12 Φεβρουαρίου 2023

Διαγραφή Χρεών Προς τους Δήμους

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια – 12/2/2023

Σε Σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 13/2/23, υπάρχει Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση, που προβλέπει :
[1] ΔΙΑΓΡΑΦΗ παλιών χρεών και
[2] ΜΕΙΩΣΗ του χρόνου παραγραφής των νέων οφειλών προς ΟΤΑ
Τι αφορά…
ΤΑΠ-Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού, Δημοτικό Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, Διάφορα Δυνητικά Δημοτικά Τέλη, Διάφορες Απλήρωτες Οφειλές, Πρόστιμα και Προσαυξήσεις…

Με τη ρύθμιση αυτή ο χρόνος παραγραφής μειώνεται, από τα 20 έτη, σταδιακά :
[1] στα 10 έτη για οφειλές έως και το 2012
[2] στα 8 έτη για οφειλές από 2013 έως και 2017
[3] στα 5 έτη για οφειλές από 1.1.2018 και μετά

Συγκεκριμένα η προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπει τα εξής:
[1] Οφειλές ετών 2009 – 2012 - Διαγράφονται οριστικά και δεν αναζητούνται. Στις οφειλές που διαγράφονται είναι και αυτές που τυχόν έχουν ρυθμιστεί και δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη.
[2] Οφειλές ετών 2013-2017 - Μπορεί να αναζητηθούν, να βεβαιωθούν και εισπραχθούν για 2 έτη από την έναρξη ισχύος του νόμου. Στη συνέχεια παραγράφονται.
[3] Οφειλές ετών 2018 και μετά και μελλοντικές οφειλές - Οι Δήμοι μπορούν να βεβαιώνουν ταμειακά τα κάθε είδους οφειλόμενα ποσά, από οποιαδήποτε πηγή, που καθίστανται εισπρακτέα έσοδα, εντός αποσβεστικής προθεσμίας 5 ετών, που αρχίζει το επόμενο έτος από τη γένεση της οφειλής, Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής παραγράφονται.
-----------------------
Στο Δήμο μας, οι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΕ και η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ, είναι :

Ερωτήματα που μπορούν να τεθούν στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί και ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του Έτους 2023, για να ενημερωθούμε και εμείς οι πολίτες : 

1. Ποια έτη αφορούν τα 2.389.690,92 € ;
2. Έχουν γίνει από την Οικονομική Υπηρεσία οι προβλεπόμενες κινήσεις για είσπραξή των 2.389.690,92 € που παρουσιάζονται ως Πρόβλεψη Μη Είσπραξης ;
3. Όταν ψηφιστεί ο Νόμος και ο Δήμος προβεί σε διαγραφή χρεών, θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών ή θα επικαλεστεί «προσωπικά δεδομένα» ;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Για μια ακόμα φορά η Πολιτεία ε π ι β ρ α β ε ύ ε ι τους συστηματικούς μπαταχτσήδες, τους επαγγελματίες κοπανατζήδες και τ ι μ ω ρ ε ί τους συνεπείς πολίτες που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Αυτό ΔΕΝ είναι ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ !

----------------------------
ΥΣΤ
Για το θέμα αυτό είχα κάνει προσφυγές και στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και στην ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΑΡΘ. 152 Ν. 3463/2006 – ΚΔΚ στις 17/7/2020… οι οποίες και απορρίφθηκαν.
Ένα μικρό απόσπασμα των λόγων που είχα επικαλεστεί :

Απαιτήσεις ΠΟΕ , Πρόβλεψη ΜΗ Είσπραξης
Εξετάζοντας διαχρονικά τις Απαιτήσεις σε σχέση με την Πρόβλεψη ΜΗ Είσπραξης διαπιστώνω ότι και τα 2 ποσά βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα τα τελευταία 5 χρόνια με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί ο Δήμος σύμφωνα με τα δεδομένα του Π/Υ σε Ζημιογόνο Λειτουργικό Αποτέλεσμα.
1. Αυτή η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ή ΑΜΕΛΕΙΑ Είσπραξης δεν θα πρέπει να εξεταστεί από κάποια Ελεγκτική Αρχή αν εμπίπτει στις διατάξεις του αρθ. 121 ν. 4555/18 - ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και στο άρθ. 141 ν. 3463/2006- ΚΔΚ ;
2. Ο ισχυρισμός του ΔΚΒ ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία για είσπραξη των απαιτήσεων του Δήμου δεν είναι αληθής. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι αν αυτό συνέβαινε το ύψος της Πρόβλεψης θα ήταν μειούμενο από χρόνο σε χρόνο.
3. Γιατί η ΑΔΘΣΕ δεν πήρε θέση επί του θέματος ; Γιατί δεν ζήτησε να ενημερωθεί για ποιες ενέργειες έχουν γίνει ;
4. Δεν πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος ώστε να ελεγχθεί για ποιο λόγο αυξάνει συν τω χρόνω η Πρόβλεψη Μη Είσπραξης Απαιτήσεων ΠΟΕ που έχουν φέρει το ΔΚΒ να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του και στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων με ίδιους πόρους ;
----------------------------

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1.285.177,10 ευρω απο τελη υδρευσης-αρδευσης-αποχετευσης, ποιοι ρε παιδια τα χρωστανε;
Είναι κατά πως λεγεται και δημοτικοι συμβουλοι ; Και αυτά θα διαγραφουν; Και εγω που πληρωνα, μαλακας ειμαι; Συκιωτη τι εκανες 9 χρονια; Αυριο περιμενω να δωσεις εξηγησεις, αλλιως θα φας μαυρο καταμαυρο. Καταλαβες;

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καταλάβει με ποιον τα έχεις. Με το κράτος? Με τους νόμους? Την αποκεντρωμένη ή τον Δήμο? Τι ακριβώς γράφεις και ποιον κατηγορείς? Γιατί σπαταλάς τον χρόνο μας τσάμπα! Διακρίνω μια μανία γενικότερα, που σε αποπροσανατολίζει θα τολμούσα να πω, αλλά δεν έχεις κάνει ξεκάθαρο ρε παιδάκι μου και εσύ το ζητούμενο σου, ώστε να καταλάβουμε προς τα που το πας.
Θέλεις να δείξεις ότι ξέρεις από οικονομικά για να σου κάνει κάποιος (αυτός που θες) υποψήφιος πρόταση? Θέλεις μαγικά εσύ να γίνεις δήμαρχος για να τα φτιάξεις όλα? Ή απλά θέλεις να παραμείνεις ως μόνιμη άτυπη αντιπολίτευση (φωνή γκρίνιας για όλα) γράφοντας άρθρα σεντόνια που για το 98% είναι εντελώς ακαταλαβίστικα γιατί αφορούν οικονομικές έννοιες.
Ξεκαθάρισε μας τι ακριβώς θες και που το πας, γιατί κινδυνεύεις να γίνεις (αν δεν έχεις ήδη γίνει) γραφικός.
Ένας ακαδημαϊκός του δήμου ΚΒ

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 7,46...
1. Όταν και οι "ακαδημαικοί' δημότες του ΔΚΒ γράουν ανώνυμα, πράγματι αυτός ο τόπος δεν θα έχει μέλλον
2. Αν θεωρείς σπατάλη του χρόνου σου να διαβάσεις το άρθρο μου, γιατί το κάνεις ;
3. Τι να ξεκαθαρίσω; Που το πάω;
4. Το έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές. Κρίμα που σαν ''ακαδημαικός'' δεν το έχεις κατάλαβει.

Γ. ΣΚΟΥΦΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εαν Αυτος ο Δημος ,εμπεριεχει και Ακαδημαικους!!!
Τοτε τι ψαχνουμε?
Να το Λαθος.
Ακαδημαικε τι δεν καταλαβαινεις,για να καταλαβω εγω, ο Απλος αγραμματος πολιτης.
Εγω που με τα λιγα μου, που εχουν γινει λιγοτερα ακομα, φροντιζω να μην περασει η ημερομηνια για να πληρωσω στο Δημο αυτα που υποχρεουμε.
Ερχεται λοιπον απο αυτα τα λιγα που καταλαβαινω, σαν απλος Αγραμματος ανθρωπος , Προεκλογικα ο κ. Κρατοςκαι μας λεει ,Μπαταχτσιδες Δοξαστητε και εσυ αγραμματε με τα λιγα ,σκατα στη μουρη σου που πληρωνες.
Τι δεν Καταλαβαινεις Ακαδημαικε?
Οτι η Παραλια και οχι μονο Χρωσταει Χρωσταει Χρωσταει
Και ποιος πληρωνει τη Νυφη?
Η Γιαγια ,ο παππους ,ο μερο,καματος,ο αγροτουλης,ο ξενοδοχακος που εχει χρονια να παει καλα η χρονια???
Και απο πανω μου αρεδει Ακαδημαικε με θρσσος 10 πηχες, τα χωνεις και στο Σκουφια που μας Ανοιγει τα Ματια,αντι ως Ακαδημαικος να μπεις μπροστα ,να βρει το δικιο η γιαγια, ο παππους και ολοι οι Υπολοιποι που δεν ξερουν γραμματα Και δεν Ειναι Ακαδημαικοι.
Τρομαρα σου.

Ανώνυμος είπε...

Συκιωτη Συγχαρητηρια για την 8ετη Θητεια σου στον Δημο Κ.Βουρλων
Παιδια προτεινω να τον Ξαναβγαλουμε για 5 Χρονια Ακομα Να μας ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Κε Σκούφια πολυ καλές οι παρατηρήσεις σου αλλά γνωρίζεις πολύ καλά σαν οικονομολόγος ότι ο προυπολογισμός του Δήμου σε πολλους κωδικούς είναι πλασματικός με πολλές οικονομικές αποκλήσεις....κι αυτό το βλέπεις παντα όταν συζητήτε στο Δ.Σ.
Και ψηφίζεται πάντα ,παρ, ότι
γινονται προτάσεις ,διορθώσεις απο τις παρατάξεις του Δ Σ...

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχοι που βάζουν στον ορίζοντα την επόμενη ...τετραετία, είναι δυνατόν να εισπράξουν τέλη και φόρους;;; Έιχαμε και άλλον τετοιον στην πόλη μας ( ονόματα και επαγγέλματα δεν λέμε). Ας προσέχαμε, τουλάχιστον να μην την ξαναπατησουμε και ας βγει και η .....σκούφια μου.

Ανώνυμος είπε...

Εγω λεω, πλασματικος ξεπλασματικος, λεφτα η δεν εισπρατονται η πανε σε ΑΛΛΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ!!!
Παντα κρινοντας εκ του αποτελεσματος!!!
Τα ΧΑΛΙΑ ,ΤΟ ΡΗΜΑΔΙΟ ΤΗΣ 8ΕΤΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να χαιρόμαστε τη νεα δημοκρατία που μας προστατέυει με τους νόμους της και δεν πληρώνουμε τους δημοτικούς φόρους μας. Αλλά βγαζουμε και δημάρχους που δε εισπράτουν τους φόρους απο τα δικά τους παιδιά και με περασμα του χρονου με τις ευλογίες της σεβαστής κυβερνησης παραγραφονται και στη δυνέχεια διαγραφονται. Ετσι οι καλοπληροτες ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ. ΜΑΛΛΟΝΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥΓΙΑΤΡΟΥ.ΣΚΟΥΦΙΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Σ’ ευχαριστώ 9:26 μ.μ., Φεβρουαρίου 12, 2023, που με το σχόλιό σου ε ί π ε ς όσα εγώ δεν ήθελα να πω στον κ. Ακαδημαικό πολίτη και σε όλους όσους ψάχνουν να δουν αν κρύβω κάτι, που το πάω, κοκ
Θα μου επιτρέψεις, όμως, να συμπληρώσω, ότι…
Στη μικρή κλειστή κοινωνία μας, οι άνθρωποι σκέφτονται και δρουν διαφορετικά. Τα χαρακτηριστικά του αξιακού τους συστήματος είναι : «κοίτα τη δουλίτσα σου», «ου μπλέξεις», «κάνε πως δεν είδες, δεν άκουσες», «προσπέρνα το πρόβλημα», «μην παίρνεις θέση». Αυτά έχουν δημιουργήσει μια εικόνα διαπλοκής και διαφθοράς κι έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας σε έναν ιδιότυπο «μυθριδατισμό».
Αλλάζει; Και βέβαια. Αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά από πολλούς υγειά σκεπτόμενους ανθρώπους και όχι … θεσιθήρες !

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ωραία, υπερασπίσου τον εαυτό σου και το άρθρο σου, δεν είναι κακό, έστω και αν γράφεις και ως ανώνυμος και απαντάς και επώνυμα.
Δεν απάντησες στην βασική ερώτηση όμως. Και αυτό, με κάνει να σε κατατάξω σε αυτούς που διακατέχονται από κάποιας μορφής μανίας. Δεν λέω ότι το κάνεις αυτό χωρίς κάποια εμφανή αιτία, άλλωστε πάντα υπάρχει έδαφος για γκρίνια γενικότερα, αλλά κατέταξε κάπου τον εαυτό σου ώστε να καταλάβουμε που στοχεύεις με την καλή έννοια.
Θες απλά να είσαι στο περιθώριο και να γκρινιάζεις για τα κακώς πεπραγμένα; Επιθυμείς να ενταχθείς σε κάποια ομάδα; θέλεις να ηγηθείς κάποιας ομάδας; Μας απαντάς σε αυτά παρακαλώ καταρχήν;

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα, να ρωτησω σας παρακαλω πολυ ,γιατι θα πρεπει ενας Πολιτης να Ανηκει
Καπου?
Γιατι ενας Πολιτης θα πρεπει να εχει ταμπελα ?
Δεν παιζουμε Ποδοσφαιρο για να μετραμε σκορ.
Προκειτε για την ποιοτητα της Ζωης μας.
Ας πουμε ενα μικρο ευχαριστω στον κ.Σκουφια που εχει το θαρρος και την διαθεση να εκτιθεται ,για το κοινωνικο οφελος.
Μακαρι Ανθρωποι που δεν φοβουνται ,με γνωσεις να συμμετεχουν στα κοινα!
Παρακολουθωντας το Δημοτικο Συμβουλιο για τα Χρεη του Χατζη, ενοιωσα οτι για να μπεις Εκει στην Ατολμια ! και να παρεις θεση, η τρελος θα πρεπει να εισαι η μεθυσμενος καθε φορα.
Επιτρεψτε και στηριξτε την παρουσια του κ.Σκουφια , γιατι στο σκοταδι οτι, μας σερβιρουν θα το τρωμε.
Δεν υπογραφω διοτι βλεπω οτι, η επικοινωνια λειτουργει στην ανωνυμια.
Καλα ξεμπερδεματα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε μαζί σου, το ίδιο λέμε. Δεν είπα εγώ να ανήκεις ντε και καλά κάπου. Απλά ρωτάω να μας πεις πως σκέφτεσαι κύριε Σκούφια. Εκτός και αν δεν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και απλά έτσι γκρινιάζεις και όπου βγει. Εγώ δεν σε ρώτησα με ποιον είσαι. Αυτό είναι γούστο σου και καπέλο σου. Εσύ θα μας πεις που το πας γενικότερα?

Ανώνυμος είπε...

Τέλη ύδρευσης, καθαριότητας κλπ που έχουν πληρωθεί, με πλαστά διπλότυπα υπάλληλου , ΑΛΛΑ δεν έχουν καταχωρηθεί εξοφλητέα στο ταμείο ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει να ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ;

Καλές οι κραυγές αλλά χρειάζονται και προτάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλώς ενεργοί πολίτες αναδεικνύουν αυτά τα θέματα, καθώς η δημοτική αρχή δεν "ανεβάζει¨ τίποτε στην ιστοσελίδα του Δήμου, προς ενημέρωση των δημοτών.
Το θέμα που γεννάται είναι γιατί οι υπεύθυνοι στο Δήμο( δήμαρχος, δημοτικό συμβούλιο, οικονομική υπηρεσία) αδιαφόρησαν για την είσπραξη των εν λόγω τελών για σειρά ετών?????????
Τα χρήματα αυτά, που δεν καταλογίστηκαν και δεν εισπράχτηκαν, αποτελούν ανταποδοτικούς πόρους του Δήμου και ................ για το σκοπό που θα έπρεπε να διατεθούν αντλούνται νέοι πόροι από τους φορολογούμενους....
Δηλαδή με την ανοχή και την ανικανότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής ο συνεπής φορολογούμενος πληρώνει διπλά και τρίδιπλα των πλουτισμό κάποιων.......
Ο Δήμος υποχρεούται να ανεβάσει στην ιστοσελίδα του τόσο τα ποσά ανά έτος όσο και την κατανομή σε ιδιώτες και επιχειρήσεις ανά δημοτικό διαμέρισμα..
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΗΡΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ Η ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ- ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΦΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ. ΕΔΩ ΠΑΕΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ ΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

Πειθαρχική και ποινική ευθύνη για την μη ύπαρξη τελών έχει μόνο ο προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών και ο ταμίας Ο δήμαρχος δεν έχει καμία ευθύνη

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΟΠΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Η ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΦΙΑ. ΜΑΣ/ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ.
ΡΕ ΤΙ ΦΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ;
ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ.
ΒΡΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.


Ανώνυμος είπε...

Ο σχολιαστής ως ΔΚΒ στις 11.2 .03, ενημέρωνε για την δημόσια διαβούλευση νομοσχεδίου για τα διαγραφή χρεών κ.α που λήγει αύριο το απόγευμα. Είχα την ελπίδα ότι ενεργοί του μπλογκ με γνώση στα οικονομικά κλπ. Θα μας ενημέρωναν για πιθανή παρέμβαση τους στο διάλογο με το υπ. Εσωτερικών. Ξεγελάστηκα, μικρό είναι το ενδιαφέρον μας για την ουσία της παρεμβασης, μας ενδιαφέρει περισσότερο η δημοσιοποίηση των ονομάτων. Χωρίς να το έχω ψάξει, δεν προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα;;
Υπάρχει διάταξη νόμου που να ορίζει διαφορετικά;; Ας το βρουν οι ενεργοί πολίτες, και ας το δημοσιοποιήσουν.


Ανώνυμος είπε...

Θυμόμαστε μια φωτογραφία σε μια κορνίζα που είχαν οι μπακάληδες;; Ο ένας μπακάλης με γραβάτα και ωραίο κουστούμι και ο άλλος με κουρελιαδμενο

Ανώνυμος είπε...

Κουρελιασμενο κουστούμι , που έγραφε από κάτω στον έναν "* ο πωλων τις μετρητής* και στον άλλον * ο πωλων επί πιστώσει". Ο Δήμος στα τέλη κλπ πουλά *ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ".

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα και ψάχνεις κράτος δικαίου?? ονειρεύεσαι φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω κανέναν από τους υποψηφίους δημάρχους να σχολιάζουν, έστω, τα του Δήμου!Δεν παρακολουθεί κανένας τους το blog, ή κάποιος συνεργάτης τους (εάν υπάρχουν)???
Πότε θα τους δούμε κάπου να τοποθετούνται δημόσια για τα τεκταινόμενα στο δήμο???
Υπάρχουν ???
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Παιδια αν οι αποστατες απο τη παραταξη Συκιωτη διαφωνουν με την πολιτικη του και για αυτο εφυγαν μπορουν αποψε να μας το αποδειξουν γιατι θα γινει συζτητηση και ψηφιση προυπολογισμου ετους 2023.
Αυτο μπορει να γινει να ζητησουν αναλυση του ποσου που ειναι προς διαγραφη για να καταγραφει στο πρακτικο.
Αν δεν το κανει ο Συκιωτης να μπλοκάρουν την ψηφιση ωστε να καταφραφεθι η διαφωνια και να μαθουμε και εμεις αν ειναι διαφορετικοι ή απλα εφυγαν για την καρεκλα..
Για αυτο οσοι γνωριζετε καποιους απο τους 7 αυτους λεβεντες ζητηστε το για να μην μας περνάνε για κουτούς.
Καλο ;

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον θα είναι να μάθουμε ΚΑΙ για τα μη εισπραχθεντα ποσά, από ΤΕΛΗ , πριν από Καλλικράτη. Επίσης ποια είναι τα ποσά ΣΗΜΕΡΑ, έστω ανά Δημοτική Ενότητα.
Μήπως είναι πρωτοπόροι απ' το χωριό του Δημάρχου;; Εάν είναι έτσι σιγά που θα τα βγάλουν.






Ανώνυμος είπε...

Επιτελους, και μια συζητηση στο μπλογκ με περιεχομενο και καποια ουσια χωρις διαθεση εκτονωσης με υβριστικους χαρακτηρισμους!
Καντε εικονα σας παρακαλω πολυ ,ολο αυτο να γινοταν Επωνυμα??!
Το κατα μονας, ειναι Αδυναμο!!

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη: Βουλα Γ. Παπαευσταθιου.

Ανώνυμος είπε...

Βρε ακαδημαϊκέ του δήμου ΚΒ αυτό ήταν;
Έτσι λειτουργείτε εσείς οι ακαδημαϊκοί των Κ/Β;
Ή μήπως τη ταμπέλα του 'ακαδημαϊκού' την έβαλες για να αποκτήσεις πρεστίζ;
Ή μήπως είσαι από τους 'τυχερούς' που θα διαγραφούν οι οφειλές τους και γι αυτό τα 'βαλες με τον Σκούφια;
Θα ξανακάνεις διάλεξη ή αυτό ήταν;

Ένας ακαδημαϊκός του ΔΚΒ από Α/Κ

Ανώνυμος είπε...

@@ 3.58 για αιθεροβαμονας μοιαζεις. Τιποτα δεν θα γινει. Θα πει 2-3 κουβεντες ο φλωρακης, κατι ακαταλαβιστικο ο παναγιωτου, ισως 1-2 ερωτησεις απο αλλους για ασχετα θεματα, ο σωσωνης θα ζητησει ψηφοφορια, η πλειοψηφια θα πει ΝΑΙ, 3-4 ΟΧΙ και σαν μια ωραια παρεα θα πανε σπιτια τους, ευχαριστημενοι οτι επετελεσαν την αποστολή τους.
Αυτοι ειναι οι εκπροσωποι μας στη διοικηση.
Και για αυτο φταιμε εμεις και οχι αυτοι.
Αυτα για να προσγειονομαστε σιγα-σιγα στη πραγματικοτητα.

Ανώνυμος είπε...



