21 Αυγούστου 2017

Η ιδιοκτησία και πολλά άλλα δικαιώματά μας ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Προς ενημέρωση αναγνωστών.

Πολλά γράφονται ,πολλά λέγονται, καταθέτω την σχετική εμπειρία μου:

Πρώτον : Η ιδιοκτησία και πολλά άλλα δικαιώματά μας,  προστατεύονται από το Σύνταγμα, που είναι ο υπέρτατος Νόμος .

Δεύτερον : Η δέσμευση μιας ιδιοκτησίας  ως χώρος  Κ.Χ(πλατείες-δρόμοι) ή ως κοινωφελής (διοίκηση, σχολεία, κλπ) με  έγκριση σχεδίου πόλεως και με τις διατάξεις του ΝΔ 17/7/1923 <περί σχεδίων πόλεων>,      δεν  είναι στο διηνεκές , δεν είναι για πάντα.
 Οφείλει η Τ.Α , σε εύλογο χρόνο να συντελέσει την απαλλοτρίωση, για τον σκοπό που θεσμοθετήθηκε η χρήση του  χώρου. Ο χρόνος αυτός , με την νομολογία του ΣτΕ και των Διοικητικών Πρωτοδικείων, δεν είναι  πέραν της 15ετιας.

Τρίτον : Σχεδόν σε όλους τους προβλεπόμενους  ως ΚΧ κλπ χώρους , οι ιδιοκτήτες  αυτοί, αλλά και άλλοι, έχουν πάρει αποφάσεις  περί άρσεως των δεσμεύσεων των ιδιοκτησιών τους. Με επισπεύδοντες ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, δύναται να απαιτήσουν από την Τ.Α και τις Υπηρεσίες του Κράτους (ΥΠΕΧΩΔΕ), την αποδέσμευση και την επαναθεσμοθέτηση τους, ως Ο.Τ, μετά από την προβλεπόμενη  εισφορά σε γη ή ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥΣ από την Τ.Α και την επαναθεσμοθετηση με την ίδια χρήση ( πλατεία, δρόμο, σχολείο  κλπ). 

Τέταρτον :Θεσμικό καθεστώς , Ν. 4067/2012 άρθρο 32, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί με τον Ν. 4315/2014  άρθρο 3 και ισχύουν, επίσης άρθρο 69 του ν. 4342/2015.

Σε ανάλογες περιπτώσεις , στο παρελθόν  υπήρχε ο Ν 5269/1931 βάσει αυτού έχουν κτιστεί στα Κ.Β : Μια πολυκατοικία σε προβλεπόμενη πλατεία και  4 οικοδομές μέσα στο πλάτος των προβλεπόμενων δρόμων.

Ελάχιστοι ασχολήθηκαν στο παρελθόν  και ελάχιστες πράξεις αναλογισμού εφαρμόστηκαν με τις κατάλληλες αποζημιώσεις σε ρυμοτομούμενες ιδιοκτησίες, οι δρόμοι που έχουν ανοιχτεί , το 95% , έχουν ανοιχτεί με την συναίνεση των  ιδιοκτήτων. Ως προς το πρόσφατο............... παρελθόν, αφήστε το καλύτερα.

 Φίλοι αναγνώστες,
διαχρονική  πολιτική εφαρμογής του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, αλλά και έργα (διανοίξεις, αποζημιώσεις, ασφαλτοστρώσεις , συντηρήσεις κλπ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ως Τ.Α, πόροι για τον σκοπό αυτό έχουν θεσμοθετηθεί από τον Ν 2130 /1993 άρθρο 24  περί ΤΑΠ,( αυτά που πληρώνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, συμπληρωματικά, επανήλθε η βεβαίωση του Δήμου για  την καταβολή του ΤΑΠ στις μεταβιβάσεις κλπ.)

Οι πόροι αυτοί, που στο σύνολό τους, κατ έτος,  είναι ,για τα Κ.Β περίπου 100.000 ευρώ, εξανεμίζονται, για τον σκοπό που  έχουν θεσμοθετηθεί (παράγραφος 20, αρθρου 24)  και για μην παραπληροφορώ, από αυτά  ( παρακρατά 2% η ΔΕΗ, το 15% πάει  στο Πράσινο Ταμείο ΥΠΕΚΑ, τα υπόλοιπα στην Τ,Α), το δε σύνολο στον Καλλικρατικό Δήμο είναι ποσό  της τάξης  των  234.125,10 ευρώ (από τα προυπολογισθεντα Ο.Ε  2017 )  

Ι.Κ. Πλατανιάς  Συντ/χος ΤΣΜΕΔΕ ΚΙΝ 6932212671

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Απο τεχνοκρατικη αποψη η αναρτηση Πλατανια ειναι ακριβής,μονο που στην πραξη δεν ακολουθηθηκε
κανενας σχεδιασμός προβλεψης υποχρεωσεων του Δήμου εναντι σε ρυμοτομουμενες κλπ ιδιοκτησιες, του σχεδιου πολης.
Ετσι εχει δημιουργηθεί μια συσσωρευση προβληματων,η οποια εξετράπη σε
a priori δικαιωματα του Δημου επι αυτων των ιδιοκτησιών,λαθεμενα και ιδεοληπτικα λες και αυτες οι ιδιοκτησιες ειναι τροπο τινα οχι δεσμευμενες αλλα δημευμένες.
Το αποτελεσμα αυτής της καταστασης ειναι να θεωρει ο καθενας οτι ο ιδιοκτητης ειναι υπο εξωση απο την ιδιοκτησια του μονο και μονο επειδη το σχεδιο πολης το προτεινει. φυσικα υστερα ξυπνησα.



Ανώνυμος είπε...

Μα όλα τα πολεοδομικά εγκλήματα που έχουν γίνει ως τώρα στα Καμένα Βούρλα, και δεν έχει γίνει επέκταση του Σχεδίου, είναι από τον Γιάννη Πλατανιά .

Τι έρχεται να μας πει τώρα ο άνθρωπος ;;;;;

Να ξεχάσουμε ότι επι Δημάρχου κ.Αντωνίου , ήτανε υπέρμαχος της αύξησης του Συντελεστή Δόμησης στα Καμένα Βούρλα , τον οποίο και ψήφισε γνωρίζοντας ότι αυτό είναι παράνομο και δεν μπορεί να συμβεί, στη συνέχεια δε η περιφέρεια το επέστρεψε πίσω ως παράνομο και απορριπτέο και αυτός κτυπιότανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είναι νόμιμο.

Το καλλίτερο που έχει να κάνει είναι να καθίσει στα αυγά του και να μην πετάει νομιμοφανείς κουτσάνες.

Αλλά πώς να καθίσει στα αυγά του, αφού αυτός είναι που ξεκίνησε την μετατροπή της

συγκεκριμένης πλατείας από πράσινο σε ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ και συνέχισε ο

σημερινός Αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων.

Δηλαδή τα έχει παντελονιάσει ο άνθρωπος, και έχει το θράσος και μιλάει, αυτή δυστυχώς είναι η ευαισθησία του για το πράσινο και την διάνοιξη των δρόμων.

Ανώνυμος είπε...

Κατσε διαβασε τι γραφει και ασε τις κορωνες....

Ανώνυμος είπε...

Ο Πλατανιάς με τον Καραμανώλη δεν κάνανε τα σχέδια για να γίνει το πρατήριο καυσίμων απέναντι από το Σχολικό Συγκρότημα !!!

Τώρα πάλι τα ίδια άτομα συνεργάστηκαν για την μετατροπή της Πλατείας ( από Πράσινο ) σε ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, και θέλετε να τους πάρουν σοβαρά οι Δημότες των Καμένων Βούρλων ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αφού ρε φίλε είναι παράνομοι και κάνουν όλα αυτά που γράφεις, από τον δήμαρχο μέχρι τον επενδυτή, γιατί δεν πάς στον εισαγγελέα και μας τα κάνεις τσουρέκια κάθε μέρα? Έλεος πια με μερικούς μερικούς γνωστούς αγνώστους που γκρινιάζουν σαν γκόμενες με ότι γίνεται και δεν τους αρέσει. Εκ του ασφαλούς και ανώνυμα βέβαια οι κατηγορίες και οι βρισιές. Άντε ρε στον εισαγγελέα αν έχεις στοιχεία!! Σε βαστάει τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

Χιλιοπαιγμενη κασετα απο το καφενείο... οταν ερχονται τα δυσκολα ομως...

Ανώνυμος είπε...

Διαδοσεις του γνωστου αγνωστου κιουρι.. τι τον ποτιζετε εκει στο κηφηνειο??

Ανώνυμος είπε...

Arage me ekeinh tin epektash tou sxediou Tha mas pei ti egine telika,? Pou einai to sxedio pou mas taksate?????

Ανώνυμος είπε...

χρονια τωρα στα ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ο ενας βριζει τον αλλον. να ψοφισει η γιδα του διπλανου γιατι εγω δεν εχω γιδα.
11 δημοτικοι συμβουλοι Καμενοβουρλιωτες σε αυτη την δημοτικη αρχη, και αντι να κινηθουν και να ασχοληθουν για το καλο του τοπου μας, βγαζουν τα ματια τους η καθονται αδιαφοροι.
αλλοι παλι, μολις χασουν την καρεκλα τους, το γυρνανε στο κλεφτικο και αρματωλικι.
δεν προχωραει ετσι αυτος ο τοπος.
δεν ακουσα κανεναν να διαμαρτηρηθει γιατι ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ δεν ειναι ξενοδοχειο και λειπει απο το δυναμικο της πολης???? αντιθετα πυροβολουμε το ΓΑΛΗΝΗ που χωρις αυτο θα ηταν ολα θεοσκοτεινα και πεθαμενα.
φωναζετε κυριοι για το λιμανι γιατι θελουν μερικοι να εχουν τα γουστα τους καινα πληρωνουν ολοι οι δημοτες.
θελω και εγω να μου φτιαξει μια μεγαλη φαρμο ο δημος, με αγρια ζωα για να κυνηγω και ολο το κοστος να το πληρωνουν οι δημοτες, και πολλα αλλα θα μπορουσα να αναφερω,
σκεφτηκε κανεις ποιο ειναι το κοστος διατηρησης και συντηρησης του λιμανιου απο τον δημο????
χοντρικα περιπου στις 120.000 € μηνιαιως (φυλλακες, δεη, καθαριοτητα, κλπ, χωρις να υπολογισουμε νεες κατασκευες.
και ολα αυτα για να εξυπηρετουν τα γουστα τους καποιοι συντοπιτες μας.
ας αφησουμε λοιπον κατα μερος τα μικροσυμφεροντα καποιων και ας δουμε λιγο περα απο τη μυτη μας μηπως και προχωρησουμε ενα βημα μπροστα.

Ανώνυμος είπε...

Olo makakies grafeis 120 vgainoun mono apo to mualo sounds file sidopiti. Dhladi o idiwths posa thelei? Mono manager swsto xreiazetai!

Ανώνυμος είπε...

Θελετε εναν μανατζερ απο το δημο σωστο οπως λες, να τον πληρωνετε 1000 ευρω, και να του τη πεφτουν 300 ατομα για το ποιος θα μπει στους μήνες αιχμης... α και σε τιμολογιο που για να ειναι ευρυτερα αποδεκτο, θα χρειαστει διαβούλευση 7μηνου.. για πες μας το ονομα ενος τετοιου μάνατζερ.. απο το δημο παντα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕΛΕΥΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ή ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΣ ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ

Ακομη και σημερα οι βαρκαρηδες ειναι ανικανοι λειτουργικα να προσαρμοσουν την σκεψη τους στα νεα δεδομενα,ως κατ'εξοχήν βιωματικοι ωφελιμιστες.

Εξαπολυουν προς καθε κατευθυνση κατηγορίες ,εκτος του ιδιου τους του εαυτού,θεωρούν οτι ηταν καλοι καγαθοί,οτι δεν υπήρχαν στο οπτικο πεδίο της κοινωνιας,οτι με το παραδειγμα τους εστελναν ηθικοπλαστικα μηνυματα ,και οτι υπηρχε αοριστος χρονος προς οφελος τους μεσα απο τον οποιον την θεση της βαρκας τους πιθανόν θα την κληροδοτουσαν και στα παιδια τους.

Στην ουσια θεωρουσαν τον εαυτον τους μετα και απο την "συμπηξη" συντεχνιακης δομής[Σωματειο ο Φαρος] ως de fakto κλειστή κοινωνια αταξικης υφής[σκαφη απο γιατρους -δικηγορους- ψαραδες κλπ] εντος του ευρυτερου κοινωνικού ιστου της Λουτροπολης.

Σε αυτό το σαθρό "θεσμικό" πλαισιο του ουδεν μονιμοτερον του προσωρινού, συνεβησαν δυο κομβικά γεγονοτα που εθεταν σοβαρα πλεον τις βασεις για αλλαγες,δηλ η πληρωμή του οικοπεδου [περιοδος τετριμιδα]και το ετησιο ενοικειο παραχωρησης απο το υπουργειο [περιοδος Συκιώτη].

Αμεσα επρεπε να υπηρχε ανταποδοση προς το δημο στα προαναφερομενα εξοδα αλλα και στα τρεχοντα των τελευταιων ετών,που φυσικά δεν θα μπορουσε να γίνει με την υπαρχουσα κατασταση.

Οταν το θεμα ετεθη ,και συμφώνησαν οι παντες οτι η απολιτικ σταση του Δήμου[μη εισπραξιμοτητα,αδυναμια εφαρμογης κανονισμου επιλεκτικοτητα κλπ]ειναι κυρίως απορροια των τοπικών συνθηκών κοινωνικής ρευστοτητας,οπως λ.χ. οι Δημοτικες εκλογες.Αποφασιστηκε λοιπον η ιδιωτικοποίηση ή οποια ειχε ενα σαφεστατο πλεονεκτημα περαν του οποιου ενοικειου προς τον Δήμο,δηλ αυτό της διαρκής μεταβολης εντος του μικρου λιμενα με τα κριτηρια των πλαισιων της αγοράς.

Κατ΄αυτον τον τροπο ετελειωνε προφανώς μια διαχρονική διελκυστιδα εντασεων εντος της πολης για το δικαιωμα θεσης σκαφους επι τη βασει βεβαια ενος μικροτερου τιμολογιου,αλλα με την ασαφεια ποιος θα προλαβει να την" πιασει"[την θεση],δεδομενου της απαιτησης της συντεχνειας να ειναι αμεταβλητη εις το διηνεκες.

Ετσι σήμερα αντι να μοιρολατρούν αυτοι που ηταν μερος του προβλήματος,ας πανε υπο την αξια ηγεσια τους ενα βημα ποιο περα, προτεινοντας μια εμπροσθοβαρη προταση,προς τον Δημο για μια νεα θεση αγκυροβολιου βαρκών λ.χ.στα αβαθή της παραλιας καινουριου,δειχνοντας ετσι οτι μπορουν εκτος της στειρας και αντιφατικης κριτικης να ειναι και επικοδομητικοι.


Κριτων










Ανώνυμος είπε...

Ο blogger υποψηφιος δήμαρχος, είναι καρατσεκαρισμένο!
Και εχει και πολλές πιθανότητες να κερδίσει γιατί:
1. ξερει, έχει άποψη και είναι γνώστης όλων των πραγμάτων
2. εχει το πιστεύω του ¨όλα στη φόρα" και όλα με ονοματεπώνυμο (εκτός από αυτόν)
3. έχει το ίδιο όνομα με το σημερινό δήμαρχο άρα θα τον θυμούνται οι δημότες
4. εχει την ίδια καράφλα περίπου με τον δήμαρχο που είναι ΤΟ ΠΡΟΣΟΝ. Θυμηθείτε Τετριμίδας, Συκιώτης. Η καράφλα βγάζει δήμαρχο
5. Είναι τουρίστας δηλαδή θα έρχεται όποτε θέλει (μαθαίνω από την αθηνα που είναι η εδρα του). Τι Λαμία , τι Αθήνα.
6. Είναι Καινουργιώτης που το καινούργιο έχει σειρά να πάρει την δημαρχία και εμμέσως τη παίρνει και το Καμένο Βούρλο αφού ανήκουν στον ίδιο πρωην δήμο. Ετσι ικανοποιούνται και οι Καρυώτες που χουν αχτι να βγάλουν Δημαρχο.
Κύριε Blogger μη βιαστείς να διαψεύσεις την πληροφορία γιατί η φήμη πάντα προηγείται των διαψευσεων οι οποίες επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τη φήμη.
Μάλιστα κυκλοφορεί ότι έχουν γίνει αρκετές στοχευμένες επαφές και με πολιτικά γραφεία...
Προσωπικά τη θεωρώ σωστή υποψηφιότητα. Προχώρα

kamena voyrla blogger είπε...

Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την προτροπή και την ευχάριστη νότα που έδωσες, στα κατά άλλα άχαρα σχόλια, αλλά πραγματικά δεν ενδιαφέρομαι.

Ανώνυμος είπε...

Ο 7.25μμ25\8 ειναι καθαρος προβοκατορας αμεσα ενδιαφερομενος ο ιδιος,αλλα με σαλεμενα μυαλα αφου δεν μπορει να δει την διαφορα του Δημαρχου Καμενων Βουρλων με αυτή ενος παλιου κοινοταρχη π.χ. σε ενα χωριο οπως το Καινουριο.Αδελφε ...ελεος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε ψωνια ΚαμΒουρλιώτες το Καινούργιο είναι χωριό και σεις πρωτευουσιάνοι; Ένα μεγαλύτερο χωριό είσαστε. Και δε σας κανει και δήμαρχος από το Καινούργιο..
Αμα είναι καλος ας είναι και από τη Μεδενιτσα και από τη Σκαρφεια.
Και εγω ψηφιζω Καινουργιωτη για δημαρχο.
Και αμα εχει και αυτά τα προσοντα που λεει ο 7.25 δαγκωτο.

Ανώνυμος είπε...

Αρκει να πανε μαζι του τα...... ψωνια

Ανώνυμος είπε...

Ο καλύτερος δήμαρχος που πέρασε, και με διαφορά, από τα καμένα ήταν ο τετριμίδας πρέπει να το παραδεχτούμε. Πρέπει να τον φέρουμε πίσω ως ένα άλλο 74. Όλα τα άλλα που λέτε είναι για απλή και εσωτερική κατανάλωση.

Ανώνυμος είπε...

Στο 1ο δεκαημερο του ο νυν ασκουσε και δριμεία κριτικη εναντίον του τετριμιδα.. ειδες το εργο του και δεν ακουμπησες γιατρε...

Ανώνυμος είπε...

To papatzometro ktipise kokkino...