15 Μαρτίου 2020

Ενεργούμε υπεύθυνα – προστατευόμαστε από τον κορωναϊό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


25 σχόλια:

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

"Δεν πρέπει να σκέφτομαι ότι δεν έχω τον ιό και προφυλάσσομαι, αλλά ότι τον έχω και δεν θέλω να τον μεταδώσω στους άλλους."

Χτες κερδίσαμε μια μέρα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

Καλη δύναμη σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 20 και μήνες σε αναγκαστική ,λόγω υγείας, καραντίνα .
Θα συνηθίσετε.
Κάντε μια λίστα με πράγματα που αναβαλατε να κάνετε λόγω χρόνου. Περάστε αυτόν τον πολυπόθητο, δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας.
Αν έχετε κήπο, ασχοληθείτε με αυτόν.
Δεστε βιντεάκια για το πως φυτεύονται οι σπόροι. Αλλάξτε την διαρρύθμιση του σπιτιού σας. Ξεκαθαρίστε πατάρια,ντουλάπες.
Κάντε μόνοι σας μεταποιήσεις στα ρούχα σας.
Κάντε εκείνη την λεπτομερή γενική που λόγω χρόνου ,κάνατε μόνο όσα βλέπει η πεθερά.
Βάλτε τους άντρες να κάνουν τα μερεμέτια που ανεβαλαν τόσο καιρό.
Καθαρίστε τα αυτοκίνητα σας.
Μαγειρέψτε, μόνο μην τρώτε πολύ.
Ανεβείτε στις ταράτσες σας και κάντε ηλιοθεραπεία και γυμναστική.
Ξαπλώστε, κοιμηθείτε, παίξτε χαρτιά ,διαβάστε, σαπιστε στην τηλεόραση και στα σοσιαλ.
Κάντε ότι γουστάρετε, έχετε την υγεία σας ρε σεις.

20 μηνες καραντίνα, 3 χειρουργεία ,ένα απλό αυτονόητο μπανιο ,ακόμα φαντάζει βουνό.
Μην γκρινιάζετε.
Είστε γεροί.

Με εκτίμηση .

Ανώνυμος είπε...

Σε πόσες μέρες θα μηδενιστούν τα κρούσματα αν μείνουμε μέσα – Τι λένε οι επιστήμονες


Κάποιοι εξακολουθούν να μην το πιστεύουν ή να κάνουν του κεφαλιού τους, όμως το «Μένουμε σπίτι» δεν είναι ένα απλό trend. Κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Αν μείνουμε όλοι σπίτι και πειθαρχήσουμε για πρώτη φορά στις οδηγίες των επιστημόνων τότε θα δούμε τον ιό να αναχαιτίζεται. Πώς θα γίνει αυτό;

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας τα κρούσματα είναι περίπου 200. Σε μια περίπου εβδομάδα η εκθετική τους αύξηση υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε 1000 κρούσματα. Και αυτή θα είναι η κορύφωση της επιδημίας στη χώρα μας ΑΝ πειθαρχήσουμε και ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ.

Αν το κάνουμε σε δυο εβδομάδες τα νέα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται, σε 3 εβδομάδες η μείωση θα είναι της τάξης του 80-85% και σε έναν περίπου μήνα θα έχουν μηδενιστεί.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να μείνουμε μέσα και να μην γίνουμε και οι ίδιοι φορείς της εξάπλωσης του ιού. Στο χέρι μας είναι να νικήσουμε τον κορωνοϊό. Αρκεί για πρώτη φορά στη ζωή μας να μην κάνουμε του κεφαλιού μας

Ανώνυμος είπε...

Εκκλησιαζομαι στο σπιτι .

Ανώνυμος είπε...

Μετανοειτε ,ηγγικεν γαρ η βασιλεια των ουρανων.

Ανώνυμος είπε...

τωρα που θα βγει ο στρατος στους δρομους το μονο σιγουρο ειναι θα μεινουμε σπιτι

Ανώνυμος είπε...

2050.
《Παππού, παππού! Στο βιβλίο της ιστορίας γράφει ότι το Μάρτιο του 2020 υπήρξε μια πανδημία! Μα τί συνέβη;

- Εξαπλώθηκε από την Κίνα ως εδώ ένας απαίσιος ιός που δεν είχε εμφανιστεί ποτέ πριν.
- Και μετά;
- Είμασταν όλοι σε καραντίνα, κανείς δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι. Πηγαίναμε μόνο στο σουπερμάρκετ. Συνέβη από την μια στιγμή στην άλλη. Την προηγούμενη μέρα είμασταν όλοι μαζί... φίλοι, συγγενείς, κατόπιν το πρωί της 9ης Μαρτίου άλλαξε η ζωή μας.
- Και μετά τί συνέβη;
- Επικοινωνούσαμε για πολύ καιρό μέσω διαδικτύου, ευτυχώς ξέρεις υπήρχαν τα τηλέφωνα και οι υπολογιστές. Ο κόσμος έγινε πιο υπεύθυνος, η μόλυνση του περιβάλλοντος ήταν λιγότερη και εν μέρει ανακαλύψαμε πράγματα που θεωρούσαμε αδύνατα για εμάς. Στο τέλος ήρθε η άνοιξη και η πρώτη σκέψη ήταν να βγούμε για να συναντηθούμε με όλους. Η ζωή είχε σταματήσει για εμάς, αλλά μια θετική πλευρά υπήρχε: καταλάβαμε την αξία των πραγμάτων που δεν είχαμε πια. Πίστεψέ με εγγονέ μου, ο καφές που ήπια όταν ξανάνοιξε το καφενείο, ακόμα κι αν ήταν φτιαγμένος με τους ίδιους κόκκους που φτιαχνόταν πριν, ήταν πεντανόστιμος.
- Γιατί;
- Γιατί είχε την γεύση ενός κράτους που τα είχε καταφέρει!》 ❤❤❤

Υπομονή και δύναμη σε όλους!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχια. Συνεργασια .
''Ένας δάσκαλος έφερε μπαλόνια στο σχολείο και ζήτησε από τα παιδιά να τα φουσκώσουν όλα και στη συνέχεια να γράψει το κάθε παιδί στο μπαλόνι του ,το όνομά του .

Μάζεψαν τα μπαλόνια στο διάδρομο και ο δάσκαλος τα ανακάτεψε από άκρη σε άκρη. Ο δάσκαλος έδωσε τότε 5 λεπτά για να βρει το κάθε παιδί το μπαλόνι που είχε πάνω του το όνομά του .

Τα παιδιά έτρεξαν πάνω κάτω , κοιτάζοντας και ψάχνοντας ξέφρενα, αλλά καθώς έφτασε η ώρα και τα 5 λεπτά πέρασαν - κανένα δεν βρήκε το δικό του μπαλόνι ...

Τότε ο δάσκαλος είπε στα παιδιά να πάρουν το μπαλόνι που είχαν πιο κοντά τους και να το δώσουν σε εκείνο το παιδί του οποίου το όνομα ήταν γραμμένο πάνω στο μπαλόνι .Σε λιγότερο από 2 λεπτά το κάθε παιδί είχε το δικό του μπαλόνι.

Τελικά , ο δάσκαλος είπε,

"Το μπαλόνι είναι σαν την ευτυχία. Κανείς δεν θα το βρει εάν ψάχνει μόνο για το δικό του. Αντ 'αυτού, αν όλοι νοιάζονται και για τους άλλους, θα βρουν το δικό τους πολύ πιο γρήγορα ».

Reporter είπε...

Η αθλιότητα του Νέο-φιλελευθερισμού...
Τελικά, οφείλουμε κάτι σημαντικό στον Covid-19 που απειλεί να κατακλύσει τα σώματα του 60-70% του παγκόσμιου πληθυσμού. Του οφείλουμε το ξεβράκωμα και τον εξευτελισμό του οικονομικού δόγματος του ΝΕΟ-ΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ και της απάτης του ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟΥ, που έπειτα από μισό αιώνα ιδεολογικού και πολιτικού μονοπωλίου σκάνε σαν τσιχλόφουσκα στα μούτρα των εμπνευστών τους - όσων ακόμη ζουν- και των ζηλωτών τους - που δυστυχώς ζουν και βασιλεύουν. Του οφείλουμε την αποκάλυψη του τρόμου και της αθλιότητας του ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, που αποτελεί τη χειρότερη ιδεολογική πανδημία που έχει πλήξει την ανθρωπότητα.
Τώρα όλοι οι νέο-φιλελεύθεροι, είτε γλείφουν ό,τι έφτυναν εδώ και χρόνια είτε απλώς αποδέχονται σιωπηλά, σαν βάλσαμο, τις τεράστιες δόσεις «ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ» κατά της πανδημίας.

Τώρα, είμαστε όλοι ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ, έτσι κουφαλίτσες;
Πού είναι οι αποτελεσματικές και πάνσοφες αγορές σας, λεβέντες;
Πού έχει λουφάξει η «επινοητική» επιχειρηματικότητα που «η μόνη κοινωνική της ευθύνη είναι να δημιουργεί κέρδη για τους μετόχους της» (Φρίντμαν);
Πού εξαφανίστηκαν οι νέο-φιλελεύθερες βεβαιότητες ότι «όσο περισσότερο το κράτος σχεδιάζει, τόσο περισσότερο δυσκολεύει τα άτομα να σχεδιάσουν» (Χάγεκ);

«ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ;», κραυγάζουν τώρα αγωνιωδώς οι ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΕΣ που ήθελαν να το συρρικνώσουν, να το εξαφανίσουν, να ξεπουλήσουν κάθε παραγωγικό του βραχίονα, να ακρωτηριάσουν κάθε δημιουργικό του αρμό, να αποδυναμώσουν κάθε κοινωνικά αναντικατάστατη υπηρεσία του – και το έχουν κάνει ήδη, δυστυχώς, σε βαθμό καταστροφικό, επιτρέποντας στον κορονοϊούλη να παραλύσει συστήματα υγείας και προστασίας του πληθυσμού από την επιδημία.

ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ που υπηρέτησαν με ζήλο τα δόγματα της δημοσιονομικής λιτότητας, εκλιπαρούν τώρα για μεγάλες, θηριώδεις δόσεις κράτους. Θέλουν από το κράτος τα πάντα και τα θέλουν τώρα.
Θέλουν οι κυβερνήσεις να αυξήσουν χωρίς φειδώ τις δημόσιες δαπάνες τους, να κάνουν κάθε επένδυση που περνάει απ’ το μυαλό τους.
Θέλουν οι κεντρικές τράπεζες να τυπώσουν και να μοιράσουν άφθονο χρήμα, σε κάθε εκδοχή.
Θέλουν να καλύψουν τις ζημιές των επιχειρήσεων, να τους παγώσουν τα χρέη, να τους πληρώσουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις, να επιδοτήσουν την τόνωση του τζίρου τους.
Θέλουν οι κυβερνήσεις πρέπει να γίνουν τρυφερές, τα κράτη γενναιόδωρα.
Να ενισχύσουν τα συστήματα υγείας – τα ιδιωτικοποιούμε αργότερα, βρε αδερφέ.
Να πληρώσουν αδρά τις έρευνες για το εμβόλιο και τις θεραπείες.
Πλεονάσματα; Τι είναι αυτό; Ποιος διεστραμμένος νους τα σκέφτηκε;
Στο διάβολο το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Στάχτη και μπούλμπερη τα μηδενικά και τα χαμηλά ελλείμματα.
….
------------
Γιατί έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα η ΙΤΑΛΙΑ ;
“Από το 2010, η ΙΤΑΛΙΑ πετσόκοψε 37 δις από την υγεία με εντολή της ΕΕ που αντιστοιχούν σε 359 μικρά νοσοκομεία/κλινικές , 70.000 κρεβάτια και χιλιάδες ΜΕΘ” - Georgia Gardalino - Repubblica

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

Θετικη σταση ζωης

ΕΞΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Κάποιοι χωρικοί αποφάσισαν μαζί με τον παπά τους, να προσευχηθοςύν για να βρέξει. Την ημέρα της προσευχής, όλοι συγκεντρώθηκαν, αλλά μόνον ένα αγόρι ήρθε με μια ομπρέλα.
Αυτό είναι ΠΙΣΤΗ.
Όταν πετάμε τα μωρά στον αέρα, γελούν, επειδή ξέρουν, ότι θα τα
πιάσουμε. Αυτό είναι ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
Κάθε βράδυ, πέφτουμε για ύπνο, χωρίς καμία βεβαιότητα, ότι, το επόμενο πρωϊ, θα είμαστε ζωντανοί, όμως εξακολουθούμε, να βάζουμε ξυπνητήρια, για να ξυπνήσουμε. Αυτό είναι ΕΛΠΙΔΑ.
Σχεδιάζουμε μεγάλα πράγματα, για το αύριο, παρά την μηδενική γνώση, που έχουμε, για το μέλλον. Αυτό είναι ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.
Βλέπουμε τον κόσμο να υποφέρει, αλλά, συνεχίζουμε να παντρευόμαστε και να γεννάμε παιδιά. Αυτό είναι ΑΓΑΠΗ.
Στο T shirt ενός 80χρονου, έγραφε «Δεν είμαι 80
χρονών. Είμαι ένα 16χρονο αγόρι, με 64 χρόνια εμπειρία».
Αυτή είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μια πανδημία μας υποχρεώνει να δούμε αυτό που δεν θέλουμε, δεν μας βολεύει, ή δεν έχουμε, δεν φροντίσαμε ποτέ να αποκτήσουμε, τα εργαλεία να επεξεργαστούμε.

Παράτολμα ψύχραιμοι, επιδεικτικά υπερόπτες, προκλητικά απείθαρχοι,
« αντισυστημικοι» μέχρι το μεδούλι.

Πάντα κάποιος άλλος θα πληρώσει για εμάς(το τραγικό είναι ότι με τον κορονοιο, πράγματι, « πληρώνουν» οι ευάλωτες ομάδες),πάντα κάποια «ξένα» κέντρα επεξεργάζονται τον αφανισμό μας.

Αυτή τι φορά, βέβαια, δεν υπάρχουν «δανειστές» και η απειλή είναι παγκόσμια. Λεπτομέρειες.

Όταν εξω ο ήλιος λάμπει. Οι νέοι και υγιείς δεν πολυκαταλαβαινουν γιατί θα πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους για να μην ασθενήσουν οι ηλικιωμένοι και πιο αδύναμοι.

Οι ηλικιωμένοι , πάλι, αρνούνται να συμμορφωθούν γιατί η υπαρξιακή αγωνία είναι παραλυτική και μια υποχρεωτική καραντίνα ερμηνεύεται ως εκδοχή θανάτου.

Ανώνυμος είπε...

Οι στόκιοι επαναστατες της φακής επιτελους θα δουν τι σημαινει απαγορευση και εξομοιωση Βορειας Κορεας για οσο χρονο χρειασθει και μετά οι ιδιοι θα λενε -Απεταξάμην
το Κομμουνιστικόν ποτήριον τούτον.

Ανώνυμος είπε...

Ο κίνδυνος δεν η απαγορευση αλλά ειναι οτι τελικά ενα Κουμουνιστικό κράτος με αυστηρες δομές Κίνα ( όπως η Σπαρτη ) ,έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα ριζικά ,ενώ ενα δημοκρατικό ευρωπαικό κράτος Ιταλία ( η αντιστοιχη Αθηνα ) ,παραπαιει ποια ειναι η σωστη λύση και τελικά δεν προστατευει αποτελεσματικά τους πολίτες , η μη σωστη κατανοηση τι είναι Δημοκρατια και ελευθερία και ποια η κοινωνική και ατομική ευθυνη .

Τωρα θα δοκιμαστεί και ο Δημος αν ειναι έτοιμος να διαχειριστεί αποτελεσματικά κρίση , και ειχε προετοιμστεί σε θεματα κρίσεων , και οχι μονο στα απλά καθημερινα θεματα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.
Οποιος πιστευει σε αυτο, κατανοει οτι η Δημοκρατία ειναι εδω .Η αντιστοιχια με τον αυταρχισμο ειναι στο πως αντιλαμβανεται την εντολη και την πειθαρχια καποιος.
Στο στρατοκρατικο ολιγαρχικό συστημα της Αρχαιας Σπαρτης επικρατουσε το καθήκον,
στην δημοκρατικη Αθημα η υποχρεωση.
Η μεν εδιναν ριζικη λυση με αυταρχικο τρόπο [Καιάδα],οι αλλοι με ηπιο τρόπο [εξορία].
Και τα δυο υπηρετουσαν την εκτακτη ανάγκη,Ομως το Καθήκον ειναι παντα συνθήκη εξωτερική [νομου,διαταγες, φοβος], ενω η Υποχρεωση ειναι εσωτερική παρορμηση ηθικής.
Οσον αφορά τον Δημο,ειναι κρατική δομή και θα συνταχθεί με τις εντολες περι εκτακτης προσαρμογής ,με τον ιδιο τροπο που εκανε για τον εγγραφο προς την περιφερεια για την δικαιολόγηση της αυξησης των τελων ως εκτακτο γεγονός.
Η αποψη περί της μεταφυσικης δυναμης που περιβάλει μια κρατική οντοτητα στην αποτροπή μιας πανδημίας ,οδηγει σε αυταπατη μεγαλυτερη και απο την θαυματουργικη επιδραση της μεταληψης
στην εκκλησία.



Ανώνυμος είπε...

Σκ@τοψυχο κουμμουνι ποιος περιμένεις να βρει το εμβόλιο κατά του κορονοϊου;
Ίσως οι μέγιστοι ιατροί της Κούβας; Αυτοί δεν ειναι που τόσα χρόνια με την κομμουνιστική τους εξέλιξη έχουν δώσει τα φώτα τους στην ιατρική και χάρις στις ανακαλύψεις τους έχουν σώσει τοσο κόσμο;
Κάνε μας τη χάρη λοιπόν, και ζήσε αυτές τις μέρες της καραντινας μια προσομοίωση ενός κομμουνιστικού καθεστώτος. Πριν γράψεις τη μακακια που σε δίδαξε ο ριζοσπάστης βουτά τα δάκτυλα σου στο μυαλό σου.

Κορονο-γιός

Υ.Γ.: Ελπίζω να βγει ένας ιός που θα ξεκανει όλους τους κομμουνιστές και όλους τους κρατιστές που έχουν δηλητηριάσει τη ζωή μας με μίσος τόσα χρόνια κ έχουν λοβοτομησει πλήθος κόσμου. Μζοφο σταλινοπαπαδιες.

Ανώνυμος είπε...

Κανενας περιορισμος στη β. Κορεα,Κουβα,Βιετναμ...Σαχαρα?

ΑΟΜΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ : ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ;
ΕΧΟΥΝ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

7:45 π.μ., Μαρτίου 17, 2020
βρε αντικρατιστη και αντικομμουνιστη
αν προσβληθεις απο τον κορονοιο και δεν υπαρχει ΜΕΘ για να σωθεις, δεν θα αρχιζεις να φωναζεις, που ειναι το κρατος ?
αν ενα συγγενικο σου προσωπο πρεπει επειγοντως να μεταβει σε νοσοκομειο, δεν θα βλαστημας θεους και δαιμονες αν τυχον και πεθανει γιατι αργησε να’ ρθει το ΕΚΑΒ ;

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει παιδιά, τι να κάνουμε.
Αμα πεθάνουμε πεθάναμε.
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕλεος!!!!!!!!!
Δεν θα πεθάνουμε κιόλας._

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΤΑΣΙΑ ΜΟΥ .....ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ
ΚΛΗΣΑΝΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ.....
ΚΥΡ

Ανώνυμος είπε...

Κορονοιος η χαρα του Κρατιστή.
Αυτοι θα φτασουν να μετατρεψουν σε ποινικο αδικημα
την μειωση του τζιρου σε οτι επιβιωνει ακομη?

Reporter είπε...

Η κατάρρευση του ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ
Στην ΙΣΠΑΝΙΑ η κυβέρνηση Σάντσεθ προχωρά στην εθνικοποίηση όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα. O υπουργός Υγείας της χώρας Σαλβαδόρ Ιλα ανακοίνωσε ότι επιτάσσονται και μπαίνουν υπό δημόσιο έλεγχο και όλες οι ιδιωτικές εταιρείες που είναι σε θέση να παράγουν ιατρικό εξοπλισμό.
Στην ΒΡΕΤΑΝΙΑ του Τζόνσον και του δόγματος της «αγέλης», τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ, τα δύο μεγαλύτερα της χώρας, έστειλαν επιστολή στην Ντάουνινγκ Στριτ ζητώντας, οποιουδήποτε μεγέθους και μορφής, κρατική στήριξη εδώ και τώρα. Αλλιώς θα κατεβάσουν ρολά.
Στη ΓΑΛΛΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνο ΛεΜερ δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμη και για εθνικοποιήσεις για να «προστατεύσει τις μεγάλες εταιρίες της χώρας». «Αυτό μπορεί να γίνει με ανακεφαλαιοποίηση», είπε, «μπορεί να γίνει με την απόκτηση ποσοστού, μπορώ ακόμα και να χρησιμοποιήσω τον όρο εθνικοποίηση, εάν χρειαστεί».
Στην ΙΤΑΛΙΑ η κυβέρνηση Κόντε ανακοίνωσε την εθνικοποίηση του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας, της Alitalia, δια της «σύστασης μιας νέας εταιρίας η οποία θα ελέγχεται πλήρως από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, και θα έχει ως μητρική μια άλλη εταιρία με, ακόμη και έμμεση, πλειοψηφική δημόσια συμμετοχή».
Στην ΕΛΛΑΔΑ, ο Νικήτας Κακλαμάνης, γιατρός και βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης της ΝΔ, ζήτησε - μέσω της δημόσιας τηλεόρασης - από τα «νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια» να μην «ξαναπιάσουν στην πένα τους» το σύστημα δημόσια υγείας.
Όλα αυτά,
Θα μπορούσαν να είναι η κατάρρευση, μέσα σε μια νύχτα, της σχολής του Σικάγο, του δόγματος του ΜΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, κι εκείνου του «αόρατου χεριού» της αγοράς που θα, εμφανιζόταν ως ο από μηχανής Θεός, και θα ρύθμιζε τα πάντα.
Θα μπορούσαν να είναι, μέσα στις δεκαπέντε-είκοσι μέρες που χρειάστηκε ο κορονοϊός για να «πετάξει» από την Κίνα στην Ευρώπη, και η ακαριαία κατάρρευση του ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που διέλυσε την Ελλάδα επί μια δεκαετία.
Και θα μπορούσε να είναι επίσης η δήλωση του Εμμανουέλ Μακρόν αφού είδε την πανδημία να διαλύει την Γαλλία : «Πρέπει να επανεξετάσουμε τις αξίες της δημοκρατίας μας. Κάποια αγαθά και υπηρεσίες, όπως η ανθρώπινη ζωή και η υγεία «πρέπει να τίθενται εκτός αγορών»
Με άλλα λόγια επαναφορά της Κοσμοθεωρίας του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ που έχει ως επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ σε αντίθεση με τον ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ που έχει ως επίκεντρο το ΧΡΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 18-Μαρ-2020 – Πηγή capital.gr
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι το ιαπωνικό φάρμακο Avigan είναι αποτελεσματικό εναντίον του κορονοϊού
Το Πεκίνο έχει ήδη αρχίσει να προωθεί τη χρήση του φαρμάκου favipiravir, το οποίο αναπτύσσεται από την Fujifilm Toyama Chemical και πωλείται υπό την εμπορική ονομασία Avigan.
«Είναι ιδιαίτερα ασφαλές και εμφανώς αποτελεσματικό», σημείωσε ο Zhang Xinmin, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας του υπουργείου Επιστημών της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.
Η Fujifilm Toyama ανέπτυξε το φάρμακο το 2014. Χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό από τον Φεβρουάριο.
Νωρίτερα σήμερα, η μετοχή της Fujifilm σημείωσε άλμα 15,4% στο χρηματιστήριο του Τόκιο.
Κλινικές μελέτες έγιναν σε 200 ασθενείς σε νοσοκομεία της Ουχάν και της Σενζέν, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο εμφανίστηκαν πολύ σύντομα αρνητικοί στο τεστ του ιού.
Ταυτόχρονα, τα συμπτώματα πνευμονίας υποχώρησαν σημαντικά.
Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, δεν παρουσιάστηκαν εμφανείς παρενέργειες.
Η ίδια η Fujifilm, πάντως, μέσω εκπροσώπου του, τονίζει ότι δεν ενεπλάκη στις κλινικές μελέτες στην Κίνα και βρίσκεται σε φάση αξιολόγησής τους.
Κινεζική εταιρεία έχει λάβει ήδη άδεια από τον Φεβρουάριο να παράγει το φάρμακο ως γενόσημο.
Η Fujifilm παρέχει το Avigan σε ιαπωνικά νοσοκομεία για κλινικές μελέτες, ενώ ετοιμάζει και δικά της, ξεχωριστά κλινικά πειράματα στην Ιαπωνία.

Ανώνυμος είπε...

Οδηγίες για τις μετακινήσεις των αγροτών

Οι επαγγελματίες αγρότες θα πρέπει να συμπληρώνουν τα έντυπα όπως κάνουν όλοι οι ελεύθεροι αυτοαπασχολούμενοι της χώρας, προκειμένου να μπορούν να εκτελέσουν τις εργασίες τους στους εξωτερικούς χώρους, μετά τους περιορισμούς ελεύθερης μετακίνησης που τέθηκαν σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Όπως διευκρίνισαν πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υπόχρεοι θα μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο Α, που φέρει τον τίτλο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου», ή σε περίπτωση που το έντυπο δεν είναι διαθέσιμο οφείλουν να συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία σε μια λευκή κόλλα χαρτί, στην οποία θα υπογράφουν και θα φέρουν μαζί τους πάντα με την ταυτότητά τους. Εφόσον δεν έχουν μαζί τους κάποια βεβαίωση μετακίνησης, διατρέχουν τον κίνδυνο να τους επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του επαγγέλματός τους, οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στη σχετική φόρμα τη θέση/θέσεις στην οποία/οποίες θα μετακινηθούν και στην οποία/οποίες θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των εργασιών τους, καθώς επίσης και το ωράριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα απασχοληθούν στις αγροτικές τους εργασίες.

Επίσης απαραίτητο είναι, εφόσον ο επαγγελματίας αγρότης απασχολεί εργάτες γης, να τους παρέχει την ειδική βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου, στην οποία πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του αγρότη, το σημείο απασχόλησης και το ωράριο, ενώ το έγγραφο πρέπει ακόμα να φέρει τη σφραγίδα του αγρότη.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι, εφόσον τους ζητηθεί, οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους και τη σχετική βεβαίωση κυκλοφορίας και να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή συνωστισμού.

Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά την κίνηση των αγροτών με οχήματα, ισχύουν όσα έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δηλαδή ο περιορισμός των επιβαινόντων σε 2 άτομα ανά όχημα.

Μελισσοκόμοι

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση των μελισσοκόμων, οι οποίοι την περίοδο αυτή μεταφέρουν τα μελίσσια τους σε άλλες περιοχές από τον τόπο διαμονής τους. Αυτό όμως θα μπορεί να γίνει εφόσον έχουν δηλωμένα τα μελίσσια τους, και μαζί με το δελτίο αποστολής θα μπορούν να βγουν και εκτός της περιφερειακής τους ενότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Κοζάνης, εφόσον οι μελισσοκόμοι είναι επαγγελματίες, θα πρέπει να συμπληρώνουν το έντυπο Α, βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου. Σε περίπτωση που επιλέξουν να συμπληρώσουν μια απλή υπεύθυνη δήλωση σε μία κόλλα χαρτί, θα πρέπει να αναγράφουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό μελισσοκομικού βιβλιαρίου και να αναφέρουν: «Είναι επιτακτική ανάγκη να μεταβώ από -δ/νση κατοικίας- σε -μέρος όπου βρίσκονται τα μελισσοσμήνη-, διότι βρίσκονται σε αυτό το σημείο τα -αριθμός μελισσοσμηνών- μελισσοσμήνη μου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε αυτά από τις -ώρα που πηγαίνετε- έως τις -ώρα που αποχωρείτε». Παράλληλα θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το μελισσοκομικό βιβλιάριο και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ερασιτέχνες μελισσοκόμους, αυτοί μπορούν να αναγράψουν σε ένα λευκό χαρτί ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό μελισσοκομικού βιβλιαρίου και να αναφέρουν: «Είμαι ερασιτέχνης μελισσοκόμος με κωδικό μελισσοκομικού βιβλιαρίου EL58/... και είναι επιτακτική ανάγκη να μεταβώ από -δ/νση κατοικίας- σε -μέρος όπου βρίσκονται τα μελισσοσμήνη-, διότι βρίσκονται σε αυτό το σημείο τα -αριθμός μελισσοσμηνών- μελισσοσμήνη μου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε αυτά από τις -ώρα που πηγαίνετε- έως τις -ώρα που αποχωρείτε». Τέλος θα πρέπει να έχουν μαζί τους τόσο το μελισσοκομικό βιβλιάριο όσο και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δουλευει η βοηθεια στο σπίτι , υποστηριζει και σε ποσους δημοτες η υπηρεσια του Δημου ;;
Υπαρχει οργανωση απο τον δημο η μονο υπερπροσπαθεια και φιλοτιμο των υπαλληλων ;
Ποιος το συντονίζει αυτο , ο κάθε Προεδρος η εχει ορισθεί καποιος συντονιστής , κανένας ,όπως βγεί καθε φορά ..
Ευτυχώς υπάρχει η Εκκλησια που βοηθά και κα΄ποιοι εθελοντες , που στεκονται διπλα στους ανυμπορους δημοτες