28 Απριλίου 2010

Οι νέοι δήμοι του σχεδίου «Καλλικράτης»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε 333 με 343 από τους 1034 (910 δήμοι και 124 κοινότητες) μειώνονται οι δήμοι του «Καλλικράτη», επιβεβαιώνοντας στην ουσία φημες που έκαναν λόγο για κάτω από 360.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι το υπουργείο κατέληξε σε αυτόν τον αριθμό με βάση οκτώ ενιαία κριτήρια που βασίζονται στην απόφαση του συνεδρίου της Κυλλήνης της ΚΕΔΚΕ
Τα βασικότερα είναι:

- Με βάση την απογραφή του 2001 πλην των νησιωτικών και των ορεινών περιοχών δεν υπάρχει δήμος με πληθυσμό κάτω από 10000 για αυτούς που συνενώνοτναι και 12000 για αυτούς που παραμένουν αυτόνομοι
- Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη το πληθυσμιακό αυτό όριο ανεβαίνει στις 25000 κατοίκους.
- Τα μεγάλα αστικά κέντρα συνενώνονται με όμορους δήμους που αποτελούν στην ουσία συνέχεια τους ανεξαρτήτως πληθυσμού

Μείωση στελεχών της Αυτοδιοίκησης

Οι πενήντα επτά σημερινές νομαρχίες και τα δεκαεννιά επαρχεία αντικαθίστανται από 13 αιρετές περιφέρειες, ενώ οι σημερινές 13 περιφέρειες αντικαθίστανται από επτά κεντρικές διοικήσεις.

Οι 16.150 δημοτικοί σύμβουλοι όλης της χώρας συμπυκνώνονται στους μισούς, το ίδιο και οι 195 αντινομάρχες που θα αντικατασταθούν από μισούς περίπου αντιπεριφερειάρχες. Επίσης από τους 1.396 νομαρχιακούς συμβούλους θα μείνουν μόλις 703 περιφερειακοί σύμβουλοι.

Υπολογίζεται ότι οι σημερινές 50.000 θέσεις πολιτικού προσωπικού θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, εξοικονομώντας ποσοστό έως και 60% που μεταφράζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Οι νέοι δήμοι στον νομό μας, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σχεδιασμό, που ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες ώρες με παρεμβάσεις βουλευτών είναι οι εξής:

Ν. Φθιώτιδας: 6 από 25

Δήμος 1: Γοργοποτάμου, Εχιναίων, Λαμιέων, Λειανοκλαδίου, Πελασγίας, Στυλίδος και κοιν. Παύλιανης.
Δήμος 2: Αμφίκλειας, Ελάτειας και Τιθορέας.
Δήμος 3: Αταλάντης, Δαφνουσίων, Μαλεσίνας και Οπουντίων.
Δήμος 4: Δομοκού, Θεσσαλιώτιδας και Ξυνιάδος.
Δήμος 5: Αγ. Γεωργίου, Μακρακώμης, Σπερχειάδας, Υπάτης και Τυμφρηστού.
Δήμος 6: Αγ. Κωνσταντίνου, Καμ. Βούρλων και Μόλου.

troktiko - apogevmatini

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πληροφορίες του τρωκτικού είναι όπως πάντα εντελώς αναξιόπιστες και δεν έχουν καμία σχέση με το σχέδιο. Ήθελα να ξερα ποιος τους ενημερώνει και δημοσιεύουν πάντα τόσες απιστευτες ανοησίες!

Ανώνυμος είπε...

Μπα!! Έχεις διαφορετική άποψη φίλε? Εμένα που με αφορά το χωριό μου δεν έπεσε και έξω. Για τους υπόλοιπους δήμους δεν με πολύ νοιάζει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ ΣΤΟ ΜΩΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ BLOG ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΘΙ!!! ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟ Δ. ΤΡΙΓΚΑ, ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΕΞΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΤΑΡΙΔΑ, ΗΛΙΑ ΤΡΙΓΚΑ, ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΑΤΖΑΡΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΝΤΑΝΟ, <> ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΟ ΜΩΛΟ (ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜ.ΣΟΓΑΜΠΡΟΣ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ κ.κ ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΣΩΝΗ Ν. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ( ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΟΥΟΥΜΕ!!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ.


Ο ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μισθοφόρε "ΙΘΑΓΕΝΗ"
Ψάξε αλλού να βρεις εξιλαστήρια θύματα για τα έργα του "ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ"
Όταν υπάρχουν καλά νέα τα πιστώνεται ο Μάκης, τα υπόλοιπα (Μαλιακός)τα χρεώνονται οι συνηθισμένοι "κακοί", οι οποίοι παραδόξως (μ` αυτά τα καμώματα) όλο και αυξάνονται όσο πλησιάζουν εκλογές.
Αφήνω σε σένα να υπολογίσεις πόσους μπορείς να πείσεις σοβατίζοντας με λάσπη τέτοιας ποιότητας.

Σημείωση: Τα κεφαλαία που χρησιμοποιείς δεν κρύβουν την ταυτότητά σου