Έχετε όρεξη, διαβαστε .
Πρόκειται να ψηφιστεί σύντομα :

Μετά από το άρθρο 166 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α΄ 114) προστίθεται άρθρο 166Α, ως εξής:
«Άρθρο 166Α
Βεβαίωση και είσπραξη εσόδων
1. Οι δήμοι βεβαιώνουν ταμειακά τα κάθε είδους οφειλόμενα ποσά, από οποιαδήποτε πηγή, που καθίστανται εισπρακτέα έσοδα, εντός αποσβεστικής προθεσμίας πέντε (5) ετών, που αρχίζει το επόμενο έτος από τη γένεση της οφειλής, εκτός αν με ειδικές διατάξεις ορίζονται μικρότερες προθεσμίες. Για τον ακριβή καθορισμό των υπόχρεων και του οφειλόμενου ποσού οι δήμοι, πέραν της χρήσης των μητρώων τους, δύνανται να ζητούν το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου ή την επωνυμία του νομικού προσώπου ή της νομικής οντότητας, την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, τον αριθμό φορολογικού μητρώου και τη διεύθυνση κατοικίας ή έδρας, από κάθε αρχή της Γενικής Κυβέρνησης κατά την έννοια της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), η οποία υποχρεούται να προσκομίσει τα αιτούμενα στοιχεία εντός ενός (1) μηνός, με κάθε πρόσφορο τρόπο. Η μη εμπρόθεσμη ανταπόκριση στο αίτημα του δήμου σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο συνιστά λόγο πειθαρχικού ελέγχου των αρμόδιων οργάνων της Γενικής Κυβέρνησης.

2. Αν οι υπόχρεοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση αναγκαίων στοιχείων ή υπέβαλαν δήλωση με ανακριβή ή ελλιπή στοιχεία, βεβαιώνονται σε βάρος τους οι οφειλές από τη γένεση της υποχρέωσής τους και τα πρόστιμα που τους αναλογούν κατά περίπτωση επί των οφειλών των πέντε (5) τελευταίων ετών.

3. Οι δήμοι εξασφαλίζουν την είσπραξη των βεβαιωθέντων εσόδων εντός αποσβεστικής προθεσμίας πέντε (5) ετών, που αρχίζει από τη λήξη του έτους της ταμειακής τους βεβαίωσης.

4. Για τα οφειλόμενα ποσά που έγιναν με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο γνωστά στον δήμο αλλά δεν βεβαιώθηκαν εντός της προθεσμίας της παρ. 1, καθώς και για τα ανείσπρακτα έσοδα μετά το πέρας της προθεσμίας της παρ. 3, συντάσσεται, με ευθύνη του Προϊσταμένου Οικονομικής Υπηρεσίας, έκθεση για τους λόγους της μη βεβαίωσης και της μη είσπραξης.
Η έκθεση υποβάλλεται, εντός του πρώτου μήνα κάθε έτους, στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών και αποστέλλεται στο αρμόδιο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο ενεργεί σύμφωνα με τον ν. 4820/2021 (Α’ 130).

Ανώνυμος είπε...

Καύσιμα χωρίς συμβάσεις και με υπό σκιά η παραλαβές????
Μη καταλογισμένα και ανείσπρακτα τέλη ....?????
Διαχείριση καθημερινότητας, ούτε καν στοιχειώδης ...???
Αγροτική οδοποιία ...?????????
Αναπτυξιακά έργα ή κάποια έργα ...?????
Μη διαφύλαξη περιουσιακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού του Δήμου ...???? κλοπή βιολογικού Μώλου ΧΑ! ΧΑ!!!!!!!!!
Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού Δήμου ??????????
Διαχείριση σχολικών μονάδων ???????????
...
...??????
Για ποιο λόγο τελικά εκλέγουμε δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο??????
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Μερική ανάλυση του 6:39 μ.μ., στο δια ταύτα:
Παραγρ. 1 : οι Δήμοι θα είναι υποχρεωμένοι εντος πέντε (5) ετών, να βεβαιώνουν τα πάσης φύσεως εσοδα, όπως ισχύει και για το Δημόσιο και υποχρεώνει το Δημόσιο εντος μηνός να δίνει τα στοιχεία που ζητούν οι Δήμοι, άλλως πειθαρχικό έλεγχο.
Παραγρ. 2 : Υποχρεωση για τα πληρη και σωστα στοιχεια των οφειλετων Παραγρ. 3 : Υποχρεωση των Δημων για την εισπραξη
Παραγρ. 4 : Εάν δεν εγιναν με νόμιμο τρόπο γνωστά στον δήμο κλπ, ΕΧΟΥΜΕ έκθεση για τους λόγους της μη βεβαίωσης και της μη είσπραξης.

ΥΓ: Πρέπει, μετά την διαγραφή των παλαιών οφειλών, να θεωρήσουμε ότι θεσμοθετούνται υποχρεώσεις στον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας, ανεξάρτητα τι «γουστάρει» ο εκαστοτε δήμαρχος.

Δημοτης ΚΒ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Δημότη ΔΚ, στου μέχρις σήμερα προϋπολογισμούς δεν εγγράφονταν οι βεβαιωμένες απαιτήσεις παρελθόντων ετών???
Τι έλεγχαν και τι ψήφιζαν ο δήμαρχος και τα δημοτικά ????
????
Αυτοί δεν έχουν ευθύνη????
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΕ, ο Γακης και πριν ο Πετρόπουλος ήταν υποχρεωμένοι να εμφανίζουν τα ΠΟΕ , οι δημ.συμβουλοι θα τα διέγραφαν;; Άλλο η πολιτική ευθύνη και άλλο η λογιστική. Π.χ δες τον πίνακα ΠΟΕ του Ι.Σκουφια, που είναι στον προϋπολογισμό που ψήφισαν με μια αρνητική ψήφο. Δες τα ποσά, που είναι το μεγάλο νούμερο ; Είναι στην ύδρευση, που εισπράττει ο δήμος, ενώ στην καθαριότητα κλπ που είναι μέσω ΔΕΗ, δεν έχουμε τέτοια νούμερα.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια.... Δες τε τα ΠΟΕ , στην τελευταία σειρά, για τα πρόστιμα ΚΟΚ ποσό ; 226.000 € , εάν κάθε πρόστιμο παράβασης είναι 50€ θα είναι πάνω από 4.000 περιπτώσεις. Βουνό, εσείς τι λέτε;;

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε χθες στο ΔΣ; Καποιος να γραψει δυο λογια γιατι το video το διεγραψαν απο το site του Δημου.

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Βούλα Παπαευσταθιου.
Εσχάτως διαβλέπω μια αυτοκριτική
και τελικό μια συγνωμην προφανως προς τον κ.Σκουφια.
Συμφωνώ και ανακαλώ και εγω με την σειρά μου για κάποιες παρεμβάσεις μου οι οποίες ήταν λάθος και απορροια ψυχισμού και ιδεαλισμου και αφορούσαν όχι την επιστημονική άποψη επί των οικονομικών , αλλά την μαχητικότητα,(Σφοδρότητα) αυτών.
Συνελοντι ειπειν θεωρω ότι η είσοδος του κ. Σκούφια είτε στον Σύλλογο Ενεργών Δημοτων στον οποίον έχεις την τιμή να συμμετεχεις,είτε στο Δημο υπό οιονδήποτε ιδιότητα θα ήταν χρήσιμος.
Το παρόν σχόλιο δύναται να θεωρηθεί ως Κύκνειο άσμα μιας παρατεταμένης χρονικά περιόδου ,που πιστεύω ήταν χρήσιμη και επωφελής μαζί με τα αναπόφευκτα λάθη.
Εύχομαι καλη συνεχεια σε ολους

Ανώνυμος είπε...

Σημ .Κριτων

Κωνσταντίν είπε...

Έχουμε νεότερα μετά τήν ψήφιση του νόμου;
Διαγράφονται όλες οι οφειλές ή υπάρχουν εξαιρέσεις;
Κάποιος με οφειλή έτους π.χ. 2005 διαγράφεται ή πρέπει νά προβεί σε κάποιες ενέργειες;