13 Μαρτίου 2020

Δήμος Καμένων Βούρλων - Ανακοίνωση για κορωνοϊό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

∆ήµος Καµένων Βούρλων Καµένα Βούρλα, 13-3-2020

Μετά την κήρυξη από τον Παγκόσµιο Οργανισµό Υγείας ,“πανδηµία” σε όλον τον πλανήτη, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού και την Πράξη Νοµοθ. Περιεχοµένου (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τεύχος A’): Κατεπείγοντα µέτρα αντιµετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εµφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισµού της διάδοσής του, ο ∆ήµος Καµένων Βούρλων, κλιµακώνει τα µέτρα πρόληψης που έχει ήδη πάρει, λαµβάνοντας επιπλέον και τα ακόλουθα µέτρα:

– Οι ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ (γήπεδα κ.λπ.) θα είναι πλέον κλειστοί ΚΑΙ για όλα τα τµήµατα υποδοµών όλων των αθλητικών σωµατείων (έχουν ήδη ανασταλεί και τα αντίστοιχα πρωταθλήµατα σχεδόν στο σύνολό τους), δηλαδή δεν θα λειτουργούν καθόλου.

– Το ΤΑΜΕΙΟ του ∆ήµου θα είναι κλειστό για το κοινό και οι πληρωµές προς τον ∆ήµο για οφειλές κ.λπ. θα πραγµατοποιούνται αποκλειστικά µέσω Τραπέζης. Σηµειώνεται ότι οι πληρωµές από τον ∆ήµο προς προµηθευτές, τρίτους κ.λπ. γίνονται ούτως ή άλλως πάντοτε µέσω Τραπέζης.

– ∆ήλωση από πολίτες προς την Οικονοµική Υπηρεσία του ∆ήµου για επιπλέον τετραγωνικά ακινήτων, θα υποβάλλεται µόνο ηλεκτρονικά µέσω internet στην ειδική πλατφόρµα ( https://tetragonika.govapp.gr/ ). Σηµειώνεται ότι η προθεσµία για δήλωση επιπλέον τετραγωνικών έχει ούτως ή άλλως παραταθεί µέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

– Για Πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δηµοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις, οικογενειακής κατάστασης κ.λπ.) θα πραγµατοποιείται τηλεφωνικά η αίτηση στα τηλέφωνα του ∆ηµαρχείου (22353-50024 , 22353-50025, 22353-50035). Ταυτόχρονα µε την αίτησή του, ο πολίτης θα ενηµερώνεται πότε θα είναι έτοιµο το πιστοποιητικό του για να προσέλθει στο ∆ηµαρχείο και να το παραλάβει.

– Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή µε τον ∆ήµο ή τα ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει προηγουµένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα, προκειµένου να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά:
∆ηµαρχείο 22353-50000 – 22353-50011
Κοινωνική Υπηρεσία 22353-50208
ΚΕΠ Καµένων Βούρλων 22353 -89083
ΚΕΠ Μώλου 22353 – 89610
ΚΕΠ Αγίου Κων/νου 22353-31100

Σε περίπτωση που κατά την τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι δυνατή η πλήρης εξυπηρέτηση του πολίτη, αυτός θα συνεννοείται µε τον αρµόδιο υπάλληλο για την εξυπηρέτησή του µε προσέλευση στο ∆ηµαρχείο Καµένων Βούρλων.

Κατά την είσοδο στο ∆ηµαρχείο θα υπάρχουν βασικά µέτρα πρόληψης, για τα οποία αρµόδιος υπάλληλος θα ευρίσκεται στην είσοδο και θα δίνει οδηγίες.

Ο ∆ήµος µας έχει ήδη πραγµατοποιήσει και θα συνεχίσει να πραγµατοποιεί τακτικές απολυµάνσεις σε όλους τους κοινόχρηστους δηµοτικούς χώρους (σχολεία, παιδικές χαρές, γήπεδα, υπηρεσίες κ.λπ.), και εν γένει να λαµβάνει κάθε απαραίτητο µέτρο, προκειµένου να αποφύγουµε όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή µας.

Στην προσπάθεια αυτή, η ατοµική προσοχή, η αυτο-προστασία, η πρόληψη και η υπεύθυνη στάση  ου κάθε ενός από εµάς, θα έχει καταλυτική σηµασία.

Ο ∆ήµαρχος
Συκιώτης Ιωάννης

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οκ Μπος!

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους μια σωστη σοβαρη ανακοινωση .μπραβο σε αυτους τους αφανεις που την προετοιμασαν.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είμαι γιατρός, βιολόγος ή επιδημιολόγος, αλλά η δουλειά μου στην επιστήμη των υπολογιστών είναι να δαμάζω τις εκθετικές αυξήσεις. Η εξάπλωση του κορονoϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση".


Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης,  Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, με μία συγκλονιστική ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook προτρέπει τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι τους και εξηγεί με παραστατικό τρόπο τι σημαίνει εκθετική αύξηση:

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

Ο μύθος μιλάει για ένα βασιλιά στην μακρινή Ινδία που ήταν καλός στο σκάκι και είχε τη συνήθεια να καλεί τους περαστικούς να παίξουνε παρτίδες. Μια μέρα προσκάλεσε ένα σοφό περαστικό, λέγοντας του ότι αν χάσει θα του χάριζε ό,τι ζητούσε. Ο σοφός του ζήτησε να πληρωθεί σε ρύζι με τον εξής τρόπο: δύο κόκκους ρύζι για το πρώτο τετράγωνο της σκακιέρας, τέσσερις για το δεύτερο, οχτώ για το τρίτο, και ούτω καθεξής, βάζοντας σε κάθε τετράγωνο της σκακιέρας δύο φορές τον αριθμό από κόκκους του γειτονικού τετραγώνου. Ο βασιλιάς δέχτηκε και έπαιξαν.

Ο περαστικός ήταν βιρτουόζος στο σκάκι, και προς έκπληξη όλων κέρδισε τον βασιλιά. Ο βασιλιάς ζήτησε να φέρουν ένα σακί με ρύζι για να πληρώσει τον περαστικό. Και άρχισε να βάζει τους κόκκους στη σκακιέρα. Όμως σύντομα κατάλαβε ότι ακόμα και η αμύθητη περιουσία του δεν αρκούσε για να πληρώσει τον περαστικό. Συνειδητοποίησε ότι όταν έφτανε στο εικοστό τετράγωνο θα χρειαζόταν περίπου 1 εκατομμύριο κόκκους ρυζιού, σ το τριακοστό 1 δισεκατομμύριο κόκκους, στο τεσσαρακοστό 1 τρισεκατομμύριο, και πάει λέγοντας. Για να πληρώσει τον περαστικό θα χρειαζόταν περίπου 1 τρισεκατομμύριο τόνους ρυζιού, δηλαδή περισσότερους τόνους από όσο ρύζι παράγει η Κίνα σε 7000 χρόνια, με βάση την περσινή της παραγωγή!

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Ότι η εκθετική αύξηση είναι ύπουλο πράγμα. Το σκέφτεσαι λίγο και τα νούμερα φαίνονται μικρά. Αλλά τελικά θα σου τη φέρει. Όσο μεγάλος και να είσαι θα σου τη φέρει. Μετά από λίγα μόλις βήματα έχει γίνει τόσο μεγάλη που δεν το χωράει ο νους σου. Ο αριθμός γίνεται τόσο εξωφρενικά μεγάλος που είναι μεγαλύτερος από τα μόρια του σύμπαντος.

Δεν είμαι γιατρός, βιολόγος ή επιδημιολόγος, αλλά η δουλειά μου στην επιστήμη των υπολογιστών είναι να δαμάζω τις εκθετικές αυξήσεις.

Η εξάπλωση του κοροναϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση. Αρχίζει με 1 κρούσμα. Μετά από δύο-τρεις μέρες τα κρούσματα γίνονται 2. Μετά από άλλες δύο-τρεις μέρες γίνονται 4. Έχει περάσει μια βδομάδα και φαίνεται υπό έλεγχο. Έλα όμως που αν περάσουν άλλες δύο βδομάδες τα κρούσματα θα γίνουν περίπου 1000, και αν περάσουν άλλες δύο-τρεις βδομάδες θα γίνουν πάνω από εκατό χιλιάδες!

Ανώνυμος είπε...

Αν κάτι αποδεικνύει αυτή η κρίση από το ξεκίνημά της ακόμη, είναι πως τα κοινωνικά αγαθά δεν μπορούν να εμπορευματοποιούνται, δεν μπορούν να έχουν ως παράγοντα το κέρδος, ανήκουν σε όλους. Σκεφθείτε αυτή τη στιγμή τα Δημόσια Νοσοκομεία να μην υπήρχαν. Το τέρας έχει πλέον ανδρωθεί και απέναντί του δεν μπορεί να σταθεί η όποια θεωρία περί επιχειρηματικότητας, αλλά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό με αυταπάρνηση που προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους. Είναι αυτοί οι επιστήμονες που συκοφαντήθηκαν μαζί με τα Δημόσια Νοσοκομεία για να μπορέσουν να διαπρέψουν οι κλινικάρχες και τα κέρδη τους.
Οι αγορές που θα ρύθμιζαν τα πάντα σύμφωνα με τους αόρατους νόμους τους, έχουν καταρρεύσει και έχουν μείνει οι άνθρωποι να προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους. Ο κορονοϊός σκοτώνει καθημερινά τους θεωρητικούς και τις θεωρίες της ανωτερότητας της αγοράς.
Ένα - ένα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοινώνουν κονδύλια για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Όπως συνέβη και με την οικονομική κρίση, το ενοχοποιημένο κράτος βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά και τους πολίτες από τα μνήματα. Δεν το κάνει κανένας ιδιώτης, κανένας κερδοσκόπος με ωραίες τηλεοπτικές διαφημίσεις υπηρεσιών. Οι ιδιωτικές Ασφάλειες θα αποποιηθούν τις ευθύνες λόγω πανδημίας και οι θεωρητικοί της ανταγωνιστικότητας θα ξεπέσουν και αυτοί στον άχαρο και επικίνδυνο ανταγωνισμό για την επιβίωσή τους.
Όταν θα τελειώσει η περιπέτεια στην οποία μπαίνει η υφήλιος, ίσως πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά πόσο αλληλοεξαρτόμενοι είμαστε και πόσο κοινό είναι το μέλλον μας.
Και αυτό δεν μπορεί να το καθορίζει το χρήμα.
Ρομαντισμός; Ίσως, αλλά το προτιμώ από το να είναι κάποιος ντήλερ των ιδιωτικών Νοσοκομείων και μετά να παραπονιέται γιατί το τεστ για τον κορονοϊό είναι ακριβό.
Αν σε κάτι θα φανεί χρήσιμος ο κορονοϊός Covid-19 είναι η παγκόσμια στροφή στο σύστημα διακυβέρνησης. Τέλος το δόγμα του ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΦΘΕΡΙΣΜΟΥ και επιστροφή στο ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

6.07 mm 14\3\20.
Ο Καθηγητης του ΜΙΤ που ειναι αυθεντια στην εκθετικη αυξηση [αλλιως γεωμετρική]
ειναι σε δημοσιο πανεπιστημιο ή ιδιωτικο ;
Πληρωνεται καλα ή οχι;
Το δημοσιο εχει δικα του χρηματα απο παραγωγικη διαδικασια ή εναι χρηματα απο φορους και δανεικα [πωληση ομολόγων] στον ιδιωτικου τομεα;
ο Κεντρικος σχεδιασμος της οικονομιας σε ποια χωρα εκτος του κρατικου καπιταλισμου στην Κινα,
εχει δωσει θετικα αποτελεσματα ;
Τα σιδηροκρεβατα και τα ξεφτισμενα ταβανια στα νοσοκομεια στην Κουβα,και ο λιπόσαρκος πολιτης, φουκαρας στη β. Κορεα,θα δωσουν λυσεις σε πανδημιες;
Ξεχνας την Βουβωνικη πανωλη των 20.000.000 θυματων στο Μεσαιωνα,αλλα και τον τυπου εμπολα στην αθηνα του Περικλή,τοτε δεν υπηρχε Πολακης να πει οτι κολησαμε απο τους... πλουσίους νεοφιλελευθερους?Αντε μπες ξανά στην φορμόλη.

6:07 μ.μ., Μαρτίου 14, 2020 είπε...

@@ 6:42 μ.μ., έχεις προσβληθεί από τον ιό της ιδεολογικής σύγχυσης.
Άλλο ΚΟΖΑΝΗ άλλο ΛΩΖΑΝΗ. Άλλο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ και άλλο ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ.
Μην εκτίθεσαι με ανάρτηση επί θέματος που έχεις επιφανειακή γνώση.
Το Φιλελεύθερο Κράτος Πρόνοιας του Δυτικού Κόσμου δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που εσύ επικαλείσαι περί κεντρικού σχεδιασμού, Κούβας, Β. Κορέας, και λοιπά, απόρροια της ημιμάθειά σου. Είναι το Κράτος που επικράτησε μετά τον 2ο ππ στον Δυτικό Κόσμο για να επουλωθούν οι πληγές του πολέμου. Και οι πόροι, για μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του, προέρχονταν από τη φορολογία των πολιτών του.
Και μετά, τη δεκαετία του ’80, λόγω της πετρελαϊκής κρίσης, ήρθαν οι σωτήρες ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και άρχισαν σταδιακά να το αποψιλώνουν και να τα δίνουν όλα στους ιδιώτες, οι οποίοι για το μόνο που ανέκαθεν ενδιαφέρονταν ήταν το ΚΕΡΔΟΣ και όχι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Και έτσι φτάσαμε σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , να μας σώσει, όταν οι ιδιώτες-καρχαρίες την κάνουν … με ελαφρά πηδηματάκια !
Το 2008 με την Οικονομία, που χωρίς την παρέμβαση των Κρατών, δεν θα υπήρχε σωτηρία …
Και σήμερα με την εξάπλωση του κοροναϊού, που χωρίς την κρατική παρέμβαση, τα θύματα θα ήταν πολύ περισσότερα από τα 20 εκ. της πανώλης του μεσαίωνα!
Αυτά για αποκατάσταση της πραγματικότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημος λειτουργει το κεντρο Υγειας στο Καινουργιο , για χωρο υποδοχης για τον Κορωνοιο ;

Ανώνυμος είπε...

Έχεις κι άλλα τέτοια ανέκδοτα?

Ανώνυμος είπε...

9.08 mm 14\3\20.
Το 1944 ο Ρουσβελτ συγκαλεσε την παγκοσμια διασκεψη για την μεταπολεμικη ρυθμιση της οικονομικης Αρχιτεκτονικης των Κρατων στο BRETTON WOODS στις ΗΠΑ.
Εκει [ μεχρι το 1971 ], διατηρηθηκε η σταθερη νομισματικη ισοτιμια με κεντρικο νομισμα το δολλαριο σε συνδεση με τον κανονα των αποθεματων χρυσου για την καθε χωρα.
Η περιοδος αυτη ονομασθηκε -των ΚΡΑΤΩΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ- ηταν περιοδος φιλελευθερη συμφωνα με την φιλοσοφία του Ανταμ Σμιθ στο βιβλίο του ο Πλουτος των εθνων,οπου στο καπιταλιστικο συστημα
ενα ατομο που δρα για το προσωπικό του συμφερον τεινει να προωθει και το συμφερον της κοινωνίας.
Τα προβληματα των Κρατων αρχισαν οταν ο Νιξον κατηργησε τον χρυσο κανονα ,με αποτελεσμα την ποσοτικη χαλαρωση [ τυπωμα ανεξελεγκτου χρηματος] η οποια οδηγησε σε μη συνετή διαχειρηση,
λογω αφθονίας και ανεξαντλητης αναπληρωσης πληθωρικου βεβαια χρηματος.
Εκει η αριστερα βρηκε το σημειο να επιτεθει στον φιλελευθερο καπιταλισμο ονομαζοντας τον
πλεον Νεοφιλελευθερο, στην ουσια δεν υπαρχει διαφορά διοτι ειτε με τον Κευνσιανισμο ειτε με τον Μονεταρισμο κλπ, ως επι μερους φιλελευθερες οικονομικες θεωρειες ολα ειναι ιδια.
Αλλωστε και στην μικροτερη οικονομικη μοναδα [οικιακη] επικρατει το πανσοφο εσοδα -εξοδα που μονο σοσιλιστικο δεν ειναι.
φυσικα ο ιδεοληπτικος κατα του κερδους και υπερ του Πατερναλισμού κλπ ειναι το λιγοτερο αναξιος, να αντικειμενοποιήσει εκτακτα γεγονοτα μεσα απο την μαρξιστικη διαλεκτικη του.



ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

Αλλα μετρα ;
Σκεφτειτε επισης ..

Ενισχυση του "Βοηθεια στο σπιτι "

Απολυμανσεις στους καδους σκουπιδιων

Με μεγαφωνα ενημερωση του κοσμου ,τι πρεπει να κανει σε περιπτωση κρουσματος, και που πρεπει να παει και πως;

Επιτροπη του Δημου για το θεμα αυτο για αμεση αντιμετωπιση , ποιος ονομαδτικα εχει ευθυνη συντονισμου για το θεμα αυτο στο Δημο ;


Απολυμανσεις σε δημοσιους χωρους ,παιδικες χαρες , πλατειες, κοιμητηρια

ΨΗΦΟΡΟΡΟΣ είπε...

Ποιες επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά λόγω κορονοϊού

Σε άλλο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για προσωρινή απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων, μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας,
για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020.

Στην απόφαση περιλαμβάνεται και η απόφαση για προσωρινή αναστολή μετακινήσεων και επισκέψεων μαθητών και εκπαιδευτικών και διαδικασία απαγόρευσης λειτουργίας φροντιστηρίων
και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, για το χρονικό διάστημααπό 14.3.2020 έως και 27.3.2020.



Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΦΕΚ... απαγόρευσης, αναστέλλεται η λειτουργία των εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων
(delivery, room service κ.λπ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away), στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβί ρισμα σε αυτά.

Από την απόφαση εξαιρούνται τα εστιατόρια, τα αναψυκτήρια, καφέμπαρ, καφενεία, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων,
εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά, καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

Των αιθουσών θεαμάτων και χώρων συναφών δραστηριοτήτων.
Tων δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε), τωναναγνωστηρίων των Γενικών Αρχείων του Κράτους καιτων αρχειοφυλακείων. Στις δημόσιες βιβλιοθήκες λειτουργούν οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες μετην παρουσία (1) ενός τουλάχιστον υπαλλήλου και με την επιφύλαξη της ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, ιατρείων και των υπηρεσιών πολιτικής σχεδίασης εκτάκτου ανάγκης.
Των μουσείων, των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και κτιρίων, καθώς και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών.
Των ιδιωτικών επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιώνκαι στοιχημάτων (καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών, πρακτορείων κ.λπ.) με εξαίρεση των δραστηριοτήτων των πλανόδιων πωλητών, καθώς και των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων σε διαδικτυακή (on-line) σύνδεση.
Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται γιατους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους.
Των θεματικών πάρκων (πάρκα ψυχαγωγίας, λούνα παρκ, πανηγύρια, εκθέσεις εμπορικού χαρακτήρα κ.λπ.),με εξαίρεση τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους αναψυχής και τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους άθλησης γιαμεμονωμένη άθληση.
Των ακόλουθων χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας: ντισκοτέκ, σφαιριστηρίου, χώρων συναφών ψυχαγωγικών παιχνιδιών (ποδοσφαιράκια κ.λπ.), καθώς και χώρων όπου προσφέρονται άλλες υπηρεσίες θεάματος.
Των κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων αισθητικής,καθώς και των
χώρων παροχής υπηρεσιών φυσικής ευεξίας.
Των χώρων παροχής προσωπικών υπηρεσιών, ήτοιυπηρεσιών δερματοστιξίας (τατουάζ) και υπηρεσιώντρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).
Της παροχής προσωπικών υπηρεσιών ιερόδουλων.

Των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λει-τουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημαεντός καταστήματος» (shop-in-a-shop), που βρίσκονταισε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), καθώς και των εμπο-ρικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών.
Στις επιχειρήσεις του παρόντος άρθρου δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού

Ανώνυμος είπε...

Νέες οδηγίες εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος ΑΘηνών (ΙΣΑ) σε πολίτες, επιχειρήσεις για χώρους εργασίας, ΜΜΜ και εκδηλώσεις λόγω της εξάπλωσης που σημειώνει ο κορονοϊός.



Αναλυτικά οι οδηγίες για τον κορονοϊό:

Σε κάθε επιχείρηση θα πρέπει στην είσοδο να υπάρχει συσκευασία απολυμαντικού.
Κάθε άτομο που μετακινείται εκτός σπιτιού πρέπει να φέρει μαζί του απολυμαντικό ή απολυμαντικά μαντιλάκια.
Τα δοχεία απορριμμάτων που ρίχνονται, τα απολυμαντικά μαντιλάκια, που χρησιμοποίησε ο ασθενής θα πρέπει να φέρουν εσωτερική πλαστική σακούλα με ενοποιημένο σχοινί κλεισίματος.
Ο χώρος αναμονής(σαλόνι) θα πρέπει πριν το άνοιγμα ή μετά το πέρας της προηγούμενης χρήσης να απολυμαίνεται (δάπεδο, καρέκλες, τραπέζια). Στα τραπέζια δεν πρέπει αυτήν την περίοδο να υπάρχουν περιοδικά, και διαφημιστικά φυλλάδια.
Εάν έχει συσκευασία παροχής πόσιμου νερού να χρησιμοποιούνται πλαστικά κύπελλα σε θήκη και όχι χύμα.
Εάν η επίσκεψη στο γραφείο γίνεται με τηλεφωνικό ραντεβού καλό είναι να ενημερώνεται ο πελάτης ότι εάν έχει βήχα να μην προσέλθει ή εάν είναι επιτακτική ανάγκη να προσέλθει με μάσκα.
Χαιρετάμε με άγγιγμα των αγκώνων και κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από τον συνομιλητή μας.
Πλένουμε τα χέρια μας μετά την χρήση της τουαλέτας και όταν πιάνουμε ακάθαρτα αντικείμενα.
Στις μετακινήσεις με μέσα ΜΜ μετά την αποβίβαση απολυμαίνουμε τα χέρια μας. Εάν το λεωφορείο έχει πολλούς επιβάτες αποφεύγουμε το πρόσωπο του συνεπιβάτη στρέφοντας το πρόσωπο μας σε λοξή θέση αριστερά η δεξιά Μόλις φθάσουμε στην εργασία μας πλένουμε τα χέρια μας ή τα απολυμαίνουμε.
Εάν χρησιμοποιούμε δικό μας όχημα στις μετακινήσεις που όμως γίνεται χρήση και από άλλα άτομα θα πρέπει με ένα απολυμαντικό μαντιλάκι να απολυμάνουμε τις χειρολαβές στις πόρτες το τιμόνι και τους λεβιέδες ταχύτητας και χειρόφρενου.
Στις οικονομικές συναλλαγές χρησιμοποιούμε την κάρτα την οποία απολυμαίνουμε μετά την χρησιμοποίηση της και όχι νομίσματα.
Γυρίζοντας σπίτι απολυμαίνουμε τα χέρια μας πριν μπούμε με απολυμαντικό χαρτομάντιλο ή υγρό απολυμαντικό. Βγάζουμε τα παπούτσια και τα εξώρουχα και τα βάζουμε στο μπαλκόνι να αερισθούν, πλένουμε τα χέρια μας και το πρόσωπο και αλλάζουμε εσώρουχα. Τα ρούχα αφήνονται να αερισθούν για μισή τουλάχιστον ώρα. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται σε κάθε πολύωρη έξοδο από το σπίτι.
Δεν πηγαίνουμε γυμναστήριο και σε άλλες κλειστές εκδηλώσεις η συναντήσεις. Εφόσον έχουμε βήχα δεν πηγαίνουμε στο γιατρό χωρίς μάσκα. Δεν πρέπει να εκτιθέμεθα σε ψυχρό περιβάλλον.
Ανοίγετε την πόρτα με την μύτη του παπουτσιού η τον αγκώνα, εάν η πόρτα έχει χειρολαβή με το χέρι σας και αφού μπείτε στην αίθουσα απολυμάνετε τα χέρια σας με απολυμαντικό η ένα απολυμαντικό μαντιλάκι. Δεν αγγίζουμε καταλόγους ή διαφημιστικά έντυπα
Εάν ο σύντροφο σας έχει συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να φοράτε και οι δύο μάσκα. Όσοι τον φροντίζουν θα φορούν μάσκα και γάντια και την μεν μάσκα θα την αντικαθιστούν κάθε τρεις ώρες τα γάντια αμέσως μετά το τέλος της φροντίδας. Αερίζουμε συχνά το δωμάτιο του δίνουμε υγρά αποφεύγοντας τα ξινά τα αλμυρά και τα γλυκά. Σε περίπτωση που δεν έχετε απολυμαντικό ούτε χαρτομάντιλα πλύνετε τα χέρια με σαπούνι.

Ανώνυμος είπε...

Παραχωρεί ο Τσώμος το μέγαρό του για κατάλλειμα! Μπράβο στον ευεργέτη!

Ανώνυμος είπε...

Ποσοτικη χαλαρωση 750 δις ευρω απο την ΕΕ προς ολα τα υγιή οικονομικα Κρατη.
Μεσα αε αυτα και η ελλαδιτσα.Εδω γελάνε?
Ο Κρατιστης Σταικουρας[διοριζε στο δημοσιο μεχρι και γυφτους]θα του αναλογουν 12 δις για να αναστησει τον Λαζαρο. Ξαναγελανε?
Δεν του ειπαν οτι η αγορα δεν λειτουργει με εκτακτα επιδόματα,αλλα με σταθερο οικονομικο περιβαλλον και παραγωγικη βαση .
Τι μεταπτυχιο οικονομικων πηρε απο το Ιμπιριαλ Κολεντζ;Προφανως εκει θα ειχε καθηγητή τον Τσακαλωτο,δεν εξηγειται αλλιως.
Ναι ,θα τα παρει και θα εξασφαλισει δημοσιονομικό χωρο,για τους
πανω απο 1500 ευρω το μηνα συνταξιουχους του δημοσιου,διοτι εκει ειναι αβατο
και η συνταξη για τα γεράματα εχει μετατραπει σε εισοδημα προς επενδυση εις υγειαν των κορόιδων. .
Ενω τα μετρα για τον Κορονοιο διαλυει την πραγματικη οικονομια, και οι φοροι στο μελλον
δεν θα επαρκουν ουτε για αντισυπτικα στο ΕΣΥ.
Αφηστε καλυτερα να κυβερνησει ο ΣΥΡΙΖΑ τουλαχιστον ειναι ποιο αυθεντικα εκφραστής του Σοσιαλισμού.

Ανώνυμος είπε...

Με λυπη διαπιστωνω οτι ενω τα τοπικα μας προβληματα συνεχιζουν να υπαρχουν εμεις αρχισαμε να σχολιαζουμε τα πολιτικα και τη πανδημια του κορονοιού. Ελεος !!!
Το blog εχει γινει για να γραφουμε τα καλως και κακως κειμενα του τοπου μας και οχι για οικονομικες, πολιτικες και ιατρικες αναλυσεις.
Ας επιστρεψουμε στα του δημου μας και ας αφησουμε αυτες τις αναλυσεις διοτι δεν προσφερουν τιποτα στη τοπικη πολιτικη σκηνη.
Ας εστιασουμε τη προσοχη μας στο τι κανει η τοπικη μας "κυβερνηση" μια και ο προυπολογισμος ψηφιστηκε απο το δημοτικο συμβουλιο και πρεπει να αρχισει να παραγει εργο για να λυσει τα συνεχως αυξανομενα προβληματα μας.
Καλημερα σε ολους σας...

Ανώνυμος είπε...

Σε τρέφει η ρουφιανιά και σου λείπει αυτές τις μέρες. Τέτοια παράσιτα αγνοούν το μέγιστο πρόβλημα της υφηλίου κι αναζητούν την καθημερινή τους τροφή, όπως τα γουρούνια που κουνιούνται στη βρώμα και τη δυσωδία. Σάπια η κοινωνία μας.

Ανώνυμος είπε...

12.45 Ρε ανεγκεφαλε μαλακα η ζωη δεν σταματησε παρα την απειλη του κινεζικου ιου.
Αν φοβασαι τοσο πολυ και θελεις να μην τον κολησεις, πες στο δημαρχο να εφαρμοσει τις σημερινες οδηγιες του υπουργειου υγειας που επισημαινει οτι οι καδοι απορριμματων πρεπει να εχουν σκεπαστρο και να κλεινουν καλα. Κανε μια βολτα στο δημο να δεις τη καταντια του δικου μας δημου και υστερα βγαλε τη χολη σου.

Ανώνυμος είπε...

Εκατομυρια χρονια η φυση οδηγουσε τον Ξενιστη στο θανατο μαζι με τα παρασιτα.
η ιδιωτικη οικονομια [ξενιστης]τωρα αργοπαιθαινει ,μαζι με αυτην ομως
και τα παρασιτα [Κρατισμος].

Reporter είπε...

Παρέμβαση επι του θέματος : ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ – ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΚΑΔΟΙ
Σύμφωνα με τις οδηγίες οι ΠΟΛΙΤΕΣ πρέπει να γνωρίζουν και να κάνουν τα παρακάτω:
Να τοποθετούν σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων όλα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά τα οποία δεν ανακυκλώνονται.
Να κλείνονται ερμητικά οι ειδικές σακούλες απορριμμάτων με κορδόνι σε περίοδο πανδημίας.
Να τοποθετούνται οι σακούλες εντός των κάδων και αυτοί να κλείνονται για να μην υπάρχει πιθανότητα επιμόλυνσης ανθρώπων ή περαστικών ζώων. Εάν ο κάδος είναι γεμάτος να αναζητείτε άλλος κοντινός.
Οι ΔΗΜΟΙ πρέπει να απολυμαίνουν τακτικά τους κάδους και οι ΠΟΛΙΤΕΣ να τους ανοίγουν με τα ειδικά πεντάλ, ή με γάντια καθώς μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εστίες μικροβίων

Οι κάδοι στo Δήμο μας απολυμαίνονται ; πλένονται ; ή πιο σωστά έχουν ποτέ απολυμανθεί ή πληθεί επι δημαρχίας του Ιατρού κ. Συκιώτη ; Έχουν όλοι σκέπαστρα ; έχουν το ειδικό πεντάλ ανοίγματος ; ή είναι εστίες μικροβίων εν μέσω πανδημίας ;
Aς δει ο καθένας μας το κάδο της γειτονιάς του και αν δεν πληροί τις ανωτέρω προδιαγραφές προτείνω να απευθυνθεί στην υγειονομική υπηρεσία, μιας και ο δήμαρχος Ιατρός κ. Συκιώτης το μόνο που ξέρει να λέει είναι ότι για όλα φταίνε οι άλλοι που δεν τον αφήνουν να εκτελέσει το έργον του. Αυτός ποτέ.
Και σαν δεύτερη σκέψη μήπως πρέπει να στραφούμε ως πολίτες και με αγωγές εναντίον του για αδράνεια ή αμέλεια προστασίας της υγείας μας ;

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι κ. Reporter, οι άνθρωποι πάντα θέλουν να φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες σε άλλους ή σε κάτι άλλο. Οι ΟΤΑ χρειάζονται σοβαρούς ανθρώπους για διαχείριση των πραγμάτων και οχι θετρίνους σαν τον κ. Συκιώτη και την παρέα του δηλ. χρειάζονται ανθρώπους που γνωρίζουν πως "το διοικείν εστί προβλέπειν" που πρώτος το είπε πριν 2500 χρόνια ο Αθηναίος Πολιτικός και Στρατηγός Αλκιβιάδης.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα οι λασπολόγοι απομονώνουν επιλεκτικά το αντικείμενο που βολεύει τη διάθεσή τους. Δυστυχώς ζουν ανάμεσά μας, όπως οι αρουραίοι. Σε λίγο θα φταίει ο δήμαρχος,ως γιατρός, επειδή κάποιος μετέφερε τον ιό από την Αθήνα επισκεπτόμενος το εξοχικό του στην περιοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημαρχος , ως γιατρος , ενεργειες ; ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ανώνυμος είπε...

Ειδικο δημοτικο συμβουλιο .;
Εχετε καλεσει διαφορα δημοτικα συμβουλια , δεν κανετε και ενα με θεμα εκτακτα μετρα και δρασεις σχετικα με Κορωνυιο ,οπου ολοι μαζι να δειτε ειδικα για την περιοχη μας τι μετρα χρειαζονται ; Λιγο πνευμα συνεργασιας δεν βλαπτει .
Τωρα αν γινεται αυτο χωρις φυσικη παρουσια ναι γινεται τεχνικα και ευκολα. ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ σε λειτουργια.
Θεματα προς συζητηση
ΠΡΟΛΗΨΗ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΟΜΕΝΟΥΣ
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ
ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ , ΠΟΙΑ ΑΡΧΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Π.Χ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ "Γαλαξια" , φαρμακεια , αγροτες , υπαλληλοι ΔΕΗ κλπ
Μετρα επιπλεον καθαριοτητας , απολυμανσης απο το προσωπικο του Δημου , αυξηση δρομολογιων περισυλλογης σκουπιδιων
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ .
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Γεμισαν τα διοδια αυτοκινητα με οξυδερκεις αδειουχους ελληνες Δ.Υ.οι οποιοι
δεν χάνουν στιγμή να τα ξυσουν και εκτος γραφειου.

Ανώνυμος είπε...

Θα τα ξυσετε παρεα ...στη παραλια αφου τα Bar ειναι κλειστα

Ανώνυμος είπε...

Ρε καραγκιοζη 9:02 μ.μ., Μαρτίου 20, 2020 οι καδοι απορριματων εχουν να κανουν με την υγεια μας. Ουτε δουλος του Συκιωτη να ησουνα δεν θα τον υποστηριζες ετσι. Αι σιχτιρ που εχεις και αποψη !

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι ο δημαρχος να του στειλω φιλακια και πολλες χειραψιες ; γιατι τον κρυβετε βρε ...

Ανώνυμος είπε...

Προς αυτους με την νηπιωδη λογικη του -" Ειναι δικο μου το παιχνιδι,αλλα ποιος το πληρωσε δεν μπορει να το σκεφθουν,μαλλον θα επρεπε να μεγαλωσουν μεχρι την τεταρτη Δημοτικου,
για να μπορουν να εχουν μια καποια αποψη επι ολων αυτων που συμβαινουν στα κοινά.
Ενας λοιπον απο αυτους Κρατιστης ξυστης απο τα εικοσι,συνταξιουχος κουρασμενος
απο τα σαραντα οκτω ,βαθια υπαρξιακος λογω βαριεμαρας,βρηκε τωρα το νεο του παιχνιδι ,
να προσπαθήσει να πεισει την τοπικη κοινωνια ποιος ειναι ο εντιμος τροπος της ζωης,
αυτον βέβαια που ακολουθησε και ο ιδιος.
Μερικα απο αυτα τα χαρακτηριστικα του εν λογω τυπου που τρουπωσε στο δημοσιο
με το ιδιοχειρο χαρτακι αντι συστατικης επιστολης. -"Δεν κανει για τιποτε βολεψτε τον καπου.

α] Παραγωγικη δουλεια μεχρι τις 12,οο μμ, κυριως συζητηση για τα δικαιωματα συνταξης
β] επισκεψη σε ουζερι μεχρι της 14,00μμ για αναπληρωση δυναμεων
γ] Συνδικαλιστικος διαλογισμος στις ωρες κοινης ησυχιας.
δ] Βραδυνος υπνος με εφιαλτες για τις εργασιακες του συνθηκες γαλερας.
Ε] Πρωινο ξυπνημα και τηλεφωνικη επικοινωνια με το σωματειο για επισπευση απεργια διαρκειας.
ζ] Εγκαιρη παρουσια στην υπηρεσια για διεκδικηση του επιδοματος του επιδοματος εγκαιρης
προσελευσης.

Ο τυπος αυτος μπορει να εμπνευσει,πιθανον οταν μιλαει για καδους και αποβλητα,ισως?

Ανώνυμος είπε...

4.22 λες για τεταρτη δημοτικου , εσυ εισαι ακομη πρωτακι α β γ ...

Ανώνυμος είπε...

Καλα εσεις που μαθατε για τα "κοινα " ; με κυνες η με 'κοινες ' και εσεις με 'χαρτακι' προχωρησατε

Ανώνυμος είπε...

Ρε την Πατούλαινα Δημαρχο θελατε εσεις,ουρτ τσοπάνιδες?

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

Τελικα μηπως ο Δημαρχος ακουει , τα σχολια δημοτων και διαβαζει το blog ;
Το πρωτο ουσιαστικο μετρο υπερ των δημοτων . ΜΠΡΑΒΟ.
Η λειτουργια του θα δειξει ποσο καλα οργανωμενο ειναι το μετρο .

Τοπικά Νέα Δήμοι
“Μείνετε σπίτι, θα έρθουμε εμείς” από τον Δήμο Καμένων Βούρλων
 21 Μαρτίου 2020
Ο Δήμος Καμένων Βούρλων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό (C0VID-19) και περιορισμού των μετακινήσεων, θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και όσο χρειαστεί, συντονιστική δράση κοινωνικής πολιτικής με το μήνυμα “Μείνετε σπίτι, τηλεφωνήστε μας, θα έρθουμε εμείς” για την εξυπηρέτηση των ευπαθών κατοίκων του.

Ενισχύει τις δράσεις του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” με τις υφιστάμενες υπηρεσιακές δυνάμεις του Δήμου, δημιουργώντας ειδικό τηλεφωνικό κέντρο σε κάθε δημοτική ενότητα, προκειμένου οι ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας κάτοικοι να εξυπηρετηθούν για τις απαραίτητες καθημερινές ανάγκες τους.

Καλούνται να επικοινωνούν με τους κάτωθι τηλεφωνικούς αριθμούς από 08:00 έως 15.00, προκειμένου οι υπάλληλοι του δήμου να τους μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που αποκαλύπτεις το επίπεδό σου. Κάτι τέτοιο λερώνουν την τοπική μας κοινωνία. Μπορεί να ήθελες άλλον,της αρεσκείας σου για δήμαρχο. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτό που δεν αρέσει σε σένα ανήκει στα σκουπίδια σου. Σεβάσου τους γύρω σου.

Reporter είπε...

Covid 19 - Νεοφιλελευθερισμός = 1 - 0
Περιγραφή Σκίτσου
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ με βλοσυρό ύφος και μάτι που γυαλίζει από επαναστατικό πάθος, απευθύνεται στο πλήθος: «Στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας! Επιτάσσουμε ιδιωτικά νοσοκομεία! Κλείνουμε τις εκκλησίες! Όποιος εργοδότης απολύει με αφορμή τον κορονοϊό θα τον τσακίζουμε!».
Με μάτια γουρλωμένα ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ σαν να μην πιστεύει αυτά που ακούει, απευθύνεται στον Γεωργιάδη και του λέει: «Τι έγινε, ρε συ Αδωνι;».
Και ο ΑΔΩΝΙΣ, έντρομος, σαν να έχει καταρρεύσει το ιδεολογικό σύμπαν του, απαντά: «Ανάθεμα τον κορονοϊό, Βασίλη».
------------
Ανάθεμα όντως, αφού αυτός ο ύπουλος, ανθεκτικός και δαιμονικά απείθαρχος ιός αποδεικνύεται πιο επικίνδυνος για το ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Δεξιοί, πολύ δεξιοί, νεοφιλελεύθεροι και λοιποί ιδεολογικά συγγενείς νιώθουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.
Αυτοί που δεν σήκωναν μύγα στο νεοφιλελεύθερο σπαθί τους, που χλεύαζαν όσους ζητούσαν κανόνες ελέγχου, που εμπορευματοποίησαν τα πάντα, αναγκάζονται να κάνουν πράγματα που τα θεωρούσαν εξαιρετικά βλαπτικά για τη δημοκρατία, όπως αυτοί την εννοούν.
Και σε επιτάξεις προχωρούν, και λεφτά μοιράζουν, και χρήμα κόβουν, και την κακιά λέξη «ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» εκστομίζουν (Ιταλία-Γερμανία-κλπ) μπας και σταματήσουν την επέκταση της ζημιάς.
Έθεσαν άρον άρον εκτός κυκλοφορίας τον… άτρωτο μύθο του νεοφιλελευθερισμού ότι το αόρατο χέρι της αγοράς είναι ικανό να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση !

Ανώνυμος είπε...

Βρε βρε τον μόνιμο ασθενή από αριστεριοσκλήρωση! Καλημέρα σε σένα και σε όλους. Επειδή οι χειρισμοί για τη δημόσια υγεία είναι επιβεβλημένοι,ασχέτως από το ποιοί κυβερνούν, οφείλουμε να επικροτήσουμε μια μέγιστη και έγκαιρη προσπάθεια προστασίας των Ελλήνων. Η δημόσια υγεία δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε φιλελεύθερη. Ας δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, ώστε να περιορίσουμε τις απώλειες των αγαπημένων μας προσώπων στο ελάχιστο. Δε νοειται σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή να διαχωρίζουμε με βάσει τις πολιτικές πεποιθήσεις μας τη θέση μας σε αυτό τον αγώνα. Ας δείξουμε ότι παλεύουμε ενωμένοι έπειτα από πάρα πολλά χρόνια. Ο εχθρός δεν είναι ο αντίθετος ιδεολογικά Έλληνας. Ας μην κάνουμε τα ίδια λάθη που διαιρούσαν τους αγωνιστές προγόνους μας. Κι όλα θα πάνε καλύτερα. Να είμαστε όλοι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Σα δε ντρέπεστε που κάνετε πολιτική προπαγάνδα τούτες τις ώρες.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα θα μπορούσε να έχρηζε και ψυχιατρικής μελέτης. Τι είναι αυτό που ωθεί ομάδες ανθρώπων να υπερασπίζονται με πάθος ιδέες που πέθαναν;
Είναι μια βιωματική σχέση που δεν ανακαλείται;
Είναι η αδυναμία του ανθρώπου να παραδεχθεί πως η πορεία μιας ζωής ήταν λάθος; Ή
μήπως τελικά είναι η δύναμη της αδράνειας, που είναι πολύ πιο ισχυρή από την δύναμη της κίνησης και της αναθεώρησης;

Καταθέτω αυτά τα ερωτήματα με αφορμή την εμφάνιση στο προσκήνιο των ζόμπι του μαρξισμού που, αίφνης με τον κορονοϊό, βγήκαν από τα λαγούμια τους.

Τι λένε λοιπόν; Υποστηρίζουν πως με την κινητοποίηση ολόκληρης της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση του ιού, δικαιώνονται οι θέσεις τους για μεγαλύτερο κράτος, για ισχυρότερο κράτος, για την ανάγκη του κεντρικού σχεδιασμού.

Κάνουν πως αγνοούν το γεγονός ότι σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, σε όλες τις φιλελεύθερες κοινωνίες, τις βασικές λειτουργίες τις αναλαμβάνει η κρατική μηχανή, γιατί αυτή έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει επιτυχημένα μιαν εθνική κρίση.

Το κράτος συγκεντρώνει τεράστια εξουσία, έχει την ικανότητα να κινητοποιεί και να συντονίζει όλους τους μηχανισμούς του, και το κυριότερο, τελικά υπάρχει γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Για να ρυθμίζει και να ελέγχει καταστάσεις, όταν αυτές προσλαμβάνουν χαρακτηριστικά εθνικής κρίσης. Και η επιδημία του κορονοϊού, με τις διαστάσεις που έλαβε, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της εθνικής κρίσης.

Δηλαδή μια διαχειριστική λειτουργία του κράτους που είναι, ούτως ή άλλως εγγεγραμμένη στην φύση του, οι μαρξιστές της προσδίδουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά.
Πιστεύουν πως η αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων δικαιώνει την κοσμοθεωρία τους.

Ετσι απαιτούν μεγέθυνση του δημόσιου τομέα και κεντρικό σχεδιασμό όχι ως πρόσκαιρες επιλογές, αλλά ως μόνιμη και σταθερή βάση οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Με αφορμή μιαν πανδημία, ξαναφέρνουν στην επιφάνεια μια θεωρία που εμφανίσθηκε πριν από 180 περίπου χρόνια, της οποίας οι αντοχές έσβησαν το 1989.

Μπορούμε να τους πάρουμε στα σοβαρά;
Μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά ανθρώπους που υπερασπίστηκαν τον τρόπο που η σοβιετική ηγεσία αντιμετώπισε την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ;
Μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά ανθρώπους που, όταν βρέθηκαν στην εξουσία, στάθηκαν ανίκανοι να συντονίσουν και να κινητοποιήσουν την κρατική μηχανή; Τα είχαν όλα στα χέρια τους και όμως έχασαν την ζωή τους 102 άνθρωποι.

Το δίδαγμα από όλες αυτές τις ακραίες καταστάσεις είναι ένα και μοναδικό. Το πρόβλημα της αντιμετώπισης των εθνικών κρίσεων αφορά την ετοιμότητα της πολιτικής ηγεσίας να κινητοποιήσει αστραπιαία όλες τις υπάρχουσες κρατικές δομές. Ομως, μια κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει προσανατολισμένη στο πώς θα αντιμετωπίσει ένα έκτακτο φαινόμενο που πιθανόν να εμφανισθεί στο άγνωστο μέλλον, αν εμφανισθεί τελικά.

Καμιά κοινωνία δεν αντέχει την εξαιρετικότητα και την διαρκή επαγρύπνηση. Ολα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες κουρασμένων ανθρώπων που δεν θέλουν να παραδεχθούν πως πήραν την ζωή τους λάθος.
Ο ΚΑΛΟΣ (*) REPORTER
(*) τον τονο οπου θελετε τον βαζετε.
ΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τσίπρα πινς?

Ανώνυμος είπε...

i.o9 mm 22\3\20
Συμφωνω μαζι σου. Οντως καμια κοινωνια δεν αντεχει την εξαιρετικότητα και
την διαρκη επαγρυπνηση,εκτος και αν ζουσες στην Κομμουνιστικη Αλβανια του Χοτζα με τα χιλιαδες πολυβολεια απο οπλισμενο σκυροδεμα,για να αντιμετωπισουν τον φανταστικο εχθρο?
Στον δυτικο κοσμο της αστικης δημοκρατιας.υπαρχουν συνταγματικοι κανονες οπου οριζεται η
παρουσια του κρατους ως εποπτη της ελευθεριας του ατομου ,του επιχειρειν ,
του κερδους {μετα απο φορους} κλπ.
Εκτάκτως οπως τωρα με την πανδημια, το Συνταγμα προβλεπει μεχρι και την επιβολη στρατιωτικού νομου ,και φυσικα περιορισμο της ελευθεριας του πολιτη,αλλα εκτακτως και οχι σε συνεχη βαση.
Πραγματι η αριστερα και ο σοσιαλισμος ρεπει προς τον αυταρχισμο και την αυτονομια της αγορας,αφου ομως επιβληθει λ.χ. Παπανδρεου ,Τσιπρας, μετα την αναδιανομη με δανεικα και φορους, επιστρεφει στην αντιπολιτευση εως οτου ξαναμαζεψει την οικονομια ενας αλλος .
Μετα να ξαναρθει παλι για να τα αναδιανείμει{το περισευμα} στο Λουμπεν προλεταριατο κοκ.
Ο οικονομικος Κορονοιος με τις εξη χιλιαδες αυτοκτονιες στον ιδωτικο τομεα
ειναι παραδειγμα πανδημιας πανω απο δεκα χρονια και οι πεντακοσιοι χιλιαδες παραγωγικοι
νεοι ελληνες να προτιμουν να αξιολογηθουν σε ξενες χωρες απο το να κατσουν
εδω να κανουν το ιδιο [αυτοχειριασμό].
Μαζι λοιπον με τους ιδεολογικοπληκτους αριστερους βαζω και το Παπαδαριό που λατρευει το μεταφυσικο και εχθρευεται την ιδια την ζωη και οι δυο κατηγοριες ανθρωπων ειναι δογματικοι
και εκτος πασης λογικης.

Ανώνυμος είπε...

 Οικονομικη επιτροπη.
πρόσκληση και τα θέματα της συνεδρίασης:

Καλείσθε την Πέµπτη 26 Μαρτίου 2020 και ώρα 12.00 µ.µ., στην τακτική συνεδρίαση της
Οικονοµικής Επιτροπής, που θα πραγµατοποιηθεί στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα Καµένων Βούρλων
(αίθουσα συνεδριάσεων Οικονοµικής Επιτροπής), για να συζητήσουµε και λάβουµε απόφαση στα
παρακάτω θέµατα της ηµερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση της αριθµ. 1675/9-3-2020 απόφασης ∆ηµάρχου περί ορισµού πληρεξούσιου
δικηγόρου (υπόθεση Πολυµέρου Κούδα Μαρία)

2. Πρόσληψη προσωπικού 12 ατόµων για την αντιµετώπιση της ανάγκης περιορισµού της
διασποράς του κορονοϊού covid-19, διάρκειας 4 µηνών

3. Προγραµµατισµός προσλήψεων προσωπικού µε σχέση εργασίας Ι.∆.Ο.Χ. για την κάλυψη
αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα για το έτος 2020, διάρκειας έως οκτώ (8) µηνών

4. Έγκριση 1ου Πρακτικού (Πρακτικό Ι) της Επιτροπής ∆ιαγωνισµού του Ανοιχτού
Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού µε τίτλο «Προµήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε Λειτουργία
Συστήµατος ∆ιαχείρισης του Εσωτερικού ∆ικτύου Ύδρευσης του ∆ήµου Καµένων
Βούρλων»

5. Καθορισµός ωραίας αποζηµίωσης µίσθωσης, χωρίς διαγωνισµό, ιδιωτικών µηχανηµάτων
έργων, οχηµάτων για την εκτέλεση εργασιών αντιµετώπισης εκτάκτων αναγκών που θα
ισχύει έως 31-12-2020

6. Έγκριση µητρώου οικονοµικών φορέων (εταιρειών – φυσικών προσώπων) για την
αντιµετώπιση εκτάκτων αναγκών από χιονοπτώσεις, παγετό, πληµµύρες, πυρκαγιές,
σεισµούς στην περιοχή ευθύνης του ∆ήµου Καµένων Βούρλων, έως 31-12-2020 για
εκτέλεση εργασιών εκτάκτων αναγκών απολογιστικά και του µνηµονίου συνεργασίας.

Σε εφαρµογή των νέων προληπτικών µέτρων για την προστασία της δηµόσιας υγείας,
ανακοινώνεται ότι για λόγους πρόληψης και προστασίας της δηµόσιας υγείας, σύµφωνα µε την
αριθµ. 18318/13-3-2020 διευκρινιστική του υπ’ αριθµ. 55 ΦΕΚ της 11-3-2020 Πράξης
Νοµοθετικού Περιεχοµένου, η συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής της Πέµπτης 26-3-2020,θα διεξαχθεί δια περιφοράς, µέσω τηλεφώνου στο 2235350037 (Χονδροδήµου Λουκία) και µε το ηλεκτρονικό ταχυδροµείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lxondrodimou@mwlos.gr και από ώρα
12.00µ. έως 13.00 µ.µ..

Ο Πρόεδρος

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι πως μαζευονται και συνεδριαζουν ειναι Ατρωτοι;Μάλλον αυτοκοροιδευονται μεταξυ τους, επειδη ειναι προς το παρον ασυμπτωματικοι..Εγω παντος δεν θα πηγαινα να εισπραξω
τα σταγονιδια και την υδρονεφωνηση του αλλου στην προσπαθεια να με πειση να αποδεχθω την αποψη του.

Reporter είπε...

Προς Κάλο reporter 1:09 μ.μ., Μαρτίου 22, 2020
Αυτοί που αντιτίθεται στην Γερμανική Νεοφιλελεύθερη Οικονομική Πολιτική της Λιτότητας που εφαρμόζεται από την Ευρωζώνη από το 2010 δεν είναι όλοι μαρξιστές-κομμουνιστές.
Οι περισσότεροι είναι ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ που πιστεύουν στα ατομικά δικαιώματα, στην ελευθερία του λόγου, στην ισονομία, στη δικαστική ανεξαρτησία, στα πολιτικά δικαιώματα, στην ισοπολιτεία, στο κράτος πρόνοιας , στη σύγχρονη δημοκρατία. Ως προς τα οικονομικά πράγματα πιστεύουν ότι οι κοινωφελείς, οι στρατηγικές, και οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις πρέπει να παραμένουν στο δημόσιο, ενώ όλες ανεξαιρέτως οι υπόλοιπες στους ιδιώτες.
Δεν πιστεύουν στην Γερμανική Νεοφιλελεύθερη Οικονομική Πολιτική της ΕΕ που κατάργησε το Κράτος Πρόνοιας θεωρώντας το ως εμπόδιο στην Ανάπτυξη και οδήγησε το εθνικό σύστημα υγείας της ΙΤΑΛΙΑΣ να μην μπορεί να ανταποκριθεί και οι γιατροί επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.
Αυτό φοβάται και ο κ. Τσιόδρας και επιμένει να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και να «ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» και αυτό πρέπει να κάνουμε γιατί οι ΜΕΘ της Ελλάδας είναι περίπου 250+ [;}
---
Η πανδημία του Covid-19 θα σημάνει το τέλος του γερμανικού δεσποτισμού στην Ευρώπη του Μάαστριχτ. Καθώς η Γερμανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση κι επιπλέον σημειώνεται εκεί μια αναβίωση του ναζισμού, η Φράου Μέρκελ δεν θα εισακούγεται πλέον ως Μαντείο»…
---
Κράτησε αυτή την ανάρτησή μου για να την διαβάσεις όταν με το καλό οι επιστήμονες βρουν το φάρμακο / εμβόλιο και αντιμετωπιστεί αυτός ο ύπουλος ιός που προήλθε ή από φυσική μετάλλαξη ή από βιολογικό εργαστήριο.
Τότε θα δεις ή οικονομικές αναταράξεις στην ΕΕ με το βλέμμα στραμμένο στο Κράτος Πρόνοιας ή το τέλος της.

Ανώνυμος είπε...

H Υπουργος υγειας του Βελγίου ειπε στη βουλή ,-"Παρτούζες με το μέτρο?

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Εύχομαι να μην είναι η εβδομάδα των παθών. Ωστόσο μαζευτείτε σπίτια σας και φυλαχτείτε γιά να φτάσουμε στην κανονική εβδομάδα των παθών (Μεγάλη Βδομάδα) με τα λιγότερα δεινά.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι ειδικοί περί της υγείας λένε πως «έχουμε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό»…
Αν είναι έτσι, καλό είναι να ετοιμαζόμαστε και για τις ολέθριες οικονομικές επιπτώσεις που έχουν οι πόλεμοι, πέραν από τις ανθρώπινες ζωές.
Για να σχηματίσουμε μια εικόνα, μια και καθόμαστε στο σπίτι, καλό είναι να διαβάσουμε τι επακολούθησε μετά τη λήξη του Β' ππ για να προετοιμαζόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Η κοινωνικη και η τυχον εθελοντικη προσφορα , δεν χρειαζονται δελτια τυπου και ατομικη προβολη ,απλα γινονται.

....απο fonografo.net
Η κοινωνική, εθελοντική προσφορά του Δημάρχου Δ. Καμένων Βούρλων Γ. Συκιώτη
March 24,
Την παρακάτω ανακοίνωση έκανε ο Δήμαρχος του Δήμου Καμένων Βούρλων Γιάννη  Συκιώτη, δηλώνοντας την κοινωνική/εθελοντική του προσφορά με την ιδιότητα του γιατρού, αναφορικά με τον κορονοϊό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Ως Δήμαρχος Καμένων Βούρλων αλλά κυρίως ωςιατρός καρδιολόγος,θα ήθελα να κάνω γνωστό στους κατοίκους του δήμου,ότι προσφέρομαι εθελοντικά για οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο 6944254787

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Μπος!

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε σιγά τα ωα. Σε λίγο θα βγει κι Τσώμος με τις μπουλντόζες να κάνει ευεργετήματα!