18 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Επιστολή αναγνώστη 

Κε αρχισυντάκτη
Με αφορμή τα σχόλια σας, για το πώς θα πρέπει να είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος (ακομμάτιστος, όχι χρίσμα, συνταξιούχος, στρατιωτικός κ.λπ.) για το δήμο μας τα Καμένα Βούρλα, μου ήρθε στο νου μια έκφραση που χρησιμοποιείται για το περιγραφόμενο φαινόμενο και λέγεται κοσμοπολιτισμός. Και εξηγούμαι, η θέση του αιρετού δημάρχου, είναι μια εξόχως πολιτική θέση και ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο ακολουθούν κάποια πολιτική. Το θέμα είναι προς όφελος ποιανού είναι η πολιτική που ασκείται.
Η θέση των πολιτών στον Κλεισθενικό δήμο μας δεν είναι ίδια, παρότι και μέσω του διαδικτύου επιχειρείται να παρουσιαστεί και αυτό. Αυτό που καθορίζει την θέση όλων και του δημάρχου και των πολιτών του δήμου είναι σε ποια οικονομική θέση βρίσκεται ο καθένας  και ποια είναι τα συμφέροντά του.
Δηλαδή, ο επενδυτής και ο εισοδηματίας με τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό και τους συνταξιούχους, λογικά, δεν πρέπει να έχουν ίδιο κριτήριο εκλογής.
Εδώ και χρόνια στην περιοχή μας όλοι προσπαθούν να μας πουν ότι «εγώ θα κάνω καλύτερο αυτό που οι άλλοι δεν έκαναν καλά». Ανακυκλώνεται το ίδιο αποτέλεσμα με τους τάχα μου «ανεξάρτητους» δημάρχους, που, όλως συμπτωματικά, ακολουθούν την ίδια πολιτική. Όλοι αυτοί που δοκιμαστήκαν θα ακολουθήσουν το ίδιο πλαίσιο και ας μην αυταπατάται ο κόσμος, θα κάνουν τα ίδια.
Η επιλογή της ιδιωτικοποίησης του καταφυγίου δεν αποτελεί μόνο επιλογή του δημάρχου, είναι συλλογική πολιτική απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και των κομμάτων που τους στήριξαν και παράγει αρνητικό αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Δηλαδή είναι μια πολιτική απόφαση, όπως και οι άλλες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Και θα πρέπει να εξεταστεί στο νέο ΔΣ με πόσους συμμετέχοντες γίνονται οι διαγωνισμοί για τις ιδιωτικοποιήσεις με έναν; δύο; τρεις; Οι επιλογές και οι προτεραιότητες των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές που είναι στην πραγματικότητα πολιτικές, είναι που διαφοροποιούν το αποτέλεσμα της καθημερινότητας μας.
Άμεσες προτεραιότητες πρέπει να είναι οι λαϊκές ανάγκες η αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική προστασία, η ύδρευση, η καθαρή θάλασσα, παραλίες ελεύθερες, ιαματικά λουτρά δημόσια και αναβαθμισμένα, το πράσινο, τα σχολεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Δήμαρχος αξίζει να είναι αυτός που θα συγκρουστεί για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και όχι διαχειριστής επενδυτικών συμφερόντων.
Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα
16-10-2018

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νάτος και ο αριστερός ιππότης της λακούβας...

Ανώνυμος είπε...

Σ αυτές τις εκλογές ψηφίζω Τσαπαρα. Ψηφίζω ΚΚΕ δαγκωτό για να κυβερνήσουν επιτέλους τα ιδεοληπτικα λαμογια της πλεμπας της νομενκλατουρας να δούμε τι πουλιά πιάνουν.

ΥΠΑΤΙΑ είπε...

Γιατι τοση σιωπη? Βγαλατε δήμαρχο?
Ποιός είναι? ΣΥΚΙΩΤΗΣ, ΜΠΕΛΟΣ, ΤΣΩΜΟΣ, ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ?
ΚΡΙΤΩΝ τι γινεται? Τι κανει ο δικος σου? Σε κρυφες συναντησεις στη ΠΡΟΒΑ ακουω οτι κανει? Υπαρχει προβλημα?
Και εκεινη η παρεα στο ΘΡΟΝΙΟ μαγιρευει κατι?
Φιλακια

Ανώνυμος είπε...

Κάνουν πρόβα στα κυταρροκηφηνεία... αδιόρθωτοι..