29 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΟΧΙ ΑΜΙΛΗΤΟΙ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κε αρχισυντάκτη

Σε μια περίοδο που όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος την επόμενη μέρα θα είναι διαφορετικός, οι κυβερνώντες μας μιλούν για προσωπική ευθύνη μόνο.

Σε αυτή την περίοδο και με την πανδημία σε εξέλιξη, με την χώρα σε καραντίνα, καταρρέουν όλοι οι μύθοι που προσπάθησαν να στήσουν θέλοντας να ωραιοποιούν την βαρβαρότητα και τον εξανδραποδισμό.
Βλέπουμε στο χθεσινό συμβούλιο των ηγετών της ΕΕ και την στάση της Γερμανίας και των δορυφόρων της. Αποδεικνύεται ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των λαών και μας έχουν μόνο για καταναλωτές. Ούτε για την πανδημία αυτή δείχνουν στοιχειώδη αλληλεγγύη.

Αυτοί που τώρα μιλάνε για τους υγειονομικούς και τους λένε ήρωές, ήταν αυτοί που χθες τους έλεγαν τεμπελχανάδες και διαλύσαν το ΙΚΑ. Είναι οι ίδιοι που δεν έφτιαξαν πρωτοβάθμιά υγεία και διατυμπάνιζαν την λειτουργία νοσοκομείων σε συνεργασία με τους ιδιώτες. Είναι οι προηγούμενοι που κυβέρνησαν 5 χρόνια και δεν προσέλαβαν γιατρούς και νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία λένε ότι δεν χρειαζόμαστε χειροκροτήματα, αλλά μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό, συναδέλφους για τα κενά του ΕΣΥ, μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Και επειδή είμαστε σε πόλεμο, χρειαζόμαστε όλοι άμεση επίταξη των ιδιωτικών εξεταστικών κέντρων. Σήμερα τους επιδοτούν με 30 εκατομμ. ευρώ και το κράτος πληρώνει την διπλή τιμή για ιδιωτικά κρεβάτια ΜΕΘ. Πρέπει να επιταχθούν και οι ιδιώτες γιατροί, καθώς και όλα τα κέντρα για τις αντίστοιχες εξετάσεις. Δωρεάν τεστ για όλους στην Ελλάδα

Σε ότι αφορά το δήμο Καμένων Βουρλών, άμεσα να ζητήσει ενίσχυση του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι και στήριξη όλων των ιατρικών δομών και στις τρείς πόλεις. Η στήριξη της δημόσιας δωρεάν υγείας οφείλει να είναι στόχος μας.

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι κατηγορουσαν τον Γεννηματα ως υπουργο Υγειας, που εκανε το ΕΣΥ
Ολα τα κομματα κατεστρεψαν τα ασφαλιστικα Ταμεια , ειδικα την εποχη του χρηματηστηριου ( ο περιβοητος ταμιας ΛΑΜΠΡΟΥ ).
Ας αποφασισουμε τι θελουμε , τι αντεχουμε ως οικονομια και ως εργαζομενοι να συνεισφερουμε , οχι για διορισμους - προσληψεις απλα για ψηφοθηρικους λογους .
Ας μαθουμε να επιλεγουμε τους καλυτερους σε ολα τα θεματα και οχι τους τυχαιους και βολεψακες ,παρτακες ,και ολους τους ....ακες

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιαννάκο αντε στη Κουβα για εθελοντικη εργασια ,και αντι πληρωμης, φερε ενα ταξί σεβρολετ του 1950, για να θυμασαι τους ευτυχισμενους συντροφους.

Reporter είπε...

ΠΡΟΣ : 6:02 μ.μ., Μαρτίου 29, 2020 και ομοίους του!

Άκου, Χατζηαβάτη, ευρωλιγούρη!
Τώρα που, με τον CONVID-19, ο κόσμος ήρθε ανάποδα και η εκατόμβη των νεκρών μεγαλώνει καθημερινά, νομίζω πως είναι ώρα να πούμε δυο λογάκια, οι δυο μας, Χατζηαβάτη!
Θα τα πούμε, γιατί…

Εσύ ήσουν που κωλοχτυπιόσουν στις πλατείες και τους δρόμους για να υπερασπιστείς την Ευρώπη σου και τα ιδεώδη της…
Εσύ ήσουν που ενόσω οι σπόνσορές σου κατεδάφιζαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εσύ χειροκροτούσες και τους αντάμειβες με την ψήφο σου…
Εσύ ήσουν που ανέμιζες τα κωλόπανα της ΕΕ, ουρλιάζοντας… «Γερούν, γερά», κόντρα σε όσους υπερασπίζονταν τη γαλανόλευκη και την εθνική αξιοπρέπεια…

Και να που, σήμερα, ένας αναπάντεχος εχθρός χτύπησε την πόρτα της πατρίδας μας. Τον λένε CONVID-19 – ΚΟΡΩΝΑ ΙΟ !
Θα ήθελες πολύ να γίνεις φίλος του, αλλά δεν… σου προκύπτει…
Κινδυνεύεις κι εσύ τώρα και τρέμει το φυλλοκάρδι σου για το τομάρι σου…
Μόνη σου επιλογή να τρέξεις και να προμηθευτείς εφόδια για το κομμάτι του εαυτού σου που εκτιμούσες πάντα πιο πολύ απ` όλα. Έτρεξες, πρώτα απ` όλα, να εφοδιαστείς κωλόχαρτα…
Γιατί πάντα αυτό σε ενδιέφερε… Ο κώλος σου!

Δεν κατάλαβες καλά όμως…
Τα χαρτιά παραμένουν χαρτιά και δεν πρόκειται να σου παράσχουν την παραμικρή προστασία…
Οι μόνοι που μπορούν να σε φροντίσουν είναι όσοι ήρωες απόμειναν στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ…
Γιατί οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ δεν είναι για την αφεντιά σου! Είναι για τα αφεντικά σου!

Τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ, τώρα σου έκλεισαν την πόρτα στη μούρη, για να μην τους μολύνεις!
Αλλά και τα αλλόφυλα αφεντικά σου – τα φιλαράκια σου οι Ευρωπαίοι και πρωτίστως οι Γερμανοί - μπλοκάρουν κάθε φορτίο υγειονομικού υλικού που προοριζόταν για σένα και το κατάσχουν για λογαριασμό τους!
Γιατί κι αυτοί έχουν την ίδια ιδεολογία με σένα.
Νοιάζονται πρώτα απ` όλα κι απ` όλους τον… κώλο τους!

Οι μόνοι που νοιάζονται και πονούν για τον κοσμάκη – όπου γης - και τρέχουν σαν την άδικη κατάρα, είναι οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!
Ναι, ναι, αυτής της χώρας, που εσύ φτύνεις και λοιδορείς, εκτελώντας εντολές!
Αυτοί που ακόμα και τους διώκτες τους, σαν την αφεντιά σου ευρωλιγούρη, θα τρέξουν να τους σώσουν, σε αντίθεση με τη ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ σου ΕΕ που κλέβει τους γιατρούς σου, τα φάρμακά σου και το αναγκαίο για τη ζωή σου υλικό!

Άκου, Χατζηαβάτη! Υπήρχες πάντα, υπάρχεις και θα υπάρχεις!
Θα συνεχίσεις να τους υπηρετείς ό, τι κι αν σου κάνουν.
Είσαι το περίεργο είδος του πλανήτη, που έμαθε να γλείφει, να υπακούει και να σέρνεται!
Κι αν χαθείς το μόνο που θα νιώσει ο πλανήτης θα είναι ανακούφιση.
Ας όψονται οι ντόπιοι ήρωες του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, που θα παλέψουν και θα σώσουν πολλούς σαν το τομάρι σου.

Και λέω… «ας όψονται» γιατί παρ` όλο που το παλεύω χρόνια να τους μοιάσω στο ανθρώπινο μεγαλείο τους, δεν τα καταφέρνω… και ίσως να αδιαφορούσα για το τομάρι σου!

KGB είπε...

ΡΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΔΟΥΛΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ --ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΑΛΙΑ ΣΚΑΣΕ

Ανώνυμος είπε...

Reporter, εισαι βαρια αρρωστος,σε λυπαμαι, θα προσευχηθω για σενα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν χαριζουν το μισθο τους ο Δημαρχος και ολοι οι μισθωτοι του δημου υπερ του συστηματος Υγειας και των κρατικων γιατρων που προσφερουν ; Υπερ των αδυνατων δημοτών που δεν θα εχουν τιποτα απο χρηματα τις επομενες 15 ημερες ;


Ανώνυμος είπε...

Η προπονητικη λογικη Αλεφαντου 11 αυτοι, 11 εμεις συνολο 23,και η αποψη Βαμβακουλα
να μαζευτουμε πεντε-εξη να κανουμε μια τριμελη επιτροπη,ειναι ο τροπος σκεψης που επικρατει στην κυβερνηση των νεοφιλελευθερων .
Προσπαθουν να στηριξουν λοιπόν την οικονομια με επιδοματα, με δανεικα απο την ΕΚΤ με στοχο τεσσερις ιδιωτες να ταιζονται απο την εργασια ενος Δημόσιου.
Τετοια αναλογια εχουν υπολογισει?

Ανώνυμος είπε...

Ασθενείς με αριστεριοσκλήρωση, λειτουργείστε επιτέλους μία φορά θετικά προς το κοινωνικό σύνολο. Πάψτε επιτέλους να γεμίζετε με δηλητήριο τον περίγυρό σας. Θα δείτε κι εσείς καλό, αν καταλάβετε αυτό που ζούμε. Είναι μονόδρομος τα μέτρα και δεν έχουν πολιτική χρειά. Είναι μπροστά η Ελλάδα μας σε σχέση με το κακό. Βοηθήστε προς αυτή την κατεύθυνση και θα έχετε το χρόνο για κριτική, όταν περάσουμε στην ομαλότητα. Έλεος πια.

Reporter είπε...

Το σχόλιο 8:03 μ.μ., Μαρτίου 29, 2020 που το αναρτά κάποιος αντι-ευρωπαϊστής reporter είναι αντιγραφή από το από seisaxthiablog με τίτλο [Άκου, Χατζηαβάτη, ευρωλιγούρη!].
Εγώ, που με το ψευδώνυμο reporter, αναρτώ εδώ και πολύ καιρό σχόλια στο blog, θώρησα σκόπιμο να διαχωρίσω την θέση μου και να παρακαλέσω το φίλο που καπηλεύτηκε το ψευδώνυμό μου, να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Πε μου ετσι, πε μου ετσι, οπως ελεγε και ο Χαντζηχρήστος στη θειά του για το φυλαχτο, στο Μακρυκωσταιοι και Κοντογιωργηδες,οτι ο γνησιος reporter δεν εχει καμια σχεση με το
τσιπροσούργελο 8.03 μμ 29\3\20.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως εξακολουθώ να έχω μια απορία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γιατί η πλειοψηφία των αριστερών μετανάστευε ανέκαθεν στις κακές καπιταλιστικες χώρες; Ο Καναδάς τη δεκαετία του 50 είχε γεμίσει κατατρεγμενους Έλληνες αριστερούς. Γιατί δε μεταναστευατε στους σοσιαλιστικους παράδεισους του πρώην ανατολικού μπλοκ που όλα ήταν κρατικά και λειτουργούσαν άψογα; Μόνο κάτι αντάρτες μετά τον εμφύλιο πήγαν προς τα εκεί και μόλις τους επετραπηκε γύρισαν πίσω να πάρουν και τις συντάξεις της αντίστασης. Γιατί η Παπαρηγα έστειλε την κόρη της στο deree κι από εκεί στους κακούς Αμερικανούς; Και όλα αυτά τα παραμύθια περί ισότητας και δημοκρατίας δεν πιάνουν. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι όλα τα κομμουνιστικα καθεστώτα είναι τα πιο σκληρά επί γης. Και θα ήθελα να μου πεις μια χώρα ανά τον κόσμο που έχει κομμουνιστικο καθεστώς και έχει ελεύθερες εκλογές. Και δεν εννοώ τις εσωτερικές εκλογές του κόμματος που κάθε φορά αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός. Αρκετά λοιπόν με τα παραμύθια σας. Μας έχετε κουράσει το νευρικό συστημα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καναδας γεμισε και με υπερδεξιους, αλλα δεν τους αρεσε , εκει δεν εχει χαβαλε , ολοι ελεγχονται

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητσοτακης εδειξε το δρομο , ειπε καταθεστε ολοι οι βουλευτες το 50% των χρηματων υπερ ταμειου για την υγεια , γιατι δεν κανετε και στο δημο το ιδιο ολοι οι αιρετοι, με πρωτο το Δημαρχο , δωστε τα χρηματα που σας πληρωνουν οι δημοτες ,υπερ του ταμειου για το Κορωνουιο. Αντε ντε .Προσφορα στο κοινωνικο συνολο.

φραγκουλης είπε...

Σαν σήμερά εκτελέστηκαν ο Μπελογιάννης ο Μπάτσης ο αργυριάδης ο καλούμενο γιατί ήθελαν τα όνειρα να έχουν το μπόι των ανθρώπων. Σήμερα μας έφυγε ο Γλέζος στα 98 χρόνια με 3 καταδίκες σε θάνατο και 16 χρόνια εξορία. Άνθρωποι που αγάπησαν πολύ την ζωή. Οφείλουμε στην μνήμη τους να σταθούμε σε αυτό το δύσκολο πόλεμο που περνάμε και με την πρώτη χαραμάδα αισιοδοξίας, να σταθούμε κοντά στους χωριανούς μας στους φίλους μας τους συντρόφους μας. Ο φόβος και η ανασφάλεια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.
Φραγκούλης Γ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ξεχνάς σύντροφε ότι στη Σοβιετική Ένωση οι σύντροφοι εκτελουσαν συντρόφους με συνοπτικές διαδικασίες σε στημένες δικες και δεν είχαν καν το δικαίωμα δίκαιης υπεράσπισης. Όταν δεν τους δολοφονουσαν νύχτα όπως το σύντροφό Τρότσκι. Αλλά εκείνα μάλλον δεν πιάνονται. Ήταν συντροφικές δολοφονίες. Άρα δικαιολογημενες γιατί ήταν εχθροί του κόματος. Ο φόβος και η ανασφάλεια που λες ήταν δύο λέξεις που κυριαρχούσαν σε όλα αυτά τα καθεστώτα για τους πολίτες τους μέρα και νύχτα. Προσωπικά είμαι ενάντια σε κάθε διωγμό για ιδεολογικούς λόγους.Αλλα ως υποστηρικτές ενός συστήματος και μιας ιδεολογίας που κυνήγησε άγρια όλους τους πολιτικούς αντιπάλους ως εχθρούς του κόματος και του λαού θεωρώ ότι δεν μπορείτε να κάνετε σημαία τις πολιτικές διώξεις.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω, 10.16ΜΜ.
φυσικα μιλας για εναν δογματικο ανελευθερο,που δεν μπορει να κρινει για το
αγαθο των ατομικων δικαιωματων.Ο φανατικος παντα ειναι με το σκοπο που αγιαζει τα μεσα,η πορωση ειναι τετοια εκτασης που τον λιμο τον λενε αφθονια αν προκειται να εχουν πολιτικο οφελος. ετσι ομως επιστρεφουμε στην ιερα εξεταση του Μεσαιωνα .
Ο κοινοβουλευτισμος στο δυτικο κοσμο θεωρει σωστον τον Βολταιρο που εθεσε την πολιτικη διαφωνια ως δικαιωμα και οχι τον Κλαρα [βελουχιωτη] απο τη Λαμια που το ξεπστρεμα
που εκανε στους διαφωνουντες στον Μελιγαλά το θεωρουσε φυσικο γεγονος, καυχιοταν κιολας στους συντροφους οτι τρια εκατ. ελληνες να εμειναν ζωντανοι εφταναν για να φτιαξουν τον κομουνιστικο ...Παραδεισο?

