17 Μαρτίου 2022

Παράδειγμα Δημοτικού Συμβούλου, προς μίμηση !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια  [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ]  – 17/3/2022

Στις 15/3/2022 αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας για το Έτους 2022, που είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 9/3/2022, με καθυστέρηση 4  μηνών (αντί της 15/11/2021 που προβλέπει το νομικό πλαίσιο των ΟΤΑ)

Διαβάζοντας την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αθανασίου Φλωράκη θεώρησα σκόπιμο να τον αντιγράψω και να τον παρουσιάσω ως ένα αυτοτελές άρθρο, ως ένδειξη Σεβασμού και Εκτίμησης σε έναν ακάματο αγωνιστή της Ζωής και της Αυτοδιοίκησης. Μια τοποθέτηση που είναι άξια δημόσιων συγχαρητηρίων. 

Τοποθέτηση Δημοτικού Συμβούλου κ. Φλωράκης 

Κατ αρχήν δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι έχουν εγγραφεί στον Π/Υ κάποιες σοβαρές επενδύσεις από χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Αυτά τα έργα αφορούν κυρίως την πόλη των Καμένων Βούρλων και του Αγίου Κων/νου. Έργα που δεν θα μπορούσαν να γίνουν ποτέ από το ταμείο του Δήμου μας.  Πέραν τούτου όμως, στον Π/Υ δεν προβλέπεται τίποτα για την καθημερινότητα των πολιτών και για την ποιότητα ζωής αυτών. Ούτε για την ανάπτυξη της περιοχής.  Ε π ι γ ρ α μ μ α τ ι κ ά :

[1]… Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αξιοποίηση των δημοτικών ιαματικών γεωτρήσεων, οι οποίες εάν δεν αξιοποιηθούν μέσα σε έξι μήνες από σήμερα, σύμφωνα με το νόμο 4875/23.12.2021,  αυτοδικαίως μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ.

[2]… Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την λειτουργία του ΒΙΟΚΑ  Μώλου.

[3]… Δεν υπάρχει πρόβλεψη για αντικατάσταση αμιάντου σε μερικά σημεία στα υδραγωγεία του Αγίου Σεραφείμ και της Μενδενίτσας και στη σύνδεση παροχών στον Άγιο Κων/νο.

[4]… Δεν υπάρχει πρόβλεψη για περίφραξη παιδικών χαρών και κατασκευή νέων στα υπόλοιπα χωριά. Γιατί, παιδιά ενός κατώτερου Θεού, είναι τα παιδιά της Κόμνηνας, της Ανάβρας, της Μενδενίτσας, της Αγίας Τριάδας, της Νέας Άγναντης και του Λογγού;

[5]… Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την μεταφορά του Κοιμητηρίου στα Καμένα Βούρλα.

[6]… Δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για εσωτερική οδοποιία στους οικισμούς, για αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων και πεζοδρόμια.

[7] … Καμία επίσης πρόβλεψη για τα σχέδια πόλεως, τα ΓΠΣ, τα χωρικά σχέδια και την επέκταση του σχεδίου πόλεως των Καμένων Βούρλων.

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν έσοδα.

Για να κάνεις έξοδα πρέπει να έχεις έσοδα. Με απορία και με θλίψη παρατηρώ ότι χρόνο με το χρόνο μηδενίζονται τα τακτικά έσοδα του Δήμου.  Ε π ι γ ρ α μ μ α τ ι κ ά :

[1]… Προβλέπεται, άκουσον άκουσον, 3.000 € μόνο από τέλη εκδιδομένων λογαριασμών και επιχειρήσεων εστίασης, αναψυχής κλπ. Είναι σαν να δέχεστε πως 100-120 επιχειρήσεις στην επικράτεια του Δήμου, δεν θα ξεπεράσει καμία τις 5.000 € τζίρο ετησίως. Και μέσα σε αυτά τα  3.000 €  ας υπολογίσουμε ότι είναι και το 0,5% του λιμανιού επί των ακαθαρίστων και το 1% επί των καθαρών όπως προβλέπει η σύμβαση.

[2]… Προβλέπετε 500 € για χρήση κοινοχρήστων χώρων και πλατείες.

[3]… Προβλέπετε 1.000 € από χρήση αρδευτικού δικτύου.

[4]… Προβλέπετε 2.000 € από Κοιμητήρια, όταν τα δικαιώματα ταφής μόνο είναι γύρω στις 13.000-14.000 € το χρόνο. Όταν έχουμε περίπου 130 θανάτους, με το 100 €, είναι 13.000 €.

[5]… Προβλέπονται 1.000 €  από ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων, όταν πληρώνουμε 20.000 € τον εργολάβο να βγάλει τους καταλόγους.

 Αυτά συμβαίνουν γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έχετε βεβαιώσει οφειλές, και αφού δεν είχαμε εισπράξεις τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορούμε να προβλέψουμε παραπάνω έσοδα από αυτά που πήραμε την προηγούμενη και την προηγούμενη.  

Σιγά- σιγά , χρόνο με το χρόνο, τα τακτικά έσοδα μηδενίζονται.

Αυτό άραγε τι είναι τώρα; Αδιαφορία; Ανικανότητα ή ψηφοθηρικοί λόγοι;

Κε Γάκη, γνωρίζετε ότι η μη βεβαίωση θεσμοθετημένων πόρων είναι ποινικό αδίκημα  ;

Κε Δήμαρχε, γνωρίζετε ότι είναι παράβαση καθήκοντος το να μην εισπράττετε θεσμοθετημένους πόρους;

Το γνωρίζετε. Και όπως είπαμε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί. Αφού δεν υπάρχουν έσοδα, δεν μπορούμε να κάνουμε έξοδα.

Τι μας απομένει;  Τα ανταποδοτικά έσοδα, από τα οποία :

H μεν υπηρεσία Ύδρευσης-Αποχέτευσης μπαίνει μέσα (έχει έλλειμμα) 107.000 €, χρήματα όμως που θα μπορούσατε να έχετε εισπράξει από τις παράνομες συνδέσεις και τη νεροκλοπή της περιοχής του Αγίου Νικήτα. Δεν τα εισπράξατε.

Η δε υπηρεσία Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού, παρουσιάζει κάποιο πλεόνασμα λόγω των υψηλών συντελεστών των δημοτικών τελών, τα οποία όμως χρήματα κατευθύνονται στον εργολάβο των LED. Παρά το φιάσκο της επένδυσης και την αποτυχία της μελέτης ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία δήθεν θα κάλυπτε την αποπληρωμή του εργολάβου των 385.000 € ετησίως, φτάσαμε να θέλουμε τώρα 423.000 € για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ΣΥΝ  385.000 € η δόση για την εγκατάσταση ΣΥΝ 115.000 € το πανωπροίκι στον εργολάβο. Όλα μαζί 923.000 €.  Πριν την εγκατάσταση των LED ήταν 536.000 € και τι πήγατε 923.000 €.  Είμαστε ο μόνος Δήμος που διπλασίασε το κόστος της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού βάζοντας LED.  Ε’ αυτό μόνο εσείς θα μπορούσατε να το κάνετε. Κανένας άλλος. Όλοι θα το μειώνανε. Μόνο εσείς καταφέρατε να βάλουμε LED και να πληρώσουμε τα διπλάσια.

Και σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις τους συναδέλφους ΔΣ.

Αντιδήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Μώλου, τι προτιμάτε; Να μπουν ακόμα 40 λάμπες LED στην Δ.Ε. Μώλου ή να γίνουν τα pillars και να λειτουργήσει ο ΒΙΟΚΑ;

Αντιδήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Καμένων Βούρλων, τι προτιμάτε; Να μπουν ακόμα 40 λάμπες LED στη ΔΕ Καμένων Βούρλων ή να αρχίσουν οι ενέργειες για την μεταφορά Κοιμητηρίου;

Αντιδήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Αγίου Κων/νου, τι προτιμάτε; Να μπουν ακόμα 40 λάμπες LED στη ΔΕ Αγίου Κων/νου ή να γίνουν συνδέσεις των παροχών στο νέο δίκτυο;

Αντιδήμαρχε καθαριότητας, τι είναι πιο αναγκαίο ; Λίγες λάμπες LED ή η λειτουργία του ΣΜΑ – Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων;

Εν κατακλείδι…

Μας παρουσιάσατε έναν Π/Υ χωρίς στόχους και χωρίς όραμα για τον τόπο. Ότι να είναι, όπως να είναι, όποτε να είναι. Για όλα τα ανωτέρω, θα καταψηφίσουμε τον Π/Υ και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης, το οποίο δυστυχώς δεν είναι σχέδιο δράσης, είναι Σχέδιο Απόδρασης. Από τις ευθύνες σας, από τα καθήκοντά σας και από τα συμφέροντα των δημοτών.

Αυτός ο Π/Υ είναι ανέφικτος, δεν είναι ρεαλιστικός, δεν θα υλοποιηθεί. Σύντομα θα κάνετε  αναμορφώσεις. Με την επένδυση των LED, τις 500.000 € ετησίως στον εργολάβο, καταφέρατε να στραγγαλίσετε οικονομικά τον Δήμο, γιατί αν είχαμε 500.000 € --- 385.000 € η δόση επί 7 χρόνια συν 115.000 €  τα έξτρα που θέλει ο εργολάβος --- θα μπορούσαμε και οδοποιία να κάνουμε και λακκούβες να κλείσουμε και ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις και μερίδιο από αυτά, χρόνο με τον χρόνο να τοποθετούμε LED και να αντικαταστήσουμε το δίκτυό μας.

 Και ο διάλογος μεταξύ Δημάρχου κ. Συκιώτη και Δημοτικού Συμβούλου κ. Φλωράκη

 Συκιώτης : Είμαι 7,5 χρόνια Δήμαρχος, δεν θυμήθηκα ποτέ την αντιπολίτευση να έχει ψηφίσει ποτέ Π/Υ του Δήμου μέχρι τώρα. Ποτέ δεν έχετε ψηφίσει Π/Υ, είναι πάγια η στάση σας …. Λοιπόν, να πάμε στο δια ταύτα, με τους πόρους που λέτε και για τα έργα. Ίσως δεν γνωρίζετε κ. Φλωράκη:

[1]… Oι συνδέσεις του ΒΙΟΚΑ του Μώλου είναι επιλέξιμες από το Ταμεία Ανάκαμψης, έχουμε ήδη μελέτη, την καταθέτουμε στο ΥΠΕΡΡΑ και παίρνουμε χρηματοδότηση εντός του μηνός

[2]… Για τους κοινόχρηστους χώρους που αναφέρατε τώρα, τις πλατείες , γιατί μάλλον δεν γνωρίζετε τι γίνεται, τρέξαμε και υλοποιήσαμε και παίρνουμε χρηματοδότηση 200.000 € για να γίνει η ανάπλαση απέναντι από την Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στα Καμένα Βούρλα.

[3]… Σε ότι αφορά την ύδρευση, επειδή είχαμε καταθέσει πρόγραμμα 600.000 €,  μέσω του Προγράμματος Αντώνη Τρίτση, και μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών μας δίνουν άλλο 1.500.000 €, για να μπορούμε να κάνουμε και τις συνδέσεις και στον Άγιο Κων/νο που αφορά τον αμίαντο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως είναι του Αγίου Σεραφείμ και άλλων Κοινοτήτων, προς αντικατάσταση, ακόμα και του Καινουρίου. Δηλαδή, μας δίνει χρηματοδότηση γύρω στο 1.800.000 € για την ύδρευση.

[4]… Σε ότι αφορά την ανάπλαση της Γερασίμου Βασιλειάδη, έχει κατατεθεί μελέτη στο Υπουργείο Εσωτερικών, στον αρμόδιο Υπουργό, στον κ. Πέτσα, που είναι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περιμένουμε την έγκρισή του μέχρι το Πάσχα.

Και αυτά είναι προγράμματα που τρέχουμε και μελέτες που τρέχουνε κ. Φλωράκη. Και δεν χρειάζεται να έχει ένας Δήμος χρήματα για να μπορεί να κάνει έργα. Εργαλεία είναι και τα χρηματοδοτικά προγράμματα, αρκεί να τα τρέχεις.

Σε ότι αφορά σε αυτά που είπατε για τον Π/Υ, αυτή είναι η άποψή σας, είναι συνεχής απ ότι ενθυμούμαι, όλα τα χρόνια, ποτέ δεν έχετε ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου. Μα ποτέ. Αλλά

δεν μας είπατε, με τις αυξήσεις ή τις μειώσεις που έχουν γίνει στον Π/Υ, συμφωνείτε για το 2022 ; Ποια είναι η πρόταση η δικιά σας ; Έχετε καταθέσει καμιά πρόταση για Π/Υ ;

 Φλωράκης:  κ. Δήμαρχε, η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και τα εκατομμύρια αυτά τα οποία προσδοκάτε από τα χρηματοδοτικά προγράμματα, έχω πει και ξανά, είναι καλοδεχούμενα. Δεν λύνουν όμως την καθημερινότητα.  Τα προγράμματα δεν θα μας κλείσουν λακκούβες, δεν θα μας ρίξουν λίγη άσφαλτο, δεν θα μας ρίξουν τσιμέντο στα χωριά, δεν θα φτιάξουν μια κούνια χαλασμένη… !

Δεν ψηφίσαμε ποτέ προϋπολογισμό ; Να σας θυμίσω ότι, ως αντιπολίτευση, τον ψηφίσαμε την πρώτη χρονιά. Αυτό εκλάβετέ το όπως θέλετε. Σαν λευκή επιταγή, δοκιμαστικά, όπως εσείς θέλετε.

Δεν κάναμε πρόταση σήμερα επί του Π/Υ, γιατί όταν κάναμε για το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ , την βάλατε σε ψηφοφορία, άσπρο μαύρο, χωρίς να το συζητήσουμε. 14 ναι - 5 όχι, και τελείωσε η υπόθεση. Δεν έχει νόημα να κάνουμε τέτοιες προτάσεις για να μπουν σε ψηφοφορία. Ξέρουμε ότι και να μπει σε ψηφοφορία, το έχουμε χάσει.

Και το κυριότερο, ένας Π/Υ ο οποίος πνέει τα λοίσθια από πλευράς εσόδων, συνεπώς και εξόδων, τι πρόταση να κάνουμε;  Να πάρουμε τα 1.000 € από το μπετό και να τα κάνουμε αμμοχάλικα; Δεν υπάρχουν περιθώρια για κάποιο μικρό έργο, αυτά της καθημερινότητας, αυτά της ποιότητας ζωής, αυτά της καθημερινής απασχόλησης των δημοτών, δεν υπάρχει δυνατότητα. Οι κωδικοί φέτος έχουν μειωθεί πάρα πολύ ως προς τα έξοδα καθημερινότητας. 1.000 € για περίφραξη;  Σιγά πόση περίφραξη μπορούμε να κάνουμε με 1.000 € και 1.000 € για τσιμέντο;

 Συκιώτης: Ναι κ. Φλωράκη, επειδή έχετε κάνει τόσα χρόνια Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος, τα γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, το τι γίνεται με τις αναμορφώσεις σε όλους τους Δήμους. Μη μου λέτε ότι δεν γνωρίζετε τι γίνεται με την αναμόρφωση;

 Φλωράκης: Αναμορφώσεις κάνουμε όταν έχουμε λεφτά κ. Δήμαρχε, όταν δεν έχουμε λεφτά, δεν μπορούμε να κάνουμε αναμορφώσεις. Είπαμε για να κάνουμε έξοδα, πρέπει να έχουμε και έσοδα. Εδώ υστερούμε στα έσοδα. Αυτό το έχετε καταλάβει;

 Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει για τον Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2022 .

ΥΠΕΡ – 15 [ Δημοτικοί Σύμβουλοι Συμπολίτευσης]

ΚΑΤΑ – 3 [Φλωράκης – Κουκούλη – Ηλιόπουλος]

 ----------------------

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ Σκούφια και εμένα με εντυπωσίασε η έκταση της παρέμβασης Φλωράκη στο ΔΣ. Έκανε και στο παρελθόν τοποθετήσεις αλλά δεν ήταν πλήρεις, φαίνεται ότι διάβασε περισσότερο αφού πλέον είναι ΜΟΝΟΣ του, σχεδόν, εκτός εάν άλλαξε δάσκαλο . Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον να ανατρεξεις στις τοποθετήσεις του δημάρχου σε άλλα ΔΣ, για τα ίδια θεματα και να δημοσιεύσεις, τι έλεγε τότε, τι λέει τώρα. Θα έχει πολύ πλάκα, θα γίνουμε όλοι....... φαλακροί.

CITIZEN είπε...

Αγαπητέ κ. Σκούφια ο δήμαρχός μας δεν ενδιαφέρεται για τα μικρά. Έχει στρέψει τη προσοχή του στα μεγάλα. Στα εκατομμύρια. Στα μικρά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Με κατανοείς… ελπίζω. Όπως ελπίζω να με κατανοούν και οι αναγνώστες. Και ο κ. Φλωράκης του ζητά να απολογηθεί για την κακοδιαχείριση. Μα ο κ. Συκιώτης δεν καταδέχτηκε να απολογηθεί πώς βιοπορίζεται. Σιωπηλός. Γιατί ; Μα όταν τρώνε δε μιλάνε !

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός μας λέει, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Επτάμιση χρόνια δήμαρχος και δεν μπόρεσε ούτε τους αμιαντοσωλήνες στο χωριό του να αλλάξει ούτε νερό στη Λιαπάτα να πάει. Τι άλλο να πει κανείς. Να τον ξαναεκλέξουμε.

Ανώνυμος είπε...

Έχει χιούμορ η υπόθεση? Διάβαζα το βιβλίο του Πάγκαλου 'Μαζι τα φάγαμε' και αναρωτιέμαι για τους φίλους αριστεροδεξιους,
συνταξιούχους με πλασματικές ασφαλιστικές εισφορές(βλέπε: αναδιαναμετικο και όχι κεφαλοποιητικο σύστημα)αν συμφωνούν
με τον πρώην υπουργό;
Αν ναι τότε έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και πάμε παρακάτω, είτε αυτό λέγεται Συκιωτικό,Ουκρανικό,
Τετριμιδικό(Φλωράκης γαρ, και μεταφορά λυμάτων στα Καμενα βουρλα),ακόμη αν θελετε και για τον Μπολσονάρο της Βραζιλιας.
Αν όχι, τότε υπάρχει
πρόβλημα στην επιλογή της πολιτικης 'παραγγελίας' (αλά καρτ).
Επί της ουσίας όλο το σκεπτικό Φλωράκη
είναι ευτελές,από μόνο του.
Στηρίζεται στην μικροεπεμβαση της καθημερινότητας και δεν έχει αναπτυξιακή χροιά.
Προσωπικά στην κατάρτιση ψηφοδελτιου για την επόμενη περίοδο δεν θα συμπεριλάβω τις ηλικίες πάνω από σαράντα ετών.
Αντιθέτως κάτω από αυτό το όριο θα είναι επιλέξιμοι ΟΛΟΙ ασχέτως αν έχουν θητεύσει και ενδεχόμενα έχουν κάνει λάθη.
Τα οποιαδηποτε 'κενά'θα τα καλυψω με την πληθωρική μου παρουσία.
Η δήλωση αυτή δεν είναι αμετροεπής, αλλά στηρίζεται στην γνώση του κοσμοπολιτισμού.
Καμία εταιρία (βλέπε :Πεσινέ) δεν είχε θετικά αποτελέσματα χωρίς μέντορες.
Τώρα αν περιμένετε να συμφωνήσω με την ονοματολογία της παρακμής δεν θα το κάνω.
Δυνητικά
Υποψ. Δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Να βρε που λεγμαμε οτι δεν υπαρχει υποψηφιοτητα στον οριζοντα.
Πειράζει που δεν μας λεει το ονομα του; ΟΧΙ, αλλά…
«Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι, κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει. Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!»

Ανώνυμος είπε...

Ανωμαλαρες, δήμαρχος που σας αξίζει είναι μόνο ο Πούστιν.

Ανώνυμος είπε...

8.01 περιγραφεις περιπου τους 15 που ψηφισαν υπερ.Για να ειναι ακριβης η περιγραφη σου πρεπει να περιγραψεις και το ποσο διεφθαρμενοι ειναι αφου αυτο το ΝΑΙ κρυβει ανταλλαγματα.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Απάντηση στον δυνητικά υποψήφιο δήμαρχο που λέει ‘’Επί της ουσίας όλο το σκεπτικό Φλωράκη είναι ευτελές από μόνο του. Στηρίζεται στην μικροεπέμβαση της καθημερινότητας και δεν έχει αναπτυξιακή χροιά’’
''Υποψήφιε Δήμαρχε'' σου θυμίζω όταν ο κ. Μπακογιάννης κατέβηκε για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων είπε απευθυνόμενος στους Αθηναίους Πολίτες ‘’Επειδή τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακούβες δεν έχουν χρώμα, βασικός μου στόχος είναι ο Πολιτισμός της Καθημερινότητας. Δουλειά του Δημάρχου είναι να ασχολείται με την καθημερινότητα του Πολίτη’’.
Είπε κάτι διαφορετικό ο κ. Φλωράκης ;
Που το είδες το ευτελές του λόγου του ;




Ανώνυμος είπε...

Κ. Σκούφια σε πολλά συμφωνώ σε πολλά όχι.
Ο κ.Φλωρακης είναι ένας ήπιος αυτοδιοικητικός αλλά εξίσου βλαπτικος στην 'ηρωική' περίοδο που καθοδηγούσε τον ανήμπορο στρατοκρατη
Δήμαρχο να κάνει την περιοχή του καμπιγκ ΕΟΤ με την μεταφορά των λυματων 'γερνανικη ταφρο'.
Τώρα έχει γίνει σοφότερος και μιλαει
για οικονομικη συνεση δηλ πόσες λακούβες θα έφτιαχναν στο δημο αν
εκαναν περιστολή δαπάνης στα λεντ?
Δηλ ένα πρότζεκτ που έχει παραδοθεί έχει μια κανονικότητα -προφανώς και αρχικά δεν ήταν οικονομικά συμφέρον-θα μεταλλαχθεί με ένα μεταφυσικό τρόπο σε 'πλαστελινη' από όπου θα κόβουμε θα αφαιρούμε ή θα προσθέτουμε.
Αυτές οι προτάσεις είναι παιδικες.
Η σωστες προτάσεις είναι εφικτές,και δεν προέρχονται από οπαδούς της ονειρωξης του Οχι.

Ανώνυμος είπε...

2.27 σου συνιστω να επισκεφθεις τον ψυχιατρο που ειναι κολλητος του δημαρχου..ολοι μαζι παρεα καποια στιγμη θα συγγραψετε τη νεα θεωρια διακυβερνησης των ηλιθιων που σας ψηφισαν

Ανώνυμος είπε...

Κ Σκούφια πάλι έπεσες στην παγίδα του χρήσιμου ηλίθιου γνωστού σε όλους μας,ο οποίος γράφει πότε ως ανώνυμος και πότε με ψευδώνυμα,ώστε να σχολιάζετε πρόσωπα και όχι γεγονότα.
Τόσο ο φλωράκης όσο και ο συκιώτης ως πρόσωπα έχουν αξιολογηθεί και κριθεί απο το σύνολο των δημοτών του δήμου Καμένων Βούρλων.
θεωρώ πως απο όλα οσα ειπώθηκαν αξια σχολιασμού είναι:
Α.εαν οι δημοτικές ιαματικές γεωτρήσεις μεταβιβαστούν αυτοδικαίως στο ΤΑΙΠΕΔ ως μή αξιοποιημένες.και οι συνέπειες για την ανάπτυξη της περιοχής.
Β.τα μη βεβεωμένα και μη εισπραχθέντα έσοδα του δήμου και η ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος.
Γ. Η αστοχία της επένδυσης τω LED ως προς την οικονομική βιωσιμότητα και οι παραπάνω απαιτήσεις του εργολάβου.
και.Δ.θα ασχοληθεί κάποιος έστω και αντιδήμαρχος με την καθημερινότητα;
Ας γίνει συζήτηση μέσω του blog για γεγονότα και όχι για πρόσωπα,τα προβλήματα είναι κοινά ας μας ενημέρωσει και κάποιος που γνωρίζει περισσότερα για τα παραπάνω θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται μέχρι το Πάσχα να ξεκινήσει ο νεος κεντρικός αγωγός αποχέτευσης στην Γ. Βασιλειάδη.
Η ανάδοχος εταιρία έχει συμφωνήσει με ένα χρονοδιάγραμμα που να υπάρχει διακοπή εργασιών το καλοκαίρι.
Η όχληση θα είναι αντίστοιχη αυτής που έγινε πριν από ένα έτος στην παραλία.
ο παλιός αγωγός θα μείνει ανενεργός
Η ερωτηση που μπορεί να γίνει είναι δύο θεματων .
α) θα ενταχθεί στο νέο σύστημα η πρόσφατη δαπάνη της παραλίας(μπαι- μπας),αν ναι υπάρχει η αντίστοιχη πρόβλεψη της μειοδοτικης προσφοράς,η το όφελος θα μετατραπεί σε εξτα παρθένο ελαιολαδο;
Β)τα παλια ογκώδη φρεάτια θα μείνουν για να δείχνουν τι σημαίνει κρατική σπαταλη η θα μετατραπούν σε υπόγεια καταφύγια για μελλοντικούς βομβαρδισμούς;

Ανώνυμος είπε...

5.41 τα γεγονοτα δεν ειναι φυσικα φαινομενα και δεν γινονται απο μονα τους,καποιοι τα προκαλουν και γιαυτο κρινονται

Ανώνυμος είπε...

Οποιος θελει να ενημερωθει για τον αγωγο μπορει να ανατρεξει στο διαυγεια
ΑΔΑ ΩΘ4046ΜΤΛΡ-ΧΟ5 - 9/8/2021
ΕΝΤΑΞΗ στο ΕΣΠΑ 2014-2020 που πηρε παραταση 2 ετη - 31/12/2022
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3.266.000 €
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΟΥ 14/3/2022
ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΥ 14/3/2023

Δηλαδη μεσα στη καλοκαιρινη σεζον θα ειναι σκαμμενη η Γερασιμου Βασιλειαδη ?
Αν το εργο δεν τελειωσει στις 14/3/2023 τι θα γίνει ?


Ανώνυμος είπε...

Πρώτα πρέπει να πουμε συγχαρητήρια στην διοίκηση Συκιωτη που για την αποχέτευση στην πόλη.
Είναι η τρίτη κατά σειρά επέμβαση
α) δίδυμοι
β) Μπάι- μπας(παραλιακή)
γ)αλλαγή κεντρικου αγωγού(τώρα)
Οι προθεσμίες του εργου είναι ελαστικες πάντα σε συνενόηση με τον Δημο και εννοειται ότι η θερινή σεζόν είναι πρόταγμα.
Όλα θα έχουν εποπτεία να είστε σίγουροι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Συκιωτης απλα καπηλευεται προσπαθειες αλλων. Για να ηταν δικο του εργο επρεπε να ειχε γινει μελετη, να ηταν στο τεχνικο προγραμμα, να ειχε ψηφιστει απο το ΔΣ.
Το εργο είναι του Σταικουρα όπως φαινεται και απο παλαιοτερη αναρτηση του blog

Ανώνυμος είπε...

Σε Δελτιο Τυπου που ειχε βγαλει ο δημαρχος μετα αυτο του Σταικουρα ελεγε οτι το εργο θα ξεκινουσε στις 14/3/21 και μέχρι την 14/3/2023 να εχει ολοκληρωθει.
Ο συμβουλος Κολιοπουλος, τον Δεκεμβριο απευθυνομενος στους Δημοτικους Συμβουλους ειπε οτι θα ξεκινουσε στα μεσα Ιανουαριου 2022
Τωρα ακουγεται για μετα το Πασχα.
Ειναι δυνατον μεσα στο καλοκαιρι να σκαψουν τη παραλιακη ?
Ρωτησανε τους επαγγελματιες της παραλιακης που περιμενουν πως και πως το καλοκαιρι μπας και βγαλουν κανενα φραγκο για να ξεχρεωθουν ?
Ειστε σοβαροι ? Πατε καλα ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια αυτος 7 χρονια τωρα δεν εχει φτιαξει το δικτυο για να παρει νερο ο αγιος χαραλαμπος, θα φτιαξει τον αγωγο στα κβ ?
Μονο για ανακοινωσεις ειναι ικανος για να κοροιδευει καποιους σαν τον ανεγκεφαλο 10.52 για να του δινουν συγχαρητηρια.

Ανώνυμος είπε...

1.04 ο ανεγκεφαλις που του δινει συγχαρητηρια προφανως ειναι καποιος απο τους 15.Μηπως ειναι ο κολλητος του αλλου ανεγκεφαλου Δημ Συμβουλου που μπεκροπινουν παρεα στους καφενεδες την ωρα που καταστρωνουν τα σχεδια τους;Ο κοσμος εχει ματια και βλεπει,ωτα και ακουει.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στην διοικηση για το εργο,
συλλυπητηρια στην αντιπολιτευση.

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

ΠΟΥΤΙΝΟΦΙΛΟΙ.

θα δωσω ενα παραδειγμα πραγματικοτητος με τον Παναθηναικο.
Οσο οι δυο επενδυτες, Βαρδινογιαννης- Γιανακοπουλος εβαζαν χρηματα εκανε ο ΠΑΟ πρωταθλητισμο. Και οι οπαδοι του απολαμβαναν μεν το αθλημα,ατελως[ενα ψοφιο εισητηριο]
και απο την αλλη τους εξυβριζαν και απο πανω, δηλ υπο μια εννοια απαιτουσαν ολο και πιο πολυ να χρηματοδοτειται η απολαυση τους, με χρηματα που εβαζαν αλλοι που δεν ειχαν και καμια υποχρεωση.

Το κρατος[καθε κρατος]εχει εσοδα απο φορους και δανεικα εγγενως εχει την ταση της υπερδιογκωσης [διορισμοι σπαταλες κλπ], επειδη ομως η πληρωμες γινονται με χρηματα των αλλων [οχι του κρατους]τοτε η καταληξη εναι η να υπαρξει εγκαιρη αλλαγη οικονομικης πολιτικης η υπερχρεωση οπως και εγινε.

Το σοβιετικο υβριδιο που ονομαζεται ελλαδα [εισαγωγη 80%, εξαγωγη 20%] και ο τριτογενης τομεας ειναι εις βαρος του πρωτογενους αλλα και του δευτερογενους, διατηρηται στην ζωη, με τα εκτακτα {και παρακαλετά} πακετα στηριξης της ΕΕ [πανδημια,πολεμος,πληθωρισμος κλπ].

Αυτοι λοιπον που δινουν σε εμας τα χρηματα τους [εκτος της φορολογιας] ειναι οι δυτικες δημοκρατιες της ΕΕ που εχουν παραγωγικη βαση, -αλλιως τα μηχανηματα δεν θα εδιναν συνταξεις σε ευρω αλλα σε δραχμες-.

Αν υποθεσουμε οτι κερδιζουν και αυτοι[αγορα βιομηχανικων προιοντων] η στατιστικη κρατικη υπηρεσια εχει αποτιμησει το συνολικο καθαρο οφελος απο τις χρηματοδοτικες εισφορες που ελαβε απο το 1981 η χωρα, ενα τρις ευρω.

Γιατι λοιον υπηρξε πτωχευση και κουρεμα κλπ, την απαντηση την εδωσε με το βιβλιο του ο Παγκαλος ¨Μαζι τα φαγαμε'αλλα και γιατι;

Αντι λοιπον να υπαρχει στην διανοηση της "ηθικης υπεροχης της αριστερας" αντιστοιχια της πραγματικοτητος τηρουμενων των αναλογιων -μεσα στα ιδεολογικα τους πλαισια- ,αντιθετως υπαρχει οξυνση παραλογισμου σε καθε γεγονος οπως λ.χ. το Ουκρανικο.

Αραγε το υπαρκτο ¨ταγμα¨ του Αζοφ νομιμοποιει στην σκεψη σας, την ΝΕΜΕΣΗ ενος δικτατορα ,επειδη και οι δυτικοι βομβαρδισαν την Σερβια[στην Κυπρο υπαρχει δικιο λογω εισβολης], αρα κατακριτεο εκει αλλα οχι εδω, δηλ δυο μετρα και σταθμα.

Ακριβως, τα θυματα στην Σερβια και στην Κυπρο επρεπε να σας αποτρεπουν να δικαιωνετε το ευτελες προσχημα¨αποναζιστικοποιηση με ισοπεδωση" των αμαχων στην Ουκρανια .

Σκεφτειτε οτι ο "παραλληλος" του Πουτιν στην γειτονια μας, να εισεβαλε στην θρακη με το προσχημα οτι υπαρχει καταπιεση των μωαμεθανων απο το "ταγμα¨ της Χρυσης Αυγης.

Τελικα το δογμα της "αριστερης τσεπης"ηταν παντα ¨ο σκοπος αγιαζει τα μεσα¨ αλλα οχι και ετσι?

Ανώνυμος είπε...

*πολιτισμός της καθημερινότητας* πιστεύω ότι είναι μεγάλη κουβέντα να σκέφτεσαι την κάθε μέρα του δημότη,πως θα περπατήσει στον πεζοδρόμιο χωρίς να σκοντάφτει, εάν έχουν ράμπες, εάν δεν έχει λακουβες στους δρόμους, εάν δεν βρωμανε οι σκουπιδοτενεκές, εάν βλέπεις βαμμένα και λουλούδια στα παρτέρια. Για όλα αυτά κ .α όταν σκέπτεσαι τον δημότη. Φανταστείτε όταν είσαι τουριστικός τόπος και πρέπει να ευχαριστήσεις τον επισκέπτη, τουρίστα, πόσο πρέπει να σκεφτείς τον *πολιτισμό...*

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΣ είπε...

*πολιτισμός της καθημερινότητας* πιστεύω ότι είναι μεγάλη κουβέντα να σκέφτεσαι την κάθε μέρα του δημότη,πως θα περπατήσει στον πεζοδρόμιο χωρίς να σκοντάφτει, εάν έχουν ράμπες, εάν δεν έχει λακουβες στους δρόμους, εάν δεν βρωμανε οι σκουπιδοτενεκές, εάν βλέπεις βαμμένα και λουλούδια στα παρτέρια. Για όλα αυτά κ .α όταν σκέπτεσαι τον δημότη. Φανταστείτε όταν είσαι τουριστικός τόπος και πρέπει να ευχαριστήσεις τον επισκέπτη, τουρίστα, πόσο πρέπει να σκεφτείς τον *πολιτισμό...*

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΤΩΝ, ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΥΚΙΩΤΗ, ΠΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΛΟΓΩ ΣΥΚΙΩΤΗ, ΕΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ; Η ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ ;

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Σκουφια λογιστακο πέσινε!

Ανώνυμος είπε...

Τι το ήθελα να δώσω το παρών στο Καβούρι και στην μάζωξη των δημάρχων; Βγήκε θέμα απο το πουθενά με τους τοπικούς άρχοντες απο την Ορεστιάδα μέχρι την Κέρκυρα και απο την Φλώρινα μέχρι την Γαύδο…να τα έχουν βάλει με τον Δήμαρχο Γλυφάδας. Και γιατί; Διότι ενώ εξαιτίας της ακρίβειας ζητούν απο το κράτος στήριξη προκειμένου να επιβιώσουν οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης βγήκε ο Παπανικολάου και είπε πώς μειώνει τα Δημοτικά τέλη.

Το Παραμύθι πάει σύννεφο λέμε…

Ας πάρουμε τα πραγματικά περιστατικά απο την αρχή.
Αυτό το ειδικό τέλος το λεγόμενο “πρασινόσημο”, ήταν ενσωματωμένο στους λογαριασμούς ρεύματος που πλήρωναν οι πολίτες, χωρίς οι πιο πολλοί να το γνωρίζουν. Όμως κάποιοι “πιο ψαγμένοι” προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν, αφού το τέλος αυτό κρίθηκε παράνομο.