20 Μαρτίου 2022

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΜΕ... ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 20/3/2022


Επειδή πολλά λέγονται σχετικά με τον ΝΕΟ ΑΓΩΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, αναζήτησα τις σχετικές πληροφορίες και σκέφτηκα, ως ενεργός πολίτης, να τις επικοινωνήσω για να φωτίσω το θέμα ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση και να θέσω και κάποια ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή ενόψει και της έναρξης της τουριστικής σεζόν


ΙΣΤΟΡΙΚΟ
[1] … Στις 3/12/2018 το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προτάσεις μέχρι 30/12/2019 προκειμένου να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2014-2020 -- [ ΑΔΑ: 7303465XI8-AO9 ]
[2] … Η Διοίκηση του Δήμου μας ΔΕΝ υπέβαλλε πρόταση αν και γνώριζε ότι ο ήδη υπάρχων αγωγός έχει πολλά προβλήματα και ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να βγει off με ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για την ποιότητα ζωής των κατοίκων !!!
[3] … Λόγω μη απορρόφησης κονδυλίων από πολλές Χώρες-Μέλη και λόγω Coviid-19, τα αρμόδια όργανα της ΕΕ αποφασίζουν 2ετή παράταση της λήξης του ΕΣΠΑ μέχρι 31/12/2022.
[4] … Στις 22/6/2021
η Διοίκηση του Δήμου υποβάλλει πρόταση για ένταξη του Έργου στο ΕΣΠΑ -- [ΑΔΑ: ΨΚ4ΜΩΚ1-0ΟΜ ]
[5] … Στις 9/8/2021 εγκρίνεται η Αίτηση --- [ ΑΔΑ: ΩΘ4046ΜΤΑΡ-ΧΟ5 ]
· Ο ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Σταϊκούρας με δήλωσή του, μας πληροφορεί ότι «… Η Κυβέρνηση, όπως είχε δεσμευτεί, δίνει λύση σε ένα διαχρονικό, κεντρικό, πρόβλημα της περιοχής, κινούμενη προς την κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, με αναπτυξιακό και περιβαλλοντολογικό πρόσημο».
[6] … Στις 23/2/2021 υπογράφεται Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ με την οποία ανατίθεται στη ΔΕΥΑΛ η υλοποίησης του έργου -- [ ΑΔΑ : ΨΕ16ΩΚ1-61Φ ]

ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
[1]… Ο Δήμος [Κύριος] αναθέτει στη ΔΕΥΑΛ [Φορέας] την υλοποίηση του έργου
[2]… Διάρκεια υλοποίησης : 12 μήνες
[3]… Έναρξη 14/3/2022 - Λήξη : 14/3/2023
[4]… Προϋπολογισμός - Συνολικό Κόστος Έργου 3.266.000,00 €
[5]… Χρηματοδότηση από το ΠΔΕ _ Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
[6]… Ο Δήμος αναλαμβάνει να διασφαλίσει τους αναγκαίου πόρους σε περίπτωση που απαιτηθούν πρόσθετες εργασίες που δεν είναι χρηματοδοτούμενες.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
[1] … Γιατί ενώ το αίτημα έγινε δεκτό στις 9/8/2021 η Δημοτική Αρχή υπέγραψε τη Σύμβαση με την ΔΕΥΑΛ με καθυστέρηση 6 μηνών ;;;
[2] … Το γεγονός ότι η κατασκευή του αγωγού θα γίνει στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου, δεν θα έχει δραματικές συνέπειες στον τουρισμό της Πόλης, εξαιτίας της σκόνης, της φασαρίας και φυσικά της δυσωδίας που θα προκαλέσει το έργο ;;;
[3] … Τους 50 και πλέον επιχειρηματίες της περιοχής ( ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφέ-μπαρ και εστιατόρια ) που περιμένουν το καλοκαίρι για να βγάλουν τα προς το ζην, ποιος θα τους αποζημιώσει ;
[4] … Ποια είναι η θέση του Συλλόγου Επαγγελματιών Καμένων Βούρλων ;;;
[5] … Μήπως θα πρέπει η Διοίκηση του Δήμου να ζητήσει αναβολή της έναρξης των εργασιών για το τέλος της τουριστικής σεζόν ;;;

---------------------

67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχε, 7 χρονια τωρα τρεχεις, τροπος του λεγειν, πισω απο τις εξελιξεις. Χαμπαρι δεν πηρες την προσκληση του Υπουργειου. Ουτε την παραταση του ΕΣΠΑ ειχες παρει χαμπαρι.
Ας είναι καλα ο Σταικουρας που ηθελε να αυξησει την απορροφηση κονδυλιων και σε εσπρωξε να κανεις αιτηση πιεζοντας τις υπηρεσιες να δεχτουν την μελετη του ποδαριου που ετοιμασαν οι συνεργατες σου και μεσα σε χρονο dt να σου δωσουν και την εγκριση.
Και τωρα τι θα κανεις ? Θα σκαψεις τη παραλιακη μεσα στο καλοκαιρι ? Αυτό το καλοκαιρι που το περιμενουμε πως και πώς να βγαλουμε κανα φραγκο για να συντηρηθουμε και να μην κλεισουμε τα μαγαζια μας ? Ουτε να το διανοηθεις.
Εσυ Αντιδημαρχε Αντυπα τι λες ? Με το Δημαρχο η μαζι μας ?

Ανώνυμος είπε...

Εσυ παραλιακε, ποτε επαψες να διαμαρτυρεσαι, οταν το 2004 δοθηκε η ΝΕΟ, οταν προτεινε ο Μητσης υπογεια διαβαση πεζων, οταν φτιαχτηκε ο αγωγος απο την ακροπολ μεχρι το Καμινο,η τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ξεκίνησε η αποχέτευση 1987-90,θυμωσαστε το σκάψιμο καλοκαιριατικα και τις σωλήνες απλωμένες στο κάτω πεζοδρόμιο;; Και τότε γιατρό είχαμε δήμαρχο. Η ιστορία επαναλαμβάνετε,να τους χαιρόμαστε!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλα τα σκατα και τις ποσοτητες του νερου που καταναλωνετε λογω δουλειας ο δημος τα παιρνει χωρις καθυστερηση και
σε απελευθερωσε απο το να εισαι ομηρος στα βυτια του Καραγκανη με δεκαπλασιο κοστος,
για να μην πω ποσοι απο σας ειστε καλοπληρωτες .

Ανώνυμος είπε...

ο δημος εξυπνεε πληρωνεται απο μας τους ηλιθιους με πανακριβα τελη για να κανει αυτη τη δουλεια.οσο για τους καλοπληρωτες ξερεις εσυ καλυτερα ποιοι ειναι και για πιο λογο τους αφηνετε να καλοπληρωνουν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ?
ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ?
ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ?

Ανώνυμος είπε...

Οι Νοικοκυραιοι Θα μιλησουν με την ψηφο τους προς το παρον η πολη εχει Δημαρχο?

Ανώνυμος είπε...

Απαραδεκτο να μας κλεισουν τα μαγαζια οι κατσικοκλεφτες Ιουλιο Αυγουστο Σεπτεμβριο.

ΣΕΠΤΙΜΙΟΣ ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα ξέρει όλα ο Λογιστακος της Πέσινε!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ περιμένω να δω τι θα μας πει ο παραλιαρχης της Γ. Βασιλειάδη και νυν αντιδήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Τραβατε στο Πουστιν να βομβαρδισει το δημαρχειο

Ανώνυμος είπε...

Καλα βρε βουρλα, δεν φτανει που σας ενημερωνει, τον ειρωνευεστε κιολας ?
Τι βουρλα ειστε εσεις ? Αντε βρε σε κανα ψυχιατρο να σας κοιταξει.

Ανώνυμος είπε...

Οι εργολάβοι σε όλη την Ελλάδα ζητάνε αναστολή εργασιών λόγω ακρίβειας και εδώ ο δικός μας θα τελειώσει το αποχετευτικό σε 4 μήνες! Χα χα χα χα
Α ρε πιπιλα τι τσίρκο είσαι;

https://lamianow.gr/lamia-quot-pagonoyn-quot-ta-dimosia-erga-anastoli-zitisan-oi-ergoliptes-ti-apanta-o-dimos-foto-vinteo/

Ανώνυμος είπε...

10.31 ο απαξιωτικος και προσβλητικος σου τροπος ειναι ο καθρεφτης της χαμηλης ποιοτητας του πιπιλα και της παρεουλας του.Η συσταση σου δε για ψυχιατρο δεικνυει την ιδεολογια σου μιας και οι ψυχιατροι ως γνωστον ανεκαθεν ηταν οι υπηρετες των ολοκληρωτικων καθεστωτων σαν κι αυτο που εχετε εγκαθιδρυσει στο Δημο μας.Ντε και καλα με το ζορι να μας γυψωσετε.Αμ δε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
Η ΔΕΥΑΛ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΦΟΡΕΑΣ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ?
ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ? ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ? ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ?
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ?
ΜΗΠΩΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΗΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ?

Ανώνυμος είπε...

Αν ειχατε λιγη Τσιπρα επανω σας δεν θα χρειαζοταν τετοιος σαματας, θα λεγατε οχι εξ αρχης.

Ανώνυμος είπε...

7.06 οταν γραφεις κατι πρεπει να βγαζει και νοημα.
Ποιοι δεν εχουν τσιπα ? Ποιοι θα λεγανε οχι εξ αρχης ?

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρω οτι τακτικοι σχολιαστες οπως τραχανας, κριτων, φιλοδημος, citizen,κοκ δεν εχουν παρει θεση στο σοβαρο αυτο θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Το μοιρολοι ως εθιμο σταματησε στα Καμενα αρχες του 70,
στο Ρεγκινι ακομα τον κλαινε τον μοιρολογανε και τον ξενυχτανε?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φίλε μου ωραία το παρουσιάζει ο σκούφιας και σωστά τα ερωτήματα! Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι εντελώς, παντού έχουν κάνει πατάτα! Οταν είχαμε υπερπλεονασματα δεν ζητήσανε λεφτά για τόσο σοβαρό πρόβλημα! Σίγουρα δεν πρέπει να ξεκινήσει πριν την τουριστική σαιζόν. Το θέμα είναι αν ο υπάρχων αγωγός δίνει την πολυτέλεια να γίνει το έργο μετά και δεν υπάρχει περίπτωση να σκάσει μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό θα το πει ειδικός!Ο σταικουρας φοβάται ότι δεν θα βγει βουλευτής και κάνει αυτοδιαφημιση!Πότε ξεκίνησε ο βιολογικός και ποτε τελείωσε ?Γιατί θυμάμαι φίλος μου δούλευε το 2000 στην κατασκευή!

Ανώνυμος είπε...

Ποιον εννοείς; Τον Σκουφια τον οικονομολογο;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ;ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΣΤΑΚΟΣ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ.ΑΣ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Ο Κ ΣΚΟΥΦΙΑΣ.ΑΝ ΜΟΥ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟ.ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΝ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ ΣΚΟΥΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

προσπαθείτε, κακώς και τεχνηέντως μαζί να ΄΄λοιδορήσετε΄΄ το κο σκούφια. πάμε τώρα στην ουσία. επιλογή διαδικασίας για το έργο-κατεπείγουσα και καλά, με 3 προσκεκλημένους...ισχύει?? όχι. γιατϊ? γιατί πέρυσι ήταν πάλι...κατεπείγουσα και έφυγε κανα 80άρι χιλλιάρικα σε έργο. τόσο απλά. έκπτωση στο έργο? ας μας τη πούνε οι ντοτορόδουλοι...

Ανώνυμος είπε...

Μια απάντηση ζητάμε δεν λοιδορουμε το Σκούφια!

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να ξέρεις, ότι άλλο η πανεπιστιμιακη σου εκπαίδευση κ άλλο η οποία δουλειά θα κάνεις στην ζωή σου. Πάρε παράδειγμα από σένα. Δώσε βάση σε αυτά που γράφονται κ όχι να γαυγίζεις για να σκορπας τα οποία σημαντικά αναδεικνύονται.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 10:51 μ.μ., Μαρτίου 21, 2022
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΣΙΝΕ Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ?ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΓΡΑΨΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ -ΠΡΟΤΑΣΗ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΤΙΜΑΣ?
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕ Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.
ΚΥΡΙΕ ΣΚΟΥΦΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΝΟ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

ΒΠ είπε...

Γιατί ρε μάγκες όταν γράφει ο Σκούφιας κάτι ‘παθαίνετε ? Γιατί σας πιάνει ‘ταράκουλο’ και αρχίζετε την επίθεση με … μπεεεε και κοάσματα? Μήπως γιατί λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη? Μήπως γιατί είναι άλλη κατηγορία άνθρωπος και θέλετε να τον φέρετε στα δικά σας κυβικά? Μήπως είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει την αλλαγή στο Δήμο και φοβάστε μη χάσατε την κουτάλα ?
Φίλε Γιάννη, δεν πρέπει να απαντάς στους μαλάκες, καθότι μια τέτοια συμπεριφορά τους επιμορφώνει. Εξάλλου, είναι τόσο πολύ μαλάκες που συνήθως ούτε οι ίδιοι ανέχονται τον εαυτό τους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΕΧΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Για το οικονομολόγος θέλουμε μια απάντηση.Που είναι το κακό!

Ανώνυμος είπε...

τι σημασια εχει τι πτυχιο εχει κι αν εχει ο καθενας.ολοι εχουν δικαιωμα και υποχρεωση να κρινουν εαν θελουν να λογιζονται ως σνθρωποι κι οχι ως μαριονετες η ηλιθιοι.Ο Πλατων ορισε τη λεξη ανθρωπος ως εξης...αυτος που αναλογιζεται και κρινει οσα εχει δει....Γινετε ανθρωποι λοιπον πρωτα απο ολα...

Ανώνυμος είπε...

Επισης ο Χιτλερ ειχε πει....Ειναι μεγαλη τυχη για τους ηγετες που οι λαοι δεν σκεπτονται...

Ανώνυμος είπε...

Ας προσπαθησουμε να επιστρεψουμε στην λογικη της πολιτικης.
Το να υπερτερουν τα συναισθηματα ειναι εις βαρος της.
Ενα θετικο αποτελεσμα για τον δημο επηρρεαζει τους πολλους.
Ενα αρνητικο ολους.
Το υπο κρισην "προτζεκτ" της κατασκευης του κεντρικου αγωγου στα ΚΒ ειναι
απαραιτητο λογω αποτυχιας του παλαιου αγωγου.
Οι κατασκευαστικες ευθυνες της δεκαετια 90 δεν ακυρωνουν την πραγματικοτητα, η οποια οδηγησε τον δημο να γινει επιλεξιμη η συνολικη αλλαγη και η ¨νεκροποιηση¨του παλαιου συστηματος.
Το κοστος βεβαια αθροιστικα ολων των παρεμβασεων[ απο το 90 εως σημερα] θα μπορουσε να συνδεσει αποχετευτικα ολο τον δημο που συνορευει με το παραλιακο μετωπο.
Ετσι ομως λειτουργει ο Κρατισμος της σπαταλης, με μοχλο τον εργολαβο δημοσιου εργου υπο την επιβλεψη της ¨απειριας¨ των αυτοδιοικητικων.
Στο σημειο Ο που βρισκομαστε ο δημος δεν πρεπει να ειναι υπολογος μιας καθετης κριτικης, αλλα για επιμερους ζητηματα που αορουν το εργο ,οταν το συγκεκριμενο προτζεκτ ανετα η "αρχαιολογικη" υπηρεσια θα το ενετασε στα επειγοντα σωστικα.
Τα παραμετρικα περι οχλησης κλπ ειναι ζητηματα παροντα, θα ειναι καθ ολη την διαρκεια, και θα τεσταρουν και τον δημο.
Τελος μια ενημερωση προς τους συλλογους ειναι λογικα απαραιτητη.

Ανώνυμος είπε...

'O ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΣΟΕ ΤΗΣ ΚΑΛΗΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΑΝΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΤΙ ΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΠΗΤΕ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ) ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, ΑΘΛΗΤΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΕΡΓΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
ΕΝΑΣ 69!ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ !

Ανώνυμος είπε...

Δεν συνηθιζω να σχολιαζω οσα αναγραφονται στο μπλοκ αλλα επειδη βλεπω ότι η αναρτηση του πρωην συναδελφο μου κ Σκουφια σας ενοχλησε και αρχισατε προσωπικες επιθεσεις, ειπα να βαλω τα πραγματα στη θεση τους.
Ζητατε απο καποιον που εχει πτυχιο του Οικονομικου Πανεπιστημιου, που εχει δουλεψει 40 χρονια στη μεγαλυτερη βιομηχανια της Ελλαδας την Πεσινε, ως στελεχος στην οικονομικη διευθυνση, απο διαφορες θεσεις ευθυνης, και στον οποιο τρεχαμε ολοι μας για να μας λυσει φορολογικα μας θεματα, να σας πει τι ? Να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας ?
Γιατι δεν ζητατε απο τον δημαρχο να σας πει απο που πηρε πτυχιο και ποσες φορες εδωσε εξατασεις στο δικατσα για να αναγνωριστει ?
ΦΔ _ Πρωην εργαζομενος στη Πεσινε

Ανώνυμος είπε...

Συκιωτακια πηρατε τις απαντησεις που θελατε για τον Σκουφια. Αντε να σας δω θα ζητησατε τωρα απο τον δημαρχο να σας πει ποιος τον βοηθησε να παρει ελληνικο πτυχιο μετα απο 14 ανεπιτυχεις προσπαθειες ?
ΝΔτης κοψοχερης απο Α/Κ

Ανώνυμος είπε...

Τα [Τρακ]τερατα της αριστερας χωρις προοδο σε βαθια ιδεολογικη κριση και κατευθυνση?

Ανώνυμος είπε...

Τον Σκουφιά δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του για αυτό γράφει επώνυμα. Όσον αφορά το οικονομολόγος κόμπλεξ βγάζει για να μας πει ότι ήταν κάτι. Δεν βρίσκει το σπίτι του χωρίς φεγγάρι.

Ανώνυμος είπε...

Κοψοχερη της ΝΔ τι μας λες δηλ οτι δεν σου ταιριαζει το κομμα λογω Συκιωτη ; Καλα κανεις γιατι υπαρχει και ο συριζα που εχει αρχες οπως ο Τσιπροκιο που του διναν κρυφα οι συντροφοι
χαρτονομισμα να το δωσει στην ορχηστρα των πλανοδιων μουσικων, Ηθος?

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Προς ‘’αγκυροβολημένα στρατιωτάκια’’…
Για την περίπτωση σαν τη δική σας ακολουθώ τη συμβουλή του Mark Twain : «Ποτέ μην απαντάς σε έναν ηλίθιο γιατί είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει εκ πείρας».
Το μόνο που θα ήθελα να διαβάσετε είναι η παρακάτω ιστορία μήπως και καταλάβετε που σας οδηγούν αυτοί που σας καθοδηγούν …
--
Στα γραφεία ενός Δήμου πήγε ένας βοσκός για να πάρει πιστοποίηση να πάει στα σφαγεία. Ένας πολίτης που βρισκόταν εκεί, είδε ότι το αγροτικό που ήταν φορτωμένο με τα πρόβατα είχε πολύ ψηλά κάγκελα και ρωτάει τον βοσκό.
ΠΟΛΙΤΗΣ: Γιατί έχει τόσο ψηλά κάγκελα, φοβάσαι μη φύγουν τα πρόβατα;
ΒΟΣΚΟΣ: Όχι, φοβάμαι μην πηδήξουν κάτω την ώρα που οδηγώ.
ΠΟΛΙΤΗΣ: Καλά τόσο χαζά είναι;
ΒΟΣΚΟΣ: Ε, αφού έρχονται μόνα τους να τα πάω στα σφαγεία, δεν είναι χαζά;
ΠΟΛΙΤΗΣ (μονολογώντας): Τα πρόβατα φοβούνται τον λύκο , αλλά στο τέλος ο τσοπάνης τα πηγαίνει στη σφαγή !!!
Γιάννης Σκούφιας

Ιωάννης Φραγκούλης του Νικολάου είπε...

Είναι λίγο άσχετο με τα παραπάνω αλλά θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση: Ο Δήμος Γλυφάδας εκανε μείωση κατά 20% των δημοτικών τελών της λόγω ενεργειακής κρίσης. Ο Δήμος Καμένων Βούρλων έχει σκοπό να κάνει κάτι ανάλογο;(Φραγκούλης Ιωάννης του Νικολάου)

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος γλυφάδας, έχει χιλιάδες μαγαζιά και τρελά έσοδα. Επίσης δεν αφήνει φέσια. Τουτέστιν έχει το χρήμα και κάνει ανάλογη πολιτική. Γιάννη μην συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Εμείς εδώ δεν εισπράττουμε ούτε τα μισά από τα μαγαζιά για προφανείς λόγους, που να βρεθούν τα ψιλά για μειώσεις? Άσε που θέλει και την ανάλογη πολιτική βούληση που δεν την βλέπω να υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...


Σχετικά με την μείωση των Δ.Τ του Δήμου Γλυφάδας
https://www.airetos.gr/i-meiwsi-twn-dimotikon-telon-toy-dimoy-glyfadas-kai-to-prasinosimo.aspx

Ανώνυμος είπε...

Πως μου φαινεται διαβαζοντας το μπλογκ με γυριζει πισω στο 1917 στο πραξικοπημα των Μπολσεβικων ...λες;

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά βλέπω λύκο να φοβαται τα σκυλιά!

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό κάνεις παρέα με Τσοπανιδες ή για να τους πείσεις ότι είσαι οικονομολόγος;

Ανώνυμος είπε...

Το οτι ο κ. Σκουφιας χρησιμοποιει την πρωην επαγγελματικη του ιδιοτητα δεν το θεωρω κομπλεξ αλλα πιστευω τονιζει οτι η αναλυση του εχει εξειδικευση.
Μακαρι να υπηρχαν η να υπαρξουν και αλλοι επιστημονες απο αλλα επαγγελματα π.χ. πολιτικοι μηχανικοι οι οποιοι να μας αναλυουν - ελεγχουν μεσω του μπλογκ τα στραβα του Δημου μας αλλα ΕΠΩΝΥΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι απορώ με το IQ πολλών σχολιαστών. Η επίκληση της ειδικότητάς μόνο ως θετικό στοιχείο μπορεί να εκληφθεί. Αυτό που προσελκύει την προσοχή μου ως αναγνώστης σε ένα άρθρο είναι ο τίτλος, το όνομα και η ειδικότητα του αρθρογράφου. Αν αυτά δεν μου κάνουν κλικ, το προσπερνά και πάει γι άλλα.
Ο άνθρωπος σπούδασε οικονομικά, εργάστηκε ως οικονομολόγος στον ιδιωτικό τομέα και τώρα που βγήκε στη σύνταξη ζητάτε να αποποιηθεί την επιστημονική του ειδικότητά ? Σοβαρά μιλάτε ?
Συνάδελφος Οικονομολόγος

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Δεν πιστευω οτι ενα προς υλοποηση δημοσιο εργο στο Δημο ,το οποιον εφερε ποσταρισμα κριτικης με ιστορικο ,αξιοπροσεκτα στοιχεια,και ερωτηματα θα δημιουργουσε προβλημα η καθυστερηση στο εργο.

Αντιθετως θα εσφιγγε την μεγγενη της όποιας χαλαροτητος στην περιοχη της κωλυσιεργειας.

Μετα και την απο κοινου ανακοινωση των δυο παραγόντων, οποιοδηποτε πισωγυρισμα θα ηταν
πολιτικος αυτοχειριασμος.

Συνεπως η συνεχιση των τοποθετησεων στα επιπεδα της μη ουσιας, αλλα των συναισθηματων, με εκατερωθεν υβρις περι αναξιοπιστων πτυχιων και προβατοτραφων με χαμηλο IQ μονον την
αδρεναλινη ενεργοποιει.

Επειδη τυνχανει να ειμαι κατοικος της πολης ανελλιπως- εκτος περιοδων σπουδων,και κοσμοπολιτισμου αντε και στρ. θητειας-,εχω συγκεκριμενα κριτηρια αναλυσης των εκαστοτε φασεων της πολιτικης που εκφραζεται δια μεσου του τοπικου ΟΤΑ.

Ετσι εχω καταληξει οτι οι παλιες ημερες των ΄ηρωικων΄ ημερων φαυλοτητος μεσω των πελατειακων αντιληψεων -των κομματων-εχει τελειωσει στο μετρο που ο λογαριασμος της πτωχευσης εχει επηρεασει τον μεσο δημοτη.

Ενα ιδιας κλιμακος δημοτικο εργο σημερα σε σχεση με το παρελθον θα εχει επιπροσθετα
ως παρατηρητη και εναν φτωχοποιημενο και αγανακτησμενο πλεον δημοτη, με τελικο οφελος
ολα τα χρονοδιαγραμματα να ειναι υπο κρισιν.

Αρνουμαι βεβαια τον λαικισμο ως τροπο δρασης και επιλυσης, αλλα και τον ψυχαναγκασμο
της επαναστατικης γυμναστικης με το αριστερο "καλυτερα μια επιχειρηση κλειστη παρα ιδιωτικη'

Ελπιζω στο βελτιστο αποτελεσμα για το αποχετευκτικο της πολης ειδικα στην-μελλοντικη-
μεταφορα του Τελικου Αποδεκτη ως προκριμα για εναν δυνητικο επενδυτη του καμπιγκ ΕΟΤ.

Ανώνυμος είπε...

κριωτνογιαννάκη υπάρχει το ενδεχόμενο πριν αλλαγή αποδέκτη, ο πιθανός επενδυτής να ζητήσει αλλαγή όδευσης του αγωγού που φτάνει στον αποδέκτη..να δω τότε τι θα κελαηδήσεις.

Ανώνυμος είπε...

κριωτνογιαννάκη ειμαι και γω ΚΒτης και σε ξερω απο τα μικρατα σου.
Τι ειναι αυτα που λες ? ''Επειδη τυνχανει να ειμαι κατοικος της πολης ανελλιπως- εκτος περιοδων σπουδων,και κοσμοπολιτισμου αντε και στρ. θητειας-,εχω συγκεκριμενα κριτηρια αναλυσης των εκαστοτε φασεων της πολιτικης που εκφραζεται δια μεσου του τοπικου ΟΤΑ''
Ποιες σπουδες και κουραφεξαλα ? Τι σπουδασες ? Ψωναρα ...

Ανώνυμος είπε...

Αλλο σπουδες, αλλο τιτλος σπουδων. Το πρωτο δεν οδηγει παντα στο δευτερο.
Οταν δεν υπαρχει το δευτερο δεν σημαινει οτι δεν υπηρξε το πρωτο.

Ανώνυμος είπε...

Βρε καραγκιοζη γιατι πρωτα γραφεις ως Κριτων και μετα απαντας ως ανωνυμος ? Τι σπουδες και κουραφέξαλα έκανες ? Σε τα μας ?

Ανώνυμος είπε...

Και τωρα εσυ 6.55 περιμενεις απαντηση. Τι απαντηση να σου δωσει. Μια χουφτα ανθρωποι ειμαστε και ολοι γνωριζουμε ακομα και γιατι βηχει ο γειτονας. Χανεις το χρονο σου να ασχολεισαι μαζι του.


Ανώνυμος είπε...

Βρε τι σκαρφίζεται ένας μυθομανής άνθρωπος που θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Kriton μεγάλο ξεφτιλίκι. Άντε ‘εξαφανίσου’’ για λίγο καιρό να ξεχαστεί.
Ξέρεις εσύ, όπως ο Φιλόδημος απο το Λιοση.

Ανώνυμος είπε...

Αγάπη μου Κρίτων-γιάννο/ταταρίδα καιρό εχουμε να τα πούμε. Βλέπω οτι πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος. Δεν με ακούς όταν σου μιλάω. Θυμάσαι που σου έλεγα οτι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ? Τώρα τι κατάφερες ? Γελοιοποιήθηκες, αυτοεξευτελίστηκες. Ποιος τώρα θα σε πάρει στα σοβαρά ? Κανένας.
Φιλάκια
kassandra

Ανώνυμος είπε...

Όχι εγώ πάντα παρών Φιλόδημος από Λιόση

Ανώνυμος είπε...

Έξοδος των Αθηναίων για 3ήμερο. Έμφραγμα στις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Φανταστείτε τώρα κάποιοι από αυτούς να έχουν επιλέξει τα Καμένα Βούρλα για το τριήμερο και να έβρισκαν τη παραλιακή σκαμμένη. Θα ξαναπάταγαν ?

Ανώνυμος είπε...

Βρε-βρε να και ο Φιλόδημος από Λιόση. Εντελώς τυχαία. Πως μας συστήθηκες ? Γιώργος Ζερβός ? Άντε βρε καλωσόρισες και ας άργησες.

Ανώνυμος είπε...

Αντίπαλος δεν είναι ο Κριτων,είναι ο καθρεφτης σας. Τα δημοτικά δεν είναι προσωπικά, είναι σκέψεις, προτάσεις, εφαρμογη όλα σε εφικτό πλαίσιο.
Η ad hominem επιμονή
κάποιων να διοχετεύουν την εκτόνωση τους λόγω
αυταπάτης δεν είναι
πολιτική αλλά άθλημα.
Θυμίζω την αυταπάτη του ΟΧΙ στο ευρώ.
Ο Δήμαρχος ΚΒ τέτοιας ποιότητας δημοτών επιθυμεί για αντιπάλους.
Επικεντρωθείτε στα θέματα αφήστε τα λιανοντουφεκα πέρασε ο καιρός της κλεφτουριάς?

Ανώνυμος είπε...

7:33 οταν το ιδεολογικο σοι σου πυροβολουσε αδικαιολογητα τον αρθρογραφο που ησουν ? Δεν σε ειδα να παιρνεις θεση ? Ο κριτων ταθελε και ταπαθε. Παντα έτσι συμβαινει με τους ψευτες.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ο δήμαρχος αποφάσισε εκτακτα να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στον Κρίτωνα μετά από τον βομβαρδισμο που έπαθε από τους ντοπιους Τσετσενους?

Ανώνυμος είπε...

Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Έτσι λέει ο λαός μας για δύο ανθρώπους με τις ίδιες κατά κανόνα αρνητικές ιδιότητες και συνήθειες, οι οποίοι ταιριάζουν και γίνονται φίλοι. Τσετσένος ΑΚτης

Ανώνυμος είπε...

{{Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της χώρας του να κάνει χρήση πυρηνικών, τονίζοντας ότι όταν διαπράττεται επιθετική ενέργεια εναντίον της Ρωσίας ακόμα και μόνο με συμβατικά όπλα, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει με πυρηνικά.}}

ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΕ ΣΤΗΝ........ ΡΩΣΙΑ?? Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ??
ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ.
ΕΕΕΕ!!! ΑΣ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΣΜΑ-ΑΓΕΥΣΤΑ-ΔΙΑΦΑΝΗ.
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Έχει αρχίζει και ξεπροβάλλει πλέον στον ορίζοντα το ενδεχόμενο ακόμα και του γενικού «παγώματος» των δημόσιων έργων ανά τη χώρα, καθώς υπό το βάρος του εκρηκτικού συνδυασμού που συνθέτουν η εκτόξευση τιμών των υλικών και οι ελλείψεις σε βασικές ύλες και εξοπλισμούς.
Ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών έχει ζητήσει επισήμως το «πάγωμα» των έργων, υποστηρίζοντας πως οι εργολήπτες δεν μπορούν να υλοποιήσουν έργα με τις ξέφρενες ανατιμήσεις, αλλά και τις ελλείψεις που παρατηρούνται.
Εσχάτως εντείνονται οι παρεμβάσεις και πιέσεις προς την κυβέρνηση για να θεσπίσει ειδικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η ολιγόμηνη αναστολή εργασιών από την Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ)
Reporter

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Έλεος αντιρωσε αμερικανοδουλε που γιορτασες την 23η επαιτειο των βομβαρδισμών της Σερβίας. Η Ρωσία λέει θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όταν θα κινδυνεύει η ύπαρξη της από μια μαζική επίθεση των κρατών του νάτο, που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και δεν υπάρχει η περίπτωση η Ρωσία να απαντήσει. Καταλάβετε το ότι η Ρωσία είναι δύναμη σταθερότητας στην υφήλιο και αυτή δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Ευρώπη και εμείς χωρίς αυτή. Γιατί το νάτο και οι ΗΠΑ τόσα χρόνια δεν έχουν επιβάλει λύση στο κυπριακό ? Αυτό θα ήταν κίνηση σταθερότητας στην περιοχή! Η Ρωσία διέλυσε το ισλαμικό κράτος τουλάχιστον! Οι ΗΠΑ μας θέλουν δούλους τους!

Ανώνυμος είπε...

Έλεος αντιαμερικανε…… ρωσοδουλε.
Συμβατικα οπλα με πυρηνικά, ιδια μοίρα??.
Η Ρωσια τους γυρωθεν δυτικους τους θελει ιπποτακτικους και δουλους της .

Να σε χαιρομαστε !!!!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Είσαι άσχετος από μελέτη ιστορικών γεγονότων . Όποιος λέει κάποιες αλήθειες δεν σημαίνει ότι είναι ρωσοδουλος.Κανεις δεν θέλει πόλεμο. Ετσι σκέφτηκε και ο προπαπους σου το 1920 και φθάσαμε στην μικρασιατική καταστροφή που τα αποτελέσματα της τα βλέπουμε τώρα στην Τουρκία η οποία κατέχει τα στενά και τμήμα της μαύρης θάλασσας και κάνει ότι θέλει. Παίζει σε δύο ταμπλό και μαγκιά
της τώρα. Το δυτικό στενό ήταν δικό μας και το ανατολικό διεθνές . Οι ΗΠΑ μας έκαψαν στην Κύπρο ενώ από την Ρωσία δεν έχουμε πάθει κακό. Μας έδωσε τότε ες300 γιατί οι Αμερικανοί δεν θέλανε να μας δώσουν πατριοτ. Τα τορμι1 φυλάνε τα νησιά μας. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι μια χώρα που είναι οι μισοί Ρώσοι να γίνει επικίνδυνη για την Ρωσία. Ναζιστικό ανεξάρτητο σύνταγμα στον ουκρανικό στρατό καταλαβαίνεις τι σημαίνει? Μάθετε να καταλαβαίνετε τις ιδιαιτεροτητες της κάθε περιοχής! Στην Σερβία οι εικόνες δείχνουν τον Χριστό με σπαθί έχετε αναρωτηθεί γιατί? Το ψήφισμα του Δήμου είναι πολύ σωστό που αναφέρει την Κύπρο.Ο Μητσοτάκης και η πρόεδρος την ξέχασαν.