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

ΓΛΕΖΟΣ.
Όλη η ουσία της ιδέας της συντροφικότητας βρίσκεται εδώ: οτι ο κάθε άνθρωπος υπάρχει μόνος του, αλλά και μέσα στον άλλο. Ότι όλοι είναι πολλοί και ξεχωριστοί, αλλά ταυτόχρονα ένας.

Ανώνυμος είπε...

Στις 27 Ιουνίου του 1950 στην Τσεχοσλοβακια εκτελέστηκε απο τους κομουνιστές μετά από μια δική παρωδία η Μιλαντα Χαρακοβα. Είχε αγωνιστεί κατά των Γερμανών και φυλακιστηκε από τη Γκεστάπο. Με την απελευθέρωση εκλέχθηκε βουλευτής με το κεντροαριστερο κομα ΕΣΚΤ. Όταν οι κομουνιστές κατέλαβαν την εξουσία παραιτήθηκε από τη θέση της και αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους. Την εκτέλεσαν με την κατηγορία της κατασκοπίας και της δολιοφθοράς και αρνήθηκαν να παραδώσουν το πτώμα της στην κόρη της για να το θάψει. Βρείτε τις διαφορές με τα προαναφερθέντα από τον κύριο Φραγκουλη πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Ηλεκτρονικά και πάντα υπό την εποπτεία έκδοσης των προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ
θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις
για προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου
στους Δήμους.

Παράλληλα όλες οι προθεσμίες των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ δεν εντάσσονται στην δίμηνη παράταση που προβλεπόταν με νέα ΠΝΠ και οι προθεσμίες που έχουν καθοριστεί ισχύουν κανονικά.

Τα παραπάνω προβλέπει άρθρο της ΠΝΠ που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 31/3/2020 με τα νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Σύμφωνα με την σχετική διάταξη οι Δήμοι στις ηλεκτρονικές τους σελίδες
θα δημιουργήσουν ηλεκτρονικές φόρμες
στις οποίες θα δέχονται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για τις προσλήψεις συμβασιούχων
μέσω των προκηρύξεων του εκδίδουν οι Δήμοι της χώρας
για την κάλυψη εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών.
Οι προκηρύξεις αυτές εκδίδονται κατόπιν εγκρίσεως του υπουργείου Εσωτερικών και του ΑΣΕΠ.

Όπως ορίζει η διάταξη προβλέπεται ότι για τις ανακοινώσεις για προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον φορέα με ηλεκτρονικό τρόπο και κατ΄ εξαίρεση ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μετά από σχετική απόφαση του φορέα.

Τα παραπάνω ισχύουν και στις προκηρύξεις που έχουν ήδη εγκριθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και δεν έχουν δημοσιευθεί ή δεν έχει αρχίσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν οι υποψήφιοι λόγω κλειστών δημοσίων υπηρεσιών,
όπως σχολεία,, πανεπιστήμια κτλ δεν μπορούν να συλλέξουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
είτε με ηλεκτρονικό είτε με άλλο τρόπο, λόγω των τρεχουσών συνθηκών, θα μπορούν να
υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75),
σύμφωνα με την οποία, εφόσον προκύψει προσληπτέος, θα προσκομίσει αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο και πάντως άμεσα μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού COVID-19.

Για όσο διάστημα εφαρμόζονται τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι ενστάσεις για όλες τις διαδικασίες πρόσληψης υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σχετικά με το ζήτημα των αιτήσεων και ενστάσεων στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ γίνεται σαφές με νέα διάταξη ότι η παρ. 5 του τριακοστού όγδοου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 68) που πρέβλεπαι την υποχρεωτική δίμηνη παράταση των προθεσμιών δεν καταλαμβάνει τις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου των φορέων του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28 που προκηρύσσει ως γνωστόν το ΑΣΕΠ.

