30 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή αναγνώστη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη
 
Κε αρχισυντάκτη
   Ποια  είναι η Χρυσή Αυγή και η δράση της, τώρα μόνο μας το δείχνουν  όσοι το απέκρυπταν εντέχνως  μέχρι σήμερα, τα ΜΜΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά και εκλεγμένοι περιφερικοί και δημοτικοί σύμβουλοι που δήλωναν έτοιμοι για συνεργασία με τους ναζί. Η θεωρία των ακρών είναι ανιστόρητη γιατί εξισώνει τα 20.000.000 νεκρών της Σοβιετικής ένωσης στον Β παγκόσμιο πόλεμο με την ναζιστική θηριωδία στην Ευρώπη.
   Θέλω να σας θυμίσω ότι υπουργοί και βουλευτές που έχουν και τις συγκεκριμένες απόψεις βρίσκονται και στην σημερινή κυβέρνηση.
 
   Πάντα τα συγκεκριμένα μορφώματα υπηρέτησαν την αστική τάξη, όπου τους ζητήθηκε κατά των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους ως η πιο ακραία μορφή του καπιταλισμού.
  Στη χώρα μας, μετά την αποχώρηση των Γερμανών και ενάντια στους λαϊκούς θεσμούς του ΕΑΜ, το αστικό κράτος συνεργάστηκε με τα Τάγματα Ασφαλείας και την προσκυνημένη στους Γερμανούς κρατική μηχανή (όπως ο αρχιπραξικοπιματίας Παπαδόπουλος Γεώργιος ανθυπολοχαγός ταγμάτων ασφαλείας  και υπεύθυνος για την συλλογή σιτηρών στην Πάτρα 1943) όταν λαός μας πέθανε στους δρόμους από την πείνα. Ο εναγκαλισμός του κράτους με το παρακράτος όπως συμβαίνει και σήμερα με τη ΧΑ, συνεχίστηκε με τον Εμφύλιο πόλεμο, τις ομάδες Χ,  τη χούντα που υπηρέτησε ο Μιχαλολιάκος και μετά τη μεταπολίτευση οι Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης. Αυτοί που στη συνέχεια υπηρέτησαν το μόρφωμα της ΧΑ, το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ. Σε ότι αφορά τη ΧΑ πρόκειται για ναζιστική, εγκληματική συμμορία. Πριν μερικούς μήνες αρνήθηκε να ψήφιση τη χάρτα των δικαιωμάτων του ΟΗΕ για τις γυναίκες. Είναι υπέρ της ευγονικής για τα ΑΜΕΑ, επιτίθεται στους αλλοδαπούς  αλά καρτ (ποτέ δεν μίλησε για τις συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων) και λειτουργούν ως καλοί υπάλληλοι και ενεργούμενα των εφοπλιστών. Συνωστίζουν τους άνεργους  για λίγα τρόφιμα και τους ζητούν να είναι υπάκουοι στο σύστημα, ακόμη και όταν τους δίνουν μεροκάματο 14-18 ευρώ, ξεφτιλίζοντάς τους ταυτόχρονα στα κανάλια. Έχοντας στόχο το λαϊκό κίνημα και το ΠΑΜΕ και αφού οι εργαζόμενοι στη ζώνη δεν τσίμπησαν στα 18 ευρώ μεροκάματο και μόνο σε έλληνες, τους χτύπησαν ύπουλα στο Πέραμα. Την επομένη βδομάδα μαχαίρωσαν τον  Παύλο Φύσα, ενώ το προηγούμενο διάστημα βασάνισαν και τραυμάτισαν εκατοντάδες ανθρώπους. Τα ίδια κίνητρα είχε και ο τραυματισμός νεαρού αλβανικής καταγωγής  στη Λαμία. Οι ψηφοφόροι οφείλουν τώρα να διορθώσουν την ψήφο τους με ψήφο ρήξης και ανατροπής.  
  
Η φασιστική ναζιστική ιδεολογία αντιμετωπίζεται με εργαλείο το λαϊκό κίνημα, όπως έγινε στη Νίκαια, όπου το λαϊκό κίνημα απέτρεψε δύο φορές τη συγκέντρωση χρυσαυγιτών.
ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.
                                                                                                            Γιάννης   Φραγκούλης
                                                                                                                    Αυτοκινητιστής
                                                                                                                  Καμένα  Βούρλα

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΠΙΛΥ ΤΖΙΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΜΕΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ρε μ*λ*κ*ς κομμουνιστές θέλετε να μας πείσετε οτι οι 20.000.000 νεκροί από τα χέρια του Στάλιν δεν είναι νεκροί!!!
Αν δεν είναι νεκροί τότε τι είναι???
2 μέτρα και 2 σταθμά δηλαδή??? Έλεος βρε στραβόξυλα!!! Έλεος!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελεος κ. φραγκούλη, μας έχεις γεμίσει με αηδίες, αυτά λέτε εσεις του ΚΚΕ και ο κόσμος ψηφίζει Χ.Α.
Ο πατερούλης Στάλιν, στον 2 παγκόσμιο πόλεμο ειχει συνάψει συμφωνο με τον Χίτλερ, μη επίθεσης αλλά του την έφερε, αργότερα, τον έπιασε στον υπνο και ας είναι καλά ο χειμώνας.
Πρέπει πάντως, για να γράφεις συνέχεια αρλούμπες, να εχεις σοβαρό πνευματικό πρόβλημα, καμμιά επίσκεψη δεν βλάπτει.

Ανώνυμος είπε...

H KOKKINH TROMOKRATIA ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ,ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΔΩΡΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 5\42
ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓ\ΡΧΗ ΨΑΡΡΟ,Η ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΛΕΝ,Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Ο ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΓΚΙΝΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ 10.000 ΑΞ\ΚΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΥΝ
ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΚΑΜΕΝΕΦ ΖΗΝΟΒΙΦ,ΕΩΣ ΤΟΝ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.
ΕΛΕΟΣ.... ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΑΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ 1917.

Ανώνυμος είπε...

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ Η ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ Η ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΦ ΜΟΛΟΤΟΦ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ.ΜΑΛΙΣΤΡΑ Ο ΠΡΩΤΟς ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗς ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕς ΣΤΡΑΤΙΩΤΕς ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥς ΑΝΤΙΠΑΛΟΥς ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΦΑΣΙΣΤΑς ΜΕΤΑΞΑς ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟς ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΗ.ΜΟΛΙς ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΑ ΓΙΑ ΟΦΕΛΟς ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΑΚΡΙΒΟς ΤΟΤΕ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟ ΔΕ ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΗΞΗ ΙΔΡΥΣΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟς.ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΘΕΛΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕς ΕΡΩΤΗΣΕΙς ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗς ΚΡΙΣΗς Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙς ΠΡΩΤΕς ΕΤΑΙΡΙΕς ΠΟΥ ΑΠΕΛΗΣΑΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΥς?ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 902 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?

Ανώνυμος είπε...


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ 10:01




-ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ-


Ανώνυμος είπε...

-Στο βουνό Οίτη, στην θέση Δύο Βουνά δίπλα στην Μουσταφόβρυση ο Γρηγόρης Σγάγιας βρήκε νεκρό έναν κομμουνιστή και κρεμασμένο σε δέντρο. Του είχαν αφαιρέσει με μαχαίρι τα μάτια του. Το σώμα βρίσκονταν σε περίοπτη θέση για να το βλέπουν όσοι πήγαιναν στην βρύση από τα γύρω χωριά. Το περιστατικό έγινε το 1945 - Στην Μηλιά Ευβοίας το 1948 ο αντάρτης Σίμος Δήμητρας που κατάγονταν από εκεί εστάλη για αναγνώριση του μέρους. Τον συνέλαβαν δύο ΜΑΥδες και του έκοψαν το κεφάλι με τσεκούρι. Αργότερα το κρέμασαν στην πλατεία.- Στο χωριό Κωσταλέξι το χρονικό της αθλιότητας ξεκινά ήδη από το 1946. Δημόσιες εκτελέσεις κομμουνιστών και βασανισμοί συνέβαιναν στην πλατεία ενώ το θέαμα των κομμένων κεφαλών ήταν τακτικό..- Στο Αίγιο μέχρι το 1949 τα περιστατικά έκθεσης κομμένων κεφαλιών ήταν τόσο πολλά και ανατριχιαστικά που ο τοπικός τύπος ( "Αιγιώτης") δημοσίευσε ένα δυνατό άρθρο του Ανδρέα Βαρελά με τίτλο "Μουλάρια και ντενεκέδες". Το άρθρο αναφέρεται στους διάφορους κατσαπλιάδες που μάζευαν κεφάλια μέσα σε γκαζοτενεκέδες από τα θύματά τους για να πληρωθούν με μια λίρα το κεφάλι... -Στο χωριό Καστέλι όπως αναφέρει στο σχεδόν αυτοβιογραφικό βιβλίο του ο Αντώνης Κακαράς, περί τα 1949, γνωστή ήταν η καρότσα με τα κεφάλια. Την καρότσα τραβούσαν οι τοπικοί κατσαπλιάδες και την γέμιζαν κεφάλια ανταρτών τα οποία πούλαγαν στον στρατό για μια λίρα το κομμάτι...-

Ανώνυμος είπε...

-Το κεφάλι του Στέλιου Ψωμά, αντάρτη του ΔΣΕ από το Λογγίτσι της Στυλίδας κόπηκε από το σώμα του το 1949 από τον χωροφύλακα Παλιό και εκτέθηκε στην Στυλίδα για λίγες ημέρες. Αργότερα ο χωροφύλακας το πήγε στην Λαμία για να εισπράξει την αμοιβή.- Το κεφάλι του Κώστα Θωμόπουλου, ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ Ευβοίας κρεμάστηκε στο χωριό Αγία Σοφία. Οι φασίστες σκύλιασαν που δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν ζωντανό , αφού αυτός αυτοκτόνησε, όντας τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα, και έτσι βεβήλωσαν το κορμί του..-Τα κεφάλια του Νίκου Καράμπελα και του Βλάση Σταυρόπουλου εκτέθηκαν μετά την δολοφονία τους στην πλατεία Κουρμαδά της Ανδρίτσαινας Πελ/σου.-Τα κομμένα κεφάλια του Αρχίατρου του ΔΣΠ και στέλεχους του ΚΚΕ, Νίκου Μάστορη και του Θεόδωρου Πρεκεζέ εκτέθηκαν από χωροφύλακες, στην πλατεία της Αράχωβας (Καρυές) και μετά μερικές ημέρες στην Σπάρτη. Το κεφάλι του Πρεκεζέ εξανάγκασαν να το κουβαλάει ο πατέρας του.-Στο χωριό Δαφνί Σπάρτης το 1947, η ομάδα του ταγματασφαλίτη Γιάννη Παυλάκου με επικεφαλής τον ίδιο, συνέλαβε, βασάνισε και εκτέλεσε τον Παρθύμο Παναγιώτη και τον αδελφό του Παρθύμο Γιώργο. Τα σώματά τους εκτέθηκαν κρεμασμένα για 5 ημέρες και μόνο όταν η αποφορά ήταν ανυπόφορη επετράπη στους κατοίκους του χωριού να τους κατεβάσουν και να τους θάψουν.-Ο αριστερός Βασίλης Τσισμαλίδης, μέλος του ΕΑΜ στο Κιλκίς πιάστηκε τον Μάιο του 1946 στο χωράφι του από παρακρατικούς και κυριολεκτικά κομματιάστηκε. Το κεφάλι του κρέμασαν από ένα δέντρο για να το βλέπουν οι άλλοι αγρότες.-Το κεφάλι του αγωνιστή Κώστα Αβραμίδη εκτέθηκε το 1947 από παρακρατικούς στο παζάρι του Κιλκίς μαζί με τα κεφάλια τριών ακόμα άγνωστων ανταρτών. Ο Αβραμίδης υπήρξε μέλος της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και την ημέρα που τον πρόδωσε ένας χαφιές της περιοχής είχε επιστρέψει από την εξορία για να δει την μάνα του.

Ανώνυμος είπε...

- Το νεκρό κορμί του αγωνιστή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ Κώστα Ξυδέα αιχμαλωτίσθηκε από στρατιώτες του ΕΣ μετά την μάχη στην περιοχή Λάκκα Καρβέλη, στις 13/06/1949. Ο Ξυδέας προέβαλλε αντίσταση 40 λεπτών μαζί με τον υπασπιστή του Νίκο Περδικέα ενάντια σε μεγάλο απόσπασμα στρατού, χωροφυλακής, ΜΑΥ και μερικών χιτών. Τελικά δέχθηκε σφαίρα στο στέρνο και απεβίωσε δίπλα στον νεκρό σύντροφό του. Το νεκρό του κορμί καρφώθηκε σε σκάλα και διαπομπέφθηκε στην Καλαμάτα για αρκετές ημέρες.-Το χωριό Φραγκίστα Ευρυτανίας γνώρισε την φρίκη του εμφυλίου από κοντά αφού συχνά, παρακρατικοί πετούσαν στα χωράφια και τα κτήματα των χωρικών τα κορμιά και τα κομμένα κεφάλια των ανταρτών. Ο δεξιός δάσκαλος Χ. Αλέστας μάλιστα τα πάταγε κάτω για να δείξει την υποτίμησή του- Ο αντάρτης του ΔΣΕ Στάθης Σχοινάς από το Μόδι, τραυματίζεται στις 18/03/1947 από ΜΑΥ και παρακρατικούς στο χωριό Στρόμη. Καθώς δεν καταφέρνει να διαφύγει συλλαμβάνεται και οδηγείται στην πλατεία του χωριού όπου αποκεφαλίζεται με τσεκούρι. Το κεφάλι του κρεμιέται επιτόπου σε δέντρο.- Στις 15/10/1946, η συμμορία Κατσαρέα εισέρχεται στο χωριό Βαμβακού και εκτελεί στην κεντρική του πλατεία 25 άνδρες, 5 γυναίκες και 3 μικρά παιδιά, όλοι οικογένειες ανταρτών του ΔΣΕ. Στην συνέχεια το κεφάλι ενός εκ των νεκρών (λοιπά στοιχεία δεν είναι γνωστά) κόβεται και καρφώνεται σε παλούκι. Το τρόπαιο της φρίκης μένει σε έκθεση στο χωριό Βαμβακού και αργότερα μεταφέρεται και στο χωριό Αράχοβα (Καρυές).-Το 1953 και αφού η κοινωνία των Χανίων ησύχαζε πια από τις φρικαλεότητες και τους καννιβαλισμούς του δεξιού παρακράτους, ένα ακόμη κεφάλι εμφανίζεται κρεμάμενο στην πλατεία των Χανίων. Είναι αυτό ενός από τους τελευταίους των ανταρτών, του Αγγελή, που πιάστηκε σε σπηλιά και δολοφονήθηκε με βασανιστήρια...- Aίγιο, 26 Φεβρουαρίου του 1949. Ο κτηνάνθρωπος βουλευτής Σωτηρόπουλος περιφέρει στην πλατεία της πόλης τα κομμένα κεφάλια δύο ανταρτών του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν σε επιδρομή της χωροφυλακής και των παρακρατικών το προηγούμενο βράδυ. Το ένα από αυτά ανοίκει στον αντάρτη του ΔΣΕ Λάλιο Ηλία το άλλο όμως ανοίκει στον άτυχο βοσκό Ηλία Μητρόπουλο που δολοφονήθηκε άγρια επειδή βρέθηκε στην ίδια τοποθεσία με τον αντάρτη... (Πηγή άρθρο του Φάνη Ζουρόπουλου προέδρου του ΕΙΕΤ)- Η Κωνσταντίνα Κάντζου αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα φρικαλεότητας και κανιβαλισμού του ελληνικού εμφυλίου. Η περίπτωσή της σοκάρει και προκαλεί. Η Κωνσταντίνα Κάντζου κατάγονταν από κάποιο μικρό χωριουδάκι της και για να ξεφύγει από τις διώξεις των ΜΑΥ και τον χωροφυλάκων αναγκάστηκε στα 24 της να ανέβει στα βουνά μαζί με τους δικούς της. Την συνέλαβαν σε επιδρομή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και την μετέφεραν στην Καστοριά για ανάκριση. Αφού την έδειραν και την βασάνισαν την έστησαν στην πλατεία της Καστοριάς για ώρες με το κεφάλι του γαμπρού της στο ένα χέρι και του θείου της στο άλλο. Το θέαμα προκάλεσε και ανατρίχιασε την κοινή γνώμη. Αργότερα την πέταξαν στο κελί της μαζί με τα δύο κεφάλια για να περάσει μαζί τους την νύχτα. Η Κωνσταντίνα μεταφέρθηκε αργότερα στις φυλακές Αβέρωφ. Η ιστορία της μας είναι γνωστή από τις συγκρατούμενές της-Το κεφάλι του Ανδρέα Κάτρη, κτηνοτρόφου από την Κατούνα Βάλτου εκτέθηκε στο χωριό του, αφού παρακρατικοί και ΕΔΕΣίτες τον σκότωσαν καθώς πήγαινε να ποτίσει τα ζώα. Ο Κάτρης υπήρξε απλώς συμπαθών και όχι αντάρτης ή κομμουνιστής.-

Ανώνυμος είπε...

-Τον Γενάρη του 1950, οι κυβερνητικές δυνάμεις δίνουν αψιμαχία στην περιοχή Μεσκλά της Κρήτης. Στην μάχη σκοτώνεται η αντάρτισσα του ΔΣΕ Κρήτης Μαρίκα Μποράκη ετών 19. Οι τραμπούκοι της χωροφυλακής διαπομπεύουν το παιδικό της κορμί στα Χανιά. Δεν σεβάστηκαν ούτε το νεαρό της ηλικίας της, ούτε το γεγονός ότι ο εχθρός τους είχε πια ηττηθεί.- Το έτος 1947, σε τεύχος της Daily Mirror, δημοσιεύεται η μαρτυρία του δεκανέα του αγγλικού στρατού Στίβεν Χάρι Στάρι. Ο δεκανέας αφηγείται τα παρακάτω: «Τον Ιούνιο του 1947, στα Τρίκαλα είδα πλήθος κόσμου και Έλληνες στρατιώτες με αγγλικές στολές και έφιππους που κρατούσαν κεφάλια κομμουνιστών που εφονεύθησαν σε σύγκρουση με τον ελληνικό εθνικό στρατό. Σταματήσαμε το αυτοκίνητό μας και ο λοχίας Άλφρεντ Κίγκς πήρε φωτογραφίες. Εκείνο το πρωί εξετίθεντο εννέα κεφάλια, οκτώ ανδρών και ένα γυναικός. Δεν ήμαστε κομμουνιστές- συνεχίζει ο Άγγλος-αλλά, εγνωρίζαμε ότι ο Θεός μόνον μπορούσε να σε βοηθήσει αν ήσουν γνωστός ως συμπαθών τους κομμουνιστάς. Η αστυνομία είναι παντοδύναμος και οι μέθοδοί της χειρότερες και από τις μεθόδους της Γκεστάπο.- Το καλοκαίρι του 1947 οι δυνάμεις του ΕΣ διενεργούσαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Τσαριτσάνης. Τότε φυγοδικούσαν πολλοί από το χωριό. Ανάμεσά τους και οι Χρήστος Στράτσιος και Φιλώτας Μανωλιάς. Οι δυο τους προδόθηκαν από συμπατριώτη τους βοσκό, με αποτέλεσμα να περικυκλωθούν από ΜΑΥ και στρατό. Οι δύο αντάρτες αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν παρά να παραδοθούν ζωντανοί. Οι ΜΑΥδες μετέφεραν τα κεφάλια τους στην πλατεία της Τσαριτσάνης για να τα εκθέσουν. Έβαλαν να φωνάξουν την μάνα του Στράτσιου και της είπαν «Άπλωσε την ποδιά σου». Εκείνη είπε «ευχαριστώ» χωρίς να γνωρίζει τι θα επακολουθούσε. Τότε της άδειασαν στην ποδιά το κεφάλι του γιου της. Η άτυχη γυναίκα έχασε επί τόπου το λογικό της και περιδιάβαινε το χωριό ουρλιάζοντας για μέρες μέχρι που την σκότωσαν κι αυτήν γιατί τους ενοχλούσε. Τα αρχικά των κανίβαλων ΜΑΥδων ήταν Λ.Φ. και Τ. Λ.-To 1947 μια ομάδα ΜΑΥδων και παρακρατικών εισέρχεται στην πόλη της Νάουσσας. Στην πλατεία Τρούμαν θα σταματήσουν για να ολοκληρώσουν το φρικτό έργο τους. Εκεί βγάζουν τρία κεφάλια από μια σακούλα και τα πετάνε στις πλάκες. Τα κλωτσούν και τα πατάνε χλευάζοντας και βρίζοντας τους "Βούλγαρους". Το ένα κεφάλι είναι της ανταρτοπούλας Ελένης Γαλάνη. Ο πατέρας της που την γνώρισε από τα κατακόκκινα κατσαρά της μαλλιά, το βράδυ το σηκώνει στα χέρια του και το φιλάει. "Θα το πληρώσουν Ελενίτσα" της λέει. Μετά την μάχη της Νάουσσας, ο γέρο-Βασίλης Γαλάνης κι ο μικρός του γιός Στέργιος ανέβηκαν μαζί με τους αντάρτες.- Στις 18-8-1949 ένα κεφάλι αντάρτη εκτίθεται από φαντάρους του ΕΣ και παρακρατικούς στην πλατεία του χωριού Κρίκελλο Ευρυτανίας. Πρόκειται για την κάρα του δάσκαλου Βασιλη Παπανικολάου που εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ το 1942 και στον ΔΣΕ το 1946 μετά από μαρτυρικούς διογμούς. Ο δάσκαλος κυκλωμένος στην θέση Κουβελαίικα Κρίκελλου από δυνάμεις του στρατού και παρακρατικούς αποφάσισε να δώσει λεβέντικα τέλος στην ζωή του και να μην υποστέι τα μαρτύρια που του επιφύλασσαν.- Στις 26 Νοεμβρίου του 1947 παρακρατικοί του χωριού Μαργιολάτα Παρνασσίδας δολοφόνησαν τον παλιό αντάρτη του ΕΛΑΣ Ηλία Μακρυνιώτη. Μετά το έγκλημα απέκοψαν το κεφάλι του και μαζί με τα ζώα του (η δολοφονία έγινε στο μαντρί του θύματος) κατευθύνθηκαν στην πλατέια του χωριού. Εκεί εξέθεσαν το κεφάλι σε δέντρο αφού πρώτα χτύπησαν με αυτό (!) την γυναίκα και την επτάχρονη κόρη του.- Το κεφάλι του Τάκη Παπαιωάννου, δάσκαλου και επιτελάρχη της 144η Ταξιαρχίας εκτέθηκε σε παλούκι στην πλατεία του χωριού του Πλέσσα Δωρίδας. Το κεφάλι επιχείρησε να το θάψει η εξαδέλφη του αλλά οι χίτες του χωριού το ξέθαψαν και το ξαναέβαλαν στην πλατεία. Μόνο την δεύτερη φορά επέτρεψαν στον νεκρό να ησυχάσει.-

Ανώνυμος είπε...

-ο 1948, μετά την μάχη στο Μπούζι Στυμφαλίας, παρακρατικοί αιχμαλωτιζουν μια νεαρή αντάρτισσα του ΔΣΕ. Την πέρασαν για την θρυλική "Δέσπω" του ΔΣΕ και αφού την βίασαν και την κατακρεούργησαν κατέβασαν το κεφάλι της και το κρέμασαν στην πλατέια Τρικάλων Κορινθίας. Το κεφάλι αυτό δεν ανοίκει στην "Δέσπω" (Βούλα Κουρούμαλη). Ήταν το κεφάλι της αδικοχαμένης Διαμάντως Αδαμοπούλου.-Tα κεφάλια των ΕΛΑΣιτών Μπαρμπα-Θωμά Μπέλου και του νεαρού Ηρακλή Παυλίδη κόπηκαν και εξετέθησαν μετά από την δολοφονία τους από ΜΑΥ και χωροφύλακες στην άνω πλατέια Αλμυρού.- Το κεφάλι του Γιάννη Κόκκαλου αποκόπηκε από την συμμορία του ταγματασφαλίτη Λευτέρη Καλαϊτζή και εκτέθηκε στο χωριό του Πολυγύρο. Το κεφάλι παρουσιάστηκε πρώτα στην μητέρα του, θέαμα που την οδήγησε στην τρέλα. Το κεφάλι τάφηκε 3 φορές και ξεθάφτηκε από τους παρακρατικούς.-Τα κεφάλια των τελευταίων ανταρτών της Ρούμελης, Δρόσου Κεφαλά, Νίκου Γεράνη, Κώστα Κόκλα, Κώστα Κραβαρίτη και του Γιάννη Ζερμπίνου μεταφέρθηκαν στο παζάρι της Σπερχειάδας όπου νωρίτερα κρέμασαν το κεφάλι του Θανάση Καλαμπόκα. Οι τελευταίοι αντάρτες σκοτώθηκαν από ΜΑΥ και στρατιώτες του ΕΣ στις 17/12/1949. Για το φρικτό τους τέλος ευθύνεται ο ταγματάρχης Φλώρος.-

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το φθινόπωρο του '44, ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει πλέον να αφοπλίσει τους Ταγματασφαλίτες και να καθαρίσει τις περιοχές απο την τρομοκρατία τους. Τις περισσότερες φορές αυτό έγινε αναίμακτα. Κάποιες φορές, ο κόσμος αυθόρμητα ήταν που λιντσάρισε τους ταγματασφαλίτες, ακόμα και όταν το τοπικό ΕΑΜ-ΕΛΑΣ προσπαθούσε να κρατήσει τα προσχήματα. Αυτό έγινε στις κεντρικές πλατείες της Πύλου και της Καλαμάτας. Αλλού χρειάστηκε ο ΕΛΑΣ να τους συντρίψει στρατιωτικά: στον Πύργο, την Καλαμάτα, το Μελιγαλά, τον Αχλαδόκαμπο, τους Γαργαλιάνους και αλλού. Οι Ταγματασφαλίτες θα ήταν μια άθλια λεπτομέρεια της ιστορίας. Οι περισσότεροι, με το στίγμα του προδότη και του εγκληματία, θα αναγκάζονταν να κρυφτούν ή να αυτοκτονήσουν. Όμως, το νέο καθεστώς που στηνόταν στα τέλη του '44, δεν είχε άλλο ντόπιο ένοπλο σώμα να στηριχτεί πάνω του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου βάζει τουλάχιστον χίλιους ταγματασφαλίτες να πολεμήσουν ως συντεταγμένη μονάδα στη μάχη της Αθήνας το Δεκέμβρη του '44. Ταγματασφαλίτες επανδρώνουν και τα καινούργια Τάγματα Εθνοφυλακής.

Ανώνυμος είπε...

Οι γερμανοτσολιάδες γίνανε σε μια νύχτα βρετανοτσολιάδες. Αρκετοί μπήκαν στο στράτευμα, στους Ευέλπιδες και έγιναν αξιωματικοί καριέρας. Ο υποδιοικητής των ταγματασφαλιτών της Χαλκίδας, Χρήστος Γερακίνης, έγινε υποδιοικητής της Σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας. Το κράτος τούς είχε ανάγκη και τους προστάτεψε, αθωώνοντάς τους στις δίκες των δωσιλόγων που ακολούθησαν. Γιατί, όπως δήλωνε ένας επώνυμος εθνικόφρονας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υπερασπιζόμενος έναν ταγματασφαλίτη στο δικαστήριο: “Αν δεν ήταν αυτός κύριε πρόεδρε, ούτε εσείς θα ήσασταν στην έδρα που κατέχετε, ούτε εγώ μάρτυς”. Οι ταγματασφαλίτες υπηρέτησαν τους ναζί ως γερμανοτσολιάδες και βοήθησαν στη διάσωση όλου του σάπιου παλιού καθεστώτος μετά την Απελευθέρωση. Είναι πρόκληση οι πολιτικοί τους απόγονοι να τολμάνε ακόμη και να εμφανίζονται δημοσίως, πόσο μάλλον να το παίζουν “αντιστασιακοί”.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΤΕ ΟΠΩς ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ? ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ?ΤΙΠΟΤΑ.ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΊΑΥΤΟ ΠΑΤΕ ΑΠΑΤΟΙ.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟς ΛΑΟς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙς ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΟ ΒΟΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟς.Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΙΣΗ ΤΗς ΒΟΥΛΗς ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΕ?ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΑ ΚΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΜΑΧΩΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΘΟΔΙΓΗΤΕς ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ'.Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΤΗς ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?ΑΠΟΦΗΤΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟ?ΜΕ ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗς ΣΤΙς ΒΡΥΞΕΛΕς ΤΟ ΚΚΕ ΕΓΙΝΕ ΑΔΕΛΦΩ ΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚ ΣΚΟΠΙΩΝ Η ΜΗΠΩς''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑς''?
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕς ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕς.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ[ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ]

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ;βιβλίο του Δρίτσα
Τι απόγιναν τα παλικάρια του ΜΠΟΥΛΚΕΣ;
Οι ΑΡΧΕΙΟΜΑΡΞΙΣΤΕΣ-ΤΡΟΤΚΙΣΤΕΣ ήταν ανύπαρκτοι;
Τα ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΣΕ ,μεταξύ και ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ,ήταν μοναρχοφασίστες;
Ο ΑΡΧΙΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΡΗΣ, και οι ηθικοι αυτουργοί του θανάτου του.
Οι λέξεις ΣΥΝΩΜΟΤΗΣ,ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ,ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ,ΛΑΚΕΣ,ΧΑΦΙΕΣ,ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ
στα πλαίσια της ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΒΛΕΨΗΣ-ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΟΣ αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην
σταλινική διάλεκτο.

Ανώνυμος είπε...

Αραγε οταν συννεληφθη η 17Ν γιατι ποτε δεν αναρωτηθηκε κανεις σε ποιο κομμα ανηκουν ο κουφωντινας η ο ξηρος?Γιατι πολυ απλα ηταν ανθρωποι του αξονα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!!!!!! Αυτοι ειναι τρομοκρατικη οργανωση!!!!!! ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥ ΑΡΧΗΓΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ,
ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΗΓΜΕΝΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕς ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΕΝΤΥΣΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΗΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΟΛΟΠΑΙΔΩΝ.ΕΚΕΙ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΜΟΥΓΚΑ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΩΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗς ΑΣΥΔΩΤΗς ΚΟΜΟΥΝΗΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ 1011 ΔΙΑΤΑΞΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ.
Κατά την διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, με την καθοδήγηση των Αμερικανών και με βάση τη στρατηγική της κυβέρνησης της Αθήνας για την εκκένωση της υπαίθρου ώστε να χάσει ο Δημοκρατικός Στρατός κάθε δυνατότητα στήριξης για εφεδρίες ή υλικό, στον ντόπιο πληθυσμό, οργανώθηκε παράλληλα η μαζική συγκέντρωση και μεταφορά στα μεγάλα αστικά κέντρα των παιδιών από τα χωριά της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση υπολόγισε σε 150.000 τα παιδιά που εκτοπίστηκαν από τις περιοχές τους κι από τα οποία ένα μικρό μονάχα μέρος ακολούθησε τους γονείς στις πόλεις ενώ τα υπόλοιπα κλείστηκαν στα «ιδρύματα» της Φρειδερίκης που η ίδια αποκαλούσε "Παιδουπόλεις". Ο δρόμος των παιδιών του εμφυλίου διακλαδώνονταν στην φρίκη και την εκμετάλλευση.Ο τίτλος του σχεδίου της φρίκης ήταν κομψός και αθώος: «Ειδικό Πρόγραμμα Απομάκρυνσης Παιδιών». Το εγκληματικό σχέδιο της αρπαγής των παιδιών απ' τις αγκαλιές των μανάδων τους εφαρμόστηκε ένα μήνα πριν την ίδρυση του Οργανισμού με την επωνυμία «Βασιλική Πρόνοια Επαρχιών Βορείου Ελλάδος», που είχε τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου. Συμπληρώθηκε, δε, με τη σύσταση Ερανικής Επιτροπής με την επωνυμία «Πρόνοια Βορείων Επαρχιών Εράνων». Αργότερα, μετονομάστηκε «Βασιλική Πρόνοια». Αυτοί οι οργανισμοί λειτουργούσαν στο πλαίσιο του «Βασιλικού Εθνικού Ιδρύματος», που ξεκίνησε τη «δράση» του στις 25 του Μάη 1947. Το 1950 και μετά τη στρατιωτική ήττα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, το Βασιλικό Ιδρυμα επιτρέπει την επιστροφή στα χωριά τους «15.000 τροφίμων παιδουπόλεων, για ν' αποτελέσουν τους πυρήνας του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού». Το ερώτημα όμως είναι τι απέγιναν τα υπόλοιπα - αφού τότε υπολογίζονταν σε 28.000.Το παιδομάζωμα της Φρειδερίκης αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου, που είχαν καταστρώσει στην Αθήνα οι Αμερικανοί με εκτελεστές το Γενικό Επιτελείο Στρατού, που, μαζί με τη «μετακίνηση» του πληθυσμού των χωριών, αποσκοπούσε στην αποκοπή του ΔΣΕ απ' τους κατοίκους, οι οποίοι βοηθούσαν τα τμήματα των ανταρτών με τρόφιμα. Πρωταρχικός όμως στόχος του βασιλικού και κυβερνητικού μηχανισμού ήταν ο εγκλεισμός των παιδιών σε στρατόπεδα για να τα μετατρέψουν σε γενίτσαρους και να τα στρέψουν ενάντια στους γονείς τους, που είχαν ενταχθεί στο ΔΣΕ, που ανήκαν στο ΚΚΕ και γενικά στους αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους. Το βασιλικό ζεύγος με την ευλογία της κυβέρνησης επιχειρούσε αυτό που και η Χιτλερική προπαγάνδα προσπάθησε: Μια νέα γενιά τυφλά υποταγμένη χωρίς αμφισβήτηση και διεκδικήσεις. Ας σημειώσουμε εδώ οτι ακόμα και το χιτλερικό καθεστός δεν προέβη σε παιδομαζώματα. Η χιτλερική παιδαγωγική έφθανε μέχρι τα σχολεία και τις ομάδες νέων. Δίκαια λοιπόν ο ελληνικός λαός μετονόμασε την Φρειδερίκη, από μητέρα του έθνους (που πρότεινε η ίδια και η αυλή της) σε "Φρείκη".

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ
Απέναντι σε αυτή την απάνθρωπη κατάσταση ήρθαν να απαντήσουν ο Δημοκρατικός Στρατός, το ΚΚΕ και η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση, οργανώνοντας τη μεταφορά των παιδιών που κινδύνευαν απ' τον πόλεμο, το ανελέητο κυνηγητό των «μπουραντάδων», τα «αναμορφωτήρια» της Φρειδερίκης. Με τη συγκατάθεση των γονιών τους - κι όπου δεν υπήρχαν, των στενότερων συγγενών - μεταφέρονταν τα παιδιά στις Σοσιαλιστικές, Λαϊκές Δημοκρατίες. Ηταν μια οργανωμένη προσπάθεια, που είχε την εποπτεία κρατικών οργανώσεων των Λαϊκών Δημοκρατιών και είχε στόχο να σωθούν τα παιδιά. Επρόκειτο για ένα παιδοσώσιμο, την ώρα που η μοναρχοφασιστική κυβέρνηση οργάνωνε το παιδομάζωμα. Για την δράση τους αυτή, οι χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού βρίσκονταν σε επαφή και με ειδική επιτροπή του ΟΗΕ.
Η κατάσταση που επικρατούσε από την άλλη μεριά στις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης ήταν απαράδεκτη και απάνθρωπη. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένα απ' τα έγκλειστα παιδιά, όχι μόνο δεν πήγε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά δεν τέλειωσε καν τη δευτεροβάθμια. Ενας πολύ μικρός αριθμός κοριτσιών πήγε μέχρι 2η ή 3η τάξη του Γυμνασίου. Μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις υπήρχαν και αυτές κάτω απ' την προσωπική προσπάθεια και κόπο των ίδιων των παιδιών. Τα ήθελαν αμόρφωτα και ανίκανα ν' αναπτύξουν την προσωπικότητά τους εύκολη λεία της εργοδοσίας του Παπαστράτου και του Κεράνη. Οσα κορίτσια δεν επέστρεψαν στα χωριά τους κι αργότερα εγκαταστάθηκαν στις μεγαλουπόλεις, μετατράπηκαν σε φτηνή εργατική δύναμη στα μεγάλα υφαντουργεία και καπνεργοστάσια όπως αυτά του Ρετσίνα, Καρέλα, Σφαέλου, Λαναρά, Παπαστράτου και του Κεράνη. Σε πολλές περιπτώσεις, οικογένειες της "υψηλής" κοινωνίας επισκέπτονταν τις παιδουπόλεις για να αγοράσουν, στην κυριολεξία, υπηρετικό προσωπικό. Ενώ πολλά παιδιά δόθηκαν παράνομα και με το αζημιώτο, φυσικά, σε υιοθεσία. Πολλά από τα παιδιά αυτά είχαν ήδη οικογένειες και συγγενείς εν ζωή. Τέλος τα περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων και ξυλοδαρμών, είχαν και αυτά την θέση τους στον μακρύ κατάλογο της φρίκης των παιδουπόλεων.

Ασφαλώς όσο συνέβαιναν τα παραπάνω, τα «ιδρύματα» αυτά, αποτελούσαν μια άκρως κερδοφόρα επιχείρηση, όπου τα παιδιά χρησίμευαν ως τζάμπα εργάτες. Σύμφωνα με τον απολογισμό δράσης για τη δεκαετία 1947 - 1957, τα κέρδη του ιδρύματος «Βασιλική Πρόνοια Βορείου Ελλάδος» απ' την εκμετάλλευση της υποχρεωτικής εργασίας των κοριτσιών των παιδουπόλεων ανέρχονταν σε πολλά εκατομμύρια δραχμές. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι μόνο σ' ένα χρόνο το Βασιλικό Ιδρυμα της Φλώρινας - με τιμές 1949 - είχε κέρδη 1.005.000 δραχμές! Τα κέρδη αυτά προέρχονταν απ' την πώληση 170.608 φορεμάτων, 90.936 πήχεων υφάσματος, όλα παραχθέντα από παιδιά! Στα 22 ταπητουργεία - κιλιμοποιεία, όπου πάλι κορίτσια απ' το παιδομάζωμα της Φρειδερίκης εργάζονταν χωρίς αμοιβή, κατασκευάστηκαν χιλιάδες χαλιά, που πουλήθηκαν στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό. Το 1968, τα ταπητουργεία της Φρειδερίκης έφθαναν τα 65.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΛΟΓΑΛΑΣ
Στις 26 Αυγούστου του 1944 πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσουν από την Ελλάδα τα στρατεύματα της Βέρμαχτ και να μεταβούν στη Γιουγκοσλαβία. Κατά την αποχώρησή τους από την Πελοπόννησο στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι γερμανικές δυνάμεις άφησαν πολεμοφόδια και εξοπλισμό στους ταγματασφαλίτες, προσπαθώντας να υποθάλψουν την εμφύλια ένταση στην Ελλάδα. Στις 15 Αυγούστου το ΕΑΜ είχε προσχωρήσει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ο ΕΛΑΣ είχε χαρακτηριστεί συμμαχικό στράτευμα και λειτουργούσε πλέον και επίσημα υπό την κάλυψη της εξόριστης κυβέρνησης. Στην Πελοπόννησο δρούσε η ΙΙ Μεραρχία του ΕΛΑΣ, συνολικής δύναμης 6.000 ανδρών, με επικεφαλής αυτή την περίοδο τον Άρη Βελουχιώτη. Από την άνοιξη του 1944, ο Μελιγαλάς ήταν έδρα του 3ου Τάγματος Ασφαλείας Καλαμών-Μελιγαλά, που είχε συγκροτηθεί με σκοπό να τρομοκρατήσει τη βάση του ΕΑΜ στην περιοχή. Χιλιάδες σπίτια είχαν πυρποληθεί στην περιοχή της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της κατοχής και περίπου 1.500 είχαν εκτελεστεί. Τα τελευταία αντίποινα των ταγματασφαλιτών είχαν πραγματοποιηθεί μόλις λίγες βδομάδες νωρίτερα.Ανακοίνωση της 3ης Σεπτεμβρίου του στρατιωτικού αρχηγού του ΕΛΑΣ, Στέφανου Σαράφη καλούσε τους ταγματασφαλίτες να παραδοθούν στον ΕΛΑΣ με τα όπλα τους.Μετά την απόρριψη της πρότασης του ΕΛΑΣ να παραδώσουν οι ταγματασφαλίτες τον οπλισμό τους, ξεκίνησε επίθεση του ΕΛΑΣ στις 9 Σεπτεμβρίου και 100-120 ταγματασφαλίτες υπό τη διοίκηση του ανθυπολοχαγού Νίκου Θεοφάνους και του νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτριου Περρωτή κατέφυγαν στο Μελιγαλά, όπου βρισκόταν εγκατεστημένη ισχυρή δύναμη 800 ταγματασφαλιτών ενισχυμένη με άλλους 100-120, που είχαν έρθει από το Κοπανάκι.Ετσι, η κατάληψη του Μελιγαλά απέκτησε μεγάλη σημασία για την επικράτηση του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο. Ο αρχιμανδρίτης Ιωήλ Γιαννακόπουλος μαζί με δύο Βρετανούς αξιωματικούς μεσολάβησαν και μετέφεραν στους ταγματασφαλίτες πρόταση για παράδοση και μεταφορά τους σε ασφαλές στρατόπεδο μέχρι την άφιξη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, για να διασφαλισθεί η ζωή και η περιουσία των ίδιων και των συγγενών τους, αλλά ο Περρωτής την απέρριψε. Την ίδια τύχη είχαν και εκκλήσεις συγγενών των πολιορκημένων που ήρθαν στο Μελιγαλά από κοντινά χωριά.Η επίθεση του ΕΛΑΣ, η συνολική δύναμη του οποίου ανερχόταν σε περίπου 1.200 άνδρες από το 9ο και το 8ο Σύνταγμα, ξεκίνησε το πρωί της 13ης Σεπτεμβρίου.[16] Η μάχη διήρκεσε ως τις 15 Σεπτεμβρίου και έληξε με ήττα των αμυνόμενων. Τη λήξη της ακολούθησε εισβολή αμάχων στο Μελιγαλά και ανεξέλεγκτη λεηλασία και σφαγή.[17] Το πρώτο αυτό εκδικητικό κύμα ακολούθηαν εκτελέσεις με οργανωμένο τρόπο. Στο ανταρτοδικείο που οργανώθηκε στην πόλη με επικεφαλής τους δικηγόρους Βασίλη Μπράβο και Γιάννη Καραμούζη καταδικάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, πέρα από τους περίπου 60 επικεφαλής των Ταγμάτων, με λίστες με τα ονόματα των οποίων είχαν προμηθεύσει τους υπεύθυνους του ΕΛΑΣ οι τοπικές εαμικές οργανώσεις, πολλοί άλλοι με διαδικασίες διαβλητές που σχετίζονταν και με προσωπικά κίνητρα. Οι εκτελέσεις έγιναν στην "πηγάδα", ένα εγκαταλειμμένο πηγάδι έξω από το Μελιγαλά.
Στις 17 Σεπτεμβρίου ο νομάρχης Μεσσηνίας και άλλοι αξιωματούχοι οδηγήθηκαν στην Καλαμάτα. Στην κεντρική πλατεία της πόλης το εξαγριωμένο πλήθος έσπασε τις γραμμές της ΕΛΑΣίτικης πολιτοφυλακής και οι αιχμάλωτοι λυντσαρίστηκαν ενώ δώδεκα κρεμάστηκαν από τους φανοστάτες

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ
Παρά το γεγονός ότι η πλευρά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ αναφέρει τη σφαγή του Μελιγαλά ως σφαγή κυρίως ταγματασφαλιτών ισχυριζόμενοι πως από τα 1.144 ονόματα σκοτωμένων στη μάχη. που παρουσιάζει ο τοπικός "Σύλλογος θυμάτων", περιλαμβάνονται 18 γυναίκες, 18 ηλικιωμένοι, ένας έφηβος και κανένα παιδί. Ακόμα η πλειοψηφία των σκοτωμένων ήταν άντρες σε μάχιμη ηλικία και από διαφορετικές περιοχές (μόνο 108 ήταν από τον Μελιγαλά), σε μια περιοχή όπου ήταν σταθμευμένος ογκώδης αριθμός ταγματασφαλιτών. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως και οι ίδιοι οι υπερασπιστές των σκοτωμένων ταγματασφαλιτών της μάχης δείχνουν αναποφάσιστοι ως προς τον αριθμό τους καθώς ακόμα και στα ίδια πονήματα παρουσιάζουν διαφορετικούς αριθμούς. Ο πανεπιστημιακός Στάθης Καλύβας παραπέμπει στα στοιχεία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που μετρά 708 νεκρούς στο Μελιγαλά ενώ ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Μάντακας σε ανακοινωθέν του ΕΛΑΣ της 26ης Σεπτεμβρίου ανέφερε πως "σκοτώθηκαν 800 Ράλληδες",αριθμό που αναφέρει και ο Στρατηγός Στέφανος Σαράφης.
Η Συμφωνία της Καζέρτας στις 26 Σεπτεμβρίου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το ρόλο του ΕΛΑΣ ως συμμαχικής δύναμης και καταδίκασε εκ νέου τα δωσίλογα Τάγματα Ασφαλείας. Εξάλλου, υπό την πίεση των άλλων χωρών της Ευρώπης που είχαν ήδη θεσμοθετήσει παρόμοιες διατάξεις, η νέα κυβέρνηση της Απελευθέρωσης αναγκάστηκε να νομιμοποιήσει τις εκτελέσεις των δωσιλόγων, επισήμως των Ταγμάτων Ασφαλείας, της Ειδικής Ασφάλειας της Χωροφυλακής και άλλων πιο μικρών οργανώσεων
Το νεκροταφείο των νεκρών του Μελιγαλά
Μετά τη Συνθήκη της Βάρκιζας, όμως, το νεό καθεστώς θα προσμετρήσει στους εκτελεσθέντες όχι μόνο τους σκοτωμένους κατα τη διάρκεια της μάχης και τους εκτελεσθέντες μετά τη μάχη ταγματασφαλίτες, αλλά και τις παράπλευρες απώλειες, τους αμάχους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης από πυρά και των δύο πλευρών.

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΡΡΟΣ 5/42
Η ομάδα αυτή είχε άδοξο τέλος καθώς στις 12 Μαΐου του 1944 διαλύθηκε μετά από χτύπημα που δέχτηκε από τον Άρη Βελουχιώτη κοντά στη Στρώμη Φωκίδας. Ο ίδιος ο Ψαρρός συνελήφθη αιχμάλωτος και κατά τη μεταφορά του στο αρχηγείο του ΕΛΑΣ δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, χωρίς έστω να παραπεμφθεί στε ανταρτοδικείο. Η δολοφονία του Ψαρρού αποτέλεσε μια από τις μελανότερες σελίδες του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης και επίσημα χρεώθηκε στην ΕΑΜμική ηγεσία (συγκεκριμένα στο Σιάντο). Αντίποδας της κατηγορίας αυτής είναι ότι το ΕΑΜ δεν είχε συμφέρον να εκτεθεί με τη θανάτωση του Ψαρρού και ότι το τραγικό τέλος του οφείλεται μάλλον σε «πρωτοβουλία» ορισμένων φανατικών. Ο Συνταγματάρχης Ψαρρός, παρά τις επίμονες συστάσεις των Αξ/κων του να ακολουθήσει τα διαφυγόντα τμήματα και να σωθεί, αρνήθηκε και έμεινε στο “σκάλωμα”, όπου παραδόθηκε στο Τάγμα του Νικηφόρου, με σκοπό, όπως είπε, “Να περισώσει ότι μπορέσει, έστω και με προσωπική του θυσία”, εννοώντας τους αιχμαλώτους, τους τραυματίες και τους οπαδούς του Συντάγματος. Ο Νικηφόρος απέστειλε τούτον υπό συνοδεία στον Άρη Βελουχιώτη, αλλά δυστυχώς τον συνάντησε καθ’ οδόν ο εξτρεμιστής Ταγ/ρχης Ζούλας του ΕΛΑΣ ο οποίος τον εκτέλεσε, όπως αναγράφει ο ίδιος στην έκθεση του την 2/3/1951.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΔΑΚΗΝ ΕΛΕΝΗ
Το Νοέμβριο του 1944 η απελευθέρωση της Ελλάδας βρίσκει τους Έλληνες διχασμένους. Τα μίση, οι εμπάθειες και οι φανατισμοί έχουν φουντώσει και ο ένας Έλληνας καταδίδει τον άλλον. Στις εκλογές του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών επικρατεί η δεξιά παράταξη: Δημήτρης Χορν, Άννα Καλουτά, Ρένα Βλαχοπούλου, Ορέστης Μακρής, Βασίλης Αυλωνίτης, Σπύρος Μουσούρης και άλλοι. Από την απέναντι πλευρά είναι οι αριστεροί: Αιμίλιος Βεάκης, Μάνος Κατράκης, Δήμος Σταρένιος, Δημήτρης Μυράτ, Τίτος Βανδής, Αλέξης Δαμιανός, Νίκος Τζόγιας και άλλοι. Αρχίζουν οι προγραφές. Στις 23 Νοεμβρίου δημοσιεύεται μια λίστα με τον τίτλο «Οι προδόται ηθοποιοί». Οι προδόται ηθοποιοί δικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες και αποβάλλονται από το Σωματείο. Στις 24 Νοεμβρίου στο θέατρο Διάνα η Ελένη Παπαδάκη «δικάζεται» και αποβάλλεται. Ακούγονται οργισμένες φωνές: «Θάνατος στην π...!»Η εφημερίδα «Ελληνικό Αίμα» διαδίδει διάφορες συκοφαντίες εις βάρος της που προκαλούν την αγανάκτηση του κόσμου. Όπως ότι ο Ράλλης τής είχε χαρίσει μια ζώνη από πλατίνα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων, την ώρα που ο λαός υπέφερε από την πείνα, και ότι την είχε παντρευτεί σε τέταρτο γάμο παρακάμπτοντας το νόμο. Τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια.21 Δεκεμβρίου 1944. Κάποιοι συνάδελφοι της ηθοποιού που δεν θα μάθουμε ποτέ με σιγουριά ποιοι ήταν, την καταδίδουν στην ΟΠΛΑ, τη λαϊκή αστυνομία του ΚΚΕ. Επί κεφαλής της ΟΠΛΑ είναι ένας νεαρός εικοσιτριών χρονών, ο Ορέστης. Αυτός ζητά τη σύλληψή της.
Ο Ορέστης, ένα παιδαρέλι στην ουσία που δεν έχει ακόμα καλοκαταλάβει τι σημαίνει ζωή, έχει ήδη φορτωθεί το θάνατο πολλών ανθρώπων. Προηγουμένως έχει φροντίσει να τους αφαιρέσει ό,τι πολύτιμο έχουν πάνω τους και να το κρατήσει για πάρτη του. Τα φονικά –ή πιο διπλωματικά, οι εκτελέσεις – γίνονταν κατά κανόνα στα διυλιστήρια της ΟΥΛΕΝ.Για δυο μήνες η Ελένη Παπαδάκη εθεωρείτο αγνοούμενη. Στις 26 Ιανουαρίου του 1945 κατά την εκταφή των πτωμάτων στον περίβολο των Διυλιστηρίων της ΟΥΛΕΝ βρέθηκε και το δικό της πτώμα. Δυο μήνες μετά την κηδεία της οι υπεύθυνοι των φονικών των Διυλιστηρίων συνελήφθησαν, πέρασαν από δίκη και εκτελέστηκαν. Ο Ορέστης ήταν ήδη νεκρός. Είχε δικαστεί από το στρατοδικείο του ΕΛΑΣ και είχε εκτελεστεί.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΟΣΙΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΖΕΙΝ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ Η ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΕΟΕΛΗΝΙΚΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ
ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΕΠΑΘΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΩΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ Η ΚΛΑΡΑ Η ΜΙΖΕΡΙΑ Η ΣΟΥΛΤΑΝΑ(αληθεια γιατι σουλτανα?) ΣΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΩ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ.ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΦΡΙΔΕΡΙΚΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙς ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ.ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΜΕΣΗ ΓΕΝΩΚΤΟΝΙΑ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΒΟΥΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ.ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ 28000 ΠΑΙΔΙΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ?Η ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΡΠΗ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΣΑΣ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΩΝ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Λευτερια στους πολιτικους κρατουμενους του εθνικιστικου κινηματος!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.ΤΑ ΜΜΕ(Μεσα Μαζικης Εξαπατησης) ΕΓΙΝΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ"ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ.ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥς ΡΟΛΟ.ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕς ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕς ΕΘΝΙΚΙΣΤΕς ΣΤΙς ΟΡΕΞΕΙς ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΝΟΜΗΜΟΤΗΤΑς ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑς ΠΑΝΤΑ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΗ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΜΑΤΙΚΟΥς ΛΟΓΟΥς ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΥΝ ΒΟΥΛΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΕΝΙΕς ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΗΔΩΝ ΑΚΟΜΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΩΝ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΕΞΩ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΥΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΕΞΑΛΟΥ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΟΝΤΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΡΙΖΕΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕς.ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΜΕΣΗ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕς ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟς ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗς ΝΠΑΛΑΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΕΞΗΣ
''ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΟΥ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΒΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΖΟΥΡΝΑΔΕς ΓΥΦΤΟΙ ΟΒΡΑΙΟΙ ΑΡΑΠΙΔΕΣ ΠΑΣΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΟΙ ΤΡΑΝΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ''.ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥς ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.ΟΡΘΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ντροπή στην Ελλάδα του 2013 να υπάρχουν πολιτικοι κρατούμενοι. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Σαμαρας και ο Βενιζέλος κατεβασαν τα παντελόνια τους στην εγγονή του Χίτλερ!!!! Οχι οι εθνικιστές.....

Ανώνυμος είπε...

Μάταια ψάχνουν για το δήθεν "οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής" οι αστυνομικοί που "ποιούν την ανάγκη φιλοτιμία" και βάσει των εντολών που έχουν λάβει αντί να κυνηγούν ληστές και συμμορίες αναζητούν κάτι που είναι απίθανο να υπάρχει για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν.

Εμείς να δώσουμε μια ιδέα: Να ψάξουν στα Jumbo ή στον "Μουστάκα" ή σε κάποιο άλλο από τα παιχνιδάδικα: Έχουν φέρει φοβερά μεταλλικά όπλα αντίγραφα πραγματικών όπλων.

Ας τα πάρουν να τα φωτογραφίσουν και να τα βιντεοσκοπήσουν και μετά να τα δώσουν στα ΜΜΕ της κυβέρνησης. Ποιος θα πιστέψει ότι δεν είναι αληθινά;

Και μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, θα έχουν γίνει οι περιφερειακές, δημοτικές και οι ευρωεκλογές και θα είναι όλοι ευτυχισμένοι...

Κι έτσι θα σταματήσουν να τρέχουν για να ψάχνουν τις γιάφκες της 17Ν, ε, συγγνώμη της "Χρυσής Αυγής"...

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πολύ βιαστική. Μα, πάρα πολύ βιαστική η κυβέρνηση των μνημονίων κι έκανε λάθη, πολύ σοβαρά κι ανεπανόρθωτα λάθη που θα τα πληρώσει με υψηλό τόκο από τούδε μέχρι τις εκλογές, και ακόμα πολύ παρά πέρα. Μαζί με την κυβέρνηση θα πληρώσει και η αριστερά που χόρεψε μαζί της, και που διεύθυνε και την χορωδία των ΜΜΕ. Διότι καθώς βγαίνουν οι χρυσαυγίτες από της φυλακής τα σίδερα χρισμένοι ως λεβέντες – μαζί τους απελευθερώνεται και το Τζίνι ανατροπής των πάντων. Η αυτοκαταστροφική βιασύνη της κυβέρνησης πιθανότατα οφείλετο στην πρόθεση του Σαμαρά να γδάρει την Χ.Α. και να την προσφέρει σαν χρυσόμαλλο δέρας-δώρο στους Εβραίους με την επίσκεψή του στην Αμερική.

Όμως, “όποιος βιάζεται σκοντάφτει” λέει ο λαός.

Τέτοια πτώση παθαίνει όποιος νομίζει πως μπορεί να αυθαιρετεί εκ του ασφαλούς αυταπατώμενος πως δεν θα πληρώνει ποτέ τις ζημιές που κάνει. Το ίδιο λάθος κάνουν όλοι οι εξουσιαστές. Παρακολουθείστε τα λάθη που θα κάνουν ένας-ένας: ο Βενιζέλος, ο Δένδιας, ο Άδωνις, ο Τσίπρας καθώς και μερικοί άλλοι από εδώ κι εμπρός. Λάθη αναπόφευκτα, μοιραία που θα επισπεύσουν τον πολιτικό χαμό τους.

Όπως στην Επική αρχαιότητα έτσι και τώρα οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν με το μαχαίρι ενός ανοήτου. Τώρα πια οι λεγεώνες όλων των κομμάτων πέρασαν τον Ρουβίκωνα, δεν γυρίζουν πίσω, και η σύγκρουσή τους επίκειται. Αλλά είναι γραπτό – η χρυσή αυγή των Ελλήνων να ανατέλλει πάντα στην Ιθάκη, και πάντα σε ιστορικές στιγμές κρίσης κι αυτοσυνειδησίας. Αυτός ο συμβολισμός έχει δέσει για χιλιετίες πολλές στην συλλογική ψυχοσύνθεση των Ελλήνων, και δεν αλλάζει με τίποτα. Και η ονομασία του κόμματος των Χρυσαυγιτών δεν είναι συμπτωματική. Εκδηλώνει ξεκάθαρες προθέσεις. Η κυβέρνηση με την πολιτική γκάφα της παρέδοσε την πρωτοβουλία των στρατηγικών πολιτικών κινήσεων στην Χρυσή Αυγή. Τώρα αυτή θα διαλέξει πότε θα γίνει η εκλογική μάχη των κομμάτων. Από εδώ και πέρα οι άγαρμπες αντιδράσεις του (αντι)συνταγματικού τόξου μόνο που θα ενισχύουν την Χρυσή Αυγή και θα την φουρκίζουν, κι αλίμονο στους όπου γης μνηστήρες της Ελλάδος.

Η ανθρώπινη Ιστορία δεν τελειώνει, όπως εύχονται οι Αμερικανοσιωνιστές, αλλά εξελίσσετα ανωδικά με την ανάδυση μιάς νέας Επικής Εποχής που φέρει μια δυναμική, αδιάσπαστη κι έντιμη ανθρώπινη συνείδηση. Το αρχαίο Έπος ήταν από Έλληνες για Έλληνες μόνο. Ήταν το Έπος που έφερε τον άνθρωπο στην απλή αυτοσυνείδησή του για πρώτη φορά στη γή. Όμως, το νέο Έπος ναι μεν είναι από Έλληνες για Έλληνες πάλι, αλλά τώρα θα έχει άμεσο επικοινωνιακό και απελευθερωτικό αντίκτυπο σε όλη την Υφήλιο όπου ο Ελληνικός Εθνικισμός θα είναι ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση και θα υμνείται σε υπερθετικό βαθμό.

Ανώνυμος είπε...

Προδοτες πολιτικοι και προδοτες βουλευτες που ψηφισατε τα εθνοκτονα μνημονια ακουστετο καλα: ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Στου Μελιγαλά την ράχη,
κάθεται ένα κοριτσάκι
και κρατά στα δυο της χέρια
δύο κοφτερά μαχαίρια

Ένας χίτης την ρωτάει:
κόρη μου τι περιμένεις;

Περιμένω ένα αντάρτη
να του βγάλω το 'να μάτι
που μου πήρε την μαμά μου
και μου σκότωσε τον μπαμπά μου

Ανώνυμος είπε...

Για να δουμε για τον Αλβανο που σκοτωσε τον ανθρωπακο στον Αχινο θα μιλησει κανενας? Κυριε Φραγκουλη το κομμα σας απο οτι ξερω ειναι υπερ των Αλβανων? Ειστε εγκληματικη οργανωση στοΚΚΕ αραγε? Η οχι? Μαλλον ειστε....

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός από την Αμερική

μετά την Χρυσή Αυγή την ίδια τύχη θα έχουν και το άλλα άκρα,

τα αριστερά κόμματα ( τα οποία φωτογράφισε)

που θέλουν να θέσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Νάτο

οσονούπω έρχεται και η σειρά των Κουμουνιστών !!!!

Ανώνυμος είπε...

Αιμα τιμη χρυση αυγη!!!!!! Απο αυριο στην ολομελεια θα γελασει ο καθε πικραμενος!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια μια είναι λύση για τον τόπο!!! Ακολουθήστε μας!!!

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΙΓΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
"Κούτσι Friends"

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ο γνωστος Τιγρης?

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.
ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΡΕ.
ΤΙ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΤΣΑΠΟΥΝΑΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
ΧΥΣΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ.
ΚΑΘΙΚΙΑ ΑΠΛΥΤΑ.

-ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ-

Ανώνυμος είπε...

Κι ενώ “τρέχουν” οι πολιτικές εξελίξεις, αυτές τις ημέρες θα έπρεπε να ασχοληθούμε και με άλλα θέματα, που όλως παραδόξως δεν άγγιξε το “δημοσιογραφικό δαιμόνιο” και η “εκδοτική ανησυχία”.Έτσι, κανείς δεν αναφέρθηκε σε…

- Λίστες τύπου Λαγκάρντ
- Γερμανικό κατοχικό δάνειο
- Ανεργία
- Νέα ψηφισμένα μέτρα του ασφαλιστικού
- Οικονομικά ΠΑΣΟΚ
- Υπόθεση Παπακωνσταντίνου
- Υπόθεση για το έλλειμμα του 2009
- Ληξιπρόθεσμες οφειλές Δημοσίου
- Ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων
- Νέα ψηφισμένα φορολογικά μέτρα
- Νέος ΕΟΠΥΥ
- Νέα μέτρα που ζητάει η τρόικα
- Αυξανόμενες αυτοκτονίες
- Ετοιμασίες για πώληση του νερού σε ιδιώτες
- Αύξηση της φτώχειας και αντιμετώπιση του φαινομένου της πείνας

Και φυσικά, κανείς δεν έκανε κάποια ουσιώδη αναφορά στα περιεχόμενα των ταξιδιών και των συζητήσεων του Αντώνη Σαμαρά στο δεύτερο ταξίδι του στις ΗΠΑ, αλλά και στο ταξίδι του στο Ισραήλ (που είχε κύριο θέμα τον ενεργειακό ορυκτό πλούτο της Ελλάδας). Το “δημοσιογραφικό δαιμόνιο” δεν μπόρεσε να ανακαλύψει το περιεχόμενο αυτών των συναντήσεων, ενώ είχε την ικανότητα να δημοσιεύει μέχρι και το ακριβές περιεχόμενο (ερωταπαντήσεις) των ανακρίσεων των συλληφθέντων της “Χρυσής Αυγής”…!
Κλείνοντας πρέπει να τονίσουμε πως ο γνωστός καθηγητής κ. Κασιμάτης έχει δηλώσει:

“Η περίπτωση της ΧΑ δεν είναι τίποτε άλλο από την συνέχεια της κατάλυσης του πολιτεύματος από την ψήφιση του μνημονίου. Οι ίδιες κατηγορίες πρέπει να βαρύνουν αυτούς που εκχώρησαν την λαϊκή κυριαρχία μέσω του μνημονίου!”

Στην Ελλάδα έχουμε μία λαϊκή ρήση πολύ χαρακτηριστική: «όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα». Και αυτό ήδη συμβαίνει από τους πολιτικούς «ταγούς» και τα παπαγαλάκια τους… Την αγαπημένη κάστα των Δημοσιογρ

Ανώνυμος είπε...

Ζητω το εθνικιστικο κινημα!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ,ΔΕΣ ΤΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕΣ. ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...










Ὑποδαυλίζετε τόν ἐμφύλιο γιά νά βγάλετε μερικά φράγκα ἀπό τήν τηλεθέασι;Αὐτήν τήν μποῦρδα πού ξεφούρνισε ἡ μάνα τοῦ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ Φῦσσα, ὅτι «φταῖνε ὅσοι ψήφισαν Χ.Α.» …τήν σκέφθηκε ΚΑΛΑ πολύ πρίν τήν πεῖ ;
καί τήν σκέφθηκαν πολύ προτοῦ τήν βγάλουν στόν ἀέρα ;
Ὄχι τίποτε ἄλλο, ἀλλά ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΚΕΠΤΙΚΟ μποροῦν νά τῆς ποῦν (κι ἐκείνης καί ὅσους τήν συμβούλευσαν νά πῇ αὐτήν τήν παπαριά κατά τήν διάρκεια τῆς συνεντεύξεως) ὅτι ὅσοι ἔχουν ψηφίσει πασόκ, νέα δημοκρατία, κκε, σύριζα, δημάρ … εἶναι ὑπεύθυνοι καί ὑπόλογοι γιά ὅλα ὅσα ἔχουν συμβεῖ … καί ὅλα ὅσα ἔχουν πράξει οἱ πολιτικές ἡγεσίες τῶν κομμάτων τους !
Γιά τίς 5000 καί πλέον αὐτοκτονίες !
Γιά τήν κατάντια 10.000.000 Ἑλλήνων !
Γιά τούς περισσότερους ἀπό 2.000.000 ἀνέργους !
Γιά τήν φτώχεια καί τήν μιζέρια πού μαστίζει κοντά στά 5.000.000 Ἑλλήνων …
Γιά τά συσσίτια πού τρέχουν ἀλλόφρονες, ὅπως τήν κατοχή!

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ;

Ὑποδαυλίζετε τόν ἐμφύλιο; Γιά νά βάλετε μερικά φρᾶγκα ἀπό τήν τηλεθέαση ;
ΑΚΟΜΗ καί ΑΝ τό εἶχε πεῖ ΧΩΡΙΣ νά τήν δασκαλέψουν (πρό κειμένου νά κάνουν τήν συνέντευξη ἀκόμη πιό δακρύβρεχτη … μέ ἀκόμη περισσότερο αἷμα … καί ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ὅτι τήν δασκάλεψαν) ἔπρεπε νά τό κόψετε στό μοντάζ …
Ἀλλά τί λέω; Ἀπό ἀλῆτες περιμένω νά ἔχουν ἠθική καί ἀξίες ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΥΡΙΕ Φ.........