02 Ιουνίου 2013

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε Αρχισυντάκτη
Το μόνο θετικό για την Περιφέρειά μας που βγαίνει από αυτό το Συνέδριο είναι η διαπίστωση ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η οικονομία και η κοινωνία της περιοχής μας που είναι διαφορετικές από αυτά που διαπραγματευόταν το Συνέδριο.

Είναι αλήθεια η δήλωση του Δημάρχου Λαμίας ότι δεν έχει καμία κυριότητα στις πηγές του Δήμου του, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα Καμένα Βούρλα. Θέλω να τονίσω ότι οι Δήμοι δεν έχουν κυριότητα στο υπέδαφος, θα μπορούσαν όμως, να έχουν διεκδικήσει δημόσια και αναβαθμισμένα ιαματικά λουτρά, σύμφωνα με το νόμο που ισχύει από το 2006.
Τη 2η μέρα του Συνεδρίου (απουσία όλων αυτών που στριμωχνόταν για φωτογραφίες και δημοσιότητα) έγινε ένας αποκαλυπτικός διάλογος με την παρέμβαση των πολιτών. Φάνηκε καθαρά ότι είναι σε αντίθεση τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των αυταπασχολούμενων. Το ζήτημα που τέθηκε από τους πολίτες ήταν ανάπτυξη για ποιόν και γιατί. Οι απαντήσεις που πήραν στο Συνέδριο έδειξαν ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την επιβίωση των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μπορούν να πάρουν μόνο τρείς μεγάλες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς (των Μήτση, Στραγάλη και μία επιχείρηση στα Λουτρά Αιδηψού), όπως και οι νέοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Στα Καμένα Βούρλα έχουμε μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που βέβαια καμία χρηματοδότηση και καμία πιστοποίηση δεν μπορούν να έχουν (παρά μόνο το «Γαλήνη»). Για να λειτουργήσουν χρειάζονται δημόσια λουτρά δηλ. λαϊκό τουρισμό, δημόσια ιατρική υπηρεσία, καθαρά θάλασσα και πάρκο, δημόσιες υποδομές, για την αναψυχή των λαϊκών στρωμάτων από Ελλάδα και εξωτερικό. Η στροφή στο λαϊκό τουρισμό είναι η μόνη διέξοδος. Αρνούνται τον κοινωνικό τουρισμό και τον θεωρούν αρνητικό για την ανάπτυξη τους. Τα στοιχεία τους μιλούν για πτώση στο 84% τον χρόνο που μας πέρασε των λούσεων στα ιαματικά λουτρά λόγω της κατάργησης στην ουσία του κοινωνικού τουρισμού και των παροχών απ τα ταμεία. Η αλλαγή των συσχετισμών στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και η πολιτική ανατροπή όσων θέλουν να κλέβουν το δημόσιο πλούτο και όσων τους ανέχονται, είναι υποχρέωσή μας

Γ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναλυτής ταξιτζής ωραια πάμε!
ΤΟ συνέδριο ηταν ακριβώς στα μέτρα του Μωλιώτη Τετριμιδα. Μια από τίποτα.
Το μηδεν ότι και να το κάνεις μηδέν παραμένει. Το πολλαπλασιαζεις επι εκατομμυρια αλλά μηδέν σου βγαινει.
Ας σκεφτούμε από τώρα τι κάνουμε και ο στρατηγός ας πάει διακοπές στα ΚΑΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 1.12 . ΑΠΑΤΑΣΑΙ . Ο ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ , ΤΟ 90% ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 80% ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΓΚΙΝΙΟΤΕΣ . ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΤΡΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά,υπήρχε σημαντικότερο συνέδριο για τον τόπο μας από αυτό;ειδικά σε τέτοιες περιόδους που υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.Κι όμως,προτίμησαν κάποιοι να περάσει απαρατήρητο από το πολύ λαό. ΓΙΑΤΙ;Ο βασικός πυλώνας της οικονομίας αυτής της λουτρόπολης είναι τα ιαματικά!Και μεις τον υποβαθμίζουμε;Από τι άλλο περιμένουμε να ζήσουμε και εμείς οι καμενοβουρλιώτες αλλά και οι γύρω
συγχωριανοί μας;Ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα,για την επόμενη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει 8.02 είσαι τεράστιος!!! Απλά κλαίω με τις μ@λακίες που λες!!! αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ,ΓΝΩΜΕΣ ΑΡΚΕΤΕΣ....ΔΕΙΛΑ ΔΕΙΛΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ.ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....ΠΗΡΑΜΕ ΕΝΑ ΒΑΛΤΟ...ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ,ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ-ΤΩΡΑ ΜΗ ΒΑΛΤΟΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΑΣ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ,ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ....ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΕΧΕΙ ΜΠΑΤΑΡΕΙ....!!!ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΠΕΝΤΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΗΣ-----ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ----ΘΑΛΛΑΣΑ----ΒΟΥΝΟ----ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ!!!C

Ανώνυμος είπε...

βρε να ψοφησει ο γαιδαρος του γειτονα !

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ?(ΤΑ ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΙΚΑ)

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΕ ΣΩΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ "ΤΖΟΥΦΙΟ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΛΑΤΡΗ ΔΗΜΑΡΧΟ.
ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΓΓΙΝΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΜΩΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΩΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ (ΦΑΚΙΡΗ), ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΜΑΚΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ (ΑΕΡΑ ΜΙΣΘΟΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ) ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΓΓΙΝΙ ΦΙΛΕ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΟ ΣΑΣ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ (Ο ΘΑ ΘΑ )ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΡΕΓΓΙΝΙ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....ΡΕ 7:37 ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠ.....ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑΖΑΚΙΑ ???? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.....ΘΕΟΣ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ....ΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? ΞΕΧΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΜΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΜΕΛΙΣΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥΤ! ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΑ ΔΕ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΟΛΗ ΤΗ ΛΕΤΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΡΑΣΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ! ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΑΠΛΗΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ ΕΠΙ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ! ΝΑ ΑΝΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΜΕΣΑ-ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΗΘΩΡΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!