Τέλος σύμφωνα με την διάταξη το ΑΣΕΠ θα μπορεί να ανακοινώνει αλλαγή των προθεσμιών των διαδικασιών αλλά με απόφαση που θα λαμβάνει κατά περίπτωση

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ,ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ.
ΑΓΟΡΑ PC ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ .
ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ :
Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από
τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κάρυστος:
Ο πρώτος Δήμος της χώρας που δωρίζει tablet και internet στους μαθητές

Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας, επηρεάζοντας καταρχάς την παιδεία. Πρώτα απ' όλα, για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας και σταδιακά περνάμε σε μία νέα μορφή εκπαίδευσης: την τηλεκπαίδευση.

Για να λειτουργήσει η εκπαίδευση εξ αποστάσεως σωστά, όμως, χρειάζεται κάθε σπίτι να διαθέτει ηλ. υπολογιστή ή laptop/tablet, internet και εκτυπωτή.

Κάρυστος: Ο πρώτος Δήμος της χώρας που δωρίζει tablet και internet στους μαθητές

Το αίτημα των γονιών για δωρεάν εξοπλισμό
Πριν μερικές μέρες,
9 δήμαρχοι της Αττικής ζήτησαν από την Υπουργό Παιδείας να βοηθήσει μαθητές και φοιτητές να να εξασφαλίσουν
τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην τηλεκεπαίδευση.
Αντίστοιχο αίτημα εξέφρασε μα ανακοίνωσή της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος .


Ο Δήμος Καρύστου πρωτοστατεί
Ο πρώτος Δήμος που ανταποκρίθηκε στο παραπάνω αίτημα είναι η Κάρυστος που θα παρέχει δωρεάν tablets, εκτυπωτές αλλά και πρόσβαση στο διαδίκτυο στους μαθητές που αδυνατούν να τα καλύψουν. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα εξής:

«Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας.
Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων
ο Δήμος Καρύστου θα παρέχει δωρεάν tablets και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν εκτυπώσεις στους μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τα παραπάνω ,
ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας.

Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.»

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχε χαρισε τους μισθούς που παιρνεις απο το Δημο!

O Δήμαρχος θα μπορούσε να μαθαίνει τα βασικά απο τον Πρωθυπουργο και αρχηγό της ΝΔ και να μαθει τι κανουν τα στελεχη της ΝΔ .

απο αρθρο σε εφημερίδα :

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην «προτροπή» για παραχώρηση του μισού μισθού των στελεχών της κυβέρνησης για τους επόμενους δύο μήνες στο ταμείο εναντίον του κορονοϊού, χωρίς να το πει σε κανέναν.
Ήταν μία κίνηση που ουσιαστικά «έπιασε στον ύπνο» τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι σαφές ότι βγήκε ένα βήμα μπροστά , την ώρα που οι πολίτες ταλαιπωρούνται, ανθρώπινες ζωές χάνονται και όλοι αναζητούν από την εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά και από τα κοινοβουλευτικά κόμματα κατευθύνσεις και λύσεις.

Η επιλογή αυτή του κ. Μητσοτάκη πάντως προκάλεσε αν μήτι άλλο τον εκνευρισμό του ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε άβολη θέση, μια και εκ των πραγμάτων έπρεπε να μπει στο δημόσιο διάλογο μετά την κίνηση της κυβέρνησης .
Ενδεικτική της «παγωμάρας» που επικράτησε στην Κουμουνδούρου είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού , ο κ.Τσίπρας ζήτησε την μετατροπή της πρότασης από «προαιρετική» σε «υποχρεωτική» .

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ Ευρωλιγούρηδες και Γερμανόφιλους Νεοφιλελεύθερους
Η αδιαφορία της ΕΕ και οι στυγνοί εκβιασμοί της Γερμανίας, έχουν φέρει οργή και θυμό στην Ιταλία. Η Μέρκελ παρά τους νεκρούς στην Ιταλία, δεν φαίνεται πως έχει την διάθεση να βοηθήσει την δοκιμαζόμενη χώρα.
Αυτές οι καταστάσεις όπως φαίνεται, θα αλλάξουν μία για πάντα την Γηραιά Ήπειρο…
Όλο και περισσότεροι Ιταλοί μισούν πλέον το ''κονκλάβιο'' των Βρυξελλών και πλέον τίποτα δεν θα είναι ίδιο...
Πρέπει να γνωρίζουμε το εξής.
Όποτε και εάν γίνουν εκλογές στην Ιταλία, νικητής θα αναδειχθεί ο Σαλβίνι. Η απήχηση στον λαό είναι τεράστια, ενώ έχει βρει και την σύμμαχό του για να σχηματίσει μία ανεξάρτητη Κυβέρνηση.
Αυτή είναι η Τζιόρτζια Μελόνι, ηγέτιδα του εθνικού συντηρητικού κόμματος ''Αδελφοί της Ιταλίας΄΄, η οποία έκανε μάλιστα πριν λίγες ώρες παρέμβαση σε ΜΜΕ, όπου ξεκαθάρισε με άμεσο τρόπο : “'Δεν ζητάμε δώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τη Γερμανία, είμαστε συνηθισμένοι να δουλεύουμε και να μην ζητάμε ελεημοσύνη. Η αλήθεια είναι μία, η Γερμανία έχει πλουτίσει στους ώμους μας. Θέλουμε τα χρήματά μας πίσω!''
Mετά από λίγες ώρες τη ‘σκυτάλη’ πήρε ο Σαλβίνι και λέει τα εξής: ‘’Η ΕΕ και η Γερμανία δεν έδωσαν καμία βοήθεια. Φθάσαμε στο σημείο να μας στέλνουν γιατρούς η Κούβα και υλικά η Αλβανία και η Βενεζουέλα''.
Από εδώ και στο εξής τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην Ευρώπη!

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να διαβάσουμε και μόνοι μας το "ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ" αν θέλουμε. Ποιος ο λόγος του copy paste; επίσης οι ακροδεξιοί της Ιταλίας δεν ήταν εκείνοι που κάποτε συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς ή εγώ έχω μάθει λάθος ιστορία;

Ανώνυμος είπε...


Βουλευτής ΚΚΕ Λιανα ΚΑΝΕΛΛΗ
«Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστειάκι να γίνονται οι βουλευτές χορηγοί των ψηφοφόρων»
«Τους βουλευτές τους ψηφίζετε για τις αποφάσεις που παίρνουμε.
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ , ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ;;;
Τι λες για την συντροφησα Γιαννη¨.

Ανώνυμος είπε...

Μειωση μισθου δημαρχων για τους επομενους μηνες .θα γινει η θα ειναι 1 Απριλιου 2020 ;


Οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας και σ΄αυτή την προσπάθεια της Πατρίδας μας,  είναι και θα είναι παρόντες με τη συνεχή συμμετοχή τους σε όλα τα επίπεδα. Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας θα λάβει απόφαση για την προσφορά του 50 % του μισθού των Δημάρχων, μετά τη συζήτηση του θέματος  από το ΔΣ της ΚΕΔΕ,  στη συνεδρίαση της Τετάρτης 1 / 4 / 2020

Ανώνυμος είπε...

