07 Φεβρουαρίου 2012

Στο κόκκινο ο Σπερχειός, κλείστε τον Ξηριά στη Ροδίτσα!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από LamiaFM1.gr

Με το βλέμμα στη στάθμη των νερών του Σπερχειού είναι η Διοίκηση της Περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από το πρωί τον Δήμο Λαμιέων.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Θωμάς Στάϊκος γίνεται συνεχής καταγραφή του ύψους των υδάτων αν και τα περιθώρια παρεμβάσεων είναι ελάχιστα.

Δυστυχώς παρότι εδώ και χρόνια κατά διαστήματα έχουν πλημμυρικά φαινόμενα και οι ειδικοί όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς έχει αναδείξει το πρόβλημα και έχει υποδείξει τρόπους αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων τίποτα δεν έχει ληφθεί σοβαρά από την τοπική Διοίκηση.

Ετσι και αυτή τη φορά αν συνεχιστούν με την ίδια ένταση τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες εκτιμάται ότι ως το πρωί θα[.....]

έχουν ξεπεράσει το όριο ασφάλειας τα νερά του Σπερχειού στο Κωσταλέξι, το Φραντζή φυσικά στις εκβολές όπου υπάρχει και το γνωστό «φράγμα» του ΟΣΕ για το οποιο παρα τις συσκέψεις και τις διαβεβαιώσεις εκατέρωθεν ουσιαστικα δεν έγινε τίποτα και ετσι το ιδιο θα γίνει και φέτος δηλαδή κατάκλιση υδάτων σε καλλιεργημένες εκτάσεις, πάλι διαμαρτυρίες αγανακτισμένων αγροτών ,ερωτήσεις βουλευτών ,πιθανή επίσκεψη κάποιου κυβερνητικού αξιωματούχου , υποσχέσεις για κατασκευή έργων και νέες έξοδα για αποζημιώσεις ….Στο ιδιο έργο θεατές και πολιτικάντικες υποσχέσεις και δεσμεύσεις και στην ουσία ένα απόλυτο τίποτα.
Βράδυ Δευτέρας και η βροχή πέφτει δυνατά,ο αέρας είναι ισχυρός που απειλεί να ξεριζώσει ακόμη και δένδρα ,να ρίξει πινακίδες στις πόλεις,ναπλημμυρίσει υπόγεια και ισόγεια σπιτια και καταστήματα στη Λαμία και αλλα αστικά κέντρα, αστράφτει και βροντά και από τη νύχτα της Τρίτης επανακάμπτει και ο χιονιάς.Προσοχή και στον ξηριά τον ξεροπόταμο όπου εχουν βρεί καταφύγιο με την ανοχή των αρχών διαφορες επιχειρήσεις ακόμη και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα εμποδίζοντας την φυσική ροή των νερών.Χαρακτηριστικη ειναι η περίπτωση του Ξηριά στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Ροδίτσας και απρά το ότι το νερο εχει ανεβεί αρκετά ορισμένοι οδηγοι εξακολουθουν να περνούν ρισκάροντας ακο΄μη και τη ζωή τους και το ερώτημα γιατι δεν έχει τοποθετηθεί καποιο φράγμα ωστε να αποτρέπει την διεέλευση καθε τορχοφόρου....
Στις 8 το βράδυ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέχει όχι μόνο στα όρια του Δήμου λαμιέων αλλα και σε ολόκληρη την Φθιωτιδας από Δομοκό μέχρι Αταλάντη και την Ελατεια. Πυκνή ομίχλη κάνει δύσκολη και επικίνδυνη την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Λαμίας-Δομοκού, Θερμοπυλών –Ιτέας (περιοχή Μπράλου) και αλλού.
Χιόνι πέφτει και μάλιστα πυκνό στην Ευρυτανία και απο το απόγευμα η τροχαία συνιστά χρήση αλυσίδων στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: