06 Οκτωβρίου 2018

Στις 12 Οκτωβρίου το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

To 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που οργανώνεται ετησίως από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής με διεθνή συμμετοχή, θ ανοίξει φέτος τις εργασίες του στις 12 Οκτωβρίου στα Καμένα Βούρλα, με θέμα τα νεότερα δεδομένα για τις συμπληρωματικές θεραπείες της Ιαματικής Ιατρικής.

 Θα συζητηθούν επίσης οι νέες τάσεις και εξελίξεις στον Ιαματικό Τουρισμό διεθνώς, και τον Θερμαλισμό στην Ελλάδα, που αποτελούν δυναμικούς πυλώνες της ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας της χώρας μας.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού, και πρόκειται να φιλοξενήσει [.....]ομιλίες για τις σύγχρονες θεραπευτικές εφαρμογές του Ιαματικού Τουρισμού , καθώς και επίσημες θέσεις και απόψεις, όπως το σχέδιο χάραξης της Εθνικής Στρατηγικής στον Τουρισμό Υγείας, που θα αναπτύξει στο συνέδριο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ,ΙΣΑ και ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης. Θα συζητηθούν επίσης το νέο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο για τις Ιαματικές πηγές της χώρας, και οι αναπτυξιακές ευκαιρίες και προκλήσεις του πολλά υποσχόμενου για την Ελλάδα τομέα του Τουρισμού Υγείας, που είναι ο Ιαματικός Τουρισμός .

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ Γιώργος Πατούλης δήλωσε «Το 2025 ο ιαματικός τουρισμός θα είναι η 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και πρόκειται για το μόνο είδος τουρισμού που δημιουργεί αναγκαστικούς «repeaters». Η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ραγδαία ανερχόμενη αγορά των Ιαματικών τουριστών και των τουριστών ευεξίας του κόσμου, διδάσκοντας την ελληνική εμπειρία της «ευεξίας» στο παγκόσμιο κοινό.»

 « Ο Ιαματικός Τουρισμός αποτελεί κυρίαρχο μοχλό στο Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής του Τουρισμού Υγείας, και οι εκατοντάδες φυσικές ιαματικές μας πηγές, κυρίαρχο πλεονέκτημα για την προώθηση της Ελλάδας στους τουρίστες υγείας του κόσμου», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης.

Η Ιαματική Ιατρική

Η Ιαματική Ιατρική κερδίζει επιστημονικά έδαφος διεθνώς, αλλά και ως τάση, για τα εκατομμύρια των τουριστών της Ελλάδας, που εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αρχαίες και τις φυσικές ιαματικές πηγές της χώρας μας. Πέρα από την διαδικασία πιστοποίησης του δικτύου των πηγών για τους διεθνείς ταξιδιώτες και την τουριστική αγορά, η οποία προχωρά από τα συναρμόδια υπουργεία, η ίδια η επιστήμη της Ιαματικής Ιατρικής αναγνωρίζεται για την επιστημονική της εγκυρότητα και από την ελληνική Πολιτεία ,και έχει θεσμοθετηθεί ως Συμπληρωματική Ιατρική με απόφαση της ολομέλειας του ΚΕΣΥ. Το ΕΚΠΑ επίσης έχει δημιουργήσει ΜΠΣ και e-learning τμήμα Ιαματικής Ιατρικής.

Το Υπουργείου Τουρισμού με ΚΥΑ έχει προσδιορίσει τις προϋποθέσεις έκδοσης σήματος λειτουργίας των Κέντρων Ιαματικής Ιατρικής και Θαλασσοθεραπείας .

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρος Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης εξηγεί ότι «η ιαματική υδροθεραπεία, μέχρι σήμερα είχε εμπειρική υπόσταση, αλλά αναδείχτηκε σε συμπληρωματική μέθοδο της κλασικής ιατρικής μέσα από την τεκμηρίωση της χημικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων με τη βοήθεια της θερμικής μηχανικής. Σήμερα απευθύνεται σε εκατομμύρια ενδιαφερόμενους τουρίστες που απολαμβάνουν τα θεραπευτικά οφέλη των ιαματικών πηγών ανά τον κόσμο για μεγάλη γκάμα παθήσεων , και μάλιστα με κάλυψη από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η πρόκληση για τη χώρα μας παραμένει μέγιστη, και είναι σημαντικό να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος», δήλωσε ο Πρόεδρος και κύριος διοργανωτής του Συνεδρίου καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης.

 Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής συνδιοργανώνεται από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Μπακογιάννη, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) και τον δήμαρχο Καμένων Βούρλων, κ. Συκιώτη. Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Τουρισμού κυρία Κουντουρά , ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεώργιος Τζιάλλας , ο Γεν. Γραμματέας ΕΟΤ κ.Κωνσταντίνος Τσέγας , ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ κ.Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Καμμένων Βούρλων – Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου Ιωάννης Συκιώτης και εκπρόσωποι πρεσβειών ξένων χωρών.

Πηγή money-turism.gr

20 σχόλια:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ είπε...

εγινε πλεον θεσμος αυτο το συνεδριο και οσο και αν καπελωνεται απο την πολιτικη, δια στοματος αξιωματουχων, ενα ειναι σιγουρο.
αναφερονται σωστα και διαφωτιστικα θεματα, που εχουν σχεσει με το εξελιξη του ιαματικου νερου και κατ' επεκταση με την εξελιξη του τοπου.
αναφερθηκε απο το στομα της κας Λουκα Κατσελη οτι υπαρχουν ξενοι επενδυτες που ενδιαφερονται να επενδυσουν στον τοπο μας και οσο πιο γρηγορα ανοιξει ο διεθνης διαγωνισμος, τοσο πιο γρηγορα θα αρχισει η αναπτυξη της περιοχης.
στο ιδιο μηκος κυματος και ο κος Γιωργος Πατουλης αλλα και ο βουλευτης Καραναστασης Αποστολος.
με σωστες προτασεις αλλα και καταγγελτικος ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Καμενων Βουρλων για τη στασιμοτητα των υπαρχουσων εγκαταστασεων αλλα και για το κεντρο υγειας.
ΟΜΩΣ, το λυπηρο ειναι οτι απο τα ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ υπηρξε μεγαλη αποχη. ηταν δεν ηταν 7 ατομα στην εναρξη του συνεδριου,μεταξυ των οποιων οι υποψηφιοι Δημαρχοι κ.κ. Μπελος και Παπαναγιωτου. βεβαια, δεν γινεται συζητηση για τις επομενες 2 μερες. δεν υπηρξε κανεις.
κατα τα αλλα, μας ενδιαφει η αναπτυξη του τοπου και αλλα λογια να αγαπιομαστε....

που ειναι οι συλλογοι μας ????

που ειναι οι ανθρωποι που βγαζουν κορωνες για την τυχη των ιαματικων νερων?????

που ειναι ο μεγας επιστημων που καλουσε επιλεκτικα τους επαγγελματιες για ενημερωση επι του ιαματικου νερου και που ειναι εκεινη η περιβοητη επιτροπη που θα εξεταζε την περιβοητη μελετη του κου Αγγελιδη, για την πηγη της Δημαρχιας και θα την παρεδιδε δωρεαν στον ΔΗΜΟ μας ????.
χορτασαμε απο παχια λογια.

επαναλαμβανω, οτι μονον ελαχιστοι πολιτες μας που μετρουνταν στα δαχτυλα των δυο χεριων μας, υπηρξαν μονον στην εναρξη του συνεδριου.

Ανώνυμος είπε...

ο μέγας επιστήμων θα προσπαθήσει να πείσει κανα ηλικιωμένο πάλι με το πόρτα πόρτα σύστημα του...

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι και κυρίες των Καμένων Βούρλων που είσαστε σε αυτό το σημαντικό συνέδριο; Ολοι λάμψατε δια της απουσίας σας.
Εσείς θέλετε μόνο να πουλάτε σουβλάκια και πίτσες δεν σας αξίζουν συνέδρια και υψηλού επίπεδου τουρισμός.
Με την στάση σας δείξατε ποιοί είσαστε.
Χωριό θέλετε τα Καμένα, χωριό θα το κρατήσετε.

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος δεν πήγε γιατι ξερει ότι εχουν γινει τοσα συνεδρια και αποτέλεσμα ουδεν...
Μόνο πανυγηρια για να φωτογραφίζονται οι πολιτικοί και οι υποψήφιοι δήμαρχοι.
Και οι μανατζερς τύπου Θεολόγου, ως απαραίτητοι επι των δημοσίων σχεσεων.
Όταν κλεινανε τα παλια λουτρά δήθεν για να γίνει ανακαίνιση, δεν είσασταν και τότε διευθυντης κυριε Θεολογε; Που θα μας μαλώσετε για την απουσία μας... Όταν απαξιώθηκε το παρκο και δε δώσατε ουτε ένα μεροκάματο σε ένα τρακτέρ να κόβει τα χορτα και κινδυνευει η πόλη να καει από πιθανή φωτιά στο πάρκο, δεν είσασταν όλοι εσεις οι "ειδικοι" του τουρισμού στα πράγματα (και σεις τοσα χρονια διευθυντης;).
Όταν οι λούσεις έφτασαν από 3.000 τη μέρα, στις 30 τη μέρα, ποιοι έχουν ευθύνες; Ο απλός κόσμος και όχι οι διαχειριστές του φυσικού πλούτου;

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τα δηκτικά σχόλια και τις καταγγελίες που επώνυμα κάνουν οι κ.κ. Σκούφιας , Θοελόγου, Φραγκούλης κατά καιρούς, ε΄χω να πω ότι είναι ηλιθιότητα να πιστεύει κανείς πως η αρθρογραφία σε ένα μπλογκ θα κάνει θα λυθούν τα προβλήματα του τόπου, η θα προβληματίσει τον κόσμο.
Απλα εκτονωνονται κάποιοι, και λενε στο κοσμο ότι υπάρχουν και είναι καποιοι...
Κατεβείτε στις εκλογες και να σας δούμε. χαχαχα

Γιάννης Σκούφιας είπε...

Φίλε (;) 3:46 μ.μ., Οκτωβρίου 21, 2018
Κατ’ αρχάς μην με ταυτίζεις με τους αξιόλογους κκ Θεολόγου και Φραγκούλη. Οι άνθρωποι έχουν τις απόψεις τους και τις εκθέτουν δημόσια με το όνομά τους. Και εγώ αυτό το εκτιμώ.
Στο δια ταύτα τώρα …
1. Τα κείμενα μου και τα σχόλια μου δεν είναι δηκτικά … είναι δεικτικά. Άλλο δηκτικά [ειρωνικά, προκλητικά, πικρόχολα…] και άλλο δεικτικά [αυτά που δείχνουν …]
2. Ηλιθιότητα, φίλε μου, είναι αυτό που εσύ ισχυρίζεσαι. Η ανθρωπότητα ξέφυγε από τον Μεσαίωνα [τα Σκοτεινά Χρόνια] από ανθρώπους που είχαν το θάρρος να καταγράψουν τις απόψεις τους [και όμως η γη κινείται] και να αφυπνίσουν τους ανθρώπους [σαν εσένα] … και έτσι ξεκίνησε η πρόοδος.
3. Αυτός φίλε που καταθέτει γραπτά τις απόψεις του δεν θέλει ούτε να εκτονωθεί ούτε να δείξει ότι είναι κάποιος. Ο γραπτός λόγος θέλει χρόνο και κόπο. Έτσι γίνεται στο πολιτισμένο κόσμο που εγώ ζω. Στο δικό σου κόσμο φαίνεται ότι συνεννοείστε με … χαχαχα !!! Ο καθ’ ένας την επιλογή του.
4. Το αν κατέβω ή όχι στις δημοτικές εκλογές είναι προσωπική μου υπόθεση. Μόνο μην βιάζεσαι. ΥΠΟΜΟΝΗ…

Ανώνυμος είπε...

Η εκτόνωση οδηγεί στη γραφικότητα, ειδικά μέσα σε ένα κουτσομπολίστικο χωρο, όπως τα μπλογκ..
Συνεχιστε κ. Σκούφια, (όπως και διάφοροι αλλοι ινστρουχτουρες του γλυκου νερού) , σας απολαμβάνουμε όταν δεν έχουμε κάτι να κάνουμε

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:41 μ.μ., Οκτωβρίου 22, 2018
αφου το μπλογκ ειναι κουτσομπολιστικο εσυ γιατι το διαβαζεις ?
για μα περνας την ωρα σου ή τα γραφομενα του κ. Σκουφια δημιουργουν προβληματα στο δικο σου υποψηφιο?
κ.Σκουφια συνεχιστε και αφηστε τα σκυλια να γαβγιζουν. Σας διαβαζουν πολλοι και αξιολογοι ανθρωποι του δημου και το ονομα σας ειναι στην ημερησια διαταξη οταν κουβεντιαζουν θεματα του δημου.

Ανώνυμος είπε...

ξερει κανεις ποσα εσοδα εχει ο δημος από τα ιαματικα τα τελευταια χρόνια; αν ξερει ας μας ενημερωσει. εννοω το ποσοστό από το εισητηριο

Ανώνυμος είπε...

bloger γιατι αφαιρεις σχολια ?????
εχεις αναρτησει υβριστικα και ακρως προσβλητικα αλλα σχολια.
εκτος καιαν εισαι εσυ ο ανωνυμος

Ανώνυμος είπε...

απευθυνομαι στον ΑΝΩΝΥΜΟ που ειναι ξερολας και πονηριδης.
ελα βγαλε στην πιατσα το ονοματακι σου και θα βγαλω και εγω το δικο μου.
οσο ομως το παιζεις μαγκια κλανια κρυμενος πισω απο την ανωνυμια, τοτε θα σε λουζω συνεχεια με πλειστα οσα κοσμητικα επιθετα.
πιστευω οτι εισαι και λιγο με τη μηχανη πισω. ελα βγαλε τη μασκα και εμεις θα σε προσεξουμε. δεν θα σε παμε αγαρμπα.
που εισαι... μπορεις να φερεις και τη συντροφια σου μαζι να περασουμε ομορφα.
ματς μουτς

Ανώνυμος είπε...

11.15 π.μ. τα εσοδα από τα ιαματικα είναι το 15% του εισητηρίου. Το ποσό δε το ξερω αλλα σιγουρα θα είναι κατω από 20.000 ευρώ το χρονο. Αμα κανεις υπολογισμό ποσοι πάνε για μπάνιο στα λουτρά τα τελευταια χρονια...

Ανώνυμος είπε...

Σας σας χαλαρώσω λιγο-----https://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E

Ανώνυμος είπε...

...και εδώ το επιδόρπιο μαζί με ένα ποτήρι νερό!----} https://www.youtube.com/watch?v=Nr68e68jxgA -------C

Ανώνυμος είπε...

To μάσησε το βόντεο ο κότζακ στο Youtube γράφει διάρκεια 3 ώρες και 53 και όταν μπαίνεις να δείς το Δ.Σ είναι μόνο 2 ώρες! Αναφορές σχεδόν 2 ωρών τις μασήσανε ΕΥΓΕ!!! δεν έχει πάτο το βαρέλι τελικά με αυτή τη δημοτική αρχή

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλά με το βίντεο τελικά για να είμαι δίκαιος προς αποκατάσταση της αλήθειας τεχνικό πρόβλημα του youtube ήταν...sorry κότζακ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά υπάρχει μεγάλη προκατάληψη κατά του Δημάρχου ... και μη χειρότερα. Δεν του το είχα ότι θα χακάρει το utube

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε γνωστε αγνωστε, ξερολα.
πολυ μου αρεσεις που μας διαφωτιζεις με τα you tube.
ομως κυριε ξεφτιλα, στην Αναβρα βρηκε βοσκους ο ανθρωπος και τον αφησαν να δουλεψει.
στα Καμενα Βουρλα, που υπαρχουν φωστηρες σαν εσενα, οι οποιοι φρεναρουν τα παντα, στον βωμο του λαικισμου, δεν θα μπορεσει ποτε ωα υπαρξη αναπτυξη παρα μονο αν βρεθει καποιος ξενος με λεφτα και σας γραψει στα @@@@@δια του χωρις να ακουει τυπους σαν εσενα ουτε να βλεπει τα μικροσυμφεροντακια σας, τοτε μονον θα γινει αυτο το @@@@@ρδελο πολη σωστη.
τετοιοι καφροι σαν εσενα θα ειναι για να καθαριζουν τις γουρνες στον Κονιαβιτη η να μαζευουν τα σκουπιδια στους δρομους χωρις ρεπο.
βεβαια, εσενα που εισαι ΑΝΔΡΑΣ με τα ουλα σου θα σε προσεξουν ιδιαιτερα γιατι συνοδευεσαι απο ωραια συντροφισσα που θα τους ανταμειβει μονιμως.
φιλακια
ματς μουτς

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι εδώ είναι ενημερωτικό μπλόγκ ας εστιάσουμε στα του Δήμου. Τι έγινε στο χτεσινό Δ.Σ? Εμαθα ότι ο Τσώμος τους στρίμωξε πάλι ας μας ενημερώσει κάποιος.



Ενεργός πολίτης

Ανώνυμος είπε...

Χτες στο συμβουλιο εγινε ενα ομαδον σφυροκόπημα για την ανυπαρξια εργων αλλα και την ΜΗ διαθεση του δημαρχου και των συμβουλων της πλειοψηφιας να ΜΑΝ γινουν εργα ΠΟΥΘΕΝΑ.
κανενα εργο δεν εχει γινει πουθενα και το τεχνικο πρόγραμμα για το 2019 είναι μηδενικό αφου όλα πάνε (όπως όλοι διαπιστωσαν) σε λειτουργικες δαπάνες...
Δηλαδή στο βαρελι διχως πατο...Και ότι θελει καταλαβαινει ο καθενας
Και η διοικηση βουβη.