Κ*λοκουμμούνι πες στην Κανελλη και στα αλλα τα μαντροσκυλα τα τσιρακια των αφεντικων του κομματος σου να δωσουνε τον μισο τους μισθο για 2 μηνες και αφηστε τις αμπελοφιλοσοφιες.
Για παχιες κουβεντες κουμμουνια ειστε πρώτοι, όταν ειναι να βάλετε το χερι στην τσέπη σας βγαίνουν τα καβουρια παλιολινατσες.
Σας ξεβρακωσε ο Κυριακος βρε θεομπαίχτες.
Στο 1% θα σας στειλει ο λαος. ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑ
Αριστεροαστοι των βορείων προαστίων με τη δεξια τσεπη.
Τσιρακια των αφεντικών.
Οπισθοδρομικοι κατσαπλιαδες

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτες του ΚΚΕ Στη βουλή, τι κάνουν;; μόνο καταψηφίζουν, παίρνουν τον λόγο κανελλη και λοιποι πλα,πλα πλα κανείς δεν τους ακούει, Πρωτοι-πρωτοι με το ΠΑΜΕ στα δικα τους, συλλαλητήρια και στο κλείσιμο των δρόμων, μην μολυνθουν απο αλλους. . Ακόμη και στους δήμους , το ίδιο κάνουν , ένα λογιδιο γραμμένο απο το κέντρο προπαγάνδας ,για να φαίνεται κατι στα πρακτικα. Εκεινο το : {{ λευκο ως προς τα προσωπα}}, της Λ.Σ , όταν έχει ορισμό προσώπων , τι σου λέει, φοβουνται μηπως συμφωνήσουν για κανενα δεξιο, Ομως ζουν επαγγελματικα και παιρνουν δουλειες και απο αντιπάλους ιδεολογικά.

Ανώνυμος είπε...

"Είναι πάντα λάθος να υποθέτει κανείς ότι όσοι παραπονουνται με τον ηχηροτερο τρόπο υπέρ του λαού είναι κι αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο την ευημερία του". Αυτά όσον αφορά και το ΚΚΕ και τους λοιπούς αριστερούς.

Ανώνυμος είπε...

Υποκρισίες
Κε αρχισυντάκτη
Ο κορονοϊός και οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν αντιμετωπίζονται με φιλανθρωπίες.
Κάποιοι από την κυβέρνηση, δημοσιογράφοι και βουλευτές έβγαλαν από το ντουλάπι με τους σκελετούς ένα παλιό εργαλείο που λέγεται αντικομμουνισμός. Στην προσπάθειά τους να καλύψουν την αντιλαϊκή πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν και υπηρετούν, σκέφθηκαν να ελεήσουν το λαό δίνοντας το μισό μισθό τους. Δηλαδή κάτι ψιλά πάλι!
Αλήθεια τι έκαμαν τα προηγούμενα χρόνια για να μην χρειάζεται αυτό;. Παραποιώντας τις δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη προσπαθούν να στρέψουν τον κόσμο εναντίων του ΚΚΕ. Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνω ότι πάγια θέση του ΚΚΕ και των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι δήμαρχοι, περιφερειάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι να είναι άμισθοι και να συνεχίζουν την δουλειά τους, ασφαλισμένοι στον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα.
Σε ότι αφορά τους βουλευτές, σας παραθέτω την παρέμβαση Καραθανασόπουλου στον προηγούμενο προϋπολογισμό όπου αναφέρει ότι «το ΚΚΕ, μακριά από λαϊκίστικες αντιλήψεις, είχε προτείνει από την πρώτη στιγμή μετά τη μεταπολίτευση, να υπάρξει γενναία μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων, να καταργηθούν η βουλευτική σύνταξη και τα άλλα προνόμια των βουλευτών. Πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ τα εφαρμόζουν αυτά στην πράξη, δίνοντας το σύνολο των όποιων αποζημιώσεων στο Κόμμα, παίρνοντας 800 ευρώ ως μισθό. Αυτά λαμβάνουν ως αποζημίωση και ο Δ. Κουτσούμπας και ο Θ. Παφίλης και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ. «Έτσι κι αλλιώς, η αντίληψη του ΚΚΕ για το ρόλο του βουλευτή στο σοσιαλισμό είναι εντελώς διαφορετικός από το ρόλο του βουλευτή στο αστικό πολιτικό σύστημα».
Πάλη για δημόσια υγεία, να μην μπορέσουν να κάνουν την φιλανθρωπία άλλοθι.
Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα