05 Ιουνίου 2008

Ακουμπά πολλούς το έλλειμμα στο Δήμο Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αναδημοσίευση από το LamiaNews.blogspot.com

Κεφάλα, Τσετίνη αλλά και Αντωνίου καίει η έρευνα για τα λεφτά που λείπουν από το ταμείο των Καμένων Βούρλων.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια του, ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Μάκης Αντωνίου να βγάλει έξω την περίοδο της δικής του θητείας που ίσως οι εξελίξεις να ήταν εν αγνοία του - όχι όμως έν αγνοία και των μελών του δημοτικού του συμβουλίου- είχε πολυήμερες διαπραγματεύσεις με τον φερόμενο ως δράστη.

Πληροφορίες σημειώνουν ότι ο ίδιος ο υπάλληλος κουνά χαρτιά και δείχνει ως υπεύθυνους δημάρχους αλλά και δημοτικούς συμβούλους ισχυριζόμενος τουλάχιστον στις δημόσιες συζητήσεις του ότι «ό,τι έκανα το έκανα για να καλύψω το έλλειμμα στο ταμείο αφού αυτό δεν έκλεινε με τίποτα μιας και ήμουν αναγκασμένος να δίνω χρήματα ακόμη και σε δημοτικούς συμβούλους για διάφορα έργα».

Πάντως σε όλη αυτή την προσπάθεια έχει βάλει για καλά το χέρι του και ο Νομικός Σύμβουλος του δημάρχου Ηλίας Κυρμανίδης ο οποίος και ήταν επικεφαλής της διαπραγμάτευσης και μάλιστα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Σε ότι αφορά τον δήμαρχο κ. Αντωνίου προσπαθεί να προσανατολίσει τις επόμενες κινήσεις του προς την κατεύθυνση ύπαρξης πολιτικού οφέλους κάτι που βεβαίως δεν μπορεί να διασφαλίσει αλλά ούτε πλέον εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν μπορεί να καταλήξει.

Εκείνο που παραμένει προς στιγμήν και ενώ είναι να διερευνηθεί το ύψος του ελλείμματος αλλά και οι τρόποι, πράγμα το οποίο θα γίνει μόνο μετά από παράλληλο έλεγχο σε πάρα πολλές πηγές που βεβαίως δεν μπορεί να κάνει καμία ΕΔΕ.

Σε ότι αφορά το πραγματικό έλλειμμα κυκλοφορούν διάφορα μεγέθη.
Οι εκδοχές που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα είναι από 68.000 € μέχρι 140.000 € ότι λείπουν από το ταμείο. Αυτό σημαίνει ότι το ακριβές μέγεθος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι το πραγματικό έλλειμμα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, αλλά το ποιο ανησυχητικό είναι ότι είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι και ένα εκατομμύριο θα φτάσει το έλλειμμα και εδώ είμαστε και θα το δούμε όλοι μαζί, αν δεν το κουκουλώσουν, πρώην και νυν εμπλεκόμενοι.
Έγινε μεγάλο πανηγύρι με τα λεφτά μας και δεν βλέπω να συγκινείται κανένας παράγοντας από Λαμία η Αθήνα.
Στο Τριανταφυλόπουλο η στον Ευαγγελάτο πρέπει να πάμε μου φαίνετε, που πιθανόν να το κάνουν θέμα και να εκθέσουν πρόσωπα και πράγματα.
Από τον μικρότερο υπάλληλο της δημαρχίας μέχρι και τους εν σειρά δημάρχους εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον , να μην πω εικοσαετία.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ άκουσα από έμπιστη πυγή ότι το ποσό που έχουν καταχραστεί πρώην και νυν Δήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι πλησιάζει το 1.500.000 ευρώ, δηλαδή κάνουν όλοι τους πάρτι με τα λεφτά των δημοτών.
Αν υπολογίσουμε χοντρικά τον 1,5 χρόνο της θητείας Αντωνίου όλα τα έδινε χωρίς διαγωνισμό όπως σκουπίδια σε ιδιώτη, αγωγός χωρίς διαγωνισμό στον ίδιο εργολάβο, καθαρισμό παραλίας στον Μπαλταγιάννη, καθαρισμός πάρκου πλάκα και άλλα πολλά πλησιάζουν το ποσό των 400.000 ευρώ.
Δηλαδή επειδή έκανε ένα λάθος ο υπάλληλος προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στον υπάλληλο για να την σκαπουλάρουν οι υπόλοιποι λες και δεν είναι συνυπεύθυνοι όλοι.
Πιστεύω ότι όλα αυτά θα διαλευκανθούν με τον οικονομικό – διαχειριστικό απολογισμό που θα κάνει ο Δήμαρχος στις 29 Ιουνίου , εκεί θα αναλυθούν όλα και θα μάθουν οι Δημότες την αλήθεια.
Όσο για τον νομικό σύμβουλο Κυρμανίδη που ανακατεύεται και τα ανακατώνει όλα, βλέπω στο τέλος να τους χώνει όλους μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Α !!!!! δεν τα έμαθες φίλε δεν θα κάνει τελικά απολογισμό οικονομικό και διαχειριστικό ο Δήμαρχος στις 29 Ιουνίου. Διότι (ερμηνεία καρφίτσα) λένε υπερισχύει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Καρφίτσα από τον κανονισμό λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου που έχει στείλει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Καλά καλά πες του, του Καρφίτσα.

Ας διαβάσει καλά το άρθρο 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων , με την ερμηνευτική που κάνει την σωστή παραπομπή στο άρθρο 95 και όχι στο 94 , σύμφωνα με την έκδοση του 2/2008 , και θα δούμε αν θα κάνει ‘Απολογισμό Πεπραγμένων’ η όχι ο Δήμαρχος με τις παπαρολογίες του Καρφίτσα.

Ααα και μην ξεχνιόμαστε άλλες 9 ημέρες έχει ο Δήμαρχος να το ανακοινώσει, μιας και 15 ημέρες πριν υποχρεωτικά πρέπει να το δημοσιοποιήσει, διότι η καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας έκθεσης πεπραγμένων είναι η 30η Ιουνίου.

Είμαι σίγουρος ότι ο Μάκης θα κάνει το χρέος του, και μην ακούτε φήμες δεξιά και αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιασμός της Νομικής Ομάδας του BLOG:

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006) αλλά και την κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 95 αυτού εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ. 17552//2008
με τίτλο « Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου» (ΦΕΚ Β΄ 663/16.4.2008)
« Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει κάθε χρόνο σε ειδική δημόσια συνεδρίαση κατά την οποία γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά την Διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του Δήμου». Περαιτέρω σύμφωνα με το άρθρο 17 της ως άνω υπουργικής απόφασης
«Η τροποποίηση του κανονισμού αυτού γίνεται κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του».

Δεδομένου ότι σύμφωνα με τον κ. Νικόλαο Κοντοπάνο, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του – η νομιμότητα της οποίας σε κάθε περίπτωση θα αμφισβητείται λόγω απαγόρευσης από το δίκαιο της νομοθετικής
«υπεξουσιοδότησης» που γίνεται με το άρθρο 17 της Υπουργικής Απόφασης - η Δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να προβεί σε απολογισμό πεπραγμένων, εάν δε δεν πράξει αυτό εντός των οριζομένων στον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα προθεσμιών θα μπορεί αυτό να ζητηθεί με αίτηση ακόμη και του συνόλου των συμβούλων της μειοψηφίας μόνο.

Η Νομική ομάδα

Ανώνυμος είπε...

Ποιό είναι το όνομα του υπαλλήλου????????????