16 Αυγούστου 2017

10η γιορτή σαρδέλας στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου στον Άγιο Κωνσταντίνο Παρασκευή 18 Αυγούστου, ώρα 21.30

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ
ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
«Ενάλιος Δαφνούντας»
  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Στέλλα Κονιτοπούλου στη 10η Γιορτή Σαρδέλας στον Αγ. Κωνσταντίνο

Ο δραστήριος Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας «Ενάλιος Δαφνούντας»  όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος την Παρασκευή 18 Αυγούστου, ώρα 21.30΄, διοργανώνει τη 10η γιορτή σαρδέλας στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου. Από τις γιορτές σαρδέλας που έχει διοργανώσει τα προηγούμενα χρόνια έχουν περάσει αξιόλογοι καλλιτέχνες. Τη φετινή εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Στέλλα Κονιτοπούλου, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους παραδοσιακών και νησιώτικων τραγουδιών και ο Βαγγέλης Δούβαλης, ένας εξαίρετος λαϊκός ερμηνευτής. Μαζί με αυτούς θα απολαύσουμε τον Στέλιο Τζανετή στο μπουζούκι, τον Βασίλη Κλουβάτο στο βιολί καθώς και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Όλοι τους μας υπόσχονται μια [.....] αξέχαστη βραδιά με διασκέδαση και χορό. Με μια επιλογή από τα καλύτερα θαλασσινά τραγούδια. Ομοίως από παλιά και σύγχρονα λαϊκά και ρεμπέτικα.


Είσοδος 5 ευρώ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται πιάτο με ψητές σαρδέλες. Θα υπάρχουν ψησταριές και ψυγεία απ΄ όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται σουβλάκια, κρύες μπύρες, αναψυκτικά, νερό και αλκοολούχα ποτά. Όλα σε τιμές προσιτές.
  
Στέλλα Κονιτοπούλου
Ακόμη και στο άκουσμα του ονόματός της, η Στέλλα Κονιτοπούλου παραπέμπει ευθέως στο γνήσιο νησιώτικο τραγούδι! Η χαρακτηριστική φωνή της έχει ακουστεί σε όλον τον κόσμο από τις συναυλίες που έχει κάνει από την μια ήπειρο στην άλλη και μέσω των συνεργασιών της με κορυφαίους έλληνες ερμηνευτές και συνθέτες.
Γεννημένη στη βασίλισσα των Κυκλάδων, τη Νάξο, και με καταγωγή από την περίφημη οικογένεια των "Κονιτοπουλέων", η Στέλλα Κονιτοπούλου γνώρισε και αγάπησε το παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι από τα παιδικά της χρόνια.
Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε σπουδές ορθοφωνίας, σολφέζ & ελαφρού τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο, από το οποίο αποφοίτησε 8 χρόνια αργότερα, ενώ από τα 13 της χρόνια, εμφανιζόταν ζωντανά σε γνωστό μουσικό στέκι της εποχής μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της.
Η πρώτη επίσημη συμμετοχή της σε δίσκο ήταν στα «Νησιώτικα Νο1», δίπλα στον Γιάννη Πάριο, σε ηλικία 15 ετών. Η συνεργασία αυτή επρόκειτο να λειτουργήσει καταλυτικά για την μετέπειτα πορεία της, καθώς με τον Γιάννη Πάριο συνεργάστηκαν τόσο δισκογραφικά, όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για περισσότερο από 10 χρόνια.
Από το 1982 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 19 προσωπικούς δίσκους σε συνεργασία με σπουδαίους Έλληνες στιχουργούς και συνθέτες, όπως οι Μάνος Ελευθερίου, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Ανδρέου, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Ηλίας Φιλίππου, Γιάννης Γιοκαρίνης κ.α. Παράλληλα, συμμετείχε και σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών («Τολμηρή Επικοινωνία» του Γιάννη Μαρκόπουλου, «Μια Ελλάδα θάλασσα» μαζί με την Μαρίζα Κωχ και την Άννα Καραμπεσίνη, «Βορεινό Λιμάνι» του Βασίλη Καζούλη κ.α.), ενώ σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων συνεργάστηκε με μύθους του ελληνικού τραγουδιού, όπως οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σταμάτης Κόκκοτας, Αντώνης Καλογιάννης κ.α.
Σε όλη αυτή τη διαδρομή, που την κατέταξε στις κορυφαίες φωνές του νησιώτικου τραγουδιού, συνοδοιπόρος της υπήρξε και συνεχίζει να είναι ο αδελφός της, Βασίλης Κλουβάτος, ο συνθέτης των μεγαλύτερων επιτυχιών της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: