17 Μαΐου 2015

Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα επιβαρυνθούν πιθανή αύξηση του ΦΠΑ!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ημερίδα για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε χτες στη Λαμία με πρωτοβουλία της Ένωσης τουριστικών επιχειρήσεων Ελλάδος.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του εμπορικού Επιμελητηρίου Αλέκος Διαμαντάρας και άλλοι εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων.

Όπως δήλωσε στο δελτίο του FM-1 ο κ. Διαμαντάρας οφείλει η κυβέρνηση να διαφυλάξει και να στηρίξει τον τουρισμό που αποτελεί έτσι κι αλλιώς την ισχυρή βιομηχανία της χώρας μας και να κρατήσει αδιαπραγμάτευτη την αξίωση των δανειστών για αύξηση σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα του φόρου προστιθέμενης αξίας.
Στην ημερίδα συμμετείχε και ο διευθυντής της ξενοδοχειακής μονάδας Γαλήνη που λειτουργεί στα Καμένα Βούρλα , Ανδρέας Θεολόγος.
Όπως δήλωσε στον FM-1 εάν τελικά αυξηθεί ο φόρος προστιθέμενης αξίας, την διαφορά αυτή θα την επιβαρυνθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις γιατί πρόκειται για υλοποίηση συμβολαίων που έχουν κλειστεί από αρκετούς μήνες νωρίτερα.
Βέβαια πρόσθεσε ότι είναι θετικό γεγονός η δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών ότι αν επέλθει αύξηση αυτή θα ισχύει μετά το πέρας της θερινής τουριστικής περιόδου.
Ποιος τελικά θα πληρώσει αυτή την αύξηση;
Κατά τον κ.Θεολόγο αυτό το κόστος «θα μετακυλήσει στις παρεχόμενες υπηρεσίες, κάποιοι θα μειώσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών η τον αριθμό των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους».


Πάντως κατά τον Διευθυντή του ΓΑΛΗΝΗ, δεν πρόκειται να μειωθεί η εισροή τουριστικού ρεύματος αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας ενώ εκτιμά ότι στα ίδια επίπεδα θα διατηρηθεί και ο αριθμός των προερχομένων από την Ρωσία τουριστών παρά τη μείωση του εισοδήματος των Ρώσων αλλά και την χρεοκοπία ορισμένων μεγάλων τουριστικών Οργανισμών αυτής της χώρας.
Τέλος αναφορικά με την χρησιμότητα και κυρίως την αποτελεσματικότητα της συμμετοχής της Περιφέρειας και άλλων θεσμών σε διάφορες εκθέσεις του εξωτερικού ο κ.Θεολόγος δήλωσε:
«Δεν είναι κακές ,χρήσιμες είναι αλλά υπό την προϋπόθεση ότι είναι καλά οργανωμένες και κυρίως προετοιμασμένες, διαφορετικά είναι απλά ταξίδια αναψυχής για ορισμένους».



lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: