07 Ιανουαρίου 2015

...στρίβειν δια του αρραβώνος...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη 

Κε αρχισυντάκτη
Μακριά από τα προβλήματα των πολιτών η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΚΕΔΕ (δήμαρχοι) ΕΝΠΕ (περιφερειάρχες). Η τροπολογία που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο για την έκφραση και μόνο γνώμης των δημάρχων στο νέο ΕΣΠΑ δεν αλλάζει την κεντρική φιλοσοφία του προγράμματος που είναι η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα και η τάχα μου «καινοτομία».
Δηλαδή μακριά από τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας μας. Εκτός των άλλων προκύπτει και παρακράτηση 1% από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για τις αστοχίες του προγράμματος. Συγχαρητήρια στους δημάρχους διαπραγματευτές για την νέα αφαίμαξη!!!!
Σε ότι αφορά την περιφέρεια μας οι αριθμοί βεβαιώνουν ότι παίρνουμε το φτωχότερο ΕΣΠΑ. Και για να λειτουργήσουν τα προγράμματα των κοινωνικών δομών και να υπάρξει μια διαχείριση των ελαχίστων δαπανών, πρέπει να ύπαρξη ένα ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον κρατικό προϋπολογισμό (δημόσιες επενδύσεις).

Στην ανάλυση του προγράμματος για την περιφέρειά μας εντοπίζονται και περιοχές μεγάλης φτώχιας και κατακρήμνισης εισοδημάτων, τέτοια περιοχή στο δήμο μας είναι ο πρώην καποδιστριακός δήμος Μώλου. Είναι θράσος και αναλγησία η επιβολή πρόσθετων φόρων σε αυτούς τους συμπολίτες μας από τον δήμαρχο, τη δημοτική πλειοψηφία και υπερψηφίστηκε από κάποιους νεόκοπους «αριστερούς», εκλεγμένους με το ΣΥΡΙΖΑ.

Και μεταξύ των διαγγελμάτων του δημάρχου μετά από κάθε σχόλη, επαναφέρει το ζήτημα της ονομασίας του δήμου σε Καμένα Βούρλα έχοντας υποστηρίξει ο ίδιος ως σύμβουλος όνομα τραίνο. Λίγες μέρες και πριν τις εκλογές, έχοντας κάνει αυξήσεις στα τέλη, γνωρίζοντας ότι θα αναγκαστεί να προβεί σε καινούριες αυξήσεις των τελών. Ισχυρίζεται λόγους ανάπτυξης γενικώς. Καταλαβαίνει ο καθένας ότι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ και το ΓΑΛΗΝΗ χρειάζονται διαφορετικούς μοχλούς για την ανάπτυξή τους από τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής. Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει επίσημη αλλαγή ονόματος και μονό κάποιες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και ότι χρειάζεται απόφαση της Βουλής. Τις περί αντιθέτου αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείς επίσης τις γνωρίζει. Η περίεργη αυτή στάση αυτή μου θυμίζει το «στρίβειν δια του αρραβώνος» του αείμνηστου Ψαθά.

ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΔΙΤ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ.
ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ;;;;
ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ, ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ; ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Πάλι έχουμε να κάνουμε με τις γνωστές ανοησίες -ασυναρτησίες του Κόκκινου Αυτοκινητιστή .

Το θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένα ,

η αλλαγή του ονόματος του Δήμου και η ουσία είναι μια και ας μας απαντήσει,

συμφωνεί ο Αυτοκινητιστής με την αλλαγή του ονόματος από Δήμο Μώλου –Αγ.Κωνσταντίνου σε Δήμο Καμένων Βούρλων ,

τα άλλα που λέει ας πάει να τα εφαρμόσει στην Βόρεια Κορέα

Δεν ισχύει πάντως αυτό που λέει ότι δεν μπορεί να αλλάξει το όνομα του Δήμου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου !!!!!

Αυτά είναι βέβαια τα αποτελέσματα της ημιμάθειας που τον διακατέχει !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 11.43 ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΣΟΥ
N. 3463/06(ΦΕΚ 114/α/2006) Αρθρο 7
Μετονομασία Δήμων, Κοινοτήτων, τοπικών διαμερισμάτων, οικισμών και θέσεων
1. H μετονομασία Δήμων, Κοινοτήτων, τοπικών διαμερισμάτων και οικισμών γίνεται με προεδρικό διάταγμα1 που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ύστερα από πρόταση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου και σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Τοπωνυμιών, που αποτελείται από:
α) Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.
β) Τον Γενικό Διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησηςγ) Τον Διοικητή της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού δ) Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ε) Καθηγητή αρχαιολογίας στ) Υπάλληλο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας, ζ) Τρεις εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας,
Τα θέματα προς συζήτηση εισηγείται στο συμβούλιο ο Διευθυντής Οργάνωσης και Λειτουργίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ή ο νόμιμος αναπληρωτής του.
Νέο αίτημα μετονομασίας είναι δυνατόν να υποβληθεί μετά την πάροδο διετίας από την παροχή αρνητικής γνώμης του ανωτέρω Συμβουλίου..

Ανώνυμος είπε...

Εκ των ανωτέρω, το συμπέρασμα είναι ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΥΛΗΣ (όπως ισχυρίζεται ο καθ όλα ενήμερος και άσχετος, αυτοκινητιστής), αφού η ΒΟΥΛΗ ψηφίζει ΝΟΜΟΥΣ
Αρκεί η απόφαση της επιτροπής με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών , να συνταχθεί το Π.Δ και να δημοσιευθεί στην Εφημ. της Κυβέρνησης.
Άντε να δούμε τι απόφαση θα πάρει ο εκπρόσωπος της Συσπείρωσης (ΚΚΕ) στο Δ.Σ την Κυριακή;; εκτός εάν δηλώσει ΠΑΡΩΝ γιατί δεν θάχει διαβάσει την εισήγηση.

Ανώνυμος είπε...

Η ημιμάθεια του αυτοκινητιστή είναι χειρότερη και επικίνδυνη πιο πολύ ακόμη και από την αμάθεια ......

Ανώνυμος είπε...

και τωρα καρυωτες και καρδιτσιωτες με την αλλαγη ονομασιας ωργανωθειτε καλα γιατι θα εχετε κοσμοσυροη απο τουριστες.φερτε και αλλη τραπεζα γιατι μια δεν θα χωραει τις καταθεσεις σας

Ανώνυμος είπε...

θα ζητησουμε την βοηθεια σου άξεστε χωριατη

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 11:45...ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΒΛΗΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

oο Δημοπουλος -συσπειρωση/ΚΚΕ, κατα τη συνεδριαση της 11ης Ιανουαριου για την αλλαγη του ονοματος, εψηφισε λευκο. καταλαβαινετε ποση υπευθυνοτητα κουβαλαει ο ανθρωπος, χωρια που του εδωσαν εντολη (ετσι δημοκρατικα λειτουργουν στο ΚΚΕ)να αναπτυξει μεγα λογο περι εκμεταλευσης πλουτοπαραγωγικων πορων και τα τοιαυτα, κατα το super μοντελο της παλαι ποτε ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.εν τοιαυτη περιπτωσει, ο κυριος βρεθηκε σε μια εξαρση λογο-διαρροιας, που μας καθηλωσε ολους χωρις να μας δωσει να καταλαβουμε που συνδεεται το ονομα με το επερχομενο προλεταριατο του.
η δε κυρια Ψημογιαννου, δεν ηξερε ουτε τους διεθνεις ορους να αρθρωσει, γιατι εσι απλα ειναι απο αυτους τους ξερολες. μαθε κυρα μου πρωτα oτι λεγεται all inclusive και μετα μιλας οχι ανοιγεις το στοματακι σου και πετας κοτρωνες.

ο δε πολυς Παταργιας εκανε την κολοτουμπα, οταν στην συγκεντρωση στο Γαληνη αλλα και σε διαφορες επαφες του ειχε πομποδως αναγγειλει την αλλαγη ονοματος σε ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ. ετσι ειναι Κωστακη, δεν φοραμε τα παντελονια γιατι κρυωνουν τα ποδια μας.
ο δε γραφικος αυτοκινητιστης, που τα ξερει ολα, πρεπει να μας πει αν συμφωνει με την αλλαγη του ονοματος και μονον αυτο, χωρις να μα παει στην Κατερινη μεσω Κρητης.
αυτα για την ωρα
ο ζωγραφος

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΑΤΟΙ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥΣ... "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ", ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ....

Ανώνυμος είπε...

Αυτός βρέ ο Δημόπουλος είναι χειρότερος και από τον κόκκινο αυτοκινητιστή .

Καλά ήρθε να κάνει Κουμουνιστική προπαγάνδα στο Δημοτικό Συμβούλιο,

μιλώντας για άσχετα θέματα, αφού το μόνο θέμα συζήτησης ήταν το όνομα στο Δημοτικό Συμβούλιο ????

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ, ΟΜΩΣ, ΕΠΙΒΙΒΑΣΘΗΚΕ ΣΕ ΤΖΙΠ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ... ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ... ΟΥΣΤ!

Ανώνυμος είπε...

δημοπουλε ....
σ\ ΩΡΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΟ
Η Κ. ΨΙΜΟΓΙΑΝΝΟΥ , ΝΑΣ ΨΑΡΩΣΕ , ΜΕ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΡIΒΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΣΤΟΜΗΣΕ:
ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ( ΑΡΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ), ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ, ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ « ΓΥΦΤΙΚΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ» ΚΛΠ…. ΚΛΠ…….. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΗΣΕ ΟΣΑ ΞΕΣΤΟΜΗΣΕ ;;;;
ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ,
ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ, ΟΚΕΥ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ Τ.Α;;;; ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ, ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ;;;;
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ 4 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΘΗΚΑΜΕ, ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΕΗ ΕΙΧΕ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ;;; ΠΟΣΑ ΞΕΧΡΕΩΘΗΚΑΝ;; ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ;;
ΞΕΡΕΙ ΜΗΠΩΣ ΠΟΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ;; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 2 ΕΚΑΤ. ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ , 1.2 ΕΚΑΤ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ 0.60 ΕΚΑΤ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ ;;;
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΕΙΦΟΥΣ
ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Unknown είπε...

Αναρωτιέμαι αν οι "πολυμαθείς" γνωρίζουν ότι η συμπλήρωση του ονόματος του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων δεν έγινε στα πλαίσια της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά με αναγκαστικό νόμο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο αναδασμός στην περιοχή. Άρα, δεν ισχύουν και αυτά που ισχυρίστηκε η αντιδήμαρχος. Γ. Φραγκούλης

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ « ΠΟΛΥΜΑΘΗ» κυρια ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΕΡΤΙΠΗ
ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΦΕΚ 25/Α/2014, ΟΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΤΟ Π.Δ ΑΡΙΘ 17/17-1-2014
« Μετονομασία του Δήμου Αλιάρτου σε Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων »
Μνημονεύεται στα έχοντας υπ οψιν, Το αρθρο 7 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006 (φεκ Α΄114) (σχολιο μπλογκ 18/1/2015 1.47 μμ)
Ο Ν. 3463/2006 , ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΚΥΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.;;;;;;
ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΑ
ΑΦΗΝΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΤΟ « η αντιδήμαρχος Γ.Φραγκούλης»
Ο ΠΟΛΥΜΑΘΗΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ , ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

H ΗΜΙΜΑΘΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο αυτοκινητιστής κόκκινος Χμέρ φαίνεται ότι έχει κάνει τις κοτσάνες επιστήμη,
ή γράφει ότι ονειρεύεται στον ύπνο του.

Δεν ισχύει δε τίποτα από αυτά που λέει ο αυτοκινητιστής, ότι η αλλαγή του ονόματος έγινε με αναγκαστικό Νόμο και δεν έχει καμιά σχέση με αναδασμό(υπάρχουν τα πρακτικά του Δ.Σ του Δήμου Αλιάρτου).

Προς γνώση και ενημέρωση του κ. Φραγκούλη ο Καποδιστριακός Δήμος Αλιάρτου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αρ. 32/2011

ψήφισε 19 υπέρ της αλλαγής σε Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και 6 κατά της αλλαγής και 2 παρών .

Μετονομάσθηκε δε μετά την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου σε Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων , με το Προεδρικό Διάταγμα 17 που εκδόθηκε με ΦΕΚ 25/Α/31-1-2014.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ανώνυμος είπε...

ΣτΕ: Νόμιμη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης στο Μικρό Καβούρι
Συνταγματική και νόμιμη έκρινε η αυξημένη, επταμελής σύνθεσης του Δ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας την μεταβίβαση έκτασης 110.000 τ.μ. στην θέση Μικρό Καβούρι του πρώην δήμου Βουλιαγμένης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι του πρώην δήμου Βουλιαγμένης (και νυν δήμου Βούλας-Βουλιαγμένης - Βάρκιζας ) και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην δασική νομοθεσία η παραχώρησης της επίμαχης έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Όπως υποστήριζαν οι κάτοικοι, η συγκεκριμένη έκταση προστατεύεται από το αναπαλλοτρίωτο των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων και σημείωναν, ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της η έκταση είναι δασική.
Σύμφωνα με τους νόμους 3986/2011 και 4046/2012 η επίμαχη έκταση (την υψηλή κυριότητα της οποίας έχει ο ΕΟΤ) παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων και έκρινε μεταξύ των άλλων, ότι η μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ δεν συνεπάγεται την άρση της προστασίας που απολαμβάνει από το άρθρο 24 του Συντάγματος, αλλά ούτε συνεπάγεται οποιαδήποτε μεταβολή του δασικού χαρακτήρα της.
Πηγή: ΑΜΠΕ