, ότι πρέπει και να μας πεις και το πότε ?
Ή μήπως, είναι και αυτή μια εξαγγελία η οποία δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις και για αυτό έβαλες τα φερέφωνά σου να επιτεθούν στον κ. Σκούφια που το ανέδειξε ?
Έτσι είναι ? Αλλά, τι ρωτάω. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια !!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό πλέον ότι ο δήμαρχος δεν θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την καθαριότητα τρανή απόδειξη οτι 6 χρόνια δεν χρησιμοποιεί το ολοκαίνουργο πλυντήριο απολυμαντήριο κάδων του δήμου που βρήκε απο τον Τέτρι, το μηχάνημα κάθετε και σαπίζει ακίνητο στον όρχο

Ανώνυμος είπε...

Το αυτονοητο ειναι ; σιγουρα ολοι οι εργατες φορουν γαντια και μασκες , πιτε το ελεγξε ο δημος αυτο ; ποτε τους αγορασε αυτα τα ειδη σε τι ποσοτητες , μονο καποιες υπερπροσπαθειες αντιδημαρχων και προεδρων ,προς τους εργατες , ο δημαρχος μονο για τις προσληψεις- "ψηφους" ασχολειται , για μετα απο 1 μηνα , ισως 2 μηνες , μαλλον οχι αναγκαιο τοσο πολυ ...οι εργατες που ειναι τωρα τι κανετε για την υγεια τους ;

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/Jy6E5g0ZEeM

ΑΝΤΕ μπας κ σας βοηθήσει αυτό να ξυπνήσετε...

https://youtu.be/Owdt85Wly5U

ή ίσως αυτό να βοηθήσει να ξυπνήσετε..

https://youtu.be/wQVu-KfQq28

Υπόγειοι κάδοι Μεγανησιου

https://youtu.be/Uf5ByF5pWXk

Υπόγειοι κάδοι δήμαρχος Καβάλας

Και Μυκόνου κλπ κλπ

Βρείτε τρόπο και απετηστε τα αλλιώς Τπτ δεν πρόκειται να κάνουν οι δήμαρχοι που ψηφίζετε όσα χρόνια κ αν περασουν. ΞΥΠΝΗΣΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Κ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ..

Ανώνυμος είπε...

Απορώ. Αυτός ο κρίτων έχει κάνει στη ζωή του ένα μεροκάματο; ΕΝΑ ;Δεν γίνεται ακόμη και εν μέσω πανδημίας, με την παγκόσμια μελλοντική ύφεση που όλοι λένε ότι θα έλθει και θα είναι τεράστια, αυτός να μην ενδιαφέρεται για τα κοινά , τα τετριμμένα προβλήματα της καθημερινότητας και να μιλάει για ονοματολογίες και τέτοιες ή περίπου τέτοιες πομφόλυγες. Είναι "αλλού" το άτομο. Και μακάρι ,φυσικά, να έχει λύσει τα θέματα της δικής του καθημερινότητας , αλλά εμείς τι φταίμε; .

Ανώνυμος είπε...

8 μηνα
Προσληψεις
Οσοι θελουν εργασια
Αιτησεις στο Δήμο
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ;;

η απόφαση που καθορίζει όλους τους όρους και τις λεπτομέρειες για την νέα Κοινωφελής Εργασία του ΟΑΕΔ για το 2020.
Η σχετική ΚΥΑ εχει μικρές διαφοροποιήσεις από το σχέδιο που έχει δει το φφως της δημοσιότητας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την νέα κοινωφελής εργασία και τις προσλήψεις 36.500 ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε προγράμματα κοινωφελούς 2017, 2018 και του 2019

Οι όροι έναρξης του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ εξαιρούνται τελικά από την συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς και όσοι συμμετείχαν στην κοινωφελή εργασία του 2017. Ειδικότερα εξαιρούνται οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις με αριθμ. 9/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018 και 3/2019 δημόσιες προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Η δράση που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ αποσκοπεί:

α) στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων

και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας,

β) στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων,

γ) στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και

δ) στην σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.



Ειδικότερα, τα προγράμματα εντάσσονται στους ακόλουθους τομείς προτεραιότητας:

• αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), η καθαριότητα,

• υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της εκπαί-δευσης,

• βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης,

• οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλό-τητας των προστατευόμενων περιοχών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων,

• υπηρεσίες διαμόρφωσης/συντήρησης πρασίνου,

• μετάβαση στην κυκλική οικονομία,

• πρόληψη φυσικών καταστροφών,

• πρώτες βοήθειες,

• δεξιότητες φροντίδας τρίτης ηλικίας,

• εργασίες κατασκευαστικού κλάδου.

Αντικείμενο της δράσης είναι η προώθηση στην απασχόληση ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ (ωφελούμενοι) μέσω της τοποθέτησής τους για συνολικό χρονικό διάστημα οκτώ μηνών σύμφωνα με το ν. 4152/2013, όπως η δημόσια πρόσκληση θα εξειδικεύσει, σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων (επιβλέποντες φορείς), καθώς και η συμμετοχή στην κατάρτιση για την περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των ανέργων σε συνδυασμό με την απασχόλησή τους προς την επίτευξη του στόχου της ένταξης / επανένταξής τους στην αγορά εργασίας. Η επαγγελματική συμβουλευτική και η κατάρτιση θα πραγματοποιηθούν σε αδειοδοτημένα από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, τα οποία έχουν ρόλο παρόχου κατάρτισης. Η συμμετοχή των ωφελουμένων στην δράση της συμβουλευτικής και της κατάρτισης είναι υποχρεωτική. Συνοψίζοντας η δράση περιλαμβάνει:

• Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

• Μία ατομική συνεδρία επαγγελματικής συμβουλευ-τικής προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και οι επιθυμίες των .


Ανώνυμος είπε...

Ααααααχ... έπεσε κορωνοϊός κσι χάσανε τις κωμωδίες Σκούφια...