14 Φεβρουαρίου 2023

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 13/2/2023. Ειδική συνεδρίαση - Ψήφιση προϋπολογισμού

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

58 σχόλια:

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Παρακολούθησα τη συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα συζήτησης τη ψήφιση του Προϋπολογισμού Έτους 2023…
Ασκήθηκε μια κριτική ότι ΔΕΝ υπάρχουν Μελέτες… και ο Δήμαρχος απάντησε: Τόσα έργα γίνονται είναι δυνατόν να λέτε εδώ μέσα ότι δεν υπάρχουν Μελέτες; ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ;
ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
[1]… Το νομικό πλαίσιο που διέπει την κατάρτιση του ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ απαιτεί κατ’ ελάχιστον την ύπαρξη ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
[2]… Το ΤΠ περιλαμβάνει αναλυτικά (α) ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ Έργα + Μελέτες και (β) ΝΕΑ Έργα Μελέτες
[3]… Τα έργα και οι Μελέτες βασίζονται στις προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης.
[4]… Το ΤΠ του Δήμου μας ( ΑΔΑ : Ω5ΗΒΩΚ1-Χ1Σ ) για το έτος 2023 προβλέπει χρηματοδοτήσεις για :
α) Συνεχόμενα Έργα = 4.708.000 €
β) Συνεχόμενες Μελέτες = 4.450 € (Αφορά το Πολεοδομικό Σχέδιο ΚΒ)
γ) Νέα Έργα = 14.700.000 € (εκ των οποίων τα 10.215.000 ΒΙΟΚΑ Α/Κ)
δ) Νέες Μελέτες = 0 €
[5]… Επίσης το ΤΠ Έτους 2022… δεν προέβλεπε καμιά Μελέτη !!!

ΑΠΟΨΗ
Πράγματι ΔΕΝ μπορεί να χρηματοδοτηθεί κανένα έργο χωρίς ύπαρξη μελέτες. Άρα υπάρχουν.
Δεν απεικονίζονται, όμως, στο Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως ρητά ορίζει το νομικό πλαίσιο. ΓΙΑΤΙ ;;;;;;
Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι το κυρίαρχο όργανο διοίκησης ενός Δήμου ;;;;;
Γίνονται και «πράματα» χωρίς την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του ΔΣ ;;;;;;
Παράδειγμα
Όταν ο ΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρας ανακοινώνει ότι ο Δήμος θα επιχορηγηθεί με πχ 100 € για το Χ έργο, υποτίθεται ότι υπάρχει μελέτη που έχει κοστολογήσει το έργο για 100 €. Αυτή η μελέτη γ ι α τ ί δεν εμφανίζεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα; Έστω και εκ των υστέρων με την αναμόρφωση ;
---
Αυτές οι ερωτήσεις έπρεπε να τεθούν και όφειλε ο Δήμαρχος να απαντήσει….
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά…. ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

Ρε που φτάσαμε; Ο προιστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας κ. Γάκης να μηνύει για συκοφαντική δυσφήμιση τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης επειδή του έκαναν, άκουσον-άκουσον, κριτική !!!!
Εδώ η λογική σηκώνει ψηλά τα χέρια.
Μόνος του αποφάσισε ή κατ' εντολή ;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι άλλο πράγμα η κριτική ,έστω και κακοπιστη και άλλο η συκοφαντία; Ποιος θα το κρίνει;;

ΦΑΕΘΩΝ είπε...

Είπα και εγώ, μια και δεν είχα κάτι άλλο να κάνω, να παρακολουθήσω για μια φορά τη συνεδρίαση του ΔΣ. Παρακολούθησα μόνο το πρώτο μέρος, τη συζήτηση (θεός να την κάνει) για τον προύπολογισμό. Έχουμε και λέμε…
Μίλησαν 5 ΔΣ της Αντιπολίτευσης και ο Δήμαρχος… Είπαν ο καθένας το ποίημά του και ο Δήμαρχος το δικό του… Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση ψήφισαν Υπέρ και 1 Κατά (ΚΚΕ)…
Η Διοίκηση πήρε Ψήφο Εμπιστοσύνης…
Και μετά αναρωτήθηκα…
Γιατί αυτοί οι 6-7 ΔΣ έδωσαν Ψήφο Εμπιστοσύνης, αφού διαφωνούν με τη Διοίκηση Συκιώτη και ήδη έχουν πλαισιώσει άλλους Υποψηφίου Δημάρχους ; Γιατί κανένας τους δεν ζήτησε την ανεξαρτητοποίησή του ; Και με τον Συκιώτη και με τους Πλατανιά και με τον Κυρμανίδη; Τι παιχνίδι παίζετε ;
Γιατί οι της Αντιπολίτευσης έδωσαν Ψήφο Εμπιστοσύνης, αφού εντός και εκτός ΔΣ , κατηγορούν τη Διοίκηση Συκιώτη ;
Τι παιχνίδια παίζουν όλοι τους ;
Δυστυχώς απογοητεύτηκα και γι αυτά που άκουσα αλλά για γι αυτά που δεν άκουσα.
Αλλά θα μου πείτε.
Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σού μοιάζω !

Και για να μην με κατατάξετε στους ανώνυμους, λέω να υπογράψω ως...
ΦΑΕΘΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑ, ενεργέ πολίτη, αυτό ήταν; Άποψη επί της συνεδρίασης;

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕ εσύ δεν μας πεις την άποψή σου ;

Ανώνυμος είπε...

Ένα ακόμα τραγικό ΔΣ. Ένα τσούρμο άβουλων και αδαών νοματαίων καταστρατηγώντας για μία ακόμη φορά διαδικασίες και κοινή λογική, κλήθηκαν να εγκρίνουν με την ψήφο τους τον νέο προϋπολογισμό του Δήμου, δηλαδή το αναπτυξιακό ΤΟΥ εργαλείο -πλάνο ????????
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΔΣ για μια ακόμη φορά πήγαν ως συνειδητοί yes men και υπερψήφισαν ότι τους ζητήθηκε ....... κάτι???????
Είναι αυτοί που με την ανεπάρκεια και την επικίνδυνη αδιαφορία τους έχουν φτάσει το Δήμο μας σε άθλια θέση. Για πιες μελέτες αναρωτιέστε, που θα βρει τους πόρους ( ένας χρεωμένος Δήμος) για να πληρωθούν, πότε κατέθεσαν ένα αναπτυξιακό πλάνο?? εδώ ούτε μια λακκούβα δεν μπορούν να αποκαταστήσουν......
Τώρα κάποιοι αλλάζουν στρατόπεδα, φορούν νέα προβιά, και θα χτυπήσουν ξανά πλάτες, θα τρέξουν στα μεγάλα σόγια τους για να υφαρπάξουν εκ νέου τη ψήφο σου και να διατηρήσουν την όποια θέση τους, που είναι η μόνη που τους δίνει υπόσταση και αξία, για συνεχίσουν την αποδεδειγμένα καταστροφική πορεία του Δήμου μας.
Φτάνει πια!!!! Αγνοήστε τους, Αψηφίστε τους!!!!!!
Δεν είναι αυτοί η εικόνα μας, είμαστε καλύτεροι, μπορούμε να πάμε μπροστά..!!!
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε. Αν δεν σας αρέσουν, να κατεβείτε εσείς να διεκδικήστε την ψήφο των δημοτών ώστε να συμμετέχετε εσείς στα δημοτικά συμβούλια. Αυτούς ψήφισε ο κόσμος αυτοί συμμετέχουν. Τι κλαψομουνιάζετε τώρα?. Όποιος έχει άντερα ας κατέβει. Αλλά που, στα λόγια είστε μανούλες, δεν μπορείτε στην πράξη. Σταματήστε να γκρινιάζετε λοιπόν από την ασφάλεια του καναπέ σας, και απλά στις επόμενες εκλογές κάντε τις επιλογές σας. Μου τα κάνατε τσουρέκια!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου αρέσουν, δεν με εκφράζουν και δεν τους ψήφισαν!
Τους ψήφισε η πλειοψηφία και δικαίως είναι εκεί, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.
Σε αυτές τις δημόσιες θέσεις οφειλής , πέραν των άλλων, να δέχεσαι και κριτική ,θετική η αρνητική .
Τώρα εάν εσύ νομίζεις ότι όλα πάνε καλά στο Δήμο και ότι έχεις ένα ικανό ΔΣ που σε εκπροσωπεί επάξια και διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, δεν έχω λόγια...., Έκτο και είσαι ένας από αυτούς.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

10:04 ποιος σε εχρισε Θεο?
Και βεβαια θα εχουμε Αποψη και βεβαια θα Κανουμε Κριτικη ,Οποιος δεν την αντεχει να μην ανεβει ψηλα, να μην φαινεται ,οσο για το ποιοι καθονται εκει στις καρεκλες υπαρχουμε και Αλλοι Πολλοι που δεν ειμαστε του Σογιου!!
Ψηφιζεις εναν πρωην Αντιδημαρχο που τολμαει να κανει Συνδιασμο και λες κατι ετρεξε...??εστω για αντιπολιτευση!
Και σε ενα Μηνα ο Συκιωτης τον εχει χρισει Αντιδημαρχο ΤΟΥ!!!
Για πες?
Να τον Καμαρωνουμε στο θωκο που εχει την αναιδια να καθεται Ακομα και να ψελιζει σαχλαμαρες?
Οσο για τους υπολοιπους, σαν να τους εχει ριξει σκονη φοβου και υποταγης ο Γιατρος και μονο το χερι που δεν του φιλανε.
Εαν ομως εκνευριζεσαι(και δεν κανει) απλα μην ασχολησε και μην διαβαζεις Οτι, γραφουμε διαμαρτυρομενοι
ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Η δήθεν αντιπολίτευση έκανε τη βλακεια να δώσει ψήφο σε όλο τον προϋπολογισμό του 23 που σημαίνει ότι εγκρίνει και αυτά που δεν θα κάνει σίγουρα ο δήμος το 23,δηλαδή εισπράξεις και καλή οικονομική διαχείριση στα πρότυπα του ιδιώτη επιχειρηματία. Μπορουσε να ψηφίσει τις υποχρεωτικές δαπάνες και τα έργα των ασφαλτοστρωσεων μόνο. Δεν θα πανηγυρισω για τις ασφαλτοστρωσεις αφού γινονται με υπερφορολογια από τα καύσιμα που έφτασαν 2 ευρώ δηθεν για το πόλεμο και την υπερεισπραξη φπα από τα προϊόντα που παρεσυραν τα καύσιμα και μας επιστρέφει τα δικά μας λεφτά σε ασφαλτο. Οταν το δημόσιο χρέος ανεβαίνει δεν μπορεί να διαχειρίζεται τα οικονομικά καλά ο σταικουρας. Δεν είμαι γραφειοκρατης για να πω ότι παρέλειψαν να γράψουν τις συνεχιζόμενες μελέτες στο τεχνικό πρόγραμμα, αρκεί που γίνονται. Ολοι αυτοί που διαχειριζονται τα οικονομικά του δήμου στον ιδιωτικό τομέα ούτε 24ωρο δεν θα τους κραταγαν. Για την διαγραφή χρεών προς τους δήμους είναι άδικο να σβηστούν όλα και αυτοί που πλήρωναν να σκέφτονται πόσο μαλακες πιάστηκαν. Μπορουσε να γίνει κούρεμα όλων των τόκων και το 20% του κεφαλαίου αν ο οφειλετης αποδείξει ότι έχει πραγματικά οικονομικά προβλήματα, χρέος εφκα, ικα, ααδε, δάνειο κλπ. Φανταστειτε ένας εστιατορας τα καλά χρόνια του λίπους 97-08 να είχε πολλά κέρδη να μην έχει πληρώσει το 2% και πλατείες και να έχει κάνει αγορές με τα χρήματα και να είναι συνταξιούχος τώρα με ολικο κούρεμα οφειλής. Φανταστειτε εμείς το 2 % που κρατάμε για δακοκτονία από τους αγρότες να μην το δίνουμε στο κράτος και να το κάνουμε ταξίδια και να έρθει το κράτος να μας το χαρίσει σε 10 χρόνια. Το έχω ξαναπεί από τότε που πέθανε ο Βενιζέλος και ο Πλαστήρας δεν ξαναβγήκε πρωθυπουργός με λογική στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Με προβλημάτισε η άποψη του κ. Σκούφια σχετικά με τις μελέτες και το έψαξα…
Διαβάζω στο https://gobhma.gr/22
Ο δήμαρχος Κηφισιάς κ.Γιώργος Θωμάκος ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς σταδιακά και βαθμιαία έφτασε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα της αυτοδιοίκησης, αυτοδύναμης εκπόνησης μελετών.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς για το 2023 ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται 22 νέα έργα, 56 συνεχιζόμενα, 17 χρηματοδοτούμενα, 22 νέες μελέτες και 12 συνεχιζόμενες.

Στο Δήμο μας ούτε μία μελέτη δεν έχει εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα, άρα και στον Προϋπολογισμό, ενώ έχουν αναγραφεί μια σειρά από χρηματοδοτούμενα έργα.
Και ρωτάω. Άλλοι νόμοι ισχύουν για εμάς ;

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνετε πόσο προκλητικοί - αδιάφοροι και επικίνδυνοι είναι οι διοικούντες ????????
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Την δέσμευση οτι η Περιφέρεια Στερεάς θα χρηματοδοτήσει το εργο της ανάπλασης των Καμένων Βούρλων προκειμένου να αναβαθμιστεί τουριστικά ολόκληρη η περιοχή , ανέλαβε χθες ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης .
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου κάλεσε τον Δήμαρχο Μώλου -Αγίου Κωνσταντίνου Γιάννη Συκιώτη να παραδώσει την ωριμη μελέτη που υπάρχει απο το 2015 στην Περιφέρεια για να προχωρήσει η διαδικασία και να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα .
''Τα Καμένα Βούρλα μπορούν να γίνουν η Ριβιέρα της Αττικής '' ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης , πρόσθεσε ομως οτι για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να γίνει μια μεγάλη ανάπλαση που θα αλλάξει το προφίλ της Λουτρόπολης και θα αποτελέσει πόλο ελξης τουριστών .
Οπως είπε ο κ. Μπακογιάννης ''στους νέους και τις νέες οφείλουμε να παραδώσουμε ενα μεγάλο εργο , γιατί διαφορετικά θα κυνηγάμε την ουρά μας και θα ανακυκλώνουμε την μιζέρια μας'' .

Υ.Σ Διάλογοι στην Γαλήνη Περιφερειακού Συμβούλιου πριν από….. χρόνια.
Τι προβλέπει αυτή η μελετη;; ειναι ωριμη;

Ανώνυμος είπε...

Στη συνέχεια των όσων αναφέρει ο 12.48 και ειδικά στη φράση ‘’ …κάλεσε τον Δήμαρχο Μώλου -Αγίου Κωνσταντίνου Γιάννη Συκιώτη να παραδώσει την ωριμη μελέτη που υπάρχει απο το 2015 στην Περιφέρεια για να προχωρήσει η διαδικασία και να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ‘’.

Ας το δούμε αυτό πχ στο έργο της κατασκευής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης
Πρέπει να είχε υποβληθεί στο ΥΠ.ΑΝ ένας φάκελος που να περιείχε τη μελέτη του έργου.
Ο φάκελος εγκρίθηκε απο το ΥΠ.ΑΝ. και ο Δήμος εμφάνισε στο Τεχνικό Πρόγραμμα τη χρηματοδότηση 3.266.000 € και ως πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Αυτή τη μελέτη ποιος την έκανε;
Πόσο κόστισε;
Γιατί δεν εμφανίζεται στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό;
Είχε πάρει την έγκριση του ΔΣ;
Είναι κάτι που μου διαφεύγει;
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με διαφωτίσει;

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον την μελέτη την έκανε η ΔΕΥΑΛ Λαμίας, πρέπει να έγινε σύμβαση επί αμοιβή για μελέτη επίβλεψη, αφού εμείς δεν έχουμε τεχνική υπηρεσία κατάλληλα στελεχωμένη.

Ανώνυμος είπε...

Και αν ειναι ετσι για δεν αποτυπωθηκε στο τεχνικο προγραμμα;

Ανώνυμος είπε...

Πως το αντιλαμβάνομαι, Στο τεχνικό πρόγραμμα θα βάζουν νέες μελέτες που έχουν κόστος στο πρ/σμο. Οι μελέτες που με τόσο στόμφο επικαλειται ο Δήμαρχος, πρέπει να αφορούν προϋπολογισμούς χρηματοδότησης για να επιδοτηθούμε και οι οποίες συντάσσονται από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, που βέβαια δεν έχουν κόστος για να εγγραφούν στο τεχνικό. Έτσι το αντιλαμβάνομαι, μην με στείλετε για .......φροντιστήριο;;

Ανώνυμος είπε...

Έχει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καμένων Βούρλων την απαιτούμενη στελέχωση για να κάνει μελέτες??? Σίγουρα θα μπορεί να κάνει κάποιες απλές μελέτες για πολύ μικρά έργα και τίποτε άλλο καθώς δεν έχει την στελέχωση...
Ας μας πει ο Δήμαρχος ποιες.ειναι οι έτοιμες μελέτες και από ποιους εκπονήθηκαν??
Τα ποσά που προϋπολογίστηκαν για έργα θα έχουν φυσικό αντικείμενο ή απλά είναι στοιχεία εργαλεία του προϋπολογισμού ???
Εντέλει δεν μας είπε κανένας από το δημοτικό συμβούλιο ποιο είναι πλάνο -ο στόχος....για το 2023????
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλοι μου ανθρωποι, ΠΟΤΕ' ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!
Ειναι παγια Τακτικη του, Τι δεν Καταλαβαινουμε, Οτι, Εχει Βρει Τον Τροπο Και ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΗΜΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ??
Ειναι Ομως Υπευθυνος Εκεινος?
ΟΧΙ !!!
Υπευθυνοι Απολυτα Ειναι Ολοι Εκεινοι Που Την Ωρα του Παραβαν??
ΨΗΦΙΣΑΝ ???
Απλα εαν θελουμε,οποιοι θελουμε ,ας Προσεξουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ μπορεί

Ανώνυμος είπε...

Ακούγοντας της συνεδρίαση ΔΣ.
Δήμαρχος , για την Ι. Πηγή Δημαρχείου . έρχεται η μελέτη.
Γιατί δεν ενημερώνει το Δ.Σ τι προβλέπει η μελέτη αυτή; Δεν το γνωριζει; Σε ποιο χώρο θα στηθεί ;
Θα είναι σε στιλ Κουνιαβιτη; Θα είναι σκεπασμένη; πισίνα ανοικτή , λουτήρες θα έχει; Ποιος θα την συντάξει ;
Δήμαρχε, μια ενημέρωση δεν βλάπτει ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλητο εδώ θες να σου απάντηση ο δήμαρχος;;
Γιατί δε πας στην τεχνική υπηρεσία αν σε κόφτει τόσο πολύ να μάθεις;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί? Τόσο κακό είναι να απαντήσει η Δήμαρχος στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα? Εδώ αρχηγοί κρατών απαντούν στα τουίτερ και στα φάσεμπουκ. Εμάς ο δικός μας ο Δήμαρχος τι είναι?

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες 4.02 αλλα πρεπει να σου πω οτι δεν φταιει ο δήμαρχος.
Εμεις φταιμε που ψηφιζουμε κάτι τυπους σαν αυτον για να μας κυβερνήσουν.
Καβαλουν το καλαμι και νομιζουν οτι καποιοι ειναι.
Ας προσεξουμε την επομενη φορα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν του είπε κανένας οτι το πιο επικίνδυνο μεταφορικό μέσο της εποχής είναι το ΚΑΛΑΜΙ και πολλές φορές σπάει εύκολα ;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν βλητο 3.23, διάβασε καλά, έγραψα ακουγοντας την συνεδρίαση του Δ.Σ. Εκεί αναφέρθηκε για την Ι. Πηγη Δημαρχειου σε διάλογο με τον Φλωράκη. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν απαντά στα μπλογκ. Αλλά δεν ενημερώνει ούτε τους δημοτικούς συμβούλους;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι οτι το καλάμι σπάει εύκολα αλλά μπορεί και να γυρίσει από οριζοντίως, κάθετα, και τότε θα έχει σοβαρό πρόβλημα!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν απαντάει στα μπλοκ να κάνει δημόσια συνεδρίαση έκθεσης πεπραγμένων που είναι υποχρεωμένος να κάνει για να μάθουμε και εμείς τι γίνετε.

Ανώνυμος είπε...

Στο video ακούγεται ο δήμαρχος σε αρκετά σημεία να λέει:
Πως έρχονται τα εκατομμύρια για τα έργα; Χωρίς μελέτες; Πως μας ήρθανε; Μας αγαπήσανε και μας τα δώσανε;
Τα έργα δεν έρχονται ποτέ ούτε δίνουν χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό αν δεν έχεις μελέτες…
Δεν μπορώ να ακούω ότι δεν υπάρχουν μελέτες. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα όταν βλέπεις ότι γίνονται έργα. Να ισοπεδώνουμε τα πάντα.

Πιστεύω οτι λέει αλήθεια, υπάρχουν μελέτες, αλλά… δεν λέει πουθενά γιατί αυτές οι μελέτες δεν εμφανίζονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό;
Δεν μπορεί σε όλους τους Δήμους να εμφανίζονται και στον δικό μας ΟΧΙ ;
Κάτι δεν πάει καλά ή εγώ είμαι καχύποπτος ;

Ανώνυμος είπε...

Είστε καχύποπτοι, ο Δήμαρχος έχει κάνει το Δήμο ένα απέραντο εργοτάξιο και θα συνεχίσει έτσι και με το νέο προϋπολογισμό και εσείς ψάχνετε το πώς ????
Άπιστοι και κακόβουλοι !!!
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Κριτων είπε...

Ιαματική Πηγή Δημαρχείου.
Με πρωτοβουλία ενεργού δημότη της πόλης μας ο δήμαρχος δέχθηκε να έρθει σε συνάντηση με μελετητή Αρχιτέκτονα από όπου κατέληξαν (κατ αρχήν) για μια πρόταση αξιοποίησης της πηγής Δημαρχειου.
Αυτή θα ήταν χωρίς χρέωση λόγω της παρέμβασης του γνωστού δημότη.
Έτσι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και την συνεργασία μιας μικρής ομάδος αρχιτεκτονων παραδόθηκε μια πρόταση που περιλάμβανε φωτορεαλιστικη απεικόνιση οικοπέδου ,κτηρίου και εσωτερικου χώρου,μαζί με σχετική τεχνικη έκθεση περιβαντολογικης κατεύθυνσης σε σχέση με την υπέρ τοπική αναβάθμιση της περιοχής.
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για κτήριο με ανατολικο προσανατολισμό(προς νότο), ήπια υπόσκαφο,βιοκλιματικό,με εσωτερική πισίνα με αναβαθμίδες περιμετρικά(τύπου κερκίδων μεγάλου πλάτους).
Εξωτερικά η φύτευση από την οροφή μέχρι το περιβάλλοντα χώρο(τρεις οδοί) προσδίδουν την τυπολογία του υποσκαφου.
Αυτό εάν και εφ όσον προχωρήσει από τον δημαρχο θα πάει για οριστική μελέτη .
Γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για σκανδιναβικής αρχιτεκτονικής πρόταση ( όχι ξύλο κλπ) μοντέρνα, άξια της λουτροπολης.
Είναι μια πρόταση ειδική όχι καθιερωμένη(κτήριο κουτί κλπ.
Ο δήμαρχος έπραξε σωστά αποφεύγοντας την πεπατημένη με εργολαβία και μελέτη μαζί .Αν υλοποιηθεί σίγουρα θα είναι επισκέψιμο από αιρετούς άλλων ιαματικών περιοχών(Πιλοτικό).

Ανώνυμος είπε...

Τελικα Κριτωνακι, εισαι Συκιωτακι
Ρουβιτσα-Συκιωτιτσα
Μα εψαχνα κι εγω?
Καλα με πληροφορησαν!!

Ανώνυμος είπε...

Επικεντρώσου.

Ανώνυμος είπε...

Σε τι απ'ολα?

Ανώνυμος είπε...

Στην πληροφόρηση για την ιαματική πηγή του δημαρχειου άλλωστε ήταν ζητούμενο στο μπλοκ.εκει λοιπόν πρέπει να στρέφονται τα σχόλια και όχι ποιος σας ενημέρωσε .

Ανώνυμος είπε...

Κρίτωνα, οι εδώ αυτοδιοικητικοί θα μπορούν να το .....επισκεφθούν;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που δεν είμαι αυτοδιοικητικός θα χαίρω αυτού του προνομίου ή θα πρέπει να γίνω αυτοδιοικητικός????
Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόκληση & πειρασμό για κάποιο .... θώκο αυτοδιοικητικό...!!!!
ΚΑΛΉ ΤΣΙΚΝΟΠΈΜΠΤΗ, ΤΟ ΤΡΙΏΔΙΟ ΆΝΟΙΞΕ!!
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν και τρολαρισμα θα απαντήσω.
Μια αρχική προσπάθεια όποιον και να έχει μέντορα αν είναι θετική για τους δημοτες τότε δεν μπορεί να ακυρωθεί από αυτούς που δεν τον συμπαθούν .Αν πάλι δεν υλοποιηθεί τότε ο χαμένος δεν είναι αυτός που προσπαθεί αλλά οι δημότες που δεν θα το έχουν στο διενεκές.

Ανώνυμος είπε...

Ας σταματησουν οι Μπαρουφες!!!
Ας κοιταξουμε να γινει κανα πεζοδρομιο, ας ξαναγυρισει στη θεση του το κονδυλι για το κλειστο Γυμναστηριο που εχει καταρευσει ως σκουπιδοτοπος, τις φωτογραφιες στο λαμια ριπορτ τις ειδατε που αναρτησανε?
Ας καθαρισουν το Νερο του Βλαχα που ζεχνει ο τοπος
Ας αντικαταστησουν τους σπασμενους καδους σκουπιδιων!! ΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΥΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΗΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΕΒΑΛΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ???
Ας καθαρισουν στο ασπρονερι τη μπιχλα της βρυσης στην εισοδο της κατακαυμενης λουτροπολης τρομαρα μας
Και στη συνεχεια ας φτιαξει ο Ρωμαιος Αυτοκρατορας τα Λουτρα του να λουεται.
Ντροπη Ντροπη Ντροπη.
Ο Κριτωνας απο την θεση ειδικου τα περιγραφει.
Ε' ρε λουρα που χρειαζεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι σχέση έχει ο Κρίτων με τον Δήμαρχο, αλλά ηθελημένα ή άθελα, έδωσε και την απάντηση για το θέμα των μελετών. Είπε στις 8:42 μ.μ., Φεβρουαρίου 16, 2023, για την ιαματική πηγή :
‘’ο δήμαρχος έπραξε σωστά αποφεύγοντας την ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ με εργολαβία και μελέτη μαζί ‘

Δηλ. ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2023 ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ,

‘Άλλη μια πρωτοτυπία του Δήμου σε αντίθεση με την κοινή λογική η οποία λέει ότι ο Μελετητής/Επιβλέπων ΔΕΝ μπορεί να είναι και Εργολάβος/Κατασκευαστής !

Ανώνυμος είπε...

Κες/οι : Διαβάζω τα κείμενά σας για προυπολογισμούς....τεχνικά προγράμματα ....μελέτες....
Αλλά δεν αναρωτηθήκατε ποτέ αν γνωρίζουν τα παραπάνω ο ΔήμαρχοςΚοι/ες
και η ομάδα του....Τι περιμενετε απαντήσεις που δεν θα παρετε ποτέ......
Πολλές φορές η Αντιπολίτευση εχει φέρει στο Δ Σ ερωτήματα προτάσεις....αλλά δεν παίρνει ποτέ Απαντήσεις κι αν παρει
Θα ειναι ,οι ψευτιές του Δημάρχου....και της ομάδας του..
Κοι/ες
Προβληματιστήτε μόνο τι θα γίνει στο μέλλον......;
Απάντηση δεν θα πάρει ΚΑΝΕΝΑΣ......
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ......
ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Κριτωνα αυτος ο ενεργος δημοτης της πολης μας, είναι και υποψηφιος με τον Συκιωτη ;
‘Ετσι για τα λεμε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΕ στο ΔΣ σε θελουμε να μιλας και οι εδώ και μαλιστα ανωνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά το θέτεις, μια γενικευμένη τακτική οδηγεί στην διαπλοκή αλλά και στην ποιο γρήγορη διεκπαιρεωση του έργου,άλλωστε για αυτό είναι και συννομη

Ανώνυμος είπε...

Κουτσομπολιό θα κάνουμε τώρα. Άλλωστε αυτός ο ενεργός δημότης δεν είναι αναλώσιμος.

Ανώνυμος είπε...

Τι Φοβαστε?
Για το Καλο του Τοπου Που ζουμε Ολοι μας, ανταλασονται αποψεις.
Για να καλλιτερεψουν οι συνθηκες της Καθημερινοτητας μας, για να αφησουμε κληρονομια στα παιδια και στα εγγονια.
Παλευω απο το πρωι να βρω δωματιο στην Αιδηψω και πιστεψτε με με το Ζορι βρηκα!!!
Περνανε με το φερυ μποτ απεναντι!!!
Γιατι Οι πηγες Ειναι ΑΝΟΙΧΤΕΣ!
ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!
Και εμεις στην ΕΥΘΕΙΑ???
Ας επικοινωνησουμε με το ονοματεπωνυμο μας,ας γνωριστουμε
Η Ανταλλαγη αποψεων Μονο Κερδος Ειναι.
Βουλα Γ. Παπαευσταθιου

Ανώνυμος είπε...

Βουλιτσα, την τσικνοπέμπτη οι Τσιγαριθρες ήταν στο Φλοίσβο !
Τρέμε Δήμαρχε!

Ανώνυμος είπε...

Μην παιρνεται τις μετρητοις τα λεγόμενα του Κρίτωνα, δεν τα γνωρίζει αυτά. Άκουσε κάπου κάποτε ότι γίνεται και αυτό και το ξεφουρνησε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κρίτων δεν λέει κάτι χωρίς να το έχει τσεκαρει

Ανώνυμος είπε...

Βρείτε μια εργολαβία στο δήμο μας , έστω σε άλλους δήμους, για να γίνει διάλογος. Να μάθουμε και εμείς.... Τι είναι τα έργα του δημοσίου σαν τους εργολάβος αντιπαροχής ιδιωτών

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ντόπιος μηχανικός, αυτά που λέει ο Κρίτων δεν γίνονται σε ενα στενό οικόπεδο δίπλα στο δημαρχειο ,θέλει χώρο,άσε που δεν πιστεύω ότι είναι ικανοί να το φτιάξουν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν τον ενεργό δημότη της πόλης μας γιατί μας τον κρύβει ο Κρίτωνας; Αφού όλοι τον ξέρουμε. Τον έχει αναφέρει και ο δήμαρχος σε δηλώσεις του. Είναι ο Δημήτρης Μακρυνίτσας.
Γιατί δεν βγαίνει ο κ Δημήτρης να μας εξηγήσει πως ακριβώς έχει η κατάσταση;
Έτσι ενεργούν βρε Δημήτρη οι ενεργοί δημότες;
Κρύβονται και μιλούν δια εκπροσώπου ;

Ανώνυμος είπε...

Ενα απο τα πολλα θα.θα.θα. που θα πει ο Συκιωτης για να ΄΄κλεψει'' τη ψηφο μας.
Μην τσιμπατε. Λαγος του Συκιωτη ειναι ο Κριτων. Και μαλλον υποψηφιος δσ. Μαζι του και ο ενεργος δημοτης που αναφερει ο προηγουμενος σχολιαστης.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πληρωνουμε δημοσιογράφο για να χειρίζεται τα σοσιαλ του δήμου και να καλύπτει τις οποίες εμφανίσεις και εκδηλωσεις και δεν μπορεί ο δήμαρχος να δώσει μια απάντηση σε ένα μπλοκ....άλλωστε παρακολουθεί και ο ίδιος τα γραφόμενα εδω

Ανώνυμος είπε...

Ρε θα μας τρελάνετε σε φαις μπουκ είδαμε την τσικνοπέμπτη μαζί με τις Τσιγαριθρες και τον Μακρυνίτσα!

Ανώνυμος είπε...

Κρίτων και "ενεργός" μήπως είναι Ένας σε διπλό ταμπλό;

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα . 11.02 17/2 . φιλε η φαντασία σου μου δίνει το δικαίωμα να σε προτεινω για σεναριογραφο στην ριμέικ της ταινιας
ο Υπερκατασκοπος των δύο ( συνδυασμών) ηπείρων.