19 Σεπτεμβρίου 2013

Ζημιές και αγωνίες από το μέτωπο του Εγκέλαδου!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Νέες ζημιές σε σπίτια ακομη και αυτά που δεν είχαν επηρεαστεί απο τον σεισμό της 7ης Αυγούστου καταγράφτηκαν απο τον χθεσινό ισχυρό σεισμό εντάσεως 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην περιοχή της Αμφίκλειας.

Από χτες το βράδυ στο Ρεγγίνι που έχει υποστεί και πάλι τις περισσότερες ζημιές βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Εύθυμος Λέκκας και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΣΠ Νικήτας Παπαδόπουλος , ο αντιπεριφερειάρχης Φθιωτιδας Θωμάς Στάϊκος και ο αντιδήμαρχος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου Ταξιάρχης Φακίρης.

Μιλώντας στο δελτίο του FM-1 ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε ανεύθυνα όσα λέγονται δημοσίως ότι ορισμένοι είχαν προβλέψει τον σεισμό με αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδες αμερικανικού Πανεπιστημίου, ο σεισμός δυστυχώς δεν προβλέπεται είπε ενώ διέψευσε και το δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας ότι επίκειται σεισμός έως και 9 ρίχτερ κάπου μεταξύ Ιταλίας ,Ελλάδος και Τουρκίας. Τέτοιος σεισμός εδώ και 10.000 χρόνια δεν έχει σημειωθεί και ούτε υπάρχει τέτοιο μέτωπο όπως το περιγραφεί η γαλλική εφημερίδα είπε ο κ. Λέκκας.

Παράλληλα επανέλαβε ότι και οι χθεσινές αλλά και οι σημερινές δονήσεις ήταν μέρος της μετασεισμικής ακολουθίας του κεντρικού σεισμού της 7ης Αυγούστου , θα έχουμε και άλλες τέτοιες δονήσεις ακομη και εντάσεως 5 ρίχτερ αλλά όχι μεγαλύτερους είπε χαρακτηριστικά.
19 άτομα διανυκτέρευσαν χτες σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων των οποίων τα σπίτια υπέστησαν προσθετές ζημιές από τους χθεσινούς σεισμούς. Ο αντιδήμαρχος Ταξιάρχης Φακίρης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς παρέχει κάθε δυνατή αρωγή στους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί περισσότερο και βοηθούν στην ταχύτερη καταγραφή των ζημιών ώστε οι ιδιοκτήτες των σπιτιών να στηριχτούν οικονομικά. Σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία προβλέπονται οικονομικές ενισχύσεις καθώς και παραχώρηση ατόκου δανείου σε σεισμοπαθείς προκειμένου να επισκευάσουν ακόμη και να ξανακτίσουν τα σπίτια τους που κρίθηκαν κόκκινα. Ο πρόεδρος της Δρομαίας Βασίλης Μανδάνης ανέφερε στο δελτίο του FM-1 ότι υπάρχουν πολλά σπίτια που δεν είχαν υποστεί ζημιές στους πρώτους σεισμούς και τώρα παρουσιάζουν ρωγμές.

Με απόφαση του ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας Θεόδωρος Ντούρος έκλεισε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο του μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στατικότητας τους. Ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ότι επισκέφτηκε το πρωί και το μεσημέρι την περιοχή και μετείχε σε αρκετες συσκέψεις ,οι απόψεις των ειδικών είναι καθησυχαστικές δήλωσε αλλά η περιφέρεια είναι σε συνεχή ετοιμότητα και ήδη όπου ζητείται συνδρομή στηρίζει και η ίδια το έργο των συνεργείων που καταγράφουν τις ζημιές.
Ημερίδα για τους σεισμούς οργανώνει στα Καμενα Βούρλα το τεχνικό επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς την προσεχή Παρασκευή στις 10 το πρωί.
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: